Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
Adott 2 munkalap. Mindkettőn azonos számú sorból de változó számú oszlopból álló tartományok. Egy harmadik munkalapra össze szeretném másolni ezeket egymás mellé (azonos a sorok száma ugyebár)
Így próbálom:
1. az első munkalapot lemásolom és "összesítő" néven hozzáadom a munkafüzethez
2.meghatározom az első üres oszlop számát és változóba írom (erre a változóra később még szükség lesz)
elsoures_oszlop = wsOsszesito.Range("A1").CurrentRegion.Columns.Count + 1
3. Másolok(nék)
wsTemp.Range("A1").CurrentRegion.Copy Destination:=wsOsszesito.[B]???????[/B]C][/M]
Hogyan jelölöm ki a legegyszerűbben a célterületet? -
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #23501 üzenetére
wsTemp.Range("A1").CurrentRegion.Copy Destination:=wsOsszesito.cells(1, elsoures_oszlop)
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Imy
veterán
Ha van 3 lapom, az első kettőn vannak adataim. A 3. lapon hogyan tudok velük számolni? Azaz hogyan tudok rájuk hívatkozni?
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #23504 üzenetére
Set wsTemp = workbooks("wbTemp.xlsx").Worksheets("Munka2")
Nem célszerű az éppen aktív lapra hivatkozni változó értékének a megadásánál.
Set wsOsszesito = sheets("Osszesito")
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Olyat be lehet állítani hogy csak bizonyos felhasználók tudjanak egy adott cellát megváltoztatni?
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #23508 üzenetére
Szivi.
-
UBO
csendes tag
Szia!
Épp az elmúlt héten kreáltam egyet én is mert már idegesített h nem találok normálisat ami kezeli a tengely alatti értékeket is. + extraként én csináltam hozzá egy makrót ami a megadott helyre átmásolja (és áthivatkozza a megfelelő sorokat a diagrammnál), mert sajnos a userek nem szeretnek az értékek áthivatkozásával bíbelődni amikor egy másik munkalapra kéne beintegrálni -
Istikee007
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni tőletek, egy leírást szeretnék kérni hogy hogyan tudnám folytatni a feladatot. A feladat jegyre megy, szombatig ha tudtok légyszíves segítsetek!Feltöltöttem google-drive-ra a leírás és a hozzá szükséges anyagot.
Benne van az is meddig jutottam el, a második feladatban szeretném a segítségeteket kérni, az első az nem lényeges!
Innen kellene nézni mert innen nem tudtam hozzászólni:
"Számoljatok relatív energiákat (vonjátok ki az összes energia közül (nem csak az adott oszlopot nézve) ..."[ Szerkesztve ]
-
Thrawnad
senior tag
válasz Istikee007 #23517 üzenetére
Ilyen helyre inkább konkrét kérdést illik feltenni:
Pl: Milyen függvénnyel keresek minimumot.
Hogy csinálok oszlop diagramot?
Ehhez hasonlók.Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Megpróbálom érthetően leírni mire is lenne szükségem.
Adott egy méretes excel tábla, több munkafüzettel, minden munkafüzet egy megbízóhoz tartozik, adott munkafüzet adott megbízó szerződéseinek adatait tartalmazza (azonosító, tárgy, státusz, stb).
Ebből a táblából kellene készítenem egy összegezést, ami megbízónként kilistázza a szerződések tárgyát illetve státuszt (a többi adat nem lényeges).
Megoldható valahogy egyszerűen?
Let the Zone take me if I am.
-
Mittu88
senior tag
Úgy érted több munkalappal van egy táblázatod, és munkalaponként vannak a partnerek?
Ha igen, minden munkalapon ugyanabban a cellában található(ak) ez(ek) az adatok?
Szerk.: mivel külön munkalapon, vagy munkafüzetben vannak az adatok, szerintem egyszerűen nem lehet megoldani (bár ez relatív). Makró kell. Ahhoz értesz picit?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Mittu88 #23520 üzenetére
Igen, egy munkalap egy partner. Makrókhoz nem nagyon konyítok sajna.
MOD
Wyll
Igen, így néz ki. Az elrejtés még jó is lenne, ha nem lenne belőlük egy csomó, kézzel, egyenként irtó sokáig tart, és mivel gyakran változik, gyakran meg is kell csinálni. Erre keresnék valami automatizmust.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Mittu88
senior tag
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy Accessbe becsatolva egy xlsx fájlt a számot ne DUPLA típusúnak állítsa be adott oszlopban, hanem HOSSZÚ EGÉSZ-nek?
Sajnos az "Adatforrás csatolása csatolt tábla létrehozásával" menüpontra kell mennem, hogy mindig frissítsen megnyitáskor, de így nem tudom beállítani, hogy melyik oszlopot minek ismerje fel. Utána tervező nézetben meg nem engedi menteni a módosításokat. -
m.zmrzlina
senior tag
Szerintem ez a feladat egyszerűen megoldható (feltéve, ha jól értem a problémát).
Tegyük fel, hogy nagyjából úgy néz ki a munkafüzeted ahogy kettővel lejjebb Wyll lerajzolta
Csinálsz egy munkalapot ebbe a munkafüzetbe, legyen a neve mondjuk "összesítő"Erre a munkalapra kialakítod a számodra legmegfelelőbb szerkezetet és a megfelelő helyekre behivatkozod azokat a cellákat aminek a tartalmát látni szeretnéd.
A képen most a cellák képleteit látod de ha beírod a képletetet akkor a hivatkozott cella tartalmát fogod látni.
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Adott egy névsor, amiben vannak mindenféle adatok, az emberek lefelé sorszámozva.
Nyomtatni akarok, de van pár ember, aki nem kell a nyomtatott listára, ezért az ő sorára rákattintok jobb egérrel, és van az az opció, hogy elrejtés. Szuper, eltűnt, csak a sorszámozás így nem passzol! Ha pl a 4. ember rejtettem el, akkor a 3-as után az 5-ös jön!
Hogyan tudnám ezt úgy kijavítani, hogy ne kézzel kelljen újrasorszámoznom az egészet nyomtatás előtt, aztán vissza, nyomtatás után????Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
gyu84
tag
válasz Timyyy #23525 üzenetére
Heló!
Én ezt úgy oldottam meg egyszer, hogy a rendes sorszám oszlop mellé beszúrtam még egye, oda pedig a =RÉSZÖSSZEG(102;sorszám első eleme rögzítve:sorszám eleme) képletet húztam végig (102 - Darab). Ez annyit csinál, hogy megszámolja, hogy hány darab szám van az A2-től, így egy sorozatot képezve.
Pl: A2 ben kezdődik a sorszámozás, akkor a B2 képlete: =RÉSZÖSSZEG(102;A$2:A2)
Így ha elrejtesz sorokat, vagy szűrsz akkor automatikusan változik a sorszám, nem kell kézzel újraírni, az eredetit meg elrejted.[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz m.zmrzlina #23527 üzenetére
Tejóég, nekem ez kínai...
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy tervezési számításhoz készített excel-filet. Elindítom és az alábbi üzenet fogad:
Ez a munkafüzet elvesztette a VBA projektjét, az ActiveX vezérlőelemeit és minden programozással kapcsolatos képességét. / Office 2010Ennek mi lehet az oka? Létezik, hogy valaki "védetté" tette?
Xbox GT: nozsolt
-
zhari
csendes tag
Sziasztok!
Egy adott mappában lévő Excel táblák képlet számítási beállítását szeretném makróval átállítani automatikusra.
Az addig oké, hogy makrót futtatok egy adott mappa összes xls-én. De hogy tudom a képlet újra számítást automatikusra állítani?
Sub LoopThroughFiles()FolderName = "C:\...\"
If Right(FolderName, 1) <> Application.PathSeparator Then FolderName = FolderName & Application.PathSeparator
Fname = Dir(FolderName & "*.xls")'loop through the files
Do While Len(Fname)With Workbooks.Open(FolderName & Fname)
' here comes the code for the operations on every file the code finds
'HERE if you want to execute the second macro for every file in the loop
'ide kéne a beállítás
End With
' go to the next file in the folder
Fname = DirLoop
End Sub
-
-
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok.
2007-es office van a gépen..world-be be van szúrva egy 3 oszlopos 7 soros (a 7 sor egyesítve van) táblázat. Hogy tudom megcsinálni, hogy soronként a szöveg után pontok legyenek, mint a képen?Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
slashing
senior tag
válasz PindurAnna #23539 üzenetére
Hát biztos vagyok benne hogy ez nem excel-ben készült hanem word-ben tabulátorokkal.
Excelben egyéni cellaformátummal(cellaformázás/egyéni) lehet csinálni hasonlót a következők beírásával: @ *. ilyenkor pontozva lesz, alsó vonással nem lesz jó mert egyenes vonal lesz belőle...
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz slashing #23540 üzenetére
Csak world-be van csinálva, nem pedig excelből beilletve van a táblázat.
Csak worldbe hogy tudom ezt megcsinálni? Egyébként ecdl vizsga feladat.
Már sikerült megcsinálni, köszönöm azért
[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
m.zmrzlina
senior tag
A következő kérdésem lenne:
Van egy munkafüzetem abban van egy makró ami 4-5 jól ekülöníthető dolgot csinál. Elindítom a makrót szépen lineárisan elejétől a végéig lefut megteszi a dolgát, mindenki örül.
Néha azonban szükség van arra, hogy a teljes makrónak egyes részeit többször, külön is le lehessen futtatni (pl hogy két tartomány egyezőségét leelenőrizze) illetve vannak részek amiket kifejezetten nem szeretnék mindig lefuttatni többször (pl a forrás munkalapok más munkafüzetekből való importálására csak egyszer van szükség)
Az a tervem, hogy a teljes kódot egyetlen modulon belül kisebb eljárásokra szabdalom szét és ezekhez az eljárásokhoz külön parancsikonokat teszek a gyorsindítás eszköztárra.
Itt kezdődik a probléma mivel az egyes eljárások jórészt ugyanazokat a változókat használják.
Milyen tipusú változók kellenek és hogyan kell ezeket az eljárások között adni-venni?
Tudom, ez a téma sokkal bővebb mintsem egy válaszban minden részét ki lehetne vesézni, de nekem már az is sokat segít, ha valaki "irányba állít" és 600 oldal manual helyett csak pl 50-et kell elolvasnom.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz m.zmrzlina #23542 üzenetére
Ha mindig az előző eljárásnál felvett érték kell az újban, akkor public változókat kell használnod. Így adott module-n belül minden sub "látja".
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz m.zmrzlina #23542 üzenetére
Szia!
Paraméteresen is definiálhatod az egyes makrókat és akkor minden meghíváskor meg tudod mondani neki, hogy melyik változó melyik értékét használja.
pl. sub valami (byval valt1 as string,byref valt2 as integer)
eljárás
end subA byval és byref jelentőségét olvasd el a súgóban, illetve az előző hsz.-ban foglaltak miatt is a változók élettartama (variables scope) részt is.
Egy másik lehetőség:
Az egyes változó értékét "eltárolod" egy munkalap cellájába. Ide írják ki az egyes makrók az értékét és innen olvashatják ki mások az értéket. Ebben az esetben nem kell public változót használnod, sem paraméters meghívást, helyette minden eljárásból kilépéskor utolsó műveletek a változók értékeinek beírása az adott cellákba, az eljárások indulásakor pedig a változókba beolvasod a cellák értékét.Ebben az esetben a cellákban mindig a legutoljára eltárolt érték lesz benne és az olvasható ki, így megoldódik a legutóbbi kérdésedben levő probléma is.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fferi50 #23545 üzenetére
Jól gondolom, hogy ha a munkalapra kiírós megoldást választom akkor az objektumváltozókat sem kell Public-ként deklarálni csak minden eljárás elején (persze csak ami használja ) értékadással kell kezdeni? Pl:
Dim wsOsszesito as Worksheet
.
.
Sub makro1()
Set wsOsszesito = ThisWorkbook.Worksheets("összesítő")
.....
End Sub[ Szerkesztve ]
-
sedyke
tag
Sziasztok!
Van egy Excel munkalapom, melyet A/4-es oldalakra osztottam fel. Minden oldal egy külön számla, de azonos felosztással. Hogyan tudom kiszűrni belőle a számlaszámokat és a végösszegeket egy külön táblázatba? Minden számlánál a két adat ugyanott helyezkedik el, de értelemszerűen mindig ugyanannyi sorral lejjebb. Az elsőnél a számlaszám a B1-es cellában van, a végösszeg a J45-ban, másodiknál a B50 és J96 és így tovább.... -
Fferi50
Topikgazda
válasz m.zmrzlina #23546 üzenetére
Szia!
Így van, elég így csinálni, de ennyi viszont kell.
Üdv.
-
Mittu88
senior tag
válasz m.zmrzlina #23546 üzenetére
Az esetleg nem lenne elegánsabb, ha csinálnál a module-ban egy eljárást, ami csak értéket ad a public változóknak, az eljárást pedig a Workbook_Open eseménynél meghívod?
Ergo fájl megnyitásakor kapna mindegyik public változó értéket és utána már használhatnád. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz sedyke #23547 üzenetére
A tiédhez nagyon hasonló probléma volt itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Napelem
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest