Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
válasz hard74 #16395 üzenetére
amikor a régi fizikaival fizetsz, akkor azt a kártyát terheli, amit most az appban kiválasztasz?
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
ACE-
addikt
válasz pictigjis #16392 üzenetére
Én próbáltam az érintős része működik, csak sajna nem írtam fel a régi PIN-t, így azt nem tudom... írtam a support-nak, hátha megadják az új megérkezéséig a régi PIN-t...
hard74: pont ez a bajom nekem is így működik, Wallet-ben a régi, de én a régi kártyának nem tudom a PIN-jét
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
hard74
senior tag
Nem igazán értem a kérdést.Az új fizikai kártyát még nem kaptam meg,új csak virtuális van. A régi fizika működik, és ez van a Walletben is.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
8
senior tag
válasz hard74 #16393 üzenetére
és ha az új kártyával választod ki a terhelendő kártyát, akkor a régit is arra terheli?
vagy azon maradt a régi, amire állítva volt amikor megrendelted az újat?52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
hard74
senior tag
Nálam is ez van, hogy tavaszi promóciós időszakban kaptam a Black kártyát, majd lemondtam.Múlt hónapban ismét váltottam Black-re, és természetesen küldik az új kártyát(igaz 11-ig kellett volna érkezni, de még nem kaptam meg), viszont nálam működik a régi Black kártya, pin kód pedig nem változott.
Nálam a régi kártya van a Walletben.[ Szerkesztve ]
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
ACE-
addikt
Na tök szar helyzetbe kerültem. Ugye küldenek új black kártyát, de még nem jött meg, viszont a régi Google Wallet-be regisztrált kártya gond nélkül működik. Vennék ki eurót OTP ATM-ből mert vasárnap megyünk horvátba, viszont azok ugye nem NFC-sek, és kéne PIN kód, amit nem tudok, mert az app-ban már az új kártya szerepel... na most meg vagyok lőve kicsit...
-
Oliverda
félisten
Ha az appból indítod, akkor is kér SMS-t?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
szaboi6512
őstag
válasz Leonardo91 #16384 üzenetére
Nem teszi a telód spambe?
[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Oliverda
félisten
válasz Leonardo91 #16384 üzenetére
Curve-ből indítsd a folyamatot.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Leonardo91
senior tag
válasz Leonardo91 #16381 üzenetére
Mostmár a telefonon se engedi a walletbe a kártya regisztrációt. Semmilyen sms nem jön meg.
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
8
senior tag
kb ugyanazt kérdezted, mint én
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Leonardo91
senior tag
Sziasztok
Samsung watch-ra szeretném telefonon keresztül igazolni a kártyámat de nem jön meg az sms amibe a kód van
Előző órámon teljesen jól működött| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
8
senior tag
simple kártyát be lehet valahogy tenni curve alá?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz WhiteWalker #16365 üzenetére
igen, a curve x csomagnak ennyi a havi díja, de nem is éppenséggel tegnap óta...
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Az létezik hogy a Curve kártya 6 euróba kerül havonta? -
ACE-
addikt
Rossmann Simplepay-re nem adja az 1%-ot, gondolom azért mert van külön Rossmann is...
[ Szerkesztve ]
-
hard74
senior tag
válasz pictigjis #16361 üzenetére
Köszi.
Államkincstárat nem erőltetném nem akarom, hogy megszűnjön a simple cashback. Viszont 3 háztartás csekkjeit fizetem az Icsekk appal, ami ugye simple fizetés. Remélem ez nem veri ki a biztit.LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #16359 üzenetére
Konkrét összeg bár nincs, de simán el tudom képzelni, hogy bizonyos összeg felett már ránéznek, és, ha úgy érzik, már nem fér bele a fair use-ba, akkor figyelmeztetnek/tiltanak.
-
hard74
senior tag
Black csomagnál a cashback-nek van limitje?
-
zerodot
aktív tag
válasz 7Heads Drago #16354 üzenetére
Annyi még, hogy hétvégén és UK ünnepnapon van felár a Curve-nél a pénzváltásra, illetve ha túlléped a havi keretedet (ami az alapcsomagnál 250 EUR).
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #16354 üzenetére
igen, akkor jarsz a legjobban, ha a curve valt, tehat hagyd forinton a beallitast
-
7Heads Drago
veterán
Akkor ha jól értem ha külföldön fizetek vele és forinton hagyom a curve beállítást akkor járok a legjobban. És ez igaz a netes vásárlásokra is.
Sajnos a raiffaisen pay egy vicc, kénytelen vagyok így használni. Viszont a rai rosszabul váltja a devizát, mint a curve. Most megyünk Romániába és gondoltam kipróbálom. Végül sikerült beállítani az NFC fizetést is. Az volt a baj hogy nem a curve alkalmazásból akartam hozzáadni a kártyát. Azért akart sms-ezni.
Köcci pictigjis[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #16352 üzenetére
nem lehet letiltani, nincs ilyen opcio. "kotelezo" a fizikai kartya
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Kicseréltem az alap curve kártyát. Így megváltoztak a kártya adatok. Sajnos a nfc-s fizetést nem tudom beállítani mert nem kapok meg az sms-t pedig a számom nem változott. Mi lehet a baj?
Bocs átrakom az Gpayos topikba.
Nekem totál felesleg a fizikai kártya. Le tudom tiltani hogy ne küldjék?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
kapasz
tag
Egy mai tapasztalat: a Curve kb. 20 fillérrel jobban váltja a RON-t mint a Revolut.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
ha valakinek szamit, ugy tunik, megszereltek az 5691-es (divat) mcc-t, mar nem alakitja at a curve rendszere 8999-re
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #16348 üzenetére
valoban nem kene, de lehet, hogy megis van. ezen a verzion apple pay grafikan is a szines logo van
az 5574 4489 evek ota allando a curve-nel, az ezust-fekete, uj logos black kartyakon megis csak most jelent meg a world elite felirat. en kinezem beloluk, hogy a piros-fekete verzio meg regi szeria, amivel az apple pay is normalisan mukodik. emiatt akar a regi, sima debit felirat is lehet meg rajta akkor is, ha az mc-fele besorolas hivatalosan mar world elite erre a bin-re
de itt tenyleg barmi megtortenhet...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #16346 üzenetére
A metal is world elite. Alapvetően nem kellene, hogy bármihez is köze legyen, de persze a Curve-nél akármi megtörténhet.
"ha majd megjon, kiderul, hogy ez is world elite kartya-e, vagy meg sima debit"
Ha 5574 4489, akkor az is world elite lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz pictigjis #16346 üzenetére
folytattam a tesztelest, ha mar a blackben az elso kartyacsere ingyenes, rogton kertem egy ujat
de most ezt a szint
a 12. karakter kulonbozik az elmult idoszakban generalt, ezust verzios kartyaketol. de ami a durva, miutan ezt hozzaadtam a wallethez, eltunt a curve appbol is a hozzaados gomb vegre
hmmmm
ha majd megjon, kiderul, hogy ez is world elite kartya-e, vagy meg sima debit
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #16345 üzenetére
kozben megneztem, a 9. szamjegy egyezosege valoszinuleg veletlen a ket jelenleg aktiv black kartyanal (amik world elite-ek, veletlenul irtam platinumot). ami viszont szinten megegyezik, az a 12. szamjegy, ez raadasul a nemreg lecserelt elozo kartyan is stimmelt (de meg ez is lehet veletlen)
az viszont teny, hogy a szines logos kartya meg sima debit volt, ezek az ujak meg world elite-ek, ahogy a 16210-ben is mutattam. ezt meg fogom nekik irni, hogy ennek utana kene nezniuk
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #16343 üzenetére
az a fura, hogy az 5574 4489 nem valtozott, szoval akar a kovetkezo ket szamjegy is lehet a kulcs. a kilencedik szam is egyezik mindket kartyanal, a tizedik mar kulonbozik - de ez mar lehet veletlen
amig a szines mc logo volt a black kartyakon, addig nem volt ilyen jelenseg
-
pictigjis
Topikgazda
upgrade-eltem a felesegem accountjat, ugy tunik, ezekkel az uj platinum black kartyakkal alapvetoen szar valami ios vonalon. ahogy az en jelenlegi es elozo kartyam, ugy ez a frissen valtott uj is azt csinalja, hogy hiaba adom hozza a wallethez, a gomb nem tunik el - ugy erzekeli az app, hogy nincs hozzaadva. kulon teszteltem elotte a korabbi alapkartyajaval, az ugy mukodott, ahogy kell, wallethez valo hozzaadas utan eltunt a gomb. a black kartya meg ugy tunik, valamiert en block szar apple eszkozokon
ez azert gond, mert szerintem egyszeruen nincs megfelelo apple pay-kapcsolat ezekkel a kartyakkal, igy a virtualizalt kartyaszam idonkent elveszti a kapcsolatot a fizikai kartyaszammal. minden esetben azt irja a support/complaints, hogy az elutasitasok oka "timeout". magyarorszag vagy olaszorszag, az ok mindig idotullepes. marpedig ha gond van valamiert apple pay-vonalon, nagyon is logikus, hogy x masodperc probalkozas utan dobjak a terminalok a tranzakciokat. ez kellemetlen fejlemeny, ugy tunik, mostantol fixen bohockodhatunk fizikai kartyaval - azt hasznalva nem nagyon volt sikertelen vasarlas, csak mobillal
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz pictigjis #16339 üzenetére
Na, az online fizetés is megy a régi kártyával... Akkor ezek szerint lehet hogy nálam most úgy műkszik, hogy amig nem jön meg az új kártya és nem aktiválom, addig a régi marad teljes értékűen... Bár az app-ban már az új adatait látom...
-
ACE-
addikt
Nekem sem jött róla értesítés, csak beléptem és láttam hogy van.... de hogy megint ez a kártyacsere... Viszont most legalább működik továbbra is a Google Wallet-ben a régi kártya, de szerintem az online fizetés már nem működne... majd tesztelem...
-
pictigjis
Topikgazda
remelem, a te uj kartyad jobban fog mukodni, mint az enyem itt toszkanaban, ahol a minta egy elutasitas, egy sikeres vasarlas nevetseges. ebben az 1,99-es akcioban upgrade-elni fogom a felesegem accountjat, es teszteljuk, hogy az o accountja a szerver vidam oldalan van-e
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Hát ezek totál hülyék bazzeg. Kaptam megint 3 hónapra 1.99€ akciót black-re, és hát nem megint küldenek új kártyát?! Ezek tényleg hülyék... faxom kivan már ezzel...
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz dredjudge84 #16328 üzenetére
Ha a Curve-ot csak arra használod, hogy egyetlen kártyád legyen és a mögöttes kártyáid mind támogatottak a google wallet által, akkor szerintem számodra a Curve teljesen felesleges és csak plusz hibaforrás.
-
ACE-
addikt
Én értem az óvatosságodat, de a Google Pay-be való bankkártya rögzítés semmilyen kockázattal nem jár, és feltehetően Te sem tudsz ilyen kockázati tényezőt megadni. Nekem 6 különböző kártyám van benne, és még sosem volt problémám. Technikai problémák előfordulhatnak, de mint látható az Apple-nél is elég gyorsan orvosolták.
-
pictigjis
Topikgazda
akkor ezek szerint le van tiltva, megvan a valasz. rajtad kivul szerintem mindenki curve nelkul tolti a zent
-
dredjudge84
őstag
-
pictigjis
Topikgazda
termeszetesen a curve is x nap utan akkor reagal arra, hogy generaljanak nekem uj kartyat, amikor kulfoldon vagyunk
ebben az uj rendszerben (hogy a virtualis es a fizikai kartya szama nem kulonbozik) az a szivas, hogy a regi fizikai azonnal megszunik mukodni csere eseten, ami kulfoldon mindig baromi jol jon. szeretem az ilyet
mellesleg az mar kiderult, hogy szart se ert a csere, az uj rogton a masodik vasarlasra dobta a decline-t. abban sincs valtozas, hogy nem erzekeli az app, ha hozzaadom a kartyat a wallethez, tovabbra is folyamatosan ott virit az a rohadt gomb. most direkt ellenoriztem masik telefonon is, ugyanez a jelenseg. es persze a limiteket is megint visszafelezte a rendszer
komolyan kezdek belefaradni ebbe mar
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16324 üzenetére
Nem tudom, mit nem értesz. Világosan leírtam, hogy lehet, csak semmi értelme, mert csupán a hibalehetőségeket növeled vele. Töltsd közvetlenül az unicredites kártyával, annál jobb opció nincs.
-
Fifi
őstag
válasz dredjudge84 #16324 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16322 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16320 üzenetére
Akkor azt add hozzá Zenhez és úgy tölts fel.
-
Fifi
őstag
válasz dredjudge84 #16318 üzenetére
Szerintem, ha a Curve mögött credit card van, akkor csak közvetlenül megy a topoup.
Milyen kártyával próbáltad debit vagy credit? -
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16316 üzenetére
Lehet, csak nem sok értelme van komplikálni ezzel a feltöltést.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Curvvel nem lehet topupolni zenre?
-
zsola400
aktív tag
Ma az Ikeaban volt egy ilyen elutasított vásárlás, kb. 3 hete még nem volt gond.
-
RBJ
addikt
Pénzt szerettem volna felvenni plutus alatta de érvénytelen kártyát mondott a gép. egész héten olaszban hibátlanul működött az erintozés. Remélem nem blokk a plutus részéről mert agylobbot kapok.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Oliverda
félisten
válasz suszi13 #16306 üzenetére
Emiatt inkább ne, mert végül vagy visszacsinálják és semmilyen Simple tranzakcióra nem lesz visszatérítés, vagy egyszerűen pihenőpályára tesznek, ha elkezdesz Curve-vel rendszeresen százezreket töltögetni csak a cashback miatt.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #16302 üzenetére
ami valamelyest megnyugtató, valóban találtam olyat, hogy apple.com/bill tranzakció esetén lehet hollyhill is a fizetési lokáció
de ez az egész összességében iszonyúan nem tetszik nekem. a múltkor elvileg törölt képek kezdtek újra felbukkanni egyes usereknél, most ez... elég kellemetlen
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #16300 üzenetére
de azt vajon mi magyarázza, hogy csak egy régi és a mostani curve kártyaszámomra jött ilyen random terhelés? mert nem csak a curve-öt adtam hozzá az apple payhez... ez egy rendkívül aggasztó hiba
és hát nem mondanám, hogy nem aggaszt, hogy corknak kéne lennie, de a mai terhelésnél nem cork a lokáció
APPLE.COM/BILL CORK
CRV*APPLECOMBILLHollyh[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest