Új hozzászólás Aktív témák

• Lazax

csendes tag

A hétvégén raktam össze a gépem ilyen hűtővel. Nagyon megszenvedtem vele. Az volt a jelenség, hogy bepattant a helyére, majd egyszercsak kiakadt az egyik pöcök - mindig ugyanaz. Kétszer levettem és újra feltettem - közben persze egyre jobban elmaszatolódott a paszta. Aztán rájöttem, hogy azért pattan ki mert az egyik lefogató láb talpa (az alaplapra felfekvő rész) nem vízszintes, és ha sikerül is bepattintani akkor is a deformáció miatt mindig kiakad. Miután egy fogóval víszintbe állítottam tökéletesen beakadt. Szóval felszerelés előtt jól nézzétek meg, hogy vízszintesek-e a leszorítók talpai, különben ki fog pattanni.

Másik tanulság, hogy a BIOS-ban Voltage Control-ra kell állítani a CPU-fan vezérlését. PWM-mel nem megy - azaz csak maximális sebességgel. Bár gondolom ez triviális a nálam olvasottabbaknak, csak lusta voltam végigolvasni a topikot. :)

Most olyan 37-40 C körül van a proci (2750-es 3360-on, 2.35V), és 1000 körül pörög a ventilátor. Amikor 1900-on pörgött, akkor azért már hallható volt.

Új hozzászólás Aktív témák