- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
#59070464 #7439 üzenetére
Intel HD2500. És két változatot játszik a wayland:
1. Belép, monitor kikapcs, 4-5 mp után gép menni szlíp... Ébresztés után belép (hosszas várakozás után), de nagyon kaotikusan viselkedik az egér. Vagy hogy duplázódik, van hogy egy vonalnál nem megy tovább stb.
2. Belép és nagyon kaotikusan viselkedik az egér (lásd előbbi).
Szóval maradok az alap Gnome-nál -
-
gvandor
csendes tag
válasz
#59070464 #7285 üzenetére
Ezt használom Ubuntuban, de nincs benne a tárolókban:
sudo apt-add-repository 'deb http://liveusb.info/multisystem/depot all main'
wget -q -O - http://liveusb.info/multisystem/depot/multisystem.asc | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install multisystem(Ha jól emlékszem Debian nem sudo-t használ.)
-
bambano
titán
válasz
#59070464 #7289 üzenetére
egy szűz stabil 8.2-ben semmilyen tftp szerver nincs felrakva.
három tftp szerver van benne, valami bsd származék, egy fejlettebb meg egy HPA.
én az atftpd-t szoktam használni.hogy mi van telepítve, terminálból dpkg --list
hogy mi érhető el, terminálból apt-cache search programnev -
Friczy
senior tag
válasz
#59070464 #7269 üzenetére
Gnome-ot használok, az Evolutionnal csak az a bajom, hogy nagy, nehézkes és ronda
A Thunderbird fejlesztése nem ért véget, rendszeresen jönnek ki új verziók. Miért is halott?
A Claws se tetszik, egy időben használtam, tetszetős, de sok hibája volt. Lehet, hogy azóta megjavult, de pillanatnyilag nem érdekel. Én vígan elvagyok a Thunderbirddel.
-
Friczy
senior tag
válasz
#59070464 #7267 üzenetére
https://www.debian.org/Bugs/
https://bugs.debian.org/release-critical/Ha egy csomagban release critical bug van az adott release kiadásakor, akkor az nem kerül be a kiadásba. Ez viszonylag ritka dolog, mert a freeze időszak viszonylag hosszú, és elsősorban erre való. Általában a népszerűbb, fontosabbnak ítélt programok hibáira jobban koncentrálnak, tehát az általad említett Evolution nem valószínű, hogy erre a sorsra jutna egy ilyen esetben (más kérdés, hogy szerintem nem lenne kár érte
, de ez csak azért van, mert én nem szeretem)
Az, hogy 'a tárolóból is kikerül' nehezen értelmezhető. A stabil kiadás tárolójába természetesen nem kerül bele, de attól még magát a programot nem dobják ki a Debianból, az unstable és testing tárolóban benne marad. Ahogy az oldstable-ben is, a stabil - értsd: már kiadott - release-ek tárolóiból nem kerülnek ki csomagok, és nem is kerülnek be újak.
-
Friczy
senior tag
válasz
#59070464 #7264 üzenetére
Tegyük fel, írok egy dev-nek, ha érdemlegesnek találja (nem tudom mi alapján dönti(k) el) és bekerül, akkor az onnantól számítva benne lesz a tárolóban?
Ha lesz egy maintainer, aki felvállalja, csinál belőle csomagot, akkor bekerül a fejlesztői (sid) tárolóba, onnan pedig a testingbe. És amikor a testingből stable lesz, és a befagyasztási időszak alatt nem tartalmaz release critical bugot, akkor a következő stabil kiadásban benne lesz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6434 üzenetére
Ha már Jessie-t raksz fel, akkor érdemesebb innen: [link]
Itt benne vannak a már azóta kiadott újabb frissítések is.
Jelen pillanatban most a netinst van csak, de érdemes várni még pár órát és felkerül az összes DE-vel, így nem kell annyit a netről lehúzni (gyorsabban települ). Amúgy a Debian nagyon lassan települ, annak ellenére, hogy kb 4 gigát használ max a lemezen /home nélkül. Bár gondolom ez az 5400-es vinyónak is betudható, bár 4 giga nem az a brutál mennyiség.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6429 üzenetére
Nyilván jobb a rendszer használata is egy SSD-vel, de szerintem linuxon (Debianon legalábbis) nincs olyan program amire úgymond várakozni kellene (mármint azok közül amiket én használok). OK, amíg az iceweasel meg a chromium beindul, van pár másodperc, akár jó 10-15 is szélsőséges esetben, de nem ettől fogok megöregedni
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6427 üzenetére
Akármennyire is meghökkentő, én 5400-es vinyón tarton a Debiant, ugyanis a tárhely a fontos nem a sebesség. Azt a fél percet amíg bebootol, kibírom
Na jó, KDE-vel kicsit több, de a heti-kétheti 1 boot nem az a világi probléma.A 3-as gnome-ot nem használtam sokáig, mert számomra használhatatlan. Nem lehet beállítani rendesen, ellentétben az összes többi DE-vel meg WM-mel. Nem is tudom ezt hogy gondolták. A Gnome egyedül Kali linuxon van megoldva úgy hogy elviselhető, de az ilyen általuk moddolt cucc.
Elkalandoztam. Na szóval Gnome-on passzolom hogy lehet-e gyorsítani, ha lehet egyáltalán.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6420 üzenetére
Ha már gnóm, akkor jobban járnál KDE-vel. Majdnem ugyanúgy néz ki, és még be is lehet úgy lőni hogy kevesebbet fogyasszon. Nekem boot után 300 mega alatt van a ram használat. Csicsát ki lehet lőni, és további apróbb dolgokig szénné lehet customizálni.
A frissítéssel meg úgy vagyok, hogy amíg testing állapotban van, 3-4 naponta frissítek, aztán ha végre stable lesz, már nem fogom ennyire erőlteni. Be is lehet állítani hogy csak security update-ek jöjjenek.
-
-
feketegergo
tag
válasz
#59070464 #6377 üzenetére
Tegnap feltettem a Jessie Beta 2-t. Ami a jó hír a 7.7 stable-hez képest, hogy a HD4600-t (legalább is látszólag) már tökéletesen kezeli.
Ha neked bevállt, megpróbálok én is áttérni a Jessie Beta 2-re. (Jelenleg Wheezy backport van).
Hogy kell az átállást csinálni? Csak átírom a repsotitory-kat Jeassie-re a sources.list fileban-ben, és upgradelek?
Mármint azt tudom, hogy Jessie-re így kelláttérni, de mitől lesz Beta 2 ? Vagy a Beta 2 az aktuális verziója a Jessie-nek? -
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6379 üzenetére
Jessien jelenleg nincs is elérhető más kernel. 3.16 azt csókolom. Ha megnézed a kernel.org-on már nincs is fent, nem véletlenül, nem sikerült jól.
Mondjuk azt nem tudom, hogy sid repóból vajon fel lehet-e tenni újabbat, vagy akkor visszafordíthatatlanul maradna az egész az unstable vonalon.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6377 üzenetére
Jó lenne már egyébként ha a kernelt is frissítenék 3.16-ról, mert valahogy nem olyan a teljesítménye mint kellene legyen
Már mindenhol leváltották, egyedül Debianon szenvedünk vele... Azért kíváncsi leszek, mi fog bekerülni a végleges verzióba. A 3.18 azért sokkal okosabb döntés lenne. -
Apollyon
Korrektor
válasz
#59070464 #6076 üzenetére
Szerintem is tearing lehet az ablakok furcsa hullámzása.
Ha a compiz fel lenne téve, akkor viszont nem lenne tearing.
Amikor xfce-t használtam volt pár bugos dolog benne, pl pont a screensaver, ami filmnézés közben akármit állítottál bekapcsolt – ezt egy scripttel lehetett orvosolni.
(#6078)-ban ott van minden xfce-es power management beállítás, ez alapján be kell tudnod konfigurálni ami neked tetszik. Ha mégsem működik, akkor az bizony bug.
-
Archttila
veterán
-
válasz
#59070464 #6075 üzenetére
XFCE- t nem ismerem, de ha van benne compiz, akkor annak a beállításait érdemes megnézni. Az csinál ilyen trükkös dolgokat az ablakkal.
Lehet tearing is, bár az nem csak az ablakok szélével szórakozik.fglrx-driver a zárt AMD/ATI driver [link]
firmware-linux-nonfree- non free driver csomag [link]
libgl1-mesa-dri OpenGL [link]
xserver-xorg-video-ati a nyílt AMD/ATI driver [link]
-
Archttila
veterán
válasz
#59070464 #6051 üzenetére
En anno irtam egy rovid kis scriptet, mival akkoriban az aktualis Ubuntu verzio alaposan bugzott ICC-t illetoen (is).
No de a lenyeg:
Szoval letrehozol mondjuk home alatt egy startup.sh fajlt, amibe elhelyezed a kovetkezo 2 sort:
#!/bin/bash
xcalib /home/alucard/.icc/dell_u2311h_custom.iccMentes utan futtathatova teszed:
chmod +x /home/alucard/.icc/startup.sh
Ertelemszeruen elotte apt-get install xcalib
-
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
#59070464 #5730 üzenetére
http://www.ibm.com/developerworks/linux/library/l-4kb-sector-disks/
Ezt a linket olvasd el, ha neked is ilyen ADF disked van, akkor leirjak, hogy mi a baja, es hogy tudod orvosolni. -
törölt tag
válasz
#59070464 #5727 üzenetére
Közben egy újabb probléma:
The partition is misaligned by 3072 bytes. This may result in very poor performance. Repartitioning is suggested.
Megtörtént. Az üzenet továbbra is fennáll.
GUID Partition Table
Az egészet egybe hagytam (így is szeretném)
Ext4
Take ownership of filesystem - checked
Encrypt underlying device - unchecked -
DS39
nagyúr
válasz
#59070464 #5717 üzenetére
annyiban marad el, hogy alap esetben a debian-ban lévő Iceweasel a Firefox ESR verziójára épül, így a legújabb feature-ök nincsenek benne, amik 6 hetente érkeznek. (ez nem biztos hogy rossz, nézve a fejlesztési irányt..). de van olyan Iceweasel ami az éppen aktuális verzióra épül. (ez kísérleti verzió). illetve használhatod a mozilla oldaláról letöltött linuxos eredeti firefox-ot is.
(persze ez utóbbihoz is a repository-t használva jobb megoldás: [link])Thunderbird helyett az Icedove-val kb ugyanez a helyzet. (bár ezzel nincs tapasztalatom, nem használok levelező klienst)
-
Jester01
veterán
válasz
#59070464 #5713 üzenetére
És persze ha működik az internet akkor ott a netinst cd is ami csak ~200MB a többit meg majd szükség szerint letölti (ez összességében kevesebb letöltés lesz mint akár 1 dvd, mivel a legritkább esetben telepít fel az ember mindent).
A dvd készlet elsősorban akkor jó ha nincs net vagy ha többször akarod telepíteni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest