- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27199 üzenetére
Menüs filmekhez használd továbbra is a PDVD-t.
-
peteralbert7
tag
válasz
canniball #27198 üzenetére
Igen az.Pont valamelyik menü elnevezésü file-ra kattintottam mire elindúlt.Az fel is tünt,hogy a menüt szépen kihagyta és egyböl indúlt a film.Van erre valami megoldás?Mármint nem a menü hiányzik,hanem arra gondolok,hogy ne kelje találgatni mivel tudom elinditani az ilyen filmeket.
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27197 üzenetére
Gondolom menüs, azt legjobb tudomásom szerint az XBMC (még?) nem kezeli.
-
peteralbert7
tag
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27194 üzenetére
Arra válaszolt regger.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
peteralbert7 #27194 üzenetére
Tervezési hiba. Talán.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
peteralbert7 #27191 üzenetére
XBMC11. de szerintem canniball által írt beállítás megoldja a problémádat.
-
törölt tag
válasz
peteralbert7 #27188 üzenetére
A 14-es is ugyanígy működik nálam, azaz csak 3D esetén van auto freki. Valószínűleg megkérdőjelezhető a programozók elmeállapota, szerencsére többségünk csak 3D-re használja.
-
canniball
nagyúr
válasz
Az XBMC-ben állítsd át a hangot (ha jól rémlik wasapi-ra).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nálam is szaggatott XBMC, végül felraktam a 11-est és megy szépen.
Mintha valami hibás hangkimenet vagy kép beállítás miatt szaggatna, de én fél óra után se jöttem rá. -
peteralbert7
tag
Sziasztok.Az lenne a problémám,hogy az aláirásomban szereplő gépről nézek BD 50-es filmeket.Power DVD 13-al.A 3D-nél átvált 24p-re viszont a 2D 60p marad/Cinema módban is/.XBMC átvált 2D-s anyagoknál is 24p-re viszont nézhetetlenül szaggat.Tudna segiteni valaki,hogy mi lehet a gond?
-
Warter
addikt
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok adott 2 gép
1. msi 990xa-gd55, Phenom ii x4 955Be 8 Gb ram, 2 HD 6850, 500 Gb winchester, WIN 7 x64 sp12. asrock am1b-itx, amd athlon 5150 APU, 4 Gb ram
és adott egy router tp-link TL-WWRG340GD 4 portos
olyat szeretnék hogy a 2 gép között teljes legyen a kapcsolat hogy ha pl filmet akarok nézni az 1 es gépről ne keljen pendrive-on másolgatni magarul össsze szeretném kötni . tudom hogy nem a topikja de szeretnék kérni egy kis segítséget hogy mit hogyan kellene milyen programok kellenének meg hasonlók
Előre is köszönöm
-
törölt tag
A köv házam ( amíg nem jelenik meg az A8-7600, ez a konfig is oda költözik) 4 ultra-halk gyári ventilátorral van hűtve, így néz ki belülről. Egy-egyet valószínűleg ott is be kell majd kapcsolni. Érdekes, hogy a Wesena e6 egy centtel sem drágább, mint ez az e5 (sőt, most olcsóbb), de az nekem már túl magas "dizájnilag", de biztosan barátibb a hőkezelése.
-
törölt tag
válasz
gorbep #27176 üzenetére
...tipikus vám/rév esete...
Valahogy így érzem én is, de az egész ügy csak passzív, vagy ahhoz közeli halk gép építésénél lehet érdekes kérdés. Most lóhalálában belepattintottam egy 80mm-es ventit, már a HDD/SSD páros sem megy 40 fokig, 32 körül mozognak, a lap -6 fok, proci 7-8. Vicces, de a HDD hangosabb, mint maga a venti. Szóval nálam külső adapter esetén szükség lesz erre a 11.0 dBA / 23.4 CFM / 1500 RPM ventire, szerencsére nincs hallható hangja.
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #27175 üzenetére
nem csoda....a tápfesz előállítások ekkora átfogásnál 90% körüliek........ a veszteség meg hővé alakul......a borda meg drága, mert könnyű/színesfémből van...... csak annyi, hogy a tápegység egy része a tápból az alaplapra költözött, csak itt nincs benne jótékony ventilátor..... tipikus vám/rév esete....
A paneltápok nem melegednek ugyan ennyire?
-
-
sb
veterán
Szerintem megfelelő lenne.
Ami szűk keresztmetszet lehet, hogy ezeken a lapokon általában csak 2db SATA port van, ami elég kevés NAS-hoz.Itt találsz összehasonlítást a különböző kisebb fogyasztású konfigokról.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #27158 üzenetére
Nem. Emlékeim szerint frodo-n az adott zenét lejátsza azonnal a "teljes képernyőre" ugrott, Gothamnél kell a TAB ehhez. A file browser ablakban a space-nek más szerepe van. Nem tudom mi (talán kijelölés). Viszont ha itt "M"-et nyomsz előjön egy kis lejátszó ablak-menü, amiben a space megint működik (legalábbis Gothan/Confluence alatt)
-
naja
aktív tag
Köszi, de nem bírom kihámozni, hogy mit csinál.
Visszaolvastam csomót, de annyi minden másról van szó, és a felét sem értem. Viszont az jött le, hogy van azért bőven probléma/nyitott kérdés a dologgal.
Érdekesnek találtam viszont a PeterPH közölte adatokat. Ez is jó lehet a nekem szükséges feladatra? -
sb
veterán
válasz
#75912448 #27137 üzenetére
Furán veszi fel a kraftot ez az Asrock táp. Eddig mindenki ilyen extrém ugráló értékeket mondott be a fogyasztásmérőről.
Az látszik továbbra is, hogy hasonló a fogyasztása, mint egy félig "optimalizált" (fesz és órajelcsökkentett) FM1 APU-nak... meg az FM2 is hasonló.
Az az egy nem szimpatikus, hogy utóbbiakkal ellentétben viszont itt nincs meg a játszadozás lehetősége az órajelekkel, feszekkel, gpu-val, stb... Kár érte.
Bár ez valószínűleg csak egyéni perverzióm.Az USB-s hibád érdekes. Nálam csak nagyon ritkán jön elő Intel Asrock lapon, akkor is sztem csak a nem rendes shutdown után áll elő, amit írtatok.
Off, de én egy másik hibától kapok agyfrászt. Van egy eSATA külső HDD-m, az A75N-USB3-on bios-ban SATA portonként állítható, hogy melyik legyen hot plug-os. Tehát menet közben bekapcsolva a HDD-t azonnal mountolja, le lehet választani, a power down így normális, stb...
Mind a 4 belső SATA porton állítható és működik, az eSATA porton (amit nincs is értelme máshogy használni) meg egyszerűen visszaáll disabled-re és nem működik a hot plug. Eszem megáll. -
szuszinho
őstag
Tudnátok a bajomon segíteni?
Azóta már volt szoft, és hard reset is, de nem segített. Kénytelen leszek megint feltelepíteni?Köszi!
-
törölt tag
HDMI kijáraton, mérés, hang, kép és egyebek viszonyítási alap az A10-5700 + Asrock FM2A88 ITX, ez volt a korábbi mozigép. Egyébként külső adapterrel jó forró lett a ház (is), ezzel együtt minden hőmérséklet növekedett ahhoz képest, amit egy 200W-os Chieftec táppal produkált.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #27149 üzenetére
Ugye browser mód, Gotham marad is ott a folderek között, Frodo-ban nekem ilyenkor egyből eltűnt a file browser. Ezt lehet TAB megnyomásával elérni, ekkor lesz "teljes képernyős" lejátszás. Azért nevezem így, mert valahol a leírásba (wiki) ill. az Aenox testreszabásában is így nevezik azt a képernyőt, amikor látszódnak a gombok (play, stop....) és a lejátszási trackbar.... A háttér pedig a beállított vizualizáció, előadó bemutató....
Szóval itt a space-re megáll a lejátszás (pillanat stop). -
drdr
senior tag
válasz
canniball #27141 üzenetére
Szerintem ez alapból megy, ha a zene lejátszás teljes képernyőn fut, akkor a space megállítja nekem Frodo és Gotham alatt is, Aenox és Confluence skin alatt. Aenox MQ5 ott ha kinn volt a artist info akkor nem igazán működtek a gombok (és nem sikerült kényelmessé tenni, nem is használom azóta).
Nekem a kurzor bal/jobb gomb hiányzott, hogy ne track váltás legyen a hatása, hanem beletekerés az adott trackbe.... De nem jött össze... Maradt az F/R gomb, gyorsítás előre/hátra-ként...
De ha sikerült beállítani vkinek, please ossza meg tudományát.... -
naja
aktív tag
Sziasztok!
Nappaliba a tévé alá keresek/építenék valami vasat. Ezeket az (alap-) feladatokat kellene tudnia:
-Film- (nem 3D, de FullHD) és zenelejátszás,
-Netezés (skype)
-Torrent kliens
-Backup szerver munkákhoz. Ehhez nem kell marha nagy teljesítmény (egy év alatt kb 40-50 GB mentődne rá).
-Legyen kicsi, csendes, ne fogyasszon sokat és legyen occsó.Brazos-t ajánlottatok anno, de olyat már sehol nem találok értelmes áron.
Van most valami best buy, hasonló teljesítményben?Köszi előre is mindenkinek
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #27137 üzenetére
Azon nem csodálkozom, hogy ingadozik a pillanatnyi teljesítménylejátszás közben, hiszen ez jóval "gyengébb" processzor, mint egy A8-A10 esetleg. Kíváncsi lennék mindez milyen %-os CPU/GPU használat mellett ...
Mit jelent az, hogy "hangja kifejezetten tetszik"? USB DAC, HDMI, Optika, koax? Min keresztül tapasztalod ezt?
-
canniball
nagyúr
Jut eszembe: többen írtátok hogy a 13-as XBMC-t próbálgatjátok: kipróbálná valaki hogy abban működik-e a zenehallgatás alatti megállítás space-szel? Vagy tudtok esetleg megoldást erre Frodo alatt?
-
-
-
törölt tag
Na, saját cucc is teljesen összerakva, szintén 5350 és adapteres Asrock lap. Fos a mérőm,
ez nyilvánvaló, ma kiderült. Nem készül(t) el az ígért speckó adapterem, így elhoztam egy
FSP 90W (FSP-NB90)-et. Lehetséges ilyet is rendelni (FSP-NBV90), a kettő között nem tudtam rájönni mi a lényegi különbség, előbbihez írtak zajcsökkentő áramkört és egyebeket. A harmadik, egyben legolcsóbbat nem akartam megvenni, az mindig gyanús.Szerencsére semmi hangja, nem cicereg, jó választásnak tűnik. 1HDD plusz SSD-t kell elbírnia, 1600-as RAM és 6-7 USB-s eszköz mellett, köztük külső tápos HDD-k. Ha valaha megjelenik a 7600-os Kaveri, oda már HDPLEX táp kerül.
Amit gyorsan megmértem: Idle 17W körül, Prime alatt beáll stabil 40W-ra, azonban filmek alatt (BD) eszement módon izeg-mozog. Többnyire 18-32W között, de néha 2W-ot, néha 62W-ot mutat, igaz csak pillanatokra.
Mivel nálam némi átalakulás megy végbe házimozi részlegen, az előzőhöz már nem tudom érdemben hasonlítani, de a hangja kifejezetten tetszik, visszalépés biztos nincs a Trinityhez képest. A néhány film esetén előkerülő m2ts probléma az egyetlen, ami nem OK, sajna még 14.4 RC driverrel is.
Amit egyelőre nem tudok megoldani, az Asrock lap minden kikapcsoláskor áram alatt hagyja az USB portokat - úgy emlékszeme 8.1 update óta - , de ez nem 100%, lehet hogy az alaplap hülyesége. Minden lehetséges dolog kikapcsolva BIOS és oprendszerben is, mégis.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok!
Egy S.O.S. kérésem lenne távirányítóval kapcsolatban. Akinek ileny távirányítója van az meg tenné nekem, hogy a vevő részt szét csavarozza és lefotózza nekem a belsejét, hogy hogyan van forrasztva színsorrendben a kábelezése? Ugyanis a lányom volt olyan kedves és játszott vele kicsit, sikerrel kihúzta a vevőből a vezetéket.
-
molnartibor
tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék felétek hogy HTPC-NAS+Torrentre raknék HTPC-t és nagyon gondolkodom hogy J1900 vagy valamelyik A6 legyen (esteleg régi játékokat lehet tolnék rajta a TV miatt de nem jellemző Mafia1 esetleg 2 ha birja). A meghajtandó kijelző egy FHD Sony Tv-lenne és jó lenne a 24p lejátszás is!
Szerintetek melyik lenne a nyerő? Ahogy nézegettem az A6 os variáns kicsit többre jönne ki de ott cserélhető lenne a proci!Köszönöm előre is!
Tibor -
Játékos
addikt
válasz
#03969024 #27130 üzenetére
Semmi probléma!
Mint írtam, kipróbáltam nVidia-val (G210), és ő tudja forszírozni a 23,976 Hz-et, mégpedig natív felbontáson, nem úgy, mint az erősítő. EVR alatt is, meg XBMC-vel is nagyjából stabil (23,974-23,979 Hz) ezt mutatják a programok is, meg a projektor is. Szépen is megy a rendszer, nem látok/hallok kihagyásokat/ismétléseket!
DE! Elvileg dobál a hangból! Egyelőre fent maradt a Reclock, és érdekes módon azt írja a forrásra, hogy 23,976, meg a megjelenítőre is ugyanezt (974-978), de mégis szépen számolgatja, hogy a hang szinkronban legyen, és 32 ms-ig felmegy, majd nullázódik a számláló, és ilyenkor elvileg eldob egy mintát a hangból, de akárhogy hallgatom, még, ha direkt figyelem, akkor se hallani ebből semmit sem.
Szóval így jól megy a rendszer.
Nem baj, majd olvasok valami újabb hülyeséget, és akkor megint lehet vele szenvedni egy ideig... -
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #27127 üzenetére
Csak xbmc-vel mással pedig jó? Hát nem tudom még játszok vele aztán ha nem akarja akkor marad a külső lejátszó mint ahogy eddig.
-
zsozso1
tag
Én is kipróbáltam a Gotham bétát vetítőn és azt kell mondjam hogy nagyon jó lett a képe. Viszont ami zavar az az hogy egy film alatt többször megáll és "előtölt". Esetleg erre tud valaki megoldást? A hálózat rendben van, legalábbis másik lejátszóknál semmi akadás nincs.
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #27122 üzenetére
Sajnos nekem ez nem adatik meg mindaddig, ameddig le nem cserélem a projektort, ugyanis az csak 24 Hz-en működik rendesen. Amit a múltkor beszéltünk, valóban átváltja az XBMC, meg a madVR is 23, 976-ra, de csak az erősítőn keresztül, de ha direktben megy, akkor nem. Eddig nincs is baj, DE ilyenkor a felbontás nem 1920x1080, hanem 1921x1080, és sajna jócskán észrevenni, mert az egész kép homályosabb, mint a natív felbontás mellett, illetve a kép bal szélén van egy zöld csík, kb. 1-2 pixelnyi...
Szóval egyelőre marad a 24 Hz, illetve lehet, hogy kipróbálom mindjárt nVidia-val, hogy tudom-e kényszeríteni a 23,976-ot... -
rudi77
tag
válasz
MasterMark #27121 üzenetére
Beng w1500 projektorom van ami vezeték nélküli widi-vel kapja a képet.Sajna így csak a frame packet-ot tudja.
Half és a side-ot nem tudja összerakni csak hdmi kábel-el. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Játékos #27120 üzenetére
De várjál, a 23.976 vs 24et én is látom. sima LCD tvn is. a 23.972 vs 23.976ot már nem.
Sőt, most, h 23.976om van, viszont néha lanról is indítok filmet, poenból megnéztem, 12kockát is is eldobott egy film alatt. Semmit nem vettem ebből észre, viszont baromi jó filmeket néztem meg
Rainbow meg olyan, hogy látom, és nem zavar. ellenben nekem a 600Hzes plazma is villog. Különbözünk.
-
Játékos
addikt
válasz
#03969024 #27117 üzenetére
Részemről még bírhattad volna...
Ne gondold, hogy engem a számok zavarnak! Sajnos kifejezetten jól érzékelem a kép és hangrongáló dolgokat! A rainbow-t, a sávosodást, a 60 Hz-en való lejátszást, a képzajt, a 23,976-24 Hz problémáját, stb., a hangot nem is említve.
A családból senki, soha nem vette észre, hogy 60 Hz-en megy a projektor, én az első néhány másodpercben. Ebből következik, hogy érdeklődik az ember, hogy mit hogy, és hogy mit.
Békesség! -
rudi77
tag
Jó ez az új xbmc épp tegnap teszteltem projektoron madvr vs xbmc 13beta4.
Semmi különbséget nem láttam rajta.Amúgy az XBMC nem tudja half-ou és a side-to-side képeket összefűzni ?
-
-
törölt tag
válasz
Játékos #27114 üzenetére
Na, eddig bírtam! Sokan nézegetik a számlálót, de pl. nekem még mindig Atom+ION lapom van, frekiváltáskor eldob 8-10 képkockát, aztán semmi többet. Viszont, mint tudjuk, azért korántsem folyamatos a lejátszás, néha megröccen a kép, de NINCS drop! Az a lényeg, hogy látod-e, vagy sem, nem pedig az, hogy mit ír a lejátszó...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Játékos #27114 üzenetére
ez programon belül elérhető funkció. xbmc esetén o betű.
egyébként,nemtom hányan érdekeltek, de ha nagy filet játszok hálózaton keresztül, akkor ugyanúgy nő a drop,mintha nem lenne tökéletes a szinkron, hiába z87, és 23,976. és magam részéről még mindig nem veszek észre semmit.
ja még egy adalék, mennyire bevált a 13beta3. az egyetlen file, egy remuxolt BR,amit a 12es még csak nézhetetlen kockázással szenvedett, most simán, tökéletesen megy az új xbmc-vel.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mi az a számláló, amivel a képkocka ismétlést/dobást lehet kiiratni a képernyőre? Képeket láttam itt, de melyik program?
Köszi! -
Digger
senior tag
Upgradeelni szeretném a HTPC-met, amiben ilyen alaplap van. Egy Samsung 3D TV-re dolgozik, többé kevésbé jól, egyedül az olyan 3D anyaggal gyűlik meg a baja, ahol a két félkép egymás alatt van, vagyis azt kell kiválasztani, mikor átváltok a 3D üzemmódra. Ilyenkor a két félkép el van csúszva le-föl irányba néhány millimétert. Windows 7 alatt többféle lejátszóval is ez a jelenség. Ha egy winyóra másolom ugyanazt az anyagot a TV egy USB porton keresztül jól játssza le. Az érdekes az, hogy az elején jól működött, majd valami elromlott és képtelen vagyok rendbe rakni. Nem tudom, hogy valami driver frissülhetett automatikusan, vagy mi okozhatta, viszont újrahúzva sem javult meg.
Mivel ennek az alaplapnak lenne másutt helye, ezért keresek egy valamival nagyobb teljesítményű megoldást és persze szeretném viszonylag olcsón megúszni! Tudnátok ajánlani valamit? A hangra nincs komolyabb elvárás, a HDMI-n keresztül a TV hangszórókkal kell, hogy dolgozzon. A dobozban ennél nagyobb alaplap is elfér.
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #27110 üzenetére
Ahhoz már én is! Néhány éve...
HTPC szempontból érdekelne, illetve madVR kapcsán jutott eszembe konkrétan. Igazából EVR-t preferálom, de volt olyan helyzet, mikor a madVR jobban működött, és az igencsak megdolgoztatta a VGA-t...
-
Játékos
addikt
köszi!
Nem követtem figyelemmel a kérdést, de hátha tudjátok a választ:
az Intel HD4600 ereje hogyan viszonyul az AMD HD5450-es GPU-hoz viszonyítva? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy i3 4330 esetén, ha nincs vga a gépben, csak a hd4600, akkor azon keresztül ki tudok csikarni a gépből passthrough dts-hd-t!
Köszi! -
Krampesz
tag
belefutott már valaki abba a problémába, hogy ha HD ready (720p-s) TV-n 1080p anyagot játszik le, akkor elmásznak a pixelek és csak a key frame-ek megjelenésekor van tiszta kép? a környezet egy E350 + openelec Frodoval.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #27102 üzenetére
Hmm, hát ez furcsa. Felraktam mellé a 12.3-at egy másik mappába, és portable-ként elindítottam.
És most jó a Gotham is.
Na mindegy, PC-s lejátszás... Így hagyom nem nyúlok hozzá, a lényeg, hogy most jó.
-
MasterMark
titán
válasz
szabi__memo #27100 üzenetére
Igen, a béta4.
A 12.3-assal semmi gond nincs, minden rendben megy.
bajnokpityu: Nekem azzal sem ment, gondoltam majd most a 4.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #27098 üzenetére
Beta 3alatt semmi baja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest