Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KaliJoe

tag

Tisztelt Szakértők és / vagy Fórumozók

Az alábbi problémában keresem a megoldást és kérem a segítségeteket. Excel tábla egyik oszlopa folyamatosan tartalmazza a dátumokat (2014-12-01, 2014-12-02, 2014-12-03). Minden dátumhoz tartozik egy napi "munkaidő". Ezeket szeretném havi szinten összegezni. Egy oszlopban csak akkor akarom megjeleníteni, a számítást, ha éppen hóvége van vagy a legutolsó hóvégi összesítéstől még nem telt el egész hónap (törthónap összesítő). Ezt a problémát már megoldottam. Avval is tudok majd kezdeni valamit, ha még nincs minimum 28 napnyi információ.

Viszont sehogy sem boldogulok, az összegzéssel. Nem tudom megkeresni a hónap elejét (ami ????-??-01 lenne minden esetben), de sosem tudhatom, h hol van a táblában. Nem tudom ugyanis a dátumértéket, amelyet a fenti formátumban jelenítek meg megkeresni, illetve annak a 01-es napját.)
    Lehet, hogy nem túl jól tudtam elmagyarázni, de elég bonyolult az ügy. FKERES, HOL.VAN és egyéb kereső függvényekkel próbálkoztam, de mindig ugyanabba a problémába ütközöm: a dátumértékre nem tudok keresni..., annak szöveges átalakítása után sem találja meg... :((( :O :W

Új hozzászólás Aktív témák