- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem a Kaveri A8-7600 az idáig legjobb kép és hangminőségű HTPC alapja, de mivel nálad XBMC/Kodi a cél, így jelén állapotok között nem tudom ajánlani. Ahogy az AM1, úgy a Kaveri is tökéletesen folyamatos lejátszást tud, MPC-HC alatt ez 23.97605Hz-et jelent drop/skip nélkül. De ez alap dolog, Brazos és Trinity is példás volt.
Ahogy írtam korábban, XBMC 13.2 már nem teljesen tartott lépést a 2 új platformmal, a Kodi ellenben még nem tart ott, hogy hardveres gyorsításra alkalmas legyen. Kodiban a képremegtetős indulás javítva, de a folyamatos dobálás miatt teljességgel alkalmatlan HTPC feladatok ellátására. És napról napra rosszabb nightly verziók jöttek
Jelen helyzetben van 2 nagyon jó AMD alap, és nem tudom szebben írni, a Kodi egy rakás sz@r hozzájuk. Teljes mértékben még az MPC/LAV/madVR sincs hozzáigazítva, némelyik filmben (BD50) ha jelenetet ugrasz, néhány mp-ig remeg a kép míg helyreáll a lejátszás. Szoftveres dekódolással egyik esetben sincs hasonló probléma.
Nyilván egy apró javítás szükségeltetik, utána lehet nyugodt szívvel szélesebb körben használni az új AMD APU-kat.
Kényes mozis szemmel Bay Trail kieseik Win+HD audio nélkül, Openelec+Kaveri nálam nem ment mkv-ba ágyazott HD hanggal, de a kép és hangminősége sem megfelelő, BD3D és video renderer nincs.
Tehát mai napon AMD esetén vagy szoftveresen dekódolsz a 100% ráncmentes moziélmenyhez, vagy Haswell i3 4310T-t veszel, esetleg az általam tegnap említett Zotac GT 730-ra építkezel (többek között).
Szóba került még PowerDVD, nálam mint a villám Kaveri és AM1-gyel is. Szóval MPC-HC-vel és kalibrált profilokkal, nagyon jó táppal, lappal és házzal teljesen elégedett vagyok a Kaverivel, a családbarátra beállított AM1-XBMC-re pedig visszakerült a 13.2 és szoftveresen dekódol. Ha hasonlítani kell, Oppo+Lumagen minőségem van csak szabadabban, egy ideig nyugodt vagyok
-
sb
veterán
Én is írtam, hogy volt, hogy meg-megreccent a Llano-m, de az inkább vmi bug lehetett, már nincs ilyen jó ideje. (amikor volt ott egy pause-play nyomással abbamaradt... ja és az is XBMC-ben volt csak)
A többit nem tudom mire vélni. Iszonyatosan érzékeny vagyok minden akadásra és folytonossági hibára, ha visszalapozol akkor kb. 5 éve ezzel küzdöttem különböző platformokon, egészen Ion-tól kezdve.De ahol nincs drop, megy a 24p pontosan, vagyis nincs mikroakadás - ezt meg lehet nézni MPC-HC-vel is - ott nincs látványra sem semmi. Volt nálam Ion(nv), régi AMD (880G chipsetbe rakott vga, igazi oldschool cuccnak számít már manapság), Ivy, Haswell, Llano.
Haswell és AMD-n nem volt gáz, semmi különbséget nem látok a ritka recegés megszűnése óta.
NV-n volt ill. az Ivy ugye nem tudja a 24p-t hivatalosan se.Persze hozzátartozik, hogy a TV-nek is pontosan kell tudnia a 24p-t. Egy rakás régi TV review-ban le volt írva, hogy vannak mikro akadások 24p-nél, hiába írják rá, hogy támogatja. Nem elég pontos. A 120Hz interpoláció is be tudja remegtetni a képet sok TV-n, azok sem 100%-osak. Nálam Samsungon most rendben van. Pontos a 24p és az interpolációval vajsima a kép.
A programok gyorsasága más tészta... abban simán gyorsabb lehet az Intel és érezhető is lehet.
Erre is allergiás vagyok, SSD van a HTPC-mben is, mert nem bírom a lassúságot, de valahogy ott mégsem zavar, ha nem 0.1s alatt történik minden. G2020 sok mindenben gyorsabb volt, mint a Llano. Mondjuk utóbbi a downclock miatt amúgy is le volt lassítva. (CB pontszám: G2020: 2.4, A Llano-m alapból 2.7, downclock után 2.0) -
Patice
Topikgazda
Én zenegépnek is akarom majd használni a PC-met. Vagyis, akarok majd építeni egy dedikált zene és film lejátszó gépet. Ahhoz meg kell a kraft, hogy pörgősen működjön. És úgyis működik SSD-vel együtt.
Nekem ez igény volt a választásnál.
+ nekem a zene az egyik fő cél, és ahogy olvasgattam ebben a témában, nem mindegy, hogy milyen proci. Nem, nem elég egy passzív cerka, Haswell Pentium már jó lenne, de a jobb VGA miatt lett végül i3.
Volt még tervben több virtualizált gép, de sajnos amit szerettem volna, ahhoz i5 kellett volna, hogy adott hardver elemeket adott virtuális géphez rendelhessem. Egyszer lehet megépítem.
Bár inkább a célgépek irányába fordulok. Csak legyen meg a keret mindegyik gépre. (NAS, zene/mozi gép, asztali netezős, mindenes.)
Később azt sem tartanám kizártnak, hogy mozira és zenére is külön gépet raknék össze.
-
Dave™
nagyúr
Én most egy ivy/haswell alapú celeronra gondoltam, ami mondjuk 10-től indul. Az miért nem elég? Szerintem teljesen felesleges egy i3 vagy nagyobb. De még inkább egy J1900 Bay trail D, az elmehy passzívan is.
Jal átom, Windowst használsz HTPC-nek. Ott lenne az Openelec töredék erőforrásigénnyel, de te tudod. 2GB ramból 1,6 szabad, mivel nem fut semmi olyan aminek nem kellene. Windowson meg vagy kigyolmlálsz szinte mindent (úgysem fogsz tudni mindent, mert attól megborul), vagy ott fut a háttérben ezernyi process teljesen feleslegesen. Nem erre a célra készült, az egy produktív környezet milliónyi dologra felkészítve, nem kell csodálkozni ha eszi us az erőforrásokat.
-
drdr
senior tag
Sajnos nem placebo. Az AMD is folyamatos, de néha -talán- mikro remegésnek nevezték itt páran a jelenséget ami előfordul, ill. induláskor is előfordul szakadozás frame drop nincs szinte sosem. Viszont az intellel nem volt semmi ilyen jelenség, az volt az érzésem, hogy folyik a kép... Minden ugyanaz. TV, erősítő kábelek... a PDVD nekem az összes Llano, Trinity, Richland, lassú volt. mármint a program működése... Lassan indul a film, a beletekerés is, befejezéskor is hosszú idő mire ismét a "menü" jön elő. Magával a programok indulásával nincs baj, főleg hogy SSD-ről indul minden, szóval az még gyorsabb is mint i3-on volt. De pont a mozi és hang az ami nem hagy nyugodni. Mellesleg a gyerekem is látta/hallotta, hogy más, mint az AMD.
Nem akarom azt mondani, hogy rosszabb/jobb lenne mint az intel, de végre szeretném megfejteni mi lehet az oka annak is, hogy ki kell "herélni" a windows-t hogy hozza a hangminőséget, míg a másik rendszeren nem kellett.
Ha már "ilyen erős" procin ezt kell tenni, mire számíthatok egy gyengébben. Szóval ezért érdekelnének a tapasztalatok...Valaki használ PDVD-t BD3D lejátszásra (frame packed) és lehetőleg az új generációs AMD v. Intel cuccokat használja?
(Nyilván nem akarok i5 sőt i3-as árfekvésű processzort venni HTPC célra...)
-
sb
veterán
Én nem értem a kérdést.
Átlagfelhasználásra lehet olyan, hogy pattogósabbnak érzed az i3-at, mert az egyszálas teljesítményelőnyét érezni az AMD-khez képest.De film közben ezt a "folyamatosabb" képet nem tudom értelmezni. Mind 1080p mind BD3D lazán megy egy fele ilyen erős APU-n is. 10-20% cpu terhelést jelentenek DXVA mellett. Ha nincs valami hibád akkor nem lehet frame drop, 24p is támogatott, tehát nem lehet ilyen, hogy "kevésbé folyamatos", max placebo.
Vagy a többit érzékeled, amit fentebb ítam: programok lassabb indulása, stb...
Bár nekem a PDVD-vel sincs bajom pedig egy jóval gyengébb (downclock-olt) Llano-m van.Szóval kettős a kérdés:
- Filmre, de normál használatra is akár egy ilyen erős APU gyors kell legyen. Erre a célra nem kell erősebb. Sőt, én jóval gyengébbet választanék, mert ez feleslegesen erős.
- Ettől függetlenül érzésre (de filmeken kívül!) gyorsabb lehet az i3. Ha ez kell akkor vehetsz... nyilván felárral. De akkor már az i5 még gyorsabb. -
Patice
Topikgazda
válasz
mhmpista #28979 üzenetére
Nálam is előfordul hasonló probléma:
Win nem tudja egyből felcsatolni automatikusan a hálózati meghajtókat, mert amikor induláskor kéri, akkor nem kap választ. (Nem tudom pontosan mi befolyásolja, router, vagy más, passz.) De amikor rákattintok beindulás után, akkor felcsatolja mindegyiket, és utána XBMC nekem is látja.
A megoldás nálam: kikerültem NFS megosztással a Wines hálózati mappát (az XBMC-ben NFS eléréssel vettem fel a könyvtárakat).
-
mhmpista
aktív tag
Sziasztok.
Megvan a htpcm, AM1 5350, minden nagyon fasza, lassan össze áll a rendszer.Hálózaton kapcsolódva nézem a filmeket.
Amit viszont nem értek miért csinál: Win 8.1 be van állítva, hogy a winnel az xbmc is induljon, viszont mikor feláll a rendszer, hiába megyek a médiatárban nem látja a filmeket, azt írja hogy a megadott elérési úton nem találja a filmet törölje e a média tárból...
Ezután alt tab, hálózati meghajtó, csak simán meg kell nyitnom a filmeket tartalmazó hálózati meghajtót, majd vissza alt tab és már látja is a filmet.
Olyan mintha az xbmc amíg nem csatlakozok manuálisan addig nem kapna engedélyt a hálózat használatára.Utána a következő leállításig minden tökéletes.
Arra gondoltam hogy batchből megadom hogy az xbmc előtt még nyissa meg a hálózati meghajtót.
Vagy van e esetleg valakinek valami elegánsabb megoldása?Amúgy ha batchel oldom meg tudja valaki mi az a parancs amivel be is zárok ablakot, amit megnyitottam? Ne legyen már mindig megnyitva a Z:
-
drdr
senior tag
Erre senkinek semmi ötlete, tanácsa, mondanivalója?
A10-6800, friss W8.1Pro, semmi extra felrakva, CAD script futtatásával van olyan hangja mint i3-4150-nek. Mért van ez? Az intelen ugyanúgy be van kapcsolva, minden enegria takarékosság....
Vajon akkor AM1-en hasonló a helyzet? Vagy esetleg ott a kisebb cpu teljesítmény miatt alapból "stabilan" jobban "pörög" a cpu és nincs órajel ingadozás a különböző energia saver megoldások miatt és így a hang is jobb alapból?Találgatok, ezért kérek minden tapasztalatot megosztani... A PDVD BD3D izgat még, mennyire lassú/gyors ilyen kisebb fogyasztású rendszereken....
-
-
zeix
senior tag
Valaki már próbálta az új XBMC-t ami most már Kodi néven lesz elérhető?
Én felraktam az XBMC mellé, de mikor felajánlotta a Kodi telepítő, hogy letörölheti az XBMC-t, akkor inkább nem-et nyomtam.
Az XBMC userdata mappát átmásoltam a Kodi-ba.
A médiatár nem működik, egyetlen sorozat sincsen benne stb. -
envagyok
veterán
Kezdem feladni
Az openelecet...Ha a régi 3-as verzuót teszem fel, akkor bluetooth megy, xbox dvd remote megy, torrent letöltőt az istenért sem tudok felrakni.
Ha a 4-es új báltozatot teszem fel, akkor nem működik a bluetooth dongle, nem megy a távirányító, így a torrent programot ki sem próbáltam.
Van valaki, aki tud abban segíteni, hogy openelec-en Atom 330-as ion gépen (Asrock ION330) hoyan lehet megoldani, hogy működjön a régi XBOX-om távirányítója, a bluetooth bill./egér, és tudjon letölteni torrenteket, amiket esetleg a megosztott mappába ejtve azonnal le is tölti?
Egyszerűen nem tudok dűlőre jutni ...
Ha ez alatt ( OpenELEC Legacy - ION x86_64 Version:3.2.4) meg lehet oldani a torrentezést, és valaki megmondja a megoldást, azt nagyon megköszönném
Vagy ha az új verzió alatt a bluetooth és remote ghondokat plusz torrentezést, annak még jobban örülnék..
Leírásokat sem találtam a neten -
drdr
senior tag
Először is
(#28924) dabadab: hibátlan gondolat menet, teljesen egyetértek.
Nekem is kellene építenem egy újabb gépet HTPC céljára. Viszont a fentieket olvasva és korábbi tapasztalatom alapján kétségeim merültek fel.
Azaz említett korábbi i3-as gép sokkal jobb/folyamatosabb képet és hangot adott, frissen telepített W8.1 Pro-n, mint az én A10-6800-am (XBMC 13.2). Korábban a BD3D-vel (frame by frame) sem voltam megelégedve, PDVD meglehetősen lassan indult és döcögős volt, mintha kevés lenne a cpu erő....
Szóval most ténylegesen milyen proci is kellene a következőkhöz?
- BD3D (frame by frame), PDVD
- fogyasztás nem számít / nem lesz alul feszelve, nem kell alacsony fogyasztású T-s proci
- xbmc/kodi lesz rajta főképp
- viszonylag jövőálló, 4K...
- Windows 8.1/10
- és az ár legyen a lehető legalacsonyabb (ne lőjjünk ágyúval verébre, azaz ha nem muszáj nem vennék A10-es árú processzort)
- SSD és HDD lenne háttértárként...Köszi a javaslatokat.
-
törölt tag
Csak nekem újdonság, hogy a legutóbbi Kodi nightly már kezel BD menüt (itt-ott kicsit lassúcska, de működik), vagy régóta létező funkció?
-
paler
aktív tag
válasz
Vikthor #28963 üzenetére
Szia !
Ahogy fentebb már írtam, a Dünével semmi HDMI handshake problémám nem volt. Ott a TrueHD-s anyagok is mentek stabilan gond nélkül. Egyébként a TrueHD-s anyagoknál lecsökken a 6-8FPS-re a képkockaszám is. Szerintem ez nem erősítő, inkább szoftveres hiba lehet. De a hétvégén újra beizzítom a Dünét, és letesztelem a TrueHD-s anyagokat.
-
törölt tag
Köszönöm uraim, úgy vélem akkor a Celeron G1840 lesz a befutó a GT-hez.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28961 üzenetére
Ha hw-s a BD3D lejátszás akkor igazából nem is kell hozzá proci.
Bárminek jónak kellene lennie. Ugye a kisebb, 2 magos Bay Trail IGP-je is tudja hw-sen a BD3D-t és így ez a gyenge proci rész is elég hozzá.
A Core magos cpu-k meg jóval erősebbek. Szerintem nem tudsz túl gyengét venni. Lesz 20-30% terhelés rajta lejátszás közben. De még lehet, hogy ezzel is sokat mondtam. Asszem a 5350-re is ennyit mértek.Nekem G2020 és G3420 volt/van. A legkisebb modellek sem sokkal gyengébbek és ezek azért „bivaly” procik. Nyilván nem renderre vagy játékra, de én átlag felhasználással SSD-vel kis túlzással a tuning i5-ömtől sem tudom megkülönböztetni őket érzésre.
T-s procikról véleményt és fogyasztásról fentebb írtam épp.
Haswell nálam jóval többet evett, de lehet, hogy a lapon is múlt (Asus ITX, most épp valahol a fiókban porosodik). Ha nagyon számít a fogyasztás lehet, hogy Ivy-t vennék, lévén, hogy a gyengébb tudású IGP-je úgysem lesz használva a dvga mellett.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28962 üzenetére
Ha az ASRock H81M-ITX-ben lehet feszt és órajelet állítani, akkor OK.
Nem az enyém lesz(lenne) a gép, szinte csak házimozi felhasználás, ezért kell BD3D és HD audio. De! - vetítő HDMI és DVI LCD lesz együtt klónozva, ezért az AMD a lehetséges tearing miatt kizárva, Intel pedig driverei miatt, ezért hosszútávú megoldásként egy passzív diszkrét VGA gép lenne a cél.
Azt nem tudom, hogy pl BD3D-hez kell 4 mag vagy sem. Szinte biztos, hogy a Pentium elég lenne a GT730-hoz, de mégis...
-
válasz
#75912448 #28961 üzenetére
Jók ezek a passzív vga-k, DDR5-tel én is bevállalnám.
T-s prociban nem gondolkodnék, mivel ha BIOS-ban visszaveszed a feszt, és az órajelet, akkor kb. ugyanott vagy, csak olcsóbban. Hosszó távra én Pentium-ot vennék, aprón 12k-ért mennek a G3220-asok; persze a Cerka sem élhetetlen, Logout-on volt is teszt frescho tollából.
-
törölt tag
Volt egy projektem ami kissé parkolópályára került, de lassan fel kell melegíteni,
az alapja egy passzívZOTAC GeForce GT 730 (25W TDP) lenne. Ami lényeges: Hardware accelerated Blu-ray 3D playback, illetve Advanced Dolby TrueHD and DTS-HD Audio lossless multi-channel HD audio bitstreaming. Mit gondolsz, egy Celeron G1820/1840/1840T képes lenne vele BD3D-re? Vagy ehhez Pentium, esetleg i3? Nem igazán találtam netes infót hasonló összeállításról.
Celeronnal árban kb Kaveri A8-7600, vagy a másik oldalról i3 4130T. T-s végű Pentium már drágább. Most az mellékes kérdés, hogy miért nem integrált graf egység...
-
Celtis
veterán
Van valami tippetek olcsó mini-itx házra? Nem kell bele se táp, se HDD, se optikai meghajtó. Különösebben pofásnak sem kell lennie. Egy apró fekete doboz...
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
A TrueHD-s lejátszási probléma nálam is felütötte a fejét. Ha True HD-s hangú anyagot indítok el, akkor nuku hang, és az kép-kockaszám is 4-6FPS között vánszorog. DTS-HD MA, DTS, DD és egyéb hangformátummal semmi gondom nincs, csak a TrueHD-val. Ja, és ilyen esetben olyan mintha nem lenne megfelelő erősségű jelszint, mivel az erősítő kijelzőjén folyamatosan a HDMI keresés van, néha meg bevillan 1-2mp-re a No Signal is. Egyébként az erősítőm tudja dekódolni a TrueHD, DTS-HD MA hangokat is, és az XBMC is úgy van beállítva, hogy HDMI-n csak engedje át a hangokat az erősítő felé.
A fenti hibára ha lenne valakinek ötlete vagy kész megoldása, akkor kérem ne tartsa magában, és ossza meg velem.
Egyébiránt van még egy érdekes hibajelenségem amivel eddig nem találkoztam, mivel mióta megvan a HTPC-m (kb.2-3hete) eddig csak TV-n néztem filmet rajta. De a hétvégén projektorral is ki akartam próbálni a vasat, és akkor jött a nagy döbbenet.
AVR nem talált jelet, proji csak kék képet vetített. Először a HDMI splitter-re gyanakodtam, ezért azt rögtön ki is iktattam a rendszerből, így közvetlenül az AVR-rel lett összekötve a HTPC-m. De így sem lett hang, sem kép, és folyamatosan No Signal üzenet fogadott az AVR kijelzőjén. Visszakötöttem a HDMI splittert, hogy legalább az XBMC menüjét elérjem, mivel a TV-n ilyen problémával nem találkoztam. Amint bekapcsoltam a TV-t, egyből létrejött a HDMI kézfogás az erősítővel, és végre megjelent az XBMC menüje is a vásznon. TV lekapcsol, és élvezni kezdtem, hogy végre működik a rendszerem. De ez csak addig tartott, míg le nem állítottam a filmet, és vissza nem léptem az XBMC menüjébe. Akkor újra kép nuku, és az AVR-en is a No Signal felírat fogadott. TV-t újra bekapcsoltam, és újra minden helyreállt, majd lekapcsoltam és megint volt hang és kép is az AVR+proji duón. De sajnos amint kiléptem a filmekből, megint minden elment.
Elkezdtem az interneten kutakodni hasonló hiba után, és így találtam rá erre a konfigra, amit be is másoltam az Openelec megfelelő mappájába. Azóta stabilabb lett a HDMI-s kapcsolta, de még mindig nem 100%-os mint pl. mikkor a TV-én keresztül használom a HTPC-t. De most már ha el is megy a jel, akkor legalább 10-15mp múlva újra létrejön a HDMI kézfogás az AVR+Proji kombóval. Csak halkan jegyzem meg, hogy a Düne playeremmel ilyen jelegű hibám soha nem volt. Ott minden pikk-pakk működött, és a TrueHD-s hanganyagokat is gond nélkül lejátszotta.
Viszont mióta ezt a konfig fájlt beállítottam a rendszerbe, azóta az a érdekes jelenség is megszűnt, amit itt korábban már említettem #28804.Mégpedig azt, hogy hiába írta ki az XBMC hogy a film 23,976FPS-el pörög, a TV mindig 1080p 60Hzt írt ki. Most viszont ugyanazt az FPS számot írja ki a TV is, mint amit az XBMC, sőt mióta a xorg.config fájlt használom még a Trónok Harca is teljesen riccegés mentes lett.
De ha esetleg valaki tudna erre a HDMI-s jelelvesztésre is valamit ajánlani, kérem írja le nekem.
Addig is, előre is megköszönöm a segítséget.
HTPC: Openelec 4.0.7 / XBMC 13.1
AVR: Onkyo 806 / Projektor: JVC HD350 -
sb
veterán
válasz
etomcat #28955 üzenetére
Én nem vennék több okból sem:
1. Kb. minden alaplapon állítható az órajel lefelé, így leszabályozhatod órajellel.
2. A TDP limit is állítható szokott lenni, így az órajelet hagyhatod is akár és mehet le 65W TDP-re.
3. Ha olyan lapot választasz, amin feszültséget is lehet állítani akkor azt általában elég jól lehet csökkenteni és így maradhat az eredeti teljesítmény -10-20W-tal amivel simán meg lehet közelíteni a 65W-ot.szerk: Ja és a legfontosabb! Az Intel jelölése TDP osztályt jelent. A 84W-os kategóriában egy csomó i5 kapható kisebb-nagyobb órajellel. Egy kisebb órajelű eleve nem fogyaszt annyit.
Pl. nekem Ivy G2020-am volt, ami 55W TDP ugyanúgy mint egy jóval erősebb i3-3240 is pl. Természetesen nem is fogyasztott annyit. Összesen az egész gép fogyasztott 35W-ot cpu terhelés alatt (az igp mondjuk nem volt terhelve közben, de azzal együtt sem lett volna több kb. 45W-nál, de ez a teljes gép).
A Haswellek mondjuk jobban kihasználják a TDP limitet. A G3420-am (ami kicsit erősebb a G2020-nál) már simán felfutott szerintem csak a cpu 45-50W-ig (53W a TDP-je). -
sb
veterán
válasz
#75912448 #28951 üzenetére
Hát nálam a Llano-n azért van néha 1-1 drop XBMC alatt.
De igazából csak azt akartam mondani, hogy az őskövület 880G (és az AMD) mennyivel megelőzte a korát.
Ill. hogy bevált módszert nem érdemes bolygatni. Sajnos.Pedig egy Kaveri az interpolációjával egy Kodi HEVC-vel, stb... aztért nyilván van bennük potenciál. Csak sajnos sokáig papíron, idő kell mire összeáll. Akár az is, ami addig jó volt.
-
etomcat
tag
Sziasztok!
Erős multifunkciós és HTPC építésekor ti vennétek "S" utótagos Intel i5 procit, például i5-4690S?
(Elvileg a betűkód nélküli procinál 84 wattos a TDP, az S esetén csak 65W, a T csak 45W-ot fogyaszt. Az Intel weblapon azonos az áruk, de itthon sokszor 3-5eFt az "S"-es felára.)
Köszi: Fehér Tamás.
-
t.zolka
aktív tag
Win. alatt is akad, receg a film, (XBMC) ezért is gondoltam, hogy valamit nem állítottam be jól. Nem akarok másik szoftvert használni, ezt már mindenki megszokta. Akkor marad a hardver csere, ez megoldaná a problémát? Ha igen, akkor szerinted mire kéne cserélnem, Intel vonalat kéne megpróbálni? Mondjuk egy ilyen integrált processzoros lappal megoldódna a problémám? Vagy vegyek egy videokártyát?
-
PuMbA
titán
válasz
t.zolka #28944 üzenetére
Ha valami nem megy, akkor nem kell erőltetni, tegyél fel Windows-t
Én is 3 évig Linuxoztam, mert azt hittem, hogy egyszer működni fog egy dolog normálisan, de ez nem így működik. Vannak olyan konfigok, amin jól megy a Linux és vannak olyanok, amiken sehogy se, mert egyszerűen zavar van a gépezetben.
-
törölt tag
Brazos és Trinity még tökéletes volt, 13-as XBMC-ig a Kabini/Kaveri gyakorlatilag full pontos.
(#28948) adodaniel
Úgy tudom, hogy az Intel elcseszte a Windows drivert és valamiért nem javítja. Vagy Win plusz licensz, nem emlékszem pontosan. De ha van itt friss tulaj, majd megerősít.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28947 üzenetére
Hát igen. Vagy maradni kell a régi, jól bevált cuccoknál.
Szülőknél még mindig a sok-sok éve vett 1 magos, de 2 magosra unlockolt Sempron fut.
Került kb. 7e Ft-ba ezelőtt minimum 5-6 éve? Win7+XBMC felment és azóta is hibátlan rajta minden.
Egy film nem volt amit ne nyomott volna a 880G-be ültetett kis HD4250. Pedig nem mai technika. Reccenésmentes 24p-vel természetesen.szerk: Jobban meggondolva még soha nem volt jobb 24p, amit láttam volna.
Ivy-n ugye szar volt, Nv Ion-on droppolt, XBMC konfig hekk után nem droppolt, de nem volt pontos. Llano-n volt drop, aztán most talán nincs, de néha beremeg kicsit. -
törölt tag
Ja, fejlődünk visszafelé.
Persze lehet offolni a hardveres gyorsítást, és kivárni a javítást (nem győzöm hangsúlyozni alfa állapotról beszélünk Kodi esetén). Mindkét platform röhögve elbír CPU erővel is mindennel. Ha pedig valaki szeret izegni mozogni filmekben, akkor szoftveresen még pontosabb is lehet a lejátszás. Nálam a Kaveri plusz MPC szoftveresen ment mindig, chroma és egyebek megy gpu-ból, a családbarát felhasználású AM1 plusz XBMC pedig DXVA-val, de azt Kodival kilőttem mert 2 szobával arrébb is zavar ha eldob egy képkockát
(#28946) PeterPH
Ha szempont, Bay Trail + Windows alatt nincs HD audio bitstream, Openelec OK ebből a szempontból. Azért említem mert kolléga ismerős HM topikból, de nem tudom milyen AVR-t használ.
-
adodaniel
őstag
Sziasztok,
a következő konfig megér 30e Ft-ot?
Gigabyte GA-J1800n-d2h
Samsung 2gb ddr3
M-920-01 mini itx ház
+ egy 320-as vinyóEz a GPU tud hardveres gyorsítást HD filmeknél?
Köszi!
-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Megtenné nekem valaki, akinél nem akadozik/receg a film (.mkv) lejátszás közben, hogy küld nekem egy optimális XBMC/Openelec beállítást?
Akármit állítok rajta, nekem valahogy nem akar összejönni, és már qrvára idegesít!Hátha számít, Asrock AM1H-ITX a lap közvetlenül összekötve egy Benq w750-es vetítővel.
Köszönöm!
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28942 üzenetére
Most itt régi Intel procikról és régi (bevált) XBMC-ről volt szó.
Ott az XBMC résszel nyilván nem volt gond, minden mással hasított. Mindig driveres oldalról volt gond és ár megoldás is.Ill. nem soroltam, de voltak ugye DXVA-n kívüli hibák is. A menü szétesés, a 16-235 kimenet, stb... mint ilyenek voltak.
azt látom, hogy most a Kodival ill. a lejátszó-driver összhanggal vannak inkább problémák, de régebben azért ez eléggé ki volt már egyszer forrva.
Egyébként nagyon tanulságos volt amit leírtál a Kodiról, Kaveriről, stb...
Az utóbbi években ugye Intel is megoldotta a 24p-t, DXVA kompatibilitással se voltak már gondok, BD3D kompatibilitás is terjedt. Jöttek a Bay Trail, Kabini, Haswell, stb... cuccok, amik kb. mindent tudtak csípőből. A fent írt 1-2 átmeneti driver bugon átlendülve már az volt az ember érzése, hogy végre eljutottunk odáig, hogy bármit vehet, semmi gondja nem lesz. Win8+XBMC esetleg PowerDVD és hasít minden. Sőt, már a gyengébb szegmens is elég erős lett madVR-hez is.Gondoltam az állóvizet majd csak a HEVC tudja felkavarni, de úgy látszik sikerül elrontani pár bevált dolgot is.
-
törölt tag
De látod, nem mindig a driver hibás DXVA alatt sem. Vagy nem csak a driver, hanem a a lejátszó és driver közötti összhang. Pl a Kaveri vagy Kabini nem dobál frémet MPC-HC (madVR) + DXVA sem, míg a Kodi 14 ultrasz@ar hardveres gyorsítással (szoftveressel természetesen kezesbárány).
-
sb
veterán
válasz
banderasz77 #28939 üzenetére
Haswellel nem volt semmi gondom XBMC alatt. Meg mint írtam idővel Ivy és Sandy alatt sem. Természetesen DXVA alatt, sw-ből már évek óta nem játszok le semmit.
Ez azt jelenti, hogy hozza az Intel a formáját és Haswellnél is elrontja amit lehet.
Ivy-n is volt olyan, hogy a filmmel nem volt gond, de a menü szétesett. Kb. röpke 2-3 hónapot kellett várni egy béta driverre, amivel megszűnt a hiba. (És aztán még 3-4 hónapot egy whql-re amivel másik 2-3 hiba is megszűnt)
-
sb
veterán
válasz
istvan170 #28931 üzenetére
Amit írtam az a DXVA-s, hw-s gyorsításra vonatkozik, azzal voltak gondok az elején SB-n.
És ezek szerint neked régebbi procid van... annál szinte biztos nem elég a DXVA kompatibilitás.Hw gyorsítás nélkül viszont jónak kell lennie, ott csak annyi a hátrány, hogy többet fogyaszt ill. a cpu ereje határozza meg, hogy mit bír lejátszani, mihez elég erős. DXVA alatt meg kb. 10% cpu terhelés.
-
Patice
Topikgazda
A helyedben én először kicsit elgondolkoznék azon, hogy hogyan érhetnél el jobb hangot, mi az ami zavar benne, mi az amit el szeretnél érni.
Mai most van:
Két céleszközöd (Zyxel, Med600), HDMI-vel megy a hang az erősítődbe (Erősítő is OK), TV rendben van.Ami lenne:
HTPC, amiből HDMI-vel menne a hang az erősítőbe. A többi ugyan az.
Gondolom most is az erősítő végzi a mozihangok dekódolását, ergó HTPC esetében is ez lenne, azaz ugyan úgy az erősítő végezné az átalakítást.
Azt nem írtad, hogy a zene terén szeretnél hangminőségben előrelépni, vagy mozihang terén. De bármelyiket is nézem, nem a forrásod a szűk(ebb) keresztmetszet jelenleg, hanem a hangcucc.
Nem azt mondom, hogy azonnal cseréld le, de szerintem ez még nem az a szint, aminél a jelenlegi forrásod lenne a gyenge, pláne HDMI-n.
Én max. a Med600-at cserélném le, ha nagyon változást akarsz, a NAS-t meghagynám.
Ugyan azzal az erősítővel max. jobb képed lehet, ha mondjuk közvetlenül a megjelenítőbe menne HDMI-vel a kép, koaxon meg mehetne az erősítőbe a hang.
De akkor máris vagy olyan HTPC alaplap kell, amin van koax és/vagy alaplapi tüske, vagy kell kapásból egy USB --> S/PDIF átalakító (+ akár külön táp ennek is), szóval egyből kb. a dupláját rá kellene költened, mint amennyibe a Med600 kerül. Alsó hangon.
És akkor még csak a képed lett jobb, HD hang sehol, esetleg valamennyit javulhat a koaxon kivezetett hang minősége, ha belefogsz a HTPC optimalizálásába. Igen, ha egy PC-ből akarsz jó képet, hangot kihozni, akkor egy célgépet kell építened szintén, amit csak arra használsz, amire szántad (mozi- és/vagy zene-lejátszónak). Mert az optimalizálással másra nem lesz alkalmas.
Szóval jól gondold meg.
Én inkább az egyszerűbb utat választanám a helyedben, hogy ne szívassam magam a fentiekkel sokáig.
Mi az egyszerűbb?
1. A jelenlegi rendszer finomhangolása, elhelyezéssel kísérletezni, akusztika átgondolása/ javítása,.
2. Kiegészítőkkel játszadozás, pl. tüskézés, alátétek, rezgéscsillapítás, állványozás
3. Erősítő csere
4. Hangsugárzó csere (akár csak a mélyládát)
5. Kábelezés (direkt a végére írtam, nem ezzel kell kezdeni!)Szóval gondold át alaposan.
-
Mankó
veterán
Szerintetek van értelme kiváltani egy NAS-t (Zyxel 310) és egy médialejátszót (Medx600) egy HTPC-vel a jobb hangforrás elérése végett? A médialejátszó hdmi-vel megy egy Onkyo TX-NR 609-es erősítőbe. A megjelenítő egy Sony 55HX750.
A konfigba egy 3 Tb WD Red menne a NAS-ból. Fontosak lennének a HD hangok és a 3D is.
Az XMBC alkalmazást tudnám e használni okostelefonnal, azt használva távirányítónak?Milyen hardverű htpc-t ajánlanátok, amivel tutira nem nyúlok mellé sem hang, sem kép terén a medx600-al szemben és a fogyasztása sem lesz az egekben? Az se lenne elhanyagolható, ha halk lenne.
S árban mennyi lenne az az összeg amit megéri rászánni, ami alá nem érdemes menni?
A válaszokat előre is köszi! -
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
kicsit messzebbről keveredtem ide, nem is tudom, hogy miért nem itt kezdtem. egy laptopból akartam barkáccsal htpc-t varázsolni, de már letettem az ötletről. tudnátok segíteni, és ötletet adni? vázolom a helyzetet és az igényeket.
van egy gigabyte t5140 házam, amihez ingyen jutottam, és ennek okán elhatároztam, hogy ez be fog kerülni a nappaliba a tévé alá. a ház adott eddig csak és egy 2.5" 40gb sata2 vinyó. fel kéne töltenem, a lehető legköltséghatékonyabban. mini itx deszka kell bele. a ram-ot még kitalálom, hogy 2 vagy 4 giga, irgalmatlan árakon mennek... amit nem tudok, hogy milyen deszkát nézzek, mert két opció van. vagy kap egy 1155-ös foglalatot és abba valami alap celeron/pentium procit, ez kb 15+10 ezer. vagy pedig egy integrált megoldást nézek. ez utóbbi szimpatikusabb talán, árban és hőtermelésben. bővíthetőség teljesítmény szempontjából nem fontos, max 2 hdd lesz rajta, talán már odd sem. konkrét javaslat deszkára integrált téren? nagyon megköszönném. semmi nem kell rá, ami ne lenne a legolcsóbb kategóriában is, hdmi fog kelleni. 1080p filmeket bírjon el a gép, meg néha egy kis netezést, túl sok multi-tasking nem lesz rajta.
ennyi van meg a tápból, ha jól informálódtam az elmúlt fél órában, akkor ez annyira nem rossz(már ha működik), csak egy külső trafó kell hozzá és már megy is. ide vonatkozó kérdésem: bármilyen laptophoz szánt táp jó lehet a teljesítményt figyelembe véve?
köszönöm előre is!
ui.:
os valószínűleg w7 lesz.
-
MasterMark
titán
Azt hittem új géppel megszabadulok a kékhaláloktól, de nem...
Random amikor vége a filmnek frekvencia visszaváltásnál atikmpag.sys hibával kékhalál. XBMC legújabb stabil, Catalyst 14.4-es.
Nem hiszem hogy hardver hiba lenne, mert másnál nem csinálja, csak XBMC-nél, és csak frekvencia visszaváltásnál. (Vagyis amikor elindítom a filmet, akkor is vált ugye frekvenciát, ott még sosem volt kékhalál.)
Ha bárki tud erre bármit ne tartsa magában. Most megpróbálom felrakni ezt a Kodi alfát hátha.
-
asanotadanob
tag
Kicsit elegem lett az asztali médialejátszó (WDTV - jó képminőség, kevés szolgáltatás), illetve az androidos XBMC-s lejátszók (Amlogic M8 - rosszabb képminőség, sok szolgáltatás) között kálváriából, úgyhogy eldöntöttem építek egy HTPC-t. Az alábbi konfigra gondoltam, az itt olvasottak alapján:
Adata 64GB ASP600S3-64GM-C SSD meghajtó 36 hó gar.
AMD Athlon X4 5150 AM1 box processzor 36 hó gar.
ASRock AM1B-ITX AM1 ITX alaplap 36 hó gar.
Codegen MX31-A2 300W fekete-ezüst ház 12 hó gar.
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 memória 36 hó gar.A gondom egyedül a ház, illetve hogy ez így 52K, nálam a lélektani határ 45K lenne. Lehet ebből valahol faragni? 3D lejátszás nem kell, és a hangrendszerem is csak sztereo, viszont DTS-t kódolni sem a tévém sem az erősítőm nem tud. Win8 + XBMC párost gondoltam rajta futtatni, MPC-HC meghívással. A lejátszás NAS-ról menne, ezért torrent sem kell.
-
istvan170
aktív tag
Köszönöm a tanácsokat! Ránézek a legújabb driverre, de asszem az van. XBMC-t nem cserélném le semmire, már annyira megszoktam. Most, hogy volt ez az anomália, megnéztem az MPC-HC-t, meg a VLC-t is de nekem valahogy nem adják. Androidos távirányításuk se tetszett, meg az xbmc után minden olyan macerásnak tűnik. Első szériás I5-520M van a laptopban, de mindennel elboldogul. Mióta kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, minden folyamatos újra. Ráadásul most ez a Kodi-t hagytam fent, de még semmi problémába nem ütköztem.
-
sb
veterán
válasz
istvan170 #28903 üzenetére
Ahogy PuMbA is írta: az intel driver körül lehet a gond.
Milyen proci pontosan? Nekem Sandy Bridge-en voltak ilyen DXVA anomáliák nagyon régen szar driverekkel.
aztán megoldották intelék.(Azóta Ivy-n is volt hasonló, de ott nem a film, hanem az XBMC menüje esett szét 1-2 driverrel a film meg jó volt, később - jó sokára - azt is javították)
Amúgy nekem az rémlik, hogy az SB DXVA kompatibilitása még nem volt 100%-os, előfordul, hogy drivercsere sem oldja meg, de szerintem van esély a javításra.
-
PuMbA
titán
válasz
dabadab #28924 üzenetére
Én meghallgattam és akinek mutattam eddig mindenkinek egyből feltűnt... az, hogy a honlapon mit írnak...úgyis hülyeségeket
Szerintem te is egyből észreveszed a különbséget, ha kipróbálod, mert egyértelmű, hogy valamilyen irányban módosítja a hangot, akkora a különbség
64 biten meg természetesen azért számol, mert csomó effektet tudsz rárakni és ne kerekedjenek ki nagy számolási hibák (EQ, Bitdepth simulator, JRSS Downmix, Shelf filterek, Phase, Room correction meg millió dolog.)
-
dabadab
titán
"Igen vannak benne "hangmódosítások", hiszen akkor nem szólna másképp a többi lejátszóktól. 64biten számoló egyedi hangmotorja van"
És akkor megint körbeértünk.
Bármikor, amikor előkerül ez, hogy X lejátszóprogram jobban szól, mint Y, ugyanezek kerülnek elő:
1. nincs megbízható teszt
2. nincs rendes indoklás, csak olyan állítások, amik:
2a: igazak, de nem támasztják alá a jobb hangminőséget
2b: nem igazakMegnéztem a JRiver honlapját, ott határozottan állítják, hogy nem nyúlnak a hanghoz, tehát itt a 2b esete forog fenn, a "64 bites motor" meg a 2a esete, ugyanis egyrészt mindenki 64 biten számol (mivel a default lebegőpontos adattípus, a double az szabvány szerint 64 bites (a 32 bites processzorokon is, mielőtt még ebből félreértés lenne)), másrészt egy mp3-at vagy flacot nem lehet jobban vagy kevésbé jobban dekódolni, pont úgy, ahogy a 2+2 eredményét sem lehet jobban vagy kevésbé jobban megadni, az fixen 4.
(Egyébként a foobarról is szokták állítani, hogy az aztán annyira másképp szól, hogy ott a faq-ban direkt benne is van, hogy nem, nem szól másképp.)
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
Volt egy kis gebasz az openelec-es gépemben lévő vinyóval. Kivettem és win7 alatt a checkdiskkel kijavítottam a hibákat. Ezután a visszapakolt vinyót ugyan látja a rendszer, de nem lép bele, nem játszik filmet.
Mi a f@sz baja lehet? -
Celtis
veterán
válasz
envagyok #28904 üzenetére
Nekem nem volt szükségem az OE-n torrentre, de a transmission felrakásnak úgy kéne mennie, mint az ágybaszarásnak.
http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Add-on:transmissionJátszanod kell a VU+ beállításokkal.
Nekem ez a beállítás működött. A konfigfájl: HTPC\Userdata\addon_data\pvr.vuplus
<settings>
<setting id="channeldatapath" value="" />
<setting id="checkchannels" value="true" />
<setting id="checkgroups" value="true" />
<setting id="host" value="192.168.10.23" />
<setting id="iconpath" value="" />
<setting id="onegroup" value="" />
<setting id="onlinepicons" value="true" />
<setting id="onlycurrent" value="false" />
<setting id="onlyonegroup" value="false" />
<setting id="pass" value="xp1000" />
<setting id="recordingpath" value="" />
<setting id="setpowerstate" value="false" />
<setting id="streamport" value="8001" />
<setting id="timerlistcleanup" value="false" />
<setting id="updateint" value="2" />
<setting id="user" value="root" />
<setting id="webport" value="80" />
<setting id="zap" value="true" />
</settings>A HTPC betölti a dreamboxon beállított boqueteket is. Hogy ezek között hogyan tudsz váltani az skin függő. Sajnos a bouquet listát nem tudod megjeleníteni, csak váltogatni köztük.
Tipp: Az élőtv főmenüben a TV csatornák menüpontot bökdösve váltogatja a bouqueteket.
A Confluence skin teljes képernyős TV módban a jobb/bal nyilakra lapoz a bouquetek között. -
PuMbA
titán
válasz
dabadab #28914 üzenetére
"Ezzel azt akarod mondani, hogy a JRiverben kikapcsolhatatlanul benne van mindenféle torzítás (filterek, miegyebek)?"
Igen vannak benne "hangmódosítások", hiszen akkor nem szólna másképp a többi lejátszóktól. 64biten számoló egyedi hangmotorja van
Ezért mondtam, hogy mindenki hallja egyből a különbséget, bár én nem torzításnak hívnám
"Azt ugye tudod, hogy az XBMC windows-only programként kezdte a pályafutását? "
Xboxot tudtam, de nem vágtam, hogy a Classic Xboxon Windows 2000-szerű töredék volt
Mindenesetre a Linuxos lejátszókón én mindig mást beállításkultúrát láttam, azért tűnhetett Windowstalannak és nem tetszőnek
Egy Windowsos lejátszóprogramnak alapvetőnek vettem, hogy minden Windowsos egyedi technológiát használjon vagy lehessen kiválasztani (Intel QuickSync, CUDA stb).
-
törölt tag
Ha már FFmpeg szóba került, megnéztem az új Kodi alfát DXVA-val, nálam -ami Kaveri plusz AM1 - ugyanúgy 23.9-en megy a kerek 24 anyag, 23.976 pedig skippel.
Szoftveres dekódolással beigazolódott a gondolatom, 23.976 tökéletes, 24.000 így is droppol. MPC mindkét platformon mindkét frekivel tökéletes, legyen hardveres ill szoftveres lejátszás.
Szóval Kodi DXVA mélyen elcseszett egyelőre, legalábbis AMD részről. (Win 10 ugyanaz, mint Server vagy 8.1., ha már fent volt, megnéztem azt is).
-
canniball
nagyúr
válasz
festina10 #28917 üzenetére
A kisméretű házakat nem nagyon ismerem így javasolni sem tudok csak annyit, hogy olyat keress amiben paneltáp van.
Nekem ilyen távirányítóm van, ~1k az ebayen (régebben valamivel drágábban itt az aprón is volt), de ha jobban tetszik boltban is kapni ilyesmit.
-
canniball
nagyúr
válasz
festina10 #28911 üzenetére
Felejtsd el a távirányítós házakat, keress egy távirányítómenteset és hozzá usb-s távirányítót, mindjárt sokkal könnyebb lesz a dolgod (és kevésbé könnyebb a pénztárcád).
mpierre!
Beállítások->Belső szűrők - Dekódoló szűrők, itt duplaklatty arra a formátumra amit piszkálni akarsz. -
dabadab
titán
"Nem kell kipróbálni, mert bárki hallja a különbséget."
Namármost a rendes tesztek alapján pontosan lehet tudni, hogy a "bárki hallja a különbséget" kijelentések abszolút semmit nem jelentenek, ugyanis az emberek pontosan ugyanazt is képesek másnak hallani, ha azt gondolják, hogy két különböző dolgot hallanak. Az ilyen "mindenki hallja" dolgoknál nagyon meglepő eredményeket tudnak hozni a vaktesztek.
"JRivernek teljesen más hangleképező rendszere van, mint a többi lejátszónak és egyfajta "analógosabb" hangzást mahinál testesebb mélyekkel és simább magasakkal"
Ezzel azt akarod mondani, hogy a JRiverben kikapcsolhatatlanul benne van mindenféle torzítás (filterek, miegyebek)?
"Amikor próbáltam az XBMC-t elég feature szegény volt, kevesebb dolgot lehetett benne beállítani, mint egy MPC-HC-ban és az opciók nagy része tök ugyanaz volt, mint Linuxon az mplayer-nek, ami valljuk be, hogy Windowson egyáltalán nem elterjedt és nem véletlenül "
Azt ugye tudod, hogy az XBMC windows-only programként kezdte a pályafutását?
(Az X az Xboxot jelentette, azon meg Windows volt (meg most is az van)). Az opciók azért hasonlítanak az mplayerre, mert mindkettő az ffmpeg könyvtárat használja videó codecnek - és az ffmpeg, köszöni szépen, nagyon is elterjedt Windowson is (btw az mpc-hc is azt használja).
-
PuMbA
titán
válasz
dabadab #28910 üzenetére
"Ezt egyébként tényleg, rendesen kipróbálta valaki, mondjuk ABX teszttel?"
Nem kell kipróbálni, mert bárki hallja a különbséget. A JRivernek teljesen más hangleképező rendszere van, mint a többi lejátszónak és egyfajta "analógosabb" hangzást mahinál testesebb mélyekkel és simább magasakkal, mint például a Windows Phone-ok vagy a Meson Player a foobar-hoz képest.
"Ezeket a szamárságokat honnan veszed?"
Amikor próbáltam az XBMC-t elég feature szegény volt, kevesebb dolgot lehetett benne beállítani, mint egy MPC-HC-ban és az opciók nagy része tök ugyanaz volt, mint Linuxon az mplayer-nek, ami valljuk be, hogy Windowson egyáltalán nem elterjedt és nem véletlenül
Most már LAV Filterst használ vagy milyen változások vannak azóta benne? DXVA módokat lehet már benne kapcsolgatni?
-
mpierre
veterán
Visszatértem.
Próbálkoztam az mpchc-ből kicsikarni az 5.1-t ezek alapján. Nem sikerült.
Options > Internal Filters > Transform Filters > double click to open AAC or AC3 or DTS. Az első két lépés megvan, de utána sehol se lelek olyat, hogy transform filters.... A listában minden ki van pipálva. Az ac3 / dts, stb, de csak nem jön ki 5.1 a xonaron keresztül.
Az xbmc-vel nincs ilyen gondom, ott csak a kép esik néha szét.
Ötletek?
-
festina10
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, építenék egy HTPC. Csak nem tudom hol tudnék venni távirányitos számítógép házat, tudtok ajánlani?
Amibe beletenném az alábbiakat:
alaplap és CPU: https://www.pcx.hu/termek/asrock-q1900m-alaplap-69359 vagy https://www.pcx.hu/termek/asrock-q1900-itx-alaplap-64853
+ ssd
+ 4 giga ramErről mi is mi a véleményetek?
Előre is köszönöm!
-
dabadab
titán
"a JRiver Media Centernek jobb hangja van, mint az XBMC-nek"
Ezt egyébként tényleg, rendesen kipróbálta valaki, mondjuk ABX teszttel?
"XBMC-t én amúgy Windowshoz nem használnék, mert az egy alapból Linuxra fejlesztett program és tökre más dolgokat használ, mint egy alapvetően Windowsos lejátszóprogram"
Ezeket a szamárságokat honnan veszed?
-
Gabesz26
senior tag
A párom miatt muszáj az Xbmc, mert azt már megszokta, h tabletről tud mindent irányítani, és nem akarom összezavarni...
(így filmezni is tud, és zenét hallgatni is ugyanarról a felületről akkor is, ha nem vagyok épp otthon)
Tudom, h jobb hangja van a jrivernek, sőt még a foobarnak is (én általában nem is xbmc-n hallgatok zenét), de a kényelem...
Bár lehet rászánok még egy napot és próbálkozok az xbmc + külső zenelejátszó felállással
-
PuMbA
titán
válasz
istvan170 #28903 üzenetére
Intel oldaláról legújabb videódriver megvan?
MPC-HC-ban tudsz a hardveres gyorsítással kicsit variálni, mert az Intel QuickSync és a DXVA natív között válthatsz a video decoder beállításoknál és akkor kiderül, hogy mi történt
Gabesz26: Ne CAD scriptezz
Amúgy a JRiver Media Centernek jobb hangja van, mint az XBMC-nek. XBMC-t én amúgy Windowshoz nem használnék, mert az egy alapból Linuxra fejlesztett program és tökre más dolgokat használ, mint egy alapvetően Windowsos lejátszóprogram, innen származik a legtöbb gondja Windows esetén.
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan hangkártya ami egyben processzor is?
Illetve, olyan hangkártyára lenne szükségem amire csatornánként rá tudom kötni a végfokomat. Milyet tudtok ajánlani?
-
Gabesz26
senior tag
A CAD script-el lenne gondom.
Először felraktam a már jól belakott win 8.1 rendszeremre, és azt csinálta, hogy xbmc-n zenét hallgatva kb 0.5-1 perc körül elnémult, majd pár perc múlva magától magához tért és folytatta, vagy ha megmozgattam az egeret akkor is (mintha alvó módba tért volna).
Megnéztem minden beállítást, de nem jöttem rá mi lehet a gond. Win újrarak friss xbmc jó, optimalizálás után ugyanez.
Arra gyanakszom, hogy valamit én ronthattam el ezért kérdeznélek meg titeket, hogy van-e valakinek tippje mit
-
envagyok
veterán
Nos leragadtam a 3.2.4-es openelecnél.
Ez kezeli az Xbox távirányítót alapból.
Viszont az istennek sem megy rá torrent program
A transmission is csak távirányító kliensként tölthető.
Nekem bármi jó lenne, csak a lényeg hogy maga a Htpc töltse a fileokat, lehessen távirányítani,
mivel pendriveon van jelenleg, ezért be lehessen állítani más mentési helyet, illetve tudjon figyelni
egy mappát ahova ha berakok egy torrent file-t, akkor elindítja.A vu+-al meg mindig szenvedek.
Most be volt kapcsolva éjjel a Htpc, így végre leszinkronizálta.
El is indult egy adó, aztán 1-2 csatornaváltás után nem megy..
Illetve van mód arra, hogy ne ömlesztve legyenek a csatornák, hanem szolgáltatói csomagok szerint?Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
törölt tag
válasz
Patice #28879 üzenetére
No, nem bonyolítanám túl. A8-7600 és a legújabb Catalyst - ami 8.1-re optimalizált - mellett hiba nélkül megy a Win 10, de nem meglepő módon mozin kb nulla eltérés kép és hangminőséget illetően. Kicsit fürgébb, optimalizáltabb összességében, de ez még nagyon nem a végleges 10 (inkább 8.2), úgyhogy nem látom értelmét cserélni. 1 év múlva visszatérünk rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest