- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
aliasHydrO #2099 üzenetére
elhiszem
hajrá
-
tresh
veterán
válasz
aliasHydrO #2097 üzenetére
Hát én nem tudom az én procim ilyen hűvös lenne?
ezek az értékek nagyon durvák vagy is szerintem...nálam nagyon csendbe és jól hűt a cucc [nalam így muzsikál]
-
aliasHydrO
csendes tag
Hát azt nem tom hogy megy...
De itt láttam nagyobb tuningal is kisebb hőfokot. igaz hogy a ház nyitott és nincs benne venti de még rendes házra nem volt pénz... lehet az miatt van, de a szobába van 25'C akkor is durva... Most alapórajelen c1e, eist el idle: 48 full: 55 Nagyon érdekesek ezek a programot ha a tj maxon változtatunk nagyban lehet befolyásolni mindent.
-
aliasHydrO
csendes tag
hali!
Tegnap jött meg az új alaplap és proci. Felraktam a tx2-est noctua nt-h1 es pasztával.
És ezeket a eredményeket kaptam: [idle] [full]
Nem tudom mennyire reálisak. A venti szabályzást még nem oldottam meg.
Már leszedtem és újra pasztáztam, újra is felraktam biztosan jól, de hiába ugyan az. Próbáltam több programmal mérni, érdekes a core temp és a real temp közti +10'C eltérés.
Proci: e7200@3,2 Deszka: ep35-ds3 -
M@nH.
aktív tag
Még egy kérdés. nektek is remeg a proci hűtő ha rákapcsol egy kicsit? Mert ha odarakom a kezem akkor érzem hogy beremeg az egész (de csak egy kicsit)+ a gépházam is zörög tőle XD
-
sgergi
veterán
válasz
Zjunior #2085 üzenetére
Valószínűleg az a "gond", hogy a lapod addig nem kapcsolja be a ventit, amíg a proci egy bizonyos hőmérsékletet el nem ér. Meddig nem kapcsol be a venti? Csak bootolás után nem megy, vagy utána sem, mert elvileg, ha felmelegszik a proci bekapcsol. Próbáld ki, hogy elindítod a vindowst, a gépnek nem lesz baja, ha túlmelegszik, lekapcsol a proci.
-
Zjunior
veterán
Most vettem egy ilyen komoly nagyon szép és halk hűtőt, csak nem tudom használni, mert nem pörög be a ventije...
Ugye ez 3 tűs nem tudom hogy Biosban ez igényel vmiféle külön beállítást mert ha a gyári helyére bedugom akkor megse rezzen a venti.
Thx a választ!
-
M@nH.
aktív tag
OK thx
"Néhány intel lapra meg szinte alig lehet rátenni anélkül, hogy el ne törne a lap.
"
Jujj, ez durvaMég néhány 462-es amd hűtőnél volt olyan hogy bekellet neki szarni hogy beakadjon az a kis kampó és mikor sikerült hálát adtál az égnek hogy nem sarkaltad le a procit
-
M@nH.
aktív tag
Helosztok most vettem egy ilyen coolert és megvook elégedve vele. Halk is jól is mutat ott a gépben
jah és persze jól is hűti a cpu-t. Viszont amit furcsáltam az az hogy mikor ráhúztam a hűtést a kis karral(AMD-hez használom) akkor nem olyan hűde nagy erő kellett hogy fent legyen. Nem úgy mint a gyári hűtőnél hogy majdnem átszakadt már az alaplap is
Vagy ez normális?
szerk: jah TX2-est.
-
ePPer
csendes tag
Üdv! Egy tx2 beszerzésén gondolkozok de kéni némi konkrét segíccség!
Asus P5LD2 SE lapom van és egy p4 es 3ghz-s prescott procim.
Jobban hűtene mint a gyári cucc?
A szabályzás hogy lenne ezen a lapon?
előre is köszz! -
kem
addikt
Sziasztok!
Giga Ds3 lapon, egy E7200-as procira tettem egy ilyet.
Elég a gyári cucc, vagy cseréljek rajta pasztát?Felfűtve 49-50°C mindkét mag.
-
sgergi
veterán
válasz
BobChemistry #2070 üzenetére
Biztos, hogy jól van feltéve a tx2? ds3-ra sokszor nem akar rendesen felkattanni, nekem is volt már olyan, hogy azt hittem jól van fent, aztán ilyen magas hőmérsékleteket kaptam én is.
-
tresh
veterán
válasz
BobChemistry #2068 üzenetére
Az érdekes... ház mennyire szellőzik? ha oda teszed a hűtőre a kezed forró? mert ha nem akkor csak a szenzorok mérnek mást
alapon ,nem terhelve mennyi?realtempet probáltad?
-
tresh
veterán
válasz
BobChemistry #2066 üzenetére
realtemppel is mérd meg mit mutat ,a másik meg h huzva van a procid?mert ha nem akkor a feszből vissza kéne venni kicsit sok neki sztem az az 1.3v ha huzva is van akkor se ártana a feszből levenni..
Zjunior: nincs jobb ötletem mint h cseréld le a coolert rajta
vagy 12v -ot tadjál neki vmiről h akkor mit csinál
-
BobChemistry
őstag
hello
egy 6400-es proci esetében nem magas kicsit ez a hőmérséklet?
[link]
alapfeszen minden, alapórajelen, nincs húzva semmiarctic silver paszta, már 3adjára átkenve
- vagy nem fekszik fel a hűtő (ennek ellenére nem lötyög, fixen a helyén van...)
- rosszul mér az everest és a core temp is
- valami más lehetőség? -
tresh
veterán
válasz
Zjunior #2062 üzenetére
Igen mert ez nem PWM es a hűtő azé 3as a csatija
ha jó helyre dugod tuti menni kell
esetleg üresbe probáld ki a ventit mit csinál bár amugy kétlem h az adta volna meg magát főleg ha új..:S[ide dugtad a ventit így ahogy jelöltem?]
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Szenvedek ezzel a Cooler MAster TX2 vel mint állat!
Sehogy se megy fel!
Hogy a bajba kell lefogatni ezzel a szarral amit adtak hozzá
!
Szereltem már fel nem egy CPU Hűtőt de nem tudom eccerűen feltolni?!!...
A Lefogató vasat nemom hogyan kell rárakni
ELőre is Thx
-
tresh
veterán
válasz
d@minator #2055 üzenetére
Igen közben én is rájöttem h PWM-es volt a régi ez meg nem, de hát ez legyen a legnagyobb gondom
Viszont a hőfokok minden téren megleptek ugyanis gyárival se voltak melegek de evvel a hűtővel nagyon komoly mondjuk lehet a plusz 3 venti a házban is rá tesz egy lapáttal de nem hinném h ennyit
-
d@minator
addikt
Valószínüleg a gyári venti PWM-es volt a TX2-jé meg nem. Nekem P35C-DS3R lapom volt az szabályozta mindkét fajta ventit. Aztán hozzátettek egy E betüt (EP35C) innentől kezve ez nem működik. De ezt pletyka szinten hallottam a Giga P35 topikban kellene megkérdezni.
A P35C úgy szabályozta, hogy a BIOS-ban PWM-ről át kellett állítani Voltage-ra a venti vezérlést és úgy rendesen működött a TX2.A másik a hőfok kérdés. Én mindig a mag hőmérsékleteket nézem, mert ugye az a lényeg. (1.mag, 2.mag) te viszont a CPU értéket. Utóbbit a CPU alatt lévő érzékelő méri ha jól tudom. De most elkondolkodtam, hogy emberkék itt melyik értékeket adják meg.
Nálam a CPU 1 vagy 2 fokkal alacsonyabb a két magnál nálad viszont 16-18 fokkal.
Alapjáraton neked az nagyon magas főleg ha azt nézem, hogy a tied egy 45nm-es az enyémnél kisebb fogyasztású proci és a hűtőd is fullon megy.
Majd én is megnézem ha lesz időm 3200MHz-en és 1800-as fordulaton. -
d@minator
addikt
Köszi, hogy utánanéztél. Lehet, hogy én is kipróbálom.
Egyébként nekem szabályozta az alaplap, mert a CHA_FAN1-re dugtam és 60%-ra levettem biosban. Így 1350-től 1950-ig pörgött terheléstől függően 2800MHz-nél. De az nekem hangos volt.
Most levettem 2600MHz-re és csak 5V-ot kap a tápból. Így orthossal terhelve 65fok.
IDLE-ben 1950MHz-en megy (internethez elég) és 37-40fok.
tresh: mekkora fordulatnál? vagy ennyire hüvös a 45nm-es 8xxx-as sorozat? -
tresh
veterán
Beújítottam én is egy tx2-es ventit üresbe 28-29 fokon tartja a gépet szal jó kis cucc
terhelve is max 36 fok volt
ez jó hőfok ugye?
-
fody73
tag
Nem javult a hőmérséklet, viszont idáig a tx venti fullon pörgött de az intel pwm-es így csendesebb lett.
A biosban optimálra állítottam és így idle állapotban kb 1200-t pörög, terhelve pedig ennyit tud.
-
d@minator
addikt
Úgy nézem ugyanolyan konfigunk van...Az érdekelne, hogy hangosabb lett e gyári ventivel a TX2 és a BIOS, hogy van beállítva és mennyit forog IDLE állapotban a venti.
Most a TX2-t kisérleti jelleggel a táp +5V-os ágára kötöttem. Így 46 fok IDLE-ben de terhelve eléri a 65 fokot és nincs rajta a ház burkolata. -
fody73
tag
Sziasztok.
Ma nekem is megadta magát a venti. Az egyik lapát a tövénél majdnem végigrepedt,
,de sikerült megoldanom a problémát.Rápattintottam az intel gyári hűtőjéről a ventit a tx bordájára.
Most már legalább pwm-es lett.
Ja. És így is csak 37 fokos a 3.2 Ghz-re húzott 2140sm alapjáraton.
-
scream
veterán
azért hogy csak kicsit hajlítja elég túlzás...szegény alaplapom szinte eltörik
-
Hali!
Egy Cooler Master Hyper TX2 simán rámegy egy P35-DS3ra ugye? Nem akadályozza semmi? -
scream
veterán
válasz
Ladakiller #2027 üzenetére
Posta megoldható(budapestre)?
-
Ladakiller
csendes tag
Ha érdekel vkit, Debrecenben a Decomnál van polcon TX2-es. Br. 4360Ft.
-
scream
veterán
az előző az alapjáraton volt.
és itttvan töltésnél(szőrös fánk 1000x1000 8x 5 perc) : link
-
scream
veterán
-
sgergi
veterán
A wolfdale prociknak rossz a hőmérő szenzoruk, így nem lehet rá támaszkodni. Alapjáraton 60 fokos? Ha normálisan van rajta a hűtő (felment mind a 4 pöcök), akkor nem lehet ilyen meleg. A hőmérséklet emelkedik, ha terheled? A borda meleg? Ha nincs húzva, és nincs neki plusz fesz adva, akkor nem lehet gond.
-
scream
veterán
sziasztok!nekem egy olyan kérdésem lenne hogylehet-e hogy a TX2-es nemhűti rendesen a wolfdale-t?mert alapjáraton 60 fok körül van a proci(e8200).már kiporoltam,ujrapasztáztam,de semmi...még mindig 60 fokos...vagy ennek 60fokosnak kell lennie
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
A gondom a következő, a Hyper TX2 ventillátora 2 hét alatt megadta magát, letört a ventiből egy darab fogalmam sincs, hogy hogyan csak egyszer el kezdett zörögni, levettem az oldalát és csodálkozva néztem hogy ott ficereg egy nem kis darab a ventiből. Félek, hogy nem cserélik ki gariban, szerintetek...!? Járt már esetleg valaki így!?
-
Careesh
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne nem is 1
Kilátásban van egy E8400 proci. Ki tudná megmondani hogy ha alapon használnám akkor TX2-el
kb. mennyi lesz a hője? (azaz hány fokos)
Válaszokat ha lehet priviben köszi -
Hunter2
addikt
válasz
d@minator #2004 üzenetére
C1state bevan kapcsolva , de ha leterhelem és visszateszi teljes sebességre akkor sem viszi feljebb a fordulatszámot.Voltage opció van a lapomon, alapban úgy próbáltam, akkor is csak 500-on ment.
Most ráraktam egy zalmant azzal rendesen megy.Csak ugye a zalman 2x annyiba kerülne.(még nem vettem meg egyiket se, csak kipróbálásra van nálam) -
GreenBO
csendes tag
valakinek nincs véletlenül egy eladó
Cooler Master Hyper TX2
elöre is köszönöm -
d@minator
addikt
válasz
Hunter2 #2000 üzenetére
Most vagy be van kapcsolva pl. a C1state a BIOS-ban és a procid órajele leszabályozódik (bár akkor terhelve magasabb lenne a hőfok) vagy rossz a venti beállítás a BIOS-ban. A TX2 ugyanis nem PWM-es. Állítsd Voltage-ra ha van ilyen. Már nem emlékszem, hogy volt a P-35C lapomban.
-
total90
veterán
Hello!
Adott egy Intel Q6600-as proci,amit nem szándékozok tuningolni.Egy viszonylag jól szellőző házban kb. milyen hőfokokra számíthatok egy TX2-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged