Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Zsolt74 #12091 üzenetére
Azt értem és tudom.
Csak a relére mondtam, hogy én nem tudok 5V-os típusról, ellenben 12V 10A-es reléről igen.
Persze ha van olyan az jobb lenne, lényeg a minél kisebb méret.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Mekkora hely van ott a drivernek?
Egy kicsi 12-15V/10A-es relé nem férne el?(#12090) Zsolt74: én olyanról nem tudok
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
senior tag
Egyébként ez a King megy kevesebb akksival is? (értelemszerűen drasztikusan csökkenő üzemidő mellett).
Ha jól sejtem igen,mert ha jól látom,gondolom, csak simán párhuzamosan kapcsolja a 4 akkut a lámpatest alsó rugós része, illetve a driver alján kialakított "fólia" .[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
válasz Zsolt74 #12083 üzenetére
Azt hittem neked is van Kinged és talán próbáltad moddingolni. Rengeteg kapcsolóm van itthon, különböző méretekben, de ezek csak max. 1,5A terhelhetőségűek. Ha az eredeti elektronikus kapcsolót le akarom cserélni, akkor a kapcsolónak 9A-t kellene elviselnie. Na, ilyen kapcsolóra lenne szükségem. Szerintem pontosan azért csinálják az elektronikus kapcsolókat, mert ekkora áramot kis méretű, mechanikus kapcsolóval nem lehet átvinni. Egyébként a Kingben eredetileg is párhuzamosan vannak táplálva a ledek egy nagy méretű nyákon elhelyezett hármas driver egységgel, csak alacsony a kimenő árama. Én három db. párhuzamos üzemű 8x7135-ös driverrel oldanám meg, amelyek egy-egy ledet hajtanak, de a közös betáp áramkörben sajnos 9A-t kellene kapcsolgatni.
Queen-t ismerem, nekem is volt, de az abban is jelen lévő elektronikus kapcsoló miatti kikapcsolt állapotban is folyó stand by áram olyan magas volt, hogy lemerítette a benne hagyott akkukat. Mindíg ki kellett őket venni. Ezt meguntam és egy itteni fórumtársnak nagy engedménnyel eladtam. A Kingnél már megoldották ezt a problémát úgy, hogy egy negyed fordulattal meg kell lazítani az akkuházat és az áramkör megszakad. A Queennél ez az eltérő szerkezet miatt csak úgy működött volna, ha teljesen szétcsavarom a lámpát.
Szóval a teljesítmény növelésében az alapvető gond az akkuk párhuzamos kötése miatt előálló igen magas bemenő áram kapcsolhatósága. -
briko77
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a hkequipment valós árat ír a számlára?Szeretnék rendelni egy Spark st-6 fejlámpát, ami most 95 dolcsi és kérdezném, hogy van-e esélye, hogy ilyen számlával átjön-e vám nélkül?
Előre is köszi a segítséget. -
Zsolt74
senior tag
A drivert a led oldaláról kell kiütögetni, a ledeknél a kábelezést külön külön kell megcsinálni, hogy minden led saját drivert kapjon, és ne sorba legyen kötve mint eredetileg. Nem tudom hogy mekkora hely van a kapcsolónak, nekem a Black Shadow Queen lámpámban (ez a Skyray King kistestvére) 12mm-es a kapcsoló furata. rendeltem hozzá 11mm-es kis kapcsolót igaz hogy ez csak on-off kapcsoló és nem klicky.
Itt van 13mm-es klicky kapcsoló.
[link]Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
válasz Cyborg #12080 üzenetére
Át lehetne alakítani csak akkor már jóval drágább lenne,mert 3 db 3A-es drivert kéne belerakni mert 3 ledes driverből nincs olyan ami 4,2 V-on üzemelne,plusz egy on-off kapcsolót is bele kéne szerkeszteni.
De nem megoldhatatlan probléma, csak tíz egynéhány $-ral drágább lesz, viszont jobban világítana.Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
-
M_o_g_y_i
őstag
-
peter889
őstag
válasz M_o_g_y_i #12073 üzenetére
Ezeket a biciklilámpákat (szinte mindegyiket) akkupakkal adják, amik ugye silány minőségűek.
Igen, itt írtad a barkácsol6ó akkupakkot: [link]
Akksitartó dobozka + 4 db. Sanyo akku kell hozzá+pár apróság.
Az akksitartó dobozkában milyen módon lehet összekötni az akksikat: sorosan vagy párhozamosan vagy változtathatóan? (Mert a biciklilámpáknál ált. 2 soros van párhozamosan kötve.)
8.4 voltos töltő kell hozzá?Lehet igazad van nem kéne rajta annyit tökölni, de nem értek hozzá, és csak olyat akarnék venni, ami nekem biztosa meg fog felelni. Rendes akkukkal ez tizenvalahány ezer forintban fáj.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz peter889 #12072 üzenetére
Lítium akku esetében szerintem az olcsó később drága tud lenni...
Én egyáltalán nem ragaszkodnék az akku-pakk használatához, régebben összeállítottam egy hsz.-ban, mi is kell ennek kiváltására.
Ha ezeknél az akku-pakk tartalmazza a töltő elektronikát, akkor úgyis kelleni fog egy rendes töltő a későbbiekben.
Halkan jegyzem meg, lassan már itt lenne a lámpád, ha nem "agyalsz" ennyit rajta... Vagy esetleg már megrendelted közben, csak a csere-pakkot akarod összeállítani?(#12071) Cyborg: valahol (egy cseh/szlovák nyelvű leírásnál) 4,5 órát írtak erre a kempinglámpára.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
8.4 voltos töltővel hogyan lehet minél 1xrűbben 18650-es akkukat tölteni?
(Biciklilámpákhoz általában 8.4 voltos töltőt adnak, nem szétszedhető akkupakkal. Ha vennék hozzá 18650-ös akkukat és ahhoz egy mezei tartódobozt, minél egyszerűbben, a legkisebb anyagi ráfordítással szeretném tölteni.)
-
Cyborg
őstag
-
veterán
Sziasztok
Gondolkoztam ilyen camping lámpa beszerezésén. Szerintetek kilehet valahogy számolni hogy 4 jóféle akksival meddig működhet ez a lámpa?
iPhone 16 Pro Max
-
peter889
őstag
válasz M_o_g_y_i #12053 üzenetére
Köszi a linket. Csomó dolog van még amit nem értek. Megköszönném, ha valaki felhomályosítana.
Olyan lámpa van, amibe eleve cserélhető 18650-es akksik tehetők?
Mert ha csak azt az egybeintegrált akkukat tartalmazó dobozkánt kapom, mint akkut, úgy ha ha később akksit cserélnék, úgy nem csak 4 db 18650-es akkut kéne venni, de hozzá valszeg töltőt és dobozkát is. És ki tudja, hogy a vásárolt új dobozka vajon be fog-e férni abba a fekete, övre csiptethető tokba? Még az is lehet, hogy barkácsolni kell majd, fúrni-faragni. Azt már kiszúrtam, hogy nem fontos az akkut a lámpafejes fejpántra rögzíteni, mehet az övre is->fejrobbanás kizárt. ( Nem történhet ilyesmi a viselője fejével. )A fasttech.com-on a 30-40 dollár körüli lámpák tartozék akksijanak milyen a minősége? Ha jól veszem ki, mindegyik egybeintegrált, és nem cserélhető - nem tudom miért. Hogy probléma esetén minél több cuccot kelljen újra rendelnem?
Azt sem írják több helyen, hogy hány voltos adapter a tartozék, vajon 8.4 vagy 4.2 voltos-e.
Igazán közzétehetnék a neten a felhasználói kézikönyvet.
Elnézést, ha én értelmezem rosszul.[ Szerkesztve ]
-
ólomlábú
csendes tag
Még az én cuccom sem jött meg!
Febr.27 körül lett rendelve.
Egy convoy c8 és 4 db panasonic 3400p...
F@sz ki van ezekkel,mire ide ér kimegy a divatból,meg elavul! :-) -
Tomi_Sci
őstag
Van egy ebayes c8 klónom. Ha kikapcsolom, majd vissza, a következő módban indul el. Micsoda dolog ez?
Ez gyárilag így van, vagy ennek van valami baja? Low módban kikapcsolom, majd egy max-os stroboszkóp kisüti a szemem.Más: Pár hónapja nem jártam itt, ez a fasttech mennyire megbízható?
Mikorra várhatóak az XM-L2 U2-es lámpák (pl. 501b) megjelenése? Mármint normális árban.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
kowik
tag
válasz Dongatto01 #12055 üzenetére
Megjön az!!!
Még csak márc. 15 van. Majd ha 27-ig nem jön meg, akkor elkezdhetsz aggódni. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz Dongatto01 #12057 üzenetére
Nem lesz gond, hidd el.
Én legalábbis bizakodó vagyok, de egyébként a PayPal 45 napon belül megvéd az ilyen esetektől.
Nem tudom hol jár a csomagod, azt se melyik oldalon nézed...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Dongatto01
tag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Dongatto01 #12055 üzenetére
Regisztrált, így szinte biztos, hogy megkapod.
Hol nézed a csomagkövetést?Te rendelted a Convoy L2 lámpát, ugye?
Már ketten leszünk legalább, az enyémet is útba indították.
Csak én üres házat rendeltem, mert LED és driver van illetve jön hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
van egy megrendelésem az FT-ről amit még február 27 én adtam le és még mindig nem jött meg.
a nyomkövetésben ez áll:
2013.03.01
10:57 (HONG KONG)Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.03.05
18:47Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadvan rá esély hogy még megkapjam szerintetek??ha esetleg elkajlódik visszakapom a pénzem??
Febr 25 én is rendeletem az meg jött több mint egy hete -
peter889
őstag
válasz ronati #12020 üzenetére
Egyáltalán nem ragaszkodom az ebay-hez, csak legyen jó árban.
Tudnátok ajánlani ilyesmi cree t6-os, bicajra is szerelhető, akksis lámpát az ebay-től megbízhatóbb forrásból?
Ami nem sokkal drágább az ebay-től.
Max. 7 ezer forintot áldoznék érte, jó akkuval többet.Fasttech.com-on csak ezt a szóba jöhetőt látom: [link]
Az árát sokallom és nekem megtenné a t6-os is, gondolom, az kevésbé drága. Azt még nem döntöttem el, hogy narancsosított (vagy mi) legyen-e.[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz Dongatto01 #12050 üzenetére
Ez egy jó kör volt
-
korn
aktív tag
válasz Dongatto01 #12048 üzenetére
Ezt a manafonttal kell megbeszélned, ők tudnak információt adni senki más.
-
korn
aktív tag
válasz Dongatto01 #12046 üzenetére
Írsz egy levelet, hogy küldjék vissza a pénzt. Ennyi.
-
Dongatto01
tag
Üdv.rendeltem a manárol xtar wp2 es töltőt de visszajelzett hogy már nekik nincs készleten.Természetesen felajánlották hogy válasszak esetleg valami mást a kínálatukból de nem szeretnék.Kérdésem az hogyan tudom elintézni hogy a pénzem visszakapjam,és mennyi idő mire a számlámon lesz??Esetleg ha valaki hozzáértő megnézne hogy a töltő helyett milyent lenne érdemes helyette rendelni annak hálás lennék.
Pay pal-al fizettem[ Szerkesztve ]
-
attiLANte
tag
válasz Kalandor #12032 üzenetére
"A méretei: 53mm hosszú, átmérője 28 mm."
Nem kötözködni akarok, de biztos akkora az az átmérő? Az itthoni 3xAAA elemtartók (a képen láthatóhoz hasonlók) átmérője 21-21,5mm, a lámpatest belül kb. 23mm. Ettől persze még lehet a tiéd 28mm-es, de az arányokból valahogy kisebbnek tűnik - nehogy aztán ne menjen bele a 25mm-es akku...
-
M_o_g_y_i
őstag
Hát igen, ránézésre én is elég ganénak találtam...
De majd meglátom, egy "sima" KD driver is van még itthon, és jönnek nanjig v. mifene típusúak is, és van 380mA-es 7135 is itthon. valamit majd összehekkelek belőlük.sato77: hol?
[ Szerkesztve ]
-
sato77
csendes tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki elvállalna c8-ba driver és led cserét?Alkatrészek megvannak hozzá a technikai tudás sajnos nincs.Részleteket privátban.
Előre is köszi. -
kowik
tag
Driver teszt:
http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1092
1-100%-ig állítható a fényerő ezzel a driverrel. Elég nehéz a fényerő beállítás, annak ajánlott aki nem sokat változtatja a fényerőt.http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1091
Ennek használhatatlan a módváltója. Kuka.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz jada00 #12036 üzenetére
Ugyehogyugye?
Hogy is volt ez az "XM-L égetés 5A-en"?
Mikor írtál róla? Nem emlékszem...
Egyébként L2 lesz a host, XM-L2 T6 1C a LED, V10+ a driver.
A 2x22650-es "üzemhez" még keresem a megfelelő drivert...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Zsolt74 #12034 üzenetére
Amilyen lámpa lehet ez, hogy elég neki a ~5-700mA, nem hinném hogy gondot okozna egy 25500-as akkunak.
2,7-3V körül gondolom már halványodik a lámpa, akkor pedig pont jó tölteni a lítiumot ugye.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz DeFranco #12029 üzenetére
Semmilyen "negatív", udvariatlan hangnem nem volt benne, csak egy kis irónia.
De pár vissza-linkelés helyett megkérdezhetted volna ismét, mert képzeld el van olyan, hogy elsiklunk pár hsz. felett. Speciel én a "saját magához visszaíró" linkeket kb. észre sem veszem néha.
Hidd el, ha tudunk segítünk , de nem csak a gép előtt üldögélés van a világon, hanem egyéb dolgok is. PÍSZ(#12024) szbalogh: És ha vennél egy XinTD C8-at? Az a C8-ak "teteje", a leges-legjobb.
Akár egy XM-L2 LED is mehet bele később, ha kevesellnéd pl. az U3-at.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz DeFranco #12027 üzenetére
Ó, hát nyilván csak ezzel foglalkoztam azóta...
Tessék egy, "töredék áron": KATT
Kb. ilyen volt az első fejlámpám, csak kínai LED volt benne, én cseréltem XP-G-re ki.
Tette a dolgát, de csodát ne várj tőle. A célra megfelel, amit írtál.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz DeFranco #12019 üzenetére
Tehát még mindig nem tudod milyen is legyen?
(#12023) kowik: csak ez nem réz betétes, és nem is XM-L2...
EZ 6,39$ postával, kell hozzá egy C8 host és egy XM-L2 LED + driver
(#12025) PartyShan: kevés a pénz a számládon...[ Szerkesztve ]
-
PartyShan
aktív tag
-
szbalogh
addikt
Srácok, C8-ból melyik most a bestbuy? A követelmény az alap 8x7135-ös driver, réz betét és ha lehet XM-L2 led.
KösziNick: HE_Storm
-
sanzi89
addikt
Kinek mi a véleménye az Olight S20-ról?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ronati
tag
válasz peter889 #12017 üzenetére
A lámpás szakszavak még nekem se mennek! -Narancsosított felületű- Ez jó, én is hasonlóan fogalmaztam: -narancshéj foncsoros-.Ne tőlem vegyél példát,itt vannak nagyon szakavatott tagok, akiknek a mondanivalóját érdemes megfogadni.Itt a fórumon találsz helyeket, ahonnan érdemes rendelni, szerintem a Fasttech.com az egyik ilyen. Én rendelek az ebay-ról is,főleg akitől már érkezett áru. Vagy csak ismert, vagy régen áruló eladótól.akinek sok pozitív értékelése van.Szerintem maradj a Fasttech-nél,megbízható hely,jóminőségű termék, és megfelelő leírás a termékről.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz peter889 #12017 üzenetére
Én még narancsot felületű lámpát nem láttam...
Előzőekhez: SOSE azt nézd, hogy mit hazudnak oda az eladók, de nem is értem miért ebay-en vennéd miért nem valami megbízható webshopból ...
Ebay lutri.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
peter889
őstag
Tudna vki egy videót mutatni, milyen a sima és milyen a narancsosított felületű ledlámpa fénye?
-
peter889
őstag
Hát igen, hazudnak. Nagyon sok értékelést el kellene olvasni, az ilyesféle hasznos infók kinyeréséhez.
Akkor lehet, hogy az erősebbnek kiírt XM-L T6-os csak azért erősebb mert kicsit nagyobb feszt engednek rá, és a nagyobb áramfelvétel miatt erősebben világít, viszont az akksit hamarabb is lemeríti.
A ledre jutó áramerősség a ledre eső feszültség függvénye?[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz peter889 #12014 üzenetére
Az eladók akkorát hazudnak, amekkorát nem szégyellnek.
Ki kisebbet, ki nagyobbat.
Az XM-L T6-os ledből maximum 1000 lumen körüli fényerőt lehet kifacsarni.
Ehhez jön még az, hogy a lámpa fényereje nagyban függ
a ledre jutó áramtól, amiben szintén hazudhatnak az eladók.
Így aztán marad az, hogy az ember szorgosan olvasgatja a
korábbi vásárlók véleményét.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
peter889
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Van az a parasztvakítás az e-bayen, hogy a CREE XM-L T6 lámpákat 1200, 1600 és 1800 lm-es fényerejűeknek írják ki. Ezek persze nem valós értékek. De az 1800 lm-esnek kiírt másfélszer erősebb, mint az 1200-as, vagy ezeket a kamuértékeket nem is érdemes nézni?
Igazából minden CREE XM-L T6 lámpa egy bizonyos ledet takar ugyanakkora lm értékkel? -
peter889
őstag
-
peter889
őstag
Aha, és durván mekkora a veszteség?
Ha vennék egy olyan lámpát és majd később készítenék hozzá egy 8.4 voltos akkupakkot 18650-es nem gagyi akkukból, úgy elég ha 2. db akkut kötök sorosan össze, vagy fontos, hogy 4 db legyen sorosan-párhozamosan kötve?
Ha csak 2 db-ot kötnék össze sorosan (8.4 volt), csak annyi lenne a következmény, hogy a lámpa hamarabb lemerül, vagy egyéb problémák is lennének?[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz peter889 #12007 üzenetére
Egyszerű a dolog: step-down konverter.
Ez kapcsoló üzemben csinál a meglévő tápfeszültségből kisebbet.
(A step-up konverter pedig pont fordítva, nagyobbat.)
Hasonló az elv, mint a kapcsoló üzemű dugasztápoknál, csak itt
nem kell egyenirányítás, mert eleve egyenfeszültségű a telep.
A technika előnye, hogy viszonylag kevés a veszteség.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Vannak az ilyesféle fej- és biciklilámpák: [link]
Nagy részük 8.4 voltos a többi 4.2 voltos nem szétszedhető akkupakkal felszerelt.
Melyiket érdemes választani?
A 8.4 voltosnál a ledre dupla annyi fesz jut, mint a 4.2 voltosnál?Köszönöm, előre is.
-
ronati
tag
Mi a gyakorlat a vámosokkal,53 Dolcsis csomagot megsarcolják,vagy nem? Külön rendeltem ugyan ott,de azt látom ,hogy egy tételben várakoznak a küldésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val