Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagylaci32
tag
válasz FBLLMAG #46086 üzenetére
Ha ilyen hozzáállásod van a hobbikhoz, akkor drága tud lenni akármelyik.
Igaz, hogy Zozz sem kispályázik a költségeket tekintve, de ő folyamatosan faragja, átépíti a lámpákat. Méréseket végez rajtuk, átprogramozással foglalkozik, stb. Elektronikai és optikai ismeretei is megvannak a lámpázáshoz. Folyamatosan szélesíti a tudáskörét a témában. és ehhez alapvetően nincs szükség százezrek elköltésére. Sőt, inkább költségcsökkentő hatása van. Pl. ő azért nem vesz drága lámpákat, mert tudja, hogy kis faragással töredék áron elő tudja állítani a drágább lámpák tudását. A garanciával pedig nem foglalkozik, mert meg tudja javítani, ha elromlana.
Mennyire érdekelt a hangtechnika? Villamos-, akusztikai-, esetleg hangmérnököket megszégyenítő tudásra tettél szert, amíg az volt a hobbid?
Ciklois fogazat működését el tudnád magyarázni? Kovácsolás, anyagismeret?Ha pedig a pénzköltés a hobbid, akkor inkább ne panaszkodj.
-
ZozzV6
senior tag
válasz cidalain #46095 üzenetére
S2 régebbi modell picit mélyebb reflektorral amivel csak szűkebb a fénye de messzebb nem visz tőle. S2+ ban már jobbak a menetek és egy két dolog jobban van megoldva. Azt ajánlom inkább.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
WestBam
Topikgazda
válasz FBLLMAG #46096 üzenetére
Bízom benne, hogy ez az egész inkább a nagyobb cégek és a marketing oldalak, valamint hírlevél "spammerek" valamint adatbázis kereskedelem ellen van, nem ellenünk "kis halak" ellen. Majd idővel kiderül, de szükséges volt ezt elkészítenem, sajnos több irányból is megerősítették, hogy sima bloghoz is kell ez a sok hülyeség ha nem szeretnék gondokat a későbbiek során. Eleget tettem, ellenőrizték szakik, bólintottak, hogy rendben van, szóval részemről ez lezárt téma. Ha valami jogász talál benne kétséges vagy tovább pontosítandó dolgot akkor remélem jelzi és megoldom, hogy bele kerüljön az is.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
Szia West! Ez az adathasználat védelem sokszor körülményessé teszi a felhasználást, de adatvédelem szempontjából sok mindent nem ér.
-
WestBam
Topikgazda
válasz nufenen111 #46093 üzenetére
Szép lista, mondanám, hogy irigyellek, de ez csak félig igaz, mert a modellezést nagyrészt kinőttem (autó majd vitorla és a végén helikopter amit csak összetörni tudtam ) és mióta tele a lakás gyerekkel a házimozit is eladtam egy az egyben. Motorozás kimaradt, igaz egyre gyakrabban töröm a fejem egy B125-ös megszerzésén, mert azzal talán nem kellene annyit dugóznom mint autóval nap mint nap. Viszont féltem az életem, ezért még abba nem kezdtem bele.
-
nufenen111
tag
válasz WestBam #46092 üzenetére
A lámpák nekem valahogy gyermekkori fóbiám. Akár hol voltam, bármilyen boltban mindig ott álltam meg előttük. De most vásároltam pár darabot, mivel ár fényerő minőség arányban most már elérhetők lettek. De nincs sok, 5 kezilampa, és 4 fejlàmpa.
De ott van még mellette a modellezés és a házimozi. De a legnagyobb hobbim azért a túramotorozás. Már jártam 45 országban, most nyáron jön még egy szigetorszag, és már csak Belorusszia marad jövőre.
Mellette van egy 19 éves renault espace, azon is van időnként mókolni való. :-)
Off vége.
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #46072 üzenetére
Ha bárkinek maradna félretett pénze, vagy nincs hobbija akkor nézze meg a sportlövészetet, garantálom, hogy nem marad semmire egy lyukas garasa sem
Mesélhetnék arról, hogyan füstölnek el a drága Forintok, de inkább csak annyit mondok, hogy kinéztem egy puskát és hozzá egy hozzá passzoló céltávcsövetÉn eladtam mostanában 3 elemlámpát is, teljesen durván nyomom
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #46089 üzenetére
Szerintem el tudod dönteni. Nem szorulsz nagy segítségre. XP-G2 nem ad ki olyan sok lument mint egy XP-L vagy XM-L2
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #46086 üzenetére
Annyi értelme van hogy kicsit elmossa a hot spot élét. Talán kellemesebb a szemnek. A Rofis TR15-ömben ilyen kombináció van
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #46084 üzenetére
Kihúztam a lámpás fiókomat, meg visszazártam. Elősször a hangtechnika érdekelt, utánna az órák, később a kések, hátha olcsóbbak. Pár 500+ € -ós db után jöttek a lámpák. Ezeknél is már, ránézésre is túlléptem a 3000 € -ós határt. Biztos, hogy nem fogom átszámolni.😣 Ennyire drága lenne minden hobbi.
Más. OP refivel milyen lehet a XPL-HI LED? Van értelme?
[ Szerkesztve ]
-
Masooo
aktív tag
válasz jozsi252 #46083 üzenetére
OFF2:
Neked is igazat tudok adni, mert ezt már én is kiszámoltam és anno a benzin dízel vitában is ezért döntöttem a benzin mellett (volt olyan, mint pl sok kúton most is, hogy a dízel drágább a benzinnél, és a kocsi is drágább dízel kiadással, a fogyasztás kedvezősége / az év ameddig én birtoklom.... nem érte meg.), és nem azért, mert benzinnel megy a kocsi, dízellel meg a traktor....
A hibrid amúgy nem tetszik annyira, nagyon rátaláltam a "zöldségre", befektetésnek is és alkalmazott módszernek is jók ezek a dolgok, szeretném, ha a fő gépkocsim is zöld lenne, erre viszont a hibrid annyira nem jó, a sima elektromos sem annyira zöld azért és a távolság esetemben nagy kompromisszum lenne, sok helyen kéne megennem egy krémest és fogyasztani egy kv-t, hogy célba érjek.
Erre válasz a hidrogén, persze egyénfüggő, de nekem megfelelő. A mostani vassal amit a legtöbbet hajtok is elégedett vagyok, sokszor felejtem rajta a szemem még mindig így nem hajt senki, hogy vegyek egy másikat, kivárhatom azt az 1-2 évet. Szerencsére nem neveltek úgy és nem is szocializálódtam úgy, hogy azt képzeljem, az autóm bármit elárulna rólam (legújabb modellre csere stb), vagy érdekelne azok véleménye akik ennek alapján akarnak megítélni. Az elért eredmények és a bankszámla a lényeg nekem, valamint az ápolt megjelenés, és a humor. Persze több barátom szerint hülye vagyok ebben. Most azért nem vettem 390.000ért amerikai total no frost hűtőt mert kiszámoltam, hogy 5év garival, jó ha 7 év élettartammal 4640ft / hó hogy van egy ilyenem erre súlyoz, hogy vízhálózatra kell kötni évi 2 szűrővel ami kb 50.000 költség lenne évente ami gy 8805 ft* hó áram / egyéb nélkül. Pénzkidobásnak véltem. Hülye lettem. Ez van. Azt hiszem nem mindegy, honnan indul valaki, van apucinak / rajtad keresztül lopnak szét vmit pl: ország (igen itthon már ez is kategória) / eléred magad.
De annyira offolunk hogy west szétrúgja a ....... .Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
ZozzV6
senior tag
Ja azért nem új autóra kell gondolni srácok. Soha nem vettem én olyat. Annyira nem durva a helyzet, hogy új autót vehetnék a lámpákból. Jelenleg 900000-ért vettem a Sharant és ez az eddigi második legdrágább autóm valaha és azért ettől is kevesebbet érnek a lámpák, de azért tényleg több mint a fele ennek. Iszonyat belegondolni. Legtöbb autóm 2-500000 Ft közötti árban volt. 1-2 haladta csak ezt meg.
Mx5-öm volt már pár éve egy 2000-ed évjáratú NB. Imádtam és a nagy családi busz mellé kell egy élvezetes valami. Megint egy NB lesz ha sikerül pár lámpától meg a Scorpiotól megszabadulnom. A motordöglött volvo elment és szépen meg is lett vele a mazda árának fele szóval reménykedek, hogy az idén összejön.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Masooo #46080 üzenetére
Nem éri meg a felárat sajnos a hibrid. Én tavaly novemberbe vettem új Yaris-t, 1.5 111LE motorral, és 4.3m helyett 5.3m lett volna a hibrid verzió. És ahogy kiszámoltam, nekem ez legalább 6-7 év alatt térült volna meg. És ki tudja hogy ennyi idő után még mindig meglesz-e. Ha esetleg meg, akkor ezek után "termeli" csak a pénzt vissza, ha viszont nem akkor a köv tulaj lesz vele szerencsés helyzetben. Nyilván drágábban fogom tudni eladni mint egy sima benzines motorral szereltet, de közel sem 1 millióval drágábban. Ergo én azt a pénzt soha az életbe nem fogom visszakapni.
Amúgy meg ezzel a motorral szerelve nekem 5-5.5 között fogyaszt ami számomra tökéletes, főleg úgy hogy a cég fizeti a benzint.
Egyszóval szép és jó meg környezetkímélőbb a hibrid, de a nagy felár miatt nem éri megvenni hiába ez a jövő. Nyilván ha nem számítana a pénz akkor egy LEAF-re beneveznék mert az új nagyoooon tetszik, de nem tudok leakasztani 10+ millát érte. Sajnos ez van.
Ergo érdemes keresni egy aránylag kis fogyasztású szívó benzinest aminek a szervizelési költsége várhatóan alacsony lesz. Legalábbis ameddig nem csökken még az elektromos autók ára.(#46066) ZozzV6
Na akkor nem vagyok vele egyedül. Esetleg eladásra is nyomtatsz kupakot GT-re? Várok még azért hátha megkapom Neal-től a védőt a GT-re.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Masooo
aktív tag
válasz FBLLMAG #46081 üzenetére
OFF:
mondják, de ellent is mondanak ezeknek a híreknek, ezért nem tudom. Én nem vagyok a 2 évente cseréljünk autót vonal híve, ragaszkodom ahhoz, hogy csak újat (még akkor is ha ez nem a leggazdaságosabb döntés) és általában olyat amit 3-4 évesen is jól el lehet adni, bár kényes vagyok a kocsikra, minőség / állapot fontos, ha bármi nem tetszik, szervíz. Szerencsére eddig kiváló gépek voltak a választottak és eladni is jól tudtam őket mindig. Idén lenne a kocsi csere ideje elvileg, de most nincs olyan, ami tetszene, az Eu piacon. Kitaláltam, hogy kivárom a 2020as minden gyártó 3-4 elektromos modell, de nem tudom megvalósul e. Azóta meg a hidrogénes hajtásba lettem szerelmes, japánban láttam egy demonstrációt és idén már elkezdődött a kúthálózat fejlesztés is, országos szinten. Németország jól áll ezekkel a kutakkal, Ausztria is csak kevéssé, mi meg.... hagyjuk. Ha csak a nyugati országokban kellene járnom, vettem volna ilyet, de itthon is kell néha és lehetőség csak arra van, hogy kertbe letesznek kutat annak aki kéri. Kb 450-600km egy tankolással. Most ez zöldebb nekem és jobban is tetszik. Áthidalásnak meg egy USA gépre gondoltam addig ami persze benzintemető de legyen egy olyanom is.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
-
Masooo
aktív tag
válasz FBLLMAG #46077 üzenetére
már a 2008as modellnek is ennyi volt a kw értéke de pl a 2016-os verziónak is ennyi.
Bár nem tudom mennyi volt az ára a jószágnak, ha 40 lámpád van 100Eur átlaggal akkor is 4000 Eur értékről beszélünk.
Azaz neked van esélyed még (ebből nem sok kocsi jönne ki), Zozz viszont elveszettPolitikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #46072 üzenetére
Meg tudlak érteni. Én sem merem összeszámolni, hogy mennyi pénzt adtam ki a lámpáimért. Bár nekekem még nincs 50 db, de közelítek. 50 € alatt is csak elvétve akad közüllük pár db.
Öcskös most szerzett be egy VW GTI -t (169 kW), úgyhogy autóra 2 évig nem szeretnék költeni. 😉
Pill. inkább most 1 - 1 db ZL, LL, EagleTac izgat, na meg 1 Benchmade. 😉
[ Szerkesztve ]
-
Tszkr
csendes tag
Sziasztok, eltört a nu 10 hátsó műanyag tartója , látom más is járt így.
Született erre valami jó megoldás? -
ZozzV6
senior tag
Összeszámolam a lámpáim eszmei értékét és bár ne tettem volna.....
Ezalatt azt értem amennyit gondolom, hogy érnek vagy érhetnek ha jelenleg el akarnám adni őket.
Maradjunk annyiban, hogy volt eddig 13 év alatt kb 15 autóm és a túlnyomó többségük olcsóbb volt mint a jelenlegi lámpáim összértéke...
Azt hiszem el kell adnom néhányat ha meg akarom venni az MX5-ös mazdát megint
Csak az a nagy dilemma, hogy amikor ki akarom szortírozni mit adjak el szinte alig jön össze pár darab..Ki jár hasonló cipőben? Ne legyek már egyedül a problémámmal
-
ZozzV6
senior tag
válasz cidalain #46070 üzenetére
Bőven elég ház körülre az x6 verzió és a hideg fehér sokott 8-10$-ért akciós lenni abban a kivitelben gearbesten szinte folyamatosan szürkében. Az is fel tud forrósodni 10-20 perc alatt maxon annyira hogy kellemetlen legyen a fogása. Én azt venném.
-
cidalain
veterán
Azon gondolkozom, hogy vennem kellene egy Convoy S2+ lampat.
Olembe hullott nemreg par akksi, van egy Lii100 toltom, igy mar nincs akadalya a 18650-es lampanak. Haztartasi lampa lenne, semmi extra.
Tobbfele kiepites is van, de nem teljsen vilagos mondjuk a driver kerdes. Van x6 es x8-as is. Latom, hogy az x8 erosebb, ez azt is jelenti hogy jobban vilagit, melegebb lesz a lampa, es hamarab lemerul? Tul tudnak ezek melegedni maxon? Vagy nem is szukseges max fokozaton jaratni ezeket? Ilyen tok atlagos felhasznalasra melyik S2+ lenne a jobb? Azt gondolom led-bol valami hidegfeheret vennek, 6000k kornyeke.(Alapverzio erdekel, nem szeretnek ra15 usd-neratobbet kolteni, sot ha lehet kuponoznam/pontoznam lejebb ezt is)
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
vince
őstag
válasz ZozzV6 #46066 üzenetére
A weboldalon van egy 90+ oldalas letölthető 2018-as katalógus, nem arról van szó? link
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
ZozzV6
senior tag
válasz jozsi252 #46065 üzenetére
Igen én csináltam a tervet és a nyomtatást is. Van még több lámpámra is. Van ebben valami. többen is panaszkodtak már rá. Nekem eddig egy D1 van tőle meg most kényítelen voltam tőle rendelni Astrulux MF02 csövet akkutartóval mert a gyártó nem állt velem szóba alkatrészek miatt. Meg akkor már berendeltem két C8+ hostot is tőle. A D1-nél a füstölgő gőzölgő központosító gyűrűre nem igazán lépett semmit. de tettem bele másikat ami nem fekete. Ha van más opció én se vele üzletelek.
Felhívás:
Van egy IWA-ról származó angol nyelvű Nitecore 2018-as katalógusom. May15-től kaptam és szeretném közkinccsé tenni. Ezt úgy gondoltam ha valaki bevállalja hogy mind a több mint 100 oldalából készít egy pdf-et és megosztja akkor elpostázom neki és megtarthatja az eredetit. Az lenne a kérésem csak olyan jelentkezzen aki kézhez kapás után 1-2 héten belül képes produkálni a pdf fájlt és megosztani itt a fórumon. Én is megcsinálnám de nincs annyi szabadidőm és belátható időn belül nem is lesz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az biztos hogy Neal-től soha többet nem rendelek semmit. Nála is csak addig vagy ember amíg rendelést adsz le. Utána meg már kb. le vagy szarva ha érdeklődsz a csomag után hogy feladta-e esetleg, vagy van-e nyomkövetési azonosító..
Zozz ami a GT-n van zöld kupak az 3d nyomatott?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
ZozzV6
senior tag
Jó nagy a csend. Ilyen is ritkán van.
Bemértem May15 GT-jét a sajátom mellé és durván alulteljesít mindkettő de főleg az övé. Azt hiszem elég szerencsétlen batch-ből kaptuk a lámpáink.Az enyém 980000 kandelát teljesített ugyanazokkal az akksikkal frissen töltve amikkel az övé 894000-et.
Különböző távolságokon változó eredmények születtek. Elvileg throwernél minél messzebb kell mérni a jó eredmény érdekében. Az enyémnél 10m-en mértem a csúcsot és ha messzebb mentem egyre kevesebbet kaptam. 25m-nél csak 928000 kandela volt.
May15 lámpája érdekesebb volt. Ott 10m-nél volt a maximum, majd 15 és 20m-nél kisebb értékek és 25m-nél a 10m-es érték alatt de a másik kettő fölött mértem.Megpróbálom majd szétszedni a fejét az enyémnek mert szerintem a led központosíó vékonyításával vagy vastagításával lehetne javítani a fókuszáláson.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Tony21 #46061 üzenetére
A LL P5R2 sem rossz. A LL TT képességét tudja AA méretben. Teljes felszereléssel, okostokkal, belső töltéssel, akkumulátorral, TIR hibrid lencsével, 240 m hatótávval.
Szóval az a 240 m, ez is reális, 270 lm, ez garantálja, hogy nem fog szűken világítani. Zozz táblázatánál a LL TT -vel az volt a baj, hogy már 280 - 320 m OHM -os volt a belső ellenállása az akkumulátoroknak. Erre sajnos csak otthon jöttem rá. Kapacitásra szoktam figyelni, a belső ellenállásra nem annyira. (A kapacitásuk szerint csoportosítottam az akkumulátorokat a lámpákban). Itthon már ennél is megvolt a 280 lm és 18000+ cd. Sajnálom. Teljesen friss akkumulátorral, még szebb értékek jöttek volna ki.
-
vince
őstag
válasz WestBam #46058 üzenetére
Ha 10e-rel kevesebb lenne, akkor nem szóltam volna nektek, hanem megveszem én
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
mall.hu-n van egy csomagolássérült LEDLENSER P5R.2 17 499 Ft-ért, ha valakit érdekel. Ennél olcsóbban amazonról sem jön ki ($75 körül van az alja, plusz áfa, ha véletlenül megfogják a vámon), itthon meg 30k alatt nem láttam sehol.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
Egyre jobban szemezek a Sofirn SP31-el, egyedül azt nem láttam sehol, hogy színhőmérsékletből lenne választék. Tényleg nincs?
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
peestike
őstag
Urak!
köszönöm a tippeket mindenkinek!
edc05 van itthon, de valójában a 10 lumenes legkisebb módja is sok.
megnéztem a lámpákat, árban nagy ugrás a sofirn-hez képes mind.
ahogy Zozz írta: "Szóval szerintem jó az a Sofirn." eddig így áll a dolog.
valójában a 4,5 éves lányomnak kellene, nagy lámpázásba van 3 hete.
elalváskor játszik még, ezért kell a holdfény mód. (szentjánosbogár fény szerinte)
blfa6, edc25, sofirn c8a tudja per pillanat ezt itthon, gondoltam kapna egy kisebb méretűt...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
balazs1956
senior tag
válasz peestike #46042 üzenetére
Szia!
Csomó (rengeteg, sok), lámpám közül ez a kedvencemNem csak holdfény üzemmódja van, de világít a talpa is, így éjjel könnyedén megtalálod.
Elvillogja a feszültséget, kicsi, mégis baromi fényt is tud, úgy hogy nálam ez a nyerő. -
BB9000
senior tag
válasz user112 #46043 üzenetére
Ezt a cikket olvasd el. Ebben benne van minden tudnivaló a Lii 500-ról.
A kérdésedre is ott a válasz: "... a végeredmény mindig 4,19 V és 4,21 V feszültség között volt, tehát egészen jól működik! Ni-MH akkut is próbáltam, 1,45 V és 1,48 V közt voltak a cellák..."
(Nálam 4.22V-ra tölti a litium cellákat. AA-t nem töltök vele.)
-
ZozzV6
senior tag
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Megjött Lii-500-as töltőm. Gondoltam ki is próbálom.
Az inr 18650 30Q Samsung akkut és Tronic AA Ni-Mh-t tettem bele.
Hány voltig kell ezeket tölteni?
Most 3,95 illetve 1,47-nél jár. -
peestike
őstag
14500-as lámpát keresnék. A lényeg, hogy legyen holdfény mód. A sofirn sp10b lenne eddig a kiválasztott. Esetleg jut eszetekbe alternatíva? Csak azért, hogy legyen legalább 2 márka.
Köszönöm szépen!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
ZozzV6
senior tag
Kis csőlámpa max 6-700 lumennel jó folyamatosan. 1300 meg felette csak gx annyira melegszik mint a barom de fényben szemre a másfélszeresének se látod. Mondom ezt én aki mindig a maximumot akarja egy lámpánól kihozni. érdekességnek meg haveroknak villogni menő de hétköznapi használatban én is olyanokat használok inkább amik bírják a maxot is sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
Egyre nyugtalanítóbb számomra, hogy ilyen nagyokat villantanak ezek az XP-L2-es lámpák és nem nőttek nagyra. ...mondom ezt úgy, hogy egy hete jött meg az XP-L HI LED-es Convoy S2+ lámpám, amivel bár abszolút elégedett vagyok, de rosszulesik látni ezt a sok 1200-300-400lumenes adat a többi lámpánál. El kéne nyomni ezeket a vágyakat. Az egészet a BLF A6 indítottab be. 1400lm. Mondom f'sza. Lebeszélhetne valaki.
-
bwoay
nagyúr
válasz _stick_ #46032 üzenetére
16-17 USD-ért szokott lenni a Lii-500 analizáló töltő. 4 slotosból én sokkal inkább azt venném, mert könnyen értelmezhető és hasznos adatokat ír ki.
a kérdésedre válaszolva pedig: a töltési áram erősségét nem az adapter, hanem maga a töltő határozza meg, a képen látni az elérhető opciókat (5- és 700, 1- és 2000 mA). sütni akkor fog, ha mondjuk a 900 mAh-s Aldis AAA akkut megküldöd 2000 mA-rel.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Úgy látom, hogy töltő témában Ti vagytok a tapasztaltabbak, itt kérdezem meg:
Alacsony önkisülésű aldi-s aksikhoz szeretnék egy töltőt venni. Szinte mindenhol ajánlott vétel a liitokala töltő, én ezt a típust néztem ki magamnak.
Pár kérdésem lenne csak.
Ha nem kérek EU-s dugót, és hálózatról használnám egy telós töltővel, ugyanannyi idő alatt tölti fel az aksikat?
Nem fogja "megsütni" az aldi aksikat?
Van esetleg ajánlott eladó, kupon?
Köszi! -
törölt tag
Üdv. Convoy/Astrolux C8-ra keresek lencsvédőt. Jó lenne akármilyen színü diffúzor is a szerepe a védelem lenne. Olyasmi kéne ami nem növeli a méretét mint a kúpos vagy buborék formájú diffúzorok. Valamilyen gumis akármire gondoltam. Ha valaki használ ilyesmit és bevált, akkor kérnék szépen egy linket. Köszönöm!
Más: Van új convoy c8 a neve c8+
-
ZozzV6
senior tag
Már haverkodnak
-
vince
őstag
válasz Siriusb #46028 üzenetére
Sofirn SP32A-t nézd meg esetleg, nekem jobban bejön, mint a Convoy S2+
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Elveszett Convoy S2+ lámpát kellene pótolni. Még mindig ez a legcélszerűbb választás? Avagy esetleg van új trónkövetelő?
A régi lámpa 2800 mA-s volt ha jól emlékszem és hideg fényű (U2-1A talán?), Fasttech-ről rendelve. Megfelelt a követelményeknek, leginkább beltérben kellett dolgoznia, hosszabb időn keresztül működve. Volt mágneses gyűrű is a végében. Egyszóval ilyesmi paraméterekkel rendelkező lámpa kéne ismét.Mi a javaslat?
-
-
vince
őstag
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Erre valakinek valami ötlete?
KösziHello darkness, my old friend...
-
Ra3
őstag
válasz WestBam #46010 üzenetére
Jól néz ki ez a lámpa, de ahogy írtad is a Tip-et erre nem igazán érdemes lecserélni, ahogy a képeken is látszik nincs sok különbség a fényerő meg a vetített kép között hiába más kialakítású.
Nekem már a Tip is elég kicsi, ennél meg nyilvánvalóan úgy sikerült helyet spórolni hogy lefelezték az akksit, ez szerintem inkább hátrány, ami végső soron a használhatóság rovására megy.Mondjuk he lenne olyan kivételes akcióban mint tavaly novemberben a Tip CRI (7-8 dollár), akkor simán vennék ebből is kettőt.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #46010 üzenetére
Hali. Csak két észrevétel a TINI teszthez:
-A méretösszehasonlító kép alá a gyufásdobozt írtad de az AA elemet nem.-A töltöttség kijelzés sorrendjét fordítva írtad. 3 villanás az 50% feletti és 1 villanás a 10% alatti szint.
[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
Van egy betű-szám meg egy szám-betű kombó. Ahol elöl van a betű az a bin szám ahol elől van a szám az a színhőmérséklet
-
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten a Nitecore TINI kulcstartó-elemlámpáról írtam cikket, a blogomban megtaláljátok.
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Már régen voltam itt. Mit ajánlanátok kerékpárra első lámpának? Van most valami felkapott "szett"? (tartó, lámpa). Régen Ultrafire 501b-t meg egy stabil tartót használtam, de ez már nincs meg.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Quidam #46003 üzenetére
A sárga folt vagy sárkás korona a fényben az XP-L2 led tulajdonsága. Nem igazán lehet ellenw semmit tenni. Sima XP-L lednél nincs ilyen de ott meg kisebb a fényerő.
Ha a hot spot közepén látsz ilyeneket az sajnos bármelIk cree leddel előfordulhat. Én láttam MT-G2, XM-L2 és XP-L HI-nél is.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Chp
őstag
Ez a Convoy S2+ V2-es színhőmérsékletű XPL LED-del elég bitang ehhez a mérethez képest. Annyi az észrevétel, hogy nem világít a tailcup gombja, de ezt a GearBest nem is írta. engem teljesen meggyőzött. 35E akksikkal élmény vele hadonászni.
-
törölt tag
Ma kaptam meg az Astrolux C8-at. Mint mindíg most is megdöbbentem, hogy sokkal kissebb a lámpa mint amire számítottam. 3A színhőmérsékletű ami nagyon el van találva szerintem. Nem kékes amit utálok, nem is az a hófehér de nem is sárgás. Nekem pont jó. Először azt hittem hideg fehéret küldtek de összehasonlítottam a blfa6 1A árnyalatával és annál melegebb a színe. És brutál milyen messzire világít. Jó választás volt. Ami negatív és képeken videókon nem tűnt fel, hogy a vetítési képen a külső gyűrű széle után van még egy vékonyabb gyűrű egy sötétebb gyűrű utàn. Ez nem olyan szép, de tényleg csak a szándékos kötözködés mondatja velem.
[ Szerkesztve ]
-
Quidam
csendes tag
válasz ZozzV6 #41344 üzenetére
Szia!
Beújítottam egy Sofirn SP32A-t
A kidolgozása (megmunkálás, szitázás, eloxálás foltos) szvsz sgyengébb mint a Convoy.
Mivel jó áron vettem így megbarátkozok velük.
Azt vettem észre, hogy egy sárga folt van a vetítési kép közepén, ezt Te is tapasztaltad?
Magán a leden nem látszik szennyeződés. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val