- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma végre 1 hónap után megjött a Curv
ae kártyám.
De hogyan is kell aktiválni, mert az app-ban az utolsó 4 számjegy beírásával nem sikerül? -
Ghard
őstag
válasz
ez_meg_emaz #198 üzenetére
+36-al próbáltad?
+36 701112222 -
ez_meg_emaz
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és meglepve láttam, hogy más nem akadt fenn ott ahol énNektek hogyan kellett bevinni ahhoz a telefonszámot, hogy az azonosításhoz (megerősítéshez) szükséges kódot megkapjátok?
Próbáltam:
Code: 36 Mobile number: 701112222
Code: 036 Mobile number: 701112222
Code: 0036 Mobile number: 701112222Már újratelepítést is megpróbáltam, de semmi. SMS szűrés nincs bekapcsolva a telefonon, tehát SMS spam-et nem szűrök.
Erre a képernyőre gondolok (természetesen nem az én számom szerepel a képen):
-
anadroid
senior tag
-
peti123
csendes tag
Több oldalon is olvastam hogy a Curve kártyához hozzá adják a Revolut virtual kártyát. A levonás megtörténik a Revoluton de nem lehet látni a visszaigazoló kódot a Revolut alkalmazásban erről tudtok valamit ?! :/
-
Oliverda
titán
válasz
sajti_pajti #193 üzenetére
Ritka gány melót végeztek ezzel a főverzióval.
-
sajti_pajti
tag
Én írtam nekik emiatt és az volt a válasz, hogy dolgoznak rajta, top prioritás, de adjak pár hetet. (Amúgy nekem az egyenleg se látszik, csak a Spent this month.)
While we don't have a set timeframe for release, this is one of our highest priorities and we expect that you will be able to start spending with your Rewards card again in the coming weeks. -
KTU
addikt
Most megint teljesen töröltem az alkalmazást adataival egyben (SD Maid),
Play-ből telepítettem,
2.1.10+20110
verzió számú van még fent, 2019 02 06 dátummal.
Curve Rewards még nem elérhetőAmúgy használható, jelez.
-
Ghard
őstag
Érintéses fizetéskor mekkora összeget enged pin kód nélkül?
-
szuszinho
őstag
Pikk-pakk regisztráltam ma. Kártya utolsó négy számjegye, jött is a pin. Még meg fogom változtatni hazafelé.
-
Merlini
tag
Jelenleg ott tartok: két magyarországi és Revolut fizikai és virtuális kártyám be van regisztrálva a Curve alá. Továbbra sem tudom aktiválni, 3-4 alkalmazás frissülés követően is ez a probléma:
Aktiválásnál amikor megadom a kártya utolsó 4 számjegyét ezt az üzenet villan fel.
„To activate, verify a card that's yours & issued in europe”(#143) patros: Szombaton írták el vannak úszva.
+ If you would like to add any information to your existing query, please reply to this email. Erre válaszoltam nekik még szombat este. Még semmi reakció.
Ma este újra írtam nekik.(#144) Dluinet: ...
Kéred hogy húzzák le (ne paypass-t használjon).
PIN kódot kér, de te nem tudod még, ezért kifizeted készpénzben a vizet.
Viszont a kártya aktiválva lesz, PIN kódot kb 1-15 percen belül látni fogod.„Paypass használatakor Curve jelezte a forint összeget a telefonon (nem sikerült a tranzakció), de az applikációba belépve semmi nyoma nincs. Betettem a kártyát a leolvasóba, kérte a PIN-t, beírtam valamit, de kiírta nem stimmel, adjam meg újra a kódot. Lehúzás azaz mágnes csík olvasás még nem volt, de a fentiek után nem hinném, hogy ezen múlna.
-
törölt tag
A kék sárga bútor üzletben vásároltam a Curve kártyával, majd egy hét múlva visszavittem az árut és visszakértem az árát. Curve Kártyát a terminálba dugtam és így visszavezették rá a vételárat, amit kb. egy hét után visszautalt a Curve az Erste számlámra.
Ez is tesztelve, jól működik a dolog 👌 -
anadroid
senior tag
Próbált-e valaki postahivatalban készpénzt felvenni Curve mögé tett bankkártyával? Sikerült-e, és ha igen, azt is vásárlásnak vette-e, és nem volt-e külön költsége?
Ha ez megy, az nagy segítség lehet a bankautomata nélküli falvakban lakóknak. A családban van ilyennel megvert emberke.
Egy ilyen pénzfelvétel Curve nélkül, Erstés kártyával így néz ki:
2019.01.22
KÁRTYA HASZNÁLAT - ATM
MAGYARPOSTAXXXXXXXX
Kártya Használat - ATM
Készpénz felvétel
-17 000 HUF2019.01.22
KÁRTYA TRANZAKCIÓS DÍJ
11600006-00000000-XXXXXXXX
KÁRTYA TRANZAKCIÓS DÍJ
-915 HUFSzóval nagyon nem mindegy, és nagy segítség lenne, mert a legközelebbi automata 10 km-re van, két buszjeggyel súlyosbítva.
-
HoTDoG
tag
Érdekes ez a Curve.
Az 5 fontos rewardomat akartam elkölteni. A következő a helyzet:
Először egy több mint 5 fontot érő tranzakciót akartam végrehajtani, de ezt nem sikerült. A tétel azóta is pendingen áll.
Utána egy taxit fizettem 1700 Ft-ért, kb 2 hete. az 5 fontnyi rewardal, ami sikeres lett. Most a reward kártyám az applikációban unavailable és az alá betett hitelkártyán jelent meg 1700 Ft levonás. De ugyanakkor ez a levonás a reward kártyán is látszik. Össze-vissza minden. -
N0R
csendes tag
válasz
#33403648 #175 üzenetére
Ugyanígy vagyok én is, először kaptam egy választ arról, hogy a Black megújult, havidíjas lett. Arra írtam nekik, hogy OK, de a Terms-ben az van, hogy aki jan. 28. előtt iratkozott fel, az választhatja a régi feltételekkel. Erre annyit írtak, hogy vizsgálják, türelmet kérnek.
-
törölt tag
Sziasztok! A velemenyetekre lennek kivancsi. Szerintetek ha a Curve Blue kartya upgradet kertem Curve Black-re januar 27-en este a Supportnak irt kerelmemben, jogosult vagyok-e megkapni? Ez egy vasarnap estere esett, ejfelig elvileg meg a regi szerzodes szerint mentek a dolgok ( Curve black legacy) Januar 28-tol leptek eletbe a valtozasok mint pl. havi dijas Curve Black stb... Mellesleg ott volt ( es a mai napig is a legfrisebb alkalmazasban ( IOS) egy tajekoztato ezzel kapcsolatban, hogy egyszeri 50£ elleneben lehet upgradelni. Ez egy fura helyzet, mert meg a hatarido elott kervenyeztem, kaptam automata visszaigazolast, hogy fogadtak stb. Azota tobb levelet irtam es vegre annyit megtudtam, hogy nagyon megnovekedett az ugyfelszolgalatuk munkaja es legyek turelemmel, irnak majd. Mit gondoltok, jogosult vagyok a regi tipusu upgradre?
-
Fandango
veterán
Ez meglepő, de nagyon jó lépés.
-
szuladam
aktív tag
M csináltam két top up-ot is Rev-re, de egyiket se látom a Curve-ben. Idáig azonnal megjelentek a tranzakciók.
Arról nem is beszélve, hogy lassan több mint egy hete nem látható a Curve kártya és a Curve pontok. Mi a franc van ezekkel? Idáig hibátlanul ment minden :/ -
szabo.csabi
tag
-
KTU
addikt
válasz
szabo.csabi #169 üzenetére
Pár hete probléma nélkül adtam a Curve fiókomhoz, a saját TW kártyámat.
Működnie kellene. -
kridli
tag
válasz
szabo.csabi #169 üzenetére
Más kártyával nekem is ilyen hiba volt tegnap, az alkalmazás törlése majd újratelepítése oldotta meg.
-
szabo.csabi
tag
TW-ről vezetnék át eurót a Revolut kártyámra de nem tudom regisztrálni a Curve-ben a TW fizikai kártyámat. Én vagyok béna vagy nincs rá lehetőség? A hibaüzenet szerint a kártyán szereplő nevet hiányolja a Curve App de ilyen mező nincs (?) a kártya regisztráció során ...
-
Én simán hozzáadtam 1-2 hete feleségem Erste Max, K&H és Budapest Bankos kártyáit és a fizetés is megy velük (kivéve azt ami közben megszűnt
).
A visszatérítést én Tesco, Aldi, Lidl hármasra állítottam be. Aldi, Lidl visszatérítés eddig minden vásárlásra rendben megjött, a Tescot még nem sikerült kipróbálni. -
kridli
tag
válasz
brainticket #163 üzenetére
Az egy jogi duma, hogy nem adhatod hozzá, én a gyakorlatra lennék kíváncsi... De közben más csatornán már kaptam egy megerősítést, hogy mennie kellene a más nevére szóló kártya hozzáadásának, úgyhogy más gond lesz.
-
kridli
tag
Találkozott valaki olyannal, hogy amikor rányomok a verify gombra egy új kártya hozzáadásánál (tehát akkor, amikor még kiküldené a kódos terhelést, nem amikor megadom a kódot), olyan hibaüzenetet kapok, hogy code entered was incorrect stb. Mintha megadnék egy rossz kódot, de nem jutok el odáig, már a terhelés indítására kapom ezt. Előtte az egy fontos zárolás és feloldás már lement sikeresen a hozzáadásnál.
Annyi még a speciális ezzel, hogy nem az én nevemen van a kártya amit hozzá akarok adni, hanem a feleségem nevén. Adott már más hozzá olyan kártyát ami nem a saját nevén volt? Csak hogy lehet-e ez az ok.
Plusz 1 bónusz kérdés. Próbáltátok már a cashback-et, hogy olyan boltokra amik magyarországon is vannak, működik-e? Pl. aldi, lidl, tesco.
Köszi -
betyarr
veterán
válasz
sajti_pajti #156 üzenetére
nekem elérhető...
-
anadroid
senior tag
Nekem Revolut virtuális kártyát nem engedett hozzáadni, kétszer próbáltam, kétszer jött a hibaüzenet, amiben az állt, hogy "Token already used", meg még másfél sor, csak éppen azalatt a 2 másodperc alatt, amíg látszott, nem tudtam mindet elolvasni. A 2*1 GBP-t is levette a Revolutról. A Revolut fizikai kártyával egy héttel ezelőtt minden rendben volt, azóta már használtam is.
-
Reinkz
senior tag
válasz
takcslajos1 #151 üzenetére
nah de jo
,
és ha vissza rakok egy régebbi verziós appot? úgy hallom ott még működik.
-
betyarr
veterán
curve rewardot tw-re át lehet veszteségmentesen juttatni?vagy ez hogyan működik?elég ha csak a reward pontokat feltöltöm tw-re?vagy másképpen kell?
-
Reinkz
senior tag
Reward kártyát mikortól lehet használni, valaki érről tud valamit?
-
babe98
csendes tag
Sziasztok! Végigolvastam az összes hszt-t de nem láttam hasonlót, járt már így valaki?:
feltelepítettem az appot, elindítottam bekérte az adataimat, továbbengedett a blue, black stb választó oldalra (persze az az oldal nem olyan volt mint amit KTU linkelt valahol, nem lehetett promó kódot megadni) kiválasztottam a blue-t, írta, hogy regg-eljek be saját kártyát. A fényképezős módszer nem ment, kézzel bepötyögtem egy karit (erste visa virtual), úgy tűnt tetszik neki, írta, hogy jön majd a C-XXXXXX kód stb, aztán lefagyott. azóta ha újraindítom ennyi jelenik meg:
ha törlöm az appot és újratelepítem akkor szűzen még elindul, de ha belépek akkor semmit sem tudok csinálni csak a card activate-be menni, aztán ott ugyanúgy kifagy.Ilyenkor mi van?
Ja igen, kártyaterhelésnek nyoma sincsen sehol... -
MrPeekaboo
senior tag
Elkezdtem ma használni a kártyát és érdekes hibákba botlottam iOS-en. Először is a timeline-ban csak akkor jelennek meg a vásárlási infók, ha rányomok az adott push üzenetre. Ha csak az app-ot nyitom meg, akkor nem látszik. A másik meg az, hogy két vásárlás során kaptam olyan üzenetet, hogy sikerült a tranzakció, majd utána rögtön egy declined/storno-t is ugyanazzal az összeggel. Az utóbbi vásárlás 8e Ft-ról szólt és a boltban olyan cetlit kaptam, ami sikeres tranzakcióról szólt, viszont 0 Ft-os email-t kaptam róla, de az app-ban rendes összeggel látszik. Ekkor paypass-szal fizettem, úgy, hogy előtte csak a pin kódot változtattam meg egy ATM-ben tehát előtte nem vettem chip & pin használattal semmit. Ezután inkább elmentem egy boltba és chip & pin-t használtam, hátha ez volt a gondja. Mindenesetre lejelentettem ezeket az anomáliákat.
-
laszak
tag
Erste hitelkártya -> Curve -> Revolut útvonalon van tapasztalat, hogy vásárlásnak könyvelődik-e a tranzakció?
-
MrPeekaboo
senior tag
Nekem 11 nap után érkezett meg a kártya, amit ma regisztráltam be. Egyelőre csak Revolut alá raktam be, mint top up kártya, de ez is elég volt ahhoz, hogy a reward pontok felszabaduljanak. Két push üzenet jött az app-ból, az egyik az 1€-nak megfelelő HUF összegről, a másik meg egy declined 1€. Ez utóbbit nem tudom mire vélni, mert csak a zárolásról kaptam SMS-t, a feloldásról még nem.
-
-
Merlini
tag
Hétfőn megérkezett a Curve kártyám.
Aktiválásnál amikor megadom a kártya utolsó 4 számjegyét ezt az üzenet villan fel.
„To activate, verify a card that's yours & issued in europe”
1,5-2 hete regisztráltam magyarországi bankkártyát, valamint a Revolut fizikai kártyáját is a Curve alá.
Kiléptem az applikációból, töröltem az alkalmazásadatokat, újabb belépéskor az aktiválásnál továbbra is ezt az üzenetet írja ki.Ezt még hétfőn este megírtam az ügyfélszolgálatnak, csatoltam képernyőmentést is.
Azóta sem reagáltak.Időközben töröltem a Revolut fizikai kártyáját majd újra hozzáadtam. Revolut virtuális kártyáját is hozzáadtam, ez még előtte nem volt regisztrálva.
De továbbra sem tudom aktiválni kártyát, most is ezt az üzenetet jeleníti meg.Most merre lépjek tovább?
Szeretném használni Revolut feltöltésre és 1%-os visszatérítésre. -
KTU
addikt
válasz
sajti_pajti #139 üzenetére
Igen, működik.
-
válasz
sajti_pajti #139 üzenetére
Igen, én azzal kezdtem és sikeres volt (OTP automata volt). Az alkalmazásban is az új kód látszik, mikor lekérdezem. Ráadásul a PIN kód változtatás elég is volt első tranzakciónak, az 5 fontos rewardot is unlockolta utána.
-
sajti_pajti
tag
Valaki próbálta már a Curve kártyája PIN kódját (ATM-ben) megváltoztatni? Sikerrel járt?
Köszi -
Oliverda
titán
válasz
brainticket #136 üzenetére
Az amex üzletpolitikáját tekintve nem csodálkozom. Nem lenne szegényebb a világ a cég nélkül.
-
törölt tag
válasz
brainticket #136 üzenetére
Pfffff... ez egyre jobb.
-
brainticket
aktív tag
Hát túl sokáig nem tartott az Amex együttműködés:
https://techcrunch.com/2019/01/30/amex-throws-a-curveball/https://www.finextra.com/newsarticle/33285/american-express-blocks-curve
-
tohn80
újonc
Sziasztok!
Valakinek megoldódott már a "Temporarily Unavailable" dolog? Nagyon kéne használnom Revolut feltöltés miatt.
-
KTU
addikt
Az alkalmazásnál amit problémának látok,
"Passcode"
Mikor újból nulláról felrakom az alkalmazást, mindig újat, újból meg kell adni.
Akinek az e-mail fiókja nincs védve többlépcsősen, és nem használ alkalmazás zárolásra valamit...
OK csak a Curve kártya PIN kódját lehet vele megnézni, vagy mire jó még a "Passcode"? -
nutfile
aktív tag
kp. felvételnél is továbbküldik, hiszen ők írták le, hogy emiatt nem javasolják pl. a mögöttes hitelkártyával történő kp. felvételt.
[link]
szerintem most még megy a dolog, de a félek tőle, hogy a magyar bankok ha kapcsolnak és valamit finomítanak/beállítanak a rendszerükön, akkor bukta van. -
KTU
addikt
válasz
Fandango #108 üzenetére
Ami 2.-al kezdődik, szerintem újabb.
Lehet leállították a Play frissítést.
Most megint teljesen töröltem (SD Maid), Play-ből telepítettem, 2.1.4 (20104) verzió számú van még fent. -
KTU
addikt
válasz
szuladam #104 üzenetére
Aki frissítette az alkalmazást, szerintem nem elérhetőt ír.
Fiam nem frissítette, normálisan működik nála, ma kapott 500 pontot ajánlásért. -
szuladam
aktív tag
Ugye az app mindenkinek azt írja, a kártyára hogy Ideiglenesen nem elérhető.
1, tudja valaki mikor lesz elérhető?
2, ettől függetlenül használható a kártya ? -
válasz
Oliverda #102 üzenetére
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a KP felvételt vásárlásnak könyveli, legalábbis eddig így volt.
Arra tippelek, hogy a Curve minden esetben továbbküldi az MCC kódot (Erste Max 4%-os visszatérítés kategórák is jól mennek vele), kivéve a készpénz felvételt, ahol másik MCC kódot állíthat be neki, hogy vásárlásnak látszódjon a terhelendő kártyán.
Egyelőre most nincs olyan kártyám ami kijelzi az MCC kódokat, de ha megjön az éppen lecserélés alatt lévő K&H-s kártyám, akkor azzal kiderítem milyen MCC-t állít be rá. -
KTU
addikt
Csak ne Euronet ATM-eket válasszatok.
Ezeknél nem lehet elkerülni a többszörös konverziót, a saját magas árfolyamot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest