- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Max6
tag
válasz
MaxxDamage #54499 üzenetére
Végül nálam is az SSD lett a megoldás.
-
-
szucstom
őstag
Választ még nem mondhatok, kb. pénteken kapom kézhez a vasat.
Rendszer milyen van rajta? -
szucstom
őstag
Az 5558-as. Ennyire volt sajnos keretem.
-
szucstom
őstag
Sziasztok! Nemsokára kézhez kapom új Dell Inspiron gépem. Van esetleg valami, amire oda kell figyelni az inspiron gépnél?
-
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
E6410-esen bekapcsoláskor a kijelző 1-et villan (fehér) majd úgy marad, a bios képernyőt se látom. Külső kijelzővel simán megy, de windowsban nem látja a gyári kijelzőt (tükrözés, kiterjesztés). Kábelt megnéztem, csatlakozások jók, maga a kábel nem sérült. LCD csere vagy van vmi trükkje esetleg?
Köszi a segítséget
tuctuc -
yanna
addikt
Értem urak. Köszi!
-
-
yanna
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Ezek szerint garanciálisan orvosolhatják?
-
dorika87
őstag
válasz
haxxika #54447 üzenetére
Belement megoldottuk. Igaz az SSD 7mm-es és a keret a gépben gyárilag 9-es de bele tudta párom úgy csavarozni, hogy ne mozogjon. A gép szétszedése nem volt nagy ördöngösség, youtube videó segítségével elég egyszerűen sikerült hozzáférni a winchesterhez, kicsavarozás után le kellett pattintani a billentyűzetet és ott volt a HDD helye. Ha RAM-ot is kellett volna benne cseréni, az már nehezebb dió lett volna, de mivel 2GB van benne és többet nem kezel a gép így azzal nem volt gond.
-
yanna
addikt
Skacok!
Ma lettem figyelmes az alábbi képen látható "foltra" a képernyőn. Azt gondoltam pixelhiba, de képmetszővel készített képen semmi nem látszik, ill. a kurzorhoz viszonyítva kb. fél milliméterrel bentebb van.
Mi lehet ez? -
somasz
Topikgazda
-
soldi3r
veterán
válasz
Nobbigstein #54472 üzenetére
Mondanam, hogy mindketto inkabb messze van tole, mint kozel, de az 5470 sem egy kiemelkedo minoseg.
Szerintem nagyon hasonlo a ketto. -
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdése, hogy anyaghasználati/minőségi szempontból mi a különbség a Dell Vostro 5459 és Latitude 3470 között? Melyik a jobb, melyik áll közelebb az E5470-hez?
Régebben azt hallottam, hogy a Vostro-t nevezték át a 34-es Latitude-ra, és az eltűnt, de látom manapság, hogy mindkettő létezik.Köszi!
-
somasz
Topikgazda
válasz
castiels #54465 üzenetére
Semmilyen körülmények között nem éri meg belépő konzumert venni. Se újonnan, se használtan.
A nagyobb konzumereket is kb. csak akkor lehet ajánlani, ha adott összegből a max. hardvert akarja kihozni a delikvens, néha mozgatni akarja, és semmi más nem számít (szigorúan max. 3 évre tervezve).
Az, hogy rengetegen vesznek csak azzal magyarázható, hogy új, 3 év gar, 4GB videó szerepel a plakátokon. Az nem szerepel, hogy tejfölös műanyag, 5400-es vinyó, fényes, silány HD kijelző, hullámzó billentyűzet, vinyócseréhez alaplapot kell kiemelni, stb.
Én személy szerintem nem akarlak meggyőzni, írtam pár típust, nézegesd őket, nyugodtan tudjom őket ajánlani.
Ha ragaszkodsz a belépő Inspironhoz, vedd meg nyugodtan, de hogy ajánljuk, azt ne várd!
-
Magnum_
nagyúr
válasz
castiels #54465 üzenetére
figy már. nem volt 4-500k-m jó laptopra (ma már azok sem jók egyébként).
de találtam itt a fórumon megbízható eladótól (és azért vannak itt pára, pl neked is válaszolt olyan, akitől bármikor vennék gépet, sőt, szerintem fogok is) 3éves kotta, baba, felújított, fóliás Dell E6230-at talán 90k körül. Kapott SSD-t, +4gb ramot és ezzel vagizok a Starbucksban a sok hipszter almás mellett, mert nem csak jó gép, de szép is.
JA! és szerelhető + alkatrész ellátás is van hozzá. -
somasz
Topikgazda
válasz
castiels #54445 üzenetére
Nézd, ha a válaszokból enm jött le, akkor az összes kérdésedre válaszolok.
Nem éri meg ilyet venni.
Nem éri meg a 60-at.
Nagyon gagyi.
Videókártyát tekintve 3 évnél tovább ne tervezz egy integrált amd-vel, utána minden perc ajándék.
Igen, hülyeség.Ha nem szeretnéd figyelembe venni az ajánlásokat, akkor nem értem, miért kérdeztél minket.
-
geri005
tag
válasz
Dhampir #54455 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet, mikor megvettem talán 2 hónapja, akkor én ezeket észre sem vettem először, csak olvastam róla... írták, hogy driver / BIOS frissítés megoldotta.
Mindkettő megvolt, nem is tapasztaltam jó darabig, aztán 1-2 hete elkezdtek előjönni ezek a baromságok...
Ebből elsőre driver problémára gondolnék.
-
Dhampir
félisten
válasz
geri005 #54454 üzenetére
Persze, ez túlzás volt, de ebben az évben a Hardveraprón eladott gépek számarányát tekintve úgy vélem, hogy nem véletlenül hirdették meg pár hónap leforgása alatt. Többnyire a gariidő lejárta előtt szoktak megszabadulni a consumer notiktól, az igazán jó gépeket ritkán adják el ilyen hamar, legfeljebb csak valamiféle nyomós ok következtében.
Előbb-utóbb csak kiadnak rá egy újabb BIOS-frissítést.
Vajon az ismertté vált Skylake-hiba nem kavarhat be ebbe is? Habár azóta BIOS-frissítéssel orvosolgatták.
-
Shade45
senior tag
Honosítanom kellett a gépem garanciáját, kétszer is neki futottam, de semmi e-mailt vagy visszaigazolást nem kaptam hetek múlván sem, hogy sikeres-e!
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy honosítva van-e? Mert tegnap megpróbáltam harmadjára is, és akkor a gép származási országnál már Magyarországot írta.
-
dorika87
őstag
Üdv. Megvan az ssd. Micron C400. Jelenleg utazom ezért nem tudok róla több infót. Tudja valaki hány mm-es és egyáltalán bele fogom tudni tenni adapter nélkül a Dell mini 1018-ba?
Délután tudok foglalkozni vele addig gondoltam infót gyűjtök. Köszi. -
geri005
tag
7559-nél még mindig előjönnek az idegesítő hibák (alvó állapot után akadoznak a videók, 0 terhelés alatt passzívról maximumra nyomja a ventiket stb...) Legújabb BIOS van rajta, legújabb driverek...
Látom van itt azért pár ilyen masina tulaj. Tapasztaljátok / van esetleg megoldásotok ezekre?
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Lenne alkalmam venni egy 3 éves Dell 3531-et.
I3 2227
Hd 8730
4GB RAM
500 GB vinyo60 e lenne.
Megéri ilyet venni? Átlagfelhasználásra lenne csak.
-
anorche1
őstag
Palmrest ki lett cserélve a gépen touchpad -del együtt, de ugyan olyan bugos maradt mint volt. Ez a bug pedig Linuxon is megvan.
Az újabb dell latitude gépeken is alps touchpad -et használnak? Vagy rájöttek már hogy egy synaptics messze jobb minőségű? -
fcbarca
őstag
sziasztok.Dell 7559-be ddr3l ram van,ha egy sima ddr3ast teszek hozzá jó lesz?vagy inkább ddr3l-t keressek..
-
dorika87
őstag
válasz
dellfanboy #54422 üzenetére
Tönkrement benne a hdd, és mivel egy új hdd kb. annyit ér mint most maga a gép, ezért nem foglalkozik tovább vele a jelenlegi munkahelyem és így elhozhattam meghajtó nélkül. (nekik csak a helyet foglalta a szekrényben)
Szóval a winchesterről nekem kell gondoskodnom. Van otthon elfekvőben 2.5 HDD, de gondoltam lehet beszerzek egy (használt) SSD-t, hogy gyorsítsak a kicsikén picit. -
dorika87
őstag
válasz
somasz #54419 üzenetére
Köszi szépen, SSD-t tervezek bele mindenképp tenni (akár valami használtat is innen apróról, mert többet nem érd számomra a dolog). Szerencsére gyárilag 2GB van benne. Úgy tudom ennél többet nem is tud kezelni.
Egyébként ezt a gépet most szereztem irodai selejtezéskor (ingyen) szóval pusztán pót/tartaléknak szánom otthonra, vagy ha hordozni kell valahova akkor pont megfelel a mérete és a súlya miatt pl. filmnézésre, netezésre. Mást nemigen tervezek vele
tisztában vagyok vele, hogy elavult, pont ezért tudtam hozzájutni
de nekem "ennyit" megért.Nem tudom lenne-e értelme eladni? HDD nélkül mennyit érne? (mert az nincs benne)
-
somasz
Topikgazda
válasz
dorika87 #54418 üzenetére
Ez alapján megy a 8.1: [link], lehet, hogy a 10 is menne.
Legolcsóbb ssd-t dobd bele, mert úgyis csak sata2 van benne. Amennyiben a közeljövőben lecserélnéd, akkor tervezz az ssd-vel hosszútávra.
Ha még nem lett kibővítve a ram, akkor tégy az 1gb mellé még 2gb-ot.Én biztosan lecserélném a gépet, a proci nagyon gyengécske /lesz/. A kijelző pedig a felbontásával a mai kor igényeinek szerintem nem felel meg.
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Igaz netbook és nem notebook, de lenne egy kérdésem Dell Inspiron 1018-al kapcsolatban.
Van értelme SSD-t tenni bele, egyáltalán elboldogul vele? Milyen op. rendszer ajánlott hozzá Win 7 Starteren és Linxuon kívül amivel elvan a kicsike, esetleg Win 10? Köszi előre is. -
bazsimano
őstag
-
bazsimano
őstag
válasz
bazsimano #54399 üzenetére
erre valaki?
elore is koszonom! -
szucstom
őstag
válasz
dellfanboy #54407 üzenetére
Ahham... köszi szépen. Akkor ezek szerint marad a fényes kijelzővel rendelkező Inspiron, játékra az alkalmasabb
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Tervezem, hogy veszek egy Dell vasat, viszont nagyjából ugyanolyan árban látok Vostro, illetve Inspiron gépeket is. Meg tudnátok mondani nekem, hogy a kettő között van-e egetverő különbség? (a Dell honlapjáról nem sok infót tudtam kihámozni).
-
Dhampir
félisten
válasz
haxxika #54403 üzenetére
E6540-et hol láttál? Mert én sehol.
Az E5540 anyaghasználata nem valami jó.
(#54405) haxxika
NBD garival használtan ritka, mint a fehér holló. Én már hónapok óta keresgéltem ilyeneket, de esélytelen. Korábban tömegével voltak, mára kifogytak. Persze keresgélni kell, egyszer csak lesz megint, de ahogy távolodunk az időben, nagyobb számban már az újabb generációk lesznek kihullajtva... talán.
-
jujafa
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy új laptopot venni, az egyik kiszemelt az alábbi:
Dell Inspiron 5558
Kb. 160 ezer Ft lenne rá, windows nem kell rá, és általános felhasználásra szeretném, optikai meghajtóval.
Tudnátok segíteni, melyik típust válasszam?
Köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged