Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz nkmedve #26491 üzenetére
Mivel az új gépek még nem futottak éveket, ezért nem tudok nyilatkozni Mindenesetre az E szériában az nvidia hiba elcsitult. Szerintem terjeszd ki azt a garit 3 évre, mert nagyon költséges tud lenni egy meghibásodás.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Dell XPS
veterán
válasz Attix70 #26498 üzenetére
Amikor egy laptopnál külső monitoron sem látható kép, vagy hibás, az a VGA-ra utal. Nálad nehéz egyértelműen megfogalmazni, mert nincs LCD megjelenítés és még semmit nem tudunk az előzményekről. Mitől tört be a kijelző, (lesett valahonnan) van még máshol is meghibásodás, stb... HDD milyen állapotú? Vajon ha lesett sérült-e? Szóval érdemes mindent számba vetni, mielőtt Neki látsz. Hol tart most egy ilyen gép egyben? Lehet ha összeadod a ráfordítást, plusz kiárulod ami van, azért egy régebbi de használható gép elé ülsz le azonnal.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz Attix70 #26496 üzenetére
Nem, akkor mondtam volna. Amennyiben találsz, és Te is kitudod cserélni akkor ez az egyetlen út, hogy az elképzelés megvalósuljon. Itt is nézz körül, meg úgy mindenhol hátha van bontáson olyan amelyikbe jó az alaplap. Majd össze kellene vetni egy javítási árral is, hogy melyikkel jönnél ki jobban...
Üdv, Dell XPS
-
nkmedve
őstag
válasz SzaboZE #26487 üzenetére
Újabb gépeknél még mindig szoktak a GPU-k leválni? Pl. a GT525m-nél találkoztatok ilyen jelenséggel? Prociknál fordult elő hasonló gond?
Azért kérdezem, mert most szereztem be egy XPS 15z-t 2.8GHz-es kétmagos i7 procival és a fennebb emlitett GPU-val, FullHD képernyővel és próbálok elővigyázatos lenni, hogy minél tovább birja (csak 1 év garanciám van rá és a i7 procis alaplapot utólag megvenni nem olcsó mulatság, ha cserélni kell).
A GPU elég hűvös (60-70 fok játék alatt), de a proci forrófejű tud lenni terhelés alatt ha a Turbo be van kapcsolva (3.3 GHz-en 90 fokig fel tud menni simán, ezzel fűtve az egész házat és a GPU-t is), Turbo nélkül 10-15 fokkal hűvösebb és a hűtés se visit annyira. Érdemes lenne kikapcsolni a Turbót, vagy nincs amiért aggódjak?
Amúgy szeretem a gépet, bár a billyentyűzete 3db Latitude után elég siralmas. Ennél a modelnel (XPS 15z) milyen gondokkal szoktatok találkozni?
-
Attix70
aktív tag
Sziasztok !
A napokban szert tettem egy D620-ra ( ismerőstől , törött kijelzővel ajándékba ) .
A készülék sajnos nem kapcsol be ( külső monitoron ).
Van ezeknek valami sarkalatos pontjuk ami miatt meghibásodhatnak.Üdv , Atti
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok,
Dell Studio XPS 1640-es gepnek szeretnem a garanciajat meghosszabbitani.
Tudtok-e ajanlani uzletet, ahol meg tudom ezt oldani?
Koszonom elore is!
udv,
Cseh Peter
-
Edorn
senior tag
Van valakinek tapasztalata ezen laptoppal kapcsolatban?
Dell Inspiron N5050-i5 notebook
http://edigital.hu/Notebook/Dell_Inspiron_N5050-i5_notebook_fekete_+_Windows_7_operacios_rendszer-p326921.htmlMunkához kellene (weboldal programozás/programozás, kis photoshoppolás, játék[LoL, WoT, talán GW2]).
Elég sokmindent szoktam egyszerre futtatni, így terhelném rendesen (több böngésző egyszerre jó sok oldallal, excel, photoshop vagy gimp, biztonsági mentések, skype, dropbox, programozáshoz szerkesztő (phpEdit, vagy Microsoft Visual Studio) + zenehallgatás)Bírni fogja? Laptopokkal nagyon nem vagyok képben...
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
vilmaboy
őstag
A nagy levegőről annyit, hogy ne van erre srpay, ami tuti nem tartalmaz olajat, vizet stb, mai a levegőben van. A kompresszorok levegője sem a tuti erre. Abban is van pl olaj és nem csapatja le tökéletesen a vizet sem. Lehet kapni számtek - elektronikai boltokban levegő sprayket.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
SzaboZE
addikt
Alul van pár csavar, kitekered és leveszed az alját. A hűtőt 5 csavar tartja. Szedd ki, valószínüleg már pollenszűrő alakult ki a lerakódott porból.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
MarQs
senior tag
Nagy levegővel, némi bátorsággal, okosan csinálva menni fog!
Ui.: nézem ezt a belinkelt tutoriált... feltűnt, hogy a srác csupasz kézzel "műt". Biztos, ami biztos legalább a szerszámmentes kézen legyen valamilyen vékony kesztyű. Akár textil, csak ne nagyon szöszöljön!
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Иван
őstag
Hát őszintén, gépet csak összeraktam, moddolás tuti nem volt, pasztára nem emlékszem (de nem rémlik). Amúgy tudok finoman bánni az ilyenekkel, szóval lehet megpróbálom.
Köszönöm a tanácsot.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
MarQs
senior tag
Ha asztali gépek, hardverek terén magabiztos vagy, csináltál már CPU/GPU pasztázást, esetleg némi moddolást, tudsz finoman bánni azzal az egy-két szerszámmal, ami kellhet, van kézügyességed, akkor nem hiszem, hogy égető szükség lenne egy takarításhoz a szervizre. Persze mindezt kezeld fenntartásokkal - tehát csak saját felelősségre!
Kaptam már szét egy hasonlóan koros masinát nem egyszer - Inspiron 6400 - és szerintem kis túlzással olyan mint a legó.
Elsőre azért szánjatok rá néhány órát - ajánlott inkább hétvégén nekiállni - mert ezt csak nyugodtan lehet csinálni... meg a "gyönyörködéssel" is el lehet bőven piszmogni az időt. Az sem árt, ha előre alaposan átnézitek azt a tutoriált, hogy folyamatában, logikailag jól követhető e...Ui.: és ha már úgyis könyékig lesztek a cuccban, érdemes elgondolkodni a CPU újrakencézésén - igaz ehhez mélyebbre kell "ásnotok"... Négy év után már az "illik" kategória.
[ Szerkesztve ]
-
kbenceta
csendes tag
Hello!
Kinéztem egy Dell Inspiron 5720-as gépet. 17,3" Intel i7, 6gb ram, 1TB merevlemez, GeForce GT 630 stb. Mi a véleményetek róla?
-
Иван
őstag
Hali!
Adott egy Inspiron 1525-ös lapos, Merom magos CPU-val, 4 éves.
Pár hete elkezdődött az, hogy a CPU 80 fok fölé kúszik egy 20 perccel a hidegindítás után. Gyanúsan hangos a lapos, mintha nem menne a venti benne, és 20 perc múlva le is áll a gép. Nyilván, hogy ne süljön meg,Azt akarjuk a tulajjal, hogy szétszedjük és kipucolja esetleg a felgyülemlett por miatt, vagy megnézze milyen is a dolog, hátha valami triviális Ezt a linket találta mint tutorial, de túl meredeknek tartja (én se szívesen kezdek bele, mert nem vagyok annyira szaki). Kérdés, hogy megpróbáljuk magunk megcsinálni, vagy szervízbe küldjük?
Azért kérdezem, mert én már raktam össze gépeket, pucoltam is, de laposhoz még nem volt dolgom. Egyszerűbb beadni egy szervízbe, vagy szerintetek megéri megpróbálkozni tehát nem nagyon tudjuk-e elrontani?
Már ha ez a problémája a masinának.
Előre is köszönöm a tippeket
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
SzaboZE
addikt
válasz fogtunder #26465 üzenetére
4GB-nál nem olyan észveszejtő dolog az, a 8-nál annál inkább... Én a médiacenteremre kénytelen voltam 32 biteset tenni, mert a szuper harmincezres lcd-s távirányító nem megy 64 bitessel...
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz fogtunder #26456 üzenetére
nos, a Vostro telepítője jó volt, nem kért kulcsot, aktiválva mászott fel a gépre. azon viszont még mindig nem bírtam napirendre térni, hogy egy gyárilag 4 giga rammal szerelt gépre valaki kitalálta, hogy 32 bites windowst rakjanak.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
SzaboZE
addikt
válasz mghltm #26462 üzenetére
Általában 90W kell/jár a maiaknak, a 65W-ért nyikorognak már, régen pedig a 65W is elég volt. De persze géptipustól függ, a subok még ma is beérik 65W-al. Dokkolt géphez mindig eggyel nagyobbat kell venni, mint a géphez. Tehát 65-nél 90, 90-nél 130. A 130W majdnem mindenhez elég (néhány kivétel akad, pl M2010).
-
MarQs
senior tag
válasz Dell XPS #26452 üzenetére
Köszi szépen a megerősítést!
Hogy sikerült rávenni a rendszert, csak szimplán bedobom a cuccost és kész? Mutat valamilyen visszajelzést a rendszer, hogy hé, hát ez az AHCI működik?...most nézem, hogy az előző háeszben rosszul is betűztem a szóban forgó funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
-
Dell XPS
veterán
Hali,
Gondolom a díszkeretre célzol, ami illeszkedik a házhoz. Igen, rászerelhető az SSD-re is. Nem volt még utángyártott akkumulátorom, így arról nem tudok nyilatkozni. A 9 cellás akksi természetesen több időt biztosít (nehéz definiálni mert sok mindentől függ, hasznos), de más paraméterű adapter kell hozzá. Így ez már jelentősebb beruházás, Neked kell tudni megéri, vagy sem.
Üdv, Dell XPS
-
fogtunder
nagyúr
válasz SzaboZE #26451 üzenetére
az OEM iso netről volt, ahhoz nem jó az OA kulcs, a dell honlapján nem találtam opciót iso letöltésre. ha minden igaz, a dell telepítő nem is kér kulcsot, csak felismeri, hogy dell gép és boldogan települ, legalábbis abból, amit eddig találtam infót, ez jön le. este rápróbálok a 3350 telepítőjére, aztán meglássuk.
premete: honnan töltötted le?
[ Szerkesztve ]
-
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
bedobom ide is a kérdést, hátha valaki próbálkozott már ilyennel.
tegnap vettem egy e6320-ast, amit felettébb okos módon 4 giga rammal és 32 bites oprendszerrel szállított a dell az eredeti tulajának. tehát van egy win 7 prof OA licenszem, meg egy telepítő lemez, amiről fel tudok rakni egy oprendszert, ami nem látja a teljes memóriát és ez nem jó.
tegnap este hirtelen felindulásból felraktam egy OEM win7 pro angolt, amit persze az OA kulccsal nem tudtam beaktiválni. tudnék szerezni egy 3350-es vostrohoz adott 64 bites win 7 lemezt, de hobbiból nincs kedvem windowst telepítgetni, jó lenne vajon ez a lemez a latitude-höz is? illetve mi ilyenkor a megoldás, ha nem jó? hívjam fel a dellt és kérjek tőlük lemezt?
-
MarQs
senior tag
Üdv!
Egy Inspiron 6400-as notiba pakolnék SSD-t, de a BIOS-ban semmi nyoma, hogy támogatná az ACHI-t a gép, ellenben a chipset (ICH7-M) adatlapján az Intel jelöli a funkciót.
Van esetleg tapasztalat a géppel kapcsolatban e témában? A külföldi oldalakon nem valami meggyőzőek az infók...[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
Ha SSD-t szereled egy Dell D630 gépbe a gyári HDD helyére, akkor át tudom szerelni a műanyag takaró elemet is a HDD-ről az SSD-re?
Utángyártott 6 vagy 9 cellás akkumlátor mennyire megbízható? a 9 cellás mennyivel bírja tovább, nem melegszik túlságosan?
-
SzaboZE
addikt
-
B-L-A-C-K
titán
E5520-ashoz nincs valakinek valami normális színprofilja? Olyan fos ennek a kijelzője hogy szörnyű, még magamnak sem tudom normálisan belőni...
-
-
cellpeti
nagyúr
üdv
13,3"ba keresek Core i procis gépet, amely sokáig bírja akksiról(7-8óra). Létezik ilyen?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
nVIPER
senior tag
Szétbontottam csuklótámaszig egy Vostro 3460-at. De ebben hol van az MSATA foglalat? Ahol lennie kellene ott hiányzik a csatlakozó
[ Szerkesztve ]
-
M3xx
tag
válasz tuctuc #26427 üzenetére
Nálam is ugyanez a hiba jelentkezett kb. 1 hónapja 1525-ös Inspironnál (4éves). Miután megrendeltem az új aksit, gondoltam ránézek, hogy is áll az aksi, valószínűleg megijedhetett, mert azóta teljesen normálisan üzemel... Tölti rendesen, működik telepről is. Igaz leszedtem a battery info view nevü progit, aszerint 62,5%-os a telep. Az új aksi még nem jött meg, plusznak nem baj, de remélem, hogy nem az AC adapterrel volt/van gond.
-
-
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám kerülte egy DELL laptop a következő problémával: nem tölt az akksi, azt írja ki, hogy: "csatlakoztatva, nem töltődik". Mivel úgyis újra kellett telepíteni, akksirendelés helyett azzal kezdtem, és meglepődve tapasztaltam, hogy windows install közben végig töltött (gyári Win7 x64 DELL dvd). Felraktam a drivereket, minden ok, elkezdett frissíteni a windows, restart után megint kiírta. Gondoltam ok, sebaj, felraktam újra a wint (tölt rendesen), aztán már a driverek felrakása után szarakodott. Kikapcsolva ugyanúgy nem tölt, viszont ha belépek a bios-ba, akkor simán feltölti az akksit, majd ahogy belépek a win-be megint rossz.
Miután bios-ban tölt, én kizárnám a hardveres problémát (gyári akksi, gyári töltő amúgy).
Amiket próbáltam:
- ac ki, akksi ki-be
- a ki, akksi ki, bekapcs gombot 60 sec-ig nyomom, ac vissza, akksi vissza
- Microsoft ACPI vezérlő uninstall / reinstall
- bios frissítés a legfrissebbre
- csatlakozók tisztítása (rájöttem, fölös, hisz bios-ban tölt)Van valakinek ötlete?
tuctuc
[ Szerkesztve ]
22 éve a PH-n
-
foxxmotor
tag
válasz kiskaktusz #26421 üzenetére
Nem erre gondoltam, mert ott nem lehet ilyesmit beállítani. Ha CD -ről akarnék bootolni akkor egyértelmű, hogy azt kell előrébb tennem.
Az a kérdés, hogy van egy recovery partíció amin a win 7 telepítő van. Ha újra akarom telepíteni a gépet, akkor hogy tudom előcsalogatni a telepítőt?
Volt Asus gépem amin szintén így lehetett újratenni a win -t és ott bekapcsoláskor ha megnyomtam egy adott billentyűkombinációt akkor automat elindult a telepítő a recovery partícióról. -
soldi3r
veterán
válasz SzaboZE #26410 üzenetére
na ez jó hír! az e6400-am kicsit hangosabb volt mint a mostani x200-as tp
mindkettőben csak az 1 egész és 2 feles mini pci-e port van? msata-s?
ezeknél nincs olyan dokkoló, ami tartalmaz optikai meghajtót?
igazából a 13"-ost néztem ki magamnak, (12"-osbol valszeg x220-at vagy 2560-at vennék)[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
foxxmotor
tag
A gépemen egy külön partíción van egy eredeti windows telepítő. Mikor bekapcsolom a gépet, mi az a billentyű kombináció amivel elő tudom csalogatni a telepítőt, egy esetlegs újratelepítés végett?
Előre is köszönöm! -
SzaboZE
addikt
válasz kiskaktusz #26416 üzenetére
Ez is PC Inkább asztalit
-
Liudvikas
tag
válasz kiskaktusz #26416 üzenetére
bátyám laptopja tönkrement időközben, és nekiadtam a PC-t, hogy tudjon dolgozni. nincs pénzem másikra. (diák vagyok)
eladhatnám a laposom kb 80ért.
-
Liudvikas
tag
na megtörtént a win7 reinstall, sokkal gyorsabb minden
kérdés, hogy játékra a high performance-t ajánljátok? nem öli meg hamar a hardvert a folyamatos hő? vagy levegyem a max órajelet 85-90%ra?
-
SzaboZE
addikt
válasz B-L-A-C-K #26398 üzenetére
A speedstep miatt jelentkező alharmonius zajokat hallani, ez minden géppel így van, mióta a speedstep létezik. Ha max órajelre állítod a cpu-t, akkor megszűnik, de érthetően gyorsabban merül az akku és jobban melegszik a gép.
-
SzaboZE
addikt
-
-
Liudvikas
tag
válasz Dell XPS #26407 üzenetére
az a baj,hogy kicsit alulméreteztem, (15gb talán) és alig 7 gb szabad hely van a C/programok partíción. ez nem kevés?
igazából az zavar,hogy percek alatt bootol be
és elvileg a legújabb n5110 driverek vannak,mégis sokkal szebben futnak a játékok ismerősöm i3as változatán[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz Liudvikas #26405 üzenetére
Hali,
Természetesen ez nagyon jól jöhet, ha előre leszeded a driver-ket. Hiszen egy ilyen esetben csak rámész az ismeretlen eszközre, majd telepítés és megadott útvonalon (lemez vs pendrive) megtalálja magának a saját driver-ét. Lehet hogy innen már ismerős.....Dell sopport oldaláról töltsd le a gépedhez a driver-ket.
Vagy belépsz a DELL oldalára tag számmal, azonosítja a géped típusát, és onnantól kezdve minden adott. Nem akartad használni a Recovery partíciót?Szerk:(#26406) odrif később fejeztem be, sorry!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Liudvikas
tag
helló
eléggé tele van szemetelve az n5110em,ès holnap újratelepíteném a windowst.
az egèsz vinyót ledarálnám,az a kérdésem,hogy érdemes lenne-e a drivereket letölteni egy adathordozóra? nem emlékszem már annyira a drivertelepítés menetére, csak hogy sokat szívtam veleegy-két hasznos tanácsot szívesen hallanék
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Politika
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen házat vegyek?
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Új Bontatlan Asus Rog Strix 3év Garis Laptop 16" QHD+ 260Hz i9 14900HX 1TB SSD RTX 4060 8GB
- Startech.com TB3DKDPMAWUE Thunderbolt 3 Dual-4K (PC & Mac) dokkoló - ÁRCSÖKKENTÉS!
- Eladó több db akkumlátor Lenovo Belső Thinkpad T570-T580 T460 és 1 db Új fóliás Dell Latitude 5520
- Akció! Karcmentes! ASUS ROG Zephyrus Gamer Laptop 144Hz i7 8750H 24GB RTX 2070 8GB Dobozában
- DELL Latitude 5410 i5-10310U - 8GB RAM - 256GB SSD - Win10Pro - használt - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest