- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay segítség kezdőknek
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubuntuba legfeljebb püspökök és a cím várományosai szeretnek bele, OSX meg olyan, mint a Rolls-Royce, csavarok nélkül van összerakva (legalábbis eredetileg így gyártották), bár egyiket se ismerem közelebbről.
Autónál éppen nem baj, ha nem kell belepiszkálni, de egy oprendszernél!
-
Raynes
tag
Úristen, hol vannak neked az ablakkezelő gombok? Minek a másik felére tenni? Már a Macnél és a Unitynél sem értettem soha ezt a bzuiságot. Csak azért, hogy ne ott legyen, ahol szokott? A legtöbb ember jobbkezes, és nem akarja az egérkurzort az ablak bal sarkáig gurgulázni. Kivéve, ha valaki balkezes.
-
Apollyon
Korrektor
Még állítgatják, 2 hónapra lett módosítva ez a logout-os dolog. Tehát 2 hónapnál régebbi blogbejegyzés után tűnik el a név alól a logout felirat, de az adatlapon látszik továbbra is. Ez mondjuk a szakmai írások miatt hátrány lehet, de ilyen esetben meg ott van a topik összefoglaló.
A p5sméregetést meg azért ne már, ha lehetne választani, akkor én semmiképp nem járulnék hozzá hogy látszódjon. Pont emiatt a téveszme miatt amit ide leírtál. Személy szerint itt lógok már lassan 10 éve az oldalon, elég sokat okosodtam itt, ezért támogattam az oldalt. Debiant is támogattam már korábban néhány euróval... Gáz?
-
Erre gondoltam, hogy magas. A deb-et tudom telepíteni
OK, én is szoktam elfelejteni alapdolgokat, ha rég nem csináltam!
deb http://ftp.de.debian.org/debian unstable main contrib non-free
Ezt a sort berakod a /etc/apt/souces-ba a többi alá, ha nem kell elérakod a duplakeresztet.
Nem túl rutinos Debianosoknak (mint mi is) van ilyen Sources List Generator, csak ott el van csúszva a név/kategória, de ettől még jó, ne a neveket nézd, hanem azt, hogy stable, unstable.
Sorry félreértettem a premium dolgot, simán csak 5 napon belüli a blogod. lassan esik le
-
Ne szórakozz már az innen letöltött .deb-et (direkt link) Gdebi-vel megnyitod, a többit az intézi, nálam alapból azzal akarja megnyitni:
Ja értem, a TG topikban olvastam erről, elég nagy marhaságnak tartja a többség, az 5 nap meg lófütty. Premiumnál nem pirosnak kéne lenni a nicknek?
A topicösszefoglalóval megtisztelsz
Ne viccelj már, Te tiszteled meg a fórumtársakat egy jó leírással!
-
A Jessie repoban még régebbi van, a backportban van a te verziód, a sid-et tedd fel, onnan frissül. Bár gondolom állandóra nem akarod a sid-et, kikommentelheted vagy használod a .deb-et
Nálad hogy-hogy fenn maradt a Logout blog a nicked alatt?
Ha nem lenne ott, sose találna rá senki a "képregényedre", gratula hozzá, berakom a kezdő topik Összefoglalójába, OK? -
Apollyon
Korrektor
3 éve én is chakráztam, de akkor még eléggé kesze-kusza rendszer volt, és ahogy olvasom a topikot, elég sokat kell foglalkozni vele, utánaolvasni.
Mármint ahhoz képest hogy a debiant egyszer fel kellett tenni, aztán többet nem kell vele törődni, néha 1-1 sec. update jön azt szevasz.
Ezt a lengvidzs dolgot még megnézem otthon ha hazaértem, de ha jól emlékszem debianon csak terminálból lehet rendesen nyelvet váltani.
-
Apollyon
Korrektor
Így legyen ötösöm a lottón hogy ezt tudtam meg fogod kérdezni
A gtk-s programok esztétikusabb megjelenítéséhez kell a következő pár csomag:
gtk2-engines-oxygen
gtk3-engines-oxygenmeg ha nincs fent, akkor a kde-config-gtk-style is.
Ha automatikusan nem váltana át, akkor a rendszerbeállítások alatt az alkalmazások megjelenítésében (asszem így van magyarul) lehet váltogatni a style-t.
-
Apollyon
Korrektor
Simán fel lehet, és igen, elég sok csomag van.
Installhoz, ha nincs feltéve akkor előbb fel kell rakni az aptitude és a tasksel csomagokat.
Utána:
aptitude install ~t^desktop$ ~t^kde-desktop$
Le fog rántani egy jó fél gigát, el lesz vele amíg felrakja. Utána loginnál lehet választani a de-k között.
Ez amúgy azt a pakkot rakja fel, amit akkor rakna fel ha debian installkor választanád a kde-t.
Ja és igen, meg fogja kérdezni, hogy lecseréled-e a jelenlegi login managert KDM-re, mert az kell a kde-nek de nem vagyok benne biztos hogy kötelező, de szerintem ajánlott.
-
Apollyon
Korrektor
A KDE-t én sem szerettem, de most már nagyon. Ezzel a DE-vel kell a legkevesebbet szöszölni, és könnyen testre lehet szabni egyéni kinézetűre. A MATE-et is könnyen be tudod állítani, a színeket is úgy ahogy akarod, szóval ilyen téren nagyon jó az is. Csak nálam a tearinggel volt gond mate alatt. (Ki-be kellett kapcsolgatni a hw-es videogyorsítást.)
Kali linux alatt amúgy jó a gnóm, legalábbis amikor utoljára próbáltam. Ott egy kicsit módosítva van, sokkal használhatóbb. De a kali meg nem otthoni desktopnak való, az állandó root fiókkal meg nem is biztonságos.
A 4-es KDE egyébként már a end of life, az új Debianban már 5-ös lesz. Viszont az még bugos mint a szemét. Ezért is egyre jobban hajlok a WM-ek felé, na ott abszolút korlátlanok a lehetőségek (rendszertől függően), ha nem vesszük a fancy animációkat.
-
gery2123
őstag
fonts.conf fájlt létrehozol a /home alá az alábbi szöveggel
ms-core font felrak, hinting Slight, és RGBA<?xml version='1.0'?>
<!DOCTYPE fontconfig SYSTEM 'fonts.dtd'>
<fontconfig>
<match target="font">
<edit mode="assign" name="rgba">
<const>rgb</const>
</edit>
</match>
<match target="font">
<edit mode="assign" name="hinting">
<bool>true</bool>
</edit>
</match>
<match target="font">
<edit mode="assign" name="hintstyle">
<const>hintslight</const>
</edit>
</match>
<match target="font">
<edit mode="assign" name="antialias">
<bool>true</bool>
</edit>
</match>
<match target="font">
<edit mode="assign" name="lcdfilter">
<const>lcddefault</const>
</edit>
</match>
</fontconfig> -
Apollyon
Korrektor
Minden sor végére kell a contrib non-free.
Mivel még nincs egy éve hogy kijött a stabil 8-as debian, annyira nem régiek a szoftverek, de az újabb verziók bekerülnek a backports repóba, szükség esetén azt is érdemes lehet bekapcsolni. Csak vigyázz, mert könnyen össze lehet kuszálni szegény debiant
-
Apollyon
Korrektor
A sources.list fileban, van egy sor, amit ki kell kommentelni. Debian cd vagy mi van benne, most nincs előttem. Na ahol ez van írva, annak a sornak az elejére egy # -t kell biggyeszteni.
Nyitsz egy terminált, emelt jogosultság kell, ha sudózol akkor az, vagy root és beütöd:
nano /etc/apt/sources.list
Bebiggyeszted # ahová kell, majd Ctrl-O -val mentesz, Ctrl-X kilép, utána nyomsz egy apt-get update-t. Aztán nem lesz többet ez a cd hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Linux kezdőknek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest