- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Köszi mindenkinek a segitséget
-
Krissz22
senior tag
Nekem is egy kérdés:
Ti leszedtétek a gyári szürke pasztát róla? Az a fehér paszta jobb, vagy rosszabb, amit lehet kapni a legtöbb boltban? -
Dr.Én
veterán
Hali
Lenne egy olyan kérdésem hogy ha a procirol leveszem az gyári hütöt és a TX-et rádobom, akkor azért a procirol a pasztát ugye lekell pucolni ha maradt rajt? (Mivel hogyan lehet legegyszerübben lepucolni?)E téren nem vagyok otthon.
Elöre is köszi -
Krissz22
senior tag
Rendesen megbirkózik.
Én tegnap vettem egy TX2-est és nekem a 3200Mhz-re húzott 6300-ast úgy tűnik 60fok alatt tudja tartani. De most ez az alap 30fokos szobahőmérséklet sem mérvadó. Meg házhűtőm sincs még....Illik ilyenkor vissza venni a tuningból.
#386: Ezt azért nem ide kellene.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Szisasztok!
Egy Cooler Master Hyper TX2 mennyire birkózik meg egy C2D 6420-val? -
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Nekem lenne egy eladó Coolermaster Hyper TX-em AMD-s, garis, dobozos! [link]
Üdv -
Jhonny06
veterán
Van itt olyan, aki ASUS M2N32-SLi Deluxe alaplapon használja a hűtőt? A RAM modulokkal ellentétes irányba tettem fel és így az eleje egy kicsit hozzáér a középső gyári hűtőbordához. Előfordulhat, hogy emiatt nem tapad rá teljesen a procira?
-
punish3r
aktív tag
ugye a TX2-t nem lehet feltenni S478-as deszkára?
-
Jhonny06
veterán
Most akkor fordítsam úgy, hogy a RAM moduloknál legyen az eleje?
-
Krissz22
senior tag
Ti a gyári pasztát levakartátok róla, vagy azzal tettétek fel?
Amit külön lehet kapni fehér pasztát az jobb, mint a gyári szürke? -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Elkezdtem összerakni az új konfigot és vettem egy Cooler Master Hyper TX2 hűtőt. Nos, ez az ''Easy Installation'' valószínüleg valami félreértés lehet, mert az Asus M2N32-SLi Deluxe alaplapomra keserves kínszenvedés árán tudtam csak ráerőszakolni. Nem tudom, hogy ki használ ilyen hűtőt ezen az alaplapon, de elég rendesen hozzáér az eleje az egyik gyári hűtőbordához, kicsit le is horzsolt belőle. Úgy tettem fel, hogy háttal legyen a memória foglalatoknak, mert úgy egyáltalán nem lehetne beletenni a memóriákat, de mivelhogy a hátulján van egy légterelő, az első két foglalatba szerintem így se fog sikerülni, legalábbis nagyon úgy tűnik. Az alaplap használati utasítása meg azt írja, hogyha 2 memória modult használok, márpedig kettőt fogok, akkor a jobb teljesítmény érdekében az első kettőbe kellene beletenni, nem a hátsó kettőbe. A memóriákat még nem vettem meg, így lehet, hogy az egész alaptalan, de egy régebbit megpróbáltam beletenni az első foglalatba és nem nagyon sikerült. Itt van két kép, levettem a minőségüket, elég rosszak, de remélem a lényeget ki lehet venni belőlük. Szóval a sárga foglalatokat foglalja el a felettük lévő légterelő.
A második kép jobb:
[link]
[link]
Előfordulhat, hogyha megveszem a memóriákat, akkor le kell szedni, előbb belerakni a modulokat, visszatenni és rendben lesz?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
1 hsz-be csináltam egy kis okosságot.
A 3 hűtő adatai (tx intel, amd, tx2) és hozzájuk tartozó linkek.
Csak mert úgyis mindenkinek ezek az első kérdései. -
goofy2053
csendes tag
Sziasztok! Egy hülye kérdés:
-A hűtőhöz adnak kis Cooler Master matricát? Mert ilyen hűtőt szeretnék, meg matricát is hozzá, és érdekelne, hogy kezdjek keresni, vagy van benne ajiba...? -
Sdi
addikt
válasz
Nikkel15 #366 üzenetére
Pedig nekem ugyanígy vannak elhelyezve a ventik / 7 db silent blade /, igaz a tápom is 12 cm-es ventis. A ficsöröket pedig, csak magasabb tuningnál szükséges kikapcsolni, legalábbis nálam 9x320-on simán megy velük. Próbáld meg esetleg a TX-et újra pasztázni. Bár a te procid jobban melegszik az enyémnél.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Csak anyit szeretnék töletek kérndezni ilyen melegben hogy a Hypert TX2(intel) hogy viselkedik ily melegben?mennyire hangos,hogy hüt?
Mert a gyári Pentium D 915 proci hütöm kib@szott hangos és ily melegben 3500rpm-en megy.Mindenképp le akarom cserélni egy hyper TX-re.
Elöre is köszi -
Sdi
addikt
válasz
Nikkel15 #360 üzenetére
A bios-ban a cpu ficsörök be vannak kapcsolva ? Visszaveszi a szorzót és a feszt ? A ventiket hogyan szerelted be a házba / melyik szív/fúj / és milyen ventiket tettél bele ?
Nekem jelenleg a 2880-ra húzott E2160-at 39 fokon tartja netezés, torrentezés közben.
[Szerkesztve] -
Nikkel15
tag
Szevasztok srácok!
Olyan problémám lenne hogy az én Hyper tx-em egy alapórajelen hajtott E6400-at 58-59-fokon tartja idle-ben zárt házban amiben 7venti forog!!!!!!!!!!!!Mi lehet a probléma?
Pls help! -
kerjani
aktív tag
Én is beszerezem egy ilyen hűtőt. Nagyon tetszik.
Kicsit nehezen sikerült felraknom, de stabilan a helyén van. -
luciferk
senior tag
válasz
Ace Ventura #352 üzenetére
Amúgy azért kérdeztem rá mert a lentebb linkelt képen úgylátszik mintha 2 csavarral lenne ráfogatva a talpra a pipével eggyütt az intel lefogató
-
luciferk
senior tag
válasz
Ace Ventura #352 üzenetére
Thx
,holnap már lehet,hogy kezemben lesz a hütő
-
-
luciferk
senior tag
A TX 2-nek alapból inteles rögzitése van?,ha amd-s lapra akarnám feltenni akkor csavarozgatni kell vagy hogy van megoldva a rögzités csere?
-
T.U.C.I.
csendes tag
Köszi Chalez!
-
Hawk1979
őstag
Hali.
Csak egyetlen kérdésem lenne.Melyik a halkabb ac freezer 64pro,vagy a tx2 szerintetek?
(Nem leszabályozva,hanem maxon járatva) -
markastor
tag
Hello!
A ventit cserélném le egy jobbra (habár az nem biztos h. hűtené a memókat is (mint ez a csoda)..
Valakinek ötlete h. h. lehetne levenni a ventit?
A műanyag levételére már rájöttem ,de a ventit nem tudtam levenni.
Esetleg csak borda+venti? (műanyag nélkül) -
T.U.C.I.
csendes tag
Helló!
Egy fontos kérdésem lenne: mi a különbség a TX és a TX2 között??
Mert ilyenre akarok beruházni, de a képek alapján nekem nem tűnik fel semmi
Előre is kösz! -
einstein
senior tag
Sziasztok,
az E6300-amat 3400-on hajtom 1,42v mellett. Orthos alatt felmegy 74-75 fokra is a hőmérséklet. Nem sok ez egy kicsit? Tudom, a tuning is elég erős, de azt hittem 70 fok alatt fogja tartani... -
Gucunja
aktív tag
ja nálunk mondta az ''asszony'' , hogy zümmög a gép éjjel és zavarja na most nem zümmög.....
hát igen a nők hatalma végtelen... -
Chalez
őstag
Nekem is megjött a Hyper TX II. Én az e6300-at hajtom 3150Mhz-n, főleg terhelés alatt sokkal kevesebb a hőmérséklet, mint a gyári ventivel, aminek a hangja akkora volt mint egy hajszárító süvítése kb. Ez meg ultrahalk, még a feleségem is azt mondta, hogy ezért a csendért megérte.
-
dante3
addikt
Na beszereltem a CoolerMaster Hyper TX2 hűtőmet, E6600-as procimat 2.4-ről 3ghz-re húztam és még így is 10 fokkal hidegebb, mint a gyárival volt alapon! Nagyon meg vagyok elégedve!
[Szerkesztve] -
dante3
addikt
Hétfőn jön meg a hűtőm: CoolerMaster Hyper TX2,kíváncsi vagyok mit mutat majd!
-
Harrey
csendes tag
Sziasztok! Van egy Cooler Master Hyper TX hűtőm, és most tervezek venni egy Gigabyte P35-DS4 alaplapot, csak nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapon lévő hatalmas bordázat miatt elfér-e majd a hűtő. Van valakinek valamilyen tapasztalata?
-
varga911
senior tag
válasz
Ace Ventura #329 üzenetére
40 fok tényleg picsafüst, mondjuk nemtudom hogy az X2-k mennyire melegednek, de azt a vizesek se tudják nagyon tartani kór2-vel load alatt
Úgyhogy álom marad egyelőre, pénzt meg 10. én kapok sajna csak. Most 1862MHz-en 13 perc orthos alatt 55 foknál vagyok. Tehát ~1GHz pluszba 5-6 fokkal nagyobb hőmérsékletet jelent, legalábbis nálam. Viszont kezdek abban hinni, hogy a szenzor felémér, mert már egyáltalán nem érzem forrónak a bordát, meg se közelíti azt amilyen volt.
@mycso: Igen, érdekes, ráadásul fábol van, és halk is. És most már a segítségetekkel hűvösebb is.
Üdv. -
Ace Ventura
addikt
válasz
varga911 #327 üzenetére
Tévedés, pontosan a Mhz-ek száma számit a melegedéseknél.Szerintem simán lehet hogy a +406 Mhz dob rajta 15 fokot.Vedd le alapra, és úgy nézd meg.
Tegnap próbaképpen elinditottam az orthost 20 perc alatt, teljes fordulaton, és max házhütés mellett 40 fokigengedte fel a procit.Hát ez kérem picsafüst
-
varga911
senior tag
válasz
Ace Ventura #326 üzenetére
Most jelenleg így internetezés közben 44 fok, 2800MHz-en 1.3 voltra állítva bioszban.
Régebben mint írtam 75 fok köré is felment ugyanennyi feszen, mondjuk igaz hogy 3206MHz-en járt, de ez a 406MHz 15 fokot nem számít szerintem.
Üdv. -
varga911
senior tag
válasz
Ace Ventura #324 üzenetére
Álló ház sajnos kilőve, ezért csináltam ezt, mert nagyon kicsi a szoba és be kell férjen az asztal alá. Akkor az egyetlen alternatíva a víz marad.
Üdv. -
varga911
senior tag
Oké, végülis így sem vészes annyira már. Ilyen a jelenlegi kialakítás:
Azért lett fából mert jobb hangszigetelő, és tényleg sokkal halkabb mint a régi házam, de ezek szerint itt is igaz az hogy mindennek van negtívuma.
Üdv. -
mycso
veterán
válasz
varga911 #320 üzenetére
Szenzor hiba is lehet, de amit leírtál a hűtési rendszeredről, hááát... elég siralmas a kialakítása.
Ilyen 60 körül nekem is volt az E6300@2.8G terhelve: Ház elején 12-es venti 5 volton, hátulján egy 9-es 5 volton és az oldalán egy 8-as 5volton.
A cpu cooler 70%-on.
(bár nekem itt már nem alapfeszen ment a proci) -
Ace Ventura
addikt
válasz
varga911 #320 üzenetére
Nem az igazi a házad szellőzése, és a fa is elég rendesen szigetel.
Egy sima ATX házikóban, ahol kavar mondjuk 2 db 12 centis venti(1 fúj be elől,és 1 szív ki hátul)szerintem más lenne.Nem azt mondom, hogy 30 fok lenne, de szerintem ezt a 60 fokot max tuninggal is tartaná.
-
varga911
senior tag
Szóval most kicsit változtattam a felálláson, újrapasztáztam AS5-el, és megfordítottam, illetve a hátlapra vágtam egy ventihelyet, ide került egy 12-cm es Glacialtech Silentblade, ami befúj utána 1cm hely, a hyper tx hűtője, és a másik oldalára a coolernek gumival felműtöttem valahogy mégegy 12 centis Silentblade-et. Így alapfeszen, visszavéve 2800MHz-re orthos small fft alatt 61 °C körül fluktuál, néha 62, néha 60. Egy fekvő faházban van a gépem, eddig 2 venti fújta egy ''légcsatornán'' át a gépet, egyik be, egyik ki, így most oldalt és hátul be, és jobb oldalt ki. Már elfogadhatóbbak a hőfokok, de még mindig elmaradnak az itt olvasottaktól.
Vagy lehet hogy csak jól mér a lapon a szenzor?
Üdv! -
Gucunja
aktív tag
válasz
Ace Ventura #317 üzenetére
jó hűtő de megszálott tuningos fesz emelős 88Ghzen járatós 10 magos procis eszementeknek azt ajánlom->> Skythe Ninja plus! vagy coolink U8-120, DE leginkább vízhűtés
az ilyen mit vár egy 5k-s hűtőtől? ráadásul 92mm es vetntis hűtőtől?
meg pláne léghűtéstől
TX a legjobb -
Dr.Burn
őstag
Mi a TX es a TX2 között a különbseg?
-
varga911
senior tag
Vettem énis egy ilyen csodát, de nem vagyok megelégedve vele.... Fan control ki van kapcsolva biosban, és így kb 76 fokos a procim, 1.35 volton pedig 80 fölé kúszik orthos alatt. A gyári cooler pont ugyanennyire volt jó nálam. Amit észrevettem, hogy a borda tűzforró, olyan mintha a venti által fújt levegő nem venné át a hőt. Valami tipp esetleg ?
Üdv. -
fradi81
veterán
válasz
Ace Ventura #310 üzenetére
ja én úgy emlékeztem 754 a lapom.., akkor egyenlőre csak ház, 10k az jó lehet lehozatom szegedre
-
Ace Ventura
addikt
Sajna ha jól tudom, akkor Socket A-ra nem jó csak 754, 939, AM2-re.
Szerintem ne erőltesd a 25 cm-es ventit oldalra, mert nem tudod cserélni, ha valami gáz van vele.A Masstige-nak van olyan változata, amelyiken 2 db 12 centis venti van oldalt is.Azt inkábbajánlom, mert bármikor cserélhető.Ilyen pl a Sharkoon Rebel Economy háza is.Aqua computerbe van jó áron.4 db 12 centis ventit bele tudsz rakni. -
fradi81
veterán
hali
Vennék egy ilyen hűtőt, kérdés rámegy-e ez az alaplapomra? Abit nf7-s, amd barton 2800+.
Milyen házat érdemes venni majd, amelyiknek az oldalán van egy-két ventihely, vagy amelyiken 1db 25cmes? pl Aerocool Masstige-25 és Aerocool AeroEngine 2. köszi -
minimal4u
csendes tag
Ezt a hűtőt tényleg nagyon eltalálták!
10 fokot hűlt tőle a procim! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
bargeszt
tag
Beszereztem egy CM hyper tx hűtőt. A felrakásnál volt egy kis gond de megoldottam, a lefogató miatt majdnem oldalra csúszott az egész hűtő. Mindenesetre iszonyú halk (1250 fordulaton jár) és másfél óra kemény játék után is csak 42 fokos volt a processzor. Windsor magos x2 es AMD. Igaz hogy a ház oldala nyitva van.
-
D.Zsolty
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Asztalos klub
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest