- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Passape
tag
Amennyiben a rövidített káromkodásoknál mélyebb mondanivalóval rendelkező gondolatok ("Bazz") nem szakítják meg, a másik fél (nyilvánvalóan nem létező) kirívóan agresszív viselkedésmódjára "ha megdobnak kővel dobd vissza mennykővel" típusú kikényszerülő válaszolási ingeredet. Abban az esetben nem tartom túlzott mértékben valószínünek, hogy bármely józan megítélésü PH! felhasználó tüntető támogatással jutalmazná az általad tényeknek tekintett mondanivalód ilyentén formába való öntését, ezen publikus csatornákat használva. Remélem véleményem nem volt sértő, igyekeztem kerülni azon kifejezéseket, melyek sértőek lehetnek rád nézve.
Mindenkinek jó PH!-zást és indulatoktól mentes fórumozást kívánok. -
Passape
tag
Hali nah egy Rev3-as Reaper megvan, másik úton, a rev2-est meg eladom, pedig csak 3 napos, de legalább nem bontaottam ki.
E8600 igen, és GA-P45-UD3P , már mind megvan, csak rendszert rakok újra, és ez nálam olyan 3 nap megfeszített munka, a biztonsági mentések, vírusellenőrzések 4 Terrán meg egyebek miatt. (egy hétvége alatt 6x rakom újra a windowst.)
Tegnap még Romániában voltam az egyik gyárban gyártósort installálni, de talán ma eljutok az alaplap, meg a memóriacseréig.
A cél 4000+stabilan lehetőleg 4500 7/24-ben, most bújom az alaplap bios leírását hivatalos meg egyéb forrásokból. Memória meg nem tudom, 1400 jó lenne. Szórzókkal még nem szórakoztam, majd meglátjuk mi hogyan jön ki. Nagyot álmodok, és nagy ágyat veszek, csak nehogy a végén a földön kelljen aludnom.
Egyébként meg szerencsém volt, mert már németországból is elfogyott a reaper, rendelni sem lehet
A legtöbb időmet az vette el hogy a hülye Norton 2008 csak sp2-3-ra megy fel, Nekem meg csak sp1-es cd-m volt, és sz@r netem
nah szerencsétlenkedem tovább
-
Passape
tag
Megjött egy KIT-nyi Rev2-es OCZ Reaper 1200 meg egy adag rev3-as.
Bontatlan csomag ramot jobban lehet eladni nem? (h@lyekérdés tudom) mert akkor inkább veszek még egy adag ramot a rev3-asból a 2-est meg eladom.Jorus?! ötlet?
-
Passape
tag
[MOD] Pempellinininek [/MOD]
Ma installáltam egy P5Qvalami alaplapot,és meggyűlt vele a bajom, lapozgatva találtam egy ide vágó dolgot. Az alaplap manuáljában le van írva pontosan, hogy milyen fsb szorzókkal milyen értékek működnek/ideálisak, szerintem segíthet, és elég csak a manualt letöltened a honlapról, hogy jobban értsd. Remélem a tiédben is benne lesz
Rem segítettem Üdv. -
Passape
tag
válasz
pempellini #4982 üzenetére
A Ramoknak lelkiviláguk van, és szoktak ilyet csinálni, ez ugyanolyan, mint amikor valamelyik ram 1100-at nem megy 2,1-el, átállítod 2,3-ra azon se, aztán kiderül, hogy 2,2-n teljesen jól elvan prime stabilan. Ha engem kérdezel a ram anyagminőségének az eredménye...
Egyébként az OC pont erről szól, megtalálni az ideális beállításokat, a lehető legnagyobb teljesítmény mellett. Ezek szerint neked kezd jól menni e téma , grat
-
Passape
tag
OCZ után nagyon sokat olvastam mostanában, és az egyik oldalon azt olvastam, hogy valamiért az OCZ ramok a 2,2 V-ra érzékenyek, azon nem jók, 2,3-on viszont többet is bírnak Hz-ben.
Ha még bevállalod talán érdemes kipróbálni, ha a ramodra még 100%osan szükséged van lehet, hogy kihagynám a helyedben -
Passape
tag
Igen, néztem is hogy ez mitől "visszaesés"
Jorus, tőled meg köv hét szerdán szeretnék kérni egy kicsi segítséget, akkor lesz kész az új rendszer és kb. annyit értek a tuninghoz, mint Tango kartárs az első hozzászólásakor.
Addig még átolvasom, én is a másik topicot. Nem tudom kapható vagy-e ilyenekre, de a remény örök -
Passape
tag
Elnézést pontatlanul fogalmaztam, egységenként nem akarom hűteni külön-külön, csak 12 centis noctuákkal hűtök a házon keresztül, ki-be. egy 12es sokkal barátibb mint bármilyen 6 centis vga hűtő.A passzívról csak jót tudok mondani, a vicces az, hogy 2 hétig tök faszán ment zéró plusz hűtéssel, után kezdett drasztikusan megnőni a hőmérséklete, értsd 50 fokról 90re, lehet hogy a paszta öregedett el?! mindegy, most közvetlenül hűtöm a passzív bordákat, egy 12 centis 1300-as noctuával 800-ra degradálva, hátul meg hagytam 3 slotnyi kiáramlás-helyet és bárhogyan húzom 33 fok fölé nem megy, szóval maga a megoldás a legjobb a piacon, csak én azért a ventillátort, ahogy te is értetted nem nevezném opcionális tartozéknak.
másik megoldásról viszont nem tudok, ami 31 fokos VGA 4850 full felhúzva,és van kemény 8Db hangja... más kérdés, hogy az elrendezés miatt 2 ilyen nem reális crossfirebe, mert a felsőt lehetetlen lesz lehűteni így, arra egy aktív 4870-eset lehet mondjuk, de akkor meg ugrik a koncepció, a ram meg nem tudom nálam nem volt érzékeny, bár nem is húztam 800-ast 1200ig
[MOD] hasonlóan oldottam meg, de ha alatta hagy az ember egy 5 centi légteret, akkor az egész kártya felületét lehűti, a képen lévőnél biztosan hatékonyabban. -
Passape
tag
Oké plaszy
, feb. 4.-én lesz meg a konfigom(remélem), addig sokat kell dolgoznom, és brekk koléga sem reagált még semmit, dehát hétvége van, ilyenkor mindenki pihen
Ha minden igaz, akkor egy ár/érték arányban best közép-felső gép lesz.
E8600, Gigabyte GA-EP45-DS3P (nagyon jó a hőelvezetése, és a tuningpotenciálja egyik srác léghűtéssel 1500ram/4500cpu-ig felhúzta.), hyper Z-600, meg a ramok, 4850 full passzív 1G /csak a hang miatt nem 4870/ már alig várom.
-
Passape
tag
Nah RAM megrendelve, végülis 1200-as OCZ reaper lesz, az biztos megy 1200-at ^^ más nem kell, ez is inkább csak a lelkemnek, mint az fps-eknek jó
-
Passape
tag
válasz
Adam333 #4921 üzenetére
Hasonlókban gondolkodom manapság én is, gskillt nem ismerem, most black dragonom van (2x2G 800Mhz problémamentes) ami sztem csak abban különbözik az ultrától, hogy van rajta 2 világító szem, és nincsen hűtőborda, de ha lehet akkor inkább ultra sztem. CSX jó ár/érték arányban 1136 ig lehet kb stabilan húzni cl5 ben. Kingstonnak pont most nézek utána neten, hogy mik a tapasztalatok... Többiek talán tapasztaltabbak.
-
Passape
tag
Szerintetek ez a Scythe Wing réz cuccos mennyit dobhat a stabilitáson?. Ránézésre jónak tűnik, csak azt nem tudom hogy az a szárny állítható-e vagy hogy hány fokban döntött.... Tippek/tapasztalatok? Mert ha jól hűt lehet, hogy csak egy CSXO-CEC-1066-2GB lesz, és akkor ezt is lehet 1150ig húzni kis szerencsével
...
-
Passape
tag
válasz
ADAM1337 #4889 üzenetére
Köszönöm a választ. Utánanéztem és úgy gondolom már nem gyártják az 1200-as verziót. Vagy legalábbis minden csx oldalról, és azokból a boltokból amiket ismerek eltűnt, csak az 1150-es verziót találtam.
Meglátjuk, ha ősember cucca is megy 1150-et 2,1 V-tal akkor nem biztos hogy mástól veszek ilyet, benne megbízom és segítőkész, ingyen és bérmentve
Az alaplap bejön, tetszik a kék "hűttőbóda" is, meglátom még mi lesz, mindenesetre ha lesz valami tapasztalatom szólok.
Mindent köszi -
Passape
tag
válasz
ADAM1337 #4885 üzenetére
Szia én is tegnap kérdeztem meg ősembert, mára azt válaszolta hogy 1150-es ocz reaperje van cl5-5-5-18 2x1Gb12,5 k, és most érkezett 2x2 Gb-osa is az 5-6-6-18-as. 22k
az előbbi hozzászólásom pont ezt firtatta, hogy van-e valakinek ilyen, mert 1200-1300ra akarnék húzni egyet.
Remélem egy PH!-szabályt sem sértettem meg... -
Passape
tag
válasz
ADAM1337 #4883 üzenetére
Szia p5k miben mentek ilyet a ramjaid??? nekem p5k deluxe wifi ap van és most akarok beletenni 1150-es OCZ reapert, nem tudom, hogy 1200-t ki fogom tudni-e hajtani belőle. Ha nem, akkor meg egy P45/X48 lapra cserélnék, akkor már lehet hogy DDR3-mal, de a ddr2-t jobban preferálom.
Túlhajtásra melyik alaplap a legjobb? Gigabyte GA-P45-extreme elvileg 1333 felett (1600-ig) támogatja a túlhajtást, eddig adatokban ez a legjobb amit találtam. másik szempont meg az lenne hogy 2db 4850-es ATI-t akarok használni és nem tudom hogy a 2x16x pci express kell e szükségesen hozzá, mert azt csak az X48 chipset tudja a P45 "csak 2x8" csatornát tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest