- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Klaus Duran: 2025 dude
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
Intel Hőmérséklet monitor
kattyide
ezekhez:
Intel® 975 chipset family
Intel® 965 chipset family
Intel® 963 chipset family
Intel® 946 chipset familyés katincside ha iened van:
Intel® 955 chipset family
Intel® 945 chipset family
Intel® 925 chipset family
Intel® 915 chipset family -
Hold
őstag
TX2 essel van
CoreTemp 0.97.1es
-
TazLeacher
nagyúr
Már több helyen leírták, hogy az E8xxx szériás prociknak szar a hőmérséklet szenzoruk, baromságoka írnak. Láttam már másik irányba is, ilyen 80 fok körülieket...magyarul tökmind1 mivel méred. Vagyis nem mind1, mert valahogy meg lehet nézni a frankót, csak fingom nincs hogy...
-
-
-
Zippair
aktív tag
lehet, de nekem akkor elég hangos a tápom, mer 1600as fordulatig egyáltalán nem lehet hallani a proci venti hangját. az alaplap meg nem is akarja annál feljebb forgatni,és a gyári procihűtőhöz képest 9-10 fokkal hűvösebb max terhelésen, a ventit megy szvsz nem érdemes lecserélni, ha csak nem romlott el, mert egy nortucucccuuuuuááááá
ventinek az árát ha hozzáadod a hűtő árához, akkor már vehecc egy drágábbat is
-
pitman
őstag
válasz
DemonDani #1254 üzenetére
Az tegnapi hozzászólásokhoz néhány gondolat:
A TX2 ventije egyáltalán nem halk (mihez képest persze) és az biztos, hogy nem 22dB-es, vagy ha az, akkor azt nem a max fordulatszámán hozza. A hűtőt egy tesztekben műszerrel 21dB-es táphoz viszonyítva, a tx2 kb 950-1000-es fordulat mellett van egy szinten a táppal.
Emlékeim szerint a hűtő alján a csavarok nem kerülnek a processzor fölé.
-
DemonDani
addikt
NEM A FORDULATSZÁMOT KELL NÉZNI!
A légszállítást! Egyetlen egy ventit találtam ami megfelelő szabvány és jobb ettől a gyáritól!Scythe Kaze White LED 92mm
Méretek: 92x92x25mm
Fordulatszám: 1000~2800rpm
Zajszint: 19.54 - 34.13dBA (a gyári 22dB)
Légszállítás: 20.31 - 62.61CFM (a gyári 42CFM)
Csatlakozó: 3-pin (4-pin adapterrel)
Csapágyazás: Csúszó csapágy
Várható élettartam: 30,000 óraPotméterrel vezérelhető a gépház hátuljáról manuálisan de talán eléghető PWD-s is nemtudom...
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
Sutty66 #1263 üzenetére
Biztos gyengébbre cserélted..
Télleg..Ha én elvileg erősebb, vagyis nagyobb fordulatu ventire cserélek, de azt egy FanMate-el szabályzom, akkor a saját ,közel teljes sebességén fog pörögni???
Csakmert elötte 1900at pörgött a gyári venti, FanMate-el meg max 1700 körül megy.. -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!
Szeretnék ventit cserélni a TX2-esemen..
Mekkora ventit nézzek, mármint ugye lyuktávolság végett..
80mm, vagy 92mm-eset??
Köszi!! -
Gerisz
addikt
Tegnap lecseréltem a gyári ventilátort egy Arctic coolingra. (PWM-es) És láss csodát az eddigi max 51°C 58°C-ra csökkent
Fantasztikus!
Nagyon megérte az 1600huf-ot a szar venti -
lumber_hw
csendes tag
Én nagyon bizalmatlan voltam a hűtővel kapcsolatban, amikor először megláttam és fel kellett szerelni a procimra. Ami ezt kiváltotta, az a talpa. --> KLIKK! <---
Láthatod, hogy az alja csavarokkal van felerősítve és bizony az a rész is a mag fölé kerül, ahol gyakorlatilag "lyukak" vannak, tehát ezen a területen semmiféle hőátadás nem valósul meg. Szerencsére a hő azért eloszlik a felületen és a hűtő valóban jól végzi a dolgát (ma már tapasztalatból is állíthatom), de nekem személy szerint ez a megoldás akkor sem tetszik és soha nem is fog.
-
edeleny
őstag
Hali.
Az lenne a kérdésem,hogy mennyire hangos ez a hütö.
Mindenhol ezt ajánlják,S939-es Athlon X2-re kellene,esetleg használ e ilyet valaki ilyen konfigba.
THX -
bosa
tag
Hy!
Érdeklődnék hogy Asus P5K alaplap Intel Core2 Duo E6600 proci és CM Hyper TX2 hűtővel vajona fordulat szabályozható lesz??( még egybe nem tudom megnézni mert a lapom hiányzik) -
pitman
őstag
válasz
TazLeacher #1243 üzenetére
Úgy könnyebb feltenni, ha a gallért a ventivel együtt lehúzza a bordáról az ember, de enélkül is meg lehet oldani. Utóbbi esetben viszont az alaplapi alkatrészek esetleg nehézséget okozhatnak.
(Egyébként én házba szerelt alaplapra tettem fel, nem kellett az alaplapot kiszerelni hozzá.) -
LorD_ARmES
tag
Nem akarok okoskodni, meg tudom hogy egyértelmű, de felrakáskor a lábakra tett nyilakkal ellentétes irányba kell csavarni koppig és utána belenyomni. A nyilag a levétel irányát jelzik. Nekem is ki kellett vennem a lapot és a lyukaknál alátámasztanom 3 ujjal, hogy be tudjam nymoni a pöcköket. Szerintem is direkt csinálták meg így, a súly miatt. Mivel így az alaplap hajlásszöge is nagyon sokat fog rajta, noha tényleg nem olyan vészes. Állóházban van, remélem ez a ~350g nem fog önállósodni. Felrakáshoz szerintem mindenképp ki kell venni a lapot!!!
Szerintem...
TX2 számadatokhoz: E2160 9x266 40 fok terhelve, 35 üres, szoba 20-22 fok között. -
pitman
őstag
válasz
TazLeacher #1241 üzenetére
Nálam úgy marad, benyomom, kattan, ott marad. Átlósan kell feltenni, mint a gyári intel hűtőt, nekem eddig gond nélkül ment, pedig többször le és felszereltem.
-
pitman
őstag
válasz
TazLeacher #1237 üzenetére
Mit tekergettél benyomott állapotban?
Tekergetni leszedéskor kell, ahogy elfordítod a fekete pöcköt, kiugrik a lapból.
Beszereléskor nem kell tekerni semmit, csupán a fekete pöcköt zárt állapotba forgatva benyomni kattanásig.
Úgy a legegyszerűbb felrakni, ha azzal a pöcökkel kezdi az ember, ami a legrosszabb helyen van, ehhez ekkor még nem kell erő.
Egyébként házba szerelt lapnál a felrakása kb 30 másodperc. -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
TazLeacher #1238 üzenetére
De én úgy tudom hogy a Ninjahoz alapból adnak ventit és olyan 10 körül van! Vagy rosszul tudom?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
LorD_ARmES #1234 üzenetére
Miután haverom próbálkozott már velem egyszer, azért az enyémnél már úgy kezdtük, hogy kipattintottuk a lapot. Ráraktuk egy puha kartondobozra, így raktuk rá. A két hátsó lábbal semmi baj nem volt, de az első 2. Az egyikhez alig lehet hozzáférni a hűtőborda miatt, ha meg azt leszeded, elvileg "behatolás" az alaplapba...Nem tudom kinek van ilyen ksi ujja. Már a bepattintás is külön művészet volt, hogy ne tröjön a lap, aztán meg a rázárás...benyom, teker, benne van, kipattan. Ezt játszottuk 1 órán keresztül Attól paráztam, hogy kikopik a "menet", azt mehet az egész a kukába. De egyszer csak sikerült. Megfordítottam a hűtőt, újrapasztáztam Nano Greas-el, feltekertem a ventit 100%-ra, 68-69 fok helyett jelenleg 10 óra Orthos után stabil 58 fok. Ennyit megért.
-
Nyiscsák
aktív tag
Kinéztem egy Hyper TX2-es hűtőt egy E2140-es procira! Azt szeretném kérdezni hogy el tudná e vinni passzívban vagy jó ha megy a ventillátor?
-
sgergi
veterán
válasz
LorD_ARmES #1234 üzenetére
A hyper tx2 nagyon megnyomja a lapot, semmi gond nincs vele, eltörtni, tönkretenni nem fogja. Igazából nem tudom, miért rövidebbek a lábai.
-
LorD_ARmES
tag
válasz
TazLeacher #1232 üzenetére
Én is vettem egy TX2 t, Gigabyte p35c ds3r re akartam felrakni, de nagyon hajlik a lap alatta. Neked is felhajlítja a lapot? Ki kellett szednem és csak úgy tudtam benyomni a 4 lábat. 1-2 tized milivel rövidebb a lába mint a gyári intelnek, ez okkal van?
-
Kazimír
őstag
válasz
TazLeacher #1232 üzenetére
Használd egészséggel!
Egyébként én is így vagyok ezzel. Még egyszer nem akarom leszerelni... ha valamit bütykölni kell a gépben, egyszerűbb kiszerelni az egész alaplapot. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #1223 üzenetére
Megtettem. A rohadt annyát, mennyi szenvedéssel járt. Az egyik "sarka" állandóan kiugrott. Amikor végre bent volt, akkor a másik.
Mégegyszer le nem szedem. Ha procit cserélek, akkor adom mellé a hűtőt is.
-
SzMhun
tag
Sziasztok!
Cserélnem kell a TX2-ön a ventit. Lényeg, hogy halk legyen és hasonló légelszállítású, mint a gyári, meg persze nem árt ha rámegy
Melyiket ajánljátok?
-
Kazimír
őstag
válasz
bendeguz 76 #1226 üzenetére
decibel értéket nem tudok most így hirtelen mondani. A gyártó honlapján 22 dBA-t adnak meg, csak éppen nem írják, hogy milyen fordulatszámhoz (talán 1800-hoz?). Az enyémet 900 fordulat/perc körülire szabályozza az alaplap, és így nem is azt hallom, hanem a táp ventillátorát.
-
bendeguz 76
tag
sziasztok.halkabb ez a hűtő mint az intel gyári cor2 e6600-hoz járo hűtő?csendesebbé szeretném tenni a gépem.válaszokat előre is köszönöm.
-
jorden06
senior tag
hali! szerintetek ez a TX2 jobban hűt alapjáraton egy E6750-et mint egy Zalman 7700alcu? a másik alternatívának Scythe Ninja vagy Noctua van...
-
vincent4000
tag
Hi! Szerintetek egy TX2 elég lenne egy tuningolt q6600 hűtésére, és ha igen kb meddig bírná?
PH-s tesztben egy q6700-at 1,4V-on 3,3Ghz-en 100%-on terhelve 60 fok körül tartott, de a fórumon sokak szerint kevés a quad tuninghoz és nem nagyon tudom, h. most kinek kellene hinnem. A házam hűtése nem a legjobb, elöl egy 6cm-es venti szív, hátul egy 12cm-es fúj (+ a táp 12cm-es ventije) -
Kazimír
őstag
válasz
TazLeacher #1221 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
Hali!
Van egy Gigabyte Aurora3d-m. Elöl egy 12-es szív be, hátul 2 db 12-es fúj ki.
Ti hogy raknátok be a Hyper TX-et? Merre nézzen a venti? A hátsó 2 12-es felé, vagy befele a gép belseje felé?
-
Sevenup21
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki egy Bp-n könnyen megvehető, csendes, pwm-s (4 pines) ventillátort ajánlani TX2-re? Sajnos az én ASUS mobom is csak ezt a szabályozást tudja.
Köszi
Sevenup -
Blero2
tag
Hali!
Most tervezek venni Hyper TX2-t.
Az lenne a kérdésem, hogy egy Gigabyte MA790X-DS4 lap képes szabályozni a venti sebességét, vagy maxon fog pörögni?
Elég lesz ez a venti egy 5000+ Black Edition-höz 3Ghz-en? -
sgergi
veterán
Hali!
Kérdésem: Mennyit számít hőfokban, ha a tx2-re erősebb venti kerül?
-
Robinhofan
csendes tag
válasz
Robinhofan #1210 üzenetére
Tárgytalan! Rájöttem(mondták) h nem lehet csatlakoztat 478-hoz. Kár érte, biztos jo lett volna
-
Robinhofan
csendes tag
Szevasztok! VAn egy prescott magos 3ghz, s478as procim, és erre akarnák venni egy jo hűtőt. Ezt fel elhet rakni egy s478as procihoz? Vagy nézek egy másikat?
-
aLstaR
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy Intel S775 Core 2 Quad Processor Q9550-ra milyen léghűtést vegyek?
Bátran lehet ajálani! Előre is thx!
-
Zolee11
senior tag
Ezt egy picit rosszúl tudod:
The temperature readings are very accurate as the data is collected from a Digital Thermal Sensor (or DTS) which is located in each individual processing core, near the hottest part. This sensor is digital, which means it doesn't rely on an external circuit located on the motherboard to report temperature, its value is stored in a special register in the processor so any software can access and read it.
forrás:CoreTempSajnos nekem is elkezdett rezonálni a ventilátor, de repedés azért nincs rajta. Már mikor megvettem (kb. 1 hónapja), akkor rezonált, de csak full fordulaton... Szétkaptam, és megvan az oka. Nem kiegyensúlyozott a tekercseket körülvevő mágnes. Lehet látni menet közben is, hogy üt. Sajnos most már alacson fordulaton is hallani a morgását, és fullon már rezonáltatja a házat is, szal én lescerélem egy 9 cm-es ventilátorra, remélem jó lesz az is.
-
Szasinka
tag
válasz
dzsóbácsi #1198 üzenetére
Nekem is hasonló kérdésem van. E4300 2.4 mhz-ra húzva (plusz fesz nélkül) terhelés (Orthos, Prime95) alatt 60 fok körül vannak a magok Core temp szerint (Alapon olyan 40 fok meg egy kicsi átlagos programok használata esetén, nem játékok alatt). Ez normális érték
vagy próbálkozzak az újra pasztázással?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Home server / házi szerver építése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest