- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
-
tlala
addikt
Olaszországban vagyok, fizettem 4EUR-t Curve kártyával, ami mögött Revolut van, a Revon bőven van EUR a Ft mellett.
A terhelés mégis mindkét kártyán 1588 Ft.
Miért, és mi a megoldás, hogy a Curve/Revo duo az eurómból költsön a 7végén?
Köszi! -
zerodot
aktív tag
Kb. 1 hónapja upgradeltem akciós blackre, a kártya megjött kb. akkor, amikorra írta az app, de csak ma aktiváltam. Újdonság (legalábbis számomra), hogy az aktiválással automatikusan törlődött a google walletből a régi kártya, az újat így gond nélkül hozzáadtam a curve appban rányomva az Add...-ra. Ezekelőtt ugye kézzel kellett kiszedni, és csak úgy lehetett az újat hozzáadni.
Értesítések: ma a változatosság kedvéért a fizetésről jött push, a cashbackről viszont nem...
-
pictigjis
Topikgazda
felesegem 26-ra igert uj kartyajanak sincs meg nyoma. az enyemet 29-re irja az app, kivancsi leszek...
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #16688 üzenetére
Igen, ezt már én is észrevettem. Nekem legutóbb 3DS nélkül próbálta megcsinálni a tranzakciót, amire jött a klasszikus Contactless limit reached hiba, de a terhelés elmaradt. Utána azonnal automatikusan feldobta a 3DS-t, amivel már átment. Az Apple Pay-jel ki lehetnek kerülni ezt az amatőr hibát, a Simple ugyanis valamiért úgy próbál tenni, mintha megcsinálni az erős ügyfélhitelesítést, de erről nem küld semmilyen adatot a Curve-nek, ami így bizonyos összeg felett elutasítja a fizetést.
-
pictigjis
Topikgazda
fizetem a számlákat, még most is simán elhasalt egy tranzakció a simplepaynél. a legrosszabb módon, gbit-elni is lehetne, tehát a curve szerint full sikeres volt. egyszer azért még az én türelmem is el fog fogyni
-
ACE-
addikt
Egyébként nekem nem jönnek értesítések a tranzakciókról. Most csináltam egy prepaid feltöltést. Rendben lement, de értesítés nem jött...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #16681 üzenetére
feleslegesen nem kockáztatok egy 19 ezres zárolás után
amúgy az összes hiányzó wallet notification egyben jött meg az előbb. ami az érdekes, hogy az egyik sikertelen gls-t approved státusszal írja a wallet, és csak a második kísérleten van refunded üzenet. érdekes, főleg az, hogy a curve appban továbbra is csak az egyik látszik...
-
ACE-
addikt
Azért ez elég durván hosszú leállás, ilyen már régen volt...
-
Oliverda
félisten
válasz
szaboi6512 #16660 üzenetére
Nálam pár havonta van egy elutasítás. Ehhez nem kell akkora türelem.
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #16659 üzenetére
“baromira ideje lenne már valami késleltetést beprogramozni a tényleges terhelésre”
Ilyen biztos nem lesz, mert a köztes időben változhat a kártya mögötti egyenleg. Legfeljebb akkor lehet ilyen, ha bevezetik credit kártya mellé említett kis hitelkeretet. Addig inkább az elutasított tranzakció miatti terhelések gyorsabb automatikus feloldását kellene megoldani. Párszor volt már olyan, hogy szinte azonnal reversed lett, de nem tudom, hogy ez mitől függ. Talán attól, hogy a POS küld-e üzenetet a sikertelenségről. -
pictigjis
Topikgazda
érdekesen működik a rendszer, mert mostanában egyébként nálam is inkább egyből felszabadulnak a hibásan zárult összegek. legutóbb a kfc maradt zárolva - ami nyom nélkül szívódott fel. nyilván a gls-es tranzakciók közül is az ragadt zárolásban, ami az appban sem jelent meg. úgy tűnik, ha ilyen appból is hiányzó tétel van, akkor valamiért fixen zárolásban ragad az elutasított tranzakció összege
és nyilván más esetekben is beragadhat, most a hiba miatt bármi előfordulhat sajnos
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #16658 üzenetére
most épp nem az volt, beletaláltam a leállásba, tököm. és én értem, hogy ez a curve egy speciális rendszer, de a mögöttes kártyán a fedezet ellenőrzése után baromira ideje lenne már valami késleltetést beprogramozni a tényleges terhelésre, hogy csak akkor történjen meg, ha valóban sikeres a tranzakció
New incident: Investigating
We’re aware of some issues affecting the payment processing at the moment. One of our partners is having an issue.
We’re already looking into this to mitigate the problem. We are sorry to say, some of your purchases may get declined in the meantime. We apologise for any inconvenience this will cause you.Time posted
Aug 27, 11:57 -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #16656 üzenetére
ezek a késések nemcsak nálam vannak
ez tényleg független a kh-tól, azt csak a curve rendszere ronthatja el, hogy egy vásárlás nem jelenik meg az appban. a pár héttel ezelőtti kfc például nálam nyom nélkül szívódott fel, azóta sem jelent meg
egyébként most az apple wallet sem áll a helyzet magaslatán, két próbálkozás után végül másik kártyával fizettem, és a háromból egyik tranzakció se látszik a walletben sem
-
pictigjis
Topikgazda
eddig tartottak a szép idők, már megint kezdi a szarakodást. most kétszer 074 a gls futárnál a 19 ezres csomag, persze mindkettőt bezárolta, az egyik ráadásul meg se jelent az appban. és az, amelyik hiányzik, zárolva is maradt
szuper. ezek a késő tranzakciók meg kezdenek elég gyakori hibává válni...
-
ACE-
addikt
válasz
olizatriznyá #16648 üzenetére
Nekem ma volt egy GPay-es mobilos vásárlásom délelőtt, azóta sem jelent meg sem a Curve fiókban, sem a mögöttes kártyán... Na de épp most néztem, és már megjelent...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
olizatriznyá #16646 üzenetére
na, ezek az eltunedezo/keso tranzakciok mar aggasztobbak, de ez is elmulhat magatol
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
olizatriznyá #16644 üzenetére
hat, az bizony elofordul, annak oka altalaban idotullepes. fizikai kartyaval riitkabb, de elofordul. ez nem egy hibatlan termek, a 074 meg a velejaroja
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
olizatriznyá #16641 üzenetére
a hibakod az arulkodo, pontosabban az lenne a lenyeg
-
ACE-
addikt
válasz
olizatriznyá #16639 üzenetére
És ilyenkor el kell kérni a papírt amit a terminál kiköp...
-
ACE-
addikt
válasz
olizatriznyá #16637 üzenetére
Mi volt az elutasítás oka? Mit írt a terminál, mi van a papíron? Érintés volt vagy bedugós, PIN-es? Én arra tippelnék hogy a terminál nem szerette a kártyát valamiért.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok! Tegnap a feleségem fizetett volna fizikai kártyával pékségben, de 2x is elutasította. Eközben az appban semmi sem jelezte ezt, zárolva sem lett. Én telefonnal szoktam fizetni vele, a kártya nála van. Nagyon régóta nem volt problémánk. Kezdjek aggódni?
-
pictigjis
Topikgazda
akar le van irva, akar nincs, en felhasznalokent nyilvan ragaszkodom ahhoz, amit egyszer megkaptam. lefelezte mar par kartyacsere a kozelmultban, mindig szo nelkul visszaallitottak. lefelezte a szemelyim frissitese, szo nelkul visszaallitottak. most egy hete nem sikerult ezt a gombnyomast megugrani - ha jo fej modon akarom nezni, azt mondom, most probaljak megtalalni az allando felezes okat
elvi kerdesekben nem ismerek trefat, 50 forintot is visszakertem multkor, amikor a gyereknek egy bufeben olyan uditore is felszamoltak a betetdijat, ami nem is magyar csomagolas volt
-
pictigjis
Topikgazda
nekem evek ota 5,55 millio a vasarlasi, 370 ezer az atm. nyilvan nem arrol van szo, hogy minden nap 5 millioert vasarolunk, szoval ez elvi kerdes. mindig jobb a nagyobb limit, mint a kisebb, mert sose lehet tudni
az 5,55 millio + 370 ezer szerintem eleg altalanos a power userek koreben
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #16616 üzenetére
meg mindig varok arra, hogy a "relevant team" visszaallitsa a limitjeimet. szerintem ez a csapat egy emberbol all, o pedig talan pont szabadsagon van...
Please be advised that the relevant team has received your case and is currently looking into this.
I'm so sorry for the delay and appreciate your understanding on this matter. I'll close this thread now but let me assure you that an agent will be in touch again soon.ez eppen ket napja volt
-
-
N0R
csendes tag
Képzeljétek, napra pontosan 15-én megérkezett az aug. 2-án rendelt cserekártyám. Az Add to Apple Wallet nem tűnt el (fekete-ezüst Black Card), de eddig semmilyen fennakadást nem tapasztaltam emiatt. Ez egyébként más bankkártyáim esetében is előfordul, most a Wise Eco Card, korábban MBH Budapest Arany hitelkártya is volt már így, akkor sem volt ettől probléma a működésükben. Az kártyát sikerült a Simplehöz adni. Kíváncsian várom az októberi Simple megújulást, jó lesz minden tranzakció esetében az Apple Pay, mert a csekkfizetés már kiidegel így.
-
pictigjis
Topikgazda
egyebkent erdekes, hogy mi is megosztva hasznaljuk a kartyat a walletekben, es volt olyan idoszak, hogy amikor nalam mar volt nehany decline, a felesegem a sajat telefonjaval sokaig problemamentesen hasznalta ugyanazt a kartyat. sot, ha egyutt voltunk, sokszor az o telefonjaval fizettunk, miutan az enyem elhasalt. aztan jott egy tores, es mintha "akadozova valt volna a tokenutanpotlas", az o telefonjaval is nagyjabol ugyanazt a hibaaranyt kezdte produkalni a kartya. de hangsulyozom, ezek a fekete-ezustok valojaban soha nem mentek be rendesen a helyukre, kulonben eltunt volna az a rohadt gomb, hogy adjam hozza
a piros-fekete dizajn ezt a jelenseget egyaltalan nem produkalja, szoval csak bizni tudok abban, hogy csokken a hibaszazalek
amugy irtam nekik a kfc-s duplazasrol, amibol en meg mindig csak egyet latok az appban, ok legalabb latjak az elsot is. a szokasos "timeout" magyarazat jott ra, ha nem tudjak, mi tortent, ez mindenre jo
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #16590 üzenetére
meg is történt a megszámlálhatatlanul sokadik kártyacsere, miután az előzőt véletlenül fagyasztottam, majd a "kiolvasztásától" megint elindult minden eszközön az értesítéscunami, hogy "kártya felfüggesztve", "kártya készen áll a használatra", "kártya felfüggesztve"...
a curve már nem akart nekem ingyen új kártyát generálni, 6 eurón meg nem fogok pattogni, szóval akkor elintéztem én az appban. így legalább nem adtam nekik potenciális hibalehetőséget arra, hogy az általam kért fekete-piros black kártya helyett megint fekete-ezüstöt generáljanak
ahogy korábban a feleségem accountjánál tapasztaltam, a fekete-piros kártya a walletban nálam is jól működik, ezt is rendesen hozzá lehetett adni úgy, hogy eltűnjön végre az a rohadt hozzáadós gomb. remélhetőleg ez a tokenek letöltését és úgy általában véve a mobilos fizetés megbízhatóságát javítja majd
ami a limiteket illeti: pont ma reggel állították vissza, de ahogy az pontosan jósolható volt, a kártyacserétől ismét lefeleződtek. ez egy vicc amúgy, nekik is így írtam meg. legalább azonnal válaszoltak:
Thanks for letting us know. I've passed your case to the relevant team who should be in touch with you with further instructions shortly.
nem kevésszer olvastam ezt az elmúlt napokban
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Carvus #16609 üzenetére
az előbb kipróbáltam webről, belépés simple fiókba, fizetés mentett kártyával, és úgy nekem is 5813-as rejtélyes hibakód jött
utána megpróbáltam mobilkincstárból apple payjel, úgy teljesült a tranzakció
nem lepne meg, ha ehhez (is?) lenne köze a jelenségnek: Modernizálja online fizetőfelületét az OTP Mobile
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Carvus #16609 üzenetére
jellemzően megy az államkincstári fizetés a curve-vel, nem szokott ilyen probléma lenni. sajnos nálad valami egyedi hiba lehet. google pay/apple pay esetén lehetnek egyedi limitek, amik nem publikusak, de ha a kártyaadatokat beírva sem megy, akkor az egyedi hiba felé mutat
részben hasonló volt itt, de neked úgy tűnik, csak az államkincstár nem megy
-
-
pictigjis
Topikgazda
ennek ez a normális lefutása, a zárolt összegből csak a tényleges tankolást könyvelik le, ezért "ugrik meg" az egyenleg
automata kúton csak a revolutot használom közvetlenül. olaszországban akár 150 eurót (hollandiában akár 200-at) zárol a kút, de a tankolás után 1-3 percen belül a végleges összeg látszik
-
tlala
addikt
Na, vissza is kaptam az Auchan benzinkútnál történt tankolásom során plusszban zárolt 67e Ft-omat - nem egészen 72 óra elteltével.
Ami érdekes, hogy nem visszatérítés formájában jött, hanem azt láttam, hogy a Curve mögé tett Revolut egyenlege megugrott, bár semmi bejövőt nem látni. Ránézve a kártyák terhelési történetére, azt láttam, hogy a history-ban mindkét kártyánál az eredeti 2 x 43724 Ft-os terhelést "átírták", helyettük immár a 15e és az 5 Ft-os terhelés szerepel. -
pictigjis
Topikgazda
de azt már kipróbáltam, hogy az én accountomban mindkettőnk kártyája magas hibaszázalékkal működik, és abban tényleg nem hiszek, hogy egyszerre lenne rossz egy fő- és társkártya is. itt szinte biztosan az én accountom a legszűkebb keresztmetszet
most egy ideig az lesz, hogy a feleségem curve kártyáját fogjuk használni (az előző elkallódása miatt most frissen generált piros-feketét, ami rendesen belemegy a walletba), azzal is talán beljebb leszünk. így megmaradnak a tranzakciók is, csak lesznek átrakandók ebben és abban az accountban is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest