- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
Hát nem tudom elvileg nekem a gigabyte lapom szabályozza... ha nem kell akkor nem pörög 2000et.. csak ha huzva van a fesz akkor... mivel nem PWMes a venti.. elvileg nem hiszem hogy lehet szabályozni az alaplap is ugy szabályozza hogy kevesebb feszt ad neki.. lehet hogy ö a régi HyperTXet szabályozza aminek PWMes a ventije nem a TX2öt bár lehet irta milyen nem olvastam vissza elnézést..... a masik megoldás pedig az bár nem probáltam de működhet hogy az alaplapon mindent DISABLEDre állitasz... a szabáyozásnál... és akkor ugy probálod meg speedfannal.. vagy valamivel... én ilyet nem használok.. inkább a hardveres megoldások híve vagyok... az legalább fix.. és nem szeretem ha progaramok futnak a háttérben.. de ez csak az én rigolyám... pl videokarit se huznék szoftverrel max amig kiprobálom mit bir utána égetném bele a BIOSába...
-
zsigee
aktív tag
Nem történt semmi
Olvasgattam a hsz-eket, és gondoltam a tapasztalatot megosztom. Viszont, nekem így csalódás ez a hűtő, olyan hangja van mint egy régi 6cm-es celeron hűtőnek. A hőmérséklet jó, de minek pörög 2000-t?
Sajna most nem tudok ilyen ellenállást beszerezni, majd utána nézek, de azt nem értem, hogy pl a speedfan, miért nem hozza be azokat az opciókat, melyeket Tommee kolléga leírt egy nem túl régi hszben. Szóval olvasok én itt bőszen, de semmire sem jutottam érdemben, talán ennyire láma vagyok?
Cska ennyi.
Köszi az infót. -
#TOTTI
őstag
sorry lehet kicsit támadolagos voltam 30 perce még ideges voltam..
amugy én ugy oldom meg.. hogy van egy zalman kis ellenállás.. azt kötöm be.. 8cmes zalman ventihez adják azt kötöm be... mondjuk én a hűtő zsinorjait zsugorcsőbe tettem.. igy könnyebben managelhető
.. na de szóval.. hogyha rárakom azt a kis ellenállást akkor amikor visszavenné a hűtő olyan 800ra akkor áll a venti ha 1200ra akkor 600on pörög ha 2000en pörögne alapbol akkor 1200on... és állo ventivel is alapon 30 fok... de alapfeszen simán vinné passzivba is a procit még terhelés alatt is..
-
zsigee
aktív tag
Hi mindenki!
Valamelyik nap vettem egy HTX2-t, és tegnap fel is helyeztem egy Asus P5B-re. (A lapot nálam is hajlítja, de a gyári is hajlította-szerintem nem lesz baja...)
A kicsomagolással, és a lap valamint minden más egyéb alkatrész eltávolításával, majd újra visszahelyezésével (a házba) a művelet nem tartott 30 percig! Pöcköket kell helyesen igazítani, majd átlósan lenyomni... kb 15-30s-os művelet, a venti maradt a helyén, meg a hőterelő is.A kérdésem viszont: melyik programmal lehet a fordulatot szabályozni? 3PIN-es, és sajna pörög mint a rettenet, bár a hőmérséklet rendben van, de szerintem nem kéne 2000et pörögni, ha 1100 is elég.
(A hsz első fele csak infó, mert olvastam a gondokról...)
Köszi mindenkinek, üdv!
-
válasz
Lespaulka001 #1787 üzenetére
Nézd meg ezt: #1750
-
MEKK
aktív tag
válasz
skeleton011 #1790 üzenetére
Az is az lenne, de nem tudom melyik jobb ha ujrapasztázod vagy hagyod azt.
-
skeleton011
csendes tag
Hellóhelló!
Most vettem én is egy ilyen hyper tx2 -es hűtőt és lenne egy kérdésem!A gyári csomagolásban a proci érintkező felületén van egy réteg szürke krémszerű dolog!Az mire szolgál le lehet-e törölni, vettem hűtőpasztát is vagy ez is az lenne?
Bocsi de most látok ilyet először! -
#TOTTI
őstag
válasz
CortezX #1785 üzenetére
Igazából nem probáltam de feleslegesnek is tartom ha 1200on megy a vanti és a géphez sem ülök még 21 fokra is lement.. és igazából léggel szobahőmérséklet alá nehéz hűteni... terhelve lehet számítana.. de alapfeszen ha nincs orthos max 39 fok.. ma amugy vettem egy Coolink 8cm ventillátor távtartót kökemény és merev.. ezt fogom betenni adtak hozzá.. 4db 5 centis csavart... meg anyát is ha nem lennne a házamnak a proci mögött hátlapja nagyon jó lenne de lehet kivágatom.. és még egy lapos 8as ventit is teszek a proc mögé...
-
Lespaulka001
csendes tag
Hi!
Vettem egy CM Hyper 212 hűtőt, de a biosban CPU health statusnál nem találok olyat amivel voltage-re lehetne állítani a fordulatszámállítást.
Így egyfolytában 2000rpm-en megy a hűtő, ami kicsit hangos.
A lapom Giga EP35C
Van valakinek ötlete?
üdv -
ToBeY
nagyúr
Nem tudja valaki hány fokon kb hány rpm kéne forognia a ventinek sima TX-nél?
Nekem alapból 700-800rpm 36-37 fok de prime92 is max 1000-1100 miközben a cpu 52fokos volt ez normális? -
#TOTTI
őstag
Kerettel felfogató csavarokkal mindennel megcsináltam a TX2 felfogatásását eredmény -10 fok ami nagyon durva enyit nem vártam...
csavarok (csak a felső 4)
merevítő ami egy CPU kürt darabja eredetileg
alaplapra felcsavarozva a hátlapi merevítő
CPU felöl
csavarok és az anyaszerkezet a helyén
csavarok és stb. a ramok felöl
IDLE alapfesz 1,35V @ 8*375 3Ghz
LOAD alapfesz 1,35V @ 8*375 3Ghzpróbáltam minnél profibban mert zavarna ha nem lenne az.. minden csavarnak alátétnek müanyagnak megvan a maga oka... és a lap egyátalán nem görbül lehet még jobban rá lehetne húzni..!
IDLE 33-35fok helyett 23-25
LOAD 54-56fok helyett 45-48 -
sz.j
nagyúr
Ha nem használsz hátlapí merevítést (de mindig érdemes), akkor ajánlott a hűtő talpait tökéletesen egysíkba "hozni" (hajlítgatás, egyengetés vagy bármi más módon.).
Ha mind a négy talp tökéletesen egysíkban van, akkor bármilyen erővel meghúzott csavarok se tudják deformálni a lapot.
-
#TOTTI
őstag
Ma készülök csavarral rögziteni a TX2m de hátlapi merevítést még nem talaltam nagyon durván görbül a lap..
? gondolom annyira amennyire meghúzom..
-
MEKK
aktív tag
"Ha nagyon idegesít a lap meghajlása, talán érdemes lenne venni (~1,2k), esetleg csinálni egy hátlapi merevítőt.
Megszűnne a lap görbülése, sőt a csavaros felfogatás miatt egyszerűbb is lenne a hűtő felrakása."Hali.
Erről a hátlapi merevtítőről tudnál mutatni egy képe? Most tervzeme egy uj gép összerakását egy ilyen hűtővel és akkor beiktatnék egy ilyet biztos ami biztos? Vagy a felfogatás vűltozik ha más más procira rakom? nekem egy C2D 6300-on lenne először
-
pitman
őstag
Ilyen hőfokoknél nem is volna szabad probléma legyen akármelyik értéket is nézzük.
Én azt is normálisnak tartom, hogy a terhelés megszűnésekor a maghőmérséklet leesik, de ez is csak úgy lehetséges, ha jó a hűtés. Emiatt lehet langyos a borda is, ha hideg lenne, nem venné fel a hőt, ha túl meleg, az azt jelentené, hogy nem tudná megfelelően leadni. Utóbbi esetben viszont a proci is jóval melegebb lenne. -
TAT ugyanazt mutatja amit a Coretemp és az Everest Core1 és Core2-nél.
Nálam 80-82 fokot jelez terhelve TAT-tal vagy Orthossal. Én ezekkel a hőfokokkal nem foglalkozom, a hűtő jól van rajt a procin, nem fagy a gép, stabil 24/7.
A CPU hőfok Everestben és Realtemp-pel 65 fokig megy fel.Ahogy leállítom a procitesztet, egyből esik a CPU/Core1/Core2 hőfok 25-30 fokot pár másodperc alatt.
Ennyit a beépített szernzorokról...kézmelegnek sem mondható a TX hűtőbordája -
Atlasz88
csendes tag
Hali!
Egy C2D 6750es procira elég lenne ez a hűtő, ha húzom kicsit(3,2 Ghz) akkor is?
Köszi előre is a válaszokat!
-
pitman
őstag
Tudomásom szerint ezek a programok maghőmérsékletet mérnek, hiszen a cpu-ban levő szenzorok adatait olvassák ki. Egyéb processzorok (más processzorcsalád) esetén ki is írja mindkét program, hogy nem képes adatot szolgáltatni, mert nem megfelelő a processzor.
Abban az esetben, ha az intel féle program ad korrekt adatot (márpedig úgy tűnik), akkor a processzor felülete sem lehet szobahőmérsékletű, és nem is az, hiszen maga a borda is melegebb annál.
Reálisan belegondolva szobahő felett kellene lennie a procinak legalább 10 fokkal (léghűtés esetén, természetesen a hűtés minőségének függvényében).
Esetleg meg tudnád nézni, hogy az Intel Thermal Analysis Tools mit mér nálad? -
-
Calibos
addikt
Egy rokon Ga DS4 alaplapjára felszereltünk egy HyperTX hűtőt. Kb 1 hónap használat után az egyik tartó láb nem rögzül rendesen az alaplaphoz. Ilyenkor mit lehet tenni?
-
pitman
őstag
Kipróbáltam a korábban említett relatemp-et. e4300-on csúnyán félremér, gyakorlatilag szobahőmérsékletűnek mutatja üresjáratban a processzort. Esetleg megnézné valaki más is, akinek hasonló processzora van, hogy nála mit mér?
-
#TOTTI
őstag
Ha cserélnétek a TX2 ventijét milyenre lenne a csere.. ma próbéltam 9es Noctuát csak kézben megér 2000et..? 2 ellenállással..? vagy mi lenne az a vastagabb cooler...? ami stimmelne rá..azaz erős és halk..?
-
Echoes
csendes tag
OK, köszi szépen a hozzászólásokat, és utánanézek ilyen merevítőnek.
-
sz.j
nagyúr
" ... Pöckök nehezen mentek rá, és igencsak görbítettem szegény giga lapot. Ez csak nálam van, valamit rosszul csináltam, hogy ennyira görbült, vagy másnál is ..?"
Ha nagyon idegesít a lap meghajlása, talán érdemes lenne venni (~1,2k), esetleg csinálni egy hátlapi merevítőt.
Megszűnne a lap görbülése, sőt a csavaros felfogatás miatt egyszerűbb is lenne a hűtő felrakása. -
Devil Smile
őstag
hali
nekem is kb 15p volt mire rament hajlott az en lapom is en ugy csinaltam h venti le (ez alap)
alanyultam amennyire tudtam a lapala es masik kezzel meg pajszeroltam mint a b@romvolt mar olyan is akinek tobb mint 1 orat vett igenybe a hutofelrakas..
azt h mennyire hajlik most a lap nem tudom mert tul zsufolt a hazam..par sorral feljebb latod kepen is ha erdekel..
ha mukodik a lap akkor nincs baj csak ne teregess ra mosott ruhat mert akkor lehet megreccsen -
Echoes
csendes tag
Sziasztok!
Minap tettem fel újra a hűtőt, miután visszajött a gariből. Igancsak megszenvedtem vele, de most nem ezért írok. Pöckök nehezen mentek rá, és igencsak görbítettem szegény giga lapot. Ez csak nálam van, valamit rosszul csináltam, hogy ennyira görbült, vagy másnál is, illetve mennyire tesz ez rosszat a lapnak? Lehet csak túlreagálom a folgot? :S Mindenesetre aggódom miatta!!
-
Lehet Speedfan 4.34-el szabályozni a TX2-t Giga EP35-DS3-ban is!
A Speedfan progiban az Advanced fülnél az ITFxxx chipnél át kell állítani a szabályozás módját a Speed0x-nek ON/OFF-ról Software-re. Ezután már lehet a progival manuális és automatikus szabályozást is használni.
Remélem segítettem, nálam működik. -
Zippair
aktív tag
én még 0km-es korában kicseréltem a ventit rögzítő csavarokat gumi rezgéscsillapítókra, így nincs morgás, és a remegés miatti törést is elkerülöm relmélem. A PCgear árul nexus márkájú nagyon jó ilyen rögzítőket(remélem nem reklám, és a a pcgearos kollega is olvassa a fórumot, megdobhat egy ajándék 12centis porszűrővel
)
-
g4dg3t
senior tag
válasz
DemonDani #1747 üzenetére
joparan jartunk igy
a gyari venti szarul lehet kiegyensulyozva, elobb csak finoman razza a bordat, aztan egy szep napon megreped es le akar szakadni a helyerol...en egy vantec stealth-et raktam fel a helyette
lenyegesen halkabb, de igy is boven eleg...jah es nem torik el -
DemonDani
addikt
Eltört a TX2-esem a ventillátor. nocomment, csak jelzem.
-
Devil Smile
őstag
válasz
Zippair #1745 üzenetére
Koszi az udvozletet..
A Hazat mar akkor kicisnek talaltam amikor vettem de meg pont elferek benne bar a szellozes lehet mar kicsit bajos de meg minden jo homersekleten van..
mar gondolkodom uj hazon de ami tetszik az mar nem olcso en meg nem vagyok hajlando 20e+ et kolteni hazra.. gondolkodtam mar a hazi keszitesu hazon is uvegszalbol tudnek is csinalni ha mar lokharitot meg ezt azt sikerult akkor ezt sem lenne nehez csak a belso kialakitas lenne kicsit gondolkodos.. -
Zippair
aktív tag
válasz
Devil Smile #1741 üzenetére
isten hozott!
nem lehet, hogy már kicsit kinőtted azt a házat???
-
DemonDani
addikt
válasz
Jamie2166685 #1743 üzenetére
Prohardveren van teszt, és pont vele tesztelték. Nézz utána!
-
Jamie2166685
csendes tag
Hay!
Intel Core 2 Quad Q6700 -hoz mennyire ajánljátok a Hyper TX2-t??
A procit ki szeretném majd használni amennyire csak lehet.
Kössz. -
elfelejtette
veterán
válasz
Devil Smile #1741 üzenetére
Hy!
Kérünk majd teszteket, én is ilyen hütövel rakok össze egy gépet, E8200/8300/8400-as proci lesz alatta.
Üdv. -
Daemon09
őstag
válasz
Devil Smile #1739 üzenetére
Igen, valami ilyesmit én is hallottam, de nem tudom.
-
Daemon09
őstag
válasz
Devil Smile #1737 üzenetére
Igen, pwm-es cstit tehettek volna rá.
Wolf hőfokot hiába nézed, sz@rok a szenzorok!
Grat az új rangodhoz!
-
Devil Smile
őstag
válasz
dokee78 #1736 üzenetére
Koszi olvastam mar a tesztet csak azt sajnalom hogy a TX-2 rol lemaradt a pwm-es venti..
ujabb kiadas es "regebbi megoldas" AMD lefogato helyett lehetett volna a PWM es venti es akkor lenne 2 tipus mint anno TX nel AMD re es INTEL re..
de ez csak az en velemenyem..Jelenleg igy hut a gyari huto..
koszonom a valaszokat meg az infokat/segitsegeket
Udv
u.i. : ezzel a hsz el kvazi-tag lettem
-
dokee78
félisten
válasz
Devil Smile #1735 üzenetére
Gyári hűtőtől sokkal jobb!
Nekem gyárival 3Ghz-en hangosabb volt sokkal,mint most 3.6Ghz-n!Olvasd el!
[link] -
Devil Smile
őstag
válasz
dokee78 #1730 üzenetére
Igazabol nem felek a felrakastol de kivancsi leszek mennyire huzza meg a lapot a kozel 0,5kg
elvileg az a legterelo nem azt a celt szolgalja h szelloztesse az NB bordat? legalabbis vhol ezt olvastam anno de mint a kepeden is latszik koze nincs az NB bordahoz
hiszen ha ugy lenne forgatva h arra legyen a terelo akkor a tap ventivel 1mas elol kapkodnak el a levegot igy viszont a ramok felol huzza el a "meleget" es fujja a kondikra..nah majd holnap kiderul ez is meg az is h mennyivel hut jobban a gyari hutonel.
-
Daemon09
őstag
Kicsit módosítottam a TX2 felfogatásán. Görbítette a lapot, mint állat. Meg levettem róla azt a légterelőtm, mert nem tetszett.
Pedig jó helyen volt, mert a heatpipe-ra nyomta a levegőt. [link]
mod : A kép nem a legjobb minőségű lett...
-
dokee78
félisten
válasz
South Velen #1731 üzenetére
Nem,hanem egy szutyok GABA,de nem a külső a lényeg!
-
dokee78
félisten
válasz
Devil Smile #1726 üzenetére
Nekem ma raktak be egy TX2-t és simán bement!
Gigabyte EP35 DS3R alaplap,de én is féltem előtte,de nem fog fájni!!!
[link] -
dokee78
félisten
Jó ez a CoolerMaster TX2!!!
Gyári hűtővel a Realtemp szerint a magok 58 fokosak voltak 3.0Ghz-n!
A TX2-vel Realtemp szerint 46 fokosak (terhelve max 55) 3.6Ghz-n!!! -
ToBeY
nagyúr
válasz
Devil Smile #1726 üzenetére
Nekem sima DS3 van és lazán felment rá
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #1725 üzenetére
GB P35C-DS3R re felfer a Tx2?
nezem a helyet de nem tudom eldonteni..a lap szelenel mar a tapegyseg kezdodik.. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Devil Smile #1721 üzenetére
Ha pasztát akarsz venni,akkor már MX-2 vegyél az a legtutiibb.
-
sgergi
veterán
válasz
Devil Smile #1721 üzenetére
Jó a gyári paszta is.
-
Devil Smile
őstag
Hali All
Lenne 1 olyan kerdesem h a TX2 gyari hovezeto pasztaja mennyire jo?
most akarok venni TX2 ot es nem tudom melyik paszta jobb a gyari vagy EZ..Elore is koszi a segitseget..
-
butcher eu
senior tag
hali valaki
a TX amd-s verziójára rá lehet tenni a TX2 inteles lefogatóját, vagy kell vennem egy komplett TX2-t?
-
pappen
tag
válasz
butcher eu #1717 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy akkor Te a sima TX AMD-s verzióját vetted?
Egyébként nekem megvannak a TX2-m inteles lefogatói, nem használom, és nem is szeretném. Írj pü-t ha érdekel.
s7evcsenko: A régi TX-nek van AMD-s, és INTEL-es verziója. A TX2 univerzális.
Üdv.
-
válasz
butcher eu #1717 üzenetére
Szerintem azt nem lehet cserélni!
Van külön amd és intel kivitel! -
butcher eu
senior tag
szia mindenki
szükségem lenne nekem egy hyper TX2 inteles lefogatására, mert amikor én vettem az AMD-mre, nem kaptam hozzá gyárilag intelest.
Ha valaki tud segíteni, keressen legyen szíves.
-
pitman
őstag
válasz
s7evcsenko #1712 üzenetére
Nálam alapon 39 fok 850-900-as fordulat mellett. Terhelve 50.
-
Neoteric
addikt
szerintetek egy tx2, ds3r ben egy e8200-at, mennyire visz el 30dB alatt? szal hány ghzig lehetne húzni kb h még hangja ne nagyon legyen és a hőfok 50fölé nagyon ne menjen
-
-
pitman
őstag
válasz
s7evcsenko #1710 üzenetére
Mind üresjáratban, mind terhelve ugyanez a helyzet.
-
-
pitman
őstag
válasz
s7evcsenko #1708 üzenetére
Nálam a maximális fordulat és a 850-re leszabályozott között 4 fok az eltérés. Ezt nem nevezném túl nagy különbségnek. Hangban viszont jelentős a változás.
-
-
-
Toika
tag
Igen, így sikerült nekem is megoldanom. A felrakás pedig nagyon egyszerűen ment. (kopp-kopp) Kipattuntott a pöcköket az oldalán és szépen lejött a burkolat. Ezek után simán beugrottak a helyükre a lábak. Most pedig gyönyörűen hűt! Orthosban is csak 47fok volt, alapból pedig 30 fok.
-
Esmein
nagyúr
DS3-ason pedig úgy tudom nem szabályozható, viszont ha a sys_fan-ra dugod, akkor csak 1400-at fog pörögni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Parfüm topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest