Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#75451) totron válasza Tsebacsi (#75444) üzenetére


totron
addikt

Azért csak röhej, hogy hímestojás üzemmódban kell használni. ThinkPadeknél tudják mégfergeteges szintre emeleni: a katonai szabvány része a könnyű bekoptathatóság. Sokat puhult az az army.

(#75437) togvau, gyorsindítás nélkül, na meg kikapcsolva is kipróbálnám, ahogy másik rendszerrel is.

(#75452) Kbali válasza 5leteseN (#75450) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha el volt kalibárlódva, akkor kell neki némi idő, mire újra megtanulja a kapacitást. Lenovo esetén asszem kalibrációnál ki is írta, hogy utána kell egy teljes lemerítés-feltöltés ciklus is.

(#75453) Tsebacsi válasza totron (#75451) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Azért ez hidd el nem gyakori eset. 1-2 típusnál tudom mondani, hogy relatíve gyakoribb, de ott is inkább a hurcolászás miatt, és inkább Dell-re jellemző, mint pl. Lenovora.
Vostro és pár Lati 3510-ből olyan sok zsanérhibás van, hogy kész. Ráadásul ritka, de van olyan gép, ahol a 3 éves ciklus alatt 3x történik meg (hol a jobb, hol a bal zsanér törik ki a hátlapból) :DDD
És még mennyi egyéb van. Plusz mindig van valami szigorítás is, amit addig elfogadtak, most már nem nagyon...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#75454) 5leteseN válasza Kbali (#75452) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Közben véget ért a 7%-os töltöttségtől 0(-0,1)%-os töltöttségen keresztül a lemerülésig és szabályos kikapcs-ig tartó folyamat,
1 óra és 15 percig tartott!! :Y :Y :C

[ Szerkesztve ]

(#75455) gaborbol válasza totron (#75451) üzenetére


gaborbol
őstag

Volt nalam egy 1 eves Lenovo Yoga 7i 16" egy darabig, csinaltam is rola egy videot, az internetes keresgeles kozben vettem eszre, hogy itt az Usaban szepen elkaszaltak a Lenovot nemreg a "military grade"-nek hirdetett, de a valosagban gyenge minosegu laptopjaik miatt.
Valamint az miatt, hogy az osszes ezzel kapcsolatos garancials hibat siman ratoljak a vasarlora, meg a felbuborekosodott kijelzot is amin ok sem talatak fizikai serulest :D

(Van itt PH-n egy nagyon korrekt forumtars aki egy eleg nagy cegnel melozik. Eves szinten 120.000 laptopot vesznek minden evben... azokat 4 evig tartjak es kb fel millio eszkozzel rendelkeznek. Nagyon normalis arc, tudtam vele beszelni nemreg, kimondott aranybanya ebbol a szempontbol. Ralat a hibakra, a beszerzesre, meg a teljes eletutra, nagyon nagy elmeny volt vele beszelni.)

Lenovo billenyuzet a kepernyobe valo vesodese baromi nagy gond es valoban a hordozas miatt all fenn, de konyorgom, business class laptop, pont a hordozhatosagra lett vasarolva, oldja meg mar a gyarto, hogy ne tortenjen ilyen.

Szabó Batman : Igen, ez a 250 Nits kijelzovel volt szerelve.

[ Szerkesztve ]

(#75456) 5leteseN


5leteseN
aktív tag

Az eddigi 8GB egyoldalas DRDR4 SODIMM RAM-ot megdupláztam, és az eddigi egy csatornás üzemmódból felléptem a kétcsatornás RAM működésre és megduplázódott: 26.xxx-es MB/s lett a RAM sebességem! ("winsat mem" parancs konzolban, rendszergazdaként)
Nem teszteltem, valaki lehet, hogy megtette, rákérdeznék: ez mennyit jelenthet közelítőleg a rendszer teljes működési sebességét tekintve.

Az is meglepett, hogy a 26e-s MB/s-os RAM-sebesség még mindig viszonylag messze van a CPU által legjobbnak írt 37e körüli maximális értékhez képest, holott a CPU által lehetséges legmagasabb 2400-as értéken mennek(az egyébként 2666-os) memóriák.

Hogyan lehet elérni ezt a majdnem 40/-kal jobb (valahol elvesző :F ) teljesítményt?

Ezeknél a laptop-RAM-oknál van egyáltalán kétoldalas? (DDR4)

[ Szerkesztve ]

(#75457) Pyttawrx válasza 5leteseN (#75456) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ram és CPU közt kb 15-20%. Azért csodát ne várj tőle, persze jobb, sikamlósabb lesz minden, a DC miatt.

(#75458) 5leteseN válasza Pyttawrx (#75457) üzenetére


5leteseN
aktív tag

: :R

Ezekről(?): "... Az is meglepett, hogy a 26e-s MB/s-os RAM-sebesség még mindig viszonylag messze van a CPU által legjobbnak írt 37e körüli maximális értékhez képest, holott a CPU által lehetséges legmagasabb 2400-as értéken mennek(az egyébként 2666-os) memóriák.

Hogyan lehet elérni ezt a majdnem 40%-kal jobb (valahol elvesző :F ) RAM-teljesítményt?

Ezeknél a laptop-RAM-oknál van egyáltalán kétoldalas? (DDR4)"

...valaki? ;)

[ Szerkesztve ]

(#75459) UHHH válasza 5leteseN (#75458) üzenetére


UHHH
senior tag

Ha már 5-tel kezdődik a neved: DDR5 memóriás vasat hajtottál-e már?
ALZA kínálatában már van pár Dell.
Az az igazi sebesség, az LPDDR5X-ről már nem is beszélve! :)

(#75460) 5leteseN válasza UHHH (#75459) üzenetére


5leteseN
aktív tag

:C Jár az (a képzeletbeli)5-ös a jó poénért!

A többivel kapcsolatban: Nem hajszolok teljesítményt ilyen (€/$/HUF)szinten.

Most az a saját magamnak kitűzött cél, hogy az említett DDR5-ösök előtti generációs "lapos"-hoz asztali VGA-t csapjak hozzá(eGPU), amiből egy kicsit is combosabb "kifutó" darabbal(MI25/MI50 a polcomon) a milliós csúcs-lapos gépek AI teljesítményét tudom hozni(közelit, reményeim szerint), olyan kompromisszumokkal(presztízs, "Almás" rongyrázás, ...), amiknek a többsége(hiánya) nekem elfogadható.

Ezt úgy "saci/kb" a fentebb említett tizedéből(sem) tervezem, a kellemesen használható AI-/MI-szintre építve, önköltséges (közeli, család-barát) költségvetésből.
Ebbe a célba nem csúszik bele még egy "lapos" sem DDR5-tel a jelenlegi nyilvánvaló áraikkal. Nekem.
A DDR4 RAM-sebesség is "csak" azért érdekes(a "miért 26e MB/s a maximum 37 MB/s helyett" kérdés formájában), hogy ha egyszerűen megtalálható ez a 40% RAM-sebesség, akkor had' jöjjön.
Az AI/MI területre a kifutó asztali VGA-k teljesítménye a döntő tényező, ezen a területen pedig az asztaliak nagyobb teljesítményűek, mint az 1M körüli integrált(lebutított) VGA-s laposok.
Ahol használni kell/szokták ezeket, ott van 230V! Azt nagyon kevés alkalmat elbukom, amikor még sincs! Ezeket "nehezen", de túl fogom élni! ;) :DDD

(#75461) Kbali válasza 5leteseN (#75460) üzenetére


Kbali
nagyúr

Menj a gamer notebook topikba a kérdéseddel, hátha hamarabb kapsz választ.

(#75462) baly81 válasza 5leteseN (#75460) üzenetére


baly81
aktív tag

"miért 26e MB/s a maximum 37 MB/s helyett"

Nem tudom hol találtad ezt a maximális adatátviteli sebességet, de ha a CPU adatlapján, akkor szerintem tök felesleges ezen pörögnöd. Te is tudod, hogy speciális laborkörülmények közötti értékeket szeretnek megadni. Olyan perifériákat használni, és körülményeket teremteni halandó ember meg nem tud...
Ha valami user benchmark oldalon láttad, hogy sokszáz /ezer felhasználónál ment nagyobb sebességen, akkor azoknak a moduloknak, illetve kiszolgáló eszközöknek kellene utánaérdeklődnöd.
Úgy vélem ebben a fórumban nem fogsz megfelelő segítséget kapni!

Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

(#75463) 5leteseN válasza baly81 (#75462) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Igen a CPU adatlapja adta meg a 37e MBps-t.

Mindez egy sok évvel ezelőtti CPU esetében, amikor még nem volt divat a jelenleg uralkodó brutális marketing-túltolásos stílus.

Nem rugózok rajta, "csak" a fentebb írtak miatt csodálkozom, hogy hol van az általam maximálisra épített(kétcsatornás üzemmódban, 2666-os RAM-ok, amik tudnak futni a megadott legmagasabb 2400-as értéken) vasnak van majd' 40%-os hiánya.

Az említett laboros-steril körülmények sem indokolnak ennyit szerintem. Egyszerűen a különbség okainak szakmai érvei érdekelnének!

Eddig nem nagyon jöttek ilyenek. Még az sem gond, ha nincs meg ez a tudás erre felé("semmi gond"), csak "elmaszatolós"-mellébeszélős indoklások zavarnának. ;]

Adatok:

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.