Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• m.zmrzlina

senior tag

A következő kérdésem lenne:

Van egy munkafüzetem abban van egy makró ami 4-5 jól ekülöníthető dolgot csinál. Elindítom a makrót szépen lineárisan elejétől a végéig lefut megteszi a dolgát, mindenki örül.

Néha azonban szükség van arra, hogy a teljes makrónak egyes részeit többször, külön is le lehessen futtatni (pl hogy két tartomány egyezőségét leelenőrizze) illetve vannak részek amiket kifejezetten nem szeretnék mindig lefuttatni többször (pl a forrás munkalapok más munkafüzetekből való importálására csak egyszer van szükség)

Az a tervem, hogy a teljes kódot egyetlen modulon belül kisebb eljárásokra szabdalom szét és ezekhez az eljárásokhoz külön parancsikonokat teszek a gyorsindítás eszköztárra.

Itt kezdődik a probléma mivel az egyes eljárások jórészt ugyanazokat a változókat használják.

Milyen tipusú változók kellenek és hogyan kell ezeket az eljárások között adni-venni?

Tudom, ez a téma sokkal bővebb mintsem egy válaszban minden részét ki lehetne vesézni, de nekem már az is sokat segít, ha valaki "irányba állít" és 600 oldal manual helyett csak pl 50-et kell elolvasnom.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés