- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Köszi nektek, akkor jól gondoltam. Még mielőtt kivenném az alaplapot a házból, megpróbálom levenni a ventit, és úgy ráerőszakolni!
-
proof88
addikt
Üdv!
Azt olvasom, hogy mindenkinek könnyen felment ez a HyperTX2.
De ti hogy raktátok fel 775-re??? Azt olvasom, hogy átlósan kell lenyomni a rögzítőket, ahogy gyári hűtőnél is, de nem tudom eléggé lenyomni, egy idő után vagy kis mozgatásra visszaugrik... hiába erőltetem, nem jó. Már széttörnek az ujjaim kb. Próbáltam zsepivel is, meg mindenhogy, de folyton nem jó...Egyébként valamit nem értek: ezt a hűtőt úgy kell felrakni, hogy a ventije a házba befelé nézzen, nem? Mert vki azt írta az elején, hogy a ventinek a ház háta felé kell néznie..
-
alex89
senior tag
üdv
Ebben a nagy melegben elég hangossá vált a netezős gépem, szerintetek egy kis kreativitással rá lehetne szerkeszteni egy hyper tx2-t s478-ra
.Csak azért jutott eszembe a tx2 mert később átkerülne 775-re...
ui:ja és az sem jelentene gondot ha külön konzolt kell neki gyártanom
-
Bordoi
őstag
Én tettem rá egy Noctua ventit. 1300-as fordulat, megfelelő légszállítás, semmi zaj.
E6300-2.8Ghz-en magok 45 fokosak. -
zsolt1129
addikt
Szerintetek a Intel Quad Q6600-hoz vennék egy Hyper tx2-őt.Szeretnék tuningolni is ugy 3.3-3.6Ghz-ig.Ez igy még belefér??
-
Eagl3
veterán
Ez gyors volt... azt viszon tudnod kell, h. a lapod nem fogja szanályozni a Venti fordulat számát, mert nem PWM-es a csatija azaz 3 tűs nem 4, így elég nagy szél zaj lesz és kicsit rázza is a bordát. Javaslom rendelj hozzá egy potit is pár száz Ft-ért vagy szerezz be egy venti szabályozó előlapi anelt.
-
fatu
csendes tag
helló!
egy core2duo e8400-am van, ebben az alaplapban: gigabyte ep35ds3
szeretnék rá egy tx2-es hűtőt, és azt szeretném kérdezni, hogy a proci alatti (gigabyte feliratú narancssárga) borda mennyi levegőt fog kapni? mert ugye ezt hátrafelé szereli fel az ember, hogy kifelé fújja a levegőt, ez a borda viszont a proci alatt van pont. vagy ennek nem kell olyan nagyon a hűtés?
előre is köszi a válaszokat. -
-
Davoo
csendes tag
értem oké köszi
még egy kérdésem lenne hogy most a gyári hűtővel ebben a nagy melegben
kb 45-55 C között mozog mikor hogy
és most a kettő közül az egyiket kicserélném a gyárival akkor KB. mennyin
mozogna a proci?????? -
Davoo
csendes tag
hello mindenki azt szeretném igy megkérdezni mindenkitől hogy most vennék egy
COOLER MASTER HYPER TX2 VAGY ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO
és nemtom eldönteni hogy melyiket vegyem (4 110 Ft ; 4 045 Ft) árban megegyeznek (INTEL CORE 2 DUO E8200 -re lenne, MSI P35 NEO2-FR alaplapon)
valaki segitsen pls mert nem tom hogy melyiket válasszam!!!előre is köszönöm -
Hunter2
addikt
Ha az alaplapom(Gigabyte P31-DS3L) tudja szabályozni a sima gyári intel hűtő fordulatszámát akkor a TX2-őt is fogja tudni szabályozni?
-
DRPCDoki
tag
Megint leszedtem a cpu hűtőt.
teszt:
tuning
Most lényegesen több pasztát használtam, hátha az a baj, dehát nem igazán változott semmi. (Habár most nem rezonál be a gépház a hűtőtől, mert miután másodszor tettem fel a hűtőt, elég gyakran berezonál, volt amikor elég hangos is lett tőle a gép, és nem kicsit idegesített, a mellett, hogy szerintem nem úgy hűtött, ahogy kellene.) -
DRPCDoki
tag
Ami még lényeges lehet hűtési szempontból:
Apevia X-Plorer gépház
Gyári ventik lecserélve Scythe KAMAKAZE légkavarókra:
Hátul 120mm-es venti, elől 2db 80mm-es venti, tetőben 80mm-es venti, oldallapban 80mm-es venti.
Lehet ez már kevésbé tartozik ide: vga-n artic cooling accelero s1 + 2db 80mm-es venti (gyári apevia ventik, amiket a gépházhoz adtak). És még ami befolyásolja esetleg a légáramlást a házban a táp, Coba Nitrox 750W. -
DRPCDoki
tag
Helósztok!
Pár hete, esetleg hónapja vettem egy Cooler Master Hyper TX2 procihűtőt. Felszereltem, Artic Cooling MX-2 hűtőpasztát használtam.
mérések (amiket ma követtem el, a legnagyobb melegben, szóval szobahőmérséklet lazán 30-40 fok):
alap
alap2
tuning
tuning2
Tuningnál az AMD Athlon 64 4200+ X2 proci, (ami egyébként Windsor magos, BH-F2 steppinges, EE proci (65W-os)), 1,40 voltot kapott 240MHz-es FSB mellett, ami 2640MHz-et jelent, 11-es szorzó mellett. Ezek a hőfokok nekem kissé magasnak tűnnek, lehet valamit rosszul csináltam, amikor feltettem a hűtőt, habár 1x már le is szedtem, újrapasztáztam, de nem igazán volt változás. A hűtő talpa a proci teljes felületével érinkezik. Alkoholt és vattát használtam a proci és a hűtő talpának a megtisztításához. MX-2-ből kb. 1 borsónyit nyomtam a proci közepére, és ez után feltettem a hűtőt. Gyári "2 pöckös" AM2 lefogatókeretem van. Régen, télen a gyári hűtő simán 65foknál megfogta a procit még orthossal terhelve is. Most viszont COD4 közben elképzelhető, hogy a 70 fokot is túllépi, mert ugyan ez volt gyári hűtővel nem rég, habár akkor még picit hűvösebb volt az idő. Túlmelegszik, és kékhalál vagy hasonló. A tuning biztos, hogy betonstabil , mert 8 óra orthos alatt nem hibázott megfelelő hőmérséklet mellet, soha még a legkisebb instibilitás se merült fel, 24/7 ment a gép.
Szóval a lényeg, hogy szerintem itt a hűtő körül valami nincs rendben. Az az igazság, hogy hűtőt még soha nem cseréltem, szóval lehet, valamit nagyon bénán csinálhattam. Egyébként a vga-ra is felkerült ezzel egy időben egy Artic Cooling Accelero S1 rev. 2, szintén MX-2 pasztával.
Tehát, ha van valami tippetek, hogy mit kéne csinálnom ahhoz, hogy úgy hűtsön a hűtő, ahogy kellene, akkor azt ne tartsátok magatokban. -
Romeo23
tag
Sziasztok!
Van nekem is egy ilyen TX2 hűtőm. Az lenne a kérdésem, hogy mindenki a gyári 1db ventivel használja? Szerintetek fel lehet rá tenni kettőt? -
lsc
nagyúr
válasz
Lespaulka001 #1863 üzenetére
.
-
Lespaulka001
csendes tag
Az egyetlen megoldás a szabályozásra, hogy a ventillátor csatolóját nem a cpucooling tápra kötöd, hanem system fan-ra.
akkor lehet szabályozni speedfannal, 900rpm-en pl hangtalan.
üdv -
#TOTTI
őstag
válasz
--Disztroj-- #1861 üzenetére
Persze hogy elég én levágtam ügyesen ezért kell mindenképp csavarral megoldanom.. különben amennyire merevitős csavarozos megoldással jobban fel lehet fogatni annyival rosszabbul is.. szóval az arany középut a gyári..
Jah és a venti kifelé nézzen a ház hátulja felé...
-
lsc
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #1859 üzenetére
Amennyiben abit lapod van /cuccaid alapján/ akkor semmi nem kell hozzá , a lap szépen szabályozza , ha a biosban beállítod .
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Mostanában szándékozom venni egy tx2-t
Mire kell figyelnem, illetve mien plussz cuccok kellenek még hozzá, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa?
(venti csere mindenképp kell e? merevítő, csavarozgatás stb.)
Előre is köszi
-
pitman
őstag
Megnéztem a hőfokokat néhány programmal. Arra a következtetésre jutottam, hogy a 2x fokos szobában mutatott 2x fokos maghőmérsékletek nem lehetnek valósak. Azon programok ugyanis, melyek ilyen eredményeket adnak, egy hidegindítás során a processzor hőmérsékletét jó néhány fokkal a szobahőmérsékletnél hűvösebbnek mutatják. Az intel saját programjához képest 15 fok is lehet az eltérés mínusz irányban.
Szóval ezt érdemes figyelembe venni a hőmérsékletek mérése során. -
#TOTTI
őstag
Fogd meg a VGA ventit is... állóra attol nem lesz baja.. mivel nálam csak az átforrasztott FSP tápomban zörög egy Noctua az is 600on.. rá kellett jönnöm hogy a WD vinyó a hang forrása.. és nem is zavarna a süvités ha nem rezonálna de nagyon...igy hát a ma délutáni programom ennek kiküszöbölése lesz.. ha lehuzom a vinyot tényleg néma.. de sajnos azt rá kell dugjam..!
Mád oda jutottam hogy 7 gépen randalirozok nap mint nap..sajat asztali, a két laptop, öcsém laptopja, anyumék gépe, munkahelyi és a TV alatti gép.. szóval én már azt se tudom hol áll a fejem...
-
MEKK
aktív tag
az a baj valami más a hang forrása nálam. mert lehúztam az összes ház ventit meg levettem 1000re a cpu-t és mégis hangos valami. a vga-n egy zalman vfu700 van annak az adatlapjáb 1350-2650ig van azt nem tudom mi szabályozza de gyanítom az forog mint az atom mert a gpu 35 fokos terhelve meg 40ig megy csak.
-
#TOTTI
őstag
Nem tudom én nem nagyon teszek rá ventit lehuzva megy passzivan.. és ha tuninglok akkor is csak 1250en pörgetem max...
Hát ha NEM EP35 ös giga lapod van akkor tudsz állitani... 3 tüs csatlakozokra igy TX2re is ventiszabályzást ami a felvett feszültség alapján szabályoz.. ez a VOLTAGE beállitás a PC Healt Status ban.. a BIOSban.. valamint... ha 4tüs PWM es ventid van pl régi TX akkor ugy tudod szabályozni h VOLTAGE helyett PWMre állitod de sajnos nem tudom idézni mit is...
-
#TOTTI
őstag
Én közben megvettem a mini lapom Giga G33M-S2 tuningban ugyanaz mint a P35-DS3 6 fázisú a tápellátása.. és dropra is ugyanaz mint a P35 ehhez jövö héten csütörtökön fogom betenni a bordát most csak egy Glacialtech megy benne... az a durva h a kis integrált lapban is 3,6ot elmegy a procim... rárakom passzivan a TX2öt.. erre feltolom 3,2re alapfeszen aztán annyi... szóval nagyon várom h össze álljon.. nem sajnalom a masik lapom...
aztan ha minden fix beégetek egy BIOS boot logot.. és öröm és boldogság..
-
Eagl3
veterán
Annyival kiegészíteném, h. csavarhúzóval óvatosan ki kell pattintani a müanyag kapaszkodókat a bordáról mielőtt lehúzni.
Lamellákra vigyázni, könnyen hajlanak és nem könnyű egyenesre vissza csinállni őketMiér nem adnak alapból merevítőket ill. hátlapi panelt hozzá
(költői kérdés volt.
-
#TOTTI
őstag
Igazaból nem sokat.. nagyon sokan igy használják... söt ritka ha merevítővel.. és semmi gondjuk ha elöször felrakod akkor még jo, de ha sokat rakosgatod akkor lehet gond a felfogatókkal elsö felrakásra nem lesz vele gond..
Jó tanács..: Úgy tedd fel hogy a ventit lehuzod róla, meghuzod felfelé erősebben lejön keretestől.. majd a klippeket nézd meg és ha lehet kivett lapba tedd bele.. ami rajtva van paszta az jo is lesz... utána rátolod a ventit felülről mert ha esetleg nem veszed le zavarhat a felszerelésben... igy is meg leszel vele elgedve.. csak ügyesen...
-
MEKK
aktív tag
Eddig sajna nem sikerült semmi okosságot szereznem a hátlapi merevítőnek ha holnap sem sikerül muszály lesz összeraknom gyári stiftekkel. Sokat jelent hőfokba ?
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Én is bevásároltam az E8400-am ra egy TX2-őt. (Nem kaptam 212-őt ...)
Elég macera volt felrakni valóban... de 45 perc után rájöttem a titok nyittyára...Kérdésem a köv.: Gigabyte EP35-DS3 lap kezeli-e autómatán a TX2 ventijét? Mert én úgy vélem, h. ez EVEREST szerint folyamat 1950 és 2000 rpm között pörög.
-
MEKK
aktív tag
ehhez mit szóltok.
ugyan olyannak tűnik mint a CM-é nem? -
#TOTTI
őstag
Én azt mondom hogy a Coolermaster hűtőről származó merevítőbe látom a legtobb fantáziát.. Valaki használja gyári hűtőröl való felfogatóval.. az is egy megoldás de jobban szeretem ha valami korrektebb gyárinak tűnő megoldással.. valahol 1 par sorral lejjebb mintha az egyik kolegának lenne pár eladó 775 gyári coolere..
-
#TOTTI
őstag
-
#TOTTI
őstag
Hát ugy tudom elképzelni hogy alulról belenyomsz egy átmenő csavart vagy bele is csavarod de nem azt amit adnak azok kicsik.. és akkor felülről ráhuzod a hűtőt anyákkal... de az is fontos lenne hogy a merevítőben feszüljön valamennyire a csavar.. hogy legyen tartása.. csak nehogy hozzá érjen a ház hátuljához mert az vezethet zárlathoz is.. igazából ha a proci körül hajlik a lap azaz belenyomja a procit az nem nagy gond azzal nem sokat tudsz csinalni.. és erre tökéltes is lehet... én valahogy jobban bizom a gyári tartóban.
-
sz.j
nagyúr
Ez lenne az amiről szó van?
Sajna az ára nincs kiírva.@ MEKK
Szvsz nem, mert valahogy túl gyengének tünik. -
#TOTTI
őstag
válasz
Daemon09 #1809 üzenetére
Ennek a hűtőnek van nagyon jó kis hátlapi merevítője... abba bele lehet csavarni a TX2öt csak 4 apa kell hozzá ami bele passzol..
Én kelly tech pesti nagykerben talaltam de biztos van mashol is... Coolermaster 775 cooler... szóval az nem mond semmit.. sajnos..
és 970+áfa az ára..
-
#TOTTI
őstag
970Ft os alap coolermaster hűtőhöz nagyon frankó hátlapi merevítőt adnak.. szóval erre fogok beruházni és tökéletes barkácsolás mentes lesz a TX2...
-
MEKK
aktív tag
Gyári pasztát érdemes leszeni és kenni rá új pasztát?
-
ToBeY
nagyúr
Nekem sima TX van ez ugye fordulatszabályzós.A kérdésem az ki lehet kapcsolni biosba ezt?Kíváncsi vagyok mennyire durva hangja és hogy hűt fullon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest