- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
tibbike01 #31800 üzenetére
"Mennyire számít a hdmi kábel minősége?"
Sokat nem. Vagy működik, vagy nem, de általában persze szoktak működni, főleg az ilyen kis rövidke darabok - 10 méter fölött szokott problémásabb lenni az ügy, meg 1080p feletti felbontásoknál.
(#31802) Yahhher: "Én sem akarok vitatkozni, de jártam úgy, hogy zajos volt láthatóan a kép az adott kábellel."
Zajos biztosan nem volt, mert olyat a HDMI nem tud, olyan lehetett, hogy sparkingot produkált, az egyértelműen kábelhiba.
-
dabadab
titán
"Egyesek érdekes mód igen sokat szórakoznak, hogy minél stabilabbá tegyék az eszközüket."
...miutan instabilla tettek
("The normal operation of the Buffalo DAC is to have the DPLL set at “BEST” and with this setting, there are no unlocks")
"amikor szkóppal nézve is van különbség 2 kábel jele között, akkor mégis mit mondjak?"
Digitalis jel, az, hogy a szkop lat kulonbseget, meg nem jelent semmit.
-
dabadab
titán
válasz
devil-k #31218 üzenetére
Nem eppen djnice kezde a temat, es egyaltalan nem a baromsagot hozta ide, hanem a jozan eszt.
(#31213) Ribi: az optikai is SPDIF, a hibajavitas hianyan meg teljesen felesleges rugozni, mert ha nem konkretan hibas a kabel vagy valamelyik egyseg, akkor a hibaarany teljesen elhanyagolhato
-
dabadab
titán
válasz
Wasquez #30746 üzenetére
"Intel Core Duo U2500 1,2Ghz van benne, ez kevés lesz hozzá?"
Keves. Ennek kb. akkora a teljesitmenye, mint az NVidia Ionok melle rakott Atomoke, azok meg nagyon messze voltak attol, hogy barmi komolyat CPU-bol jatszanak le, mindent a GPU intez ott.
Ha valami olcso medialejatszot szeretnel, akkor szerintem nezd meg a Raspberry Pit.
-
dabadab
titán
válasz
Wasquez #30744 üzenetére
"A kérdés az, hogy az usb2.0 fogja tudni a HD felbontáshoz adni a sávszélességet?"
Nem, de ez mondjuk mindegy is, mert ahogy igy elnezem a specifikaciokat, a cucc se fogja tudni dekodolni a HD videokat
"Valamint a távirányító megoldása lenne kérdéses, hogy fel tudom erre használni a régi snake sorosportos infravevő egységet?"
Ez IrDA vevo volt? Azok sajnos nem jok taviranyitokhoz,ugy remlik, hogy az a problema, hogy az IrDA mas hullamhossztartomanyban mukodik, mint a taviranyitok, vagyis maga az erzekelo fizikailag nem latja azokat.
"Milyen htpc programot keressek rá?"
Kodi, ez mondjuk legalabb teljesen egyertelmu
-
dabadab
titán
válasz
vitezlejszlo #30739 üzenetére
"Router samba ok, mert az asztali gépen hiba nélkül megy a beszaggatós jelenetnél."
Nem feltetlenul, lehet, hogy ott csak nagyobbra van allitva a buffer.
Egyebkent ethernet vagy drotnelkuli halozat? Mert a wifi eseteben siman lehet, hogy a tenyleges adatatviteli sebesseg messze nem eri el a 70 Mbitet. -
dabadab
titán
válasz
envagyok #30431 üzenetére
"jó lenne egy xbmc plugin, ami arra a kis képernyőre (az 8 colos lesz) kirak valami információs oldalt, pl. mi megy, vagy csak ha zenét hallgatok ne kelljen a plazmát kiégetni szám információkat."
Valami ilyesmire gondolsz?
-
dabadab
titán
Nem lehetne, hogy ezt a "HTPC-e a tablet?" vitát hanyagoljuk?
Ha valaki tabletből akar HTPC-t építeni, akkor hadd tegye, az a pár hozzászólás, amiben az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat osztják meg, elfér a topikban*, sőt, lehet, hogy más is érdekesnek találja, mert mégis csak a témához kapcsolódik. Majd ha minden második hozzászólás ebben a temában születik, akkor el lehet töprengeni egy HTtablet topikon, de addig igazán nem értem, hogy mire fel ez a nagy felbolydulás.*: sokkal inkább, mint egy rakat másik hozzászólás, ami arról szól, hogy idevaló-e
-
dabadab
titán
"Igen vannak benne "hangmódosítások", hiszen akkor nem szólna másképp a többi lejátszóktól. 64biten számoló egyedi hangmotorja van"
És akkor megint körbeértünk.
Bármikor, amikor előkerül ez, hogy X lejátszóprogram jobban szól, mint Y, ugyanezek kerülnek elő:
1. nincs megbízható teszt
2. nincs rendes indoklás, csak olyan állítások, amik:
2a: igazak, de nem támasztják alá a jobb hangminőséget
2b: nem igazakMegnéztem a JRiver honlapját, ott határozottan állítják, hogy nem nyúlnak a hanghoz, tehát itt a 2b esete forog fenn, a "64 bites motor" meg a 2a esete, ugyanis egyrészt mindenki 64 biten számol (mivel a default lebegőpontos adattípus, a double az szabvány szerint 64 bites (a 32 bites processzorokon is, mielőtt még ebből félreértés lenne)), másrészt egy mp3-at vagy flacot nem lehet jobban vagy kevésbé jobban dekódolni, pont úgy, ahogy a 2+2 eredményét sem lehet jobban vagy kevésbé jobban megadni, az fixen 4.
(Egyébként a foobarról is szokták állítani, hogy az aztán annyira másképp szól, hogy ott a faq-ban direkt benne is van, hogy nem, nem szól másképp.)
-
dabadab
titán
"Nem kell kipróbálni, mert bárki hallja a különbséget."
Namármost a rendes tesztek alapján pontosan lehet tudni, hogy a "bárki hallja a különbséget" kijelentések abszolút semmit nem jelentenek, ugyanis az emberek pontosan ugyanazt is képesek másnak hallani, ha azt gondolják, hogy két különböző dolgot hallanak. Az ilyen "mindenki hallja" dolgoknál nagyon meglepő eredményeket tudnak hozni a vaktesztek.
"JRivernek teljesen más hangleképező rendszere van, mint a többi lejátszónak és egyfajta "analógosabb" hangzást mahinál testesebb mélyekkel és simább magasakkal"
Ezzel azt akarod mondani, hogy a JRiverben kikapcsolhatatlanul benne van mindenféle torzítás (filterek, miegyebek)?
"Amikor próbáltam az XBMC-t elég feature szegény volt, kevesebb dolgot lehetett benne beállítani, mint egy MPC-HC-ban és az opciók nagy része tök ugyanaz volt, mint Linuxon az mplayer-nek, ami valljuk be, hogy Windowson egyáltalán nem elterjedt és nem véletlenül "
Azt ugye tudod, hogy az XBMC windows-only programként kezdte a pályafutását?
(Az X az Xboxot jelentette, azon meg Windows volt (meg most is az van)). Az opciók azért hasonlítanak az mplayerre, mert mindkettő az ffmpeg könyvtárat használja videó codecnek - és az ffmpeg, köszöni szépen, nagyon is elterjedt Windowson is (btw az mpc-hc is azt használja).
-
dabadab
titán
"a JRiver Media Centernek jobb hangja van, mint az XBMC-nek"
Ezt egyébként tényleg, rendesen kipróbálta valaki, mondjuk ABX teszttel?
"XBMC-t én amúgy Windowshoz nem használnék, mert az egy alapból Linuxra fejlesztett program és tökre más dolgokat használ, mint egy alapvetően Windowsos lejátszóprogram"
Ezeket a szamárságokat honnan veszed?
-
dabadab
titán
"Pedig win alatt tapasztaltam már olyan, esetenként 1s feletti késleltetéseket is, ami pattogást eredményezett, ez azért nem kicsit zavaró."
Akkor viszont fogalmi zavar van
Késleltetés alatt azt értik, hogy mennyi idő telik el attól, hogy valamilyen program kiküldi a hangot addig, amíg az meg is szólal - ennek igazán csak akkor van jelentősége, ha az ember hangszerként használja a gépet, ott tényleg nem mindegy ennek érték, filmlejátszásnál viszont igen.
A buffer underrun viszont más probléma, annak egyáltalán nem kellene előfordulnia, de ez megint nem minőségi kérdés, hanem konkrét hiba, ilyen ne legyen (mondjuk az más kérdés, hogy a Windows I/O kezelése elég béna ahhoz, hogy tud lenni).
-
dabadab
titán
"hangban a linuxok a sokkal alacsonyabb késleltetés miatt jobbak kellene, hogy legyenek."
A késleltetés nem befolyásolja a hangminőséget.
Egyébként meg baromira nem értem ezt a kép- meg hangminőségen való rugózást: ha nincs postprocessing (márpedig normális forrásanyagnál semmi szükség rá, a 240p-s youtube-os anyagból meg semmilyen filter sem csinál semmit), akkor mégis miről van szó? -
dabadab
titán
válasz
Old Cyborg #28665 üzenetére
"attól hogy sok venti van benne nem adódik össze a hang"
Dehogynem. (A pascalban kifejezett hangnyomást simán össze lehet adni, a dB-s értékeknél valamivel macerásabb a számítás, mert ott a logaritmus bekavar.)
-
dabadab
titán
válasz
t.zolka #28523 üzenetére
"Tényleg hallható különbség lenne, mondjuk egy am1h-itx lapon, ha win server alatt használnám az XBMC-t?"
Nekem ez erosen techno-ezoterianak tunik, a szokasos audiofil blablanak, ahol rendkivul nagy es hallhato kulonbsegek vannak, egeszen addig, amig valaki tudja, hogy melyik az egyik es melyik a masik - aztan vakteszten ezek a "hatalmas kulonbsegek" semmive enyesznek.
-
dabadab
titán
válasz
kordasb #28494 üzenetére
Ha az a kerdesed, hogy erdemes-e MythTV-t hasznalni, arra az a valasz, hogy leginkabb csak akkor, ha szeretnel tunerkartyaval TV musorokat felvenni - es ott is nagyon korlatozottak a lehetosegeid, mert vagy analog adast veszel fel, vagy talan meg a Digi DVB adasait tudod venni, az UPC meg a T-Com adasai kodolva vannak es CI+ kartyat hasznalnak, amit csak es kizarolag az kulonboztet meg a CI-tol, hogy tunerekbe nem tudsz ilyet hasznalni.
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #28308 üzenetére
Kontraszthoz nyilvan koze van.
-
dabadab
titán
válasz
hétalvó #28250 üzenetére
"egy erős vga a különbség."
Meg egy eros processzor.
Meg egy eros tap.
Meg eros hutes.
Meg tobb ram.
Meg tobb hattertar (sot, hattertar, ugy egyaltalan).
Meg mas alaplap.
Meg mas haz.
Meg mas iranyitas.
Meg mas zajcsillapitas.
Meg mas elhelyezes.De egyebkent tenyleg tok ugyanaz
-
dabadab
titán
válasz
bigdee888 #27920 üzenetére
"Oooo, most oszinten: Te ezt elhiszed?
"
A, dehogy, ezek hulyek, nem ertenek hozza, meg csak par millio vincsesztert uzemeltetnek, mernek, naploznak, miert kellene hinni nekik?
"En nem nagyon szeretnem 40°C felett tudni a winchester homersekletet"
Na, ez viszont olyan biztos, tudomanyos alap, amire bizvast epitkezhet barki!
-
dabadab
titán
válasz
Flowtation #27653 üzenetére
Igazan nincs mit nagyon boviteni benne. Beleraksz nemi memoriat (openelecnek 2 GB eleg), egy pendrive-ot, hogy arrol menjen az OE, es... tulajdonkeppen kifujt. Ha kell, akkor rakhatsz ra persze wifit meg USB-s taviranyitot, de magat a HW-t nem nagyon lehet / erdemes boviteni.
A Brazos mondjuk mar regi, jo esellyel mar nem is gyartjak, viszont a helyette jott AM1-es alaplapok joval dragabbak, a mostani Inteleknel meg nem tudom, hogy mi a helyzet.
-
dabadab
titán
válasz
Flowtation #27649 üzenetére
A Brazos jo platform, remlik, hogy lattam belole olyat is, amin DC bemenet volt, szoval nem hagyomanyos PC-s tapegyseg kellett hozza, hanem csak egy kulso tapkocka, mint a laptopoknak. Erdemes korbenezni az aprohirdetesek kozott, hatha talalsz hasznaltan is.
Ha XMBC-t akarsz hasznalni, akkor a legegyszerubb az, ha csinalsz egy pendrive-ot openelec-kel es arrol teljesen jol elmegy a rendszer.
Ha sikerul kulso tapos alaplapot talalnod meg beledugsz egy pendrive-ot, akkor nevetsegesen konnyu akar hazilag is barkacsolni valamit vagy belerakni valaminek az ures hazaba (nalam egy hasonlo konfig egy regi(nek latszo) radio dobozaban lakik).
-
dabadab
titán
válasz
chesterboy #27615 üzenetére
Igazabol nem ertem ezt a nagy felhajtast.
Egy atlagos LCD TV-nek van ugy szazmillio problemaja a kepmegjelenitessel, ezek kozul kb. a szazmilliomodik helyen all az, hogy nem tud 4k-t. -
dabadab
titán
válasz
Vikthor #27549 üzenetére
En viszont tudom, hogy igen.
Been there, done that(#27548) AGE-T: igazabol itt is az a donto, hogy problald meg minel alacsonyabban tartani a fogyasztast, meg a ventillatorok szamat
Az APU (dvga nelkul) ilyen szempontbol remek talalmany, mert egyetlen ventivel le lehet tudni a komplett hutest. Nalam egy Scythe Shuriken volt az A6-3500-on (leginkabb azert az, mert a Feel 105-be mas nem nagyon fert bele), olyan 600 RPM korul ment, azzal hozta a teljes csend kovetelmenyet es huteni is tudta a gepet.
Tapnak picoPSU + kulso kocka, mert az teljesen passziv ill. az AC/DC vesztesege sem a hazat futi. -
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #27026 üzenetére
"az olcsóbb 3-4e Ftos fogysztásmérő mennyire jó mérésre?"
Igazabol a taptol fugg. Ha szepen veszi fel az aramot, nem produkal csunya phi-ket, meg ugy altalaban kulturaltan viselkedik, akkor siman. Ha nincs olyan jol megcsinalva a tap es ossze-vissza veszi fel az aramot, akkor nem igazan.
-
dabadab
titán
válasz
SzJoco_ #26726 üzenetére
"Leírás szerint van benne hardveres gyorsítás."
Igen, VC, VC2 meg MPEG2, vagyis semmi olyasmi, amire szukseged lehetne. MPEG2-ot leginkabb csak eredeti DVD-ken latsz, azt meg ez a CPU is viszi, VC, VC2 videot nem fogsz latni, ahol meg tenyleg szukseg lenne a teljesitmenyre (h.264, VC9), ott meg semmit se tud csinalni.
"Monjuk több helyen olvastam, h atom-os procival a fullHD filmeket röccenésmentesen vitte."
Hol?
Persze, ott az Ion, ami Atom + NVidia 9400, az tenyleg viszi es tenyleg jo HTPC-nek, de ott a 9400 intezi a lejatszast, nem az Atom.
Oszinten szolva ennel az atomos cuccnal meg egy Raspberry Pi is jobb HTPC alapanyagnak tunik.
-
dabadab
titán
válasz
SzJoco_ #26722 üzenetére
"Korábban egy régi laptopot akartam erre a célra használni, ami az én tulajdonom, de sajna a videókari miatt nem lenne jó erre a célra."
Mondjuk pont a VGA miatt ez a thin client is kb. teljesen alkalmatlan a célra, nagyjából semmi videogyorsítást nem tud plusz mellette ott az a nagyon harmatos CPU. Ilyen szempontból a laptop sokkal jobb választás, abban legalább a CPU képes valamire. Egyébként a legegyszerűbb az lenne, ha csinálnál egy openeleces pendrive-ot, beledugnád a laptopba és akkor eldönthetnéd, hogy az úgy jó-e neked.
-
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #26597 üzenetére
Nincs olyan, hogy OSX színvilág meg egyebek. Azon a szerencsétlen HDMI kábelen a végén mindenképpen ugyanúgy 8 bites színek mennek ki, az egyetlen különbség az lehet, hogy előtte milyen transzformáción esnek át a színek, azt meg kalibrációval mindhárom OS-en ugyanúgy lehet állítani.
Ha egymás mellé teszel rendes bekalibrált windowsos, OSX-es és linuxos gépet, akkor nem szabad a színeik között különbséget látnod (n.b.: a kalibrálás csak azt jelenti, hogy pontosan adja vissza a színeket a monitor, nem azt, hogy szubjektíven szebb lesz). -
dabadab
titán
válasz
#75912448 #26574 üzenetére
"már legalább kétszer leírtam a személyes tapasztalataim, hardverek és szoftverek terén is"
En meg nagyjából három és félmilliószor azt, hogy azok úgy, abban a formában miért nem relevánsak.
Tényleg elég unalmas folyton ugyanazokba a teljesen nyilvánvalóan hibás érvekbe belefutni. -
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #26565 üzenetére
"3250 azért jó,mert a benne levő vidkarit szereti az ios, a mac-ek oprendszere."
Ja, hogy az
Azt OSX-nek hivjak, iOS iPhone-on meg hasonlo cuccokon van.
"reméljük egyszer lesz HD hang is xbmc alatt."
Ezer eve van.
"ha észreveszed a 4 percenként eldobott képkockát"
Mondjuk ott legalabb van tenyleges kulonbseg, ellentetben a HDMI passthrough-s hang kozott.
-
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #26561 üzenetére
"még ios is futni fog rajta."
???
-
dabadab
titán
válasz
t.zolka #26519 üzenetére
"Nincs rajta 3D gomb."
A tavitranyiton kellene lennie:
"There is also the 3D menu, which can be accessed directly from the remote control, and here you will find options for Direct Sync, Format, 2D to 3D and Sync Inversion."
es
"Although there is a feature in the menu that is supposed to automatically detect the 3D format, this didn't seem to work and we had to manually choose either side-by-side or frame packing. Whilst this isn't a deal breaker, it was a little annoying having to manually select the correct 3D format each time."
([link]) -
dabadab
titán
válasz
BullZeye #26388 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e hozza kulon program. Ha rakotod a gepre, akkor ugy latszik, mint egy pendrive, van rajta egy settings file, azt feltoltod a webes feluletukre, ott bizergalod, aztan az elkeszult uj settingset visszamasolod a taviranyitora.
-
dabadab
titán
válasz
Patice #26336 üzenetére
Hat, az nem nagyon versenytars, en eleg keves olyan TV-t, erositot, STB-t, stb-t (
) lattam, amit mobilrol lehetne taviranyitani, olyat meg plane nem nagyon, hogy egy app-al az osszeset, valamint az esetek nagy tobbsegeben kenyelmesebb egy dedikalt taviranyito, mint a mobillal valo bohockodas.
-
dabadab
titán
válasz
Primary92 #26328 üzenetére
En annak idejen egy elso generacios Xboxot hasznaltam erre XBMC-vel, az akkoriban teljesen jo megoldasnak tunt.
-
dabadab
titán
válasz
BullZeye #26321 üzenetére
"Ez a noname 800Forintos univerzális távirányító miben rosszabb mint a logitech?"
A Harmony nagy mutatvanya az, hogy tanithato. Raadasul nem csak egyes gombokat, hanem komplett sorozatokat meg lehet tanitani es az egesz aktivitas-alapon zajlik. Vagyis ha benyomod, hogy HTPC-t akarsz nezni, akkor bekapcsolja a gepet, bekapcsolja a TV-t, atvaltja a HDMI2-re, bekapcsolja az erositot, atvaltja az Optical 1-re, es azontul a hangerogombok az erositot fogjak vezerleni, kikapcsolaskor meg kikapcsolt mindent. Raadasul a Harmony konyvtaraban vannak olyan kodok is, amiket taviranyitora nem nagyon rak ki a gyarto, pl. Samsung TV-knel a direkt bemenetvalasztas (vagyis hogy nem menubol kell elohalaszni a HDMI2-t, hanem van ra egy kulon kod).
Ha szimpla univerzalis taviranyito kell, akkor szerintem a One4All kinalatat erdemes vegigbongeszni.
-
dabadab
titán
válasz
chesterboy #25890 üzenetére
Openelecbol nincs (mar) 32 bites Ionra kulon verzio, de a generic x86 tokeletesen megy rajta.
-
dabadab
titán
válasz
Warter #25819 üzenetére
Latom, nehez megerteni azt, amit irtam.
Nem hallani.
Ha nem hallatszik, akkor mindegy, hogy milyen zaj zavar valakit, mert nincs semmilyen.Nem ugy nem hallatszik, mint amit egyesek kepesek eloadni 2000 rpm-en uvolto ventillatorokrol, hanem ugy, hogy egyaltalan nem hallatszik. Hallatszik a monitor hattervilagitasana, hallatszik az energiatakarekos lampa, de nem hallatszik a ventillator. Nem tudom eldonteni hangrol, hogy be van-e kapcsolva a gep. Ha kikapcsolom, akkor se hallatszik valtozas. Semmi sem hallatszik. Semmi.
-
dabadab
titán
válasz
hétalvó #25811 üzenetére
"Zenet hallgatni kulso dac-al."
De azt mondom, hogy akkor se hallatszik egy rendesen leszabalyzott venti, ha egyebkent teljesen csond van a szobaban - ezek utan akkor se fogod meghallani, ha kozben meg szol is valami.
Ja, a HDD az zajos, azzal nem lehet mit csinalni, de a ventillator? -
dabadab
titán
válasz
dlaccc #25808 üzenetére
Eppen ezert mondom, hogy teljesen feleslegesen szivatod magad a ventillatorok hianyaval, mert azt meg lehet csinalni gyakorlatilag hangtalanra.
(#25809) hétalvó: toled is kerdezem: minek?
(#25807) Warter: gyakorlatbol beszelek, van ket ionos HTPC-m meg a desktop gepem, amikben egyetlen ventillator a mozgo alkatresz (amugy meg paneltap es SSD (illetve a HTPC-kben semmi belso tarhely nincs, halozatrol bootolnak, tartalom NAS-rol jon)) es tisztaban vagyok azzal, hogy mennyire nincs hangjuk (es nem azert, mert suket vagyok vagy mert egy repuloterrel kombinalt teherpalyaudvar mellett lakok, hanem azert, mert tenyleg nem lehet hallani oket).
-
dabadab
titán
válasz
dlaccc #25784 üzenetére
"Végre összeállt a kis htpc.. néma hogy akartam.."
vs
"Toshiba 2TB hdd"
Erosen tul vannak ertekelve a full passziv cuccok. Egy jobb 8 centis venti leszabalyozva 600-700 rpm tajara gyakorlatilag zajtalan, fel meterrol nem mondod meg, hogy be van-e kapcsolva a gep, ehhez kepest egy barmilyen HDD rettenetesen zajos, akkor is, ha gumival logatod vagy barmit csinalsz vele.
Szerintem a full passziv epitesnek abszolut semmi ertelme nincs. Zaj fronton gyakorlatilag nem lehet vele semmit sem nyerni ahhoz kepest, ha van egy darab rendesen leszabalyzott ventid, viszont a melegedessel meg egy ilyen tenyleg alacsonyfogyasztasu gepnel is lesznek gondok.
-
dabadab
titán
válasz
schferenc77 #25712 üzenetére
Igazabol nem ertem a kerdest. Ha tenyleg csak annyit akarsz, hogy mindig a hangkartyan jojjon a hang, azzal nincs semmi gond, beallitod XBMC-ben, hogy a hangkatyan szoljon, ennyi.
Ha mast szeretnel, akkor viszont nem tudom, hogy mit -
-
dabadab
titán
válasz
LuzZzer #25626 üzenetére
"Azaz még a legkisebb terhelés mellett is legalább 80% a hatásfoka"
Nem, csak 20%-tol kezdve, az meg 240 watt.
Egyebkent ez tenyleg eleg altalanos tapasztalat, hogy alacsony fogyasztasu rendszereknel mondjuk picoPSU-hoz* merten a szimpla tapok majd' ketszeres ertekeket produkalnak a hagyomanyos tapok, akkor is, ha jo minositesuk van.
*: vagyis igazabol a kulso AC/DC kockahoz kepest, mert ott van igazan veszteseg, nem a DC/DC-nel.
-
dabadab
titán
válasz
LuzZzer #25618 üzenetére
"Tulajdonképpen bármilyen 65Wost alul lehet feszelni, de akkor is 100W loadon."
Ez hogy jott ki?...
szerk: ja, mar latom. Vacak volt a hasznalt tapegyseg, nagyon rossz hatasfokkal mukodott alacsony terhelesen es a tesztelok azt mertek, hogy mennyit vesz fel a konnektorbol, nem azt, hogy mennyit ad le. Nem is ertem, hogy jutott az eszukbe, hogy egy 1200 wattos tappal merjek egy 65 W TDP-s cucc fogyasztasat. Ezeket a szamokat kb. kettovel oszthatod, hogy megkapd a valos fogyasztast.
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #25552 üzenetére
Gondolom azert, mert nincsenek valos erveid.
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #25550 üzenetére
Es az egyik dekoder szerint 2+2=5, a masik szerint meg 2+2=3?...
Vesztesegmentes formatumrol van szo, pont, mint a zip, ezt csak egyetlen egy felekeppen lehet dekodolni helyesen, ott se fordulhat elo, hogy egyik gepen ez jon elo a zip-bol, a masikon meg az.
-
dabadab
titán
válasz
MasterMark #25543 üzenetére
Ez mitol ilyen biztos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Le Mans Ultimate
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Futás, futópályák
- Házimozi haladó szinten
- Parkside szerszám kibeszélő
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest