- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Jól látod, elöl 2 db 8 cm-est tehetnék be, de hátul viszont szintén csak 8-as szerelhető be gyárilag.
Front: 120 x 1 or 80 x 2
Rear: 80 x 2
Talán meg is csinálnám, ha nem félnék már akkor a túl nagy ventillátorzajtól.
Kár hogy nem 12-es ventinek való hely van elöl és hátul. Így talán kipróbálnám. A házat viszont nem akarom átalakítás céljából ezért átfabrikálni. -
-
Anubis_9
addikt
TA-861-es Asus házam van. Semmilyen hűzventi nincs benne.
[link]
Zaj... Hát igen. Kényes kérdés. Eddig mindenki azt mondtad, hogy max fordulaton semmilyen hangja nincs. Ezen felbuzdulva kikapcsoltam a Q-fan-t és úgy indítottam maximális 1900-as fordulaton a gépet. De azzal a lendülettlel már léptem is vissza a BIOS-ba, hogy újra engedélyezzem a Q-fan-t. Szerintem kicsit nagy hangja van úgy, legalábbis nagyobb mint vártam.(bár talán csak én vagyok túl vájtfülű) Q-fan performance-szal 1400-1500-at pörög ha nincs annyira terhelve, így alig hallható. És hűt is. Így tökéletes.
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
hy mindenkinek
az lenne a kérdésem h. érdeems-e lecserélni egy freezer7pro-t egy ilyenre?
a freezerrel csak az a gond ha a d805-ös le van terhelve 3.6 ghz 1.45 v akkor bizony a venti olyan mint a porszívó (mármint a hangja) és 100% terhelés altt ez 60-61 fokot jelent
érdemes lehet ilyenre cserélni a freezert vagy vmi nagyobbra cseréljem? -
Anubis_9
addikt
Hellosztok!
Felszereltem az új Hypet TX hűtőm. Az eredményeim:
gyári hűtővel bármilyen terhelés nélül QFAN PERFORMANCE-szal (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 42 fok
CORE 1: 42 fok
gyári hűtővel 5 perces 100%-os terhelés alatt maximális fordulaton (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 66 fok
CORE 1: 66 fok
---
Hyper TX-szel bármilyen terhelés nélül QFAN PERFORMANCE-szal (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 35 fok
CORE 1: 35 fok
Hyper TX-szel 5 perces 100%-os terhelés alatt maximális fordulaton (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 56 fok
CORE 1: 56 fok
SZERINTETEK JÓNAK MONDHATÓK AZ ÉRTÉKEK? ÉN MEG VAGYOK ELÉGEDVE VELÜK.
[Szerkesztve] -
Kaics
aktív tag
Akkor ezt jól félreértettem.
Annak viszont örülök, hogy szerinted is nagyon jó az ár/érték arány. Azért szeretnék ilyet, mert fontos a hangtalan működés. Húzni nem akarom a prockót.
Akadt még egy olyan problémám, hogy a tápom 24-es csatlakozója nem elég hosszú. Ha fel akarom rakni a hyper TX-et, akkor kellene valami hosszabbító. 24/24-es hosszabbítóról még nem hallottam, pedig más megoldást nem nagyon tudok elképzelni. -
Speed®
titán
Nem a hűtőre írtam..az teljesen rendben van.
Arra írtam, amit először beírtam, majd később kitöröltem. Tivi ismételten bámulatosan tartalmas hsz.eire reagáltam, de aztán rájöttem, hogy nem kell ban miatta..
hagyjuk..
Tivi32 Sok mindent nem értesz, pedig már el lett magyarázva párszor..
A hyperTX árában ma a legjobb hűtő amit lehet venni, egy U8-120 után is bőven elegendő hűtési teljesítménnyel bír. Persze passzívan ez nem visz el egy húzott procit
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
Hello Hyper TX tulajok/FAN-ok!
Hivatalos oldal szerint:
Fan Speed: 650 ~ 1800 R.P.M.
Sound Pressure Level: 22dBA
Ez a 22 dBA most a 650-es minimális vagy a 1800-as maximális fordulatra vonatkozik...
Én is ilyet szeretnék venni, csak még ezt szeretném tudni... Köszi! -
(Bundás)
addikt
Pf, hát erre nem lehet okosat mondani.
A ventilátora nem szívja ki a meleget, mivel a hűtőre van szerelve, legfeljebb hátraköpi és ha van rés kiszáll a levegő hátul, vagy fel a tápba.
Kéményhatást így nem nem tudsz elérni, maximum ha a ventilátorát a ház hátuljára szereled, ekkor ''passzívan'' menne a hűtésed, csak megfelelő mennyiségű levegő beáramlását, helyét is biztosítani kéne. -
Kaics
aktív tag
Szevasztok!
Vajon elég egy HYPER TX, hogy az egész házból kiszívja a levegőt passzív videokari és táphűtés mellett? -
Tütüm
aktív tag
Ma vettem énis egy ilyen hűtőt E6400-as procira P5B alaplap,eddig gyárival alapon 47-50 körül volt,alaplap meg 44,most a két mag 40 fok alatt van stabilan,az alaplap pedig 37 fokos
Márcsak a vidkártya hűtőjét kell lecserélnem meg leszabályozni a hátsó 12-es ventit hogy halk is legyen.
-
Lyobag
csendes tag
attól függ...
általában az a szokás, hogy a levegő előről megy hátrafele. az a lényeg, hogy ne egymással szembe fújják a levegőt a ventik (és azért az se árt, ha a meleg levegő minél rövidebbúton távozik a házból, az meg hátrafele szokott lenni a proci esetében. éltaléban) -
cirkus
aktív tag
hogy rakjam fel a hyper tx-et ???
1 .hogy a tx ventillátora a ház hátuljára nézzen és igy szembe kerül az ott lévő légkavaróval
2. vagy pedig a ház elejére nézzen a tx ventillátora ?? -
-zolee-
tag
válasz
solarix45 #64 üzenetére
Dehogy szabályoztam le ennyin megy mert CoreCenter-ben bekapcsoltam az automatikus fordulatszámszabályozást és ennél jobban nem pörgeti fel (nem is kell). Kipróbáltam játék alatt is. FarCry alatt 1280-ban játszogatva nem sikerült 47C' fölé vinni a hőmérsékletet és akkor is csak 800rpm körül ment a venti.
-
(Bundás)
addikt
Jó a gyári paszta, de sajnos nálam legalább 20-szor fel kell rakni a hűtőt mire kész lett a gép, így le kellett kaparni.
Mondjuk érdekes, hogy a talp közepén van csak anyag, pasztával az egész felületet bekentem, igaz így a talp rögzítésére szolgáló csavarhelyek is töltődnek. -
cirkus
aktív tag
a hypert tx-en a proci érintkezésénél található valami anyag rákenve
az miért van ott ???
és nem is kell leszedni ??? -
-zolee-
tag
Most tettem fel a Cooler Master HyperTX-et egy Athlon64 3500+ -ra (s939, alapfesz, 2,2GHz Cool 'n' Quiet kikapcsolva) 39 fokon megy a proci 2D-ben úgy, hogy megy a winamp, total commander, firefox, messenger. A venti 800 -at pörög de kb. 1500- ig zárt házból semmi hangja nincs.
-
(Bundás)
addikt
Nem-nem!
100%-on pörgött a venti + nyitott házoldal. Volt ezelőtt egy (helytelenül) újrakupakolt E6-osom 2000@2500 MHz-et 50 °C-on tartotta ez a hűtő, a Freezer ezt 55-59 °C között. Ez a Venice még szűzkupakos, terheletlenül épp 23 °C, igaz 1325 MHz-en okoskodik.
mod: ja és faszásan középre van helyezve a hűtő, rá a kupakra precízen...
[Szerkesztve] -
solarix45
senior tag
AMD X2 Windsor 220*10, alapfeszen 3/4 óra Everest Stress Test után (is) max 52°C, ugyanez 200*10-en 50°C.
-
solarix45
senior tag
Nekem sincs rendesen középen, hasonló okokból, és gondolom ezért a két mag (AMD X2) hőmérséklete nem azonos, mint a gyári hűtővel volt...
A még érdekesebb jelenség: Az alaplapomon (MSI K9N SLI Platinum) lehet állítani, hogy 4, vagy 3 pines hűtő van-é a procin, hogy hogy szabályozza a sebességet. 4 pines módban a hűtő szörnyű sípoló hangot ad ki.
Fel is vettem, milyen hangja van: http://szucsati.atw.hu/pub/zaj.mp3
Ezen az hallatszik, hogy megy a hűtő, aztán megfogom a ventit, ekkor egy rövid időre felhangosodik a sípolás, utána abbamarad. Aztán ha elengedem, akkor megint elkezd sípolni. Ez valami motorhang. Nem tudom, miért ilyen. Másnál is van ilyen jelenség?
Egy kép, hogy hol volt a mikrofon: http://szucsati.atw.hu/pub/mic.jpg
3pines módban teljesen jó, tényleg csöndes, és 49 fok fölé nem ment a procim egy óra terhelés után. Szóval jó, csak vannak bajai. -
(Bundás)
addikt
Ilyesmi problémával senki sem találkozott?
[link]
Ha a kupakra pontosan rá van helyezbe a hűtő talpa, ekkor a leszorító pöcköt nem lehet felhúzni, bele akad a műanyag légterelőbe, sőt a lamellákba is.
[link]
Elcsúztatva a egészen addig, míg a leszorító elfér a légterelő mellett a kupakról nem kevéssel lecsúszik a talp. Picit ügyeskedve ámbár vissza lehet tolni még a teljes leszorítás előtt, de a leszorító sín középső fele (hegye) nem a talp fölötti sín középső felén helyezkedik el, így nem a súlypontban kerül leszorításra, ami tapasztalatom szerint nem megfelelő fekvést eredményez, ergo hőmérséklet emelkedés.
Az alaplap Abit KN8 SLI, de hasonlóan kellett ügyeskedni Abit AX8 esetén is. Hogy tökéletes legyen a pozíció a légterelőt le(vagyis fel)húztam a bordáról félig, így pontosabban lehetett rögzíteni. -
-zolee-
tag
Hali. Én is most vettem egy HyperTX-et. Székesfehérvárról kellett rendelnem mert mindenhol elkapkodják (az eladó azt mondta, hogy szerencsém van mert szinte azonnal széthordták az összeset amit rendeltek). Szerintem jól néz ki a hűtő igaz még nem tudtam felszerelni de kíváncsi leszek mit ''művel'' majd egy E6400 -al.
-
Tivi32
aktív tag
Ennek a CPU Hűtőnek bezavar az alaplapra merőlegesem füjó 12cm es ventim ami a ház oldalán van ???
De van még hátul egy 92mm es venti !
Igy Rendben volna minden nem zavarja egyáltalán ? ? ?
Kérlek az válaszoljon aki ért hozzá és biztos az állításában ! -
(Bundás)
addikt
1, töltsd ki az adataidnál a konfiugrációt vagy add meg alaplapot típusát?
2, processzor fogalalt környékén
3, kézikönyv
lacika2727: igaz két hozzászólással ezelőtt pont 3200+ eredményeket kértem, igaz nem adott senki, bár az nem jelenti azt, hogy ne menne rá. Bőven megfelelő!
mod:
[Szerkesztve] -
cirkus
aktív tag
hol van ez az alaplap proci hűtő csatja , hol keressem , hol kell lennie ??
-
lacika2727
csendes tag
ilyen hütőt nésztem én is mi a véleményetek? A64 939 3200+
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
Hi all!
Ez a hűtő felmegy Socket AM2-re?
Bocsi ha láma kérdés, de gyorsan találnom kell egy AM2-es hűtőt... -
(Bundás)
addikt
Valaki lökjön már egy Venice 3200+ eredményt alapjáraton terhelve és terheletlenül, valamint egy tuningolt hőmérsékletet is, olyan 2400-2500 MHz környékén. Diego nem érdekel, mert az más.
Nem terelni, igazságot akarok! OCCT-vel vagy Orthos-szal 10-15 percig hagyjuk menni kérem. -
(Bundás)
addikt
Most raktam fel KN8 SLI-re, picit ügyeskedni kellett. Nem egészen a kupak teljes felületére feküdt miután jól beakasztottam neki
, kicsit mozgatni kellett mire nagyjából a helyére került. 180 fokos elforgatása a leszórító pöckének sem teljesen tökéletes, beleakad a műanyag szügybe. Mondjuk a Freezer-t sem volt néha egyszerű le fel rakni.
A kettőt fogdosva a Freezer robosztusabb, vagányabb hűtő, előnye hogy nem akad a propellerbe semmilyen vezeték, viszont a Hyper TX jobban hűt, ha nem is sokkal. -
Lyobag
csendes tag
ez a hűtő nagyon ott van!
felraktam pentium d805-ös procimra, majd teljes terhelésen ért el akkora hőmérsékletet (cirka 47-48 fok), mint a gyári hűtővel alapjáraton. gondoltam akkor egy kis tuning... meghúztam 3.5 GHZ-re, majd terheléses teszt, a proci meg még mindig nem hagyta el az 50 fokos maximum tartományt.(vagy csak szarul mért a hőmérő
)
-
makszi
aktív tag
Nos jelentem már ez a cooler ketyeg a gépben....
Tényleg gyerekjáték a hűtőt felhelyezni, és a csatit is könnyen rá lehet dugni(a kékset nem kell...) -
nokia3650365
aktív tag
Nekem Abit AB9 tudja szabályozni ,hogy mennyit menjen,terheletlenül 47fokos és így 720RPM semmi hangja nincs...
-
Phil Collins
tag
-
makszi
aktív tag
Nekem az alaplapon 3 tűs a csati. Szóval mindegy hogy hogyan dugom rá a 4 tűs csatit s 3 tűsre? Mert ugye legalább kétféleképpen tudom.....
-
Sicilian
addikt
válasz
Phil Collins #28 üzenetére
az 1 dolog hogy irják, de a valóságban nem adnak hozzá semmi szabályzót
-
Sicilian
addikt
válasz
Phil Collins #16 üzenetére
az kellemetlen, nekem a kn8 ultrára simán felment kondi hajlítás nélkül is
-
vampire17
addikt
válasz
Phil Collins #16 üzenetére
akkor jo mert nalam ketto 3 tus es 1 negy tus (PWM-es) van
(Asus M2NPV-VM)
[Szerkesztve] -
nokia3650365
aktív tag
Én Múlthéten vettem a Vision Computernél 775-re 5600ft-ért.1 perc volt a felszerelés a gyári hűtővel alap órajelen terhelve 72fok volt 3.0Ghz-re húzva 76fok míg a HyperTX-el most 4Ghz-re húzva fesz emeléssel maximum 61fokra megy terhelés alatt.Alap órajelen 47fok-ra melegszik
.
-
Tivi32
aktív tag
válasz
Phil Collins #20 üzenetére
Akkor minden Inteles jól jár az az könnnyen felszerelhető !!!
-
makszi
aktív tag
válasz
Phil Collins #18 üzenetére
Köszi, nálunk tényleg van beszéltem velük, hozatnak 1 nap alatt a nagykerből...
Még egy kérdés! Nekem socket 939-es foglalatú a procim, és abit an8 ultra a lapom.
Ehhez a hűtőhöz ki kell szerelnem az alaplapot, a házból?
[Szerkesztve] -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Pesten tud valaki boltot ahol lehet venni ilyen coolert? Én a kékhalnak a listáján látok de ők nagyon drágák, és általban soha nincs raktáron nekik...
Szóval ha valaki tud egy jó leleőhelyet pesten az ne tartsa magába
Ha reklámnak minősülne akkor lehet privátba is -
Phil Collins
tag
Aki CM Hyper TX vásárlására adja fejét, a vásárlás előtt nézze meg az alaplapján, hova akarja bedugni a ventillátor csatlakozását.
Az én alaplapom procihűtő csatija 3 tűs, de a CM Hyper TX 4 tűs csatit kíván (a PWM miatt). A Hyper TX-t rá lehet dugni 3 tűs csatira is, de mivel szélesebb fejű a csatlalkozó, csak épphogy sikerült feldugnom az alaplapra, mert egy kondenzátor kicsit útban volt. Meg kellet hajlítanom a kondit, hogy fel tudjam dugni a venti csatiját -
Sicilian
addikt
Hááát emberek nekem ilyen van 1 3700+os procin !!!!! Nagyon hűt, mint az állat !!!!
Az árát megéri de nagyon, tuningolni biztonsággal lehet mellette !!!!!
Nekem alapon 22-23 fokon tartja a procit terhelés allatt HOT CPU-val egyórás teszt után sem ment 32 fok fölé a hőmérséklet.(Ez az érték 2850Mhz-re húzott procival volt !!)Gratula a kitalálónak és a gyártónak
[Szerkesztve] -
Tivi32
aktív tag
Hát én is ilyet szénnékl a D930+ onra ami 4GHzen ment és most 30% os tuningra visszavettem!!
U.I.sak az a baj hogy szüleim nem eggyeztek bele hogy egy ilyet vegyek !!
De pedig nagyon is mérsékelt ár egy ilyen szupeer hűtőért -
Remington
őstag
válasz
Phil Collins #10 üzenetére
köszi
-
Remington
őstag
válasz
Phil Collins #2 üzenetére
melyik üzletben vetted kecsón?
-
-
vampire17
addikt
en is pont a ketto kozott vacilaltam. aztan inkabb ennel maradtam mert a freezer PRO rol olvastam egyket problemat. foleg az erintkezo felulet minosegerol (nincs polirozva) meg allitolag letori a a keret rogzitopockeit
amugy te is a bird nel nezted vagy talaltal mashol?
[Szerkesztve] -
vampire17
addikt
''Az északi híd hűtője biztonságos távolságba került a Hyper TX-től. A hátsó légterelő lemezt jól irányozták, pontosan oda vezeti az áramlatokat, ahova kell, a FET-ek bordájára. Ez az irányítás hőcsöves hűtésű északi hidaknál is jól jön, mert hőleadójukat a CPU-foglalat mögé szokták tenni.''
a ph! teszt szerint -
vampire17
addikt
válasz
hmm akkor lehet befizetek ra. nekem is egy darab 80mm es silent blade lesz a gephazamban. meg egy Zalman ZM360B-APS tap. remelem ez igy egy elegge csendes combo lesz
egy AM2 es 4200+ fog benne muzsikalni. remelem meg eleg hozza ez a venti.
de meg mindig keresem hogy honnet tudnek venni?
ezt a helyet ismeritek? http://www.birdpc.hu/ itt elegge jo arban van.
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
A terelőve kap levegőt a FET borda, ha van ilyen az alaplapodon?
-
Phil Collins
tag
Nemrég vettem ilyen hűtőt Kecskeméten (5040 Ft-ért
), elözőleg egy AC Freezer64-em volt (nem a PRO-s ver.).
A különbség egy s939-es AMD X2 3800@2500-nál, két Prime-os terhelésnél kb 10 fok javulás, pedig az AC se rossz hűtő
Ráadásul nagyon halk, a legmagasabb fordulatszámon se ''harsogja'' felül a házventillátorokat, pedig azok Glacialtech Silentblade-ek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest