Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
elkezdeném angoloknál a napokban a kártya használatát. OTP-s kártya lesz mögötte sima lakossági forint számlával. mit kell/érdemes beállítani, hogy minél jobban jöjjek ki kártyás fizetések során?
-
zolda
tag
Sziasztok, ha törlök egy korábban beregisztrált kártyát (ami lejárt), akkor törlődik annak korábbi tranzakció history-ja is az app-ból?
-
RBJ
addikt
Hülyén hangzana, hogy fizettem az alin, csomag feladva de a pénz visszajött.

-
sanzi89
addikt
Nagyon nem vagyok jártas a kérdésben, így, hogy biztosra menjek gondoltam megkérdezem mielőtt igényelek egy ilyen kártyát.
Jelenleg 150.000 Ft-ig ingyenes a készpénzfelvételem, ezt szeretném kibővíteni ingyenes módon. A Curve fizikai kártyát megkapom ingyen, nincs havi fix költség sem. A mobil applikációban megadon a Curve fizikai kártyám mögé az Erste-s számlámhoz tartozó Visa Electron kártyámat, és így a forint alapú számlámról tudok itthon forintot felvenni bármely ATM-ból havonta 10 alkalommal, alkalmakánt 200£ (kb. 77.000Ft) összeghatárig.
Működik a fenti elképzelés? A valóságban havi kétszer vennék fel 50.000 Ft-ot.
Köszi!
-
xsipi78
tag
Sziasztok.
Ma 13 óra körül probáltam a curve kártyámon keresztül az alá becsatolt revolut kártyámmal pénzt felvenni de elutasított. Utána az otp kártyámra állítottam a curve-öt de azt is elutasította az otp-s atm.
A revolut pár perc elteltével sztornózva lett de az otp-s kártya pénzfelvételi műveletét azóta se sztornózta.
Otp-nél csak vakargatták a fejüket a curve kártya láttán a telefonos helpdesk pedig azt mondta, hogy mindkét kártyaművelet sikertelen volt és nem került levonásra a pénz a számlámról (de hiányzik a számlámról a felvenni kívánt összeg csak nyoma nincs). Szerintetek írjak a curve-nek vagy várjak 24 órát hátha...!?
Az elmúlt hónapban csak a bajlódás volt a curve-el. Külföldön is random mód elutasította egy csomó terminál fizetéskor. -
Belba
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Először nekem is így nézett ki, amikor 2x levonta az 1 fontot...
Aztán nem hagyott nyugodni a dolog, újra rákattintottam a "Verify card" feliratra, amire a rendszer hipp-hopp újra levont 2x 1 fontot és érvényessé vált a Revolut kártyám...
Nem értem, most mi történt, lehet 4x kell levonniuk a próbaterhelést, ahogy Silent77 írta?... Vagy gáz volt napközben a Revolutnál és most rendezték a soraikat?... Fogalmam sincs...Neked végül érvényesítették a kártyád?...
-
Belba
őstag
Neked lett igazad!...
Újra rákattintottam az érvényesítésre (megint levont 2x 369 Ft-ot) és tadammm, láss csodát, érvényesítve van a kártya!... -
Belba
őstag
Ezt látom a Revolut kártyánál :
-
-
Belba
őstag
Ti hogyan regisztráltátok be a Revolut kártyátokat a Curve-be?...
A Transferwise-t már meg sem merem próbálni, ha ez ilyen körülményes...
-
Sorry, rossz topik.

-
Belba
őstag
Sziasztok!
Új vagyok a topicon, de már hetek óta olvasgatom a hozzászólásokat, ma regisztráltam be a Curve appban...Beraktam a Raiffeisen kártyámat (simán ment, reg. kódot SMS-ben megkaptam)...
Aztán beraktam a Revolut fizikai kártyámat, ez is simán ment, de nem találok sehol reg. kódot!!!... Hol kell keresni?...
HELP!...
-
szuladam
aktív tag
https://status.imaginecurve.com/
Rendszeres Curve használóknak: érdemes feliratkozni erre az oldalra, hogy azonnal kapjatok értesítést, ha netán átmeneti rendszer fennakadás jelentkezne. Ne fizetés közben derüljön ki.
(Érdemes lenne összefoglalóba is berakni) -
beers
addikt
-
beers
addikt
Mai történet!
Lidl, fizetek a curve kártyával, minden ok. Következő vásárlás fel perccel később, elutasítva! Erste volt alatta, 60k és 20 tranzakció! Egyszer 1000ft, második 3k.... Ötlet? -
Clemi
veterán
válasz
Tomi8822
üzenetére
Nagyon ne örvendezz az 5Ł-nak, mert csak 10Ł minimum összeget tudsz átutalni magadnak számlára, vagy persze elkezdheted az a pár száz forintot a kártyáról is lefogyasztani, csak számolgatni kell, hogy mennyi van még a fontokból forintban

A vásárlások utáni 1%-ok szintén fontban gyűlnek és minden vásárlásnál azonnal megjelenik. Ha a kártyával fizetsz a rajta lévő összeget felhasználva, akkor azonnal el is költheted, de ha tovább akarod utalni meg kell várni, amíg a 10 GBP összegyűlik. -
Tomi8822
tag
De ha 90 nap után felhasznalom, utána nem lehet megint 90 napig gyűjteni?
-
Tomi8822
tag
Az 1% visszatérítés blue kártya esetén csak 90 napig él?
-
Tomi8822
tag
Nem az 5 font miatt rendeltem meg a kártyát, használni is fogom, egy Mastercard kártya a saját bankomnal 5-6 ezer forint díja van, ez pedig ingyen van, és tudok vele ott is fizetni ahol a maestro kartyammal nem( pl xbox store) . A vissza térítés pedig azért érdekel hogy lássam hogy működik a gyakorlatban.
-
Tomi8822
tag
Üdv az 5 font visszatérés kB hány nap múlva kapom meg, és arra a kártyára érkezik amit hozzá rendeltem a curve - hoz?
-
Szia!
Összeglóba nem találtam választ, remélem nem siklottam át rajta.
Régóta használom már a curve kártyát, minden kártyánkat beletettem.
Páromnak is kértünk egyet. Hiába törlöm ki a sajátomból a párom kártyáját, nem engedi hozzáadni az övéhez.
Gondolom azért, mert nálam már hozzá volt adva. Van erre valami megoldás?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Tomi8822
üzenetére
Örülök, hogy tetszik a kártya, és egy újabb építő jellegű beszámolót hallhattunk a kártyával kapcsolatos tapasztalataidról, amiből mindenki tanulhat.
Maximálisan díjazom az ilyen és ehhez hasonló kommenteket. Tudom, hogy az emberek - többnyire - tájékoztatásért és segítségért keresik fel a fórumo(ka)t, de a Curve 5 fontos és a Revolut 3000 forintos - ezredik - kérdései tulajdonképpen maguk a válaszok, melyek a honfitársaimra és igazából az egész itthoni felfogásra és hozzáállásra adott jellemzések. Egy magunk elé állított tükör, ami a színvonal(unk)at adja vissza. És sajnos ez nem csal, ez nem torzít, bármennyire is reménykedünk benne! Szóval a válasz: pár napon belül reméljük megkapod te is a baksist, és szerintem utána meg is szabadulhatsz a kártyától, mert sokakkal egyetemben elérted a célodat... -
tux74
csendes tag
A héten érkezett kártyámmal nem működik az éritéses fizetés, nem visszautasítja és chipest fizetést kér, hanem az olvasó nem érzékeli a kártyát (nem csipog akárhogy tartom oda).
Kp felvét, bedugós pin kódos fizetés megvolt mielőtt próbáltam volna érintéses módon fizetni.
Lehetséges hogy hibás a kártya? -
Tomi8822
tag
Üdv, ma jött meg a kártya, be is regisztráltam, mikor kapom meg az 5 fontot?
-
Doky1988
senior tag
Udv! Sajat refer kodot hogy tudok adni havernak pl? Illetve hol talalom a sajat ajanlo kodomat?
-
gzbotii
nagyúr
Ma megnéztem kíváncsiságból, február óta 1.240.000Ft ment át nálam a Curve alatt.
-
66zio
aktív tag
Istenem.. Ma lekönyvelték a terhelést, megnéztem és a kód számokból és betűkből áll. Nekem az ügyintéző csak számokat diktált. Mondtam neki CRV c utáni dolgot mondja.
Mondjuk nem látom mit diktálhatott mert az számsor sehol sem szerepel. Na mind1 még levelezek a supporttal(CURVE), még mindig nem oldották fel a tiltásom, hogy újra beírhassam a kódot.
Ja OTP-nél sikerült ez a manőver. Persze arra volt energiája a nőnek, hogy megpróbálja rámbeszélni a szar biztosításuk.
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
Mennyi idő, míg a kártya megérkezik? Kb. 2 hete rendeltem, de még semmi.
Köszönöm.
-
66zio
aktív tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Elvileg elfért a közleményben. 6 szám kell, annyit is mondott az ügyintéző, csak lehet rosszul diktálta.
-
XboxGamePass
senior tag
Nekem 3-4 nap után írtak, de akkor is csak annyit, hogy heloszia miben segíthetek, pedig az első levelemben leírtam pontosan a problémát. Akkor nekem a bankom hibázott és lehagyta a közlemény végét. A Curve azt mondta, hogy ezt nem tudja feloldani, törölnöm kell a kártyát, új kódot kapni és megint kivárni amíg megjön. Azóta váltottam bankot inkább olyanra, akinek nem rövid a közleménye....

-
66zio
aktív tag
Nem birtam várni, felhívtam a bankom az aktivációs kód miatt. Amit az ügyintéző hölgy lediktált nem volt jó (arra tippelek, hogy valamit rosszul mondott, de lehet rendszerhiba is). Volt egy tippem, hogy melyik számot mondhatta rosszul, próbálkoztam betippelni, de letiltott a rendszer túl sok próbálkozás miatt. Írtam a supportnak. Mi a tapasztalat, milyen gyorsan válaszolnak?

-
szuladam
aktív tag
Valaki Crowdfundingol a Curve-nek a fórumozók közül?

-
blackfly
tag
Sziasztok!
Olyan hibába futok fizetéskor, hogy random alkalmakkor visszautasítja üzletekben a kártyát a terminál, kevés egyenlegre hivatkozva. Egy BB Tesco hitelkártya van mögötte. Egyenleg rendben van, napi vásárlási limit is. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pictigjis