-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damateo
aktív tag
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudna dobni egy live debian lemezképpel, vagy squashfs-sel, amit fel tudok tenni pxe-re, diskless rendszereknek? Keresgéltem, de sehol nem találtam Live Debian képet... Próbáltam debootstrappel készíteni, de az meg nagyon le volt butulva...
Mindegy melyik, csak stabilak legyenek rajta a csomagok (mert az Ubuntu-val próbálkoztam, ott még a gcc sem akart felmenni a saját csomagkezelőjéből...
)
Köszi!
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
leszedtem egy kde-full nevű csomagot, hogy kipróbáljam az új felöletett.
Nem igazán jött be. Kicsit instabilnak találtam.
Most szeretném törölni. kde-full csomag törlésével sajnos nem lehetséges. Csak azt az egy csomagot törli.
Hogy kezdjek neki? -
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Debian 7.9 alatt lenne egy kis gondom. Google-t bátran használtam, de sajnos nem segített.
Deluge torrent klienst használok a Wheezy alatt megjelent legutolsó változatot az 1.3.3-ast. Erre a gépre nincsen telepítve graikus felület, mert Deluge-deamon-t használok rajta. Telepítettem a webui-t is hozzá, mert egy két disztriben nem lehet a grafikus felületen hozzá csatlakozni. A deluge-daemon egy külön fizikai gépen fut a debian 7.9-el, és ehhez csatlakozom hálózaton keresztül egy másik géppel.
Az más kérdés, hogy régebben mind a Arch alatt, mind az Ubuntu 15.04 alatt és Eos alatt is tudtam a grafikus klienssel csatlakozni a deluge-daemon-hoz, de egyszer csak se az Arch se az Ubi alatt nem lehetett már... Nem sikerült kideríteni, miért, annyit jelez a kielns, hogy connection closed cleanly. No, mondom, akkor még megy a webui, no para. De pár héttel ezelőtt egyszer csak beírom a jelszót, és csatlakoznék de tök üres a böngésző és egyszer csak kiirja a szerverrel megszakat a kapcsolat...
Emiatt nem akarom legyalulni az egészet és újratelepíteni... Szóval fura, hogy ez is lehalt. Poén, Windows 10 alatt még megy a natív grafikus klienssel (1.3.11)-el a csatlakozás, sőt, Eos alatt is, de már a webui windows alatt is halott...Neten ahogy írtam nincs megoldás. Újratelepítettem a deluge-webui-t a deluge-daemont, de semmi változás. a Webes része nem megy már. Valami tipp/ötlet?
(Régebbi deluge verziókkal volt olyan nyűg, hogy a kliensnek és a szervernek is ua a verziónak kellett lennie, de ez megszünt talán pont az 1.3.3-as verzióval, bár a webui-val ez nem fügött össze csak a grafikus klienssel)
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Utolsó frissítés óta, minden indításnál jelszót kér a gép. (bejelentkezési kulcstartó nincs feloldva)
Eddig mint az autologin. Mi lehet a gond? -
kovaax
őstag
válasz
bambano #7780 üzenetére
Azért erre ne vegyél mérget.
A radeon bug miatt felraktam a backportsból a 4.4(?) kernelt. Aztán egyszer frissült is, és szólt, hogy a 3.16-os kernel nem kell már, szedjem le autoremove-val. Közben a bug javult, úgyhogy inkább a backportos kerneleket szedtem le, bp repoval együtt. Reboot. Na, ezután is azt mondta, hogy nem kell már a 3.16-os kernel, autoremove-oljam. Mondok biztos több van belőle (volt *-common és *-amd64 is), úgyhogy autoremove. Na, erre mondta, hogy a futó kernelt nem praktikus leszedni. Abortáltam. Aztán apt-get -f install, mire pár autoremove-olt kernel közeli csomagot vissza is rakott rögtön, és aztán megjavult minden. Szóval össze tud zavarodni a backportos repótól is, bár ki tudta javítani a hibát.
-
Apollyon
Korrektor
Akkor ez most 32bites debianra van, nem?
Mert nekem 64-es van.Amúgy én így szoktam telepíteni:
dpkg --add-architecture i386
Majd felteszem a wine:i386 csomagot. Ez kell ahhoz, hogy tudjak pl UT99-ezni, ami egy 32bites játék, és nem lehet telepíteni natívan 64bites rendszerre.
-
Penty
aktív tag
-
gilfoyle
őstag
Olvasgattam a leírásokat, de egy valami nem világos... Az oké, hogy régebbi, stabil csomagok vannak a stable-ben. De ezek a csomagok mennyire frissülnek? Itt nem a sec frissítésekre gondolok, hanem a csomag verziófrissítésére. Mert ezek folyamatosan mennek pl. a testingbe, a stable-be nem kerülnek be? (Nyilván nem a legújabb verzió...)
-
bambano
titán
válasz
gilfoyle #7777 üzenetére
a backports külön állatfaj, az az adott kiadás része. tehát stable-t backports-szal keverni szerintem nem probléma. stable-t unstable-vel meg siddel keverni az probléma.
a csomagmenedzsment összeborulni nem fog, azért deb, hogy ilyeneket elviseljen. ugyanez magára az alkalmazásra nem feltétlenül igaz
az más kérdés, hogy egy kevert repós telepítés után életre vakarni egy gépet az komoly meló, de nem lehetetlen.
-
Friczy
senior tag
válasz
gilfoyle #7777 üzenetére
Alapvetően nem egészséges keverni. Általában a függőségek miatt amúgy is elég nehéz megoldani hosszú távon a keverést, ráadásul ha csak simán beállítod az újabb verzió tárolóját, akkor a következő apt-get upgrade-kor nagyon sok csomagot akar majd frissíteni, te ezt nem akarod
Az apt-pinning mechanizmus (https://wiki.debian.org/AptPreferences) segítségével be lehet állítani, hogy egyes dolgokat a frissebb tárolóból hozzon, a többit pedig a régebbiből, de mivel pl. nagyon sok csomag függ a libc-től (áttételesen vagy közvetlenül), sok mindent nem fogsz így elérni. Egy próbát megérhet, de legyél óvatos, ne frissíts olyan csomagot, amit nem akartál.
Biztonságosabb, de idő- és erőforrásigényesebb megoldás a csomagok backportolása, ilyenkor a source tárolót állítod be a frissebb tárolóból (is), lehúzod a forráscsomagot, és elékszíted a csomagot a saját rendszereden, aztán dpkg-val már mehet is fel. Ezzel nem kutyulod össze a csomagrendszert, de a kézi karbantartás kicsit több munkát igényel. Egy-két csomagnál megoldás lehet.
-
gilfoyle
őstag
Mennyire egészséges keverni a tárolókat?
Gondolok arra, hogy alapból a Jessie-t használom, de pl. a notebook energiagazdálkodásának javítása miatt jó lenne egy újabb kernel, mondjuk a backportsból és néhány csomag a testingből ( pl. tlp - ez nincs máshol, és lm-sensors - ez meg itt újabb ). Másra nem igazán van szükségem - najó, a chrome, de az a google tárolóból jönne. Persze lehet, h kelleni fog még pár program innen-onnan.
Hosszú távon illetve verziófrissítéskor (ez még messze van) ez gondolom okozni fog némi problémát... -
tlac
nagyúr
sikerült bárkinek is 64 bites jessie-re wine-t telepíteni és működésre bírni?
már 3-szor neki álltam, de sehogy nem akar összejönni
próbáltam a sima stable verziót meg a development verziót is a stable jessie-ből meg a jessie backsports-ból is, meg még a winehq oldaláról valókat is, de vagy függőségi hibák miatt nem bírtam telepíteni sem, vagy ha valamelyik verzió felment, nem tudott futtatni egyetlen egy exe-t sem, bad exe hibával leállt
-
tlac
nagyúr
A browser-plugin-freshplayer-pepperflash és pepperflashplugin-nonfree kell hozzá, plusz az adobe flash-t le kell szedni, mert összekeveri a kettőt (bár ez openSUSE-s infó, mert én ott raktam fel). Viszont nekem több procit visz a pepper, mint az adobe
be kell kapcsolni a hardveres gyorsítást és akkor nem fog többet enni
[link] -
kovaax
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sokra nem megyünk vele, ha a böngésző blokkolja az egészet a régi főverzió miatt. - nagyon helyesen.
Iscariah: azért, mert nincs alapból bekapcsolva és nem ismeri mindenki a backports-ot, valamint telepíteni sem lehet "csak úgy" onnan, külön parancs van rá és az unattanted upgrades használatánál is külön kell konfigurálni a backportsot...
Van, amit nem a usernek kellene megtennie, a flash csere is ilyen téma. Nincs rá indok, hogy miért nem lépték meg maguktól.
-
kovaax
őstag
A flashplugin-nonfree az Adobe-tól tölti le a plugint, de alapból csak installáláskor, szóval időnként kézzel kell futtatni (vagy cronból). Én így szoktam:
update-flashplugin-nonfree --install --verbose -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értettem miért kapom még mindig az Xscreensaver figyelmeztetést a régi verzióról, mikor már frissült a tárolókban. Erre nézem, hogy a nagyszülőknél nem volt bekapcsolva a jessie-updates tároló, oda rakták be a frissítést...
Azt viszont gáznak tartom, hogy a flashplugin utódját a freshplayer-t csak a backports tárolón keresztül lehet elérni. Az egész flashplugin akkora security hole, hogy már ki kellett volna dobni a tárolókból úgy ahogy a többi disztró is tette már hónapokkal korábban.
-
Friczy
senior tag
Pár éve visszaszoktam a Debianra desktopon
Korábban testinget használtam, mert a három éves programokat desktopon túl réginek tartottam, és amikor az Ubuntu először megjelent, megdöbbentő volt, hogy elsőre működik sok minden, amit Debianon külön reszelni kellett - több-kevesebb sikerrel.
Aztán az Ubuntu valahogy kezdett egyre gépigényesebb lenni, párhuzamosan pedig időnként meglepő bugokat produkált, és egyre inkább az volt az érzésem, hogy kevesebb a kontrollom a rendszer felett. Kerestem ismét mást, találtam is egy nagyon jót: Arch. Ez egy szép kitérő volt, aki szereti időnként low-level szinten konfigurálni a rendszerét, cserébe átlátható, annak nagyon jó, feltéve, ha hajlandó is rászánni az időt, mert ha mondjuk fél évig nem frissíted a rendszered, utána már nagyon nehéz dolgod lesz. De mindegy, arra jó volt, hogy megszeressem a rolling-release rendszert, viszont sok gépen egyszerre nem szeretnék Archot használni, túl sok időt venne el a karbantartás.
Így aztán jött a kompromisszum: vettem egy mély levegőt, és Debian unstable. Kicsit valóban észnél kell lenni, és ha pl. úgy látszik, hogy függőségi gondok vannak, akkor frissítés stop. apt-listbugs csomag életmentő, frissítéskor átnyálazza a bugokat, ha van nyitott bug a felrakandó verzióra, akkor szól, eldöntheted, hogy az egész frissítést megállítod, a hibás csomagot rögzíted (pin) a korábbi verzión, vagy a hiba ellenére mégis felteszed. Pinning esetén a cron napi futáskor átnézi, hogy még megvan-e a hiba, ha nincs, akkor leszedi a pinninget automatikusan, szerintem zseniális
További óvintézkedésként etckeeper minden frissítéskor egy újab git verziót készít az /etc könyvtárról, könnyű visszatérni korábbi konfigurációra - bár ezt a feature-t még nem kellett életmentésre használnom.
Jó egy-másfél éve használom így a desktopot, kellően friss, és ritkán futottam bele tényleg idegesítő problémába.
Flash - működik, bár a Flash maga helyből megérett a kidobásra oprendszertől és disztribúciótól függetlenül.
Iceweasel-Firefox: bár az Iceweasel elvileg minimálisan különbözik a Firefoxtól, én is tapasztaltam furcsa viselkedéseket, így inkább a bináris FF-et használtam, ugyanígy a Thunderbirdöt az Icedove helyett.
Viszont a Debian-Mozilla vita megegyezéssel zárult, ennek eredményeképpen eltűnt/eltűnik az Iceweasel, és ismét Firefox van a Debianban, és valamikor a közeljövőben a Thunderbird is visszatér. -
Friczy
senior tag
válasz
Lathronos #7744 üzenetére
A PPA-t ne tekintsük az Ubuntu részének, ugyanis nem az. És az az érzésem, hogy a Debianban több csomag van, mnt az Ubuntuban, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az Ubuntu esetén a universe (és főleg a multiverse) már félig kilóg a repositoryból). Annak idején futottam bele Ubuntun olyan problémába, hogy egy csomagnak függőségi problémái voltak,rákerestem a bug leírására, a karbantartó el is ismerte, és lezárta azzal, hogy a universe-ben van, ahol nem feltétlenül kell kijavítani a hibákat
Tehát az Ubuntu 'nagyobb csomagválasztéka' kissé megtévesztő.
-
spammer
veterán
válasz
#45997568 #7747 üzenetére
És az összehasonlításnál mindkét böngésző teljesen ugyanaz a verzió volt? Csak mert az Iceweasel egy rebrand, tudomásom szerint a kódba nem nyúlnak bele (szerk: de, kap némi patch-et, de az nem okozhatna ilyen mértékű különbséget). Az IceCat, ami GNU fork, ott már kiherélnek belőle dolgokat.
-
Lathronos
őstag
Nálam fagy állandóan az Iceweasel, ezért cseréltem Firefoxra. Lehet azért, mert az én debianomon a 38.7.1 van. Talán a sources.list-em hiányos, azért? Magam raktam össze, mert az USB Wi-Fi Stickemet nem ismerte fel a debian és ebből adódóan kénytelen voltam offline telepíteni, majd utólag az rtl8192cu-fixes patch-et telepíteni. Ennek köszönhetően telepítés után ugyebár a sources.list-em tök üres volt és mivel a Debian Source List Generator jelenleg fejlesztés alatt áll, magamnak kellett összeguberálni a tartalmát.
A sources.list-em tartalma:
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20160403-00:33]/ jessie non-free main contrib
deb http://httpredir.debian.org/debian/ jessie main
deb-src http://httpredir.debian.org/debian/ jessie maindeb http://httpredir.debian.org/debian/ jessie-updates main
deb-src http://httpredir.debian.org/debian/ jessie-updates maindeb http://security.debian.org/ jessie/updates non-free contrib main
deb-src http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-freedeb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main contrib non-freedeb http://mozilla.debian.net/ jessie-backports firefox-release
deb http://ftp.debian.org/debian/ jessie-backports main
# Backports jessie
deb http://http.debian.net/debian/ jessie-backports main contrib non-free
-
spammer
veterán
"de a desktop cuccokat szeretem úgy használni, hogy feldobom és megy."
Ez egy dolog, meg más dolog az, ha valami fapados. Fapados pl. az elementary OS, mert ott a DE-ből ki van herélve egy csomó minden és nehezen testreszabható. Ha az out of the box "élmény" határozná meg, hogy mi a fapados, akkor a Gentoo vagy Arch is nagyon fapados lenne, pedig azoknál csak az LFS kínál jobb testreszabhatóságot.
A régi csomagok hogy megfelelnek-e vagy nem, az a felhasználói igényektől is függnek. Akinek kellenek a minél frissebb csomagok, annak valóban nem megfelelő a Debian, de ettől még másoknak bőven elég lehet desktopra is (átlagos felhasználásra meg főleg, ahova nem kellenek folyamatosan az újabb fícsörök).
Amúgy újra Firefox lesz van/lesz Iceweasel helyett, nem mintha lényegében nem ugyanaz lett volna a kettő.
-
gt7100
tag
válasz
spammer #7743 üzenetére
Jó pár éve leszoktam arról, hogy debiant használjak desktopra, szóval hiányos a listám:
firefox helyett iceweasel
flash repoban/ami van az gázosabb, mint az Adobe
Ahogy előttem írták: sok csomag nagyon régi, mert ragaszkodtam a stabil ághoz, miután a testing alatt az "apt-get upgrade" két alkalommal is bootolhatatlanná tette a rendszeremet.
Compiz-t szerettem volna, mikor már viszonylag stabil volt, de debianon valamiért nem igazán jött össze
stb.Az lxc-t meg azért említettem, mert kb. hasonló jellegű gondokba futottam rendszeresen gnome/KDE alatt debianon. Minden megoldható, csak annyit kell érte dolgozni, hogy inkább hagyom a fenébe. Miközben pl. Ubuntun out of box működik.
Mindez ha szervert akarok összerakni, akkor _általában_ nem gond, de a desktop cuccokat szeretem úgy használni, hogy feldobom és megy.
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #7743 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy nincsenek friss csomagok, és az Ubuntu szoftverkínálatához képest(főleg ha a PPA tárolókat is hozzávesszük) kissé szegényesnek tűnik, valamint a GNU miatt az összes multimédia kiegészítőt fel kell külön pakolni(flash, java, gecko plugin pack a firefox-hoz/iceweasel-hez), továbbá itt többet kell terminálban dolgozni mint Ubuntu/Mint esetében. Vagyis meg kell dolgoznunk a kényelemért. Persze én már túl vagyok rajta és systemback-kel készítettem is egy remastert, hogy ne kelljen minden telepítés után egy egész napot konfigurálnom.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Damateo #7739 üzenetére
Ugye a dpkg -vel raktad fel a vibert, csak nem indul el?
Ha fel sem tetted, akkor a következő terminálban: dpkg -i a/hely/ahol/van/a/viber.deb
Ha ez megvolt, de még nem indul, akkor hiányzik neki egy vagy több függőség. Rakd fel a puddletag -et (repóban van), az húzza magával azokat amihez a viber kell. Nem zongoráztam végig őket pontosan melyek, de így a legegyszerűbb.
(#7740) bob.zxr: Tapasztalataim szerint a többség elégedett volt mindig is a Debiannal, főleg akik nem high power multimédiás szuper-szórakoztató központként szerették volna használni azt.
Igen előfordulnak bugok, Friczy kommentjében írta is: "Ennek van előnye is (pont a stabilitás, csak disztribúció-frissítéskor kell meglepetésekre számítani), és hátránya is (ha bugos volt az upstream, akkor bizony évekig az marad a kiadásban)."
Bár lehet hogy a kérdéses csomag még mindig nem tökéletes, de az említett security issue javítva lett januárban: [link]
Most hogy mindezeket tisztáztuk, meg felelevenítettük a régmúlt, már nem támogatott 6-os Debian emlékét, ezt meg az xscreensaver-rel kapcsolatos témát ezennel most már zárjuk le
-
gt7100
tag
"Senki nem állította, hogy szerver op.rendszer", csak a desktopja annyira fapados tud lenni, hogy ha valaki desktop rendszert keres, jobban teszi, ha nem Debiannal szopatja magát.
Csak egy példa, ráadásul szerveres: lxc - elvileg a jessie-ben lévő már tudna mezei userhez tartozó konténert kezelni. N+1 leírás van hozzá, hogy hogyan kellene, épp csak a többség kevés ahhoz, hogy jessie alatt működjön. [L=https://myles.sh/configuring-lxc-unprivileged-containers-in-debian-jessie/]Egyet találtam, ami vélhetőleg működik, de annyira bonyolult, hogy inkább feladtam és maradok a root alatt futó konténereknél amíg stabillá válik az Ubuntu 16.04...
És hasonlókat tapasztaltam anno éveken át desktop vonalon. -
BoB
veterán
válasz
Apollyon #7732 üzenetére
Már sokadszorra jön fel ez a "Debian nem desktop oprendszer".
Soha senki nem állította, hogy a Debian server oprendszer. Soha senki nem állította, hogy nem dekstop-ra készült.
Ian Murdock egyáltalán azért állt neki, mert az addig desktop-on használt Softlanding Linux System (SLS)-ből elege lett. És ezután ezt használta a személyi számítógépén. Ami nem szerver.
A sors iróniája egyébként, hogy az egyik alaptétele ez volt:
"Debian will contain the most up-to-date of everything." -
Damateo
aktív tag
Leszedtem a viber oldaláról a .deb telepítőt.
Valamilyen oknál fogva semmivel nem tudom felrakni.
Hibaüzenet nincs. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lathronos #7737 üzenetére
Mert egy bevált dolog olyan helyre, ahol amúgy is csak skype meg böngészés megy. Az OpenBox nekem már túl fapados, annyira azért nem gyengék a mai gépek, hogy ilyesmivel szívassam magam.
P3-as gépen még volt értelme, de azt a korszakot elhagytuk.
A Mate / Cinnamon meg jó, de Debian téren majd a következő release-t várom meg ezekkel. Ahogy te is írtad, régiek.Iscariah: azt hívtam kritikus hibának, mikor nem ment az energia gazdálkodás. Laptopon azért ciki, ha nem tudom állítani mit csináljon a fedél lecsukásakor, stb. Ilyesmi most nincs, csak pár nem lényeges apróság pl. a fájlkiterjesztés hozzárendelések terén, nem minden működik.
-
Lathronos
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #7733 üzenetére
Az a szűk 1 év hamar elröppen már
–––––––––––
Egyébként ez az xsreensaver miatti hiszti elég nagy röhej. Ha igaza is van, akkor is diplomatikusan igyekszem a disztró fejlesztői tudtára adni a problémát, nem pedig a weboldalamon sértődött posztokat címezni mint egy amatőr. Just sayin.. -
Apollyon
Korrektor
válasz
CPT.Pirk #7731 üzenetére
Így a Debian 9 küszöbén mennyit fogsz még bosszankodni a lassan hárommal korábbi kiadás DE bugjain? Azért ne felejtsük el, hogy ugyanígy vannak hasonló problémák egyéb disztrók esetén is.
Ahogy meg már említették korábban, a Debian alapvetően nem desktop oprendszer. Van aki mégis tudja annak használni, és van, aki nem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Lathronos
őstag
Hát ez a debian nem egyszerű alapjáraton, kellett rajta barkácsolni itt-ott mire elértem, hogy minden perfektül működik. Így, hogy rászántam egy napot a belövésére, tényleg nagyon jó kis rendszer, jobb mint az Ubuntu, főleg Cinnamonnal(mi mással).
Egyetlen problémám van már csak: a rendszer csak részlegesen magyar nyelvű és nem találtam gnome-language-pack-hu csomagot ami ezt orvosolná. Tud valaki megoldást?
-
BoB
veterán
A fejlesztő blogjában arra utal, hogy security bug is maradt benne.
"Though in case you were wondering whether there have been serious bugs fixed since 2014 -- security-related bugs -- the answer is yes"
Érdekes koncepció amúgy a stabilitásról.
A stabil itt nem azt jelenti hogy nem bugos, hanem nem fog változni. Én inkább ezt ultra-konzervatívnak hívnám, nem stabilnak...
-
Friczy
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7716 üzenetére
Nem jól érzed
Van elég ember, de a stabil disztribúció Debianban azt jelenti, hogy kiadás után már csak security bugokat javítanak, verziót nem frissítenek. Akkor se, ha nem jól működik. Ennek van előnye is (pont a stabilitás, csak disztribúció-frissítéskor kell meglepetésekre számítani), és hátránya is (ha bugos volt az upstream, akkor bizony évekig az marad a kiadásban).
Ha valakinek ez nem felel meg, nyugodtan választhat másik disztribúciót.
-
y510problema
csendes tag
Sziasztok, tud valaki segíteni abban hogy mi lehet a probléma a tartományba léptetésnél? (windows 2012 r2 server és Debian 8)
Ez alapján csináltam mindent.
Mindent megcsináltam, a gép fel is ismeri a tartományt és mikor beírom a felhasználó nevet és a jelszót akkor nem enged belépni. Viszont látom, hogy felismerte a felhasználót mert teljes nevével írja ki. (jelszót biztos jól írtam be)
Ha valaki tud segíteni annak nagyon örülnék! Vagy legalábbis mi lehet a probléma már az is segítség lenne nekem -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elolvastam egy csomó kommentet, igazából jws-nek van egy stílusa (azért mégsem egy Linus, na
), de ettől még igaza van.
Most néztem a bugreportot a figyelmeztetés eltávolításáról, a legutolsó komment szerint ha jól értem, frissítik az xscreensavert és akkor az megoldja a gondokat, az helyett, hogy kitörölnék a kódból jws figyelmeztetését. [link] De azt nem tudom, hogy ez a Jessie-t is érinti, vagy csak a Strech-et, még csak annak a csomagjai között van .34-es verzió.A figyelmeztetés kitörlése szerintem elég rossz megoldás lenne. Maximum kicsit átfogalmazni lenne csak szabad.
gt7100: no igen, az az agyf... kategória.
szerk: egyet láttam a kommenteknél, pl. két monitor használata esetén van ilyen secu bug, ha lehúzod az egyik monitort. Bővebben nem néztem.
-
gt7100
tag
Nem vagyok tisztában az xscreensaver összes funkciójával. Van vagy lehet benne olyan biztonsági hiba, ami indokolja ezt a ... jobb szót nem tudom rá... hisztit?
Én még ott tartottam, hogy az össz feladata az x session zárolása a beállított idő elteltével.
Ebben egy remote exploitot nehezen tudok elképzelni.
(Nincs kéznél gép amin megnézhetném, mert kiirtottam mindenhonnan) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Írtam itt korábban, hogy pl. az LXDE-ben van egy rakás bug. Anno mikor KDE-vel használtam régebben Debiant, abban is volt, annak se lettek kijavítva a hibái míg ki nem jött az új Debian kiadás és vele együtt új KDE.
Olyan érzésem van, hogy nincs elég ember aki tudna foglalkozni ezekkel a dolgokkal.
-
gt7100
tag
válasz
CPT.Pirk #7714 üzenetére
Például?
A backports egyébként úgy tudom, egy olyan opció, aminek még a biztonsági frissítései is elmaradhatnak.
Ubuntu 14.04-ig viszonylag használható volt és valamivel frissebb csomagokból épült fel, mint a debian. Hogy az új LTS milyen lesz... hát ott már vannak kétségeim. -
kovaax
őstag
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Debianon hogyan lehet szert tenni a pepper flashre, ami más disztrókon már alapértelmezett? A wiki ez ügyben nem jó. Kipróbáltam az ott írt gnash és l valami "powerfull" flash helyettesítőt, de egyikkel se indultak el a videók...
No meg azzal indít a nagyszüleim gépe, hogy az Xscreensaver nagyon elavult verzióját használom. Ha rányomok a settingsre, akkor közli velem, hogyha nincs frissebb verzió a disztró tárolóiban, akkor a disztró fejlesztője rossz munkát végez. Mondom oké, ez a "Debian way..."
-Jessie -
spammer
veterán
phonon dep: phonon-backend-vlc
phonon-backend-vlc rec: vlcEzen kívül krusader csomagot egyiknél se látok.
Persze lehet, hogy más miatt alakul ki a dependency hell, a lényeg, hogy nem kicsit el van cseszve akkor.
szerk, oké: vlc-plugin-pulse dep: vlc
Na de a krusader még mindig nem világos.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Damateo #7699 üzenetére
Te most még mindig Gnome-on vagy, ugye? Amúgy ha le is törölné a VLC-vel együtt a krusadert, akkor fogod, és utóbbit újra felteszed a --no-install-recommends kapcsolóval, amit az apt-get install után írsz.
Bár nincs ott a függőségek és az ajánlott csomagok között sem. Amúgy meg szinte bármit törölsz programot, bármikor vissza tudod tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest