Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Üdv Mindenkinek!
szaszlaci praktikus és bölcs jótanácsaival elhatároztam, hogy beszerzek egy ilyen Li-Ion-os Led-es lámpát. Végül valami ilyesmit választottam magamnak, mi a véleményetek? A kritériumok amiket támasztottam:
- Lélektani határ 30 dollár
- 18650 aksi használat
- Fontosabb a hosszú aksi üzemidő, mint a nagy fényerő. Perpill van egy ilyen lámpa a családban, aminek a fényereje bőven elég lenne, még úgyis, hogy AA-s aksikkal használom, amikor elvileg messze nem hozza az előírt 200-250 max lumen teljesítményt. Mérni nem tudom, de ezt hallottam.
- Fontosabb lenne, hogy nagyobb szögben szórja a fényt, mintsem messzire egy pontba világítson. Ebben pl a fenti lámpa nem teljesen jó.
- Olyat kerestem, amin vannak különféle módok, így ha mondjuk egy erősebb led-del szerelt lámpát veszek, de csak a medium fokozatban használom, akkor szükség esetén van plusz kakaó, de a fényerő/fogyasztás mutató medium fokozatban megállja a helyét.
- A fenti lámpának a minőségével is meg vagyok elégedve, szóval hasonló kaliberű kellene.Nos, vélemények?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
sanzi89
addikt
Nem, elöl teleszkóp.
Egy ilyen lámpám volna. Ha középen befognám tényleg ha csúszna előre vagy hátra, mind a két végén van egy kis kitüremkedés. Lehet velem van a baj, de emlékeimben a tépőzár nem úgy szerepel, mint stabil valami. Megértem, hogy nem csúszik ki azonnal, de elég, hogy egyszer kicsússzon és repül a lámpa, ami előfordulhat, hogy az élete végét is jelentené.
Már rendeltem egy ilyet csak ezzel az a baj, hogy a lámpa párhuzamosan világítana a kormánnyal, ami ugye nem jó. De remélem - mivel fém - kis faragással el tudom forgatni 90 fokkal a felső részt. Kinézetre számomra masszívabb darabnak tűnik, mint egy tépőzár.
-
sanzi89
addikt
Konkrétan zseblámpának fettem, amit nyáron használhatok a bringázáshoz is. A lámpával amúgy nagyon elégedett vagyok, jó kis cucc.
T@nk kolléga mikor először említette ezt a tépőzáras felfogatást akkor ő egy ilyen lámpához használja, pontos méreteket nem tudok fejből, de ránézésre ez se tűnik kisebbnek.
Mivel csak nyaranta használom bringázáshoz a lámpát így nem nagyon vennék még egyet, mondjuk egy kisebbet. A felfogató megjött, azon kívül, hogy meg kell oldani a 90 fokkal való elforgatást minden méret passzol - igen lutri volt mikor megrendeltem, de szerencsém volt -. Az elfogatásra is van amúgy egy ötletem, már csak meg kell csinálni.
@Vegha
Amit linkeltél tényleg csak egy napelem, nem töltő.@EZoli752
Megnéztem ezt a tartót, és ha erről beszélsz, akkor ezzel szemben is volnának kételyeim. Az alsó csavaros részt kell a kormányra tenni elvileg, és a felső részbe kell belepattintani a lámpát. De idővel ha a műanyag veszít egy kicsit a rugalmasságából könnyen kieshet szerintem a lámpa a tartóból."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Az XTAR - WP2 II töltővel kapcsolatban kérdeznék. Ugye nyáron sokat megyek kempingezni, ahol mindig nálam van egy lámpa két db 18650 aksival. Fontos még, hogy mindig legyen feltöltött GPS-em, ami egy Nokia E52 mobiltelefonban testesül. A gondom az, hogy előszeretettel vadkempingezünk, ahol nincs lehetőség 220-ra. A kérdésem az volna, hogy a fent linkelt töltő mennyire használható arra, hogy az otthon feltöltött li-ion telepeket a Tisza parton USB-n keresztül áttöltsem a telefon aksijába? Tudom, nem ez a fő profilja a töltőnek, de egyébként se ártana egy jó töltő otthonra, azonban ha a fenti igényt nem elégíti ki, akkor viszont más megoldást kell keresnem.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Igen, ebben a tesztben is így említik. A kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy gyakorlatban mennyire használható a cucc esetleg valakinek van-e konkrét tapasztalata.
-
sanzi89
addikt
Egy ilyen is tökéletesen megfelelne a célnak, csak szeretném a legoptimálisabban megoldani a dolgot.
Kell ugye a telefon a GPS miatt, ehhez kell ugye a töltő, ami microUSB-s.
Kell a lámpa, hozzá a két 18650 aksi, és ehhez se árt a töltő.
Kell még valami, amivel a 18650-es aksival töltőm a telefont, de ha ez még a li-ion cellákat is töltené, akkor minusz egy eszköz. Plusz ami otthon van töltő se éppen a minőségről híres, kicsit sípol, és néha vibrál rajta a led, bár tölt.@Lex Icon
Második oldal második pont.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Értem én, hogy lehet töltőnek is használni. Elsősorban kellene egy jó minőségű töltő, amivel nyaranta párszor meg tudnám oldani a telefont töltését is USB-n keresztül. Erre pedig lehet, hogy az Xtar töltő jobb lenne.
Plusz lenne bringás, gyalogos túra össze-vissza, szóval az egész végén a grammok és a térfogat is számít. Még átgondolom, úgyis most valami ünnep van, vagy micsoda..."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Ha esetleg valakit érdekel egy 1A-s 18650-es töltő jelképes összegért, kérem írjon.
-
sanzi89
addikt
válasz CHAKITO #5345 üzenetére
Milyen telefonról lenne szó? Csak mivel nem biztos, hogy fog menni a microUSB-ról való töltés, attól függetlenül, hogy gépről megy. Pl én a Nokia E52 telefonomat tudom tölteni USB kábellel gépről, azonban ha egy 220v-os hálózati adapterrel próbálkozok, akkor nem megy a töltés. Azt mondják az okosok, hogy valamilyen egyéb kommunikáció is lefut a töltés előtt a géppel, amit értelem szerűen egy ilyen cucc, vagy bármilyen egyéb utángyártott USB-s adapter nem fog tudni. Bár élesben még nem teszteltem le, de már úton van az említett töltő.
-
sanzi89
addikt
Első rendelésem:
02/02/2012 Pending Shipping address without accents:
02/02/2012 Processing Your special instruction is acknowledged, and this order is being processed.
02/03/2012 DispatchedMost kezdjek félni? Vagy mégis lehet panasz a Manára?
u.i.: Pont egy napon rendeltem DX-ről is, kíváncsian várom melyik ér ide hamarabb.
-
sanzi89
addikt
Ki milyen 16340-es cellát ajánl?
-
sanzi89
addikt
Megjött az Xtar WP2 II töltőm, pár szóban beszámolnék róla, hogy miként megy mondjuk microUSB-n keresztül egy telefon töltés. A használt aksi egy szabványnak számító, teljesen feltöltött kék TrustFire 2500mAh-ás volt. A telefon pedig egy teljesen lemerült, magától már be se kapcsoló Nokia E52, a beépített aksija 1500mAh-ás. Első érdekesség, hogy ha simán összekötöttem egy USB kábellel, nem indult el a töltés. Ezt sajnos sejtettem, nem meglepő. Valamiért a mai microUSB-s telefonok egy része nem kezdi el a töltést, ha csak polaritás helyesen megkap 5V 500mA-t. Valamilyen egyéb kommunikáció is történik a számítógép, hálózati töltő és a telefon között. Egyszerű ezt eldönteni, egy sima 220V-os USB-s fali adaptert, vagy USB-s szivargyújtót kell keresni a teszthez. Ne használjuk a gyári megoldást, az csalóka lehet! Szóval a lényeg, hogy a töltés közvetlenül USB kábelen keresztül nem indul el. Ezt azonban át tudjuk hidalni egy gyári Nokia szerkentyűvel. Kell egy ilyen USB kábel, és a már említett Nokia cucc. Ezzel összekötve a szükséges kommunikáció megtörténik a telefon és a Nokia átalakító között, így már mehet a töltés. A töltést sajnos pontosan nem tudom mérni, ezért csak tippelni tudok. A telefon szerint 6 csíkból rátöltött a telefonra 3 csíkot, vagyis kb félig feltöltötte. Az aksi 3V-ig merült, ekkor a töltő automatikusan lekapcsol. Őszintén én ezt elég kevésnek vélem, reméltem, hogy legalább egyszer fel tudom tölteni a telefont. Esetleg egy más fajta 18650-es cellával kellene próbálkoznom? Netes teszt szerint eléggé bénácska ez a kék TrustFire.
Ötletek, vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Most nem teljesen értem, hogy mit akarsz mondani. Kicsit egyértelműbben pár dolog:
1. A telefont összekötöm a gyári USB kábelével az Xtar töltővel. Semmi se történik. Nem jelzi ki a telefon, hogy elkezdett volna töltődni, nem mennek felfele a csíkok, semmi.
2. A töltő abbahagyja a töltést, nem ad le áramot USB-n keresztül, ha a 18650-es aksi 3V alá esik, pedig még szerintem lehetne még meríteni, és plusz kraftot kifacsarni belőle.
3. Ha simán összekötöm az USB kábellel, akkor a Li-ion szépen marad konstans 4.16V-on. Ha az előző kommentemben leírt módszerrel kötöm össze a telefont, rögtön leesik bekapcsoláskor a feszültség 4.00-4.05V-ra. Először nem kap terhelést az aksi, másodszor pedig igen.Szóval nem értem, mit szerettél volna mondani.
-
sanzi89
addikt
Akkor miért nem indul el a töltés egy Nokia E52 esetében, ha polaritás helyesen megkapja az 5V 500mA-t? Ez itt a nagy kérdés, és erre "kreáltam" magamnak azt a választ, hogy ezen felül még történik valami.
-
sanzi89
addikt
7 dolcsiért megéri két Trustfire láng edition? Tesztekben jobban szerepel, mint a kék 2500-as Trustfire. Ezeket egyébként hamisítják, vagy csak a márkásabb aksikat?
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz CHAKITO #6060 üzenetére
A telefontöltésről pár gondolat.
1. A töltő 3V-ig meríti az aksit. Közel se biztos, hogy eddig a teljes kapacitását le tudja adni a Sanyo akku.
2. A töltő fix 5V-ot ad ki, szóval a transzformálás során csökken a töltés hatásfoka, árammennyiség vész el.
3. A telefon aksiját feltölteni több áram kell, mint amennyit tárolni tud. Pontos adatot nem tudok mondani, de ez ni-mh esetén olyan 40% is lehet! Szóval egy 1000mAh-s elembe majdnem a másfélszeresét bele kell pumpálni, hogy az aksi később tudja az 1000mAh-t.
4. Tapasztalat, hogy nekem a két teljesen feltöltött kék Trustfire aksim nem tölti fel egyszer(!) sem a Nokia E52 gyári aksiját, ami csupán 1500mAh-s."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Ha ténylegesen 2500mAh-s az aksi - tényleg, milyen gyári telefon aksi ekkora? - akkor szerintem kb egyszer fogod tudni feltölteni. Max, még a másodikban marad egy kicsi kraft.
@jada00
Nekem az ilyen megoldásokkal az a bajom, hogy minek vegyek még egy kütyüt elég húzós áron, ha a meglévő dolgokkal is meg tudom oldani a dogot? Normális aksi töltő egyébként is kell, a lámpába is kell minimum 2 aksi, veszek mellé még 2 db-ot, és tudja azt, mint ez a 40 dolcsis kütyü, azonban pluszba kb semmit se költöttem."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
A 2400-as Trustfire kb 2300-2400 körül teljesít terheléstől függően.
A 3000-es Trustfire kb 2400-2500 körül teljesít.A pontos értékekhez azonban azt is tudni kellene, hogy milyen terhelésnek lenne kitéve a cella. Véleményem szerint lényeges különbség csak nagyobb terhelés mellet van, bár az 1 dolcsis árkülönbséget valószínűleg megéri, de ettől függetlenül nincs markáns különbség.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #6091 üzenetére
Sajna lejárt a szerkesztési idő, de itt egy másik teszt a 2400-as Trustfire-ről. Itt már alig teljesít 2000mAh fölött, már 0.5A-s terhelésnél!
-
sanzi89
addikt
Gondolom ilyen kütyüre gondolsz.
Ennek már van értelme, de ha úgyis kell normális töltő, akkor megveszem a WPII-t és újfent nem kell a fenti cucc. 10 dolcsiért veszek még két akkut, vagy mást.
Nem tudom, hogy a többieknek milyen problémát akarnak áthidalni ez a fajta töltéssel, de én vadkempingezés során tölteném vele a telefonomat, aztán ha ember lakta vidékre keverednék 220-ról feltölteném a telefont is, meg az aksikat is. Szóval túrára úgyis kellene vinnem a Li.ion töltőt, és nem szeretném még pluszba a fenti kütyüt is cipelni. Egyedül annyi hátrányát látom, hogy a WP2-ben cserélgetni kell az aksikat.
-
sanzi89
addikt
Február 2. rendelt DX-es csomagomból még semmit se kaptam meg. WTF?
-
sanzi89
addikt
A védetlen aksik mikor tudnak felrobbanni? Csak túltöltés esetén?
-
sanzi89
addikt
Ez kb hány lument tud a legkisebb fokozaton? Illetve ekkor mekkora az üzemideje? Sokat használnám bringán, ott pedig elég egy kis fényerő, de azt jó lenne ha tudná pár órát. Illetve ebben a lámpában van valami, ami jelzi az ipari aksi merülését?
-
sanzi89
addikt
válasz gepeszgyerek #6531 üzenetére
Alakul, figyelemmel kísérem mindenképp. Gratula egyébként!
-
sanzi89
addikt
Valami ilyesmivel próbálkoztam, csak egy 12V-os számítógép ventilátort kötöttem rá, de rohadtul unom figyelni, hogy mikor merül le. Kellene valami módozatot találni, hogy 2.8V-nál csináljon valami valamit, ami felhívja erre a figyelmemet.
-
sanzi89
addikt
Szerintetek van esély arra, hogy Manafontról vagy hkequipmentről rendelt Sanyo Eneloop aksi hamisítvány? Valaki vett már ilyen aksit ezekről a helyekről?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Most egy Cree XPG-R5-ös ilyen lámpám van. Olyan lámpát keresnék, ami jobban teríti a fényt, nem messzire egy pontban fókuszálja azt, azonban a hatótávja jó lenne ha lenne legalább annyi, mint ennek plusz erősebb LED van benne. Illetve jó lenne, ha lenne rajta olyan fokozat, ami megfelel ennek a lámpának a középső fokozatának. Ezeket az igényeket UltaFire WF-501B T6 kielégítené?
Ha jól vettem ki a szavaitokból ez jobban szétteríti a fényt, 5 mód van rajta, remélem az erősebb led miatt a LOW fokozat nincs messze az R5-ös MID fokozatától. Illetve úgy egyáltalán mennyivel erősebb egy XML-T6 mint egy XPG-R5?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
A zöld jelzés azt jelenti, hogy a töltés kész. Ezt bizonyítandó mérte meg a V-ot. Utána betette az aksit, ami érzékelte, hogy fullon van az aksi, ezért csepptöltés üzemmódba lépett, ami 100mAh. Szerintem ez pont, hogy sok egyébként,
-
sanzi89
addikt
Miért szoktak aksi végére mágnest rakni?
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
Milyen lámpát ajánlotok 20-30 dolcsi között? Töltőnek a jól bevált XTAR WP2 lenne. Aksinak mit ajánlotok?
-
sanzi89
addikt
Általános felhasználás, valami ilyesmire gondoltam:
UltraFire WF-700L
Small Zun ZY-T13
TrustFire C8
Small Zun ZY-T80
Small Zun ZY-T06Kicsit nagyobb fejű lámpa kellene, ami annyira nem terít, de nem is kell a holdra világítania. Alapvetően nem tudom, hogy mi előnye volna egy két aksis lámpának. Ha lemerül az egyik aksi, az ember kicseréli és kész. Vagy más miatt is ajánlott?
-
sanzi89
addikt
Sajnos nem nagyon értek a forrasztgatáshoz, de nagyon a driver cseréhez se, szóval valami olyasmi lámpát keresek, amit megveszek és lehet használni.
Ha a két akkusnak annyi az előnye, hogy nem csökken merüléssel a fényerő és tovább bírja, akkor számomra felesleges.A Manafontos és eBay-es között elvileg nem kénye, hogy nagyon különbség legyen, ugye?
Illetve hogyan lehet megmérni, hogy mennyire hajtja meg a lámpa a ledet? Sajna csak egy multiméterem van, ezzel meg lehet oldani a mérést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest