- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
-
f.szabo
tag
válasz
vilmaboy #27471 üzenetére
Üdv, lehet nem voltam érthető bocsánat: a laptop egy dell d520 ez: http://support.dell.com/support/edocs/systems/latd520/en/ug_en/specs.htm#wp1057468
Most egy 1,73Mhz es proci van benne, vettem bele egy ilyet:Processzor típusa: Intel
Intel Core 2 Duo Mobile T7200 Processzor eladó!Type CPU / Microprocessor
Market segment Mobile
Family Intel Core 2 Duo Mobile
Model number T7200
CPU part numbers LF80537GF0414M is an OEM/tray microprocessor
BX80537T7200 is a boxed microprocessor
Frequency 2000 MHz
Bus speed 667 MHz
Clock multiplier 12
Package 478-pin micro-FCPGA
1.38" x 1.38" (3.5 cm x 3.5 cm)
Socket Socket M
Introduction date
Aug 28, 2006itt kértem segítséget a fórumon és azt mondták, nyugodtan megvehetem de sajnos nem fogadja az alaplap állítólag a cipset miatt ami most 940 GML és állítólag 945GM-re kellene cserélni, most itt tartok vele.
-
BigBlackDog
veterán
-
-
-
Gaka571
csendes tag
válasz
vilmaboy #27357 üzenetére
Rendben, elnézést a reakciom miatt, csupan probaltam a hozzamszolo szintjere lepni (hogy merre azt most mar ne firtassuk), azt is emlitettem, hogy az próbáljon segiteni aki tud, ill. aki hasonló problémával találkozott. A kommunikacionk minosegerol ne essen több szo.
Tehat a lenyeg, hogy a wifi engedélyezve van, (az FN+F2 egyelöre a Blutetooth-t kapcsolja). Egyebkent olvastam a hibaról az Intel honlapjan is (ja es adapter egy intel centrino wireless-n 2230), de sajnos azok az instrukciók sem voltak hasznalhatóak. Az Inteltöl letöltött driver meg az adaptert sem ismerte fel.
Tehat megegyszer köszönöm a segitseget, azt hiszem ki fogom probalni ezt a hires dell szervizt, aztan meglatjuk.Üdv!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
vilmaboy #27324 üzenetére
A probléma az volt, mint nálam régen, hogy 2GB volt alapból a gépen, így 32 bites rendszert tettem fel, ahogy ő is, de a support.dell.com-on csak 64bites rendszerhez vannak driverek. A ram olcsó most, bővítettem, igen többet esznek a 64 bites cuccok, de legalább gyorsabban működnek, vettem bele +2-t, nincs vele gond
btw a gépe is olyan, int az enyém (Inspiron M5010) -
-
oncsi
őstag
válasz
vilmaboy #27047 üzenetére
Létezhet, hogy Ez lenne az a program? Mintha ez, vagy ehhez hasonló lett volna.
Nem szeretnék valamit össze kutyulni, mert napi használatban van a gép.
Érdekes, hogy mennyire nem figyeli meg az ember (vagy csak én) a fontos,
de háttérben működő programokat, és ha baj van akkor meg megy a rinya -
törölt tag
válasz
vilmaboy #26631 üzenetére
Megpróbáltam a 1503-ast elindítani (3 fájlt csomagol ki)
Ezt írja:[link]Ha a 1520ast kicsomagolom, ugyanez fogad a telepítőnél, viszont ha az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésnél megadom a kicsomagol mappa helyét, felteszi.
A realtek drivert feltettem a dell-est, de ugyanúgy fennáll, megkérdeztem egyik csoporttársam, nála is ez van, hogy ha a lant nem dugja be induláskor, akkor csak a letilt-engedélyez procedúra után lesz jó.
-
Diokhan
addikt
válasz
vilmaboy #26811 üzenetére
Sajnos nincs, csak VISTA drivert szed le, ami persze nem kompatibilis, vagy olyat, amitől átmegy commodoreba a képernyőm. Amit a windows feltett, azon meg egy Muonline kliens is szaggat, mint a diavetítő. Sajnos nem tudom mi tévő legyek...
Idáig Asus F2HF lapim volt, azon jó volt a vista driver ugyanerre az OS-re. Tegyek fel XP-t, hogy tudjam hasznánlni rendesen?
-
-
törölt tag
válasz
vilmaboy #26781 üzenetére
Írsz egy e-mailt, erre a címre: szerviz@humansoft
A levél tartalmazza a Service tag-et ez alapján fognak neked árajánlatot mondani.
Előre utalással kell az adott összeget elutalni, sőt választhatsz, hogy mikortól legyen kitolva (amikor befizeted, vagy amikor lejár a másik, de kérdezz azért utána!) -
Dhampir
félisten
-
nkmedve
őstag
válasz
vilmaboy #26640 üzenetére
Azért nem irják bele, mert abszolut nem árt neki ha állandóan töltőn van. Egyszerűen vannak hibás akkuk amelyek hamarabb tonkremennek mint kéne. Egy minőségi akku rendeltetésszerüen használva 2-3 évet el kéne menjen simán, komolyabb degradálódás nélkül. Persze lehet kicsit ki tudod tolni az akku élettartamát ha nincs a gépben és berakod a hűtőben félig feltöltve, de akkor mi értelme notit venni? A másik, hogyha nem használod rendszeresen az akkut amig garanciában van, akkor a gyári hibák nem biztos hogy előjönnek, és előfordulhat hogy azután megy tönkre, hogy lejárt a garancia.
Szerintem a fenti esetben hibás kell legyen az akku, hacsak nem volt naponta feltöltve/lemeritve teljesen és/vagy nem volt nagy forróságban tárolva.
-
Vasinger!
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz
vilmaboy #26606 üzenetére
csak beszélni róla
amúgy én nem is tudom mire jók, csak olvastam valahol, hogy ezekkel lehet trójaikat összeszedni...
(#26607) Vasinger van egy 14"os eladó dell laptop táskám, vadonat új, ha érdekel.
-
törölt tag
válasz
vilmaboy #26512 üzenetére
Feltettem ezt, felinstallálta, de nem történt semmi. Majd eszközkezelőben megadtam neki a kicsomagolt fájl helyét és azt írta, nem talált semmit...A wlanossal, amit előzőleg írtam, azzal jó, mert akkor felteszi az ethernetet is..
Azért, köszi a segítséget..
Más: cseréltek alaplapot a gépembe, így Biosban már nem jelenik meg a service tag.. És beírni sem tudom.. -
törölt tag
-
Liudvikas
tag
-
-
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
vilmaboy #25697 üzenetére
Beszéltem a CHS egyik akalmazttjával, azt javasolta hogy írjak nekik egy emailt a problémámmal kapcsolatban. Amennyiben holnapig nem érkezik válasz, úgy a dell-t fogom értesíteni.
Tanulság: Mindenki nagy ívben kerülje el a CHS céget, szánalmas és hozzánemértő embereket alkalmaznak.
-
userxy
őstag
-
userxy
őstag
válasz
vilmaboy #25417 üzenetére
8 munkanap az a 3 valójában de nem akarok elállni nekem kell notebook
De annyi a minimum, hogy az egészet cserélek 3 napon belül nem csak szervizelik..Ennek kapcsán én is kiműveltem magam minden ilyenből...
Fogyasztóvédelem -
mghltm
addikt
válasz
vilmaboy #24950 üzenetére
igen, legalabb 2 darab hdd-re van szukseged az egyszerubb raid szintekhez. erdemesebb az ssd gondolataval eljatszanod, itt talalsz tesztet raid0 vs ssd-rol.
-
mghltm
addikt
válasz
vilmaboy #24945 üzenetére
- az intel hm67 maximum 16gb ramot kezel. ha a memoria gyartojara, tipusara, sebessegere vagy kivancsi, az aida egy okos kis szoftver vagy a legegyszerubb/leggyorsabb ha a hatlapot leveszed ( 2 csavar tartja ) es bekukkantasz mit latsz
- ugy kevered oket, ahogy kedved tartja: 1+2, 1+4, 2+4, 4+8, etc
- 2 slot van a gepben, ami 4gb eseten 2x2 vagy 1x4 lehet. mivel egy modern es uj geprol van szo, nagy esellyel 1x4gb-ot fogsz talalni, mert gondolnak a kesobbi bovites lehetosegere
- attol fugg mire hasznalod. a mai ram arak mellett nem butasag 8gb-ot berakni, kesobb meg jol johet(#24945) vilmaboy
-
vilmaboy
őstag
válasz
vilmaboy #24944 üzenetére
- A dell gépekben lévő hardverek listáját, pl memória pontos típusa, mármint gyártó stb... leírják valahol neten szervizkód alapján, avgy használjunk inkább Aidát? Vostro 3350-i3 mennyi memót tud kezelni maximum. Az egyik leírás 8at a másik 12-t ír...
- Gond az nekem, ha nem megegyező méretűek a memók? pl egy 4es meg egy 8as? vagy 2es + 4es?
- Jól gondolom, hogy az alap 4GB egy rúdban van bent és maradt még egy slot üresen gyárilag a vostroban?
- Menyit dobna a gépen ha 4 helyett 8GB lenne benne? -
premete
veterán
válasz
vilmaboy #24941 üzenetére
Reménytelen.
Bár azt nem hiszem, hogy létezne az e6520-asban "N"-es változat. Az enyémmel mondjuk nincs semmi gond, sem az e6520.assal, sem az e6320-asokkal.
Persze, a hozzá nem értés, a gizda beszólások nem szoktak eredményre vezetni sem itt, sem a supportnál, akik maximálisan segítőkészek, ha valaki normális stílusban és érthetően elmondja a problémáját.
Múltkor is, amikor az egyik gyökér beszólt, hogy életveszélyes a táp védőföldelés nélkül, majd amikor helyretettem elszaladt a modihoz árulkodni, aki szintén csak képen látott dell tápot, tragikuss még a pártjukat fogta, mert ugyanannyira tájékozatlan IT és elektronikai területen. -
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24894 üzenetére
Az a "zseni" nem is neked szólt...
(hacsak nem nyúltam mellé)Egyébként az eddigi keresgéléseim alapján oda lyukadtam ki, hogy mivel az OSD-t egy olyan program kezeli, amiből minden bejelentkezett userhez tartozik egy példány, gyanús, hogy valamilyen erőforráson összeakadnak. Mondjuk az admin userhez tartozik pár processz, akár be van jelentkezve a gépre, akár nem, esetleg nem tudatosul benne, hogy nem övé a képernyő és elfelejti elengedni? Csak találgatok, de a jelenség valami ilyesmire emlékeztet.
-
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24891 üzenetére
Keress valakit egy E6x20-as, N sorozatú géppel, rakd neki össze 0-ról, utána gyere, hogy nincsenek gondok! Ha pesti lennél, felajánlanám, hogy megmutatom, miket "tud" ez a csoda csak hardveres szinten és akkor még hol vannak a szoftveres gondjai...
Alig huszonöt évig dolgoztam IT-sként, valamennyire értek még ehhez a nyomoronc windows-hoz is, bár egy AD-t már nem tudnék összebarkácsolni.
(azt látom, hogy épp ezzel a szériával minimális tapasztalatuk van a szervizeseknek, mert egészen alapvető dolgokról sem tudják megmondani, hogy a többi, azonos típusú géppel is vannak-e olyan gondok, mint az enyémmel - lásd pl. melegedés, akksi gondok, tapipad - utóbbiról már tudom, hogy gyárilag ilyen, mert már három is járt a gépemben különböző okok miatt)
Az, hogy te nem tapasztalsz ilyesmit, sokan meg nem panaszkodnak, mert "végülis működget", még nem jelenti, hogy minden rendben van...----
Félreértéseket elkerülendő: szoftveresen működik a gépem, csak rengeteg hiányosságot látok a mellékelt szoftverekben. (lásd akku töltés leállítása, hogy amikor hálózatról megy, az önkisülés miatti töltésveszteséget ne akarja pótolni, hogy belépéskor ne tolja az arcomba minden alkalommal, hogy "még jó az akkud, de már gondolj a cserére!", hogy szintén minden belépéskor ne jelenjen meg a bill.világítás visszajelzése, mintha változtattam volna rajta stb. Ezek nem telepítési hibák, egyszerűen gagyi a szoftver, nincs rendesen kitesztelve stb.) -
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24889 üzenetére
...what order... : " Date Published : 2006-08-14"
Latitude-ökhöz külön iromány van: http://support.dell.com/support/edocs/systems/late6520/en/index.htm - innen a Re-image guide.Ráadásul a felsorolt szoftverek egy része (ControlPoint, Quickset stb) nem is működik az E6x20-as szérián. Van helyette másik doksi és DFEP -> másik doksi dátuma 2011.május)
Azért, mert bizonyos gépeken működik valami, nem feltétlenül megy mindegyiken.
Mást ne mondjak: akku töltésének szoftveres szabályozása: alsóbb kategóriás gépeken és régebbi latitude-ökön működik, az enyémen már dokumentáltan nem.
Vagy: ujjlenyomatolvasóhoz neked külön szoftvert kellett kérned, a 6xxx-hez van komplett gyári csomag. (időnként kicsit hülye, mert bár kéri belépéskor a usernevet, ha két azonos ujjlenyomata van két különböző userhez, abból származnak "érdekességek")Driver letöltés kapcsán én egyetlen más oldalra sem mernék hagyatkozni a gyárin kívül.
Gyári lehet a gép gyártója vagy az adott alkatrészé -> pl. VGA vagy Wifi driverből nyugodtan használnám az Inteltől letölthető referencia drivert is. De pl. a touchpad esetében nincs ilyen opció, az ALPS nem gyárt drivert.ui: annyit finomítanék a képen, hogy a ControlPoint létezik a gépemhez, de erősen korlátozott funkcionalitással és más nem emlékszem, pontosan mivel, de hajlamos összeakadni más, szintén delles szoftverekkel.
Szóval nem olyan egyszerű az élet, mint ahogy azt gondolod.
-
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24885 üzenetére
Akkor neked vagy szerencséd volt vagy nem a doksijuk alapján telepítettél, hanem keresgéltél.
Latitude gépekhez van egy elég részletes leírás, hogy mit, honnan kell letölteni és telepíteni, de nem láttam, hogy ez az írás frissült volna tavaly óta. Viszont valamikor idén év elején v. tavaly év végén kissé átszervezték a letöltési szekciót és néhány programot áthelyeztek/átneveztek. Aki csak alapvető windows telepítési ismeretekkel rendelkezve a leírás alapján próbálja telepíteni a freedosos gépére a win7-t, az nagyokat szívhat.
Össze lehet vadászni a cuccot, csak k.ra macerás.Egyébként nem emlékszem: te op.rendszer nélküli (N-es) gépet vettél? Mert fél éve az ilyeneket simán elhajtották azzal, hogy a géphez nem jár semmi, driver CD sem.
-----
Bocs, lusta vagyok keresgélni: nem te panaszkodtál valami olyanra, hogy bár hardver hibád van, de a supportos elküldött, hogy diagnosztizálás céljából nem küld mérnököt?
-
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24870 üzenetére
Na ezért az egyért ne azt a szerencsétlent szidd, aki a telefon túlvégén lóg!
Egyébként igazad van, felháborítóan pofátlanul bánik a Dell a legtöbb ügyfelével (nem csak a magyarokkal), de a Görögországban telefont kapkodó adatrögzítők... Gondolom kapnak egy helpdesk rendszert, ami nagyjából hasonló "színvonalon" van összetákolva, mint a support.dell.com. Térkép, helyismeret nem jellemző, de azt hiszem, nem is várható el tőlük.Hozzám is volt, hogy ugyan Budapestről, de a lehető legtávolabbi szervizből küldtek embert.
-
SzaboZE
addikt
válasz
vilmaboy #24818 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, ugyanis a dellnek nem az a dolga, hogy kiderítse, hogy szoftver vagy hardver hiba, hanem hogy a HARDVER hibát kijavítsa. Ebbe pedig beletartozik az, hogy induláskor megnyomod az F12-t és lefuttatod a delldiagot. Azért van. Ha elmész a kocsiddal gar szervízbe azért mert kifogyott a benzin érthető módon nem fogják garanciában megtölteni a tankot
A cd miatt is a kereskedőd fejét kellene ütni, amiért nem fizette ki érte azt a plusz pár dollárt... Ezzel a mentalitással szerintem ne sok jóra számíts a részükről.
-
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24818 üzenetére
Vigyázz az ilyen kirohanásokkal, mert ki leszel tiltva topikrombolásért! ;-)
Szerintem rohamot fog kapni a kedves supportos, mert rövidesen ugyanilyen problémával fogom felhívni: NBD-s gép és diagnosztika kellene, mert nem tudom megmondani, mi baja lehet. Az egyetlen tény: a palmrest 38-40 fokos lehet, a fémes színű perem kifejezetten égeti a kezem, saccra 40 fok feletti hőmérséklete lehet.
Abban egyébként biztos vagyok, hogy nem tudnak mit csinálni vele, épp csak így a gép használhatatlan -> ilyenkor vajon ki a felelős, ki fog kártalanítani, amiért a Dell egy hanyagul megtervezett és összerakott hulladékot sózott a gyanútlan vásárlókra?
(közben külföldi fórumokon utánaolvastam, ez leginkább típushibának tűnik, mert sokan panaszkodnak rá, hogy nagyon melegszik) -
tragiQss
tag
válasz
vilmaboy #24745 üzenetére
Nagyon ne éld bele magad!
Hazai szervizek közül esetleg a fixdirect-et próbáld meg, velük viszonylag jó tapasztalatokat szereztem.
Humansoftot azért nem mondom, mert SzaboZe itt van, ha tud, úgyis válaszol.
A többi... akikkel dolgom volt, sem szaktudásban, sem segítőkészségben nem voltak a topon. Finoman fogalmazva.Az OSD - ha úgy működik, mint a latitude-ön, akkor elképzelhető, hogy pár nap után működni kezd. Ez is egy ilyen voodoo dolog, mint sok egyéb is a Dell szoftverek környékén.
Amikor frissen telepítettem a rendszeremet, sokáig nem működött a fényerő v. a hangerő szabályozó visszajelzése. Aztán egy ki-/bekapcs után elkezdett működni.
Kíváncsiságból felvettem egy új usert, ott sem ment. Létrehoztam egy újabbat, más néven, azonos paraméterekkel, ott meg ment.
A 80-as körzetszámon meg régebben a hardverhez többé-kevésbé értő egyének ültek, de szép lassan kicserélődtek olyanokra, akik csak egészen alapdolgokban tudnak segíteni, sokszor még a bejelentett hibákat is hibásan rögzítik. -
válasz
vilmaboy #24722 üzenetére
Asztali gép ment, ennél meg mintha áramszünet lett volna, úgy kapcsolt ki. Szerintem leszívta az akkut.
Amúgy a led világít szépen, csak amint csatlakoztatom a töltőt, elalszik, utána hiába húzom ki, már nem világít, csak ha áramtalanítom a töltőt is, és 15-20 sec elteltével visszadugom a hálózatba.
Az a fura, hogy éjjel még jó volt, töltött/ment rendesen. Most meg win telepítés közben paff. Mondjuk a hibák így történnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest