- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Passape
tag
Elnézést pontatlanul fogalmaztam, egységenként nem akarom hűteni külön-külön, csak 12 centis noctuákkal hűtök a házon keresztül, ki-be. egy 12es sokkal barátibb mint bármilyen 6 centis vga hűtő.A passzívról csak jót tudok mondani, a vicces az, hogy 2 hétig tök faszán ment zéró plusz hűtéssel, után kezdett drasztikusan megnőni a hőmérséklete, értsd 50 fokról 90re, lehet hogy a paszta öregedett el?! mindegy, most közvetlenül hűtöm a passzív bordákat, egy 12 centis 1300-as noctuával 800-ra degradálva, hátul meg hagytam 3 slotnyi kiáramlás-helyet és bárhogyan húzom 33 fok fölé nem megy, szóval maga a megoldás a legjobb a piacon, csak én azért a ventillátort, ahogy te is értetted nem nevezném opcionális tartozéknak.
másik megoldásról viszont nem tudok, ami 31 fokos VGA 4850 full felhúzva,és van kemény 8Db hangja... más kérdés, hogy az elrendezés miatt 2 ilyen nem reális crossfirebe, mert a felsőt lehetetlen lesz lehűteni így, arra egy aktív 4870-eset lehet mondjuk, de akkor meg ugrik a koncepció, a ram meg nem tudom nálam nem volt érzékeny, bár nem is húztam 800-ast 1200ig
[MOD] hasonlóan oldottam meg, de ha alatta hagy az ember egy 5 centi légteret, akkor az egész kártya felületét lehűti, a képen lévőnél biztosan hatékonyabban. -
priti
addikt
Azért írom a VGA-s dolgot, mert ilyen furcsaságokat is tapasztaltam, amikor az általad leírt hiba után újraindítottam a vasat alapon, (mert csak úgy lehetett) hogy amellett hogy terheletlenül winfos alatt 41fok a deszka, ami nem kevés, a CPU-ra 25 fokot ír, gondolom a tokozás, ami kábé hiteles is, mert a vízhűtésem hőfokkijelzős és a rendszervizem 24 fok, mivel 18 fok van a szobában, de a CPU magokra meg 42fokot ír, mint az alaplapra, ekkora eltérés a tokozás és a magok hőmérsékletében nekem még nem volt igaz nyáron melegebb a rendszervíz is, szóval vagy az egész lap át van hevülve és alulról melegíti a procit, vagy az everest hülye, de szerintem inkább az első. Persze nem olyan nagyon sok a 40fokos alaplap, de valami teszt ott a boot-oláskor ezen a hőmérsékleten néha behány nekem is. Én arra gyanakszom, hogy nem a 40 a gond, mert az egy átlagérték, mi van, ha a VGA alatti híd hevül túl, de ez csak tipp. Ha megnézed a VGA környezete mindig forróbb, most a hétvégén akarom én is lemérni, úgy, hogy az egyik hőfokdiódát ráragasztom a VGA alatti hídhűtőre kiváncsi vagyok hány fokos, lehet hogy 50 fölött van és amiatt hány be, ez se kizárt, mert a bootoláskor mindent tesztel a deszka, ez a verzió jobban magyarázná, hogy miért nem száll el kékhalállal forrón menet közben, meg hogy miért nem hibázik a terheléses teszt, miért csak bootoláskor instabil a rendszer. Valszeg szoftveresen nem azt teszteled, ami "instabil" az alaplapi boot-teszt során.
-
-
A RAM chipek feszigénye folyamatosan csökkent az elmúlt 3 évben, ennek függvényében a lapokkal adagolható VDimm is. Régi 975-ös deszkával még simán adtál 2.6V fölött a RAM-nak, ma már a 2.4V is ritka a BIOS-okban. Azt nem tudom, hogy az alacsonyabb default VDimm igény mien hatással van a fesztűrő képességükre.
2005 vége felé jelentek meg itthon a 800MHz alatti DDR2-es modulok, én 2006 tavaszán szereztem be az első tuning kit-emet (1000MHz-es 2GB-os CellShock) Írországból, potom 140.000 HUF-ért.
2006-ban jött ki az első 1066-os kit, ha jól emlékszem talán a Patriot volt az elkövető, szal sokkal régebben nem cuppanhatott rá az ember.
-
Egyetértünk, simán kiadják ugyanazzal a chippel szerelt modult 800-asnak és 1066-osnak is némi válogatás és/vagy tesztelés után, így valóban nem logikus pusztán ez alapján megjósolni a modul tuningpotenciálját. Hiszen egy véletlenül jól sikerült 800-as lehet, hogy megy 1066MHz-en, és akkor az egy jól tuningolhatónal titulált modul, de értelemszerűen ugyanaz a chip 1066-osként eladva jó eséllyel lesz antituningnak minősítve. Sokan - tévesen - úgy gondolják, hogy ha egy 533-as modul képes 800-on menni, akkor egy 800-as képes 1100-on, egy 1200-as meg 1300-on menni, noha már eleve a DDR2 technológiának vége van - normál körülményeket feltételezve - 1200MHz környékén, de ahhoz eleve brutál magas feszek és kiváló chipek kellenek.
Sokan azt is kihagyják a képletből, hogy a melegedés nem minden, tehát hiába hűtik meg a procit RAM-ot magas feszen, attól még simán degradálódhatnak, vagy kipurcanhatnak. Sokkal hamarabb kinyúlnak a magas feszektől, mint a túlhevüléstől.
-
VinoRosso
veterán
a ram sokmindentől beszarhat, nem feltétlen csak a tningtól Az én cruicaljaim közül is beszart 1, a másik modulnak meg senmmi baja ugyanabból a kitből. És én 1,8V-on járattam 800-on cl5ben kb 3 hónappon keresztül, miután beszart. Előtte 8-10 hónappal meg kapott 2,4V-ot is PI alatt, és semmi baja nem volt. De 24/ben is a max fesz amit kapott az 1,9V volt 1066on a nyakában egy XTC vel. Úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy meg lett ölve, egyszeráen csak megfingott az egyik modul. Van ilyen.
-
Általánosságban elmondható, hogy csekély mértékű plusz feszt (BIOS-ból 0.2V csekélynek minősül nyilván) a chipek 90%-a hosszabb távon is elvisel. A "levetett" motyóimat általában elajándékozom ismerősöknek, vagy a családban építem be vhova, így nyomom tudom követni a további életüket, és így elég széles körű adatbázis áll rendelkezésemre.
) Geil Ultra 1.8V helyett 2.1V-n 2006 február óta, GMH, GKX chipes modulok ugyanennyi plusz fesszel 2006 szeptembere óta, Kingmax 2007 január óta szintén +0.2V-vel hibátlanul üzemel. Igazából még nem találkoztam olyan DDR2 modullal, ami megsínylett volna egy ien mértékű 24/7-ben alkalmazott fesz emelést. 2006 előtti tapasztalataim nincsenek, mint ahogy DDR2 modulok se nagyon voltak még, így 5-6 éves intervallumról nem tudok beszámolni - ahogy senki más sem.
Dehogy vettem kötözködésnek, én is szeretek pontosan fogalmazni.
Az én lentebb említett CellShock-jaim mondjuk kicsit megkergültek a 2.65V-től. Szokásos tuningbetegség, jelentősen megnőtt a feszigényük, így 2.4V alatt nem hajlandók elindulni, ami egy CMOS reset után default VDimm-mel ugye gondot okoz. Ettől függetlenül a mai napig vígan üzemelnek.
-
KaraDani
addikt
Köszi az állásfoglalást!
Mondjuk annyira nem halok bele abba se ha nem 1200 n megy a 4*1, real alkalmazásban nem sokat számít szvsz. Nemtudom gondolkodok rajta, hogy hogy legyen, mondjuk a mostanit tuti el tudom adni szerintem, igen jó képeségű...
Azért kérdeztem a parancsról, mert én most 32bit win7 et használok, de akkor beírom majd itt is.
-
TomBoy1986
veterán
Egyrészt hobbi, másrészt játékokhoz is elég, harmadrészt meg sokat kell encodeolnom, mert van DivX-es asztali felvevő, de nincs szükség annyi DVD-re, úgyhogy kihasználom, ha már adódott a 4mag.
AutoGordianKnot meg pont használja is az Xviddel/DivX-el, szóval minden rendben van
-
Qru
MODERÁTOR
Amit leírtál az tulajdonképpen nem más mint az elektronmigráció. Hiába hűtöd meg a cuccod (ez lehet proci, ram, vga, stb), sajnos a többlet fesz miatt akkor is gyorsabban degradálódik ha nem is melegszik. Minden komponensnek van egy gyári feszültsége, ezzel hajtva x évig megy, ha többlet feszt kap akkor x-y évig, adott fesztől függően.
Pont ezt magyaráztam havernak is: Ok meghűti a prociját 1.6V-on de pl az Intel terhelt VID +10%-ot ajánl max fesznek ahol még nem degradálódik aránytalanul gyorsan.TomBoy1986:
Mind jó márka, amelyiket szereti a lapod az lesz. Mást nem is tehetsz
de mondom, igazából egyikkel sem nyúlsz mellé.
mod: S939-óta (szerencsére
) nem volt dolgom AMD-vel, már nem lehet állítani a HT szorzót külön? Intelnél is fix a QPB 4x szorzója de itt nem gond, mert bírja a magas fsb-t ugye...
-
TomBoy1986
veterán
Elmagyarázom:
- Phenom tuningja nem annyit tesz, hogy 1:1-be állítom a RAM-ot és az FSB-t, aztán növelem az FSB-t
- Phenom tuningja még akkor is viszonylag bonyolult, ha Black Editionje van az embernek
- nekem nem BE van, ergó HT alapórajellel kell tuningolnom
- ezzel nincs is semmi gond, amíg az alacsony. Azonban a magas órajeleken instabilitás jelentkezhet
- ez jobban jelentkezik, ha 4 modul van a gépben (CPU instabil => CPU-ban a mem. vezérlő => ram instabil)= ennek ellenére ezt veszem, mert így van valami kihívás, s nem "állok be a sorba"
És hogy mindez hogy függ össze a memóriával? Egyelőre pontosan annyit tudok, hogy két modullal stabilabb a rendszer, mint néggyel, ezért 2x2-re van szükségem, hogy jól lehessen tuningolni.
Azaz: extrém tuningnál jelent gondot csak a KingMax.
Erre bizonyíték: [link]
A tapasztalatomat meg azért írtam le, hogy tudd miről beszélek, s hogy nem kitalálom
Míg te AMD-vel én Intellel nem foglalkozom, azaz hogy ott mint működnek a Giga lapok, arról csak sejtésem van, de azt azért ne feltételezd, hogy nem tudom, hogy te az intelről beszéltél. Csak kiegészítettelek AM2+ -os tapasztalattal Giga fronton.
Ami meg a kompatibilitási listában szerepel az jó, spec a G.Skill az nem szerepel.
-
TomBoy1986
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Ha nem tömörítésre használod a gépet akkor a CL5 de magasabb órajel párosítással jobban jársz.
2,2-2,3V még belefér passzívan is 24/7-re is, főleg ha vmi jobban szellőző házad van. A lapod úgy is dropol (ami természetes jelenség), tehát ha bios-ba állítasz ramnak 2,3V-ot akkor valójában kap kb 2,2V-ot (vagy még annyit sem, ez erősen lap függő).
Nyilván nem bírnak ki annyit ezek a tuningos ramok mint amennyit vállalnak rájuk. 5 éve még SD ramot használtunk, most ki használ SD ramot? Na igen, annyian.
Ha hozzáveszem, hogy gyorsul a fejlődés üteme is némiképp tehát csökken a piacon eltöltött életciklus is... Nyugodtan vállalhat élettartam garit, mert ahogy írtad előb dobják ki mint sem ideje lenne elromlani.
Persze 1-1 hibás darab mindegyik gyártónál előfordulhat, még e legnevesebbeknél is. Lehet te is ilyet fogtál ki éppen. Vagy az előző tulaj 1200MHz-en küldte 2.65V-al. Nem lehet tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Disney+
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged