Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
válasz dave0825 #43300 üzenetére
A 4 partició az a Linux particiók,legegyszerűbb ha az egészet leformázod,és tiszta HDD-re telepíted a W7,drivereket pedig a Dell oldalon tudod letölteni.Fentebb már írtam hogy szívtam a Dell Power Manager-rel,szóval a drivereket W7-re kell letölteni.
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
félisten
-
dave0825
őstag
válasz Giovanny #43301 üzenetére
és szabonagyur: köszönöm szépen a nagyon gyors választ (ilyen egy igazán jó topik ).
Még annyit hadd kérdezzek, hogy a garancia nem veszik el attól, hogy lecserélem Win7-re az Ubuntut, és minden partíciót formázok, ugye?Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
félisten
-
dave0825
őstag
válasz szabonagyur #43304 üzenetére
Okés, értem. AMD van benne
Köszönöm még egyszer mindkettőtöknek a válaszokat. Ha probléma merülne fel, remélem számíthatok ismét rátok.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
félisten
-
Giovanny
őstag
-
dave0825
őstag
válasz szabonagyur #43306 üzenetére
Kell még ezeken kívül valami? Vagy esetleg valamelyik helyett valami? Ez mind innen valók.
Mi az a WU?Ja, Windows Update gondolom Azt az én gépemen sem használtam sosem.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
félisten
-
dave0825
őstag
válasz szabonagyur #43309 üzenetére
Szóval amik itt vannak, azokon kívül más nem kell? A Wifiből egyiket szedtem csak le persze, BIOS-t nem akarom frissíteni. Video, Wifi, Hálózat, Audio, Touchpad, Chipset, ezek vannak, van még valami?
-
félisten
-
dave0825
őstag
válasz szabonagyur #43311 üzenetére
App fület nem találtam (lehet én voltam csak vaksi), de Google barátom segített, úgyhogy az is megvan. Wifiből pont azt álltam neki szedni, az volt a frissebb
Akkor köszönök mindent ismét, ha neadjisten gond lenne, akkor még írok.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
félisten
-
paolinho
őstag
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy a Dell Inspiron M5010-be milyen méretű CD/DVD keret való (vinyónak)?
-
félisten
-
SAIKON
tag
válasz soldi3r #43298 üzenetére
3-4 darabot letöltöttem az univerzális tool-okból, de egyik sem használható. Windows alól próbálom, de van amelyik "can not indentify the BIOS" szöveget hallat (UBB toolkit 2), winplash 64 bit: "The input file can not be found, pedig csak backup-ot akarok, ahhoz gondolom nem kell input file
Valaki mentett már BIOS-t Dell gépről? -
paolinho
őstag
válasz szabonagyur #43315 üzenetére
És ebből ugye csak egyféle van? Értem ezalatt, hogy ha veszek egy ilyet, akkor az szélesség, mélység, vagy mit tudom én még mi miatt nem fordulhat elő, hogy nem megy be?
-
félisten
-
dave0825
őstag
válasz SzaboZE #43317 üzenetére
Sikerült minden, tudok windows-t telepíteni, nem 2 gépre tettem már föl, és annyira kezdő sem vagyok. Csak nem tudtam, hogy melyik partíción mi van, amit érdemes lenne meghagyni (Ubuntu alatt nem találtam őket, nem ismerem a rendszert; windows meg a rendszeren kívül 1 partíciót ismert föl).
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Dell Inspiron 15, a wifi telepítés után ezt írja ki: "Az értesítő dll-t nem regisztrálták, a program nem fog megfelelően működni."
A laptop csak pár óráig van nálam sürgősen ki kellene találnom a baját, egyelőre annyit találtam, hogy ez Dell-tipikus hiba.
Találtam ilyet is:
futtatni kell: "regsvr32 wltrynt.dll" - és ez elvileg megoldja a hibát, de nálam további hibaüzenet jö elő:Előre is köszönöm!
-
-
SAIKON
tag
válasz somasz #43322 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat, de valamit félreértettetek
pl. ha windows backup-ot szeretnék, akkor a windows reinstall nem megoldás, vagy igen?Szerintem ez egy teljesen normális dolog, hogy szeretnék egy BIOS-ról backup-ot készíteni. Vannak olyan brand-ek, ahol ezt automatikusan felajánlja a tool (pl HP).
Tehát nem BIOS- frissítés, hanem backup lenne a jelenlegi BIOS-ról.
Lehet hogy BIOS-os topic-ba kellett volna írnom, bocsánat. -
soldi3r
veterán
válasz SAIKON #43327 üzenetére
Igazabol nem, szerintem nem normalis es foleg nem altalanos dolog, egyebkent a hasonlat is rossz, az egyik egy oprendszer, a masik egy eeprom.
Az egy mas kerdes, hogy te szeretnel, a te dolgod. 100% hogy van ra megoldas, de gyanitom azert nem foglalkozik vele senki, mert nincs ertelme.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
jedi08
újonc
Üdv Mindenek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy új Inspiron 3542 laptopom és memóriát szeeretnék bővíteni, jobban mondván cserélni, mivel csak egy slot van benne...
Tudja valaki, hogy pontosan milyen ram jó bele? Ha jól tudom nem mind1 a feszültsége..
Köszönöm a segítséget előre is!
Boldog Karit mindenkinek!
-
zuchy
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Dell Latitude E6520-as laptopom és olyan problémám van vele, hogy a HDMI nem működik. Vagyis működött kétszer már, filmnézésnél, gondoltuk nézünk egy harmadikat is, na ez nem jött össze. Próbáltam másik laptoppal, ott tökéletesen működik, tehát sem a tv sem a kábel nem rossz. Próbáltam újratenni a VGA drivret (HD3000 van benne), de nem hozott sikert. Lehet megdöglött a HDMI port a notin?
Mit lehet még kipróbálni? Mert az előző két filmnél simán ment a dolog, de most fel se ismeri a Tv-t a noti, de a TV jelzi, hogy a kábel végén van valami...[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
frovery
senior tag
Üdv mindenkinek.
Adott egy Dell F3607GW laptop ami 7-et sípol és se kép, se hang.
Neten találtam egy megoldást, ami számomra elég drasztikus. Az alaplapot be a sürőbe és x ideig melegíti, majd összerakva működik. Ennél humánusabb megoldás létezik erre a problémára?Kösz
-
paolinho
őstag
válasz szabonagyur #43319 üzenetére
Igen, köszi, sata-s és 12,7-es kellett bele. Már benne is van a vinyó, és keret meg a gépben
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Egy Dell Latitude D630 van nálam javításon, de a BIOS-ában még a boot sorrendet sem tudom átállítani, mert az egész jelszóval van védve (Admin password).
Ezt nem tudjátok, hogyan lehetne eltávolítani?
Az alaplapi elemet már leszedtem róla (utána visszatettem), így az időt sikeresen elfelejtette, de a jelszó továbbra is kitart...
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Wyll
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Jó tippek ezek, viccen kívül. Ha nem kaptam volna priviben egy master-jelszót generáló orosz megoldást, mindenképpen kipróbáltam volna őket! Így csak szimpla köszönöm!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
somasz
Topikgazda
válasz soldi3r #43344 üzenetére
Én sem szoktam feltételezni semmit. Rengetegszer van ez, hogy úgy kerül vissza a cégtől lízingből, hogy le se szarják, tudod-e állítgatni a biost.
Sőt, ismerős kért meg a múltkor, hogy a munkahelyén használt gépét frissítsem fel ssd-vel, rammal, mert nem képesek rendes gépeket biztosítani. Ellenben minden le van kódolva, védve, csak a rendszergazda telepíthet nyomtatót, stb. Elege lett és most már van egy tök gyors régi inspironja. (továbbra is hihetetlen, mennyit képes gyorsítani egy ssd egy ilyen öreg gépen)
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Wyll
őstag
válasz somasz #43345 üzenetére
Így van, itt is ez a helyzet, a cég felajánlotta és megvették igen olcsón az üzleti laptopot, használták is egy csomó ideig, és most először kéne belenyúlni a bios-ba, és jön a meglepi, hogy jelszóval védett....
Csak a kereshetőség kedvéért tehát:
Dell Latitude D630 BIOS jelszó leszedő program
(pontosabban ha jól értem minden -595B végű modellhez jó)
Nekem működött! Beírod neki a service tag-et a végén az -595B -vel (BIOS-ban alul ki van írva a teljes string), és ad rá egy olyan jelszót, amit el fog fogadni a BIOS.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
xxxx.x
tag
Boldog Karácsonyt minden fórumozónak!
-
szentkuti11
addikt
Üdv mindenkinek!
Először is természetesen én is boldog karácsonyt kívánnék mindenkinek!
Másodszor is volna egy kérdésem. Van nekem már egy ideje egy Dell Latitude E4310-esem, ahogy látom, abból is a legjobban felszerelt (bár nyilván egy 2010-es gép nem fogja soha felvenni a versenyt a mai kis gépekkel, de nekem nagyon megfelel), felszereltsége alapján erről a gépről van szó. Intel Core i5-540M 2,4 GHz, 4 GB RAM, 250 GB HDD, Intel HD videókártya. Most arra gondoltam, hogy dobnék bele egy kis pénzt, a gyári 54 Wh-s 6 cellás akkumulátor már bekerült a gyári 3 cellás helyére, így már egész jól bírja a gép, most egy kicsit a teljesítményre gyúrnék. A leggyengébb pontja a gépnek nyilván a grafikus gyorsító, de ezen nem nagyon tudok módosítani, ugye (??)? Marad a HDD lecserélése egy hasonló méretű SSD-re, esetleg 8 GB RAM vásárlása a korábbi 4 GB helyére. Szerintetek melyik éri meg jobban?
-
félisten
válasz szentkuti11 #43348 üzenetére
hello
Használat függő, de ha választani kell akkor előbb SSD-t a gépbe, aztán ha kevés a RAM akkor lehet bővíteni. Látványos javulás SSD_vel lenne.
-
szentkuti11
addikt
válasz szabonagyur #43349 üzenetére
Köszönöm a választ.
Jellemzően munkára használom a gépet, szövegszerkesztés, képszerkesztés, videóvágás, ilyesmik. Néha filmezek vagy böngészek vele, és egyébként teljesen meg vagyok vele elégedve. Tehát akkor az SSD-vel érdemes kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
- Dell Latitude 5490 palmrest touchpad burkolat dc in kábel és hangszóróval
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 52.5 Wh akkumulátor
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 ANGOL világítós billentyűzet
- 3db hp chromebook 14 g3 egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest