- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Lehet, hogy nem itt kellene kérdezősködnöm, de miért van az Everest szerint időnként akár 15C-foknyi különbség is a CPU és a CPU-Magok közti hőmérsékletek között..egyébként melyik számít a 2 közül??
-
SzMhun
tag
Nekem ugyanez a problémám akadt
A napokban néha elkezdett "morogni" a gép, aztán abbahagyta , gondoltam csak vmi átmeneti dolog. Mígnem ma szintén rákezdte, de addig erősödött mikor már traktor hangja volt kb. Azt hittem először hogy a vinyó, de leállítás után észrevettem a venti közepéből induló törést...
Az enyém már két hónapos, úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok mit szólnak majd a boltban. -
Zolkoboy
csendes tag
Üdv mindenkinek!Tegnap tettem szert egy TX 2-re,és szerintem nagyon tuti kis kütyü. PentiumD 940 dual core 3.4 GHZ, gyári hűtéssel alapjáraton 45-48 Celsius ,terhelve 56-58 fokos volt.TX 2-vel alapon 25 fok 3D Markt teszt alatt pedig max 43 celsius fok.Szerintem nagyon tuti és csak 5k az ára!
-
Zippair
aktív tag
válasz
Mr Manson #1191 üzenetére
nekem 3 tűs a ventim. a biosban be lehet nekem állítani hogy auto, voltage vagy pwm legyen a venti szab. én voltagére állítottam, az alaplapi fan tüske egyébként 4 tűs. Ha lehet neked voltag-t állítani, akkor fog működni a szabályzás, egyébként a venti max fordulata 1900.
-
Mr Manson
tag
HELL all!
Na elvileg sikeresen fel lett rakva a TX2-es.Ujrapasztázva a proci terhelés nélkül(simán asztal winamp+letöltés)(36;39 magonként) 41 C-os ház pedig zárva van 1.9es fordulat az everest szerint.Jobb mint a gyári azért
45C-ra akkor megy fel hogyha kicsit jobban terhelem!
Még azt nem tudom hogy lehet-e szabályozni a fordulatszámot?!Vagyis hogy jobban pörögjön tuningnál vagy állandóan 1.9 ;2.0 fog menni?Mert olvastam olyasmit hogy a biosba kellene állitani valamit!Esetleg tapasztalat megoldás valakiknek? -
mmdms
addikt
-
Mr Manson
tag
HELL all!
Most szereltem be a Cooler Master Hyper TX2-es hűtőt!Egyenlőre nagyon nem vagyok megelégedve mert a gyári hűtővel a procim alapon 50 C fokos volt max 53!Most hogy ez van bent 2000res fordulat az everest szerint és szintén 50fokos a procim!!
Ezt nem értem!Valamit elnéztem volna?!A hűtőt ugy raktam fel hogy a lapátok a videókari felé néznek!Esetleg ujra kellene pasztáznom a procit vagy a űtőt más irányba forgatnom!Igy nem merek huzni a procin
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Cyberbeni
addikt
nagyonn a venti a tx3-on, tehát halkabb is.
-
Cyberbeni
addikt
ja, itt egy kép róla: http://pcekspert.com/jpg/articles/cebit_2007/cebit_2007_133.jpg
-
vlaho
aktív tag
Sziasztok!
Amd-sektöl kérdezném nekik is olyan "lazán" áll e a TX2-es hütő?Nekem nem valami meggyőzően szorítja a felfogató a procira a hütőt,simán lehet mozgatni a procin. -
Cyberbeni
addikt
ki tudja, hogy a hyper tx3 mikor jelenik meg?
-
Fisker
csendes tag
Helló 4pin-es FAN-ok!
Akit még érdekel tudok néhány AMD/Intel sima TX forrást!
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Kérném azt a forumtársat aki AMD laphoz használja a TX2-es hűtőt, és nincs szüksége az Inteles lapokhoz szükséges lefogóra (föleg a műanyag részek érdekelmek), és hajlandó tölük megválni, küljön számomra egy privit.
Köszi sz.j
-
sz.j
nagyúr
Mindenfajta tekergetés nélkül csak be kell nyomni (átlósan !) a műanyagokat.
Amikor le akarod szerelni a hűtőt a prociról, csak akkor kell a nyíl írányába tekerni a műanyagokat.Könnyebb felrakás érdekében vedd le a ventit és a burkolatot (óvatosan húzd felfelé a műa. burkolatot és a ventit), ha már felraktad a bordát, akkor a hornyokba illesztve told vissza amit levettél.
-
t256
őstag
Üdv!
Van egy amatőr kérdésem: Hogy kell ezt a ventit rászerelni a procira ?
Ez most valahogy nem megy nekem.
Le tudná valaki írni részletesen a teendőket ? Google semmi értelmes találatot nem adott. -
BaLee
addikt
Nekem is TX2 van, az alaplapom pedig Asus P5K Pro. Van ötletetek, hogyan lehet rábírni, hogy szabályozza a venti fordulatszámét?
Hiába állítom silentre, optimalra vagy performancera folyamatosan 1900-2000 körül pörög. -
lsc
nagyúr
A szabályozás megoldódott , a biosban be kellett állítani , hogy csak 3-as pin , így szépen szabályozza . A hőfok másnak is ennyi , terhelten 69-70 fok ?
-
lsc
nagyúr
Üdv
Ma beszereltem egy tx 2-őt , a proci/2180/ 2,8-on hajtva everest stabilitásteszttel 2 perc után felmegy 70 fokra . Ez normális ? A tx 2-es csatlakozója 3 pines , az alaplap /IP 35E / így nem tudja szabályozni , 1700-on megy a ventilátora . Van valami megoldás , hogy lehet lecsendesíteni ? -
h4xor
tag
Hi!
Bocs a hirtelen kerdesert emberek, de az normalis hogy a TX2 felfogatasa utan egy kisebb "domb" keletkezik az alaplap aljan, mert annyira szoritja magat a procihoz? Ez szerintem mar kisse tulzas...
ui: Ugy latom kicsit feljebb ugyanez volt a kerdes, es azt mondjatok normalis. Na mindegy azert koszi. Egy kicsit sokkolt a latvany mindenesetre.
-
masterful87
senior tag
Jah... így már értem!
Csak átfutottam a kis könyvet, majd konstatáltam, hogy azalapján nem fog menni a felhelyezés...De így már értem, hogy zárt állapotban kell egyszerre átlóban lenyomni, és már be is kattan!
Én meg nem hittem el, hogy azon a vízszintes záró pöckön képes átugratni, és ezért kinyitva tettem rá, majd lenyomtam és gyorsan lezártam!
De sikerült!Köszi, legközelebb már menni fog!
-
mycso
veterán
válasz
masterful87 #1147 üzenetére
Tekergetni nem kell!!!!!!!
Kiszedésnél kell a rárajzolt nyíllal megegyezően tekerni, akkor kipattan és csak leemeled a hűtőt.
-
Gerisz
addikt
válasz
masterful87 #1147 üzenetére
Próbálj már meg nyákot törni!
Nem fog könnyem! Nem kell félni! -
masterful87
senior tag
Mondjuk az, hogy nem vagyok biztos benne, hogy az alaplapnak jót tesz az az elég komoly erőhatás...
Arról nem is beszélve amennyire meghajlik egy ilyen rögzítésű hűtő felszerelése után!De ezek szerint csak nyomni kell, aztán bízni benne, hogy nem lesz baja az alaplapnak!
Én úgy csináltam, hogy először rögzítettem az egyiket, aztán a másikat átellenben még csak-csak. Utána a másik átlóban a másikat még nehezebben, de aztán az utolsó az kész volt... azzal szenvedtem a legtöbbet!
Hogy egyszerre átlóban betekerni, ez számomra elképzeélhetetlen.
Egyiket is alig bírom kézzel behajtani nemhogy egyszerre kettőt pontosan lenyomni, aztán elfordítani...De ezek szerint én hibáztam a felszerelésnél... még jó, hogy nem szándékozom az elkövetkező 2-3 évben hozzányúlni!
-
mycso
veterán
válasz
masterful87 #1144 üzenetére
Mi okoz ebben nehézséget...
Lap/táp minden beszerelve, normál atx midi ház.
Cooler rátesz a procira, a pöcköket beillesztem a lukakba, majd a pöcköket benyomkodom (én átlósan nyomkodtam) ez olyan 15-20 másodpercet vesz igénybe.
-
Kazimír
őstag
válasz
masterful87 #1142 üzenetére
Szerintem a legnehezebb rászerelni, ha bent van a házban a lap. Így mindenképpen a vízszintes, kiszerelt (be nem szerelt) állapot javallott.
Az utolsó pöcök beküzdésénél én már alá is nyúltam
De én szintén túlbonyolítottam a dolgot, lehet egyszerűbben is, ahogy Oibacsi leírta -
Oibacsi
őstag
válasz
masterful87 #1142 üzenetére
én ennyire nem bonyolítottam túl...
-
sz.j
nagyúr
A TX2- nél van két leszorító ami elforgatás után visszaugrik, azaz nem szorítja le a hűtőt.
(Mintha kicsit kifelé hajulna az a műanyag pöcök aminek be kellene akadni ...)
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Esetleg lehet kapni ilyen műanyagokat külön?Megjegyzem, hogy az Intel gyári hűtőt, ami úgyanezen az elven működik, többször le és fel tettem és azok tökéletesen leszorítják a hűtőt.
-
Oibacsi
őstag
válasz
masterful87 #1139 üzenetére
vagy utolóag teszed fel rá a műanyagot és a ventit, vagy egy tompaffejű csvarhúzóval be tudod nyomni a belső pöcköket is könnyen...nekem fél perc volt anno
-
masterful87
senior tag
Valaki megosztaná velem az LGA775-ös foglalathoz való szuper felfogató felhelyezésének egyszerű módját???
Mert két gépet kellett összeraknom, kábé egy óra volt a gép összerakása meg az XP telepítése, és ezen felül egy óra a CPU-hűtő felhelyezése!
Vagy 100* fordult meg a fejembe, hogy ez egyszerűen fizikailag lehetetlen... de aztán mégis sikerült valahogy, fájós ujjbegyek, és kicsit kifli alaplap árán!
-
MaSzKa
senior tag
vettem ilyen hűtőt
halkabb és kisebb a borda mint az AC
de nem sokkal1000Ft-al viszont drágább
egyedül hogy nem PWM-es az zavar
-
-
Bundás22
őstag
egy elégedett tulaj vok
[link]
jó 30 fok alá esett az átlaghőmérséklet cool and quiet-tel -
AMD_ok
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy HyperTX - et (nem HyperTX 2-t!!!) hol tudok vajon venni LGA 775-re? Mert nem nagyon találok, és nekem a 4 pines venticsatlakozó miatt arra lenne szükségem. Egyáltalán miben különbözik a 2 verzió?
Köszi a segítséget!
-
Lazax
csendes tag
válasz
Kazimír #1121 üzenetére
Én is így jártam - pont az a lába nem akart beakadni, amelyik a legelérhetetlenebb helyen van. Kétszer leszedtem, mire rájöttem, hogyan lehet megoldani. Közben persze itt-ott már a paszta kezdett egyenetlen lenni. Gondolkodom is rajta, hogy veszek valami pasztát és újrazsírozom. Ami rajta van nem kenhető - olyan állagú, mint a rágógumi.
-
Che Guevara
csendes tag
válasz
Zippair #1117 üzenetére
Nekem a Gigabyte P35-DS3 természetesen a CPU hőmérsékletéhez állítja a forulatot. (900-1800 RPM között) Annyi a feladat, hogy BIOS-ban Auto helyett Voltage-ra kell állítani a CPU hőtőt. Tehát a hűtő biztosan tudja, szeirntem az alaplapod is.
Nem csak a volt miatt lehet magasabb a hőmérséklet, a magasabb FSB-től és a proci technológiájától is. -
Kazimír
őstag
No, én is felszereltem. Szívtam vele vagy 20 percet, de ez az én hülyeségem volt, mert a legnehezebben hozzáférhető lábat hagytam utoljára a rögzítési sorrendben
Mindegy, rajta van. És hűt! -
Zippair
aktív tag
Üdv! Bocs, ha már volt ilyen kérdés, de kiguvadt a szemem mire csak a felét elolvastam a hozzászólásoknak.
TX 2-őt szeretnk, de a gyári leirásában fix fordulatszám szerepel, az alaplapom Gygabyte GA.MA69G. Szerintetek ettől függetlenül tudja a lap szabályozni a fordulatot? Valakinek van tapasztalata abban, hogy proc feszemelésnél mennyivel emelkedik az alaphoz képest ennél a hűtőnél a hőmérséklet?(4200+) Gyári hűtőm van, 0,025V emelésnél már 6 fokkal megasabb a hőm terhelés alatt
-
sgergi
veterán
válasz
unclefucka #1113 üzenetére
A műanyag lábakat el lehet távolítani sérülés nélkül is.
-
Oibacsi
őstag
válasz
unclefucka #1111 üzenetére
kiszeded a lábakból a műanyagokat és csavarozol(műanyag alátét fontos)
-
Oibacsi
őstag
válasz
unclefucka #1109 üzenetére
Mindenkinél ilyen, nem kell aggódni. (gondolom a saját lefogatását használod)
-
unclefucka
senior tag
Sziasztok!
Tök süti, hogy ennek a hűtőnek van saját topikja.
Ez lenne a kérdésem: [Mennyire hajolhat?]
Persze HTX2 -ről van szó.THX
-
Gerisz
addikt
válasz
Che Guevara #1107 üzenetére
Nekem is csinos kis RC-690-ben a cucc
Imádom ezt a házat3hétig rohangáltam utána
Az a baj, hogy gyárival nem mértem le a hőfokokat. -
Che Guevara
csendes tag
Nekem is van HyperTX-em és először azt használtam, de érdekelt, mennyit teljesít az E2160-hoz adott gyári intel hűtő. Beszereztem egy új házat (CM Elite 331) amiben van légcső a proci felett így már a szobahőmérséklet levegőjét tudom használni. A proci 33% tuning mellett terhelés nélkül 28 C, a venti napok óta nem ment 850RPM fölé. A HTX2 nekem nem adott olyan eredményeket, mint neked és folyamatosan 1300-al ment.
Everest screen! - E2160@2,4Ghz, FSB 266 - Intel gyári hűtővel (a CPU venti értékét a 4. ventilátor mutatja helyesen!!! - a másik kettő burkolat!)
Szerintem a HTX2 ezért szerintem inkább olyan házban érvényesül igazán, ahol nincs megfelelő szellőzés, vagy nagyon meleg procit kell hűtenie.
És nagy hátránya, hogy nem PWM-es! Ezért nem tud optimálisan együttműködni PWM-es házhűtéssel. -
atilius
tag
Ajánlom mindenkinek, hogy polirozza fel az alját, nálam kapásból esett a hőmérséklet 3-4fokot.
-
Gerisz
addikt
Na már több mint egy hete fentvan a hűtő.
Amit tapasztaltam: 1. Core 26°C 2. Core 29-30°C
Terhelés alatt minden 50°C alapon is kicsit piszkálva is
meg eléggé piszkálva is 3410MHz-en +Volt
Nekem tetszik. Mondjuk a gyárit nem próbáltam ilyen körülmények között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest