Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
SuhAndrea
csendes tag
Sziasztok! Előre is elnézést, ha nagyon dilettáns a kérdésem, de nem veszek gyakran laptopot.
A Dell Inspiron M5110 és az N5110 között vacilálok.Az M5110-es gép 15 000 forinttal olcsóbb lenne: AMD A6-3420M processzor van benne és 4 MB ram, 640 GB-os merevlemez.
Az N5110-es gép: Intel Pentium Dual Core, 2 GB ram és 320 GB-os merevlemez.
Én pusztán a logika alapján az M5110 felé haljanék, mert olcsóbb, viszont több ram és nagyobb merevlemez tartozik hozzá. Az, hogy AMD, vagy Intel meg nekem sokat nem mond. Az AMD rosszabb márkának számít és azért olcsóbb? Megér az Intel + 15 000 forintot?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
-
hokkkenek
csendes tag
Bios frissítés után már kevesebbszer csinálja a driver elakadást. 10-ből 5-ször kb. Ezt a problémát leszámítva magával a géppel abszolút megvagyok elégedve. Nagyon robusztus és igényes a kidolgozása. Az aksi kicsit bírhatna többet, de nyüstölöm is rendesen... Többek között emiatt a fórum miatt is döntöttem a Latitude mellett, mert első körben Inspironokat néztem. Mivel van egy N5110 a családban tudom milyen és igazából nem annyira vészes, mint a híre, de az tény hogy nem valami masszív. Remélem ez a E6530 még 5-6 év múlva is laptop marad. Mindenkinek ajánlom, aki hosszabb távra tervez laptopot venni és nem sajnálja rá a pénzt. (mert sajnos elég drága... )
Köszönöm a segítségeket!
-
fogtunder
nagyúr
válasz gameresboy #27383 üzenetére
nemtom hogy van az intel+amd kombónál, de intel+nvidia optimus esetén tudtommal úgy van a kiépítés, hogy bár a képet az igp számolja, de a kimenetet csak az integrált kártya vezérelheti, ezért folyton az adja majd a képet. szóval lehet ezt nem fogod tudni megváltoztatni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
SzaboZE
addikt
-
vilmaboy
őstag
válasz BigBlackDog #27393 üzenetére
Most olvasom, hogy achi-ban telepítetted. át ne kapcsold, mert nem fog működni. Csak akkor kapcsold vissza, ha teljesen újrahúzod az opot. Izé... őőőő... Ha feltelepítetted már 1x achiban, akkor hogy telepítetted fel? Alternatív megoldásként mi lenne ha megpróbálnád usb-ről telepíteni?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz BigBlackDog #27391 üzenetére
őőőő. Milyen oprendszert is akarnál telepíteni? Xp?
Sata és achi. javaslom olvasd el. ott le van szépen írva. felesleges copyznom.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #27390 üzenetére
Úgy tűnik megtaláltam az okot. Akkor nem tudja beolvasni rendesen a lemezt, ha a BIOSban a "SATA operation" AHCI-n van. Ha átteszem ATA-ra, akkor tökéletesen betölti a win telepítőt. Lehet, hogy nem támogatja ezt a feature-t az optikai meghajtó? Mivel a wint AHCI-ban telepítettem, így marad egyenlőre az a beállítás. Egyébként mi a kettő között a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
vilmaboy
őstag
válasz BigBlackDog #27387 üzenetére
akkor nem is települne. A win alapú memótesztek nem mutatnak ki minden esetben hibát, még ah van is, nem a teljes memót vizsgálják. Javaslom inkább a memtest86-ot. Kiírod. bootolsz róla és teszt. 1órát fusson minimum. Ha leszeded a lemezt izóban és az nem hibás, akkor próbáld meg visszaírni az iso-t lemezre, ha még nem tetted. Hátha csak a lemez sérült... Alaplap vagy emmó szokott ilyesmit művelni leggyakrabban
-
molnarpeter
nagyúr
válasz BigBlackDog #27382 üzenetére
Telepítettem vele wint, meg pár lemezt beolvastam, semmi probléma, bár utóbbit már külső házból csináltam.
mp
-
-
vilmaboy
őstag
válasz BigBlackDog #27385 üzenetére
nem lehet memória hiba?
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #27382 üzenetére
Ha viszont csinálok egy képfájlt egy lemezről, és visszaellenőrzöm, tökéletesen megcsinálja és a képfájl is jó lesz. Tényleg nem értem ezt. Mi a fittyfene lehet vele?
-
Muerte
addikt
válasz gameresboy #27383 üzenetére
Biosban nem lehet letiltani az IGP-t?
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 5520-as notebook, Radeon HD 7670M videókártya.
Hol tudom azt beállítani, hogy alapból ne a HD 4000-et, hanem a Radeon HD 7670M-es videókártyát használja?
Van egy olyan lehetőség, hogy váltható grafikus vezérlő konfigurálása menüpont, de ott csak hozzá tudok rendelni játékot!
Én azt szeretném, hogy mindig a Radeon HD 7670M-es kártáyt használja.Üdv,
Gboy -
BigBlackDog
veterán
Dell 5430-nál optikai meghajtóval másnak nincsen gondja? Bármilyen progit akarok telepíteni, nem sikerül, "a forrásfájl sérült" üzenetet kapom. Win telepítésnél is hasonló a helyzet, egy darabig eljut a driverek betöltésénél, majd a forrás sérült üzenettel megáll.
Szerintetek mi lehet a gond? -
vilmaboy
őstag
elleknél ha fel van minden normálisan pakolva a gépre, akkor az FN+F2 vagy ami a wifi-BT.t kapcsolja, nem feltétlen kapcsolja be mindegyiket. a windows mobilközpontban ha ki van kapcsolva pl a BT, akkor csak a wifit fogja kapcsolni egész addig, amég ott nincs engedélyezve a BT.
-
SzaboZE
addikt
válasz B-L-A-C-K #27377 üzenetére
Szerintem az Fn-F2 egyszerre kapcsolja a BT-t és a wifit, ebből következtet arra, hogy ha a bluetooth megy, akkor a wifinek is kéne.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Gaka571 #27356 üzenetére
Megmondom őszintén nem értelek...
Írtad ebben a hozzászólásban: "Természetesen be van kapcsolva a wifi, ugy nem müködik."
Majd egy utáni hozzászólásban: "Tehat a lenyeg, hogy a wifi engedélyezve van, (az FN+F2 egyelöre a Blutetooth-t kapcsolja)"
Most akkor saját magadat hazudtoltad meg, azaz nincs bekapcsolva a wifi, a bluetooth az lehet de az nem a wifi...Így miért csodálkozol hogy nem is megy
Az a baj nincs előttem ilyen gép hogy megnézzem, de ha driver fent van ok, funkciós gombok drivere fent van megint ok, + kell egy olyan driver ami kezeli a wifi-t még pluszba, illetve a bluetooth-t (de lehet itt csak külön van a wifinek)
Szóval még mindig azt mondom nem gyári hiba hanem felhasználói, azt hogy melyik drivert nem raktad fel azt így látatlanba nem tudom megmondani...
[ Szerkesztve ]
-
fkenny
senior tag
Ha netán valaki noti vásárláson törné a fejét! Dell Latitude E6410 extrákkal !
[ Szerkesztve ]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Henrico
tag
Nagyon szépen kérem, hogy akinek sikerül n5110-hez win8 64bit-hez letölteni a drivereket a dell oldaláról, jelezze privátban..
A webadmin-tól agygörcsöt kapok... küldözgeti a linkeket, hogy miket próbáljak letölteni én pedig írogatom, hogy a file nem található.. próbáltam másik hálózaton másik géppel leszedni, detto...
Érdekelne, hogy más sikerrel járt e vagy sem. Köszönöm! -
miko_
tag
Sziasztok vásároltam egy Dell inspiron 5520-as notebookot amin alapból ubuntu van.Windows 7 telepítésnél az utolsó lépésnél újraindul és folyamatosan azt csinálja. Windows XP-nél meg kékhalál van. Az ubuntut visszatéve ismét tökéletes mi lehet a hiba?
-
Razuel
aktív tag
Nem jár érte garivesztés. Ramot, HDD-t nyugodtan lehet cserélni, csak nem szabad szétbarmolni és ha gariztatni viszed csak a saját alkatrészei legyenek benne, mert minden sorszámozva van. Pár napja én is vettem egy 5520-at, majd holnap leírom a tapasztalataimat vele. Egyébként csak egy 3 csavaros fedelet kell leszedni az aljáról és már rögtön cserélhetünk is ramot vagy hdd-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
akyyy
senior tag
Van kétféle Dell Inspiron 5520-as, az egyik Intel® Core™ i5 3210M de 4 gb memória
a másik Intel® Core™ i3 2370M 8 gb memoriával.
árban ugyanannyi kb. melyik jobb választás? vagy van jobb ennyiért? (kb 175ért)
-
Gaka571
csendes tag
válasz vilmaboy #27357 üzenetére
Rendben, elnézést a reakciom miatt, csupan probaltam a hozzamszolo szintjere lepni (hogy merre azt most mar ne firtassuk), azt is emlitettem, hogy az próbáljon segiteni aki tud, ill. aki hasonló problémával találkozott. A kommunikacionk minosegerol ne essen több szo.
Tehat a lenyeg, hogy a wifi engedélyezve van, (az FN+F2 egyelöre a Blutetooth-t kapcsolja). Egyebkent olvastam a hibaról az Intel honlapjan is (ja es adapter egy intel centrino wireless-n 2230), de sajnos azok az instrukciók sem voltak hasznalhatóak. Az Inteltöl letöltött driver meg az adaptert sem ismerte fel.
Tehat megegyszer köszönöm a segitseget, azt hiszem ki fogom probalni ezt a hires dell szervizt, aztan meglatjuk.Üdv!
-
cellpeti
nagyúr
Dell Latitude E6400-ről mi a vélemény. Hordozhatóság szempontjából érdekelne főként. Mennyire nehéz? Milyen "vastag"?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
SzaboZE
addikt
válasz Gaka571 #27349 üzenetére
Mondjuk az is egy rettenet okos megoldás a Delltől, hogy internetről szedjem le hozzá a a wifi, de még a lan drivet is.
Rettenet okos dolog utólag telepített szoftverrel a gyártót szapulni, hogy miért nincsenek driverek... A wifi hibát egy live ubuntuval simán le tudnád tesztelni, ha azzal sem lát hálózatokat, akkor elképzelhető hw hiba.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz hokkkenek #27350 üzenetére
Valamiért a video driver nem indul el. De ezt neked senki nem fogja tudni kideríteni, hogy miért, max egy microsoftos mérnök. Ez nem a dell és a win7 kombinációja, hanem szimplán driver leakadás, nem csak dellnél tapasztaltam már ilyet. Esetleg érdemes még BIOS-t upgradelni, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz Gaka571 #27356 üzenetére
mivel itt gyakori probléma szokott lenni, hogy pl a mobilközpontban a bekapcsolások ellenére is tiltva marad a wifi, ezért ezzel kezdjük a hibakeresést. Nincs a homlokodra írva, hogy menyire vagy guru a témában. A másik pedig, hogy az Asus-ra fel is megy minden driver, majd tapasztalod, hogy legalább az alap 4-5 drivert illik supportról letölteni, mivel a wines elég ratyi. Ha nem fogadod meg a tanácsokat és csak anyit látsz meg belőle, hogy most téged lehurrogtak, akkor valóban nem tudunk segíteni.
-
Gaka571
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #27351 üzenetére
Hát ugye egy átlagos vásárot az elsö benyomás gyözne meg. Engem nem sikerült. Az Asus gépre (ami szintén 1 hetes), ugyanigy win ujratelepités utan hiba nelkül települt minden. Erröl ennyi.
Természetesen be van kapcsolva a wifi, ugy nem müködik.
Mégegyszer köszönöm a hasznos és használhato instrukciokat! -
vilmaboy
őstag
be van kapcsolva a wifi? Vagy kis kapcsolóa gépen, vagy FN gomb + akármi, vagy tálcán windows mobil központ és ottannék.
Szerk: most látom B-L-A-C-K is erre gondolt... nem olvastam. bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Gaka571
csendes tag
válasz kiskaktusz #27352 üzenetére
Köszi, igazán hasznos volt a hozzászólásod!
-
hokkkenek
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #27351 üzenetére
Igen, a szervizes fiúk is ezt ajánlották. Valószínű hogy ez lesz a vége a dolognak, csak jó lett volna ha simán lecsukáskor megoldja maga a dolgot. Megszoktam ezt a funkciót, és reflexből ha el kell valahova ugorjak, lehajtom a képernyőt, hogy ő szépen elaltassa magát.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
"Hatalmasat csalódtam a gépben, teljesen biztos vagyok benne, hogy ez volt az első és egyben útolsó Dell cucc, amit vettem."
Ne haragudj már de egy ilyen dolog miatt csalódtál a Dell-ben? Szerintem ez csak user error lesz, de ha még esetleg hibás is lenne bárhol előfordulhatnak ilyen kis hibák, még egy 2 milliós gépnél is, ezért nem kéne leírni.
Amúgy szerintem be sincs kapcsolva a wifid... Mivel ilyenkor van az hogy nem lát egy hálózatot sem attól hogy a driver fent van...
Ha jól rémlik 7720-ban Fn + F2 gombbal tudod kapcsolgatni a wifit, persze akkor ha ennek a drivere is fent van...
hokkkenek: Most így látatlanban nem tudom mitől lehet ez neked, de mi lenne ha kikapcsolnád ezt a funkciót, azaz ha lehajtod ne csináljon semmit úgy állítsd be win7-t...
[ Szerkesztve ]
-
hokkkenek
csendes tag
Sziasztok!
Már egy pár napja ecseteltem a problémámat. Ha lecsukom a képernyőt, és a Windows alvó állapotba kerül magától, mikor kinyitom, egyszerűen nem kapcsol be a képernyő.
Itt is írta valaki, hogy ez előszokott fordulni vele, és a szervizben is csak annyit mondtak, hogy nem hardveres probléma, egyszerűen a Win7 és a Dell kombinációja ezt eredményezheti. Nálam nagyobb tudású és tapasztalatú emberektől kérdezem, hogy törődjek bele, vagy verjem tovább a hisztit, netán cseréltessem ki?
A barátnőm új Inspiron N5110-e még sosem csinálta ezt, pedig neki "buherált" windowsa van.Egyébként Latitude E6530-ról beszélünk, előtelepített Win7-el, i5-ös processzorral.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Gaka571
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám, amiben ha tud valaki, kérem segtsen! Egy hete vettem meg az új Inspiron R17 SE 7720 laptopomat, telepítettem a gépre egy Windows 7 Home Premium 64bit-es rendszert. A Dell honlapján elérhető kimondottan ehhez a géphez való (megadtam a Service Tag-et - 9YYD1W1) driverek közül mindet hiba nélkül tudtam telepíteni. Valamennyi driver rendesen funkcionál is, kivéve a wifit. Az adaptert ugyan felismerte, de semmilyen hálózatot nem érzékel, még közvetlenül a router mellett sem. Kipróbáltam még néhány más drivert is, amit szinten a Dell honlapjáról értem el, de mindig ugyanaz az eredmény. Egyszerüen nem tudok internetet varázsolni a gépre. Mondjuk az is egy rettenet okos megoldás a Delltől, hogy internetről szedjem le hozzá a a wifi, de még a lan drivet is.
Hatalmasat csalódtam a gépben, teljesen biztos vagyok benne, hogy ez volt az első és egyben útolsó Dell cucc, amit vettem.
Nagyon kérem, ha valaki találkozott már ezzel a problémával, vagy tud rá megoldást, akkor segitsen pls!
Előre is köszönöm!Üdv.: Gábor
-
mghltm
addikt
válasz kutyuska #27347 üzenetére
a verzio mindkettonel ugyanaz: VBM25D1Q/VBM1AD1Q, A00
a telepites soran az Installation Instructions leirast kovettem lepesrol lepesre es minden rendben ment
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
kutyuska
aktív tag
válasz mghltm #27346 üzenetére
Az általad küldött linken lévő fájlt elindítva PM800 2.5 SATA2 drive-ra hivatkozik.
Nekem pedig ezt adja az E4200 service tag alapján:
SAMSUNG_MULTI-DEVICE_A00_R276534.exe
Az előtte lévő oldalon ezt írja:
Applies to:
PM800 256GB THM SATA2 SSD | PM800 128GB THM SATA2 SSD | PM800 64GB THM SATA2 SSD
Elindítva pedig azt írja, hogy ez a 128GB-os SSD firmware.A leírásában csak az szerepel, hogy indítsuk el az .exe fájlt ás kövessük az utasításokat.
A telepítési utasításban pedig bootolható USB drive készítésről, SATA vezérlő ACHI módba állításáról, stb. beszél.
Leírnád az upgrade menetét?
Köszi[ Szerkesztve ]
" Babra munka, de megéri! "
-
mghltm
addikt
válasz kutyuska #27342 üzenetére
en ezt raktam fel anno: Samsung PM800 64GB THN SATA2 SSD VBM1AD1Q
service tag alapjan talaltam meg a drivers and downloads/sata alatt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
-
-
azreon
tag
válasz mghltm #27322 üzenetére
Néztem hozzá frissítést, de nekem úgy tűnik, hogy pont ezt az SSD-t nem támogatja az update ami a Dell oldalán van. De lehet, hogy akkor futok még egy kört a típusszámokkal és hátha. Csak tönkrevágni sem akarom, mert elég drága ezeknek az SSD-knek a cseréje.
"The best way to predict the future is to invent it." - Alan Key
-
azreon
tag
válasz kutyuska #27327 üzenetére
Köszi a segítséget.
Igazából a probléma nem az, hogy hogyan kell átköltöztetni a windowst hanem, hogy milyen olcsóbb alternatíva lenne. Az OCZ Noct-t azért hoztam fel példának, mert jóval olcsóbb lenne. Egy rendes 1,8-as SSD 30K Ft felett van, míg a nocti kb 15K Ft. A csatlakozó részt tudom, hogy különböző. De mivel üres az mSATA hely a gépben ezért jó alternatíva lenne. Hogyha működne..."The best way to predict the future is to invent it." - Alan Key
-
SzaboZE
addikt
válasz cellpeti #27334 üzenetére
Lehet, hogy ők erre hasznáják Nekem volt egy ideig, de visszatértünk a D410-re. Hihetetlen, de fürgébb, tettem bele SSD-t, azóta netre, office-ra azt használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
-
mghltm
addikt
válasz kutyuska #27326 üzenetére
kozben talaltam egy kepet fw frissites utanrol, ugyanaz az ssd tipusa mint a tiednek
-
cellpeti
nagyúr
üdv
használ itt valaki a mindennapokra Dell D420/430as gépeket?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
kutyuska
aktív tag
válasz azreon #27320 üzenetére
Szerintem ilyen SSD van az E4200-ban:
Az OCZ mSATA, ez pedig microSATA. Nem egyforma a csatlakozójuk szerintem.
Itt egy link, hogy a Samsungon kívül még mit lehet betenni az E4200-ba, kompromisszumokkal persze.
[link]Itt pedig a Win7 költöztetéséről:
[link]" Babra munka, de megéri! "
-
kiskaktusz
addikt
válasz vilmaboy #27324 üzenetére
A probléma az volt, mint nálam régen, hogy 2GB volt alapból a gépen, így 32 bites rendszert tettem fel, ahogy ő is, de a support.dell.com-on csak 64bites rendszerhez vannak driverek. A ram olcsó most, bővítettem, igen többet esznek a 64 bites cuccok, de legalább gyorsabban működnek, vettem bele +2-t, nincs vele gond
btw a gépe is olyan, int az enyém (Inspiron M5010)"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
vilmaboy
őstag
válasz kiskaktusz #27323 üzenetére
+1 nem olvastam vissza eléggé, vagy elment felette a szemem... Így az én álláspontom is az, hogy bővíteni kell legalább 4GB-ra.
-
kiskaktusz
addikt
-
mghltm
addikt
válasz azreon #27320 üzenetére
e4300-am van, gyarilag 64gb-os samsung ssd-vel szereltek. kesobb jott ki hozza olyan firmware, amivel mar tud trim-et. en a helyedben eloszor egy frissitest probalnek meg
-
azreon
tag
Sziasztok
Van egy Dell E4200-as notebookom, amiben micro SATA 1.8"-os SSD van. A problémám, hogy egyrészt lassú, másrészt nem támogatja a TRIM-et. A gépben található egy mSATA foglalat, ahova pl egy OCZ nocti mSATA kártyát be lehetne tenni. A kérdés, hogy lehet-e róla bootolni? Mert akkor kiszerelném a meglévő SSD-t egy ilyen kártyára. Az SSDből venni egy újabbat/gyorsabbat kb 30000Ft viszont az OCZ mSATA kártya a fele lenne.
Van valakinek ilyennel tapasztalata? Használ valaki mSATA kártyát bootolásra? Esetleg egy próba erejéig lenne valakinek egy ilyen kártyája letesztelni a koncepciót?Előre is köszi a válaszokat.
"The best way to predict the future is to invent it." - Alan Key
-
vilmaboy
őstag
válasz #01682176 #27317 üzenetére
menyi szabad memód marad? Menyi memó van összesen a gépben? Csak amiatt kérdem, mert nekem a vostroban 4gb van, amiből még játék stb alatt sem tudok megetetni 3-nál többet. mindig van szabad memóm, így nem is látom indoltnak fejleszteni.
-
kiskaktusz
addikt
válasz #01682176 #27317 üzenetére
Hynix, Kingmax, Kingston. Igazából "szaréhugyé" lehet venni RAMot, nem kell sem tuningolható, se ősrégi DDR technológiájú ramot venned. Egy 2GB-os db elég olcsóért meg van. Cserébe a 64 bites rendszer és a +2gb ram fürgébbé teszi a gépet.
A laptopbővítős topicban arra figyelmeztetnek az 1. hsz.-ban, hogy a márka, az órajel és a kapacitás lehetőleg egyezzen, mert a bios lehet gondban lesz. Én márkában nem, de kapacitásban és órajelben maradtam a gyári megoldásnál és nincs vele semmi problémám.
Ha úgy döntesz és veszel ramot, lehet kell majd biost frissítened.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
veterán
Van valakinek tapasztalata pcmcia express hot swap-al?
Vettem egy x-fi-t az xps-be. Ebben van egy pcmcia slot, amibe beletolom a kártyát. Ez eddig oké.
Van arra valami megoldás, hogy amikor kihúzom a kártyát, akkor a beépített hangszórók szóljanak, amikor visszatolom, akkor pedig a hangkártya működjön? Valami program esetleg?A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
SzaboZE
addikt
válasz #01682176 #27313 üzenetére
Már elmondtuk mit lenne érdemes tenned. Véleményem szerint tök mindegy hogy 500 vagy 700MB, a mai memóriaáraknál ez egy mellékes dolog. Az svchost bármi lehet, a 70MB valóban kicsit sok. De sokminden mehet a memóriába (fetch stb), nem mérvadó az alap. Nekem most Pl 1.7GB, de menet közben nem növekszik. (8GB RAM van a gépben).
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Az normális, hogy több memóriát eszik a 64 bites win?
Néztem a feladatkezelőt, és 3 svchost igen eszi a memóriát, az egyik 78000K, 71000K...
Jelenleg 1.06 GB van használatban.. -
SzaboZE
addikt
Ez egy elég botcsinálta összehasonlítás, gyanítom a két gép között jelentős különbség van felépítésben Ha meleg van, akkor felpörög a venti, az a dolga. Nekem M4500-asom van (gyk E6510 tuning kiadásban), ezen a hűtési házirendet is lehet állítgatni a dell control centerben. Ha akarom csendes, de meleg a gép, ha akarom, akkor hűvös de zajosabb.
-
válasz SzaboZE #27302 üzenetére
Nem, nem. Itt csücsül mellettem egy e6410
(#27300) premete: Thinkpadem volt. Fix 1500-on forgott a CPU hűtő, szinte hangtalan volt. A Dellem meg gondol egyet hajtja 3000-en, aztán gondol mégegyet és teljesen kikapcsolja. Csinálja ezt sima netezés közben is, rohadtul idegesítő. Egyszerűen el van tolva, mások is panaszkodtak rá.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
Liudvikas
tag
sziasztok
ez miért van?
játék közben simán 100 fps, néhány másodpercre pedig visszaugrik 10-15re.
n5110, i5-2450M, win8
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dell XPS #27277 üzenetére
kétszer próbáltam msdna iso-ból, egyszer se aktiválta be a gép licensz kódja. a gyári dell lemezzel semmi baj nem volt, csak a gép ugye 4 giga rammal és 32 bites oprendszerrel érkezett, ellenben barátnőm vostrójával, ahol a 2 giga ramhoz adtak 64 bites windowst...
I hate morning people. And mornings. And People.
-
SzaboZE
addikt
válasz #01682176 #27298 üzenetére
Én a helyedben beruháznék egy 2GB modulra, nem olyan vészes az ára, 32 bites oprendszernek sem árt. Nem hinném amúgy, hogy több memóriát foglalna a 64 bites verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Startech.com TB3DKDPMAWUE Thunderbolt 3 Dual-4K (PC & Mac) dokkoló - ÁRCSÖKKENTÉS!
- Eladó több db akkumlátor Lenovo Belső Thinkpad T570-T580 T460 és 1 db Új fóliás Dell Latitude 5520
- Akció! Karcmentes! ASUS ROG Zephyrus Gamer Laptop 144Hz i7 8750H 24GB RTX 2070 8GB Dobozában
- DELL Latitude 5410 i5-10310U - 8GB RAM - 256GB SSD - Win10Pro - használt - 1 év garancia
- GARANCIÁLIS ÓRIÁS Asus Rog Strix Scar 18 G834J gamer laptop/i9-13980HX/32GB RAM/2TB SSD/RTX 4090/18"
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest