- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Dluinet #3198 üzenetére
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £200 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).
Igen ez zavart be (külföldi pénzfelvételi limit utáni díj).
Valamint, ha több mint 10 alkalommal veszel fel:
ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal. -
Oliverda
titán
Sokat nem nyernék vele. A nagy sápot a POS húzza be a pofátlan árfolyamú konverziónál. Amúgy kb. 6000 forintról volt szó, tehát néhány 100 forintot bukhattam. Azért remélem, erre is indul majd valami EU-s vizsgálat, hogy legalább kérésre le lehessen tiltani a DCC-t.
Dluinet: Ha előfizet a Black csomagra, akkor többet is levehet.
-
kmarci25
veterán
Az mitől lehet, hogy a mai napon nem tudtam 250000 forintot felvenni atm-ből? Curve mögött Unicredit debit kártya, limit oké, fedezet oké (végül ugyanannál az atm-nél az Unicredit kártyával vettem fel az összeget). Az automata kiírta gbp-ben és forintban is az összeget, persze a forintot választottam, aztán kiírta az automata, hogy fedezethiány miatt nem adható ki.
-
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
emeritus #3161 üzenetére
no én feladtam:
Ezt irja a Revolutra
Very sorry. Your issuing bank or credit card company said "Not have public merchants". Please contact your issuing bank or use a different card and try again.
ezt pedig a Curvere:
Very sorry. Your issuing bank or credit card company said "InsufficientFunds". Please contact your issuing bank or use a different card and try again. -
Oliverda
titán
Előző hétvégén szívtam egy szépet. Érintéssel fizettem, de mint utólag kiderül, a POS felajánlotta a DCC-t, amit a kretén pultos kérdés nélkül elfogadott, így GBP-ben fizettem a forintos kártyámmal. Egyszer ugye HUF->GBP, aztán GBP->HUF a hétvégi felárral. Utólag vettem észre.
Ha már annyira nyomulnak, hogy a magyar influenszereket is egyre inkább kerülgetik, elkezdhetnének lokalizált kártyákat kibocsátani.
-
fravik
tag
Esetleg valakinek volt Android frissítve mondjuk 9-ről 10-re aki GPay-t használ Curve-vel? Nem merek frissíteni, nem akarom elveszíteni a lehetőséget. Vajon újra kell indítani ilyenkor az engedélyeztetést? Mert ha a Google fiókhoz van rendelve a "token", akkor talán nem kér majd újra banki engedélyt, de jobb lenne biztosra menni. ☺️
-
scream
veterán
válasz
Dluinet #3174 üzenetére
Hát csak azt nem értem, hogy nekem sikerült beélesíteni a contactless paymentet, de az ugyan úgy kezdődő kártyán (5375 9000) a feleségemnél meg nem sikerül. Az enyémet miért nem vonták vissza, ha csak véletlenül ment át a validáláson vagy akkor a mostani próbálkozás miért nem megy át, ha valid volt ilyen kártyákat beadni.
Nehezen tudom elhinni, hogy meghagynák ilyen inkonzisztens állapotban a dolgot ilyen hosszú ideig.
-
-
Kobe
veterán
válasz
emeritus #3172 üzenetére
Ez azert fajt egy kicsit
A válaszok "általánosak", nem egyszerű minden hibára "beszélő" választ adni.
Ez egy sajat fejlesztesu alkalmazas, amiben a fejleszto valszeg sajat maga definialta a validalasi szabalyokat / user exceptionoket az alkalmazashoz.
Minden feltetelhez megirni egy warning messaget kb 2perces ujjgyakorlat, mivel java alapu igy eselyes hogy kemeny 1db sout sort kellene hozzairni minden ellenorzesi aghoz :)Ha pedig kartya validalasi hiba van a visa / mastercard oldalan, akkor azoknak szinten standard hibakod megfeleloi vannak, amit a visa / mc visszakuld az interfacen.
Ahhoz csak egy mapping tabla kell es kezi csokolom :) -
scream
veterán
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy még megy a Pay-hez adása Curve kártyának? 5375 9000-el kezdődik az én kártyám is, és nekem anno sikerült is aktiválni, viszont most feleségem telefonján próbálom, de az érintéses fizetést nem tudom beaktiválni.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a megoldás?
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok.Egy ideje már használom a curve-t, de most lenn egy olyan kérdésem amire nem találtam választ.(vagy béna vagyok)
Az én Curve fiókomhoz (kártyámhoz), hozzáadhatom másnak is akártyáját? Például a párom kártyáját tudnám vele használni? -
hkari
őstag
Sziasztok!
Nekem is megjött a kártya, viszont aktiválásnál előjött a “To activate, verify a card thats yours and issued in Europe” hibaüzenet.
Írtam a supportnak, de csak ezt írták vissza:
Thanks for getting back to us.
To activate your card, you need to add - and verify - an underlying payment card to your Curve wallet. This must be a card issued in the EEA.
To do this, select the 'Wallet' tab in your app and press on the card icon in the top right hand of the screen. You will then have the option to add a new bank card.
I hope this clears things up for you - if you have any further questions, please do not hesitate to ask.
Happy Holidays!
Ezt nem igazán értem, mert nekem már hozzá van adva egy Revolut kártya. Mit tegyek most?Köszönöm a segítséget!
-
Ittnemaz
aktív tag
KTU
Köszi a választ.Nem jó ötlet, vásárolj Revolut virtuálissal, és utána eldobod.
Curve-Mastercardra kapok 10% kedvezményt.
Curve-ben a Revolut-ot arra a devizára állítsd, amiben a webáruház terhel.
Igen ez megtörtént,ezért nem értem. (mindkét kártyánál € beállitva.)A végét viszont nem értem
Én sem,miért nem megy a lényeg: Revolut-on van 40€ egyenlegem,és átállítottam elsődlegesnek a € ott is Curve-ben is, továbbá és 38,6 € ért vásárolnék, szállítási költség nincs.
webáruház nem abban a devizában terhel amit te látsz fizetésnél,
Ezt vajon hogy tudom kideriteni, egy német webáruház lenne egyébként.emeritus
igen sajnos itt kell megvennem, de lehet hagyom a 10%-ot és Revolotot használok. -
KTU
addikt
válasz
Ittnemaz #3157 üzenetére
"Vásárolnék egy ismeretlen webáruházból Curve kártyával"
Nem jó ötlet, vásárolj Revolut virtuálissal, és utána eldobod.
"Vásárolnék egy ismeretlen webaruhazbol Curve kártyával ami mögött egy Revolut kártyát tettem."
Curve-ben a Revolut-ot arra a devizára állítsd, amiben a webáruház terhel.
A végét viszont nem értem.
"Ahol vásárlás összegét feltoltottem rá és € ra valtottam és beállítottam az elsődleges számla az € legyen.
A esetben forintot venne le, ami gond mert a mai árfolyam mellett nincs annyi rajta.
B esetben ha € venne le elutasitott... "De nagy valószínűséggel arról van szó, hogy a webáruház nem abban a devizában terhel amit te látsz fizetésnél, pluszban még rosszul is vált, és lehet így nincs elég pénz egyik devizában sem a Revolut zsebekben.
-
Ittnemaz
aktív tag
Üdv.
Szeretnék tippet kérni.
Vásárolnék egy ismeretlen webaruhazbol Curve kártyával ami mögött egy Revolut kártyát tettem.
Ahol vásárlás összegét feltoltottem rá és € ra valtottam és beállítottam az elsődleges számla az € legyen.
A esetben forintot venne le, ami gond mert a mai árfolyam mellett nincs annyi rajta.
B esetben ha € venne le elutasitott...
Mit csinálok rosszul?
Eik -
emeritus
tag
Megszenvedtél érte, de megcsináltad!
Ha van erről megosztani való tapasztalatod, akkor írd meg okulásunkra. A Revolut hozzárendeléshez egy észrevétel: külföldön a Curve hétvégi átváltás miatti 1,5%-os költsége okán érdemes a Revoluton előre váltani az adott devizából és a Revolutot használni aktivált kapcsolt kártyaként.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Somatom #3153 üzenetére
Amikor hozzáadsz egy új kártyát, ki lehet választani, hogy milyen pénznemben van. Ha Ft állítasz be, forint alapú kártyával és te Curvvel eurót veszel fel, akkor a Curve vált. Ergo 200£ a limit.
Ha azt mondod, a Revolut virtuális kártya € alapú, akkor azt von le Rev számláról = nem Curve vált, nincs konverzió, 10*75.000 a limit. -
gabor_01
senior tag
Nos.
Mondjuk a férjednek van hitelkártyája. De te is költenél róla, anélkül, hogy társkártyád lenne.
Az ő hitelkártyájáról töltötök az ő Revolutjára. Ezután Ő továbbküldi a tiedre.
Ezután te a Curve kártyád alá rendelt Revoluttal fizetsz. A Curve ad 1% visszatérítést egy ideig bizonyos üzletekben. -
KTU
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3143 üzenetére
Rakd be Revolut alá a Curve kártyát, töltsd fel róla, és kiderül üzleti-e.
Az üzleti kártyás feltöltésnél a Revolut-nál általában plusz költséggel kell számolni.
Ha nincs költség,
vagy azt jelenti hogy a Curve megállapodott a Revolut-tal, hogy üzleti kártyáinál nincs plusz díj,
vagy simán nem üzleti kártya. -
anadroid
senior tag
válasz
Azt a Business purchase kapcsolót én inkább hanyagolnám. Nem jó húzkodni az alvó oroszlán bajszát. Mindenkinek ott van, függetlenül attól, hogy üzleti-e a kártya.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Az mindenkinek ott van.
-
Somatom
veterán
Ezzel most mit szeretnél? Veled is beszélgessünk róla?
-
kislaci
senior tag
válasz
Sehogy
-
Kobe
veterán
-
Intel
csendes tag
válasz
Somatom #3138 üzenetére
Aha, köszi! Tehát hozzárendelem a Revolut virtuális kártyát és akkor Curve-on keresztül tudok ATM-ből akár Ft-ot, akár EUR-t felvenni, azon felül is, mint amit a Revolut egyébként biztosítana havi szinten.
Van még esetleg más további előnye is a Revolut kártya Curve mögé tételének? -
Intel
csendes tag
Végre sikerült ma először használni a Curve kártyámat. Nagyon megszenvedtem érte. Többször ott tartottam már, hogy ollóval összevagdosom én is. Köszönöm az innen kapott tanácsokat is és a Curve supportnál és több kört kellett futnom, míg végre minden verifikáció, aktiválás sikerült.
Most kezdem majd el tanulmányozni, hogy mikor, mire, hogyan, miért érdemes használni ezt a kártyát. Van ezekről valami tippgyűjtemény valahol? Egyelőre csak a BB bankos hitelkártyámat rendeltem hozzá és beállítottam a Tescót, Aldit, Lidlt-t az 1%-os visszatérítésre. Olvastam, hogy többen a Revolut kártyátokat is hozzárendeltétek. Annak mi az előnye? -
rudi666
csendes tag
Sziasztok!
Paypalről lehet pénzt KIUTAlNI curve kártyára, úgy,hogy ne bukjak a paypal konverzión?
Fontot szeretnék kiutalni jó árfolyamon. -
KTU
addikt
Euróval sem megy. Másik kártyákkal nézetem, Monese lett volna a cél.
Hibaüzenet ugyan az.
Oops! Something has gone wrong. Please try again.
1€-t küldtem (volna), ehhez képest 2€ szerepel a listában.Alkalmazásban töröltem mindkét linket, ehhez képest még működik.
-
KTU
addikt
válasz
Oliverda #3127 üzenetére
100 HUF teszt, nem jön össze.
Nem Curve felhasználónak küldtem, link elküldése.
Egyik út.
Aki kapja, a linken megadja a telefonszámát, azonosító SMS,
saját bankkártya adatainak megadása,
ezen a ponton nem jutok tovább, megadtam OTP, CIB, TW kártya adait,
"Oops! Something has gone wrong. Please try again."Vagy a másik út a regisztrálás a Curve-be.
-
Ka_
csendes tag
válasz
Oliverda #3127 üzenetére
Can I send money to someone who doesn’t have Curve?
Vagy regisztrál vagy megadja a telszámát és a kártyája adatait és közvetlen átlövik neki a pénzt. (szerk: közben előttem már linkelték)
-
Krethx
aktív tag
Itt van hogyan működik.
Can I send money to someone who doesn’t have Curve? -
KTU
addikt
Új funkció a Curve-ben.
Pénzküldés ingyen, bárkinek bárhova.
Nem kell Curve felhasználónak lenni a címzettnek.Frissült az alkalmazás, verzió 2.12.13
Világos, de van benne dark mód. -
vcsabika
tag
Jol ertem, hogy ha curv kartyarol veszek le penzt, ami mogott ott a revolut kartyam, akkor nem a revolut 75ezres limitje fog csokkeni?
-
Ka_
csendes tag
Regeltem, promó kódot beírtam, Revolut virtuálisat hozzáadtam, 2 db 1 GBP-os terhelés látszik a Revolutban: card Verification és Curve a két tétel neve, mindkettő áthúzva (reverted), de a Curve-on belül a kártya a Card menüpontban "currently pending approval". Mit kell még jóváhagyniuk és kb. mennyi idő szokott ez lenni?
szerk: A wallet menüpontban pedig pipát mutat és "Star Spending!" feliratot, illetve azt, hogy készen áll a használatra. Persze a fizikai kártya (Blue) valószínűleg csak az ünnepek után fog ideérni. -
Ka_
csendes tag
Igazatok van, köszi. Promó kódot hova lehet beírni? Mert a weboldaluk szerint kérdezi majd letöltés után, de a belépve a Curve app-ba egyelőre az email címet adtam meg regisztrációhoz. Folytassam a regisztrációt és majd kérni fogja? (Van promó kódom hozzá)
szerk: ja, hogy sign up, szóval előbb végig kell vinni a reget, majd gondolom utána az appban lesz a promó kód rész. -
Ka_
csendes tag
Curve alá a fizikai Revolut kártytát érdemes barakni vagy a virtuálisat vagy teljesen mindegy?
-
niklebi
senior tag
válasz
Dluinet #3114 üzenetére
Ezt nem értem, ha Curve engedélyezi, megegyezik, megoldja akkor ehhez mi köze a magyar bürokráciának. Én amíg nem frissült az óra telefonos szoftvere, ami újra indította az órát és ezért törlődött az S.Pay- ből a kártya vígan használtam, és mindenhol működött.
gzbotii: én is úgy értelmezem. By 2020 (2020-ig, 2020-ra, 2020-ban). Remélem nem csak egyes országokban.
-
Intel
csendes tag
Félsiker: sikerült végre a mobilszámomat hitelesíttetni.
Már csak a postán megérkezett kártyát kellene regisztrálnom. Rákattintok a kártya ikonra, még mindig az a felirat, hogy "Your Curve card is on the way", de most már feljön végre a kártyaregisztrációs ablak is. Beírom a kártyám 4 utolsó számjegyét, és azt a választ kapom, hogy "To activate, verify a card that's yours and issued in Europe". És innen nem tudok továbblépni. Van tippetek, hogy mi a gond? -
D@reeo
aktív tag
válasz
Oliverda #3103 üzenetére
Ez nagyon szomorú. Mégis milyen alapon vagy jogon?
Az ebben a fórumban lévő lista melyikéhez tartozik a Curve?
https://community.curve.app/t/monese-blocking-curve-cash-withdrawals/14188 -
Hovi
aktív tag
Majd mindennap járok a nemzetibe. (no, nem a színházba) Mindig ugyanoda. Lassan két hónapja csak GPay - Curve kombóval fizetek. Jó ideje új (nagy képernyős) pos terminál van a bótban. Gyors. Érint - csipog-elfogadva. De ma feldobta a pos hatalmas betűkkel hogyaszondja: HUF vagy GBP vagy EUR. Mellettük pedig szép színes zászlók. Hm, eddig ilyet sosem csinált a pos, pedig vagy hússzor biztos fizettem már ott. Curve alatt KH credit, HUF ra állítva. Ugyanolyan fizetés volt mint a többi, annyi különbséggel, hogy most 5ezer felett volt az összeg, eddig mindig alatta. De nem gondolnám hogy ez kavart be. No mindegy, megnyomtam a nagy nemzeti zászlót, s minden rendben volt.
Azért érdekes. -
gzbotii
nagyúr
válasz
gzbotii #2921 üzenetére
"Unfortunately, support for Samsung, Google, Garmin, Wena and Fitbit Pay is currently only available to customers in the UK.
Rest assured, we’re working on rolling out Curve with Google Pay, Samsung Pay and your wearable devices such as Garmin, Wena and Fitbit by 2020."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- LED világítás a lakásban
- Jövedelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged