- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Használ valaki TX2-t Abit KN9S-en? Ezen a lapon működik vele a fordulatszám-állítás biosból, vagy állandóan max. fordulaton süvít? Mert ha nem megy a pwm, akkor kénytelen leszek keresni sima TX-et.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Lazax
csendes tag
A hétvégén raktam össze a gépem ilyen hűtővel. Nagyon megszenvedtem vele. Az volt a jelenség, hogy bepattant a helyére, majd egyszercsak kiakadt az egyik pöcök - mindig ugyanaz. Kétszer levettem és újra feltettem - közben persze egyre jobban elmaszatolódott a paszta. Aztán rájöttem, hogy azért pattan ki mert az egyik lefogató láb talpa (az alaplapra felfekvő rész) nem vízszintes, és ha sikerül is bepattintani akkor is a deformáció miatt mindig kiakad. Miután egy fogóval víszintbe állítottam tökéletesen beakadt. Szóval felszerelés előtt jól nézzétek meg, hogy vízszintesek-e a leszorítók talpai, különben ki fog pattanni.
Másik tanulság, hogy a BIOS-ban Voltage Control-ra kell állítani a CPU-fan vezérlését. PWM-mel nem megy - azaz csak maximális sebességgel. Bár gondolom ez triviális a nálam olvasottabbaknak, csak lusta voltam végigolvasni a topikot.
Most olyan 37-40 C körül van a proci (2750-es 3360-on, 2.35V), és 1000 körül pörög a ventilátor. Amikor 1900-on pörgött, akkor azért már hallható volt.
-
fireball7400
tag
Tegnap óta használom a hűtőt és csak jót tudok róla mondani.Alapból 5C-t csökkent a processzor hőmérséklete.Persze max fordulaton
-
luciferk
senior tag
válasz
RexpecT #1095 üzenetére
Thx.már azt hittem.hogy hülye a kérdésem azt azért nem reagáltak rá
,de volna még egy kérdés,írják,hogy gyárilag a pentium lefogató van rászerelve ami 2 csavarral van rögzitve,amd procinál vissza kell tenni a csavarokat?,mert úgy tünik mintha a pentium lefogatón lenne a menet nem a talpban
-
RexpecT
addikt
válasz
luciferk #1061 üzenetére
Igen ez így van(két élére állított lemez van átdugva a hőcsövek közt).
Szerintem hajlanak egy kicsit annyira nem volt nehéz felrakni, én nem vettem észre hogy különösebben hajlott volna az alaplap.Mondjuk én úgy tettem be hogy már bevolt a gépházba szerelve az alaplap. -
booz
senior tag
hy atx2 mekkora tuningig elég szerintetek
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Akinek esetleg AMD procija van és nincs szüksége az Intel 775-ös felfogató lábakra, nem adná el nekem, mert eltört az egyik az enyémen.
Bocs hogy ide írok, de apróba nem találtam senkit aki eladná külön.
-
Baluka71
tag
Hello
Vettem egy komplett configot.
E6750 procihoz egy Cooler Master HyperTX2-t.
Kérdésem, hogy a hűtő alján van gyárilag valami matéria.
Az a hővezető paszta? Ha igen akkor az elég?
Vagy kenjem be a procit is valamivel?
Vagy esetleg azt ami a hűtő alján van szedjem le és kenjek rá pasztát? -
Gerisz
addikt
Én nem értem, hogy miért zavaróan hangos
itt van az asztalon mellettem
kipróbáltam kikapcsoltam a gépben mind a 4 ventit és semmi hang. a rendszerventi hangosabb mint ez.
Nekem tökéletes. Nem is vennék mást -
PartyShan
aktív tag
Hali!
Nekem is ilyen hűtőm van, már egy ideje. Most az új gépembe van beszerelve ami Inteles. ezelőtt AMD volt. Én úgy vettem észre hogy az AMD-s gépben hangosabb a hűtő. A régi konfigban nem szorította le annyira a hűtőt a felfogató rendszer mint az újban, ezért gondolom ahogy pörgött a venti jobban berezonált. Lehet hogy másnál isez a gond akinek rezonál és amd-s gépe van.Viszont az új alaplapra mire feltettem megszenvedtem nagyon. Nekem is meghajlítja elég rendesen de meg sem moccan, ja és a 4-ből csak három kis pöcköt tudtam bedugni rendesen mivel a 4diket már nem volt erőm.
Én is tervezem hogy lecserélem a gyári ventit de nem osk helyen kapni már Ac 92mm PWm-es ventit. Majd még tts-nek írok hátha van vagy lesz még neki. esetleg más PWM ventit nem tudtok ajánlani? -
<cafat>
senior tag
sziasztok!
csak pár kérdésem lenne:
1. rámenne a lapomra? (esetleg ha tud vki képet küldni örülnék)
2. az nem baj neki, ha nekem nem "elől be, hátul ki" szellőzésem van, hanem oldalról nyomatok rá 25 cm-es ventivel? -
Csipisz
tag
Ezzel a nehéz felrakással szerintem nem vagy egyedül. Én is eléggé megszenvedtem vele, bár én leszedtem a ventit róla a műanyag légterelővel együtt így könnyebben hozzáfértem. Ettől függetlenül majdnem "karikába" hajlott az alaplap. Az AC Freezer 7 Pro-t sokkal könnyebb volt feltenni.
-
D@ni88
addikt
Akkora szar felteni a hűtőt... még egyszerű lenne ha nem lenne rajta hátul az a műanyag "köpeny"... azokhoz alig fértem hozzá.
2. feltételnél nekem eltört az egyik lefogatón a fehér pöcök, ami megakadájozza h tovább lehessen forgatnide stabilan fetvan
-
Csipisz
tag
Nagyon nem bántam meg, hogy megvettem!
Ismét bizonyított [link]! -
booz
senior tag
HY VETTEM 1 CM HYPER TX 2-ES HÜTÖT csak kicsit polirozni kellett ugy már tutitra jol hüt
-
luciferk
senior tag
A tx2 képet nézve,amd-s lefogatásnál ha jól látom két élére állított lemez van átdugva a hőcsövek közt,ezeknek az élére állított lemezeknek van valami kis rugalmasságuk vagy az alaplap is hajlik rögzitéskor?
-
ocso
tag
válasz
dzsóbácsi #1054 üzenetére
Szia,
vagy manuálisan Zalman Fanmate vagy előlapi vezérlő panel. Vagy a következő trükkel, 3 féle sebességet tudsz állítani:
[How to Create a Three-Speed Fan Control Without Spending a Dime | Hardware Secrets] -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv mindenkinek!!
Hogyan lehetne visszább venni a TX2-es ventijét??..
Nekem kissé gyorsan és zajosan pörög....Asus P5N32 Plus-os lapon van a hűtő..azzal eddig sehogysem tudtam..
Köszi!! -
copass
veterán
sziasztok!
most tervezek egy gigabyte alaplapot venni és egy tx2-öt akarnék rárakni egy 5600+-ra mert a z amd gyári hűtő eszméletlenül visít. elnyom minden zajt ami van a gépben.
az érdekelne hogy a tx2 mennyire halk? kábé fele annyira mint egy gyári hűtő? -
Kazimír
őstag
"Van alatta egy 8800GT 87-95°C-al terhelés alatt" - ez tényleg sok, vagy csak nekem tűnik túl forrónak?
-
Gabis
őstag
válasz
atilius #1049 üzenetére
a hőfokkal nagyon elégedett vagyok
a hűtő most kb 1000-en forog ezért nem nagyon van hangja max egy kis susogás ha odateszem a fülem
érdeklődésképpen mennyiért jutottál hozzá az AC ventihez
ha valamilyen okból cserélném a ventit rajta akkor már inkább Noctua-t tennék rá de ez az én véleményem -
atilius
tag
Viszont ha feszültséggel (3pin) szabályozza a lap a procihűtő fordulatszámát nem biztos, hogy le tud menni a hűtő által támogatott legalacsonyabb névleges fordulatszámra.
Az én MSI lapom esetében 1200rpm volt a legalacsonyabb fordulat.
Viszont egy AC 92mm-es pwm-es ventivel (lentebb mások is javasolták már) sokkal többet is ki lehet belőle hozni a hűtőből. -
AMD_ok
őstag
Helló Tulajok!
Egy kérdés: TX vagy TX2 legyen a választás? (a 3 v 4 tűs venticsatlakozó miatt kérdem, Gigabyte P35-DS3 lap lesz alája, E6550 - E82200 procival)
A 3 tűssel maxon fog forogni állandóan? Mert haverom gépében (Asus lap) maxon forog a 3 tűs venti folyamatosan)
-
Gerisz
addikt
Vettem én is 1@
TX2
Nekem tökéletes. Van alatta egy 8800GT 87-95°C-al terhelés alatt.
A proci lgemagasabb hője 50°C
Soha nem megy fölé. Vagyis nem jól mondom 51°C-nél rögtön dolgozik és lemegy
A hangjával semmi bajom
Jah és húzva se több! -
Gabis
őstag
ma lettem boldog tulajdonosa egy ilyen kis szépségnek és le a kalappal
a szerencsések közé sorolhatom magam mert kb 1 perc volt a felszerelése, rögtön meg is mókoltam kicsit a csatiját és így +5V-ot kap ami kb 1000-es fordulatot eredményez
egy X2 4200-em van kicsit meghúzva és game alatt nem ment 40C° fölé (ha jól emlékszem)
szal csak gratula aki szintén ilyen hűtőt használ -
fatianegra
csendes tag
nekem bevált ez a hűtő. 1 perc alatt cseréltem fel a gyárival. Mivel nagy volt a sustorgás a házban vettem a vöröstoronyban két zalman fanmate 2-es potit. Egyből leverte 1000 körülire a fordulatszámot. így 27 fokos a proci CnQ-el. magyarul csaknem szobahőmérsékletű. a másik potit a 12-es front ventire tettem ami egyrészt 1200-es fordulaton is 'zajongott' másrészt - mivel ledes az istenadta - a kék fénye kissé bántó volt néha.
-
solarix45
senior tag
Na, végül elmentem a Red Tower nevű boltba (Lehelnél van, így hozzám elég közel). Elhoztam az utsó 9cm-es PWM-es AC hűtőt, a rácsos, gumi bakos verziót.
Kivettem a gumi pöcköket a műanyag keretből, és sima venticsavarral felcsavaroztam az új hűtőt. Tényleg frankó, kicsit rezegteti a bordát, de össze se lehet hasonlítani a gyárival. És ez nem búg, sípol, ha pwm-mel hajtom.
Ami nem tetszett benne, hogy ugye elosztja a pwm jelet, másik ventit is rá lehetne kötni, és ahhoz van egy fordulatszámmérő, külön hosszú kábelen. Így is túl sok már a fölös kábel a gépben. Úgyhogy egyből letéptem azt. Asszem, ugrott az 5 év gari.. de megérteAmúgy azt mondták a srácok, hogy szerdán kiderül, lesz-e még nekik ilyen, ha valakit érdekel.
-
Orc
senior tag
Tegnap vettem a hütőt, tapasztalataim: Nehéz feltenni és irreális módon meggörbül tőle az alaplap. A ventinek erős motor hangja volt minden fordulaton, ezért szilikonnal rögzítettem a kerethez, nem csavarral, sokkal jobb lett. Kicsit többet vártam tőle, egy 6400-as Core2Duot 3200-ra húzva (1,265 volt) 60 fok környékén tart teljes terhelésnél. Az árához képest nem rossz vétel...
-
solarix45
senior tag
válasz
Oibacsi #1029 üzenetére
Hát gugli őket dobta ki, hogy van nekik ilyen ventijük. TTS listáján nem is látom, hogy lenne.
Illetve most megtaláltam a főoldalon, nem a listában, kiszürkítve. Bár lehet, a Papst venti is jó lenne, az meg 2k forint, nem vészes.. Csak nem pwm-es, ami nem tudom, mennyiben rosszabb. Na, majd beszélek velük -
solarix45
senior tag
Ami AC hűtőt itt emlegettek az az "Arctic Fan 9 PWM" típusú lenne? Ezt hogy szerelitek fel? A gyári gumipöckökkel fel lehet tenni, vagy venni kell csavart?
-
KrAt
veterán
Vkinek nincs eladó TX?
-
mmdms
addikt
hali ismét!
az természetes, hogy 4200+@2700Mhz-en everest stabilitásteszttel 56-58 fok evvel a hűtővel?
vagy nem feküdt fel rendesen a procira? -
solarix45
senior tag
Már rég nem követem a témát, úgyhogy bocsi, ha volt róla szó.
Nekem kb egy éves (illetve kb 11 hónapos) a TX-em. A múltkor valamit matattam a gépben, és éreztem, hogy rángatja veszettül a bordát a venti. Ma meg már ott tart, hogy kerreg is kicsit. Szóval egy év alatt kikopott. Ennyire gyenge minőségű lenne a venti, vagy csak én vagyok peches?
-
Melkor04
csendes tag
Sziasztok!
Egyre jobban tetszik ez a venti, de lenne egy kérdésem.
Cooler Master Elite 331-es házam van, aminek az oldaláról egy műanyag tölcsér nyúlik a proci fölé, aminek gondolom az a rendeltetése, hogy kinti levegőt fújjon a procira.
A TX2-nek azonban oldalt van a ventije, ezért gondolom ennek a tölcsérnek akkor nincs is értelme??
Vagy a bordákra fújt levegő (vagy szívja onnan a venti?) felfelé távozik? Mert akkor talán mégis van értelme a tölcsérnek.
Egyébként egy Gigabyte P35 DS4-es alaplapon lévő C2D E6750-es procihoz lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!Melkor
-
mmdms
addikt
na ezt a tx2-t tényleg nevetségesen egyszerű volt feltenni...(939-re legalábbis)
és nagyon jó!!!
29-31 fok alapba, 4200+ 2,64-re húzva, és cask 780-on pörög a venti
na most tettem le arról, hogy a zalman a legjobb és egyben leghalkabb cpu cooler gyártója... -
Oibacsi
őstag
válasz
JockeyEwing #1010 üzenetére
én tts-től rendeltem, 950ft+110 a posta asszem, de kérdezz rá nála a topikjában
-
ocso
tag
válasz
trblaise #1006 üzenetére
kb 1000 Ft-tal drágább a csak Intel-es, ami pwm-es. Lehet megéri neked...Én így múnyákoltam meg: [link]
5-7-12 V adható neki ezzel a módszerrel. Most 5V-on megy a venti a TX2-ön, kb 975-1000 rpm-en pörög, 1850 rpm helyett. Ha nincs pwm, akkor 1850 rpm-en megy folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged