- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
Mennyire lenne gond, ha a kàrtyàt nem most, hanem 3 hónap mulva aktivàlnàm? Sìpolnànak miatta?
-
Bavid
senior tag
Sziasztok! Curve app-ben meg lehet valahogy nézni a kártyám számát (nincs nálam, de hazsnálnám online)? Régebben szinte biztosan meg tudtam valahogy, de most az istenért sem találom.
-
lehella
senior tag
Tegnap sikeresen tudtam Auchan kúton Curve kártyával fizetni, a fizetőkapunál, járt érte a cashback is. Az ATM-es fizetéssel nem volt időm kísérletezni újból.
-
ACE-
addikt
Ok, köszi, honnan lehet azt tudni, hogy egy banknál a Curve bankkártyával bankkártyás pénzfelvételt használva figyelembe veszik-e az MCC-t? Kéne 200ezer pénz, 150-et jogszabály alapján kivehetek, és ha a plusz 50-et Curve-el veszem ki, lehet hogy felszamítanak valami költséget?
-
ACE-
addikt
Történt egy olyan, hogy Tesco-ban vásároltam, elsőre elutasította, megvan róla a bizonylat is. Másodszorra viszont engedte. Namost a Curve természetesen mind a kétszer levonta az összeget, az alá regisztrált bankkártyámra már könyvelve is van mindkét tranzakció. Ilyenkor mi van? Írtam a support-nak, de semmi reagálás. Mit tegyek hogy visszakapjam a pénzem? Reklamáljak az OTP-nél?
-
Oliverda
titán
Meg lehet kerülni a hétvégi átváltás díját a go back in time-mal, illetve lehet optimalizálni, ha időközben jelentősen változott volna az árfolyam. Ehhez első körben az kell, hogy a célkártya a banki középárfolyam környékén váltson (pl. Erste Visa, Revolut). Az eredeti tranzakció pénznemére kell átállítani a célkártyát (ha euróban vásárolták, akkor EUR-ra), majd egyszerűen áttenni a vásárlást a megfelelő pillanatban. Múlt hétvégén euróban vásárolgattam külföldön Curve-vel, ami kapásból +0,5%. Azóta az árfolyam is lejjebb ment, így most kb. 5 forinttal kevesebbet számol 1 eurót az Erste.
-
zolmesz
aktív tag
Szerintem én is így jártam.
Pénteki Auchan vásárlás, másnap a karácsonyi Curve ajándék, hogy újra adnak pontot 3 hónapig, én meg szomorkodtam, hogy jöhetett volna egy nappal korábban, mert pont egy a szokásosnál nagyobb vásárlás volt az előző napi bevásárlásunk.
Erre ma én is kaptam a Curve Cash kártyára pontokat az Auchan után.
Köszi Curve (remélem nem veszi vissza)!
-
gzbotii
nagyúr
❗❗❗
Mivel se nem a topic témája + értelme sincs ennek, kérem, hogy a GPay témákat mellőzzük itt!
❗❗❗Akinek további kérdése van, írjon a Google vagy Curve supportnak, esetleg olvassa újra az elmúlt két hét hozzászólásait.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2880 üzenetére
Tévedsz.
Amíg ezen a listán nincs rajta Magyarország, addig nem engedélyezett hivatalosan Magyarországon a GPay. Sőt, még országonként is megvan, hogy mely bankok, mely kártyájával működik. Pl UK.
Vagy pl Ukrajna. Itt megy az OTP-s kártyákkal is, náluk miért nem vered az asztalt? Mert nincs értelme.Ha Curve engedélyezné, azzal megállapodást szegne. Ergo letítlják a GPay regisztárcióját, ami igen logikus ennek fényében.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2876 üzenetére
A Curve nem engedélyezheti olyan régióban, ahol nincs erre megállapodás. Én meg azt nem értem, hogy lehet ennyire nehéz ezt a nagyon egyszerű dolgot megérteni. Vagy legalább ne leírni itt minden nap.
-
xcsabo
senior tag
Vicces dolog történt. Vásároltam az ikeaban pénteken. Utána szombaton akrivaltan a visszatérítéses dolgot. Erre ma kaptam egy visszatérítést utána a mai dátummal.
-
viktorhu
veterán
válasz
Azért írja, hogy a kártya kibocsátója nem engedélyezte, mert kell hozzá megállapodás a Google és a kártyakibocsátó között. Viszont amíg Magyarország nem lesz a támogatott országok között, ilyen megállapodást nem is lehet velük kötni.
Itt vannak a támogatott országok:
https://support.google.com/pay/answer/7454247
Ha a Google úgy dönt majd, hogy engedélyezi a magyarországi kártyákat is, akkor lehet majd megállapodást kötni velük (nyilván ők is az OTP-vel fognak először).
-
tomp
félisten
válasz
A Google nem tudja letiltani azt amit nem is engedélyezett.
Amúgy a support cseppet sem furcsálta, hogy Magyarországról magyar fiókkal miért írok nekik Curve tranzakció megjelenítési hibát. Nem azt írták, hogy itthon nincs Pay csá.
Sőt további kérdéssel nyugodtan keressem őket. Meg is kérdeztem mikor lesz hazai Pay. Kíváncsian várom a válaszukat. -
oOKitsuneOo
tag
válasz
Én értettem amikor mondtad, nekem is ezt írja hetek óta.
-
niklebi
senior tag
A Curve kártyám van beregisztrálva a Play Áruházba. A Google Pay telepítése után automatikusan megjelent a kártya az alkalmazásban. A kért adatok megadása után kiírta
"Kapcsolat felvétel a Bankkal", majd utána " Bank nem engedélyezte az érintéses fizetést. Ettől függetlenül a kártyát használhatom az áruházban vásárlásra". Ebből nekem az jött le, hogy nem a Google tiltotta le a kártyát, hanem a Curve nem engedélyezi a használatát.
Szerk: Ennek semmi köze ahhoz, hogy a G.Pay engedélyezett e Magyarországon. -
tomp
félisten
válasz
st3v3np3t3r #2872 üzenetére
Lehet a kártyaszám alapján az új kártyánál van valami biztonsági "izé".
-
tomp
félisten
Megjött a Google Pay support válasza, hogy miért nem mutatja a GPay app a Curve fizetéseimet:
"I would like to inform you that although the Google pay app currently shows transactions for most cards. For security reason, each card issuer decides how many transactions appear in the Google Pay app for each of its cards, and how far back in time the activity list goes.
Hence, you may not be able to view all the transaction made on Google pay app for all cards. To see a complete list of all your transactions made with a specific card, please see your card billing statements.
It depend on your card issuer, how many transactions can be viewed on third party app like Google pay for their cards. Hence, you are unable to view all transaction, even though you've made payment using card." -
tomp
félisten
válasz
szilasz007 #2866 üzenetére
Szerintem a Curve-nél sokan regisztráltak csak a Google Pay miatt azaz most a kiskapu bezárása után szerintem csökkenni fog a forgalmuk. Ez nekik sem jó azaz szerintem most ráfeküdnek a Pay bővítésre.
Simple-ben hamarabb integrálták a BKK Mobiljegyet mint a meglévő bugokat javították volna Mobilfizetés terén. Ez azért eléggé érdekes... -
szilasz007
aktív tag
válasz
gzbotii #2863 üzenetére
Szia! Most latom a Galaxy Watch-os topicba. Kar. Remelem a Simple-be valo fejlesztesek hianya mar tenyleg azt jelzi, hogy azt a piacot elengedi az OTP, mert jovore jon a tiszta GPay (remeljuk sok bank tamogatasaval). Ami nekem fajo lenne, ha ujra nem tudnam regisztralni a kartyat az a Samsung Pay. Mert annak, se hire, se hamva... Amugy meg realistan, nem is tudom miert engedne be az OTP a google payt, maganak nyirna ki a simple ezen funkciojat... az meg persze nem boldogit. Viszont remeljuk, hogy a Curve 2020-as nyitasa az nem csak ures rizsa lesz.
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Alis refund lenne esedékes, annak idején Curve-egyenlegről (amit meghívásért kaptam) vásároltam. Ilyenkor mi az eljárás? Nyilván pénzforgalom nincs magán a Curve-ön.
-
Krethx
aktív tag
Nos megoldódott a probléma. Mai nap átkerültem a Curve Cashback programba.
Az előző ügyintéző azt ígérte át fog tenni. Ami elméletileg meg is történt. A mostani ügyintéző szerint még mindig Rewards-ban vagyok. (Látta még a régebbi levelezésünket is.) Valami azért történhetett múlthéten is mivel felajánlotta az app. -
gzbotii
nagyúr
válasz
szilasz007 #2861 üzenetére
Keverd a dolgokat.
raulicio: Úgy néz ki, hogy a Samsung Pay/Google Pay regisztrációs kiskapu már megszűnt.
-
dugynok
senior tag
Mivel nem vàlaszolt a support app-on keresztűl, se mail-be, ìgy messengeren kerestem meg őket. 2 óra alatt vàlaszoltak ès megoldottàk a problémàt
-
szilasz007
aktív tag
-
raulicio
senior tag
Olvasgattam picit a témában, de szeretnék egy egyértelmű választ.
Ha samsung órámon szeretném használni a samsung pay szolgáltatást, akkor jelenleg lehetséges ez ha most csinálok Curve accountot, kártyával itthon?
A legújabb fejleményekből az derült ki, hogy nem lehetséges.
Van rá bármilyen más mód, hogy samsung payt használjak itthon, okosórán? -
tomp
félisten
válasz
szabi__memo #2858 üzenetére
Pontosan! Ha 2020 első felében nem hozza be a Google a Pay-t akkor itthon elvérzik. Magyarországot szépen körbe lőtte a Pay. Azaz be kell hozni ha azt akarja, hogy valaki egyáltalán majd használja.
Simple-nél mintha már nem is nagyon foglalkoznának a mobilfizetés funkcióval. Szeptember 3-án jelent meg az android 10. Azóta bugos a fizetés jelzés. (nem történik semmi a kijelzőn) Azt ne mondják, hogy ennyire nehéz javítani egy felugró ablak hibát... Nem egy atomerőmű vezérlő szoftverét kell javítani. -
tomp
félisten
válasz
st3v3np3t3r #2855 üzenetére
Igen. Ezt és a másik 2 aloldalt.
szabi__memo
Na igen jó kérdés kivel indul majd a hazai Pay. Az OTP nyugodtan dobhatja a Simple Mobilfizetési funkcióját. Amióta megjelent az android 10, képtelenek megoldani azt a hibát ami miatt nem jelenik meg a visszaigazolás a kijelzőn az érintésről...
Ezen kívül az Apple Pay már eléggé erős idehaza is. Azaz már csak emiatt is kénytelen lesz a Google behozni hozzánk is a Pay-t. -
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2850 üzenetére
Nem a kártya nem támogatott, hanem az ország. Azt pedig nem a Curve dönti el, hogy a Google melyik országokban engedélyezi a Google Pay szolgáltatást. Nem véletlen, hogy a magyar bankok saját online fizetési alkalmazást készítenek - Ukrajnában pl. nem vacakol ilyennel az OTP, mert ott engedélyezett a Google Pay.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2850 üzenetére
Jelenleg nem elérhető a GPay Magyarországon, és ez nem a Curve-ön múlik. De ezt tudod te is jól.
Ezt a témát itt és most zárjuk le.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
viktorhu
veterán
Gyorsabban reagál, de lehet, hogy csak felhasználóként látjuk így.
A google pay mélyebben integrálódik a rendszerbe, mint egy 3rd party alkalmazás, így pl. a Simple-t mélyebbről kell felébreszteni, amikor fizetni akarsz, miközben a Google Pay ott figyel a háttérben.
Attól még lehet, hogy a fizetés már rég megtörtént, mire az alkalmazás felvillan a telefon kijelzőjén.
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2841 üzenetére
A Google-nél és a Samsungnál kell panaszkodni.
Amivel biztosan nem érsz el semmit:- itt panaszkodsz (nem tudunk semmit sem tenni ellene)
- a Curve-nél panaszkodsz (nem tud semmit sem tenni ellene). -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eastsider #2845 üzenetére
Kipróbáltam, azzal nekem sem volt bajom, nekem semmivel sem volt gyorsabb a gpay mint a simple vagy spay... nekem is kényelmesebb volt 1 kártya alá rendelni, majd azt használni fizetésre telefonnal vagy okosórával, de ez megszűnt, így számomra értelmét vesztette a Curve
-
eastsider
nagyúr
válasz
Én Erste payt használtam curve előtt. Utaltam, hogy inkonzisztens mikor ker pin kodot, ujjlenyomatot. Minek a pinjet kéri (app VS telefon ). Tök jó, hogy alá tudom rakni bármelyik kártyámat (revo,erste). Szerintem király a gpay.
-
goop
őstag
válasz
A 15 20 cm tényleg túlzás, de mivel a gránit féle mobil bankolást használom mióta megy, azaz kb 2016 óta, azt bizonyosan állíthatom, hogy a gpay sokkal gyorsabb, és kb. már 5 cm -ről veszi a jelet, ellenben a granittal, amit szinte rá kellett néha helyezni az olvasóra.
-
ati240
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #2835 üzenetére
A kártyát betudtam regisztrálni csak az érintéses fizetés nem megy, mivel tényleg nem használható nálunk, csak plusz lett volna, ha mégis működik, ezen kár bosszankodni. Üdv
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gzbotii #2836 üzenetére
nem volt jobb és gyorsabb a gpay sem a simple-nél, főleg az az ordenálé nagy hazugság, hogy 15-20centiről leolvasta a terminál. A mai napig használom a simple-t. Ha egyszer magyarországon nem elérhető a Gpay, akkor az appnak sem lenne szabad elindulnia elméletileg. De már magasról le$z@rom a Curve-t,elfogy a CC-ről a rajta lévő összeg,aztán megy porfogónak, mert semmi másra nem jó már. Tök jó volt, hogy a 70ezres órám eme remek funkcióját is tudtam használni, erre gondolnak egyet és megszűntetnek egy nagyon jó és hasznos lehetőséget. Egyedül ez az ami nem tetszik
De látom, te más szemszögéből nem vagy képes látni a dolgokat... nem is baj, de így ne szajkózz dolgokat, ha másik oldalt nem érted meg.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2835 üzenetére
Volt egy kiskapu, ami pár hétig nyitva volt, és az álltal lehetett regisztrálni GPaybe. Ami amúgy nem érhető el Magyarországon. Ez most bezárult. És az a curve k. női felmenői? Ráadásul az első perctől tudtuk, hogy ez csak időszakos, vissza fogják vonni a véletlenül megkapott hozzáférést. Ahogy Revolutnál ez volt Apple Payjel. Csak ott nem hőbörgött a társaság, mert megértettek a szituációt.
Különben is, pár hete még azt magyaráztad, hogy a Simple (es a többi mobilfizetés app) is point olyan gyors/jó mint a GPay, akkor miért olyan fontos?
Minden nap jössz, és leírod, hogy milyen ócska az egész?
-
KTU
addikt
válasz
Sátán44 #2827 üzenetére
Ez alapján végig mégy, látod a 3 beállított boltot és a dátumot hogy meddig érvényes.
-
Sátán44
addikt
Akkor végképp nem értem, hogy az előző ciklusban miért nem kaptam vissza egy fillért sem. Láttam a novemberi lejárati dátumot, gondoltam ha közben nem, akkor a végén írják jóvá.
Most elméletileg, ha ismét fizetek a revolut kártyámmal, akkor azonnal kapnom kellene üzenetet?
-
hkari
őstag
Sziasztok.
November 17 óta nem jött meg a kártyám. Szerintetek ez normális, vagy írjak nekik?
Köszi!
-
ati240
csendes tag
Sziasztok, tud valaki megoldást, hogy Gpay alatt hogyan tudom az érintéses fizetést aktiválni? Vagy nem lehet? Azt írja vegyem fel a kapcsolatot a bankkal. Köszi
-
Krethx
aktív tag
Ja és a P&MM Cashback néha átváltott Curve Cash-re. (kb.5-10 másodpercre.)
-
-
Krethx
aktív tag
Én eddig a Curve Rewards programban voltam. Ezzel kapcsolatban már régebben írtam nekik. Látszólag át is tettek Curve Cash programba. Tegnap felajánlotta hogy válasszam ki a három kiskereskedőt. Ez nem sikerült. Ahogy írták már előttem túlterheltek voltak. Én is erre tippeltem. Gondoltam majd holnap. Mai napon már fel sem ajánlja. Ezért írtam a support-nak. Azt is jeleztem feléjük hogy újratelepítés is megvolt.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Sátán44 #2812 üzenetére
De, vásárlás után nemsokára kellene kapni egy push értesítést, hogy mennyi Curve pont járt érte.
Amúgy na reggel láttam az emailt, hogy túl sokan próbálták aktiválni az ajándékot, és ez galibát okozott a rendszerben, próbáljuk újra most. Na nem megy, akkor egy ki-be jelentkezés, esetleg reinstall.Szerk.: anadroid már írta
-
anadroid
senior tag
válasz
anadroid #2810 üzenetére
Jött egy email tőlük, amiben azt kérik, hogy akinek felakadt a karácsonyi ajándék bekapcsolása, próbálkozzon újra egy ki- és bejelentkezés után.
About that gift...Talk about excitement! It seems our Christmas gift went down a little too well. You all tried to grab it at once! Try again now (for real this time 😉).
If you're still experiencing issues, just log out of the Curve app and then sign back in again to claim your gift. -
dugynok
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2801 üzenetére
Az ingyenes standard csomag csak az első 3 hónapba él, ez most kariajàndék, de több mint a semmi
Havi szinten nekem jól jön a 2-3ezer cashback, igazàból a semmiért
Nem tudja valaki, hogy az Auchan kúton való tankolàs utàn is megadja? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
dugynok #2797 üzenetére
szia.én a múltkor írtam a supportnak és nyomtak egy resetet a cash back-es listámra.Amúgy ez se a legjobb kialakítású, hogy nem lehet változtatni mondjuk 3havonta... amúgy az az 1%, hát nem tudom...oké, hogy van... de pl.1000Ft után 10Ft-nyi angol font ,10000Ft után 100Ft jár vissza Curve Cash-re, ebből kiindulva, hogy meg is érje, majdnem millió forintot kell költeni... ez az Egyesült Királyságban azért jobban megéri, mert 100£ után 1£ jár vissza, ott kint 31200£/év(2600£/hó) az átlagkereset(2018as adat), a kinti havi átlaghoz képest jó pénz az az 1£ visszatérítés, de itthon?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest