Hirdetés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
RWD
tag
válasz
joghurt #76755 üzenetére
Köszönöm! Egyébként egy 5590 Latitude az alany, nem mai csibe, kb 5 évvel ezelőtt vettem. Látom a link az Inspiron-re mutat, de a thewichitacomputerguy.com alapján ez kvázi lényegtelen az esetemben. Esetleg arról van infótok, hogy van e felső limit tárhely kezelésben? Találtam 1 és 2TB-s egységet is, de ugye kérdés mit tud lekezelni. Közben keresgélek Én is, de hátha van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok. Köszönöm!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #76764 üzenetére
Kezeli a 2-3 ujjas műveleteket, de nincs benne olyan lehetőség, hogy 3 ujjra a linket másik lapon nyissa meg.
Ok, én is áttértem inkább külső egérre, ott nyomom a görgőt, de, ha épp nem egerezek, akkor baromi bosszantó az új tácspad.
Arról nem is beszélve, hogy érzékenységben és finomságban a régi és az új kb össze sem hasonlítható minőségre.
-
válasz
Atomgeszi #76763 üzenetére
Ilyenkor azért visszasírom a régi notebookokat, ahol a dizájn és olcsósítás nem volt még ilyen mértékű.
Ne is mondd! A régi Dell Precision M4700 és a HP Elitebook 8570p meg a 8560w is még lul-felül 3-3 gombos tapipados volt, elég idegesítő volt ezek után a Latitude 5520 tök sima tapija! Úgy vettem észre, hogy a 2020 után gyártott üzleti notikon is már kezdték elhagyni a a gombokat, a HP ZBook Studio G7-nél sincs már, szerencsére a Zbook 15 G5-nél még megvan mind a 6 gomb!Fura ez a Windowsos dolog, Linux szerencsére alapból kezeli a két-három ujjas műveleteket.
-
Atomgeszi
nagyúr
Touchpadon hogy oldható meg az egér középső klikk?
A régieken volt fizikai középgomb, vagy a bal jobbat egyszerre lenyomni.Azért ctrl + kattintás ehhez képest eléggé... Mehh...
-
válasz
joghurt #76757 üzenetére
No ez tényleg érdekes infó! Gondolom ritka az ilyen hibrid megoldás, már csak az a kérdés, hogy Inspiron vagy Latitude, mert ugye a fórumtárs ezt nem említette, nálad meg az egyik link Inspironra vonatkozik, a másik meg Latitude-ra. Nem kekeckedés ez részemről, csak a tisztánlátás miatt kérdezem ezeket. Jelenleg nincs is olyan notim, amit ez érintene, a Latitude 5520-ban meg alapból NVMe SSD volt.
-
joghurt
addikt
-
RWD
tag
Sziasztok!
Amatőr kérdés, de szeretnék megerősítést kérni.
Van egy DELL 5590-em, ilyen SSD van benne:
https://amso.eu/en/products/components/drives/sk-hynix-sc311-256gb-m-2-2280-sata-ssd-92903
Jól értelmezem, ennek a helyére nem fog bemenni és/vagy jól működni egy NVMe ("M" kulcsos, "egy bevágásos") M2 SSD?
Az a bajom hogy SATA M2 SSD-ből alig van kínálat, pedig szívesen beletennék egy minimum 1TB-s egységet.
Köszi! -
joghurt
addikt
válasz
zsolti75 #76751 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, ez lesz az! Legalábbis az egyetlen alkönyvtárában ott figyelt egy akkora .bin, mint a BIOS frissítés.
Ha nem jövök vissza nyávogni a downgrade után, akkor öröm van.(Bár a Dell feldughatja. Nem egyszerűen az elrontott verziót, hanem hogy a támogatás lejárta után semmilyen elérhetőséget sem biztosítanak, hogy ezt megírjam nekik. Minden le van szürkítve, hogy nekem már nem jár.)
-
válasz
donjohnson #76750 üzenetére
Ilyen esetben ne elég, mert ezek "csak" a letöltést akadályozzák meg, vagyis következő alkalommal ismét be fogja kapszulázni, mert már le van töltve a c:\Windows\Firmware\ könyvtárba. Törölni kell a bios-t a könyvtárból a letöltés tiltása mellett.
-
joghurt
addikt
Sziasztok!
Dell Precision 3530 (avagy Latitude 5491/5591). Az 1.39.0 BIOS frissítés óta bedugott állapotban max. 0.79 GHz-en megy a proci. A táp kihúzása után ez felmegy. HWiNFO és ThrottleStop szerint teljesen jók a hőmérsékletek, viszont az EC mégis beállítja a BD PROCHOT flaget.
Visszaraktam az 1.38.0 BIOS-t, a probléma megszűnt.Igen ám, de a Dell+Microsoft páros kedvesen kérdés nélkül (!) kötelező frissítésként azonnal visszavágja az 1.39.0-t, így a probléma is újra visszajön.
Találkozott-e más is hasonlóval, illetve van-e tipp az automatikus BIOS frissítés blokkolására, amíg meg nem jelenik egy működőképesebb változat? Addig minden indítás után futtatni kell egyszer a ThrottleStop-ot, hogy törölje a flaget.
-
donjohnson
addikt
válasz
scott_free #76747 üzenetére
dell latitude 5530
dell latitude 5540
dell latitude 7650
dell precison 3580
itt nézegettem, van köztük 100% srgb-s is: [link] -
scott_free
senior tag
Üdv,
a Dell Latitude 9520-nak melyik gép lett az utóda?
Hasonló üzleti gépet keresnék, de újabb procival. Viszont jó lenne a 100% srgb-s képernyő, 15 vagy 16-os méretben, de nem igazán találok ilyet. (használt is lehet)
Létezik még ilyen vagy a Dell elengedte ezt a vonalat?
-
Ablakos
őstag
Inspiron 5767
A képernyő karcosodás miatt csak egyben cserélhető vagy lehet külön a külső műanyagot is? -
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
2029 december 3-ig pro support plus garancia van a gépre.
Ha ez idő alatt kicserélem a gyári SSD-t, akkor meg kell tartanom, amit kiszedek belőle?Akksit hogy érdemes használni, ha főként asztalon van nem mozgatva?
Win10-re volt a Dell Power Manager. Win11-re nincs ez sem, sem pedig egy normális touchpad driver. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
donjohnson #76739 üzenetére
Dell 5550
Ez a pinch to zoom sem úgy működik, mint a régin Dell Touchpad programmal Win10 alatt...
-
Atomgeszi
nagyúr
A régi Dell Touchpad driver az megszűnni létezik Win11Pro-n, vagy szerintetek miért nem tudom telepíteni? Teljesen elengedték a Dell Touchpad kezét a Win megoldása ellenében?
A másik, az, hogy lehet, hogy az F5 billentyűt megnyomva a fényerőt állítja? Tehát olyan, mintha always on lenne az FN gomb. (igazából mindegyik fn-nel működő gomb fn nélkül megy)
-
totron
addikt
válasz
gaborbol #76733 üzenetére
Megteszel annyit, hogy a 15"/ i5 4310M/8GB/256GB-szerű gépek árait megnézed a hardveraprón? Milyen számokat találsz árak tekintetében? Értem, hogy aki újan vagy jóval drágábban vesz, annak onnan nézve összefolyik ez a szegmens és olyan eset is biztos van, ahol ingyenesen cserél gazdát, ettől függetlenül van piacuk. Lehet, hogy te ezt az összeget elmosogatod, más nem. Miért nem érdemes eladni? Amíg ki lehet belőle szállni a beszerzési áron, addig nincs gond.
#76732Pyttawrx,
Fn nem kavart be, a hangdriver cseréje után már megy... Ami ugye teljesen logikus csak az volt cserélve. Ahogy az sejthető volt, megoldódott a hangerő mizéria, igen. Miért ilyen botrányosak a Dell driverek?
Eleve be se kellett volna tenni
Szakszerűnek számít nélküle?Jól működnek, csak mondom, más. Egy másik driverrel mondjuk már annyira az, hogy az megint csak botrány, csak bakkecskézni képest a point, vissza az előzőre, azt csak szokni kellett. Már csak bélyegképekben, kisképekben van meg az archiváltsága miatt. Maradjunk annyiban, hogy tudatosan, ügyesen fényképezték, gondosan fehér háttérrel, ahol nem jön ki, feketén viszont... Szöveg nem tért ki erre. Kár, mert élhető színekkel bír, a fehér is egy kiegyensúlyozott, nem butafehér, sokkal közelebb van egy jobb fajta 100%sRGB-hez, mint egy mai 45%-os IPS-levelhez. Ezt jól esik nézni e téren.
-
-
totron
addikt
E6540:
- Alt+F4 nem működik, miért? Nem szerepel hotkey-ként sehol és külön-külön is működőek
- slim HDD cserélődött SSD-re, ez utóbbi kicsivel vastagabb mint elődje, beszorulás esete keletkezett, se ki, se be - ötletek? A HDD gumibakjaival.Win 10 hangi driver botrány, a hangerő hajlamos önálló életet élni és érdekesen is szabályozódik. A touch/trackpoint viselkedése sem az igazi, illetve más filozófiát követ görgetési tehetetlenségben, trackpoint terén pedig gyorsulásban, mint a ThinkPadek. Ez inkább OS-en és driveren dől el ebben az esetben. A kijelző kontrasztja, fényereje, így színei is pazar, főleg, hogy ha a kiadás évét is figyelembe vesszük. Hangminőség terén is eléggé rendben van, ismer magasat, mélyet, dallamot, némi dinamikát vagyis zenehallgatásra is befogható, az átlagnál jóval kellemesebben szólal meg minden és mindenki. Masszív palmrest és billentyűk, érződik a fémkeretezés a gép egészén is. Itt még nem féltek odatenni magukat. Ma is használható.
A kijelző sarkain, meg most már alul is 50-es éveket idéző effekttel boldogít, fehér színű beszűrődések formájában, ezek vastagodnak, kiterjedésük növekszik a használat folyamán, azaz bekapcsoláskor valamivel cingárabbul jelentkeznek. Gondolom hőfüggő is, de alapvetően fizikai behatásból származtathatóak. Ti reklamálnátok-e, ha így sikerült távolról gépet vásárolni? A hirdetési képeken csak utólag látni a fehér áldást, miután már összevethető az IRL-élménnyel.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Tudom van kulon Milyen SSD vegyek topic, de a user tapasztalat tobbet nyom.
Ha valtani szeretnek a mostani 500-s SSD-rol akkor van valami bevalt 1 TB-s Gen 4-s SSD vagy amit szimpibb specek alapjan?
(Nyilvan atneznem elotte a speceket, ahogy irtam a tapasztalat erdekel)
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy ~13 éves Dell Inspiron 3537 i7 ami 0-24 megy. (local média szerverként, linuxszal. A lentebbi képen látható Windows az már nincs használva csak még nem írtottam ki) Alapvetően kijelző nélkül (kikapcsolva).
Viszont most felütötte magát egy ilyen probléma: [kép] ami már korábban volt de akkor még garanciális volt, tehát javították nekem.
Én arra tippelek, hogy csak az LCD + alaplap közötti kábel ami nem csatlakozik rendesen. (Többször megnéztem de szépen bemászik a helyére).
Szerintetek elég lehet csak a kábel csere ? -> [Aliexpress - LCD kábel]
Ha pedig kijelző csere akkor ez amit kinéztem. Ez jó lehet ? Vagy mást javasoltok ?
Más:
Egyébként az megoldható (mert akkor nem érdekel az egész kijelző téma), hogy külső monitoron mutassa a biost is ?
Ezeken felül még lesz rajta cserélve a touchpad szalag kábelje, mert meghalt. + A bekapcsoló gombnak a kábelje (ez gombbal együtt lehet csak), mert azt is nagyon nehéz már becsatlakoztatni. Sajnos ezeken az a kis kék műanyag teljesen elengedte magát. Emiatt nem tud csatlakozni :\. -
Francia91
veterán
válasz
ubyegon2 #76717 üzenetére
És nagyon jól fejleszthető, nem véletlen van ebben is Quadro P4000-es videokártya, ami egy mobil GTX 1070-nek a megfelelője. WIFI kártyából Intel AX200-as van benne MiniPCIe formátumban.
Az M4700-ba is mehet Quadro M2000M, vagy picit erősebb megoldásnak Quadro M2200-as kártya is, meg persze ugyanaz a WIFI 6AX kártya, amit az M6800-asomba is raktam -
válasz
Francia91 #76715 üzenetére
Jó, hát a régi Dell Precision M sorozat notijait nem is érdemes hasonlítgatni semmi máshoz!
Ezek kortalanok, tesómé is kb ennyi idős, mint az M6800-asod, ill idősebb, mert az M4700, évekig 24 órában 3D renderelést tolt rajta, az akkuja már nullás, de nekem jó lett, nem hordoztam, ráborított egy pohár fehérbort, nem ártana billentyűzetet meg tapipadot cserélni rajta, de így is használható simán. Két éve lánygyerek használja albiban asztali gépként, mert két consumer gépe is kuka lett pár év alatt, ez meg még mindig gyors és használható, még játszik is rajta Linuxon. Ez a hülye ragadós csuklórész ennél is megvan, lehetetlen megszüntetni. Persze ezeknek az új ára nem két fillér volt, de nem véletlen kerültek ezek annyiba.
-
Francia91
veterán
válasz
ubyegon2 #76714 üzenetére
DELL Precision M6800-asom mai napig 0-24-es használatban, CAD/CAM, fotószerkesztés, játékra. Burkolat hibátlam, egyedül a csuklótámasz legfelső rétege kezd picit ragadós lenni,ami típushiba.
De összességében a gép tökéletes esztétikai és műszaki állapotban van. 2013-as a cucc
-
válasz
Dhampir #76713 üzenetére
Csupán leírtam egy felhasználói véleményt a szolid DELL Vostro 3520 notebookról.
Értettelek én, ugyanúgy leírtad saját tapasztalatod, ahogy én is.
Régebben nem csak az Elitebookok voltak szuperek, a Thinkpadekről is csak jókat olvasok sok éves használat után is. Egyébként az Elitebook 8570p után egyből vettem egy másikat családtagnak, a 8560w-t, na azt nagyon sajnáltam odadni, de a komát nem bírtam rábeszélni, hogy cseréljük el. Azóta is nyúzza gond nélkül, szerencsére Linux Mint Cinnamont raktam fel arra is, így viszonylag ritkán jut eszembe rászólni, hogy frissítsük a rendszert. Szerencsére ez a Zbook 15 G5 még réginek számít, így napi használat során észre sem venni, hogy nem Elitebookot használok, mármint fizikai részről, bill, tapipad...nyilván a belseje más dimenzió kicsit, még Linuxon is érződik, mennyivel pörgősebb minden. -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #76707 üzenetére
Csupán leírtam egy felhasználói véleményt a szolid DELL Vostro 3520 notebookról. Használni kell ezeket a masinákat, arra valók. Gondos emberek úgyis vigyázni szoktak a dolgaikra, így a notira is.
Nekem sohasem volt EliteBookom, de mindig ámulva-bámulva olvastam róluk, magas minőségükről, a sok felhasználói dicséretet. A Laptopsystemtől való HP ProBook 6570b és ThinkPad T510 notebookokat is még mindig használjuk.
-
lypen99
aktív tag
Most dupla, de inkább a 5430, mint téma.
Nem tudom mennyire kellene mennie folyton a ventinek, de ha megy is se fog zavarni mivel füles lesz rajtam.
A sebessége meg azért pöpec, pedig asztaliba is SSD meg 16 giga RAM van.
Meglepően kellemes és fura.
-
válasz
Dhampir #76706 üzenetére
Arról azért nem is volt szó, hogy széthullik, főleg nem 2 éves kora előtt, mint a Vostro 3520-ad.
Ettől még tény, hogy a 2020 előtti üzleti notik strapabíróak voltak. A Latitude 5520-at sose raktam még táskába, a bal kezemnél, ahol a tapipad mellett megtámasztom a tenyerem, a ház pereme rondán le van kopva. De nyilván hiba volt leírni saját tapasztalatot, ha csak önigazolás miatt merült fel a kérdés. Régi HP Elitebookon 5 évet dolgoztam napi használat mellett, sajna a Latitude 5520 bő félévet bírt, szerencsére ekkor már nem dolgoztam notin.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #76689 üzenetére
Ha már az "üzleti noti minőség" is szóba került. A gépem egy Vostro 3520, és a korábbi váratlanul jelentkező lefagyások ellenére is (termikus gond?) még mindig működik, nem hullott szét, pedig Inspiron jellegű az egész (kivéve a billentyűzetvilágítást és az ujjlenyomat-olvasót).
-
lypen99
aktív tag
válasz
Tsebacsi #76703 üzenetére
Valszeg a sok hordozás ha jól sejtem?
Nyilván, nem vitatkozni szerettem volna (ha azt is, akkor egészséges keretek között ofc).
Meglátjuk majd mit nyújt a gyakorlatban, eddig csak sokkal régebbi és szintúgy használt laptopjaim voltak. (kivétel anno az Inspiron 3537, de az 2014
)
Igazából a legutóbbi Dell Lati 7480-m legnagyobb gondja az alul lőtt hűtés és a merülő (gyári új akku mellett) akksi, ami azért hagyott némi kivánni valót maga után.
Megjártam azóta a Macek világát (2015 mid 13") meg volt egy Lenovo Legion Y540 is, de az családba kaptam és családba maradt, csak itt jönnek ugye az igények.
-
válasz
lypen99 #76702 üzenetére
Nem offba rakom mert témába vág. Sajnos az elmúlt 2-3 év Latitude kiadásainak nagyobb részénél jelentkezik a billentyű kopás. Persze ez inkább intenzív használat esetén jelentkezik és gondolom a gépelési szokásoktól is függ. De ezt megelőzően ilyen jellegű hiba nem volt.
Touchpad kopás hasonló bár ritkább sokkal szóval nem mondanám evidens gyakori hibának.
A borítások festéke tud még kopni de ez is felhasználás függő. -
lypen99
aktív tag
válasz
ubyegon2 #76701 üzenetére
Tényleg endelem az offot, jó pár napnyi választás után lett ez végül, mivel több típust is nézegettem ár/érték arányba amire rámondhattam volna az áment.
És hát itt jönnek képbe az igények ugyebár, nekem ez teljesíti az elvártakat és még többet is.
A külsőségek meg szubjektív röviden, ha használod nyílván kopni fog a touchpad és a billzeten is a betűknek is a festéke, tehát tök8.
Peace.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Vivobook 15 X1504 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 2 év gari - MAGYAR
- Latitude 5440 14" FHD IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- JÁTÉKOS Asus NVIDIA 2gb Intel core i7-8550u 16gb ddr4 256gb ssd +1TB hdd win11
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- Dell Precision 5530 / i7-8850h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest