Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 10:46:17

LOGOUT.hu

FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
_________________________________________________________

SYSTEM STATUS: [link]
-----
CURVE/MASTERCARD AKTUÁLIS ÁRFOLYAM: [link]
-----
SUPPORT: [email]
-----
VÁLTOZÁSOK 2024. MÁRCIUS 21-TŐL:
- ettől a naptól minden limit számítása naptári hónap szerint történik
- NINCS hétvégi díj, ha HUF-ra állított kártyával EUR, USD vagy GBP devizában történik vásárlás [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK
Eddig ingyen vettem fel készpénzt a Curve-vel, de most többet vontak le, mint amennyit felvettem. Miért?
2023 novemberétől az ingyenes csomagban megszűnt az ingyenes készpénzfelvétel, minden tranzakcióért 2 százalék (de minimum 2 euró) díjat kell fizetni. Curve X-ben havi 300, Black esetén 500, Metal csomagban 1000 eurónak megfelelő összeget lehet díjmentesen felvenni, efölött 2 euró vagy 2 százalék díjat kell fizetni (amelyik nagyobb). A havi limit naptári hónapra vonatkozik.
-----
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, ezen a formon tegyél bejelentést (Topic -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):

---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10801) ACE- válasza pictigjis (#10800) üzenetére


ACE-
addikt

Simple app-on belül hamburger és az alatt vásárlásaim története. Nálam ott látszanak a sikertelenek is.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#10802) pictigjis válasza ACE- (#10801) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

nalam se weben, se az appban. szuper :)

(#10803) pictigjis


pictigjis
Topikgazda

az icsekk gyorsan válaszolt, és sajnos megerősítette azt a gyanúmat, hogy a kétlépcsős hitelesítéssel lehet most valami probléma a curve és a simplepay között. 27-én, amikor az államkincstár elutasította másodszor is a kártyát, volt kódküldés és kódbeírás is, mégis eldobta a tranzakciót, ami azért különösen vicces, mert most néztem a mögöttes kártyát, és az 19 999 forint kegyetlenül le lett könyvelve. jelenleg 35 ezerrel tartozik nekem a curve, jó lenne, ha nem kellene majd a complaints kukacra írnom :)

Ellenőriztük a kérdéses tranzakciót, és azt a SimplePay (OTP Mobil Kft.) bank utasította el sajnálatosan 2068-as hibakóddal: " Érvénytelen 3DS adat/kártyakibocsátó által elutasított 3DS autentikáció".

ha nem muszáj, én most biztosan nem fogok curve-vel fizetni olyan helyen, ami simple-t használ. lehet, hogy egyedi gondom van, de ez most rövid időn belül nagyon sok hiba

(#10804) ACE- válasza pictigjis (#10803) üzenetére


ACE-
addikt

Én az elmúlt héten 5-6-szor használtam a Simple-t gond nélkül Curve kártyával mögötte, változatos helyeken, köztük iCsekk-ben is. Néha úgy fizetem, hogy QR kóddal beolvastatom, néha simán csak úgy hogy belépek a jelszavammal (na az mondjuk furi hogy ilyenkor semmi plusz authentikációt nem kér, bár lehet azért mert ismert a böngésző, nem tudom) és fizetek, még sosem kért 3DS-t...

Mondjuk nem tudom az összegnek van-e köze hozzá. múlt héten csak 15ezer alattiak voltak, de volt egy iCsekk-es jan. 9-én volt egy 20ezer fölötti az is gond nélkül sikerült.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#10805) madagaszkar


madagaszkar
tag

Sziasztok!
CURVE fiók törlésében tudna valaki segíteni? Az angol tudásom finoman szólva is hiányos, így lépésről-lépésre lenne szükségem a segítségre.
Köszönöm előre is.

(#10806) pictigjis válasza madagaszkar (#10805) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

nem, ebben nem fogunk tudni segíteni. írj egy levelet magyarul, és másold be a deepl.com-ba, aztán küldd el a supportnak. ennél többet ne várj itt senkitől légyszíves (ennyire hiányos angol tudással minek használsz egyáltalán ilyen szolgáltatásokat? vannak dolgok, amiket soha nem fogok megérteni)

[ Szerkesztve ]

(#10807) madagaszkar válasza pictigjis (#10806) üzenetére


madagaszkar
tag

Pontosan a "küldd el a supportnak", dologban szerettem volna segítséget kérni és nem a levélírásban, ha te nem tudsz, talán más majd igen.

[ Szerkesztve ]

(#10808) pictigjis válasza madagaszkar (#10807) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

bevallom, hogy elég nyűgös vagyok ma, de: ha a support email-címét sem vagy képes megtalálni, akkor bevásárolni ne menjünk el helyetted? ott van az a rohadt összefoglaló a lap tetején, elképesztő, hogy ennyire képtelen valaki eligazodni a világban. konkrétan még azok idejét is rabolod, akik x nappal később beesve fogják ezt elolvasni

[ Szerkesztve ]

(#10810) balco


balco
aktív tag

Mivel érdemesebb most Euróban vásárolni?
Curve? Revolut? Erste Max Visa kártya?
Köszi

(#10811) pictigjis válasza balco (#10810) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

csakis revolut. az erste visa kártyák is már ugyanazt az árfolyamot használják, mint a mastercardok, minimum +10 huf a bankközihez képest

(#10812) anadroid válasza balco (#10810) üzenetére


anadroid
senior tag

Zen.com

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#10813) pictigjis válasza anadroid (#10812) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

ja, vagy az. illetve eurós vásárlásra a cetelem hitelkártya is tökéletes azoknak, akiknek van, mert mnb középárfolyamon megy a váltás (más deviza esetén a mastercard még előbb euróra konvertál, ott már lehet veszteség)

(#10814) zichie


zichie
senior tag

Magyar felhasználóként a Spotify elfogadja a Curve (virtuális vagy fizikai) kártyát? A korábbi Transferwise (zöld MC) kártyámat tudtam használni Spotify alatt, de az új Wise (kék Visa) kártyát nem engedi, mert az már nem magyar kibocsátású. Regisztrálnék Curve-re, de csak arra használnám, hogy a belga kibocsátású Wise kártyámat "magyarítsa" a Spotify-nak, így fizikai kártyára sincs szükségem, csak virtuálisra (ha az magyar kibocsátású), ami alá a Wise virtuális (belga) kártyáját tenném be. Erre használható a Curve? Semmi másra nem tervezem használni. A Spotify havi díját (7,99 EUR) mindenképpen a Wise euro egyenlegem terhére szeretném fizeti a Curve kártyával, ami mögött a Wise kártya van, azaz devizakonverzió nem is lenne. HUF-EUR konverzió már 2 és fél éve megtörtént a mostaninál jóval kedvezőbb (330 HUF körüli) árfolyamon.

[ Szerkesztve ]

(#10815) Oliverda válasza zichie (#10814) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen, elfogadja.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#10816) pictigjis válasza zichie (#10814) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

a curve-től biztosan magyar bin-t kapsz, a magyar apple fiókban is lehet használni a kártyát. de kérj inkább fizikait is - sokszor téma volt, hogy a curve virtuális kártyája nem egy hagyományos értelemben vett virtuális kártya, kellemetlen lenne, ha emiatt sülnének be a fizetések

(#10817) balco válasza pictigjis (#10811) üzenetére


balco
aktív tag

Köszönöm!

(#10818) zichie válasza pictigjis (#10816) üzenetére


zichie
senior tag

Köszönöm az inót, a zöld MC TransferWise kártya lejárata előtt egy hónappal regisztrálok a Curve-re, hogy még időben megkapjam a fizikai Curve kártyát. Szerencsére van még pár hónap, addig reménykedem, hogy a Wise is változtat és esetleg újra lesz magyar bin-es kártyájuk.

(#10819) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, a Curve kártyám hirtelen nem működik tovább az alá betett Revolut virtuális kártyával.

Hónapokon keresztül működött rendben, majd vasárnap délután egyik fizetésnél még működött, egy órával később egy újabb fizetésnél pedig sikertelen lett a tranzakció. Azóta jópár kísérlet volt és minden tranzakció sikertelen, a POS vásárlás, az ATM kivét és az online fizetés is. :(

Tegnap megpróbáltam felvenni a Curve alá egy másik, új Revolut virtuális kártyát. A felvétel sikeres volt, a próbaterhelés átment, a Curve elfogadta a kártyát. De ha próbálok fizetni az új kártyát kiválasztva, ugyanúgy sikertelen minden próbálkozás.

A hibaüzenet ez mindegyik próbálkozás esetén: "Declined. Try another card to complete the transaction."

A Revolut appban semmilyen jelzés nem fut be próbálkozás esetén, szólva a Curve oldalán hal be a dolog. És megnéztem a Curve limiteket is, még csak a közelében sem vagyok egyik limitnek sem, szóval ez sem lehet gond.

Van ötletetek, hogy mit lehetne most ezzel kezdeni? :F

[ Szerkesztve ]

(#10820) pictigjis válasza Andralin (#10819) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

elég gyanús, hogy blokkolva van a kártyád, az appban nem lakatoltad le véletlenül? ha nem, írnod kell a supportnak, hogy egyáltalán nem tudod használni, nincs-e véletlenül tiltva. mást nem tudsz tenni

(#10821) ACE- válasza pictigjis (#10820) üzenetére


ACE-
addikt

Ha blokkolva van a Revolut kártya, attól még be kéne futnia, és meg kéne jelennie, hogy elutasított fizetés, nem? Akkor nem ez lenne a hiba.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#10822) pictigjis válasza ACE- (#10821) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

mármint arra gondoltam, hogy a curve kártyája van blokkolva. nekem is volt ilyen korábban, egyszerűen megszűnt működni, és a supportnak kellett feloldania a blokkolást. és persze semmilyen módon nem jelez az app, ha korlátozva van a kártya működése (akármiért)

(#10823) kapasz válasza pictigjis (#10803) üzenetére


kapasz
tag

Nekem ma jól működött a Curve/Cetelem a MÁK - OTP Simple viszonylatban, sőt a Telekom appban is tudtam feltölteni vele.

(#10824) Andralin válasza pictigjis (#10822) üzenetére


Andralin
aktív tag

Köszi a tippeket mindenkinek! Akkor lehet, hogy nálam is ez van! Nálad kiderült, hogy miért blokkolódott a kártya?

Ha rányomok valamelyik sikertelen tranzakciónál, hogy gondom van a tranzakcióval, akkor a megfelelő eset kiválasztása után egy webes űrlapra visz, ahol hibát lehet belejenteni. Itt jó lesz, ha írok nekik? Általában milyen gyorsan reagálnak erre?

(#10825) pictigjis válasza Andralin (#10824) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

egyszer nem derült ki, egyszer meg gondolom azért, mert egymás után öt számlát fizettem be az icsekken, és a túlbuzgó algoritmus biztos visszaélést szimatolt. de nem kötötték az orromra

az is jó lesz, de teljesen kiszámíthatatlan sajnos, mennyi idő alatt fognak reagálni. az én elutasított, mégis terhelt tranzakcióim is lógnak a levegőben, talán egyszer történik valami. nem ideális, de ez van

(#10826) Andralin válasza pictigjis (#10825) üzenetére


Andralin
aktív tag

Akkor az lehet a gond, hogy túl sokszor fizettem vele én is rövid időn belül? :U

Korábban elég ritkán használtam és egy nap egyszerre max 1 használat volt csak. Most vasárnap délután 5 óra leforgása alatt 6 alkalommal is fizettem vele különböző üzletek POS terminálján, összesen 6 alkalommal, kb. 30 ezer Ft összeértékben. És a hetedik fizetési próbálkozástól kezdve már minden próbálkozás declined lett! :W

(#10827) pictigjis válasza Andralin (#10826) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

ebben az esetben ez sajnos könnyen elképzelhető. a risk engine-nek lehetnek fals jelzései, és automatikusan blokkolhatja a kártyát

(#10828) Andralin válasza pictigjis (#10827) üzenetére


Andralin
aktív tag

Rendben, akkor írok nekik, nagyon köszönöm a tanácsot!

(#10829) pictigjis


pictigjis
Topikgazda

túl azon, hogy két simple-ös tranzakcióval vagyok mínuszban, ma a lidlben is kétszer kellett próbálkozni a fizikaival (az asszonynál van, másodszorra ügyesen bedugta chip+pinre), aztán mobillal egy másik élelmiszerboltban is lyukra futott az első próbálkozás

túl flottul ment minden mostanában, most sokszorosan jut ki a jóból

(#10831) madagaszkar


madagaszkar
tag

" Ne ítélj hogy ne ítéltess" .

(#10832) Fifi válasza pictigjis (#10813) üzenetére


Fifi
őstag

€ vásárlás Cetelem kártyával témához:
Ennél csak arra kell figyelni, hogy itt utólag tudod meg az árfolyamot, míg Revolut, Zen esetén azonnal.

A Cetelemnél nem a vétel napján érvényes MNB árfolyamon teljesül a váltás, hanem a terhelés napján érvényes MNB árfolyamon. És mivel azt nem tudja előre, ezért a befoglalásnál a napi árfolyamnál magasabb fedezettel kell rendelkezned.

Csak ezért csináltam egy váltást, hogy tudjam számokkal is szemléltetni :D
2022.02.01. napján 20:12-kor 356,0665 Ft-ba került 1€ a Revoluton
2022.02.01. napján 20:12-kor 10€-t a Cetelem 3.614,-Ft értékben helyezett foglalásba

A tényleges terhelés pedig 3.552,-Ft összeggel történt a 2022.02.02.napján érvényes 355,25 Ft-os MNB árfolyamon.

Utólag nézve "jól jártam", de ha az MNB árfolyam felfelé megy, akkor meg nem és ezt nem látom előre. Persze egy kereskedelmi bank, visa, mastercard árfolyamához képest ez még mindig nyerő választás, amíg nincs 10,-Ft-os napi volatilitás a EUR/HUF devizakeresztben.

(#10833) pictigjis válasza Fifi (#10832) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

persze, a könyvelésig mocoroghat az árfolyam, de semmiképp sem lehet annyira vészes a dolog. de mi csak euróra szoktuk használni, ha éppen úgy jön ki, és nem használom el a teljes hitelkeretet a kincstárban a hónap legelső napján :)

és persze lehet hátrány (vagy előny), hogy visszatérítés esetén is az aktuális, könyvelés napján érvényes mnb-árfolyamon megy majd az átváltás, vagyis a refund több és kevesebb is lehet az eredeti vásárlás összegénél

[ Szerkesztve ]

(#10834) pictigjis válasza pictigjis (#10803) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

kicsit neha elfogy a turelmem, amikor elutasitott tranzakciokat terhelnek be a szamlamra, es csesznek valaszolni is, ugyhogy a twitteren is megsurgettem kicsit az ugyet. es lass csodat, valaszolni ugyan igy se valaszoltak, de:

(#10835) Oliverda válasza pictigjis (#10834) üzenetére


Oliverda
félisten

Nálam Otpmobl*icsekkposta a kereskedő neve, és ezzel mindig átment a fizetés.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#10836) pictigjis válasza Oliverda (#10835) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

tudod, ketfele van: icsekkposta a szkennelt csekkekre (9402), icsekk applikacio a dijnetrol erkezett szamlakra (4900)

(#10837) jose999


jose999
senior tag

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az appon belül hol tudom kiválasztani az üzleteket, ahonnan szeretném az 1% visszatérítéseket? Köszönöm szépen a választ!

Gránit bankos ajánlókódért keress privátban (8000 Ft jóváírás) „Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”

(#10838) pictigjis válasza jose999 (#10837) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

egyszer kiválasztottad már az üzleteket? mert ha módosítani szeretnél, azt nem lehet

(#10839) zsola400 válasza pictigjis (#10838) üzenetére


zsola400
aktív tag

vagy szépen megkéred a supportot és átrakják, nekem 1x megcsinálták.

(#10840) ACE- válasza jose999 (#10837) üzenetére


ACE-
addikt

Curve cash kártya, fogaskerék, és az alatt van.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#10841) jose999 válasza ACE- (#10840) üzenetére


jose999
senior tag

Köszönöm, a többieknek is! Ez megvan (itt kerestem én is), de inaktív, ha rányomok, semmit nem csinál.. Lehet butaság, de nem lehet, hogy azért, mert tegnap regisztráltam, és azt írta, 90 napig 1% a 3 választott helyen, de az első 30 napban mindenhol él a kedvezmény? Lehet, hogy utána enged választani?

[ Szerkesztve ]

Gránit bankos ajánlókódért keress privátban (8000 Ft jóváírás) „Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”

(#10842) pictigjis válasza jose999 (#10841) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

ebben az esetben valószínűleg ezért inaktív, most minden vásárlásra jár az egy százalék

(#10843) unicumnext


unicumnext
aktív tag

Sziasztok!

Ma érkezett meg az erste max kártyám, kérdésem, most van valami próbléma a curve hozzáadással, olvastam régebben, hogy voltak gondok.

Azért kérdezem, mert aktiváltam, a kártyát, de nem engedi curvehöz hozzárendelni.

(#10844) pictigjis válasza unicumnext (#10843) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

rendesen, bedugos chip+pin tranzakcioval is aktivaltad?

(#10845) unicumnext válasza pictigjis (#10844) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Úgy még nem, de akkor megyek vásárolni :))

(#10846) Szoszo94 válasza jose999 (#10841) üzenetére


Szoszo94
őstag

Háhh, eddig én ezt be sem állítottam, de most sem engedi pedig már jópár hónapos a kártya :DDD Rányomok, de nem történik semmi.

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#10847) pictigjis válasza Szoszo94 (#10846) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

akkor te meg már kicsúszhattál az időből...

(#10848) Szoszo94 válasza pictigjis (#10847) üzenetére


Szoszo94
őstag

És ilyenkor találomra ad hármat vajon, vagy abszolút nem ad? Igazából az az 1% nem sok, úgyhogy az sem zavar, ha nincs, a GBIT és a Gpay miatt használom a Curve-öt :)

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#10849) ACE-


ACE-
addikt

Kinek hogy sikerült a Curve kártyát legutóbb berakni Google Pay alá? Csináltam egy Google Play Szolgáltatások adattörlést és eltűntek a kártyák, appból vissza tudtam rakni őket, de a Curve sehogy nem megy, a szokásos Nem lehet beállítani, vegyem fel a kapcsolatot a bankommal...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#10850) unicumnext válasza ACE- (#10849) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Felrakom a google pay-t megnyitom, végigmegyek, a bejelentkezésen. Utána Curve, Account alatt a kártya alatt megjelenik az add to google pay felirat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.