- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
srich
csendes tag
Sziasztok! EgyAMD A6-6420K proci van amivel nem birkózna meg filmnézés terén?
-
hétalvó
addikt
válasz
jayjay #29393 üzenetére
mi lenne, ha elfelejtenéd a harmony-t és mindent telefonon vezérelnél?
xbmc megy alapból yatse-vel.
a gépet pedig wake on lan-al fel tudod ébreszteni mac alapján. bios-ban wake on lan bekapcsol.
jriver-t pedig dlna-n tudod vezérelni.megoldható az infra vezérlés is, de ahhoz kell egy mce táv, eventghost és terremote.
-
-
jayjay
tag
Tervezem egy teljesen hangtalan gépet összerakni és már majdnem minden megvan hozzá.
http://www.streacom.com/products/fc5-evo-fanless-chassis/
Eddig egy imon inside-al oldottam meg a szgép bekapcsolását Logitech távval ( ehhez 2szer kellett megnyomnom a bekapcs gombot ill. a help gombot a harmony távon nyomkodni, mivel nem reagált egyből a gép), de most ebben a házban nincs helye.
Ezzel a streacom megoldással be tudnám kapcsolni a gépemet kikapcsolt állapotból, ill. van valakinek egy jobb bevált módszere? Alaplapom MSI B85M-G43
http://www.streacom.com/products/irrc/
Fontos a logitech harmony kompatibilitás. Pl megnyomom a videólejátszást, akkor bekapcs tv, erősítő ill a gép indul az xbmc.
vagy pl zenelejátszás: erősítő bekapcs , gép bekapcs, jriver indul....Eddig xbmc lejátszáshoz nem kellett felállnom, ha filmet akartam nézni, de zenét jriver-rel szeretném hallgatni és a program kiválasztásához be kellett kapcsolnom a monitort és egérrel manuálisan kell kiválasztanom a jriver-t. Ezt a folyamatot hogyan tudom a fotelből kiválasztani?
-
asanotadanob
tag
Köszönöm, a DXVA2 elsőre tényleg jónak tűnik, bár még nem volt időm rendesen tesztelni.
(#29390) regger
Sejtettem, hogy ilyesmi lehet a probléma, csak nem volt kedvem filmenként/sorozatonként módosítani a beállításokat. Még az is nehezemre esett volna, hogy a filmekhez az MPC-HC-t, sorozatokhoz meg a DVDPlayert indítsam el. Szeretem, ha valami úgy van beállítva, hogy használat közben ne kelljen már mókolni a legjobb minőség eléréséhez. -
törölt tag
Örülök ha segített,
tévé valóban egy kalap alá veszi.
(#29376) asanotadanob
Anno kipróbáltam vele, BD50-ig bezárólag Lanczos+AR, vagy Spline AR nélkül akadásmenetesen működött, nálad az említett döntően WebDL sorozatok kezelése lehet probléma, vagy azok kódolása. Kb 10-30% CPU használat, 50-80% GPU az akkori driverekkel.
-
Üdv!
Tudnátok mondani mATX formátumú, fekvő (HTPC) házat, ami hasonlít a Silverstone GD05-re, csak kicsivel kisebb méretben? Itt elsősorban a mélységére gondolok...
-
PuMbA
titán
válasz
asanotadanob #29376 üzenetére
Image up és downscale-re tedd be a videókártya hardveres dedikált egységét (DXVA), mert az van olyan jó minőségű, mint a Lanczos és hagyd a Chroma upsamplingot Bicubic 75 Anti ringingen és nem fog szaggatni
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Ismét szeretnék egykis segítséget illetve ötleteket kérni.
Feltettem az openelec-et, ezzel már a belső hdd tartalmát is látom, tehát ez megoldódott.
Közben eszembe jutott, hogy a hálozatomra kábellel csatlakoztatom a HTPC-t (eddig wifin kapcsolódtam usb-s adapterrel) így már működik a táblagépről a távvezérlés is. Ezekszerint valamilyen okból a wifi kapcsolat miatt nem működött korábban. Hogy miért azt nem tudom mivel a hálózatot láttam és net kapcsolat is volt. Ha valakinek lenne ötlete, hogy mi miatt nem működik wifin keresztűl a távirányítás azt megköszönném, mivel ha kábellel kéne a htpc-t bekötnöm a végső helyén akkor kb. 15-20 méter kábelt kéne a falhoz fixen rögzített szekrények mögött elvezetnem plusz a upc kábelmodemet is szerelhetném máshova szntén 15-20 méter kábellel egyetemben. Ezt inkább elkerülném ha lehet.Köszönettel: Attila
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
asanotadanob #29376 üzenetére
Ha nem megfelelően van encode-olva a film, akkor lehet.
-
Kiskopika
senior tag
Hasznal valaki Mele f10 pro htpc hez? Ha mar a tavok a tema.
A legeger funkcio eleg jo, de a kerdes az lenne, hogy az infra adojat ra lehet birni hogy kezelje a tv is? Vagy ez nem tanithato? -
canniball
nagyúr
-
válasz
canniball #29380 üzenetére
Sajnalatos, azthittem ez nemtud kimenni a divatbol...
Ezek szerint, ez a megoldas, szoftver mar lejart lemez? Hat elso korben szeretnem a meadia playert berakni, hogy kilehessen valasztani a programbol... mert eleg sok mindent el lehet inditani, de ezt nem es tallozas sincs, hoyg bele tudjam rakni. Hogy lehet valtani a kepernyot? Mert ameg nem raktam ra a szofvert kiterjesztett kepernyokent uzemelt a win8 a tv-el, de msot hasznos dolgokat mutat, de neha jo lenne az asztalt latni.. Lennenk meg kerdesek biztos csak jolenne a topikot olvasni rola ami errol szol...
Ha esetleg van valakinek turelme par erdekes dolgot elmondani nekem akar privatban, azt megkoszonnem.
-
udv, van egy thermaltake dh102 hazam, es olyan kerdesem lenne, hogy honnan tudnek hozza leszedni frisebb imon packot? 2010 es az utolso a thermaltake oldalan, de gondolom biztosn van hozza ujabb is.. Illetve esetleg, ha tudnatok segiteni topikot talalni maganak az imon beallitasahoz is azt is megkoszonnem.
-
huzat
csendes tag
Sziasztok,
az Asrock Q1900 tulajoktól kérdezném, az integrált VGA tud 120hz-et 720p-n? Nem találtam a manualjában erre vonatkozó infót. (DLP 3D-s projektorra lenne kötve)
köszönöm!
-
asanotadanob
tag
Az lehetséges, hogy egy AM1 konfig (AMD 5350) nem bírja a madvr-t csak low beállításokkal? A Lanczos, 3 taps tesz be neki egyes 1080p-s anyagokkal (döntően WebDL sorozatok), borzalmasan el kezd recegni a lejátszás. A filmek mennek rendesen.
-
envagyok
veterán
http://www.ecservices.de/index.php?cPath=25&MODsid=1d91b30f5cece303756454862bc6711f
http://www.solid-run.com/products/cubox-i-mini-computer/cubox-i-specifications/Az openelec készítője ezt ajánlja.
Igazából minden benne van, ami kell..
Vélemény? -
sysrq
őstag
válasz
sanzi89 #29369 üzenetére
Majd ezt kell megnéznem, de bosszant hogy egy olyan komponens ami egy memória modul bepattintása után működőképes, és a vele adott DVD nem képes mindent felismertetni az operációs rendszerrel. Kicsit féltem de már ez a kis kétmagos is lejátszik mindent. 15W-al elketyeg közben.
-
sysrq
őstag
Sziasztok, használ (használt) valaki Asrock 1800-at win7-el? Mi lehet az eszközkezelőben az ismeretlen eszköz? A hetes a baja, Win 8 vagy 8.1 kellene rá?
-
szuszinho
őstag
válasz
MasterMark #29362 üzenetére
(High Bit Rate Audio) with HDMI Port
Ezt azt jelenti, hogy tudja?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Egy pici segítséget szeretnék kérni. Ubuntu 14.04.1 LTS és XBMC 13.2, Asrock E350M1 alapon. Tökéletesen megy az XBMC, lejátszik mindent szépen, kivéve a fullhd anyagokat. Itt a hang rendben megy, de a kép eléggé akadozik. A hardveres gyorsítás be van kapcsolva. Mi lehet ennek az oka, mi tévő legyek? A CPU az adott filmek lejátszásánál 60% körül teker. Esetleg próbálkozzak külső lejátszóval?
Köszi!
-
szuszinho
őstag
Azok a lapok, amiknél 5.1 van megadva a specifikációban, azoknál hdmi-n kimegy a true hd?
-
DR|FTK|NG
veterán
Sziasztok!
HTPC félkonfignak(CPU/APU+Lap+RAM) mi a legjobb választás 35k alatt?
Ház, SSD, táp(PicoPSU) van, szempont a csöndesség, és az hogy boldoguljon az 1080p-s videókkal is(HDMI kimenet kell). Méretben mATX-re vagy ITX-re gondoltam.Egyébként én eddig az Intel s1150, AMD AM1, FM2(+) vonalon gondolkodtam.
-
BullZeye
veterán
XBMC-ben van hotkey a "rendezés"-re? Vagy legalábbis váltani lehessen a "minden video" és a "nem látott" között a sorozatlistában?
-
-
Tamoo
nagyúr
Vettem egy One4All univerzális távot. Le tudja másolni másik táv gombjait.
Ha veszek egy ilyen kínai csodát és csak a vevőt használom + gombokat lemásolom az úgy működni fog XBMC-vel? Macerás beállítani egyébként a távot a programban?Ez az elképzelés jó vagy tudtok jobbat ajánlani?
-
Celtis
veterán
válasz
t.zolka #29345 üzenetére
Az optikai kimenetnek három lába van. Ebből az egyik az SPDIF a máis kettő a test és az 5V.
A forrasztást csak utolsó lehetőségnek javaslom, akkor ha végképp nem találsz megfelelő alaplapot és végképp nem felel meg az optikai kapcsolat.
Én csináltam már ilyet, igaz nem PC-n, hanem egy műholdvevőn, de tökéletesen működött. -
bigdee888
tag
válasz
MasterMark #29349 üzenetére
Nem-nem, annyira nem letszukseglet.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
MasterMark #29339 üzenetére
Pontos típust tudnál mondani?
Celtis, erről a műveletről bővebben mondanál pár szót? Vagy linkelnél egy oldalt, ahol utána olvashatnék?
szerk. közben látom megtetted
-
Celtis
veterán
válasz
t.zolka #29338 üzenetére
Szerintem max olyat találsz, amin alaplapi SPDIF tüske is van. Erre tudsz rádugni egy RCA csatlakozót direktben.
Egyébként az optikai csatkazóig digitális jel megy. Csak rá kell forrasztani egy kábelt az adatvezetékre. Nem bonyolult 3 lába van: táp, test, adat. Be kell tenni két ellenállásból egy osztót meg egy leválasztókondit aztán kész.Az alábbi képen a balszélső csatinál lévő alkatrészek kellenek.
-
bigdee888
tag
válasz
MasterMark #29339 üzenetére
Hello!
Errol a tuskes kivezetesrol tudnal kicsit irni pontosabban, hogy hogyan lehetseges?
Koszonom!
(Egy Asrock Q1900-ITX alaplapom van, optikai kinenet van rajta, de koax nincs.) -
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Olyan HDMI-s csatlakozóval ellátott alaplapot keresek, amin még optikai és koaxiális kimenet is van. Nézegettem a boltokban fellelhetőeket, de csak analóg + optikai kimeneteseket találtam. Lehet, hogy a HDMI elterjedése óta már nem is gyártanak olyat, amin pluszban mind a kettő digitális kimenet is megtalálható? -
sanzi89
addikt
Szenvedek már egy ideje egy Samsung UE40D5000-es TV-vel, hogy röccenés mentesen tudjak lejátszani 720p-s mkv-t DLNA-n keresztül. Ha tisztázódik a helyzet lehet megosztom a tapasztalataimat.
Jelenleg egy Ascrock J1900-as lapra épített Home Szerverrel próbálkozok, amire ráraktam a Plex Media Servert, és DLNA-n próbálok filmet nézni róla. A Samsung AllShare meg a Serviio akadozott, most ezzel próbálkozom. A kérdésem, hogy nem tudja esetleg valaki, hogy miként lehetne eltüntetni azt a sok felesleges Folder-t? Gondolok itt arra, hogy All Movied, Unwatched, Recently Released, stb. Nekem csak a by Folder kellene, és elég zavaró, hogy a mappák között kell keresgélni egy fél napot, mire odajutok, amire szükségem is van.
-
Magga
aktív tag
-
dagobah
csendes tag
válasz
asanotadanob #29327 üzenetére
Arról mi a véleményetek, véleményed, ha a linux helyett egy windows 7 home-ot rakok fel és arra telepítek XBMC-t? Esetleg az OpenELEC jobb lenne?
-
dagobah
csendes tag
válasz
asanotadanob #29327 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Ezeket mindet engedélyeztem, de nem működik. A Yatse-t is próbáltam, közölte, hogy nem talál host-ot ha kézzel beállítom akkor meg szól, hogy nem tud kapcsolódni és nézzem át a hálózati beállításokat.
Próbáltam az XBMCremote appot is, az java script hibára panaszkodott, ha jól emlékszem.
A rendszerinfo alatt a hálózati részen valami 127-tel kezdődő IP cím van elsődleges dns kiszolgálónak megadva, arra gondoltam ezt átírom (persze ha lehet) a router IP címére. Nem tudom ezen múlik e, de más ötletem már nincs. Egyébbként a hálózaton látszik a gép és a ping-re is válaszol.Igen a HDD ntfs és félig tele van filmekkel, bár ezeket át tudom külső hdd-re másolni, ha esetleg más fájl rendszer kéne rá.
-
asanotadanob
tag
válasz
dagobah #29326 üzenetére
1. XBMC beállításokon belül is engedélyezni kell a http elérést a 80-as porton, illetve a külső távirányítót is, olvastam olyat is, hogy a zeroconfot is, de nekem anélkül is működik. Azt hiszem a szolgáltatásoknál van mindkettő, de most nem tudom megnézni. Én a Yatse-t ajánlom távirányítónak, azzal még az MPC-HC is tudod irányítani.
Szerk.: Jah, XBMCbuntu, akkor az MPC-HC tárgytalan.
2. Ntfs a HDD?
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Összeraktam egy HTPC-t amire XBMCUbuntu-t telepítettem. Két gondom van vele:1.
Egy androidos tabletről szeretném távirányítani, már több appot is kipróbáltam de egyik sem tud kapcsolódni a HTPC-n futó xbmc-hez. A gépnek fixre állítottam az IP-t a routeren az xbmc-ben minden távirányításhoz tartozó beállítást engedélyeztem. A hálózaton elérem a HTPC megosztott könyvtárait és a pingelésre is válaszol. Nem tudom mi lehet a gond?2.
A HTPC-ben van egy ssd amire a rendszert telepítettem az ezen lévő könyvtárakat és fájlokat látom.
A filmekhez van bent egy 500GB-os hdd amit viszont nem látok (live linux alól látszik).
A hdd-t a rendszer telepítésekor nem engedte a telepítő becsatolni, gondolom ezért nem látszik, ezt utólag hogyan tudom megtenni?Köszönettel: Attila
-
drdr
senior tag
A hétvégén ismét megnéztem/lejátszottam pár (legalább) másfél órás anyagot, mind FHD volt. Tehát Kodi 14 beta1, AMD A10-6800, W8.1 Pro x64...
29.97: start drop/skip:0/0; a végén: 0/0
25.0: 0/7; 0/7
23.976: 0/6; 0/6Szóval nekem úgy tűnik, Richlandon a legújabb Catalyst-tal, nincs gond, csak a 24Hz-es tartalmakkal...
(Persze ha beletekernék, akkor változna a skip és esetenként a drop is párat, sőt ha pause-t nyomok akkor is.) -
_Smooth
senior tag
válasz
envagyok #29314 üzenetére
Leghatékonyabban még mindig úgy tudnánk szűkíteni, ha méretet tudnánk.
ATX és mATX méretben talán megfizethető árban vannak viszonylag (vagy teljesen) zajtalan házak.
Tápot jellemzően még venned kell, ebből viszont vagy minimális zajt generáló ventiset, vagy akár teljesen zajtalan venti nélkülit is tudsz választani (ezek inkább ATX méretben).
De árban nagy valószínűséggel nem jössz ki jobban.9k+ a lapon, viszont egy teljesen néma és sokkal hatékonyabb megoldás, amit bármilyen méretű (ITX, mATX, ATX... slim, félmagas, stb) házban el tudsz helyezni.
Nem tudom, erről kinek milyen tapasztalatai, véleménye van, de nekem elég szimpatikus.
Ebbe egy Q1900DC-ITX egy notebook táppal és már meg is vagy. Néma és alacsony fogyasztású (kb 20-25W egy SSD-vel) -
code1005
senior tag
A J2900-et miért kerüli mindenki, elvileg erősebb egy J1900-nél... Árban ugyan ott van.
-
envagyok
veterán
válasz
_Smooth #29313 üzenetére
Ami fontos, az a zajtalanság.
Nem szeretnék nagyon ventilátort rakni, inkább vmi jól szellőző ház lenne jó.
Külső laptoptápom van is, de alaplapból a külső tápos kb. 9000-el több.
Így lehet jobban jönnék ki belső tápos házzal, csak nem tudom van-e olyanból fanless..
Méretben minél kisebb... -
_Smooth
senior tag
válasz
envagyok #29312 üzenetére
Milyen méretben gondolkozol?
Azt ugye tudod, hogy ami külső tápos, az használható normál táppal is?
Illetve, hogy a külső tápos nem igényel semmi extrát - bármilyen házban használható. (a belső táp esetén lehet érdekes a méret, mivel egyes mATX házakban csak mATX tápok férnek el - illetve ITX esetén is van, amibe spéci kell). -
envagyok
veterán
Sziasztok.
Szeretnék venni egy j1900-as integrált asrock lapot.
Van normál tápos, és külső tápos verzió.
Tudnátok mindegyikhez vmi jó de olcsó házat ajánlani? -
Kiskopika
senior tag
válasz
code1005 #29305 üzenetére
Koszi, gondoltam, hogy ez marad csak. Ha elkeszulok a geppel akkor raprobalok egy havi elofizetessel. A fiam ugyis xboxon akarja kihasznalni, ahoz viszont egyenlore kell a pass. Bar arra kivancsi vagyok hogy vajon mind a ket profilnak passosnak kell lennie vagy csak a szerver oldalinak?! Hmmm.....?!
-
MasterMark
titán
Az EAC3-at miért nem küldi át SPDIF-en a Kodi? Vagy ehhez már HDMI kellene?
-
BullZeye
veterán
Régebben elővettem, de akkor kudarcba fulladtam, így most megint kérdeznék.
Anime...
Lehet úgy animét kirakni Amber skinnek a főoldalra, hogy
- Médiatáras legyen, hogy frissítse az infókat magától
- Sorozatok és a Filmek részhez abszolút ne kerüljön át egy anime sem
- Főoldalra kitudjam rakni (hozzáadás kedvencekhez, majd főoldara beállításokból kirakni)Fő problémám, hogy vagy szimpla fájlok kerülnek ki, vagy pedig a sorozatok szekcióba megjelenik az az anime, amelyiket felismeri a scrapper. Én pedig szeretnék Film, Sorozat, Anime szekciót (anime pedig movie anime + sorozatos anime)
Ez abszolút lehetetlen vállalkozás? Azt olvastam, hogy Smart Playlistel lehet, viszont akkor ugyanúgy ott van a Sorozatok részben minden felismert anime. (és határozottan keveset ismer fel amúgy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest