Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #53646 üzenetére
Aliexpress döntött, pénzt visszakapom anélkül, hogy bármit kellene küldenem. Mindezt úgy, hogy az eladó ezzel nem értett egyet és nem akarta visszaadni a pénzt.
Szóval Aliexpress-nek egy piros pont, Xinjianeng-nek meg megy az 1 csillag."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz WestBam #53606 üzenetére
Mielőtt beregisztrálom magam egy újabb spam gyárba megnézné valaki nekem ezt a Fasttech-es linket:
Panasonic NCR 18650B Rechargeable 3400mAh 3.7V 18650 Li-ion Batteries
Nem ismerem az oldalt, de a jól látom akkor van Paypal, ingyenes a posta Magyarországra és 12 dollárért kapok két darab eredeti cellát és nincs semmi buktató? Ezt innen lehet rendelni? Köszi!A Gearbest-et kihagyom, egy telefont rendeltem, futár elhányta és nem akartak fizetni, Paypal adta vissza a pénzt. Egy másik rendelést meg nem akartak feladni, de persze a pénzt se akarták visszaadni. Kb. csak rossz tapasztalatom van velük.
Az Alixpress-ről és eBay-ről azért rendelek bátrabban, mert eddig bármilyen problémám volt, akár apró-cseprő is, mindig korrektül kaptam teljes vagy részleges refund-ot. Ez az első kötekedős eladó. Igazából ezeket a 2000 mAh-s cellákat se fogom kidobni, ajándékba odaadom lámpa mellé, ismerősöknek rossz laptop aksiból vannak bontott cellái, azok se tudnak nagyon többet 2000 mAh-nál. Úgy voltam vele ha átvágnak akkor refund. Időt vesztettem, tapasztalatot nyertem.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz redfox222 #53600 üzenetére
Utána olvastam itt a topikban is, van aki ajánlotta, valamint vannak értékelések 3400-as kapacitás tesztekkel. Kérdeztem itt is, hogy hol ajánlott akkut venni, de csak akkor kaptam konkrét ajánlást, miután beírtam, hogy megszívtam ezzel.
A gyártási dátumot hol látom? Ami nem gyári felirat rajta az az, hogy ECV 8103, nem tudom ez mit jelent.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nekem egy ilyen szép kipingált képet küldött, de nem tudom, hogy mit szeretett volna ezekkel a nyilakkal üzenni.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #53531 üzenetére
Az eladó visszaírt, hogy a teszt metódusom rossz. WTF? Küldjem vissza ha akarom, persze. Várok az Aliexpress-re és refund-tól függetlenül megy az 1 csillag ennek a patkánynak...
Újra itt hagyom az utókornak, Dolidada akkut - amit egy Panasonic NCR18650B
cellának hihetne az ember - Xinjianeng-től senki ne vegyen Aliexpress-ről mert hamisítvány és még a pénzt sem akarja visszaadni."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #53531 üzenetére
Ha már itt tartunk, tudtok ajánlani valami megbízható helyet ahonnan lehetne venni minőségi 18650-es cellát? Köszi!
Azt meg se említem, hogy a két cellát műanyag tartóval együtt rendeltem, ami nem volt a csomagban...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #52866 üzenetére
Nos, úgy tűnik, hogy az Aliexpress-es Dolidada aksival ami elvileg egy Panasonic NCR18650B 3400mah cella jól megszívtam. Csináltam egy tesztet 500 mA-ral egy Opus töltővel és 2100 mAh körül tudtak a cellák. Szóval ezzel most átkúrtak...
Megy a dispute, majd beszámolok a fejleményekről."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #52865 üzenetére
Kicsit visszaolvastam a topikban, és végül rendeltem 2 darab Dolidada akkut Aliexpress-ről. Majd beszámolok a fejleményekről.
-
sanzi89
addikt
Honnan érdemes Panasonic NCR18650B 3400 mAh-s védelem nélküli cellát venni? Gondolom rengeteg a hamisítvány és nem szeretnék pénzt kidobni az ablakon.
-
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #27167 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a hozzászólást!
Mindenképpen microUSB-ről tölthető kellene, ez sajnos alap kritérium. A leendő tulaj sokat utazik, biztos nem visz magával másik töltőt, kábeleket, telefon töltő pedig úgyis kell. Egyébként ez az ON THE ROAD M3 nagyon jó lenne, ha tölthető lenne.@-westbam-
Visszalapoztam vagy két, három oldalt, de nem találtam linket, infót.Nem annyira sürgető a dolog, mert februári születésnapra lenne, csak ismerve a kínai posta szeszélyességét, gondoltam időben elkezdek nézelődni.
-
sanzi89
addikt
Ajándékba kellene egy kicsi, mégis normális fényerővel bíró lámpa. Női táskába, női kezek közé, szóval olyan lámpát keresek, ami microUSB-ről tölthető.
Mik a vélemények az Eagle Eye X2R-ről? 15$ még beleférne, 550lumen bőven elég, a mérete is megfelelne.
Esetleg tudtok ennél jobb vételt is?
-
sanzi89
addikt
válasz ZozzV6 #26733 üzenetére
Itthon egy Olight S2, meg egy Trustfire C8 XPG-R5 leddel-as lámpa van idáig. Első 500 lumen körül, második 250-300. Olyan lámpa kellene, ami fizikailag kicsit nagyobb, mint a C8, és a képe a C8 és az Olight S2 között van. Mindenféle képen 18650-es cellát használjon, annyi van belőle itthon, mint égen a csillag, 26650-es cellába és töltőbe nem akarok pluszba invesztálni, még egy kacat itthon.
Árban a 30 dollár is már nagyon plafon, szóval feljebb nem akarok menni. A Convoy L6 batár nagy, a Klarus G30 meg nagyon drága (én 97 dollárért láttam GB-n). Plusz ezek lényegesen erősebb lámpák, 1000 lumen környéke bőven elég volna.
Kis háttérinfó. Az Olight S2-őt használom a mindennapokban, pánttal tökéletes fejlámpa, gyakorlatilag EDC-ként mindig nálam van a táskámban. A C8 volt az első lámpa, már ütött-kopott szegény, de kapott hideget-meleget. Most a bringán figyel, éjszakai bringázásra kivilágítatlan közúton bőven elég. Mivel mind a kettő úgymond le van foglalva, ezért kellene itthonra egy mindenes lámpa, és akkor nem kell a bringáról állandóan leszedegetni vagy a táska mélyéről előkotorni az Olight-ot. Plusz ha esetleg én nem vagyok otthon, mert elmentem este bringázni, akkor nincs otthon egy zseblámpa sem, ez pedig nem állapot.Szóval inkább a kérésem a következő:
- a Convoy X3 megüt-e egy általánosan jónak mondható minőséget?
- ajánljátok-e egyébként a típust?
- 27 dollárért milyen árban van?
- ezért az árért tudtok-e hasonló alternatívát mondani?Köszi szépen előre is a választ!
-
sanzi89
addikt
Kellene egy alapvetően flood lámpa, ami fizikailag kicsit nagyobb, mint a klasszikus C8. 18650-es cellával kellene üzemeljen, nem kell Olight minőség, de használható legyen. Mit ajánlotok?
Kinéztek a Gearbest-en a Convoy X3 Cree XM - L2 U2 - 1A 7135 x 8 8 - Mode 960lm 27 dollárért. Vélemények?
Köszi a válaszokat!
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #21301 üzenetére
Ha már szóba került a Convoy lámpa.
Faternak vettem volna az Olight S80-ast, aminél nagy plusz lett volna, hogy a lámpában tölthető az akku, így neki nem kellene szétszedegetni a lámpát, akkukkal bajlódni. Magamnak sosem vennék ilyen lámpát, de hát mindenkinek mások az igényei.
Szóval találtam a Convoy BD01-et, amit lehetne microUSB-ről tölteni - ez még jobb volna, mint az Olight megoldása. Használná a lámpát, elkezdi neki jelezni villogással a lámpa, hogy merül, rádugja a microUSB-re - igaz kell hozzá az a kis bigyó - , amivel amúgy is tölti a telefonját, zöld lámpa jelzi, hogy kész és ennyi.
Mi a vélemény a linkelt lámpáról? Valamint tudtok-e esetleg ajánlani microUSB-ről tölthető egyéb lámpát ebben az árkategóriában általános felhasználásra?
-
sanzi89
addikt
válasz Avicularia #20956 üzenetére
Nagyon köszönöm!
@Vertigo18
Neked is!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz Vertigo18 #20942 üzenetére
Igen, azok az infók alapján kezdtem el a gondolkodást, hogy beszerezzek egy ilyen lámpát. Igazából a kérdéseim:
- A T4 nem melegszik jobban, mint a T3? Azt olvastam, hogy a T4 esetén hamar visszavesz a fényerőből, mert maximum fokozaton túlmelegszik.
- A T4 a gyakorlatban erősebb, mint a T3? Papíron 500 lumen, de ki tudja ebből mennyi realizálódik.
- Mindkettőhöz azt írják, hogy 2800mA-es, így nem vagyok benne biztos, hogy ki vannak hajtva a T4-ben a ledek, ezért lehet felesleges is.Ezek csak gondolatok, kinek mi a véleménye, melyiket érdemesebb választani.
-
sanzi89
addikt
Melyiket ajánljátok inkább:
SolarStorm T3 3*CREE XM-L U2 4-Mode 2700LM $30.21
SolarStorm T4 4*CREE XM-L U2 4-Mode 3200LM $34.66Vagy ebben az árkategóriában 18650-es, elfogadható minőségű más lámpa?
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #20779 üzenetére
Megvan a válasz a használati útmutatóban. A lényeg, hogy miután lemerítette - a használati szerint 2.8V-ra - akkor:
"Trickle charge current will be applied after discharge cycle is finished, preventing the batteries from discharging..."
Egyébként a discharge mode-on néztem a kapacitást, legközelebb a test mode-ot fogom alkalmazni.
-
sanzi89
addikt
válasz zoli03 #20778 üzenetére
Nekem is a tegnapi nap jött meg a töltő. A ventillátor nem kicsit hangos, hanem nagyon. A másik szobában sem tűröm meg, ki kell tenni a konyhába, spázjba, mosókonyhába. De ez legyen a legnagyobb gond, legalább nem melegszik.
Egyébként nekem is tetszik, első sorban a bontott celláim kapacitás mérése miatt vettem. Találomra kiválasztott 4db Sanyo 2600-as cella 0.5A-rel terhelve 2200-2300 mAh-t mért, de érdekes módon csak kb 3.5V-ig merítette a cellákat, én úgy tudom, hogy lehetne kisebb értékre meríteni a védetlen cellákat."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #20709 üzenetére
Nos, két szék között a földre estem...
Rendeltem 2 darab EU-s töltőset is, miután kifizettem írnak, hogy nincs raktáron.
Az USA adaptereset refundoltam, mert vártam az EU-s verziót, mire kaptam az infót az EU verzióról ez is out of stock. 1 nap mire válaszolnak egy levélre, szombat óta bénázok velük..."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz jodzsy #20703 üzenetére
Köszi, küldtem is! Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e úgy megoldani ahogy szeretném.
@erik365
Elvileg adnak is hozzá adaptert, de mivel ajándékba lenne, így "elegánsabb" volna, ha nem kéne adapterekkel bénázni. Persze ha nem tudják megoldani, akkor sincs igazán nagy gond."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz 5-ös kezelő #20686 üzenetére
Csak, hogy lássunk tisztánk az Olight S80 Baton-nal kapcsolatban linkelek némi infót:
"This means a couple of things:
- While standard 26650 should work fine in the light (thanks to the center contact), do NOT attempt to charge a standard 26650 with the integrated charger. This would cause an immediate short in the tailcap.
- The custom 26650 bundled with the S80 will not work in most other lights, unless the negative terminal spring is small enough to ONLY make contact with the inner negative plate on the battery. Attempting to use this cell in most lights (where the spring makes contact with both terminal plates) would lead to an immediate short of the battery. This is most absolutely to be avoided – you never want to short the contacts of a battery!
- Similarly, the custom 26650 from the S80 should not be charged outside of the light, as most spring-loaded charging trays could also short out the two terminals across the base of the battery.Moral of the story – do not try to use this custom 26550 battery in other lights, and be careful in trying to use a standard 26550 in this light."
Röviden, magyarul:
- A sima 26650-es cellákkal is működik a lámpa, de ezeket nem tudja magában tölteni. Ki kell szedni, töltőre rakni, majd vissza. Mint minden más lámpánál.
- A gyári 26650-es cellával ne üzemeltessünk más lámpát!
- A gyári 26650-es cellát ne töltsük külső töltővel!u.i.: Úgy néz ki mindkét lámpa ajándékozás áldozata lesz, az új tulajnak pedig így sokkal egyszerűbb, mint szétcsavarozgatni, külön töltővel foglalkozni. Pirosan világít a gomb, dugd rá a töltőre és kész. Nomeg ez így egy teljes szett, akinek semmije nincsen még és csak egy darab normális lámpát akar, annak nagyon jó választás szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz SchumiBácsi #20616 üzenetére
Van ez a funkció:
0V activation function can wake up the over-discharged/sleeping batteries
Namost, én eddig úgy tudtam, hogy az a li-ion cella, amely ennyire lemerül, az kuka. Most akkor mégsem?
-
sanzi89
addikt
válasz hpsafl #20570 üzenetére
Végül az Opus lett a választott, mert egyébként 90%-ban normál töltőként lenne használva, kapacitást meg ezzel is lehet mérni. Sőt, így eladóvá vált a Voltcraft IPC-1L töltő, remélem kapok érte 7k-t aprón, így már nem is olyan drága.
-
sanzi89
addikt
Mivel tudnám egy Li-ion cella kapacitását megmérni? Ni-mh-ra van egy frankó kis Voltcraft töltőm, de Li-ion-ra csak egy Xtar WP2-vel rendelkezem, mellyel egyébként teljesen elégedett vagyok.
Van kb 30 darab bontott 18650-es cellám, melyek működnek, de szeretném tudni, hogy pontosan mennyi kapacitásra képesek. Nem tudom, ezeknek a használt celláknak van ára egyáltalán? Mert ennyivel egyszerűen nem tudok mit csinálni. Vagy ha esetleg van valami ötletetek az értelmes felhasználásra, az is jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Dluinet #18490 üzenetére
Kb egy éve olyan 12k lehetett eBay-ről, szerencsére megúsztam az ÁFÁ-t. Mondj egy alternatívát rá, a kritétiumok ezek voltak:
- 18650-es akksi
- Klipsz
- Legyen rajta nagyon kicsi mód, amivel egy sátorban látom mit csinálok, de húzza sokáig
- A lehető legkisebb legyen
- Az első DX-es Trustfire lámpámnál azért legyen normálisabb minőségűIgaz akkor még nem volt szempont a végén a mágnes, de azóta rengetegszer használtam, ha valahova fel kellett rakni. Múltkor a kert végéből kellett építési törmeléket kitalicskázni és rám sötétedett. Fogtam a lámpát rácuppantottam a beton oszlopban lévő fém menetes szár végére, és vígan tudtam dolgozni.
Úgy gondolom, hogy mindenki arra ad pénzt, amire akar. Nekem már annyiszor volt nagyon praktikus, hogy teljesen elfejetettem az árát, mert megérte. Hányszor járok úgy, hogy megveszek valamit drágán, és mégis szar, akkor jön a bosszankodás. Ez a lámpa idáig hibátlan.És jó volna, ha nem törnél pálcát, hogy ki az egészséges ember és ki nem, mert elég tapló, bunkó természetre vall.
-
sanzi89
addikt
válasz Siriusb #18485 üzenetére
A másik lámpám egy régi DX-es Trustfire C8, ahhoz képest eléggé szembeötlő a minőségbéli különbség. Plusz nagyon praktikus a mágnes, a klipsz, a különféle módok, az oldalsó kapcsoló. Sokáig kerestem egy második EDC lámpát, de nagyon bevált.
-
sanzi89
addikt
válasz kerekfej #18477 üzenetére
Protected akksi van benne, védelem nélküli cellával be se kapcsol ( ).
Azt mondjátok, hogy a mód váltás azért van, mert a cella mozog a lámpatestben? Elég passzentosan van benne, igaz, hogy könnyen ki tud csusszanni az akku.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Van egy Trustfire C8-asom, a bringára szerelve. Amikor a bringával belemegyek egy kátyúba, akkor módot vált a lámpa, van, hogy többet is egyszerre. Mi lehet a gond?
Továbbá régen olvastam itt, hogy be szokták kenni valamivel a lámpa meneteit. Pontosan mivel és mi okból? Köszi!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz #46372352 #15742 üzenetére
Valószínűleg speciális kialakítású aksi van benne, tehát sehol.
Lehet, hogy túlmerült, ezért a beépített elektronika nem kezdi el a töltést. Megpróbálhatod kivenni az aksit, rákötni valami buta töltése - kérdés milyenre - ami nem nézi, hogy hol áll a feszültség elkezdi nyomni neki a kakaót. Egy Philips borotvát egyszer így mentettünk meg a pár dolláros kínai Li-ion töltőmmel."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Nincs valamilyen preferált, pár dolláros, egyszerű AA-s lámpa kulcstartóra, kesztyűtartóba? Sima ki-bekapcs, egyszerű legyen, mint a faék, és nem kell, hogy egy fotonágyút megszégyenítsen.
-
sanzi89
addikt
válasz zoli03 #15274 üzenetére
Kérdés:
"Sorry about this.Regular airmail is very slow but at the same time your order is taking quite long as well. We can offer a few options:
1. Refund your payment in store credit.
2. We can also send you a free replacement again using free regular airmail. But because of your initial experience with regular airmail, we do not recommend this and would rather refund you in full.Please let us know of your preference and we'll arrange immediately."
Válaszom:
"I would like to ask refund.
Thanks!"Pénzt nem kaptam, kupont kaptam, pont akkora értékben, mint amekkorában rendeltem (2.12$).
-
-
sanzi89
addikt
Fasttech-ről rendeltem egy 2 dolláros fejpántot, amibe zseblámpát tudok tenni. A cucc nem jött meg, írtam ticket-et, válaszban megígérték a refund-ot és 4 napja semmi se történt. Írtam újra, arra nem válaszolnak. Mi a teendő?
Innen se fogok többet venni semmit..."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz Vasinger! #13835 üzenetére
Az eBay-es lámpákkal az a baj, hogy bizonytalan mit kap az ember. Lehet, hogy jó, de lehet, hogy teljesen gagyi. Tesztet nem nagyon találtam erről a lámpáról, de az se garancia.
Például az említett lámpa soha nem fog 5000 lument produkálni. Az XM-L2 U2 3A-rel hajtva tud bő 1100 lument. Tehát egy ilyen leddel szerelt lámpából maximum 2000 lument lehet kihozni. És itt jön be a bizonytalansági tényező, mert ki tudja milyen driver van benne. Ha már 2A-rel megy, már jó. De lehet csak 700mA, ki tudja...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nem ide akartam...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz TESCO-Zsömle #13083 üzenetére
Az én ajánlatom:
A Convoy lámpák ebben az árkategóriában jó minőséget képviselnek. Lehet egy találomra kiválasztott eBay-es is ugyanilyen olcsóbban, de ez lutri dolog. A fentebb linkelt C8 helyett inkább egy olyan ajánlanék, ami jobban teríti a fényt, nincs olyan vakítóan erős középpontja, bringán és gyalog használva szerintem hasznosabb. Cserébe nem visz olyan messzire. Persze a C8 is tökéletes, nekem is van egy, de ha csak egy lámpám lenne, akkor nem ilyen lenne a legpraktikusabb.
Akkunak lehet nézni bontott laptop akkumulátorból működő cellákat, én is így tettem szert 8 darab tökéletes Sanyo cellára egy 9 cellás laptop akkuból. A pontos részletekért olvass vissza. A fentebb linkelt cella is megfelelő, de én ma már egy egycellás lámpába inkább valami márkásabb, védetlen (hogy mit jelent olvass vissza) cellát vennék (Sanyo, Samsung, Panasonic). Ha több aksi megy a töltőbe, ott már más érvényes, oda érdemesebb védett cellát venni.
Töltőben pedig volt nekem is a linkelthez hasonló OEM töltőm, feladatát ellátta, de hosszú távra érdemes egy minőségi darabot beszerezni. A linkelt töltő beismerem elsőre túlzás lehet, de én ma már biztos nem vennék más fajtát. Hatalmas előnye a manapság 1 nap alatt merülő okostelefonok világában, hogy a feltöltött li-ion cella segítségével USB-n tudja tölteni a telefonokat. Ha ezt a funkcióját is nézzük, szerintem meggondolandó kezdő töltőnek is.Sajnos egy megfelelő teljesítményű, jó minőségű lámpa beszerzése kiegészítőkkel még Kínából se olcsó dolog.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Olight S20 mért áramerősség (lemértem, gondoltam megosztom, hátha érdekel valakit:
Moonlight: 0,007A
Low: 0,019A
Medium: 0,23A
High: 1,4A"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Megérkezett az Olight S20, nagyon baba kis lámpa, ha érdekel valakit majd írok róla pár sort.
Illetve kérdeznék is. Van egy Ultrafire C8-asom R5 leddel, amit elajándékozok egy ismerősömnek, de kellene neki egy olcsó, de megbízható töltő. Ki mit ajánl? Valamint helyette kellene egy jó kis lámpa, mely messzire világit (ha minden igaz throw?), mivel a kis Olight igazi terítő lámpa (ez pedig flood?).
-
sanzi89
addikt
válasz arnyekxxx #12281 üzenetére
Szerintem - szigorúan magánvélemény - ha van normális töltőd jó aksikkal és nem vagy lámpabuzi, akkor ne költs, és használd amid van. Szerintem 200-300 lumen egy átlag embernek átlag otthoni feladatokra bőven elég, annyit pedig simán tud egy AAA-s lámpa is.
Ha majd gyengül az elem, szarakodik a lámpa vagy lámpabuzi leszel, akkor mehet a lóvé költés orvérzésig.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz arnyekxxx #12278 üzenetére
Teljesítmény=Feszültség*Áramerősség
Feszültség:
A 18650-es akkumulátornál a 3.7V az névleges cellafeszültség, a valóságban ez működés közben nem ennyi. 4.1, 4.2-ről indul (akkumulátortól, töltőtő függően) és 2.7, 2.8-ig tart. AAA akkumulátornál is ugyan ez a helyzet, ott 1.2V a névleges, a valóság pedig 1.44 és 0.9 között mozog (megint töltőtől, aksitól függ). Remélem nem 1.5V-os alkálival eteted, mert akkor a gatyád rámegy.Áramerősség:
Ez már egy érdekesebb kérdés, és nem ennyire egzakt tudomány. A lényeg, hogy az akkumulátor (mindegy, hogy li-ion vagy ni-mh) adott feszültségi szinten adott ampert tud leadni. Ez a cella minőségétől, korától, gyártási technológiától függően más. A lényeg egy mondatban, hogy ezen értéke, tehát, hogy mekkora max áramerősséget tud leadni, egy li-ionnak lényegesen jobb, mint egy ni-mh akkumulátornak.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Kinek mi a véleménye az Olight S20-ról?
-
sanzi89
addikt
"FLASHLIGHT MODES Group 1 (5-Mode): Lo (5%) > Mid (60%) > Hi (100%) > Strobe > SOS; Group 2 (3-Mode): Lo (5%) > Mid (60%) > Hi (100%)
To switch mode group: switch to low mode and wait for 5 seconds. As soon as you notice a quick blink, half press the power switch and mode group is then toggled."
-
sanzi89
addikt
Kicsi, 25 dollár környéki AA-s lámpának jó választás az Olight i2 EOS? Tudtok jobbat? Fontos lenne a clip.
-
sanzi89
addikt
Ki milyen lámpát ismer, ami a lehető legkisebb, 18650-es aksival van szerelve, és csavaros clip van rajta?
-
sanzi89
addikt
válasz Cyborg #11334 üzenetére
Köszi, érdekes lámpa, érdekes cikk, de ezt az ADT-s dolgot biztosan kihagyom. Amilyen mákom van, biztos az első dolog, ami elromlana benne, legyen minél egyszerűbb.
Illetve a kis csíptetős fül, mint a tollakon nagyon tetszik, sokszor hasznát tudnám venni. Ez pl nagyon tetszik az Olight-ban.
-
sanzi89
addikt
válasz Cyborg #11332 üzenetére
Tényleg, basszus, ezt benéztem.
Cree XP-G R5
350mA 700mA 1000mA 1500mA
139-148 260-277 348-370 463-493Cree XP-G2 R5
157-170 287-310 382-412 518-558Azonos fogyasztás melletti plusz fényerő:
12-14% 10-11% 9-11% 11-13%Szóval kb bő 10% plusz fényerő azonos fogyasztásnál, ha csak a ledet veszem számításba.
Ha azonban a lámpát nézem, a ThruNite elvileg ennél sokkal jobb. Ez mitől lehet? Ha azt vesszük, hogy a fényerő csökkenése egyenesen arányos a felvett mA-val - ami nem igaz, de legyek kb - akkor a ThruNite bő kétszeres teljesítményt nyújt. Ez mitől lehet? Főleg ha azt vesszük, hogy a fényerő csökkenéséhez arányosan kevesebb kratf kell - ami reálisabb kép - akkor még rosszabb a helyzet. Ötletek? Ennyi nem múlhat az elektronikán...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Cyborg #11328 üzenetére
Köszi a tippet! Ez a ThruNite Saber 1A méretileg, led típusilag megegyezik az Olight i2 EOS-sal. Viszont kb 4 dodóval drágább, nincs rajta csavaros fülecske. Cserébe a kapcsolója memóriás, az Olight-é elvileg nem.
Plusz érdekesség, hogy ha ugyanolyan led van benne, mindkettő AA-val megy, akkor a ThruNite hogyan bír ki 90 percet 169 lumenen, az Olight pedig csak 75 lumenen hozza ugyanazt a 90 percet. Ekkora különbség csak nincs az elektronikában... Vagy itt valaki hazudik.
-
sanzi89
addikt
Köszi, de mindenképpen AA kellene. Van jó AA-s Sanyo aksim, nem veszek AAA-sat is, amíg van szabadon AA. Plusz nagyobb kapacitás, hosszabb üzemidő. Ilyen szintű méretkülönbség pedig nem számít.
Illetve ha egy ilyennel kiegészíteném meglenne a fejlámpám is, arra az évi 1-2 alkalomra, amikor kell.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Kinéztem magamnak kiegészítő lámpának egy Olight I2 EOS lámpát. A lényeg a minél kisebb méret, AA aksi, használható fényerő. Ezek alapján választottam a fenti lámpát, 25 dollár körül mozog az ára. Van-e a fenti kritériumok alapján jobb vétel?
-
sanzi89
addikt
Olvass vissza a topikban, pont erről volt már szó. Egyébként a lényeg, hogy neten találtak tesztet, ami alapján max fokozatban megvan a 3A, de semmi garancia nincs arra, hogy ami lámpát te veszel - még akkor sem, ha ugyan az a típus - is 3A tud majd a drivere.
Más. AA aksi vásárlás előtt állok, ugye csak a Sanyo Eneloop jöhet szóba, de nem tudom, hogy a sima 2000mAh-s vagy az XX-es verzió 2500mAh-val. Ár különbség kb mindegy, inkább a lényeges különbség a +500mAh, és az 500 vs 1800 töltési ciklus.
-
sanzi89
addikt
válasz [CS]Blade2 #9130 üzenetére
A linkelt Sony cellákat kerüld, hamisítványok. Valós kapacitásuk 1700mAh körül van. Itt egy teszt róla.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #9007 üzenetére
Bocs, lejárt a mod idő.
Most egy ilyesmi műanyag szirszar fejlámpám van, csak nem 27 led van benne, hanem 7, mely kezd szétesni. Ezer éve vettem egy ezresért a Hervisben. Ennek a legnagyobb fokozata már használható is valamire, e helyett kellene valami.
Plusz ha használható lenne a külön fejpántos megoldás, akkor lenne egy kis EDC lámpám is.u.i.: Itt volna ez a 7 ledes kis csoda.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Szerintetek mennyire lenne használható egy ilyen pánt egy R5 ledes AA-s lámpával? Nem találok olyan fejlámpát ami igazán tetszene, ezért gondoltam erre a megoldásra.
Lámpának valami ilyesmire gondolok, nem konkrétan erre.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Amikor látod, hogy nagyon csökken a fényerő, akkor érdemes rögtön cserélni. Elvileg ha 3V alá csökken sok lámpa villan egyet használat közben, így jelzi, hogy merül az aksi. Hogy az általad említett típus tudja-e ezt jó kérdés, ki kellene próbálni.
Ha 3.8V a feszültség, akkor azok bőven használhatóak, de azért első töltés/merítés ciklusnál felügyeld a cellákat, sose lehet tudni.
Töltőből pedig az XTRAR WP2 II az ajánlott."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Jó minőségű, ipari, védetlen aksi. Azt jelenti a védetlen kifejezés, hogy magát az aksit nem védi semmi attól, hogy túlmerítsd vagy túltöltsd, mint a védett, protected társainál, ahol az aksi végén található egy kicsi elektronika. Általában a töltő megoldja a túltöltés problémát, a merítésre pedig vagy az adott eszköznek amibe használod vagy neked kell figyelni. Figyelj arra, hogy amelyik aksi 2.7V alá merült állapotban vetted ki, azt kockázatos lehet tölteni és használni, felrobbanhatnak, sérülést okozhatnak! Vagy a valós teljesítményük már közelébe se ér a gyári értéknek, és ezért kukázandóak.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz leonaprofi #8894 üzenetére
Ha van WPII-őd, és az esetek többségében a beépített 9000mAh-s napelemes aksiról akarsz tölteni, akkor teljesen felesleges, vegyél 3-4 jó minőségű, ipari 18650-es cellát, és ugyan ott vagy. Sokkal olcsóbb, használhatod másban is őket és lehet könnyebb, jobban pakolható ami túránál fontos szempont. Nekem így van megoldva a hetes vándortáborokban a telefon töltése.
A napelemmel meg vigyázni, amiket eddig láttam ótvar szarok voltak, több napot kellett tűző napsütésben lenni, hogy 1-2mAh-t össze tudjon csikarni.u.i.: Ja, hogy te nem USB cuccot akarsz tölteni, hanem feltöltött 18650-es cella kell valamibe? Akkor pedig szerintem vásárolj be a legnagyobb kapacitásúból, és indulás előtt töltsd fel őket, mivel szerintem hetekig tart, mivel több normális cellát feltöltesz ilyen kis hordozható napelemről.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Ti miben és hogy tároljátok a lámpáitokat utazáskor vagy túrázáskor? Sokat gondolkodtam rajta, hogy valami dobozt kellene szerválni a C8-asomhoz, ami kicsit ütésálló és nem lesz baja ha bedobom a 70 literes túratáska aljába. Valami ilyesmire gondoltam, csak ennek nem előnyösek a méretei.
Ötletek?A sok helyen kapható nejlon/textil cuccokat nem preferálnám, valamilyen doboz kellene.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
A multiméteremben tönkrement a mérőkábel. Ez a kábel jó lesz hozzá? Helyi boltokban csak hajszálvékony csirkebeleket láttam, szeretnék valami normálisabb, tartósabb cuccot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest