Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
Egy vostro 3350-re raktam fel win8at. nem működik a touchpad több újjas vezérlése, pl görgetés és nem megy a 3 gyorsgomb a laptopon (support center gyorsgomb stb... jobbra fent a laptopon). melyik illesztő kell ezekhez? Azt hittem a dell quickset, de az nincs win8hoz.

-
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS
üzenetére
néha úgy érzem jó lenne még egy kis plusz. ebben gondolkodom.... Ha nem lenne sokban ráfordítanám.
Jut is eszembe. Még nem szedtem ki az optikai drive-ot. beépítőkeret kb mibe kerülhet? Csak bele kéne gyűrjem a gépbe a háttértárat is.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS
üzenetére
akkor tudni fogom, hogy a tőled mexokott precízséggel jártál el... Nekem ez elég biztosíték, hogy bevállaljam... + nyilván kivesézem én is a témát, de ez nem anyira szakterületem, nincs ilyesmben elegendő rutinom
Nem volna anyival drágább egy i5 dedikált grafikus kártyával, akkor inkább gépet cserélnék. De anyit meg nem ér nekem a dedikált graf.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS
üzenetére
Ne értsd félre... Nem hibáztattalak én téged és biztos vagyok abban is, ha minden infód megvolt a körülményekről, akkor nem tévedsz ilyesmiben. Ha nem stimmel a chipset és tudtad (márpedig, ha valaki akkor te utánajársz alaposan), akkor nyilván nem javaslod... Sajna bele lehet futni... Írásod alapján /nem közlik a chipset támogatást, és a letöltendő lehetőség közül is egy van/, ha fent vagyok én is rábolintok biztosan. és még sokan mások itt ph-n.
-
vilmaboy
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
chipsettnél kötve hiszem. mint írod lapto kell cserélni ilyenkor. rémálmomban sem akartam még chipsettet cserélni...
-
vilmaboy
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Most olvasom, hogy achi-ban telepítetted. át ne kapcsold, mert nem fog működni. Csak akkor kapcsold vissza, ha teljesen újrahúzod az opot. Izé... őőőő... Ha feltelepítetted már 1x achiban, akkor hogy telepítetted fel? Alternatív megoldásként mi lenne ha megpróbálnád usb-ről telepíteni?
-
vilmaboy
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
őőőő. Milyen oprendszert is akarnál telepíteni? Xp?
Sata és achi. javaslom olvasd el. ott le van szépen írva. felesleges copyznom.
-
vilmaboy
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
akkor nem is települne. A win alapú memótesztek nem mutatnak ki minden esetben hibát, még ah van is, nem a teljes memót vizsgálják. Javaslom inkább a memtest86-ot. Kiírod. bootolsz róla és teszt. 1órát fusson minimum. Ha leszeded a lemezt izóban és az nem hibás, akkor próbáld meg visszaírni az iso-t lemezre, ha még nem tetted. Hátha csak a lemez sérült... Alaplap vagy emmó szokott ilyesmit művelni leggyakrabban
-
vilmaboy
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
nem lehet memória hiba?
-
vilmaboy
őstag
elleknél ha fel van minden normálisan pakolva a gépre, akkor az FN+F2 vagy ami a wifi-BT.t kapcsolja, nem feltétlen kapcsolja be mindegyiket. a windows mobilközpontban ha ki van kapcsolva pl a BT, akkor csak a wifit fogja kapcsolni egész addig, amég ott nincs engedélyezve a BT.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Gaka571
üzenetére
mivel itt gyakori probléma szokott lenni, hogy pl a mobilközpontban a bekapcsolások ellenére is tiltva marad a wifi, ezért ezzel kezdjük a hibakeresést. Nincs a homlokodra írva, hogy menyire vagy guru a témában. A másik pedig, hogy az Asus-ra fel is megy minden driver, majd tapasztalod, hogy legalább az alap 4-5 drivert illik supportról letölteni, mivel a wines elég ratyi. Ha nem fogadod meg a tanácsokat és csak anyit látsz meg belőle, hogy most téged lehurrogtak, akkor valóban nem tudunk segíteni.
-
vilmaboy
őstag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
+1
nem olvastam vissza eléggé, vagy elment felette a szemem... Így az én álláspontom is az, hogy bővíteni kell legalább 4GB-ra. -
-
vilmaboy
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én sem találkoztam ilyesmivel manapság. Egy ram volt, amit nem tudtam megmagyarázni, hogy miért nem megy ismét. Kivettem a laposból, majd visszaraktam és nem ment többé. Hogy mi volt? Fogalmam sincs... Meg nem roppant stb... szaxerűen volt eltávolítva saját kezüleg.
-
vilmaboy
őstag
megnéztem neked. Digital Persona Fingerprinter a szoftver neve ami vezérli az ujlenyomatolvasót. Ez épül be a winbe. Persze kell mellé a driver is, hogy a hardver működjön. Én mint írtam is, a dell supportosoktól kértem cd-t, de ha nem akarsz küzdeni velük, akkor megkeresem neked és küldök egyet. próba meg a 80/016-157 számot, hátha küldenek gyárit neked is. Ha nem, akkor segítek. Keress meg priviben ezesetben.
U.i: Ezért csinállunk biztonsági mentést a stabil rendszereinkről.

-
vilmaboy
őstag
Az ujlenyomatot egy külön szoftver kezeli, aminek a neve elnézést, de nem jut eszembe. Sajnos kb fél éve levették a support oldalakról. hogy miért nem tudom. Én úgy jutottam hozzá, hogy felhívtam a dell 80-as számát és ők elküldték nekem postán. Azt viszont hogy jó e linux alá, még nem próbáltam.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Blaise7
üzenetére
3350-re én is szívtam vele. Nem csak a driver kell az ujlenyomatolvasóhoz, hanem egy szoftver is, amit meg ne kérdezz miért leszedtek a support oldalról és nem is lesz fent elvileg többé. Én felhívtam a 80/016-154 ügyfélszolgálatot és ők küldtek nekem egy szoftver install cd-t... Azóta működik rendesen. Sajna a szoftver neve sem ugrik be. Odahaza van... Ha nem jutsz dűlőre vele, akkor keress meg priviben.
-
vilmaboy
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
abból baj nem lesz, ha rendszergazdiként futtatod... én ezt tenném.
-
vilmaboy
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Sokhoz így jön már ki az update. Én is így csinálom a sajátomon.

-
vilmaboy
őstag
akárhogyan is, de az nem normális, ha egy gép csiklandoz.

-
vilmaboy
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
tőled is csak azt utdom kérdezni, hogy service tag alapján nincs a support oldalon?
Ha nem találjátok, akkor töltsétek le a driveridentifier nevü progit. Megkeresi nektek a drivereket és felajánlja a letöltéseket is. regelni kell rá, de ingyenes. nyugodtam regeljetek. nem zaklatnak.
Másik lehetőség, hogy hardverazonosító alapján rágugliztok a driverre. Arra figyeljetek, hogy vannak driverek amik márkaspecifikusak. Értsd: nem jó a dell drivere pl az asus ugyanazon hardverére. Van pár driver amit direkt egy márkára vagy típusra írnak meg. Etért javasolt a support oldalit leszedni. Ilyen pl sok esetben a VGA driver is.
-
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
válasz
csoki9019
üzenetére
ezt a kérdést inkább ebbe a topikba tedd fel.
-
vilmaboy
őstag
A vásárlástól számított 1 éven belül kitolni a garanciát 3ról 5évre ugye? Hol kell ezt intézni?
-
vilmaboy
őstag
válasz
ilililililil
üzenetére
Hamár homár, legyen kövér... Ulti.
-
vilmaboy
őstag
ha garos, akkor cseréltesd ki. A User Manuálok nem szabják meg, hogy mennyit használd telepről és menyit adapterről a gépet. Bírja ki az akksi és kész. Ha meg xar, akkor cseréljék ki amég garos. Tény hogy gajjravágja, ha egyfolytában töltőn van... Nade azt senki nem írja le, hogy nem használhatod így... Evidens garanciális buli. /privát vélemény/
-
vilmaboy
őstag
válasz
üzenetére
Wireless 1503 802.11b/g/n ez kéne legyen
ne a realtec honlapról szedd le, hanem dell supportról. a hardver gyártók sok esetben saját drivereket írnak a laptopgyártó cégeknek. Nem viccből nincs fent friss driver a laptop support oldalán, hanem azért, mert célspecifikusan lehet, hogy ez a legjobb hozzá. vagy csesztek csak rá. az is lehet.
-
vilmaboy
őstag
válasz
ilililililil
üzenetére
"létezik, hogy 2 win reinstall után mindig bekapnám ugyanazt a vírust?"
Létezik, ha valami olyan dolgod fertőzött, mint pl a pendriveod vagy mittomén és szépen reinstall után visszamászik a vírus.
-
vilmaboy
őstag
válasz
üzenetére
szerintem vagy be van kicsit halva az oprendszered, vagy valami illesztő problémád van. Elképzelhető hogy egy frissítés és/vagy egy program telepítése stb... zavarta meg. Én kezdésnek uninstallálnám a hálókártya driverét, majd restart és support oldalról való driverrel újraraknál. Hátha...
-
vilmaboy
őstag
A nagy levegőről annyit, hogy ne van erre srpay, ami tuti nem tartalmaz olajat, vizet stb, mai a levegőben van. A kompresszorok levegője sem a tuti erre. Abban is van pl olaj és nem csapatja le tökéletesen a vizet sem. Lehet kapni számtek - elektronikai boltokban levegő sprayket.
-
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Személy szerint epekedve várom, hogy mire jutsz vele, megoldódik e.
dobj majd egy kommentet, hogy mire jutottál. 
-
vilmaboy
őstag
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Mint felettem szólók is írják... Ne a grafikai kártya gyártójától szedj le drivert... iagz, hogy általában azok a legjobbak, de sok esetben a gyártó a laptop gyártónak saját drivereket írr, amivel jobbak, mitöbb működnek helyesen. Szedj le a lapos gyártójának supportjáról service tag alapján oprendszer specifikus drivert. azzal valszeg jó - jobb lehet. Ha a legfrissebbel nem, akkor az előtte lévővel...
-
vilmaboy
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
megy a privi
-
vilmaboy
őstag
2.5, 100 x 69.85 x 9.5mm méretű ssd befér a Vostro 3350be? vagy túl vastag?
-
vilmaboy
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
+1

-
vilmaboy
őstag
válasz
Liudvikas
üzenetére
valószínü volt egy kis áramingadozás. ilyenkor megvédi magát a gép és van amelyik csak miután kivetted majd visszatetted az akksit, akkor hajlandó elindulni... a megoldás 1xű... tessék venni a 100-200 000 forintos laptopokhoz egy 1000-2000 forintot képviselő hosszabbítót, ami túláram és áramingadozástól megvédi a gépet... ennyi esélyt adjunk meg az alaplapnak legalább ott, ahol a legtöbbször használjuk...
a kocsiban is bekötjük a biztonsági övet -
vilmaboy
őstag
Vostro 3350 I3ba létezeik erőssebb proci ami bele is megy?
-
vilmaboy
őstag
válasz
Liudvikas
üzenetére
Igazándiból ha csak biosba enged be amikor bent az akksi és akksi nélkül meg megy szépen a boot, akkor az vagy akksi hiba, vagy alaplap lesz. Nem lehetne elvileg attól baja, hogy 1,5 hétig bedugva maradt, mert ha teljesen feltölt az akksi, akkor kikapcsolja a noti a töltést. Attól viszont lehet baja, ha áramszünet volt és volt egy túláram, vagy egy áramingadozás stb... az odacsaphat az alaplapnak. Meg kéne ezt a laptopot méretni szakival. ha garos, akkor javaslom vidd be szakszervizbe...

-
vilmaboy
őstag
Az a drága jó ember Vilmaboy kommentelt hozzá neked.
-
vilmaboy
őstag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
+1

Maga a support korrekt az én tapasztalataim alapján is. villámgyorsak és precízek. a szerződött partnerek már kevésbé sajna...

-
vilmaboy
őstag
off a téme. bocsi érte...
Én a központi nokia szervíztől kaptam vissza így egy csúcs N-es készülékem. Leszakítva félig a fólia, zsíros alatta a kijelző és összekarcolva a fém hátlap. 3x küldtem vissza a hiba miatt. harmadikra így jött vissza. 4edikre sikerült megjavítani... szánalom.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Liudvikas
üzenetére
ezekben nem olyan akksik vannak mint a régi lada szamarában
Rajt hagyhatod. nem lesz baja tőle. Formázni sem kell igazán őkel. Ha rajt a töltő és az akksi is a notin, akkor töltőről indít. a töltés viszont tény, hogy nem direktben az akksira megy, hanem átmegy az alaplap egy részén is. ha zárlatos az akksi, lehet gondja, de még akkor is el kéne induljona noti. max nem érzékelné az akksit, vagy nem töltené. szal érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Google Pixel topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- World of Warships
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem olvastam vissza eléggé, vagy elment felette a szemem... Így az én álláspontom is az, hogy bővíteni kell legalább 4GB-ra.

/A magyar jogrend szerint nem vagyok köteles Önmagamra és közeli hozzátartozómra terhelő vallomást tenni/ 
Köszi
szép munka