- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissbg
tag
Meg lehet nézni valahogy, hogy a havi 500 EUR jó árfolyamos pénzváltási keretből mennyi van még? Nem látom sehol sem.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ma vásároltam először a Curve kártyával. Szépen működött is. De a Curve egyenlegből vonta le a vásárlást, pedig a Revolut kártya volt középen. Most megnéztem újra, lehet, hogy nem kattintottam rá.
Hogy lehet utólag módosítani? -
viktorhu
veterán
válasz
Impair1980 #2495 üzenetére
Már lezárult tranzakció. És a rendes Curve-féle kódformátum a CRV*C előtaggal.
-
KTU
addikt
Nem lehet az hogy fáziskésésben vagy?
Nem a legutolsó kódot adod meg.
Az utolsó előttit vagy az előttit, a Curve meg az épp aktuálist várja. -
KTU
addikt
válasz
Impair1980 #2483 üzenetére
6 jegyű, C- el kezdődő kódot kell megadni, van hogy sokadjára jön
-
Somatom
veterán
válasz
Impair1980 #2483 üzenetére
Az érdekes. Nekem 4 jegyűek (betű, szám) a tranzakciós kódjaim.
-
viktorhu
veterán
válasz
Somatom #2479 üzenetére
Nekem a revolutos és a tw-s kártyát elfogadta gond nélkül. Ott az alkalmazásban azonnal megkaptam a kódot. Az OTP viszont csak a debit kártyáknál adja meg a részletes infókat, a hitelkártyánál nem. Nem tudom, hogy ez minden hitelkártyájuknál így van, vagy csak azért, mert ez eredetileg egy Amex kártya számlája volt, ahol sok dolog másképp működött, mint ami a megszokott.
-
Somatom
veterán
válasz
petipetya #2478 üzenetére
Nálam azonnal érkezik SMS -ben a kód, beírom és az app nem fogadja el. Eddig háromszor futottam meg ezt a kört. Nekem ez zsákutcának tűnik.
Ráadásul úgy tűnik, hogy az app nem tud két készüléken bejelentkezve futni. Kényelmesebb lenne a tableten kezelni, de amióta a telón beélesítettem, azóta a tabon ki vagyok léptetve. -
Somatom
veterán
válasz
viktorhu #2469 üzenetére
Az Erste kártyám MC, de a kérdés már túlhaladott, mivel a saját nevemen levő kártyát nem tudom hozzáadni. Megjön a verifikációhoz szükséges tranzakciós kód, de az app nem fogadja el. Nekem viszont most tűzhelyet kell vennem, úgyhogy nincs időm az app hülyeségeivel vacakolni. Feltoltam az Eurót Revolutra és átváltottam.
-
viktorhu
veterán
válasz
Somatom #2468 üzenetére
A kártyát abban a pénznemben terheli, amilyennek beállítod. Ha forintosnak állítod be a curve-ben az erste eurós kártyát, akkor forintban fogja terhelni, és az Erste fog váltani.
Ha eurósra állítod be, akkor euróban fogja terhelni, és a Curve fog váltani, ha forintos tranzakciót fizetsz vele.
Ha jól értem, akkor a Curve és a Revolut hasonlóan vált, csak hétvégén a Curve másfél százalékot tesz rá, a Revolut egy százalékot (olyankor a TW lehet, hogy jobban megéri, de ki kell számolni).
Az erste kártyád nem Visa? Mert akkor az meg a visa árfolyamán vált, és nincs szükséged közvetítőkre.
-
Somatom
veterán
Jól gondolom, hogy ha Curve mögé beteszem az Erste Eurós kártyámat, a Curve -öt Forintra állítom, és itthon fizetek a Curve kártyával, akkor a Curve vált? Hétköznapokon hogy vált a Curve, mondjuk a Revoluthoz képest? Nem a filléres árfolyam érdekel, hanem az, hogy van-e számottevő eltérés. 100 rugós tételt kéne vásárolnom, de csak Euróm van az Erste számlán. Érdemes Revolutra feltolni és konvertálni, vagy kb. ugyanott lennék, mint a Curve -vel?
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Lenne 2 kérdésem a Curve-vel kapcsolatban:
1. Itt mindenki a Aldi, Lidl, Tesco hármast választja a pénz-visszatérítésnél. Csak ezeknél működik vagy bárhol, ami Magyarországon is van, pl. MediaMarkt, Burger King, Auchan, Meki, dm?
2. Be lehet állítani mobilos NFC fizetésre?
-
Somatom
veterán
válasz
szabi__memo #2460 üzenetére
A Google -t ismerve azt hittem, hogy ettől komolyabb akadályokat fog állítani (pl. cím). De, miután apkmirror -ról letöltve feltelepítettem, csont nélkül be tudtam élesíteni a valós adataimmal. Vagy, majd a használatot fogja akadályozni?
-
Somatom
veterán
Ha jól értem, akkor a Curve hivatalosan is támogatott lett a Google Pay -ben.
-
Krethx
aktív tag
válasz
kislaci #2454 üzenetére
Curve - Troubleshooting & issues
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, nem tudom aktiválni a kártyám. Megjött a kártya, hozzáadtam egy BB-s Mastercardot amit be is terhelt szóval az jó. Aztán beírom a a curve kártya utolsó négy számjegyét és kiirja hogy to activate verify a card that is yours and issued in europe. Arra gondolok esetleg, hogy azért nem aktiválja nekem mert fordítva adhattam meg a vezetek- és keresztnevem. Szóval a magyar kártyámon XY vagyok és a curve kártyán is XY vagyok, pedig ott YX - nek kéne lennem. Esetleg emiatt nem aktiválódik?
-
Somatom
veterán
Nálam a Forint és az Euro játszik. Ehhez nem is kell Curve, mert a Revo fizikai kártya alapértelmezetten abból a zsebből von, amiben a terhelés érkezik. A Curve -öt a Revo virtuálishoz kapcsoltam, mert jobb a kp. felvételi limitje, mint a Revonak. Így nem kell az alkalmazásban vacakolnom, csak az adott helyhez és módhoz passzoló kártyát használnom.
-
KTU
addikt
válasz
viktorhu #2449 üzenetére
Ezért kell több Revolut kártyát berakni Curve-be.
Ha csak ezt akarod magaddal vinni.
Egyik HUF, másik EUR, harmadik USD, -re állítva. (a kártya nevébe ezeket be is írtam)
így csak a megfelelő kártyára kell állítani, akár vásárlás előtt a pénztárnál.
Úgy is mindig visszaállítom Curve Rewards-ra , (most éppen Curve Cash a neve),
(nem fagyasztom) ott csak pár GBP van. -
viktorhu
veterán
Ez kicsit meg is nehezíti a használatát. Pl. alapesetben forinttal fizetek az Aldiban, és euróval az amazon.de-n, és ehhez a kártyán semmit sem kell átállítanom. Sőt, ha a Revoluton van euróm és forintom is, automatikusan a megfelelő számlát terheli a fizetés. A curve viszont ezt nyilván nem tudja, hanem tranzakció előtt át kell állítani rajta a pénzemet, ha nem akarom, hogy eurót váltson nekem a sarki Aldiban.
-
KTU
addikt
válasz
Somatom #2447 üzenetére
"a Curve -ben azért kell beállítani a pénznemet, hogy abban terhelje a mögötte levő kártyát."
Így van.
De a Curve is tud váltani devizát, hasonló jó árfolyamon mint a Revolut,
de egy vásárlásnál nem szerencsés ha dupla konverziót hajtunk végre.pl. HUF-ban vásárolsz Curve kártyával, de az "alatta lévő" kártya EUR-ra van állítva, de csak HUF van a mögötte lévő számlán.
Curve HUF --> EUR, Revolut EUR --> HUF
Ez így nem jó. -
Somatom
veterán
és Petipetya:
Köszönöm! Persze, van benne logika, hogy nem mutat egyenleget.
A Revolutnál sztem nincs mit állítgatni, amiben terhelik a kártyát, abban próbál fizetni, ha van a terhelendő pénznem zsebén zsé. Gondolom, a Curve -ben azért kell beállítani a pénznemet, hogy abban terhelje a mögötte levő kártyát. -
KTU
addikt
válasz
Somatom #2444 üzenetére
Én még sose kérdeztem le így egyenleget mert szerintem logikusan gondolkodva nem kellene működnie.
Mivel a Curve mögé rakott kártyán ez virtuális vásárlásként jelentkezik.Ha itthon használod a Curve-be rakott aktív kártyát állítsd HUF-ra, feltéve ha van az adott kártyán HUF egyenleg.
Ha EU övezetben, akkor a Curve-be rakott aktív kártyát állítsd EUR-ra, feltéve ha van az adott kártyán EUR(#2446) petipetya: igen.
Kicsit nyakatekerten írtam, de így van ahogy írod. -
Somatom
veterán
Seggíccsetek lécci, mert én még nem beszélni jól Curve!
Ma megjött a kártyám. Appban aktiváltam, beraktam alá a Revolut virtuális kártyámat. Curve -ben Card currency: Euró. Ez elvileg rendben lenne, az Euró övezetben szeretném majd használni. Revolutban az Euró zsebem ki van tömve. Bedugtam a kártyát egy ATM -be és egyenlegre nullát írt. Ez nóóórmááális? -
tomp
félisten
Curve óta most fizettem 1-et GPay-ben Revolut kártyával. Az a fizetés megjelent rögtön a GPay-ben. Curve kártya története nem. Nem lehet, hogy nálam a Curve nem küldi meg az app számára a tranzakciót? A Curve eleve lassabb mivel ugye először levonják az összeget a beállított kártyáról és csak azután küldi ki a rendszer a terminál számára az elfogadás üzenetet. Lehet ez kavar be nálam?
Rev kártyára állítva a leggyorsabb terminálnál 1mp alatt jön az elfogadás. Curve-el kb 4mp. Utóbbira nem érkezik vissza a tranzakció történet.Reggel megérkezett a sikertelen ATM pénzfelvétel összege az OTP számlára.
Eddig a Curve support jelesre vizsgázott nálam. Rugalmasan és gyorsan kezelték a dolgot. -
viktorhu
veterán
Auchanban minden esetben kérdezi, gumisnál meg most vettem meg és rakattam fel a téli gumit, régebbi terminál volt, nem adott instrukciót, hogy hogyan kell forintra váltani, a nő simán törölte a tranzakciómat, másik kártyával fizettem végül.
Ma meg uszodai fizetés Curve-ön keresztül a Revolut appban londoni tranzakciónak látszik.
Egyelőre visszaraktam a Google Paybe alapértelmezett kártyának a Revolutot.
-
Hovi
aktív tag
Az imént fizettem a Tescoba Gpay-->Curve kombóval. Curve alatti kártya (KH credit) forint alpú, s arra is van állítva. Érintem a telót, a terminál meg kérdi, hogy nyomjak "F"-et ha GBP-ben akarom az elszámolást. Zöldet nyomtam, így forintban történt a terhelés. Ez már a sokadik fizetés (igaz tescoban az első) de még soha nem kérdezte egyik terminél sem, miben akarok terhelni.
-
jézusom
addikt
Igen. Valószínűleg azért mert 2x regisztráltam. De nem így akartam, ugyanis 2 külön címmel külön emaillel regisztráltam, de egy címre jött... De ezt is csak azért csináltam mert először nem tudtam beírni a ref kódot. Az egyiket simán kidobnám, de most azt sem tudom melyiket, egyik sem működik.
-
Krethx
aktív tag
válasz
gzbotii #2430 üzenetére
Nekem az a meglepő hogy kettő fizikai kártyát kapott. Különböző kártya számmal. Vagyis ezt írja. (2411- hozzászolás.)
-
jézusom
addikt
válasz
petipetya #2428 üzenetére
Hát izé.
Lementem ATM-hez. Ugyebár 2 kártyám van. Mondom kiveszek egy ezrest. Pin kódot elfogadja, pénzt nem ad ki, mondván érvénytelen kártya. Mindkét kártyán ezt csinálja. Az egyiken pint is próbáltam cserélni, azt sem engedi. És az applikációban jelzi, hogy fel akartam venni a pénzt, de hiba! -
jézusom
addikt
Létezik, hogy itt is először pin+dugással kell aktiválni?
Revonál lehetett neten vásárolni fizikai nélkül is. -
jézusom
addikt
sziasztok!
Mindenképp szükséges a telefonos verifikáció? Nem merem nyomogatni mert mar pár fontot levont, de nem tudom használni így a kártyám. Ma is a villanyszámlát mkm appban revoval kellet fizetnem. Lidliben sem működött.
-
tomp
félisten
Tegnap ugye írtam, hogy GPay-es pénzkivételt az ATM elutasította de a Curve levonta az összeget. Nos írtam nekik tegnap este. 1,5órája kezdtek foglalkozni az üggyel. 2levél váltás és a végeredmény:
"Hi Tamás,
I'm sorry you were charged in error. This happened because the merchant only sent an authorisation request for the transaction and didn't follow up with a message to say that the transaction failed, which meant Curve unknowingly processed the payment anyway.I've now refunded the failed transaction. In these instances, the transaction would have reversed automatically after 7 days, but since you've been in touch, I've been able to speed up the process. You should see this amount in your account in 2-3 working days."
-
Hovi
aktív tag
Tuti van valami limit ami bekavar. Na nem nálad, úgy ált. Azt veszem észre 4-5 fizetés után jön mindig valami anomália. Vagy nem műxik, vagy műxik de később visszajön a pénz, vagy nem műxik de mégis levonja a pénzt. Több fórumot is olvasok, én ezt a következtetést vonom le. S itt nem a napi/het/éves limitről beszélek.
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, csak érdekesség képen írom le, miután nem tudok mit kezdeni a problémával. Curve alatt Revolut kártya Több mint 50 ezer a pénz rajta, Előszór Lidl , tökéletes fizetés(18 ezer) majd Tesco szintén rendben (12 ezer) ez mind a kettő Curvevel ment. Majd 6 ezer OBIban a Revolutrol. És jön a gáz, tankolok Shell 9 ezer és a Curve elutasit. kétszer is, előszór érintéssel, majd dugás +pin. Káosz. kifizetem a Curve alatti Revoluttal és simán megy ezzel a kártyával. Ilyenkor mi lehet? Limit sehol nincs beállítva Valaki 5let? Angol nem megy
-
jézusom
addikt
Sziasztok! E!z a pending 5font mit jelent?
Amúgy nem tudom miért, de 2 kártyát kaptam, különböző kártyaszámmal, de ugyan azon névvel és címen. Mondjuk az egyiken angolosan másodikként van a vezetéknév. Most az applikációban meg lehet nézni, hogy melyik kártya van ráregisztrálva?
Másik meg hogy telefonos verifikálásra is nyomkodtam, aztán vagy 5x levont egy fontot a revo kártyámról, basszus pedig egyszer sem fogadta el a kódot. -
Somatom
veterán
Én eddig külföldön (roamingban) próbálkoztam, mérsékelt sikerrel. Megadtam a számomat, kértem a kódot. Pár óra múlva jött egy SMS egy kóddal. Bepötyögtem, erre dobott vmi wrong code buboréküzenetet. Ezt két napig játszottuk, négy különböző kóddal. Holnap megpróbálom otthonról, hátha akkor gyorsabban jön az SMS. Csak az a fura, hogy előtte két órával játszottam el ugyanezt a Revolut kártyával és annál pikk-pakk ment a verifikáció. A Revolut kártyát már be is regeltem Curve alá. Csak a saját kártya nem akar sikerülni.
-
Krethx
aktív tag
válasz
viktorhu #2406 üzenetére
Nálan pont ezt írta. Mivel én sem tudtam aktiválni jeleztem a support-nak. Jött a szokásos szöveg. Törölje az app-ot és tegye fel újra.
Szinte biztos voltam benne hogy nem változik semmi. Aztán megint írtam nekik. Utána már aktíválni sem tudtam volna. A kártya állapota átváltott: hogy úton van.
Pár napra rá jött egy üzenet hogy próbáljam meg aktíválni. Innentől ment minden úgy ahogy kell.
-
attiati
veterán
Bocs, ha egyértelműt kérdezek, csak szorít az idő:
Eur felvételnek ez a menete?
1. OTP (babér utcai) ATM-bol
2. Curve mögé verifikaltam egy hitelkártyat (betétit nem tudtam, mert maestro)
3. Kártya be az ATM-be
4. Kártya pin megegyezik a curve pin-el?
5. Pénz kivesz ATM-bol
Ez így rendben lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest