Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Archttila #6053 üzenetére

Előző postom után megpróbálkoztam ezzel is. Fogalmam sem volt, hogy a #!/bin/bash-al mit csináljak vagy hova írjam, így végül beírtam terminal-ba. Talán ugyanez fent volt valahol a Debian Wiki-n. Viszont én ezzel folytattam: /usr/bin/xcalib -d :0 /usr/share/color/icc/colord/dell.icm és csodálatos módon betöltötte a profilt. Mivel Debian fxce-t használok, ezért a System / Session and Startup / Application Autostart-ba hozzáadtam a /usr/bin/xcalib -d :0 /usr/share/color/icc/colord/dell.icm parancsot és be is tölti minden boot után. Persze ehhez a profilt el kellett helyeznem a /usr/share/color/icc/colord/ alá. Jó, hogy így rájöttem, még mégjobb lenne, ha tudnám is, hogy a kiadott parancsok pontosan mit is csinálnak.

Egyszerű kérdéseim lettek közbe:

- Hogyan lehetne Debian xfce alatt zárolni a kijelzőt? Csak Log out van, de az kilépéskor bezár mindent.

- Hogyan lehetne kikapcsolni azt, hogy x idő elteltével ne kapcsoljon ki a kijelző? Settings / Screensaver: disable screensaver be lett állítva, de hatással nincs rá. Valahol máshol lesz.

Új hozzászólás Aktív témák