- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Mi a baj az "őskövület" csomagokkal?
A Firefox frissebb híreket mutat a testing ágon? Az új office csomagban olyan motivációs levelet írsz, hogy bekeretezve kiteszik az új munkahelyeden? Vagy a legfrissebb költségvetés kezelőben találsz majd egy kis plusz pénzt?
Nem, nem mindenki játszik mindenféle csili-vili játékokkal. Egyszerűen csak működik, mint a macOS. Nem kel izgulni, hogy a következő frissítéskor mi romlik el.
Én kifejezetten élvezem a meglepetés mentes működést. Ráadásul attól, hogy valaminek 0.0.2-vel kisebb a verziószáma, attól még nem lesz őskövület. Ha hibajavítás van benne úgy is lecsorog hozzám, ha meg új funkció, hát kivárom. Nem jut eszembe semmilyen újítás amiért esténként álomba sírtam magam, mert csak 1-2 év múlva kerül be a stabil ágba.
Ja, de bocs! Most 2 dolog ugrott be:
- Hiányzott a KDE-ben alapból nem lehetett háttérképnek beállítani a PictureOftheDay
- Csak a 12-ben kapta meg azt a kernel verziót, ami alapból felismeri a laptopom WiFi chipjétZavart, de mindkettőt orvosolni tudtam egy kis kereséssel olvasással.
elég egyértelműen leírtam az off-os részben, hogy főnként stable-t használtam, szóval nem tudom mi értelme volt felhozni a hülye példákat
régóta használok debian-okat, ez idő alatt már egészen sok eset előfordult, amikor kellett nekem az új csomag valamiből
és nagy volt a motiváció, hogy bevállaljak akár egy frankendebian-t is, vagy saját magamnak backportoljak csomagot, stb. -
tlac
nagyúr
testing-et is sokan használhatnak, azért a stable-ben elég őskövület csomagok vannak
egyébként én stable-t szoktam legtöbb esetben használni, de az oldstable-ről stable-re váltva bejött nekem egy idegesítő bug, aztán emiatt mentem el unstable-ig, de az sem oldotta meg
tervben is volt, hogy visszamegyek, mert nálam az unstable valóban nem volt stabil, elég sokszor szétfagyott vele a gép
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Backdoor-t találtak az XZ Utils library-ban, több nagyobb Linux disztribútor is érintett
itt van egy talán jobb összefoglaló: [link]
aki nem stable-t használ, annak valószínűleg fent lehetett vagy fent van még a gépen a backdoor-os xz csomag
nekem az unstable-ön fent volt 1 hónapig
-
tlac
nagyúr
Backdoor-t találtak az XZ Utils library-ban, több nagyobb Linux disztribútor is érintett
itt van egy talán jobb összefoglaló: [link]
aki nem stable-t használ, annak valószínűleg fent lehetett vagy fent van még a gépen a backdoor-os xz csomag
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Ertem, koszi.
XFCE-bol nem szeretnek engedni, foleg, mivel Manjaro-n ezzel is tok jo a sebesseg.
A program verzios felvetes eleg erdekes, erre nem gondoltam eddig.
A manjaro egyebkent XFCE-vel gyorsabb, mint pl. a Peppermint OS (kifilezett Lubuntu) LXDE-vel.
Tehat vagy tenyleg a csomag verziok okoznak ekkora elterest, vagy valami fut a hatterben debian szarmazekokon, ami Arch szarmazekokon nem fut.
Arra mar rajottem, hogy a trim nincs bekapcsolja alapbol debian-on, de ennek bekapcsolasa nem hozott eszreveheto gyorsulast.
En eleinte ilyen dolgokra is gyanakodtam, hogy az Arch szimplan mashogy van beallitva alap install utan.arch az nem systemd-s, ugye?
a debian az az -
tlac
nagyúr
ez érdekes, xfce-nek fürgének kellene lennie
milyen programokat használsz ezen?
lehet elfogy a ramod és swappel?(ha chrome/chromium-ot használsz, akkor cseréld le firefox-ra)
-
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Van egy nagyon lassú, régi laptopom.
Jelenleg egy manjaro fut rajta, mert eddig az Arch származékok futottak leggyorsabban ezen a régi gépen (pedig próbáltam már peppermint os-töl kezdve jó sok karcsú disztrót).
Viszont, mivel kb. félévente használom csak a gépet, fontos lenne, ha nem jönne rá minden alkalommal egy vagon frissítés feleslegesen - elég nekem a biztonsági frissítés.
Emiatt arra gondoltam, hogy egy nem-rolling disztrót próbálok meg karcsúsítani.
Debian ugyanazzal a desktop környezettel határozottan döcögösebb (progik betöltödése, váltás köztük, stb.), mint a manjaro (SSD már van benne).
Olyan érzés, mintha a Debian csinálna a háttérben olyasmiket, amit az Arch nem.A kérdés, hogy merre induljak, ha ki akarom filézni a rendszert?
Sosem csináltam még ilyet.Kössz!
milyen gép az? meg milyen környezettel?
nekem jó tapasztalatom van régi gépeken a debian-nal
pl. tizen éves core 2 duo-s proc, 2 giga ram, 15 éves vinyó és egyszerű, de modernebb nvidia kártyával nekem a mate desktop egy friss firefox-szal szépen megy
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
böngészőt aztán főleg nem futtatnék rootként
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Nekem több problémám is van a Debian 9 XFCE kiadással.
A live rendszer betölt, működik, szép. A grafikus telepítő viszont amint megmozdítom az egérkurzort, szétesik. Működni működik, csak a nagyon darabos képből nem látni semmit.
Oké, felteszem karakteres telepítővel. Bebootol a telepített rendszer, sokáig fekete képernyő. Nagy nehezen bejön a login képernyő, bejelentkezek. Betölt az asztali háttér és megáll. Az egérkurzor mozog, de az asztalháttér betöltésénél megáll a tudomány.Nomodesetopcióval is próbáltam, ugyanez.Tudnátok segíteni illetve tippet adni, hogy merre induljak? (El a gép elől.
)Üdv,
Jmilyen videokártyán?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Más partíciók bővítése miatt dd-vel mentettem az sda3-on lévő Debiant, majd visszaírtam egy azonos méretű partícióra.
Utána fstab UUID, /etc/initramfs-tools/conf.d/Resume szerkesztés és grub install következett.
Azóta a boot lista második sorába az alábbi üzi van:Gave up waiting for suspend/resume device
Majd 30 másodperc várakozás után betöltődik a Stretch.
Megnézném, hogy mire várunk, de mit nézzek?
Egy darabig még hagyom, de, ha nincs használható ötlet, akkor újra telepítem az egészet./etc/initramfs-tools/conf.d/Resume szerkesztés
ide ugye a swap partíciót írtad be?
-
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Intel Atom lap D945GCLF 1GB RAM
Eddig Debian 8.6 futott a gépen 2 db hdd-vel, de ezek oda lettek.
(grafikus felület nélkül, és telepítés után nincs a gépen monitor, és bill sem.)
Bele került egy Toshiba 3TB hdd.
5x telepítettem a Debian 9.1-et de mindig ez lett a vége az első indulásnál:
no bootable device
most a 9.2-t próbálom. ha ez sem sikerül megy vissza a 8.6.UEFI biossal volt másnak is gondja és arra ír megoldást, de az én lapom nem ilyen...
hol rontom el?
előre is köszönöm!
3tb-os vinyóról akarsz bootolni uefi nélkül?
ha igen, akkor muszáj lesz trükközni, mivel a bios-os alaplapok az mbr-es partíciós táblát szeretik, de annak meg 2tb a limitje
ezen a 8.6 sem segítene
vagy nem a erről a vinyóról bootolsz és akkor lehet gpt-vel normálisan kezelni vagy ha mégis erről akarsz, akkor csinálsz hibrid gpt-mbr-es sémát
esetleg maradsz tisztán mbr-rel és két részre választod, úgy, hogy az 1. partíció is kisebb legyen mint 2tb, a 2. pedig a 2tb alatti területről kezdődjön és akkor az 1.-vel tudsz bootolni, a 2.-at meg a linux tudni fogja már kezelni
-
tlac
nagyúr
találtam még egy tök szép témát, ami nem annyira fekete, inkább csak az ablakkeretek, menük azok
numix néven fut, van hozzá cinnamon-os téma is
[kép] -
tlac
nagyúr
Ha nyitok egy második lapot a scrollozás nálam is akadozgat. Agyhalál. A Debian fórumokon is "poor perfomance"-ra panaszkodnak. Sikerült azóta megoldani? Jó lenne valami about:configos megoldás...
na most találtam rá megoldást

nagyon idegesített már, hogy cinnamon alatt a finom görgetés laggol firefox-banez kell nekünk: [link]
az omtc-t kell kényszeríteni:
layers.acceleration.force-enabled -
tlac
nagyúr
igen, közben megtaláltam, hogy cinnamon-ban be lehet állítani
bár ettől még nekem a firefox nem lett feketeviszont tényleg van egy adwaita-dark téma is, ekkor az előbbi beállítás sem kell és a firefox is fekete lesz
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
nekem egy standard mate vagy cinnamon-os telepítéssel magától tudta ezt
-
tlac
nagyúr
ez milyen téma és ikonkészlet?
-
tlac
nagyúr
próbáld ki

-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Köszi.
Na már telepítettem is de nem írtam be még azt xorg.conf fájlba.
Szerk: Na most írtam be, teljesen üres volt a fájl még.
Ezt írta ki telepítés végén. Ez oké így?
Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8107e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8107e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168h-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168h-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8402-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8105e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-1.fw for module r8169az csak arra vonatkozik, hogy bizonyos hálókártyákhoz kell a non-free firmware is, de mivel van neted, ezért ne foglalkozz vele
a configot állítsd be, mert anélkül nem aktiválódik
-
tlac
nagyúr
Jó hogy mondjátok, nekem sem tűnt fel, még a régi megoldás volt, mert még a javában testing időszakban raktam fel a stretch-t.
De akkor álljon itt az updated verzió:deb http://deb.debian.org/debian/ stretch main non-free contrib
deb-src http://deb.debian.org/debian/ stretch main non-free contrib
deb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
# stretch-updates, previously known as 'volatile'
deb http://deb.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free
deb-src http://deb.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free
# stretch-backports, previously on backports.debian.org
deb http://deb.debian.org/debian/ stretch-backports main contrib non-free
deb-src http://deb.debian.org/debian/ stretch-backports main contrib non-freeBackports mondjuk keveseknek kell.
a stretch-updates meg jelenleg üres
-
tlac
nagyúr
azzal is működik még, de akkor már ne azt tedd bele:
nekem most így van a sources.list-ben:
deb http://deb.debian.org/debian/ stretch main non-free contrib
# deb-src http://deb.debian.org/debian/ stretch main non-free contribdeb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
# deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-freesynaptic-kal is lehet, de egyszerűbb szerintem kézzel megszerkeszteni
-
tlac
nagyúr
Ez a httpredir akkor nem szűnt meg? Anno használtam, de még itt írta valaki, de nem találom a hsz-t.
http://cdn-fastly.deb.debian.org/
Úgy látom, ide dob át a linkje.
hmm, úgy tűnik igazad van
[link]bár a korábbi linkem célja csak arra vonatkozott, hogy a non-free-t írjuk a sorok végére
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
a nyílt forrású driver minősége elmarad attól, amit az nvidia fejleszt
apt-get install nvidia-diver/etc/X11/xorg.conf fájlba pedig:
Section "Device"
Identifier "My GPU"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "true"
EndSection -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
felraktad az nvidia drivert?
-
tlac
nagyúr
Na, ezért használtam sok éven át Arch Linuxot. Ahhoz képest, hogy a rolling release modeltől többen tartanak, teljesen stabil volt nálam, kevés probléma akadt, ami a rendszer használhatóságát befolyásolta, de általában arra is volt - vagy született hamar - megoldás a fórumokon.
Azért is váltottam a debianra, ha barátoknál, ismerősöknél kell valamit felrakni, kicsit ismerős legyen a rendszer, ám lehet nem a stretch-csel kellett volna belevágni.
Azért valljuk be, valószínűleg egy openbox esetén nem problémáznánk ennyit. Amúgy a rendszer becsületére legyen mondva, a szkennerem például minden játszadozás nélkül működik, amivel Arch-on kínlódtam az utóbbi időben.
Azért én adok neki egy kis időt, hátra rendbehozzák a KDE-t. Amikor annak idején bejött a gnome-shell, annak is hónapokat adtam, hátha jó lesz, de aztán temettem... Mondjuk nem hiszem, hogy most is lenne ennyi türelmem.
Amúgy egy új debian verzió általában jó szokott lenni, és csak a mostani eset a kivétel?
(#8242) Ludovicus
Mondjuk egy hibajegyet nem nyitottam, de gondolom általános problémák ezek, s hamarosan foglalkoznak vele. Ha nem lesz változás, én is felrakok valami stabil előző verziót, de remélem nem kell visszafele lépnem. Lokalizáció: na, én nem bírom magyar nyelven használni. Egyszer-kétszer kipróbáltam, de számítástechnikai területen nem bírom a magyar fordítást. No meg ha keresni kell valamire megoldást a neten, sokkal egyszerűbb, ha már eleve tudom az angol megnevezést.Amúgy egy új debian verzió általában jó szokott lenni, és csak a mostani eset a kivétel?
szerintem csak a kde trágya
van egy debian 9-es cinnamon-os és mate-s gépem is, mindkettő szépen megykipróbáltam egy ubuntu neon-t, abban mindig friss kde van, de az is retek
-
tlac
nagyúr
Nálam is hasonló a helyzet, már ami a KDE általános használhatóságát illeti. Én squeeze óta használok KDE-t debiannal és most futok bele a legtöbb problémába, pl. néha én is hiába kattintok az application launcher ikonjára, az alsó tálcára tett programikonok (transmission, deadbeef) semmilyen funkcióval nem bírnak, a lokalizáció kb. 50%-os. Fontolgatom, hogy visszatérek wheezy-re és várok még fél évet a frissítéssel...
pl. néha én is hiába kattintok az application launcher ikonjára, az alsó tálcára tett programikonok (transmission, deadbeef) semmilyen funkcióval nem bírnak, a lokalizáció kb. 50%-os. Fontolgatom, hogy visszatérek wheezy-re és várok még fél évet a frissítéssel...
nem hiszem, hogy ezeket a problémákat fixálni fogják valaha is ebben a release-ben
csak a legsúlyosabb hibákat meg a biztonsági hibákat szokták javítani -
tlac
nagyúr
Nemrég raktam fel a Debian 9-et KDE-vel. Ez a hosszú bejelentkezés csak az első indításnál volt tapasztalható, utána nem. Hogy van konfigurálva, új Session-t indítasz bejelentkezésénél, vagy helyreállítod a korábbit?
Mondjuk az eddigi tapasztalataim azt mondják, kissé köhög a KDE Strech alatt, nem tudom, korábbi verziók mennyire voltak jók, mert csak most tértem át debianra. Az biztos, hogy pár bakiba belefutottam már, pl. Alt+Tab nem működik mindig azonnal, van amikor pár másodpercet várni kell. Vagy a Meta billentyű hol elindítja az Application launcher-t, hol nem.Nemrég raktam fel a Debian 9-et KDE-vel. Ez a hosszú bejelentkezés csak az első indításnál volt tapasztalható, utána nem.
nekem konkrétan lefagyasztotta a gépem, ez nagyon rossz ómen
így még sosem jártam egy friss telepítésnélreset után pedig csak egy asztal jött be panel nélkül
config fájlok törlése után lett csak jólehet ezzel most el is játszotta a becsületét
-
tlac
nagyúr
Nemrég raktam fel a Debian 9-et KDE-vel. Ez a hosszú bejelentkezés csak az első indításnál volt tapasztalható, utána nem. Hogy van konfigurálva, új Session-t indítasz bejelentkezésénél, vagy helyreállítod a korábbit?
Mondjuk az eddigi tapasztalataim azt mondják, kissé köhög a KDE Strech alatt, nem tudom, korábbi verziók mennyire voltak jók, mert csak most tértem át debianra. Az biztos, hogy pár bakiba belefutottam már, pl. Alt+Tab nem működik mindig azonnal, van amikor pár másodpercet várni kell. Vagy a Meta billentyű hol elindítja az Application launcher-t, hol nem.én vm-en próbálgattam a kde-t és elgondolkoztam rajta, hogy újra adjak neki egy esélyt
viszont tényleg bugos, pl. a magyar lokalizáció az nagyon rossz, nagyon sok helyen hiányzik a fordítás, meg hülyeség van fordítva
annak meg megörültem, hogy támogatja a grafikus felület skálázását, ami a 4k-s monitoromhoz hasznos, na de ezt is pont látványos helyeken hibásan csinálja -
tlac
nagyúr
Adva van egy Debian 9. Semmilyen DE nincs, csak i3wm. Mikor Firefoxban lementek valamit a netről, akkor a mentés ablakban alapértelmezetten a fájlok és mappák egybe vannak sorolva ABC-sorrendben, ami eléggé zavaró. Nem lehetne ezt beállítani úgy, hogy a mappák legyenek elől ABC-ben és utána a fájlok ABC-ben? 20+ éve (vagy még több) ez így van a számítástechnikában, megszoktam. Tudom, lehet nyomni jobb gombot, aztán ott beállítani minden egyes letöltésnél, hogy elől legyenek a mappák, de én valami végleges megoldást szeretnék.
Köszi!milyen ablak jön fel a mentésnél? szerintem a desktop környezettől is függ
képet tudsz mutatni róla? -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Kipróbáltam a 9.0.1-es telepítőket.
Live-ban mindegyik elindult, de telepítve a betöltés vége felé se az Lxde-s se a KDE-s nem adott képet, csak a konzolokra tudtam átváltani. Akkor sem volt kép, ha alkalmaztam azt a kernel kapcsolót, amit írtam lentebb. Ezen felül (magyar nyelv mellett) a root jelszót nem jól tárolták le a telepítők, csak a user jelszava ment, de neki meg nem lehet sudo jogot adni, ha nem tudok root-ra váltani.
Nem én gépeltem el, direkt bekapcsoltam a megjelenítéstét a karaktereknek.Ekkor hagytam a francba a 9-es szériát, felraktam a 8.8-as KDE-s telepítőt, azzal minden faszán megy, ugyanaz a root jelszó ott faszán működik és gyorsan is bootol a gép.
Szóval per pillanat akinek nem sürgős, ne ugorjon a 9-es Debianra... Sajnos.
én pár hónapja mikor még testing-ben volt, két gépemre is feltettem netinstall-ból, de nem voltak ilyen gondjaim
-
tlac
nagyúr
egy levelezési lista van mögötte, de szerintem nem fogod tudni helyesen megadni a tárgyat és címzettet a bug nyitásához program nélkül, plusz egyébként belegenerálja a releváns csomagok verzióit is
utána később ha már csak válaszolni kell a bugra valamit, az már megy emailből
-
tlac
nagyúr
Jó tudni, akkor majd kedden mikor bent leszek, majd azzal próbálkozom. Vagy újabbal, ha addig adnak ki.
Viszont nem tudom, hogy mit rakjak fel. KDE buzi vagyok, de az a gép C2D 1.8GHz, 2GB rammal, sima vinyóval. Megy rajta a KDE is, de lehetne gyorsabb.
Az Lxde még szimpatikus és az baromi gyors, de az meg bugos a Debian8-ban. Pl. egy jó ideig nem lehetett alapértelmezett programot választani, meg pl. ha berakok egy dvd-t akkor nem mindig indítja el, pár héttel korábban meg még ennyit sem csinált, csak a boot után egyszer töltötte be a lemezt magától.
Na most ha felrakok Debiánt, akkor az a 9-es verzió lesz. Most kérdés, hogy vajon használható állapotban van-e az lxde-s kiadás, vagy azt is bugok kísérik.
van egy hasonló gépem is, mate-t tettem rá, teljesen jó
böngészőből pedig firefox kell
(chrome-ot is próbálgattam, de annak kevés a 2 giga ram sok fülnél, pedig reszponzívabb lenne) -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Ohh basszus, megvan a probléma. Bug van az lts kernelben, az Intel KMS-ben... Le kell tiltani az amúgy nem is létező svideo portot ezzel a kernel paranccsal: video=SVIDEO-1:d és akkor jó.
Mindenféle disztró alatt előjött ez a probléma ezzel a kernellel: https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=video%3DSVIDEO-1:d
Most még a lassú bootolás gondom viszont megvan, valami megakasztja a folyamatot.
Dmesg részlet:
[ 33.564086] wlan0: associated
[ 33.564157] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
[ 83.571061] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 83.571070] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 83.571078] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
user@debian:~$ systemd-analyze
Startup finished in 6.218s (kernel) + 2min 39.659s (userspace) = 2min 45.878s
user@debian:~$ systemd-analyze blame
1min 9.685s apt-daily.service
52.534s apt-daily-upgrade.service
16.835s NetworkManager-wait-online.service
5.769s dev-sda6.device
5.078s ModemManager.serviceAz apt-daily-upg... service az csak egy bootnál futott, nincs kihatása a boot időre.
ha még nincs bug nyitva rá debian-on, lehet megérné rá és akkor ha szerencséd van, megpatch-elik
-
tlac
nagyúr
reportbug nevű program nélkül lehet valahogy online módon bugot bejelenteni?
elkezdtem kitöltögetni, de aztán elszállt... és azóta már el sem indul
(és nem is igazán van kedvem megjavítani, valami modernebb módon szeretnék riportálni) -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Ez. Felül Linux Mint 18, alul Debian alapú Kali.
Mikor riportoltam sechole-nak, 2 napig senki nem nyúlt hozzá, aztán megkértem Clemet, nézzen rá és meglepve vettem észre, hogy a bugreportot bezárta. E-mailben megadta a magyarázatot is: az apt egy wrapper a Linux Mint-ben az aptitude-höz és azért tették oda, hogy a felhasználóknak ne kelljen külön meghívni a sudo-t, mert az apt meghívja, ha kell. Persze a default rendszerbeállításokkal együtt az itt megadott jelszó is cache-be kerül.
Namármost, az én szememben ez egy iszonyú nagy sechole és széllel szembe akció helyett inkább használok olyat, amiben megbízom - mert sajna a Linux Mintben már nemigen, noha eddig nem volt vele sem teljesítménybeli, sem stabilitásbeli problémám.
Pedig sebességben még a debian alapú mint is gyengébb (az ubuntu alapú meg főleg), mint egy standard debian. Rengeteg kényelmi szolgáltatás automatán települ, elindul. Főleg régi, vinyós gépeken érződik.
-
tlac
nagyúr
Tearing ezerrel... Mármint, ha a IGP-re gondolsz. Tearingel a böngészés, a videó is. Igaz, nem használok DE-t, de a kedvedért kipróbálhatom majd egy live rendszeren.
9-es Debianon is hasonló a helyzet. Ami amúgy pár hónap múlva jön, szóval szerintem már azt lenne majd érdemes feltenni.ha nem használsz DE-t, akkor ne csodálkozz, hogy tearing-gel
de egyébként próbáld ki a chrome-ot, ott önmagában megoldja, ha nincs compositor
-
tlac
nagyúr
A gond a nouveau driverrel lehet, nalam is csinalta, osszeakadnak az NV driverrel. Felteszed a Stretch-et, utana letiltod a Nouveu-t, leszeded a legujjabb NV drivert, felrakod, nezd meg ezt, en is ezt hasznaltam forrasnak. Jo kis szivacs ha kell az NV driver... De hat az elet nem habostorta...

Itt a Nouveau tiltasa is:
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf
beleirod a kovetkezoket:
blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
options nouveau modeset=0
alias nouveau off
alias lbm-nouveau offNezd meg meg ezt is, olvasd at mindkettot abbol meglesz majd a mukodo moka. En ugy csinaltam hogy felraktam a Debiant, utana restart, logon screen-en nem engedett be igy ctrl+alt+f6, ott bejelentkeztem, letiltottam nouveau-t, leszedtem nv drivert, startx, bealitottam a kijelzoket, restart es mukodik.
Lehetne kicsit egyszerubb is...

nekem még sose kellett kézzel tiltanom a nouveau-t, mindig megcsinálta az nvidia
-
tlac
nagyúr
Hááát én mexívtam a debian 9-cel. Ahogy korábban írtam a z RC1-et töltöttem le.
A tegnapi estét végigküzdöttem, vagy 3 órán át, de nem jutottam semmire. A gépemben semmi sem változott hardveresen, simán futott rajta a Jessie.
A Stretch-re ha feltettem az nvidia drivert, utána nem indult el, nvidia modul betöltési hibára hivatkozott. Ha nem tettem ezt föl, akkor jól ment minden, egészen a kikapcsolásig. Ott perceket várt a Gnome vmelyik összetevőjének a leállítására. Többször próbálkoztam, aztán feladtam, Jessie telepítőm nem volt, ráadásul fáradt is voltam, ma felment az Ubuntu.
Sajna kell dolgoznom, nincs most időm tökölni a debiannal, de még vissza fogom tenni, ha nem lesz ennyire szoros határidőm.én hétvégén a cinnamon-t és mate-t próbáltam, mindkettő működött, de itt-ott azért belefutottam pár bugba
az nvidia driver-rel nem volt gondom -
tlac
nagyúr
Az előző hsz-t olvasva jutott eszembe, hogyan tudok a backportos és testinges csomagoktól teljesen megszabadulni?
Az asztali gépemen bportos kernel van, de nem használom, a 3.16-os megy, és az nvidia driver is innen van. Hülyeség volt feltennem ezeket.
A notin is van bportos csomag, sőt még testinges is. Az energiatakerékossági funkciók miatt itt viszont fel kellett tenni a kernelt és a tlp csomagokat.
Gondolom ezektől célszerű lenne megszabadulni az új Debianra frissítés előtt.
Hogyan tudom kilistáztatni és a leghatékonyabban leszedni őket?én az ilyen dolgokat synaptic-ban szoktam csinálni
ott meg lehet nézni, hogy mi honnan van, meg lehet verziót kényszeríteni is -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
8.6.0 Debiant felraktam vmware-be, és miután felraktam az open-vm-tools-t, ilyen hibaüzeneteket kapok induláskor:
[ 6.093957] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc2.d': Is a directory
[ 6.094142] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc6.d': Is a directory
[ 6.094901] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc0.d': Is a directory
[ 6.095015] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc1.d': Is a directory
[ 6.097719] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc3.d': Is a directory
[ 6.097851] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc5.d': Is a directory
[ 6.101021] systemd-sysv-generator[139]: Failed to read configuration file '/etc/init.d/rc4.d': Is a directoryGoogle nem nagyon van a segítségemre, látott már valaki ilyet?
mintha nekem is lett volna ilyen
szedd le az open-vm-tools-t és tedd fel a vmware-től tools-t -
tlac
nagyúr
Azt mondod, a bridge nem a legjobb? Hmmm....megfontolandó....
igen
-
tlac
nagyúr
Szia.Erre nem gondoltam, mármint arra, hogy virtualban még nincs esetleg hálózat. Már szedem le a fullt- tesztelek azzal is. Köszi szépen, BUÉK, ha addig nem jelentkeznék:-)
szerintem NAT-ot állíts be és akkor jó lesz a netinstall is
-
tlac
nagyúr
Debian Stretch, Qemu-KVM, 4.7-es kernel +patch es ujraforditani, ezzel megy a VM-en jatek VGA passthrough-al, nem egyszeru, de a topik tobbsegenek menni fog. Ha van ra igeny megcsinalhatom Logout-ra is, az eredeti forrast is belinekelem majd (video es web-es) ahhoz kepest van par erdekesseg, bug ami lassithatja a konfiguralast, nekem rament egy napom, mert nalam raadaskeppen luks-al vedett particion vannak a VM-ek, amit a Stretch meg hibasan mount-ol fel magatol...
A konfig fent, 3 mag+3 szal van a VM-hez rendelve, 2-2 nem hajtja ki a 1080-at, eger-billentyuzet mukodik synergy-vel, de jatek alatt at kell passzolni oket a VM-nek...
A guest VM egy Win10-es, virtio driverek red-hat oldalarol vannak, no more dual boot.

huh, én mindig ki akartam volna próbálni ezt, de ahogy olvasgattam régebben eléggé hardverfüggő, hogy épp megy-e
nekem is 4790K van, szóval ez legalább nem okozna gondot
alaplap és a videokártya már kérdésesebb (asus z97i, régi gtx titan)jöhet egy bővebb leírás, szívesen olvasnám
ablakban nem lehet valahogy futtatni a vm-et?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Sziasztok, kezdek egy pöttyet frusztrált lenni, van itt egy gép, egyetlen funkciója, hogy mindenféle mobilokról Bluetoothon képeket lehessen rá átküldeni (nem is P4, csak Celeron, eddig évekig mindenre elég volt, Ubuntu 10.04-gyel, de a HDD kimúlt, újrahúztam - már nem is számolom hányszor). Melyik Debian disztró lehet erre - nem csak papíron - képes? Mindenhol azt olvasom, hogy bluez, blueman, bluez-obex és gnome-file-share - de ez utóbbi sehol sincs, Bluetooth alatt pedig a transfer ablak minden eddig próbált disztróbna üres volt. Főnök azt mondta, hogy reggelre működjön, tegyek rá Windows XP-t, azzal biztos jó lesz, ha mással nem.
Szóval mit tegyek fel? (XFCE vagy Cinnamon jó lenne, de mégis, mi volt az utólsó, amiben működött a fileküldés és update-k nem cseszik el?)miket próbáltál eddig?
-
tlac
nagyúr
"továbbra is tartom magam hozzá, hogy vinyón az 1 perc nem sok"
Ezzel kellet volna kezdened. Természetesen elfogadom a véleményeteket de te csak bedobtad, hogy rakjam ssd-re.
Ha ennyi a boot akkor ennyi. Én azt hittem valami gebasz lehet.bedobtam, mert tippet kértél a boot gyorsítására
amúgy pár másodpercet lehetne nyerni még vinyón is, azzal, pl. hogy kikapcsolsz pár nem használt szolgálatlást (az lmde2 elég sok mindent elindít az asztali környezettel együtt)
vagy a vinyó elejére teszed a linux-ot
vagy hibernálásból, készenléti állapotból folytatod a munkát
vagy veszel egy kis ssd-t (még egy 32-es is elég lehet) -
tlac
nagyúr
Nyilván jobban értesz a dologhoz mint én, de ezért kár volt írnod.......
én meg azt gondolom, hogy ezt neked volt felesleges beírnod
továbbra is tartom magam hozzá, hogy vinyón az 1 perc nem sok
de az persze még mindig nem derült ki, hogy miről futtatod... -
tlac
nagyúr
Üdv Urak!
Itt is felteszem a kérdést hátha......
Kezdő linuxos volnék de rengeteg problémát okozott a disztró választásnál, hogy nem, vagy nagyon nehézkesen kezelik az AMD A6 6400K APU-t ami a gépemben van. Végül kikötöttem a Linux Mint Debian Edition 2 Betsy-nél. Nagyon tetszik, kezes, "bolondbiztos", hibátlanul kezeli a hardvereket, gyors, csak éppen a boot rettenetesen lassú. Először bejön ugye a grub, ez pár másodperc (win 10 van még egyenlőre társbérletben a linuxal) aztán mint logo, ezután jó sokáig fekete képernyő, majd egér kurzor és végül feláll az asztal. Az egész bő 1 perc. Ha ezen tudnék csökkenteni az tökéletessé tenné a boldogságomat. Nincs valami tippetek a boot gyorsítására?rakd ssd-re
-
tlac
nagyúr
van az új alfa skype-nak repója is:
/etc/apt/sources.list-be:
deb https://repo.skype.com/deb stable maina https miatt az apt-transport-https csomagnak is telepítve kell lennie
fel kell még rakni a repó kulcsát is
wget -O - https://repo.skype.com/data/SKYPE-GPG-KEY | apt-key add -
aztán apt-get update, meg telepítés
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Valami megdöglött a csomagkezelőmmel és ilyennel még nem találkoztam.
Frissítettem volna a backport-os java-s csomagokat, de nem ment le:
és ilyen hibákat dobált
Beállítás: openjdk-8-jre-headless:amd64 (8u102-b14.1-1~bpo8+1) ...
/var/lib/dpkg/info/openjdk-8-jre-headless:amd64.postinst: 18: /var/lib/dpkg/info/openjdk-8-jre-headless:amd64.postinst: mountpoint: not found
the java command requires a mounted proc fs (/proc).
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: openjdk-8-jre-headless:amd64 (--configure):megnéztem, hogy ez a mountpoint az initscripts csomag része
amit megpróbáltam újratelepíteni, lehet, hogy sikerült is, mert mountpoint-om most biztos van, de még csúnyább hibákat kapok azóta:root@debian:~# apt-get install --reinstall initscripts
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 újratelepítendő, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
6 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet után 0 B lemezterület kerül felhasználásra.
E: Internal Error, No file name for initscripts:amd64apt-get update hibátlanul lemegy, de nem segít
ha csak nyomok egy apt-get install-t, akkor ilyeneket kapok:
root@debian:~# apt-get install
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
6 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet után 0 B lemezterület kerül felhasználásra.
Beállítás: initscripts (2.88dsf-59) ...
/var/lib/dpkg/info/initscripts.postinst: 88: /var/lib/dpkg/info/initscripts.postinst: update-rc.d: not found
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: initscripts (--configure):
a(z) telepítve post-installation parancsfájl részfolyamat 127 hiba kilépési állapottal tért vissza
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: openjdk-8-jre-headless:amd64:
openjdk-8-jre-headless:amd64 függ ettől: initscripts; viszont:
A(z) initscripts csomag még nincs beállítva.
...Van valakinek ötlete hogyan lehetne helyrehozni?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
A legfrissebb már a 10.04-es Ububntu-n sem ment. A 45-ös volt az utolsó, ez miatt nem gondolom, hogy a legfrissebb hajlandó lesz elindulni a Lenny-n.
Innen, az ftp-ről szoktam mazsolázni a kiadások között.jah értem, esetleg meg lehet próbálni fordítani egyet
bár lehet már ahhoz sem lesznek meg a függőségek -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Van egy nagyon régi laptop (HP nw8440), amire felkerült jó régen egy Lenny. Szép stabil.
Nem is frissítettem (részint 150km-re van, mert anyukámé), merthogy Ati kártya van benne, és ez az utolsó olyan kiadás, ahol támogatott az az fglrx driverben a FireGL sorozat eme darabja (v5200).
Sajnos a weblapok nem mindegyike megy már a gyári Iceweasel-lel - főleg a menetrendek megújult honlapja (há' nem sikerül valami jól...) nem akar sehogysem elindulni normálisan.Két választásom volna:
1, Firefox
Nem tudom, hogy a Lenny-re mit lehet felszuszakolni, nemrégiben egy Ubutnu 10.04 alá sikerült a 45-ös verziót.2, Frissíteni újabbra az egész rendszert
Ez esetben lehet arra remény, hogy az Ati kártya hozza az elvárt teljesítményt?
Itt elsődlegesen a játékokra gondolok - Supertuxkart leginkább (a gyerekek játszanak ezzel, amikor a mamánál vannak
thx.
1. firefox binárist le lehet tölteni a mozilla-tól, szerintem az működne
2. ki kellene próbálni először egy live ubuntu-t, hogy az open source driverrel működik-e a gpu
-
tlac
nagyúr
Lehet telepíteni backports-ból a cinnamon 3.0-t

-
tlac
nagyúr
A letöltős firefox gtk3-mal van fordítva, a backports-os pedig gtk2-es. Szóval az előbbit esetleg megpróbálhatod.
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Cinnamont nem használtam, így a touchpades rész passz. Esetleg az xserver-xorg-input-synaptics csomag fent van? - Ha van olyan a notebookon, touchpad görgetés megy?
(#7805) Penty: i3wm. Kezdőknek teljesen jó. Viszont kiált egy clean install után mert a KDE-s dolgok még beleszólnak. Pl. be akarsz zárni egy rootos ablakot, és felugrik egy figyelmeztető kde ablak
Ezt leszámítva amúgy nem vész, ha te is wm-ezni szeretnél simán felrakhatod a KDE mellé, és váltogathatsz közöttük, még én is így csinálom. Tele van tutorral a net, az egyik legtámogatottabb wm. Amúgy ezek után elég puritán, de pont ez a jó benne.miért jó ilyen wm-eket használni?
nagyon régen is használtam fapad blackbox-ot, mert gyenge volt a gépem, de manapság ez már nem igazán szempont -
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Valaki meg tudna dobni egy live debian lemezképpel, vagy squashfs-sel, amit fel tudok tenni pxe-re, diskless rendszereknek? Keresgéltem, de sehol nem találtam Live Debian képet... Próbáltam debootstrappel készíteni, de az meg nagyon le volt butulva...

Mindegy melyik, csak stabilak legyenek rajta a csomagok (mert az Ubuntu-val próbálkoztam, ott még a gcc sem akart felmenni a saját csomagkezelőjéből...
)Köszi!

itt vannak live-os image-ek:
http://cdimage.debian.org/cdimage/release/current-live/amd64/iso-hybrid/ -
tlac
nagyúr
Ha jól rémlik, testinget használsz. Még valamikor tavaly én is kipróbáltam benne a KDE-t, de nem jött be mert lassú, tele volt buggal. Persze ugye <testing> szóval ez ezzel is jár. Gondolom azóta kiforrottabb már. Mi indokolja amúgy a testing használatát? Lehet jobban járnál backports repóval.
testing-ben már van cinnamon 3.0, azzal jól fog járni
meg viszonylag friss mate, az is elég jó (a dock applet-tel egész modern felületet is ki lehet belőle hozni: [link]) -
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Debian 7.9 alatt lenne egy kis gondom. Google-t bátran használtam, de sajnos nem segített.
Deluge torrent klienst használok a Wheezy alatt megjelent legutolsó változatot az 1.3.3-ast. Erre a gépre nincsen telepítve graikus felület, mert Deluge-deamon-t használok rajta. Telepítettem a webui-t is hozzá, mert egy két disztriben nem lehet a grafikus felületen hozzá csatlakozni. A deluge-daemon egy külön fizikai gépen fut a debian 7.9-el, és ehhez csatlakozom hálózaton keresztül egy másik géppel.
Az más kérdés, hogy régebben mind a Arch alatt, mind az Ubuntu 15.04 alatt és Eos alatt is tudtam a grafikus klienssel csatlakozni a deluge-daemon-hoz, de egyszer csak se az Arch se az Ubi alatt nem lehetett már... Nem sikerült kideríteni, miért, annyit jelez a kielns, hogy connection closed cleanly. No, mondom, akkor még megy a webui, no para. De pár héttel ezelőtt egyszer csak beírom a jelszót, és csatlakoznék de tök üres a böngésző és egyszer csak kiirja a szerverrel megszakat a kapcsolat...
Emiatt nem akarom legyalulni az egészet és újratelepíteni... Szóval fura, hogy ez is lehalt. Poén, Windows 10 alatt még megy a natív grafikus klienssel (1.3.11)-el a csatlakozás, sőt, Eos alatt is, de már a webui windows alatt is halott...Neten ahogy írtam nincs megoldás. Újratelepítettem a deluge-webui-t a deluge-daemont, de semmi változás. a Webes része nem megy már. Valami tipp/ötlet?
(Régebbi deluge verziókkal volt olyan nyűg, hogy a kliensnek és a szervernek is ua a verziónak kellett lennie, de ez megszünt talán pont az 1.3.3-as verzióval, bár a webui-val ez nem fügött össze csak a grafikus klienssel)
a deluga oldalán nincs valalmi hiba a logokban?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
nekem is 64-es van, 32-est szintén hozzáadtam
a sima wine csak egy virtuális csomag lehet
-
tlac
nagyúr
Olvasgattam a leírásokat, de egy valami nem világos... Az oké, hogy régebbi, stabil csomagok vannak a stable-ben. De ezek a csomagok mennyire frissülnek? Itt nem a sec frissítésekre gondolok, hanem a csomag verziófrissítésére. Mert ezek folyamatosan mennek pl. a testingbe, a stable-be nem kerülnek be? (Nyilván nem a legújabb verzió...)
semennyire
csak a backports-ból jövő csomagok váltanak verziót (firefox, libreoffice, kernel, a legfontosabbak azért megvannak) -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
sikerült bárkinek is 64 bites jessie-re wine-t telepíteni és működésre bírni?
már 3-szor neki álltam, de sehogy nem akar összejönni
próbáltam a sima stable verziót meg a development verziót is a stable jessie-ből meg a jessie backsports-ból is, meg még a winehq oldaláról valókat is, de vagy függőségi hibák miatt nem bírtam telepíteni sem, vagy ha valamelyik verzió felment, nem tudott futtatni egyetlen egy exe-t sem, bad exe hibával leállt
-
tlac
nagyúr
A browser-plugin-freshplayer-pepperflash és pepperflashplugin-nonfree kell hozzá, plusz az adobe flash-t le kell szedni, mert összekeveri a kettőt (bár ez openSUSE-s infó, mert én ott raktam fel). Viszont nekem több procit visz a pepper, mint az adobe
be kell kapcsolni a hardveres gyorsítást és akkor nem fog többet enni
[link] -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Vagy ez nem csak kernelfüggő hanem a sensor és függőségei verziójától is függhet?
igen
bár ha a kernel rendesen felismeri a hardvert, de a sensor nem, akkor az szokott lenni, hogy név nélküli hőmérsékletet, meg egyéb adatokat jelenít meg
az 15.10-es ubuntuban a libsensors4-ből (lm-sensors függősége) 3.4.0-s van, a jessie-ben pedig 3.3.5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Arc Raiders
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Forza horizon 6 prémiumot vásárolnék
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 45.000 ft
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Karcmentes 100% akkumulátor (152 ciklus)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Remélem restart után megjavul.

)