Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eboostr
aktív tag
válasz MasterMark #28296 üzenetére
Amúgy a 2x2gb ram nem lenne gyorsabb?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
Összeraktam egy j1900-as kis itx-es gépet, ami igy passzivan melegebb mint szeretném.
A lapon van 4 pines cpu es case venti csatlakozo is. Tudtok ajanlani par kisebb meretu ventit?
Szerintem ami szoba johet 4/5/6 cm.
Koszonom -
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #28296 üzenetére
Hasonló konfigom van, a proci ugyanaz. Ezzel már tudsz 3D-zni is akár. A RAM elég sztem, automatikusan az APU 800 MB körül csippant le belőle. A táppal meg bőven fölé lőssz.
A régebbi játékok eldöcögnek rajta.Annyi, hogy a gyári hűtés elég hangos tud lenni. Én 2 hét után cseréltem, mert zavart. Azóta mintha passzív gépem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #28295 üzenetére
Switch Tax
-
MasterMark
titán
30-40 k körül milyen alaplap - proci - ram kombót ajánlotok? Alapszinten játékra is.
Switch Tax
-
Gabesz26
senior tag
válasz tom_tol #28293 üzenetére
Köszi, tegnap este megpróbáltam ezt is, de nem volt jó .
Ha csak ennyit írok pluszban a "rules" részhez:
<rule name="flac/mp3" filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>
akkor elindul a foobar, használni is tudom, viszont, ha visszalépnék xbmc-be akkor megfagy az xbmc... Ha beírom a "<rules action="prepend">" sort is, akkor el sem indul.
Ma már nem lesz időm, de holnap majd még próbálkozok vele.
-
tom_tol
addikt
válasz Gabesz26 #28286 üzenetére
Talán így ?
<players>
<player name="foobar2000" type="ExternalPlayer" audio="true">
<filename>C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players><rules action="prepend">
<rule audio="true" player="foobar2000">
<rule filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>
</rules> -
-
BullZeye
veterán
-
Patice
Topikgazda
válasz Tibiajax #28289 üzenetére
XBMC-n belül sehogy, külső lejátszó programot meg lehet hívni, hogy a videókat (vagy zenéket) azzal játssza le, amikor meg vége, akkor térjen vissza XBMC-hez (lassan Kodi-hoz, átnevezték..) és így csak felületnek használnám az XBMC-t.
Még JRiver-rel akarom megnézni, mi a helyzet zene és film terén + távvezérelhetőség.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #28284 üzenetére
Hawell integrált VGA-val nekem is most már jók a tapasztalataim. XBMC 13.2 beta-val bohóckodom kicsit, eddig OK, a távirányításon akarok még faragni + felület, jukebox.
Alap esetben kicsit fakó volt a Dune-hez (HD-TV301) képest a PC, aztán kikapcsoltam a driverben, amit lehet és már így is jobb, szebb egy picivel, mint a Dune-é. És még nem csináltam semmit annak érdekében, hogy még jobb legyen (madVR, lavFilters, stb.).
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #28284 üzenetére
Pl 4130T kiváló alap, bármikor építkeznék rá, ahogy az újak közül az A8-7600-ra, vagy általános igényekre ( akár többre is) AM1H-ITX plusz 5350 Kabini (később 15W TDP Beema fejlesztési lehetőséggel) DC táppal. Bár utóbbiból nemrég építettem havernak gépet, hardveres dekódolással még mindig nyekereg bizonyos BD50-ek elindításakor, vagy egyéb lejátszó szoftverek esetén tekerés ill fejezet ugrásnál. Idióta driveres hiba, még a Brazos vagy annál gyengébbeknek sincs hasonló gondja.
Nem szentírás, szimpla véleményem, hogy az említettek mellé nincs szükség VGA-ra, ha egy 50-60k-s kártya nem hozz látható, hallható pluszt. Ha úgy jobban tetszik, értsétek úgy, hogy saját rendszerben vizsgálva, aminek természetesen vannak korlátai.
(#28282) canniball
Tulajképpen semmi változás nem lesz a névváltáson kívül, halad a fejlesztés normál ütemben, Kodi 14.0 alfa már létezik, végleges, stabil megjelenés gondolom még jó messze van...
-
Gabesz26
senior tag
válasz canniball #28282 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam én is, viszont sajna nem sikerült ez alapján sem (nem vagyok nagy számtech zseni, de ennyire nem szokott semmi megakasztani)
Hogy könnyebb legyen segíteni leírom miket írtam bele:
<players>
<player name="foobar2000" type="ExternalPlayer" audio="true">
<filename>C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor><players>
<rules action="prepend">
<rule audio="true" player="foobar2000">
<rule filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>(Szerk.: a player name utáni sorok, és a rules action utáni sorok a fájlban beljebb vannak húzva, csak itt valamiért nem úgy jelenik meg)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hétalvó #28281 üzenetére
Ezt a menetet a Trinityvel lezongoráztam, egy 78xx nálam nem hozott látható vagy hallható pluszt az egyébként multimédiára is kihegyezett AMD APU-val szemben. Ha gonosz lennék, némi plusz hőt és digitális zajt. A Richland nem, de a Kaveri pont multimédia terén ugrott egy nagyobbat előre.
Elhiszem, hogy nálad más a helyzet, lényeges a környezet. Sandy ill Ivy IGP-vel részemről pl kizárt HTPC felhasználásra, nem csodálom, hogy jobb minőséget érsz el dedikált VGA-val. Haswell más tészta. Persze lehetne fokozni a kérdést, ha bevonnánk egy 10-20M forintos vetítőt neki megfelelő körítéssel, és így vizsgálódnánk...
4k lejátszás viszont érdekes lehet, kell-e a jövőben erőmű vagy sem, kell combos VGA segítség vagy sem.
(#28282) canniball
Igen, mér semmi köze az eredeti elnevezéshez, és messze nem szimplán média center, plusz jogi problémák a névhasználattal. Tömöröen, se nem ikszboksz, se nem média center már.
-
canniball
nagyúr
válasz #75912448 #28279 üzenetére
Ha zökkenőmentes lesz a névváltoztatás felőlem hívhatják Bélának is. Viszont mivel nem erősségem az angol nem teljesen értettem meg: az átkeresztelés oka csupán annyi hogy szerintük az XBMC már nem fedi a valóságot? És hogy kerül a képbe a Mozilla Foundation? Illetve tényleg nincs feltüntetve mikor jön a 14 vagy csak én nem láttam?
Gabesz26!
Én ezt a minta xml-t kimásoltam, átírtam amit kellett és egyből működött a dolog.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
hétalvó
addikt
válasz #75912448 #28279 üzenetére
egyszer egy ilyen osszehasonlito tesztet megneznek. szerintem igenis van ertelme a kulon vga-nak.
kulon memoria elony. nincs osszezsufolva az alaplapra minden, kulonallo csatlkozo. nalam joval jobb lett a kep mint az alaplapi kimenet.
hangnal ugyanez az eredmeny.
az hogy minden tudas benne van egy prociban attol nem biztos, hogy jo a kimente az alaplapon.
volt itthon 6450-em is azt pl egy percig se akartam megtartani, ezert a kis nv-ert pedig odavagyok. pedig soha nem voltam egyik oldal hive se.
raadasul ivy i3-am van quicksynccel minden foldi joval. tessek probalgatni!https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Gabesz26
senior tag
XBMC-hez külső lejátszóként szeretném a foobar2000-t használni zenefájlokhoz. Kicsit próbálkoztam a .xml fájl szerkesztésével délután, de hamar feladtam...
Tudna valaki segíteni, hogy pontosan mit kellene a playercorefactory.xml-be beírnom/szerkesztenem?
-
törölt tag
válasz Tibiajax #28277 üzenetére
Megjött és kapható az alacsonyabb fogyasztású Kaveri is, ennél modernebb alapokra ma nem lehet HTPC-t építeni. Semmi szükség dedikált VGA-ra, az A8-7600 mindent tud, amit ma és egy darabig még tudni kell. Persze ha nálad a Sandy IGP-t kell leváltani VGA-ra, azzal nincs probléma.
-
csabaizoli
tag
Üdv!
Netre kellene gép olcsón, főleg élő sportközvetítés HD, flash, youtube ilyesmik...
Használtban gondolkodom, főleg AMD, ezekben jobb az integrált videókártya (ATI HD) mint az Intelben, külön kártyát pedig nem szeretnék, nem játszom ugyanis...
Ezt néztem ki:
HP 6005 PRO SFF (2010-es gép)
Állapot használt
Processzor AMD PhenomII B59 2x3400MHz (am3+)
Chipset AMD 785G
Memória 4GB DDR3
Merevlemez 250GB sata
Optika DVD író
Grafikus kártya ATI HD4200 max. 512MB Dx10.1 alaplapi
Alaplap HP Pro 6005
PCI-E foglalat 1db 16x low profil / 2db 1x
Sata / IDE 4 / -
PCI Slot 1
Ps2 / USB 2 / 8
Com / Lpt 1 / -
Ház típus Fekvő/álló (Desktop)Memória vegyes márka 2x2GB DDR3 1333MHz
Általában Samsung, Hynix, Kingston, Kingmax40 ezer házhoz szállítva, 1 év garival.
Kérdésem hogy a fenti oldalak mennének vajon szaggatásmentesen ezen a gépen? Feleslegesen nem szeretnék rá áldozni egy forintot sem....nem nagy élmény akadozva nézni egy meccset....
Ez ugye "gyári" HP gép, ha probléma van vele, tudom az alkatrészeit cserélni (pl. tápegység)?, driverek, programok, frissítések elérhetők hozzá könnyen?
Egyébként jól sejtem hogy ez halk, takarékos, megbízható gép alapjában véve? (tápra ~300W PFC-t ír...)
Válaszokat előre is megköszönöm... -
Tibiajax
nagyúr
válasz Vikthor #28274 üzenetére
alapvetően nem lenne annyira borzalmas képe a integráltnak sem, de azért ha egészen közel megyek vászonhoz, nem gyenge zizegő zajokat látok a sötét háttereknél.... eléggé kiábrándító
kutatgatok a neten külföldi av-forumokon, van-e vajon valami komolyabb gyártónak valami videokártya-félesége, amit be lehet illeszteni htpc-be és egy mondjuk highend-felé hajló szintű képkimenetet ad, de nem nagyon találok. egyelőre azzal vigasztalom magam ha lenne is ilyen, mocskos árat kérnének érte úgyis, meg csak amcsiból lehetne beszerezni, stbstb.. bár ez utóbbi még a legkevesebb -
Tibiajax
nagyúr
gondolkodom egy komolyabb video-val bíró vga beszerzésén a htpc-be, leváltva az integrált sandy celeront..
van valami ötletetek esetleg, mit lenne érdemes beszerezni? -
>Deego..
senior tag
Egy Intel Sandy G540 megfelelne HTPC alapnak?
Extra igényem nincs 720p filmek, internet, yoututbe, s jó lenne ha azért a FullHD videókkal is boldogulna.
Avagy tudnátok ajánlani mást? Lényegében csak a fent említett dolgokra kellene és budget kategória legyen.
Ami kéne cpu, lap, ram 25-30k-n belül.
[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Játékos
addikt
válasz Patice #28267 üzenetére
Intel® HD Graphics van benne. Nekem zavarja a szememet a ricegés, de aki használni fogja, annak nem. Ezért írtam, hogy nincs különleges (bár kinek mi az...) igény vele szembe támasztva.
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Patice
Topikgazda
válasz Játékos #28266 üzenetére
Szerintem igen.
Bár nem tudom pontosan ebben milyen az integrált VGA (talán HD4000-es), de csak a Haswell óta tudják az Intel procik a szinte tökéletes 23,976-ot (ill. azt elég jól közelítő értéket..)
DXVA menni fog, max néha láthatsz döccenést lejátszás közben. Ha nem vagy érzékeny az ilyesmikre, akkor jó választás.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megerősítést szeretnék kérni tőletek, hogy G1620-as Cerkával lehet-e extra igények nélkül HD-mozizni? DXVA-t szeretik ezek a procik? Illetve az integrált VGA-juk?
Előre is köszi a választ!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Bocsánat, csak most jutottam ide.
Nagyon szépen köszönöm az észrevételeket!Keresgéltem a házak között és egyenlőre ez a megoldás tetszik a legjobban:
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-804Ez még pont beférne egy dupla polchelyre.
Akkor ezek szerint érdemes lenne megtartani az I5+7850 kombót max kicsit alul feszelni és visszább venni a teljesítményt?!
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
canniball
nagyúr
válasz Szomj4s #28262 üzenetére
Ezek szerint használt lesz.
A Brazost illetően: van neki topikja, keress rá a torrent szóra, biztos megtalálod mennyit tud ezügyben (úgy rémlik azt írták csak a sok szál mellett nem bírja a filmeket).
Az Ion még a Brazosnál is öregebb, úgy tudom a fHD-t viszi az is, de hogy amellett még (bár)mit tudsz(-e) vele csinálni azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz dabadab #28255 üzenetére
nálad lehet spórolós htpc a divat
nálam a zajcsillapítás, nagytáp, matx alaplap, bd író i3/i5 8gb ram az ssd miatt és igen windows a oprendszer (server2012), hogy jól is szóljon.
silvertstone gd04 a ház az alapja ami igen csak htpc kategória.nem mindenkinek a minimal brazos konfig a megfelelő.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
dabadab
titán
válasz hétalvó #28250 üzenetére
"egy erős vga a különbség."
Meg egy eros processzor.
Meg egy eros tap.
Meg eros hutes.
Meg tobb ram.
Meg tobb hattertar (sot, hattertar, ugy egyaltalan).
Meg mas alaplap.
Meg mas haz.
Meg mas iranyitas.
Meg mas zajcsillapitas.
Meg mas elhelyezes.De egyebkent tenyleg tok ugyanaz
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Tomacko
őstag
válasz leonel #28246 üzenetére
" További szempontok:
-Egy Ikeás polcba lenne betolva (Körbe polc - hátul fal: kb 10 cm légrés)
-A filmek mellett a mai játékokat vigye full hd-n "Ha mindenképp ilyet szeretnél akkor a te embered Vikthor a "csapatból", mert rajta kívül másnak nincs erőműve dizájn házba építve. Te ahogy olvasom pont olyat keresel ami neki is van, hogy csicsa is legyen kicsi is, meg FHD méretben menjenek a mai játékok..... ez ha csak szigoruan az elvi oldalát vesszük nem épp HTPC. A HTPC-nek nyomokban sincs köze a gamer pc-hez, ellenben a gamer pc-k megállják a helyüket mint mozigép, fordítva ez a történet már nem, vagy maximum sok-sok kompromisszummal.
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék mert kis méretű (HTPC) gép építésében tapasztalatlan vagyok.
Az adataimnál szereplő monstrum átalakítását tervezem.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A vizet és a házat egyértelműen dobnám.
-Mit érdemes a jelenlegi rendszerből megtartani?
Pl: jelenlegi proci + kisebb vga vagy AMD APU+hozzáillő AMD VGA
-Milyen kisebb (kocka) alakú jól szellőző házat ajánlotok? (midi torony már magas)
-Halk, de ha kell - hatékony hűtés lenne szükségesTovábbi szempontok:
-Egy Ikeás polcba lenne betolva (Körbe polc - hátul fal: kb 10 cm légrés)
-A filmek mellett a mai játékokat vigye full hd-nKöszönöm előre is az ötleteket, észrevételeket
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
calevara
csendes tag
Valakitől esetleg egy válasz ?
4K HDR UHD Player
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Szomj4s #28239 üzenetére
Nekem 5350-es Kabini-m van egy 300 Wattoos Be Quiet! táppal, 1 db 3 TB WD red + 1 SSDvel. Van egy öreg fogyasztásmérőm, ami fene tudja mennyire pontos (bedugva, kikapcsolt állapotban 15W-ot mutat (), lekapcsolva a tápot 7W (még inkább ), induláskor 70 W körül mér, egyébként 40-50W.
A gyári hűtője vicces, mármint nem igazán van párban az asztalim ALPENFOEHN Brocken-jével. Inkább Hasonlít egy öreg K6-2 coolerjére. Hangra nem vészes, teljesen csöndes lakásban, ha mellé hajolok, akkor hallani (De ugye megy a táp, megy a CM 130 nagy ventilátora és megy a processzoré is)
Nálam most W8.1 fut, bittorrenttel, de a filmek nem akadtak meg lejátszás közben.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
canniball
nagyúr
válasz CactuS #28232 üzenetére
Nfo-kal tuti megtalálná őket, de ha így is jó akkor mindegy.
Távirányítót én ilyet használok; egész pontosan ennek a vevőjét egy Logitech Harmonyval.
-----------------
Erről jut eszembe: tudunk valamit a termékcsalád sorsáról? A legutolsó info amire emlékszem hogy a Logitech eladja/eladta, de hogy utána?
Szomj4s!
A torrentet nem tudom (a topikjában meg tudják mondani), de a többire bőven jó egy AM1 konfig.[ Szerkesztve ]
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Egy kicsit összetett kérdésem lenne, látom kicsit előrehaladott a topic, és sok tapasztalt felhasználó megfordul itt.
A következő igényeknek megfelelő htpc összeállításán gondolkodom:
- 1080p lejátszás, (valószínüleg xbmc-vel)
- torrentek futtatása (24/7 igény),
- nem szeretnék komplett NAS-t, az külön projekt lesz / lehet a későbbiekben, de 2-4 TB adat itt is előfordulhat, raid nem feltétlen szükséges.
- egyszerre egy televíziót/médialejátszót szolgálna ki, játék nem!
- minimalizált fenntartási költségek (max 40-50 Wh)
- oprendszer nem tisztult még le bennem, még olvasok utána, de ha vannak best practice-ek, szívesen fogadomOlvastam sokat a komplett minipc-kről (brix, zotac, stb), de az igényeimhez lehet túlzóak a konfigurációik.
A fentiek figyelembe vételével nem vagyok biztos a megfelelő proci kiválasztásában, mi az ami elviszi már reccenésmentesen, viszont nem szükséges miatta áttérni egy hónapra a kenyér-vízreKöszi előre is az építő jellegű hozzászólásokat!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz canniball #28231 üzenetére
Nem, de igazából nem nagy gond az angol rendezés (amúgy nem csak az új filmeket nem találta, hanem a régi trilógiákat sem: vissza a jövőbe, Jurassic Park, stb, az angol viszont egyből behúzta, egyedül a The Wolverine-nél tévedett)
regger: Köszönöm ezt is, beállítva az 50 Hz-et jó lett a kép.
Még egy utolsó dolog, ami zavar/furcsa: az XBMC első újraindítása után (akkor egyből magyarra váltottam), minden indításkor kiír néhány hibát, pl: hogy nem tud frissítéseket keresni és hasonlók. Másnál is van ilyen? (13.1 Gotham)
Illetve ez már inkább hardver: Távirányítóból ki mit használ? Mini wireless keyboardot? Nézem a wayteq measy RC11/12-est, illetve néhány Rapoo-t is, de elég bizonytalan vagyok, hogy mi felelne meg a legjobban. (Most ideiglenesen androidos telefonnal vezérelem az XBMCt, illetve távoli asztali kapcsolattal a W8.1-et, ha kell.)
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
törölt tag
válasz #75912448 #28229 üzenetére
Ha nem vagyok érthető, ami gyakran előfordul, szemléltetve így értem az asztal különböző frekvenciáit. Feltételezem 50Hz-es sorozatot nézel, ahol ugyanazt tapasztalod, mint előzőleg az asztalon, tehát a feladat ugyanaz, csak a beállítás idejére állítod át az eltérő frekiket, hogy ha a lejátszó programot automatice vált, akkor már ne legyen probléma túllógással. Egyébként ja, hülye AMD, hogy alapból ezzel szöszölni kell.
-
törölt tag
válasz CactuS #28228 üzenetére
Képernyő kitöltésnél, ha filmek alatt (is) tapasztalsz hasonló túllógást (túl nagy fekete sávot), mint asztali 60Hz-en, akkor windowson belül a filmnek megfelelő frekvencián is nullára kell húznod az overscan csúszkát, mint pl 50Hz, 24Hz stb. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy beállítod az asztalt ezekre a frekvenciákra, nullára húzod, majd visszatérsz 60hz-re.
1:85:1 arányú filmeknél természetesen 1:1 pixel esetén lesz egy minimális fekete sáv alul-felül.
TMDB-t használom, az tökéletes, 3D pedig évi 1 filmre érintetlen Blu-ray Power DVD-vel, úgyhogy ebben a többiek tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz #75912448 #28221 üzenetére
Közben kis update. Beállítottam, amit írtál, de van még itt némi bibi. Ha nagyon offtopik, akkor elnézést. Végigfutottam az XBMC-s logout írásokat, többé kevésbé sikerült beállítani a rendszert (a port.hu-s filmazonosítás egy katasztrófa nálam a filmjeim felét be sem olvassa vagy kézzel sem találom. Az angol moviedb viszont tökéletes). A problémám most főleg a 3Dvel van. Az OU és az SBS filmeknél is van egy olyan érzésem, hogy túlságosan egymás mellé teszi a két képet, (a TV kávájához képest kb 10-10 cm-t behúzza, plusz a tetején az élek kifordulnak/hullámoznak) 2Dben pedig pl a régebbi sorozatokat nem nagyítja ki a teljes magasságig, ott is hagy egy 5-5 cm-es csík. Van erre valami ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
calevara
csendes tag
Sziasztok!
Telepítettem Windows 8.1.
POWERDVD 14 van jelenleg.
Lg passzív 3d tv-n win7 alatt tökéletesen átkapcsolt a tv ha 3d filmet akartam nézni.
Most meg mikor néznék pdvd alatt 3d filmet, nem kapcsol át, mert kiiíra hogy 3d stereo unsucessful.
Mit kéne tennem?
Amd karim van.
Köszönöm a segítséget előre is!
4K HDR UHD Player
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz radi8tor #28224 üzenetére
Köszi a linket, megoldódott, bár nálam mást kellett kikapcsolni: a QoS lekapcsolása nem segített, viszont az AppEx hálózat gyorsító kiszedése igen. Így már megvan az 50/30.
(beírtam a Kabini topikba is, hátha valakinek ez a verzió jön be)
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz #75912448 #28221 üzenetére
Köszi így tökéletes a képméret. Már érzem, hogy ez a TV Hz dolog olyan, mint annak idején, amikor először kaptam nyomdai anyag kidolgozását. A hajam téptem a színektől, a kifutóktól és az egyéb apróságoktól.
XBMCt használok, alapjaiban megy a dolog (bár a port.hu-s adatbázis néha több mint érdekes), kivéve a 3D filmek. Javarészt OU-s verzióim vannak, de azoknál kb 10 cmrrel elmosva teszi egymásra a két képet. (SBSt még nem próbáltam.
A másik amit nem értek, hogy a letöltés a speedtest.net-en valamiért csak 13 Mbit/s, (50nek kéne lennie), a feltöltés viszont hibátlanul 30 Mbit/s. A TCből a másolás ~90 Mbit/s környékén van, ami a mostani router közel maximuma. Az asztali gépen meg hibátlan. Elvileg a kábel Cat5e minpségű, hosszra 20 vagy 25 méter, így nem igazán értem.
-
Gombinyó
őstag
Szerintetek ezzel a kártyával [link] mehet 3 digit kimenet egyszerre? Jelenleg a HDMI az erősítővel van összekötve, amin nem megy át a 3D DB, mert csak 1.3a-s szabványt tud (mármint az erősítő). Ha működne a dolog akkor ezzel a kártyával az egyik HDMI csak az erősítőé lenne, a másik pedig menne közvetlen a TV-be így megmaradnának a HD hangok és a 3D is. Plusz ezekkel egy időben egy hagyományos monitort is ki kellene szolgálnia DVI-on keresztül. Életképes dolog lenne ez?
Splitterekkel nem akarok vergődni, mert vagy tudják amit rájuk írnak, vagy nem. Meg egy normális már majdnem ott van árban mint ez a kártya.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CactuS #28218 üzenetére
Hű, itt nagy a kavarodás. Az asztalnak 60Hz-en kell mennie, nincs azzal semmi baj. Catalyst overscan beállítást nézd meg, 0-állásban legyen, a tévéden pedig a levágás nélkül képméretezést válaszd. Ezután már nem lesz túllógás, a filmekhez pedig olyan lejátszót keress, ami majd képes automatikus freki váltásra, pl MPC-HC, XBMC.
Anélkül, hogy részletesen belemennénk, 50Hz-es tévéd van, így is van rendjén.
-
Mercutio_
félisten
válasz CactuS #28218 üzenetére
Szerintem a tv-k 100/200Hz-e nem a hdmi-n bejövő jellel azonosan ertelmezendo, de majd jönnek a szakik és megirjak jól emlékszem - e.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
CactuS
Arcképgyáros
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Megépült végre a gép (lett ssd, asrock am1b alaplap és 5350-es proci is), egyelőre W8 alapokon próbálgatom.
Viszont máris van egy problémám: a képfrissítési frekvenciát sehogy nem tudom 60 Hz fölé vinni, így ráadásul kicsit szét is van csúszva a kép, nem pontos. A TV egy lg-39LA620S, (tényleg 100Hz-es). Lehet, hogy a vásárolt kábel nem 1.4-es és emiatt nem engedi a 100 Hz-et?
-
slashing
senior tag
Meg amúgy is 100% hogy az első szériásat nézegettem anno, 1080p tesztet. Meg nem tudom hogy kábelen a a 1080p hogy megy 10/100-as hálón ami elvileg elég kell legyen de gyakorlatban már lehetnek kivételek. Én sem ellenzem amúgy, ahogy te is mondod főgépnek én sem de másodiknak simán el tudnám képzelni meg tényleg a barkácsolgatás jó móka.
-
cekkk
veterán
válasz BullZeye #28214 üzenetére
Ez a baj látod
1080phez már szerintem kevés a wifi, oda kábel kell. Elég gyorsan elindul, ezt betudom annak, hogy a legalapabb skin van rajta valamint, média tár sincs rajta.
Ha rányomok egy sorozat részre 1-3 mp-n belül indul. Nem tudom, hogy kábel neten gyorsabb lenne-e.
Főgépnek nem biztos, hogy ezt venném, de hálóba vagy médialejátszó helyett már igen. -
slashing
senior tag
válasz BullZeye #28211 üzenetére
Hát amennyire én egy youtube videóból le tudtam szűrni viszi a dolgokat fut rajta a rendszer de én nem bírnám elviselni ha 15 másodpercet kéne várnom arra hogy elindítsa a filmet vagy a borítók nem egyszerre bevillannak hanem egyesével lépésről lépésre bár ezeket már régen láttam lehet azóta sokat javult. De szerintem nem lesz olyan smooth (szép magyar szó) a rendszer. De a babrálás része jó lehet ha valaki szereti és elég olcsó is. Sokáig kacérkodtam vele én is de akkoriban még nehéz volt beszerezni most meg már nem érdekel....
-
BullZeye
veterán
Raspberry PI B+ Openelec OS-el mennyire használható XBMC-hez? 11k körül mozog az ára.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Ganz-[HUN]
addikt
egy nagy elírás volt látható az írásomban.
régi: mivel szerver, multimédiára találták ki. a "nem" kimaradt.
szerkesztve.
szerintem én ezt a fórumot elhagyom msot.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
bigdee888
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom megallapitani azt, hogy a videolejatszasom kadenciahelyes?
MPC-HC-t hasznalok egy TV-re kotve. Be van mar minden allitva, a TV frekvenciat is valt. Hogyan tudom leellenorizni, hogy megfeleloen jatsza-e le a videot a gep? Pl a 23,976 es a 24p kulonbsegre gondolok...
Koszi! -
róland
veterán
válasz Ganz-[HUN] #28205 üzenetére
Akkor minek kell szerver? (Azokat épp a 24/7 üzemre találták ki.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
BullZeye
veterán
válasz Ganz-[HUN] #28205 üzenetére
Nem azt írtad, hogy NAS szerverként is akarod használni?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Ganz-[HUN] #28200 üzenetére
1) Qrwa hangos lesz, nehogy azt hidd, hogy olyan hangos mint a desktopod, mert szervereknél már sipítozik, ha 25°C fölé megy a hőmérséklet, ezért 4-5k fordulaton megy majd benne 4-6 venti, vagy kapásból légkondicionált szobába kell raknod.
2) Hosszú távon a gatyádat is ráfizeted, egy pici NAS szerver 8 wattot eszik, egy HTPC 20 wattot eszik, és nem kell 24/7 mennie HTPCnek, így nagy átlagban 10 wattos fogyasztása lesz.
3) Nem média lejátszásra találták ki a szervereket, ergó szar lesz a hang, vagy nem lesz jó a képe (pl nincs digitális hang, vagy HDMI kimenet)Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
PeterPH
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #28202 üzenetére
Akkor hát ismerni fogsz 1 azaz 1 db hardvert, az is elég elavultnak mondható. Ezek kb. évente változnak, jön egy újab generáció amiben elég sok eltérés lesz a korábbihoz képest.
Más: a képen SAS HDD verzió van ha jól látom, abból NAS-t összerakni használható kapacitással nem lesz két fillér. -
PeterPH
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #28200 üzenetére
Konkrétan 1U IBM szerverrel nincs tapasztalatom, viszont sok mással igen.
Sok szerencsét kívánok hozzá, de szerintem qrva hangos lesz, és akkor még finoman fogalmaztam.
Találkoztam már csendes szerverrel (mondjuk ilyen a HP DL380 G7-G8), de azért egy szobában nem lennék vele huzamosabb ideig.
Ha szerverezni akarsz, arra ott a virtualizáció, tetszőleges platformon. Nem attól leszel jó rendszergazda, hogy otthon egy szerver zúg a füledbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest