Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gepeszgyerek
csendes tag
válasz thamasz #10097 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Éppen most csekkoltam a Hongkongpostot és ott már az van hogy
Destination - Hungary
The item is pending customs inspection made in Hong Kong or at the destination as of 15-Nov-2012.
Ezt ti hogy értelmeznétek?
Posta oldalán ez van még csak:
2012.10.19 13:40 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2012.10.26 13:53
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad -
-
Fotozgato
tag
válasz thamasz #10096 üzenetére
2012.10.27
12:47 Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2012.10.31
10:51
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2012.10.31
11:15
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2012.11.08
21:00
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure2012.11.09
08:01
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceEbből ÁFA fizetés lesz, de ez várható volt.
Már elküldtem nekik a számlákat, PayPal, banki kivonatot, és nov. 9-e óta nem mozdulnak.Samsung Galaxy Note3 (T-Mobile-H), Samsung Galaxy Tab Note Plus 12.2" P901
-
thamasz
senior tag
válasz gepeszgyerek #10094 üzenetére
Melyik tracking oldalon nézed? Nekem csak a magyar posta mutatott érdemleges infót.
-
thamasz
senior tag
Nekem többé-kevésbé jó tapasztalatom van Manafonttal :
Rendelés/ fizetés: 2012.10.11
Postára adás / Track Nr.-t megkaptam: 2012.10.12
--itt valamiért 10 napot csücsült a postán Szingapúrban??
2012.10.22 12:15
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2012.10.28 22:22
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2012.10.28 22:26
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2012.10.29 09:46
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure--itt volt egy hosszú hétvége / ünnep
2012.11.05 08:41
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered(ugyanaznap rendelt Intloutdoor ma jött meg, szóval még lassabb. DX rend: 09.okt érkezés: 13.nov. Lightmalls 26.okt-10.nov, és HK eq 18.okt-07.nov viszont gyors volt.)
-
stickermajom
addikt
Én most tervezek case-t nyitni paypalen. Nekem október 24 óta fel se adták..
-
gepeszgyerek
csendes tag
Sziasztok!
Más is rendelt mostanság esetleg Manafontról, mert kezd idegesítő lenni, hogy Okt.26 elvileg célországba elküldtek nekem egy lámpát és még mindig semmi új információ nincsen a tracking oldalon és ugye még itthon a vámon is fog állni elég sokat.
-
Magnat
veterán
Nekem régebben volt pár rendelés ami 8 napra megjött, jellemzően borítékban küldött telefontok, lámpa... mondjuk azt már nem tudom, h ebayes vagy DealExtremes rendelés volt-e, de közönséges levélként jöttek mindenféle tracking meg más úri huncutság nélkül.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Riverflow
csendes tag
ez tényleg ideérhet dealextreme-től 7-10 nap alatt?
[link] -
Riverflow
csendes tag
válasz rayoliviero #8149 üzenetére
Innen mennyi idő alatt jön meg egy lámpa (vagy akármi)? Rendeltél végül? 600-1000 forintos posta elég baráti
-
tbesze
tag
Ezt a töltőt használja valaki? Megbízható?
Köszi. -
stickermajom
addikt
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10076 üzenetére
Amúgy ma este végre tudtam próbálgatni, és nem semmi, hogy fényerőben -szemre versenyben van ez a kis 11 USD lámpa a Nitecore MT26-al Turbo fokozaton. Ugyanaz a Led, jól meghajtva. A különbség, hogy az MT26 spotja erősebb picit, cserébe kisebb felületet világít összességében. Tehát EDC-re tök jó ez a kis occoság.. -ha működik...
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10076 üzenetére
Ha vannak forrasztó szerszámaid, nem gáz. Berakni a drivert szvsz könnyebb, mint kivenni a régit. Az eredeti driver pereme hozzá volt forrasztva a réz tokozathoz. Nem volt itthon kiforrasztó huzal, így anélkül eléggé nehéz volt leszedni a forraszanyagot. Miután ezzel megvoltam már könnyen ki lehetett piszkálni a drivert. Elég hoszú vezeték volt alatta, szerintem azt is érdemes lehet cserélni vastagabbra mert elég csenevész, bár én direkt nem akartam, nehogy még nagyobb áram jusson a Ledre. A csillagot a leddel sokkal nehezebb volt kivenni, mint a drivert. Amúgy épp most rendeltem drivert hozzá hátha jobb lesz a gyárinál, mert így mégsem lehet ajándék a lámpából.
-
M_o_g_y_i
őstag
Elindult ma végre a Sky Ray G36 lámpám.
(#10077) tbesze: mindkettő jó!
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
kowik
tag
válasz tbesze #10077 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_6417-6417.html
a Trustfire---> Panasonic
az Efest---> Sanyo -
szbalogh
addikt
Jaja valamelyest. Az előre megírt programokat már le is töltöttem. Elvileg csak fel kell töltenem. Van a szintemnek megfelelő dedós leírat is hozzá blf fórumon. Az egyik program, hogy csak 6 kapcsolásra vált módot. Ez nekem nagyon szimpatikus, mert tudom használni a low módot hétköznap és airsoftozás közben nem váltogatja a módokat. Elvileg holnap ér ide az usb-s kütyü.
[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
HornedReaper
senior tag
Ultrafire P60-as lámpa kb. csak villan egyet 2 különböző protected Sanyo akksival, aztán sötétség..
Mi lehet a baja? -
sato77
csendes tag
Sziasztok!
Lenne itt valaki aki vállal lápabuherálást és aki direktbe tudná nekem kötni a c8 xml lámpámat?Sajna az elektronikához nem értek.Részleteket privátban megbeszéljük.Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
sato77
csendes tag
Sziasztok!
Lenne itt valaki vállal lápabuherálást és aki direktbe tudná nekem kötni a c8 xml lámpámat?Sajna az elektronikához nem értek.Részleteket privátban megbeszéljük.Előre is köszi. -
thamasz
senior tag
válasz M_o_g_y_i #10007 üzenetére
Sikerült a műtét a leolvadt ledes 501b-n! Újra működik. A legnehezebb a csillag kioperálása volt, fehér "hővezető?" trutyival bele volt ragasztva. Ki kellett venni a drivert és másik oldalról kitolni/feszíteni. El is hajlott, deformálódott a csillag tőle. Sajnos csak gyantás ónom volt itthon, kellett rátenni picit, mert szinte nem volt semmi ón a led alatt, nos ez az ónom már kb. 180 fokon olvadt folyékonnyá a főzőlapon (IR hőmérővel mérve). Hogy mit kibírnak ezek a ledek... Milyen ónt javasolnátok amúgy a led forrasztáshoz? A drivert nem fotóztam le, de elég egyszerűnek tűnt, csak 2 ic volt rajta.
(#10007) M_o_g_y_i : Az Efest akksi a túl nagy áramfelvétel miatt kapcsolt le. Tehát nagy fokozaton a lámpád direktben hajtja a ledet, nincs áramkorlát. Cserélj drivert! 1,6-2A elég lenne az 501-es testhez! (a p60 x@r hőleadása miatt főleg): Ezúttal végeztem méréseket is, mennyi áramot vesz fel a lámpa az efest és a nitecore akkukról a különböző fokozatokon. Az Efest esetében továbbra sem működnek a villogó módok.EFEST LOW
NITECORE LOW
EFEST MID
NITECORE MID
EFEST HIGH
NITECORE HIGHAz Efest elvileg 5,2 A-t tud (ez van ráírva), biztos, hogy az akku kapcsol le max fokozaton? Vagy van valami hővédelem a driverben?
Mindenesetre ezek alapján ezt a drivert néztem ki csereként: [link][ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
-
arti1121
senior tag
kaptam a manafont-tol tracking numbert aminek a végén nem HK van hanem SG. Gondolom ez singapure post és az elég gyors. Igaz??
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz ludsimon #10058 üzenetére
Mondjuk mert ezzel a módszerrel illetve emiatt már megszívták sokan?
Egész pontosan a sok 0-ról induló aukció, nagy értékű termékekkel.
Először filléres cuccokkal felviszi az értékelését, utána "bedob" ilyen drágább termékeket, amire a sok gyanútlan vevő ráharap és licitál vadul, persze "véletlenül" majd eltűnnek a csomagok szállítás közben.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
korn
aktív tag
Nem hiszem el, hogy nem tudnának valamit csinálni ezzel a csalóval.
http://www.ebay.com/sch/hitao9898/m.html?item=400339457813&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d36175715&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562Mindig van pár tíz, esetleg száz vásárló, aki kifut a 45 napból, vagy nincs is tisztában vele, hogy átverhetik, és visszakaphatja a pénzét.
-
zoli03
őstag
válasz Fotozgato #10055 üzenetére
Nekem mostanában is max 7-8 nap a vámolás. De ez csak mostanában volt, amikor ilyen négynapos hétvégék voltak. Azelőtt 1-3 nap volt szinte mindig, ami egyáltalán nem sok. Inkább várok akár két hetet is, minthogy megvámolják. Vagy neked az lenne jó, ha a posta is megvámolná maximum 3 nap alatt, de mindenképp fizetned kell?
-
Fotozgato
tag
Itt is azt írják, amit pár hete már megbeszéltünk.
[link]Főleg ez a rész idegesített fel:
"Mennyi idő a vámolás?
UPS, stb, tehát valami rendes posta esetén kb. 3 nap, nagyon gyorsan elintézik.
Magyar "Királyi" Posta esetén viszont minimum 1 héttől a csillagos égig."[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note3 (T-Mobile-H), Samsung Galaxy Tab Note Plus 12.2" P901
-
Gibbs
csendes tag
Nemrég írtam, hogy vettem egy nagyon szép, 3x16340 akkuval működő BlackShadow Queen lámpát a fancyfire-nél. A lámpában benne hagyva az akkukat, azok pár nap alatt lemerültek. Reklamáltam a szállítónál, de nem reagáltak, ezért a 44. napon, október 29-én dispute-t indítottam a PayPal-nál, refundot kérve.
2 napon belül válaszolt a fandy, elnézést kértek a hibáért, de nem kapták meg a leveleimet. Azt kérdezték, hogy ha küldenek egy másik drivert, ki tudom-e magam cserélni. Azt válaszoltam, hogy ha megírják, hogy hogyan tudom kivenni a régit ( nem úgy van rögzítve, mint a hosszú, több akkus lámpákban), akkor ki tudom cserélni, de mi lesz a garanciával!? Na, erre nem jött válasz.
Ma értesített a PayPal, hogy a dispute-t lezárták, mivel az eladó elfogadta a refundot, 48 dolcsit utalnak vissza a számlámra. Korrekt eljárás, 10 nap alatt lezajlott.
A lámpa egyébként nagyon szép kidolgozású, rendesen működik is, csak használat után kiveszem belőle az akkukat. Kipróbálom CR123-as elemekkel is, vajon azok is lemerülnek-e benne. Ha igen, legfeljebb cserélek benne drivert, annyit megér, így hogy most ingyenben van. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz dances #10051 üzenetére
Általában a japán cellákra a névlegesen ráírt -100/150mAh kapacitást garantálnak.
Tehát a TrustFire 2900-as Panasonic cellás pl. 2750mAh.
Panasonic NCR18650 spec.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
stickermajom
addikt
A manafontos support (most az email verzió) még mindig csak azt hajtogatja, hogy a posta miatt nem változik a tracking státusz..
-
-
-
-
korn
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #10036 üzenetére
ilyen lámpákban van ez:
http://item.taobao.com/item.htm?scm=1007.105.0.0&id=14230331591&ad_id=&am_id=&cm_id=&pm_id= -
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10028 üzenetére
Ilyenkor az van szerintem, hogy belátjuk, ez jár 11 USD-ért, és rendelünk bele másik (jobb?) drivert. Vagy?
Nem voltak nagy elvárásaim, de azért működhetne nem?[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz M_o_g_y_i #10033 üzenetére
Az esztergáért miatt Ezt jól "megasszondtam..."
(#10034) Zsolt74: nézd meg a TrustFire TR-J18-at, és annak a foncsorát.
Fókuszál az azért, na jó nem egy STL-V2, de azért elég jól visz.Most nézem ennél közelebb vannak a ledek.
(#10035) Zsolt74: azért a konyhában mégsem kezdek el esztergálni!
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Zsolt74 #10031 üzenetére
Nincs ebben semmi extra, ez 7db XM-L LED egy közös nyákon, pl. a TR-J18 is ilyet használ.
Az esztergáért miatt pedig
irigységgratula!
Ha lenne műhelyem, már nekem is lenne egy ilyen, pont lámpák és egyéb apróság készítése miatt.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Zsolt74
senior tag
ilyen ledet láttatok már?
Érdekes lehetne.Zsolt
-
szbalogh
addikt
válasz sbkoci #10010 üzenetére
Hű köszi a képeket! Akkor ha jól látom trafó is van benne és jó nagy kondik. Akkor ha jól sejtem nem látni 60Hz-es villogást?
Én olyat vettem próbaként amiben 3db 3W-os Cree led van, ezt ígérték. Talán az többet tud. Evileg 60 fokban világít. Egy hónap múlva talán kiderül milyen. 4 dollár volt.[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
stickermajom
addikt
válasz thamasz #10027 üzenetére
Közben lehet már nem kell megvárnom az akksit se, mert a mai teszt során érdekes dolgokat produkált a lámpa. Megcsináltam az alufóliával becsavarást, betettem egy 3000mah-s ultrafire akksit és medium állásban járattam, hogy megnézzem mennyire melegszik fel. Kb. 5 percig nem is volt semmi gond vele, aztán kikapcsoltam és mikor újra bekapcsoltam már elég furán viselkedett. Maradt high üzemmód, amiről lehetett váltani stroboszkópra, de az meg kb 3-4 másodperc után sima világításra kapcsolt, az SOS meg pár villanás után vagy égve maradt, vagy kikapcsolt. Néha még elő tudtam bűvészkedni a low üzemmódot is. Aztán állt másfél órát, újra megpróbáltam, pár percig működött is rendesen, de a végére csak medium üzemmód maradt.
Na ilyenkor mi van?[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10021 üzenetére
Ugyanezt az Efest akkut említettem én is, ezzel nem ment az 501b rendesen, maxon lekapcsolt egyre rövidebb idő után. (de legalább nem olvasztotta le a ledet mint ez: [link])
-
M_o_g_y_i
őstag
Szerintem ez az Efest kb. vagy teljesen ugyanaz lehet, mint az Xtar 2600-as.
Ha nem jött volna ki a Panasonic cellás TrustFire, én is ebből rendeltem volna.
Közben azon agyaltam, hogy semmiképp nem járok rosszul majd a G36 lámpával, mert ha nem is hoz majd 2,5A-t ledenként, összességében egy 4-5 A tuti meglesz, ott pedig (1,5A körül) még igencsak hatékony az XM-L.
Olyan 1500+ lumen 100% meglesz, de akár 2000 is lehet.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
korn
aktív tag
válasz stickermajom #10021 üzenetére
Ja, hogy védettet vettél, amibe sanyo cella van.
Nem ismerem ezt a fajta akksit, ha jó rajta a védelem, akkor jó akksi lehet. -
korn
aktív tag
válasz stickermajom #10012 üzenetére
megjön a csomagom akkor 2600mah-os Sanyo kerül bele, ha viszont nem, akkor beruházok az olcsóbb kék Trustfire akksikba. Ezek közel sincsenek az általad említettekhez A driver cserét is érdemesebb ezen begyakorolni
Nem akarlak elkeseríteni, de a 2600-as védetlen sanyo kenterbe veri (szinte) az összes védett akksit, legyen az akármilyen márkás. Nem feltétlen kapacitásban, hanem az "áram szolgáltatásban". Ha valamivel, akkor pont a sanyo cellával lehet leolvasztani a ledet, feltéve ha olyan a driver. Egyébként még mindig ez a sanyo cella az egyik legjobban sikerült 18650, mivel jó magas feszültségen adja ki a szufla javát a többihez képes.
-
stickermajom
addikt
válasz [CS]Blade2 #10017 üzenetére
23-24mm környékén van.
-
[CS]Blade2
addikt
501B hátsó részénél (a kapcsolónál) a legnagyobb átmérő ugye nem nagyobb, mint 28,4mm?
A rendelt akkukkal jövő hét pénteken leszek a 44. napnál, lehet, hogy nem jön meg addig, és vissza kell húzni a pénzt.
-
PartyShan
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett végre a várva várt csomagom.
Ezzel kapcsolatban megosztanék egy pozitív tapasztalatot a helyről ahonnan rendeltem. Nem ez volt az első rendelésem innen. Ez előtt rendeltem egy UltraFire HD2010-es lámpát, aminek a kapcsolójánál sikerült a menetet megszakítanom és se le se fel nem ment. Ez annyira idegesített, hogy megkérdeztem őket nem tudnának-e küldeni nekem egy csere darabot. Azt mondták felveszik a kapcsolatot a gyárral és majd értesítenek. Közben volt a 4 napos kínai ünnep, ugyhogy várhattam a válaszra 1 hetet. Hál' Istennek tudtak küldeni, igaz nem ingyen, de mivel én rontottam el nem is vártam el.
Aztán megérkezett a csomag és a 2 töltő mellett meglepetésemre nem csak a kapcsóló meg a "bodytube", hanem egy komplett lámpatest volt "bélés" nélkül. Persze a végén a kapcsoló az benne volt. Számomra az volt a pozitív, hogy annak ellenére, hogy ehhez a lámpához nem volt külön ilyen alkatrész el tudták intézni, hogy kapjak cseredarabot.
Esetleg ha valakinek van kedve építeni lámpát fel tudom ajánlani (ingyen) a régi lámpatestet benne a kapcsólóval. Elemet úgy lehet benne cserélni, hogy a reflektornál kell kitekerni, meg egy "picit" nyúzott állapotban van, mert próbáltam erővel szétcsavarni.
Egyébként megkérdeztem azt ultrafire céget is és nekik nem volt, mivel ők ilyen lámpát nem gyártanak és azt írta a csajszi, hogy ez hamisítvány
Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett.Más. Van innen egy C8-am. Lehetséges, hogy abban a driver high módban direktben hajta meg a ledet?(mert most, hogy végre van töltőm feltöltöttem a bontott pana aksikat és mikor levettem a töltőről és megmértem hány amperen megy akkor, 4A-t mértem)
-
stickermajom
addikt
válasz thamasz #10002 üzenetére
Nem keserítettél el Az 501b-t 'bemelegítésnek' szánom csak az árfekvése miatt, lehet vele kísérletezni. Túlhajtani szerintem nem fogom, mert ha megjön a csomagom akkor 2600mah-os Sanyo kerül bele, ha viszont nem, akkor beruházok az olcsóbb kék Trustfire akksikba. Ezek közel sincsenek az általad említettekhez A driver cserét is érdemesebb ezen begyakorolni
Az 501b ilyen mindennapos lámpa nekem. Elfér zsebben, így mindig nálam lehet és ha beválik, akkor beszerzek egyet a kocsiba is.
Mondjuk nem lenne rossz, ha méltóztatnának válaszolni a manafontosok -.-
-
sbkoci
csendes tag
válasz szbalogh #9965 üzenetére
Kicsit visszakanyarodnék az általános világításhoz. Szoktak nekem hozni javítani ilyen vackokat. 4x1W-os GU10-ről, illetve E27 263 ledes kukoricáról töltenék fel képeket elrettentés gyanánt. A GU10 még a viszonylag szűk 38°os halogénnél is kisebb területet fed le, konyhapultba alkalmatlan és szabadon sugározva is 74°C-ig melegszik. Az E27-es meg ilyen halvány sárgászöldes fényt ad.
Kapaszkodjatok meg! A kukoricát 6e forintért vette a csávó a vaterán
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
-
M_o_g_y_i
őstag
Ez egy kör alakú csillag.
Rezsót akartam én is javasolni, csak azzal óvatosan kell bánni!
(#10006) thamasz: alumíniumból van, zománc-festéssel
Az Efest akksi a túl nagy áramfelvétel miatt kapcsolt le. Tehát nagy fokozaton a lámpád direktben hajtja a ledet, nincs áramkorlát. Cserélj drivert! 1,6-2A elég lenne az 501-es testhez! (a p60 x@r hőleadása miatt főleg)Más!
Rendeltem egy Sky Ray G36-ot, kíváncsi leszek mit tud, elvileg 2,5A ledenként.
Tetszik a teljesen különálló 3 lencse, hasonló lámpát kerestem már rég.[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
Kösz korn, úgy érted, ha sikerül kioperálnom a csillagot tegyem rá elektromos főzőlapra, azon melegítsem fel? Miből van ez a csillag amúgy valami kerámia? Amúgy tényleg nagyon melegnek találtam a lámpa fejét rövid idő után. Elsőre jó benyomást tett rám ez az occó lámpa, de hogy az első nap így elszálljon...(Amúgy vajon miért nem felelet meg neki az efest aksi?)
-
korn
aktív tag
Ki kellene szedni a csillagot, utána vissza kellene forrasztani az emittert a csillagra. Elektromos sütőn, vagy akár gázlángon fel kell melegíteni a csillagot és amikor az ón megolvad helyére tenni az emittert. Nem szabad nagyon túlmelegíteni.
Egyébként ez valószínűleg leolvadt a csillagról. Vagy a hőátvitellel volt valami gond, pl nincs kence-fince a csillag alatt, és erre jött még a p60 eleve rossz hűtése, vagy túl nagy volt az áram. Vagy ezek kombinációja.Még egy észrevétel, mintha ismerős lenne ez a csillag. Ha az, amelyikre én gondolok, akkor sajnos azt kell mondjam ennek van az egyik legrosszabb hőátvitele. Ez is közrejátszhatott a leolvadásban.
erről beszélek, 14mm-es vékony csillag, a középső forrpont nagyon kicsi felületű
normális csillagoknál ki van vezetve jó nagy felületre a középső forrpont, így sokkal nagyobb a felület, amin átadják a hőt a csillagra
-
M_o_g_y_i
őstag
Secc-perc alatt javítható!
Ha nincs hozzá szerszám - gondolom akkor már megcsináltad volna - akkor majd segít valaki, aki járatos SMD alkatrészek forrasztásában.
Merre laksz?4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #9987 üzenetére
Már régóta olvasom a fórumot de ez az első hozzászólásom. Megfertőződtem én is elemlámpa ügyben. Pár éve még tudatlanul Lenser P7-el kezdtem, most egy Nitecore MT26 az új kedvenc, és egy Olight S10. A sikereken felbuzdulva apámnak rendeltem karácsonyra egy Ultrafire 501b U2-t , szerintem ugyanazt mint stickermajom. 26-án rendeltem, ma jött meg. Először vadonat új efest 2600-as akkuval próbáltam ki, és azt tapasztaltam, hogy a max. fényerőn először kb 10 mp után, majd egyre hamarabb lekapcsolt, végül már csak annyit maradt bekapcsolva, hogy gyorsan módot tudjak váltani. Kisebb fényerőn nem kapcsolt le. Nem működtek továbbá a villogó módok sem, csak felvillantak és vége. Mondom faxa -biztos a kapcsoló-, de ez még semmi: beletettem a Nitecore akkumat próbaképp, és voilá, működtek a villogó módok, és max. fényerőn sem kapcsolt ki. Örültem nagyon, gondoltam csak egy új akku kell apámnak vagy használom én az efest akkut, mert az MT26 persze hiba nélkül megy azzal is ???. Próbálgattam az 501-et tovább, szépen melegedett is -alufólia rátekerés megvolt- és egyszer csak kialudt, azóta semmi. A led pedig ilyen lett:
Nem akartalak elkeseríteni stickermajom, de én megszívtam.
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak? Rendeljek új drop-int, vagy ledet, vagy mit? Reklamálni semmi kedvem egy 11 USD lámpát. Karácsonyig jó lenne megoldani valahogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest