- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #76136 üzenetére
"Az eGPU témában szokott írni egy fórum-társ jókat, jó lapossal a háttérben: egy
Clevo 75M."
Javítás: ... Clevo P751TM1 -
Francia91
veterán
válasz
5leteseN #76130 üzenetére
Azért ajánlottam a 3632QM-et, mert azért 4 mag/8 szál esetében szerintem érezhető némi előny, és nem drága fejleszteni. Többszálas teljesítményben átlagban 35-40%-ot ráver az i5-re. Ha van 4 magos opció, és nem drága, akkor inkább rakjon bele 4 magost
Nekem picit komolyabb, de nem mai Precision M6800-asom van, szépen viszi az is a Windows 11-et, 0-24-ben megy a gép, játék, 3D CAD és fotó/videoszerkesztésre használva
-
AstraCDX
senior tag
válasz
5leteseN #75895 üzenetére
Ezekkel az on-line vásárlási "szabályokkal" tisztában vagyok .
A kérdés az lett volna, hogy utángyártott esetén mely márkák ajánlottak ?
Mert ugyebár ezen a területen is "élnek" márkák, amik lehetnek ajánlottak, vagy kevésbé ajánlottak .Ha lehet, ha osztana meg valaki ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, szeretném tudni, hogy mi az ami jó, vagy vállalható utángyártottban, és melyik kerülendő .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
-
Francia91
veterán
válasz
5leteseN #75847 üzenetére
Csak az előző kártyával (Quadro M3000M) csináltam összehasonlítást eddig, az pedig így néz ki:
M3000M:P4000:
M3000M:
P4000: -
totron
addikt
válasz
5leteseN #75547 üzenetére
Azon meg "szimplán" dühöngök, hogy az utolsó 3-5% kijelzést után még 50perc-1Óra15 percet tudom használni ugyanúgy, mint előtte!!!
Ezért mérek én úgy fel akksit, hogy teszek bele egy komplett ciklust. Ami nyilván bűn, de minden más csak mellébeszélés a rendszer részéről. Hogy lehet pontosan mérni? Néha, átmenetileg, a használat függvényében képes eltalálni, látszólag, de a nap végén inkább nem stimmel a végleg megkapott valóság az előkalkulált értékkel szemben mint igen. Sokkal többször nem.(#75554) hotkar, ilyen is van, igaz. Ilyenkor legjobb egy eleve halálközeli akksi.
-
Kbali
nagyúr
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN #75545 üzenetére
pici töltővel a notik az akkuhoz nyúlnak. Különben hogyan máshogy tudna olyan turbós fogyasztásokat kiszolgálni, aminél a proci már kimaxolja a töltő képességét?
Ez már 10 éve is így volt. Valsz, ha nagyobb tápot kötsz rá - és ezt elvileg érzékeli is a gép, akkor kevésbé kell az akkut nyúznia.
Az akku másik ellensége a melegedés, ha a vékony gépekben az akku is átmelegszik, az rontja az élettartamát.
Van amelyik géppel kompatibilis lehet a dell power manager, bár vicces, hogy inspiron, vostro és xps vonalat sorol, latitudet nem és csak win10 kompatibilis [link]
-
baly81
aktív tag
válasz
5leteseN #75460 üzenetére
"miért 26e MB/s a maximum 37 MB/s helyett"
Nem tudom hol találtad ezt a maximális adatátviteli sebességet, de ha a CPU adatlapján, akkor szerintem tök felesleges ezen pörögnöd. Te is tudod, hogy speciális laborkörülmények közötti értékeket szeretnek megadni. Olyan perifériákat használni, és körülményeket teremteni halandó ember meg nem tud...
Ha valami user benchmark oldalon láttad, hogy sokszáz /ezer felhasználónál ment nagyobb sebességen, akkor azoknak a moduloknak, illetve kiszolgáló eszközöknek kellene utánaérdeklődnöd.
Úgy vélem ebben a fórumban nem fogsz megfelelő segítséget kapni! -
t256
őstag
válasz
5leteseN #75417 üzenetére
Igen, minden meg van. A RAM-ot kiszedtem, megtörölgettem, az alaplapi csatlakozót kifújtam sűrített levegővel. Utána összeraktam és jól megnyomkodtam, de már nem tudom előidézni a hibát.
Működik!
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, úgy tűnik csak valami szennyeződés okozta a hibát. -
SzaboZE
addikt
válasz
5leteseN #72586 üzenetére
A Precision 7520-al és a Latitude 7520-al is keverhető a tipus, főleg ha nem jelenleg futó szériáról van szó. Én is simán benyalhattam a kérdést. Ha cserélhető is, akkor is figyelni kell arra, hogy a processzor TDP-je ne lépje túl a hűtő képességeit és hogy a BIOS támogassa a procit. Egy HDD vs SSD által okozott gyorsulás köztudottan ég és föld még egy 10-12 éves notiban is
A dupla mag és szál nem jelent automatikusan dupla teljesítményt, azért más is befolyásolja azt pl órajel, cache méret. Ezzel együtt viszont a TDP is jelentősen nőhet, amit a hűtő nem biztos, hogy le tud követni, erre figyelni kell. Ha én voltam a segítő, akkor elnézésedet kérem
-
somasz
Topikgazda
-
Dhampir
félisten
válasz
5leteseN #72586 üzenetére
Valóban cserélhető a processzor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Napelem
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged