- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
Sajnos azokat nem nagyon ismerem, de én mindig is a legolcsóbb fehér pasztát használtam, és bőven elég volt. Igazából a nagynevű paszták is csak minimálisan számítanak, nem hiszem, hogy átlagembernek nagyon kellene. Ráadásul a sima fehér, legolcsóbb is jobb, mint a gyári, mert amit adtak az nagyon sűrű, emiatt nehéz szépen, vékonyan felkenni. Mindenképpen érdemes lenne új pasztát felkenni forgatáskor.
-
csdm
senior tag
Ahha. ÉS tudsz mondani norális pasztát? mert egyfogyott az, amit adtak hozzá. És godnolom kelleni fog új az elforgatás után. Vagy nem feltétlen?
-
sgergi
veterán
-
csdm
senior tag
Hali!
Tx3-at Gigabyte 770TA-UD3 lapban, hogy lehet elforgatni 90 fokkal? nekem most a táp felé fújja a meleget, ami nem a legjobb. -
apollo12
veterán
válasz
matthew95(2) #3394 üzenetére
én a hyper tx3 használom és meg vagyok elégedve 3.5ghz 4mag 1.41volt prime95 2óra 56Cfok gta4 4-6óra 50Cfok nagyon jó én a hyper tx3 mat ajánlom
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! Egy Athlon 620-at akarok felhúzni ~3,5Ghz-re, de ugye ahhot megfelelő hűtés is kellene! Ebben a 2 prociban gondolkodtam: ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO és a TX3! Sztetek melyik a jobb megoldás, hogy terhelés alatt se menjen a proci 60C felé?
-
apollo12
veterán
heló azt szeretném megkérdezni hogy van most egy amd phenom 2 x4 b50 procim ami 1.41volton 3500mhz megy és egy hyper tx3 hűtő van rajta és annyit szeretnék kérdezni érdemes e 2 db ventit rakni mert most van egy ami 3000rpm en megy érdemes e hátra berakni?? a másik szerintetek hátráltatja a hyper tx3-mat hogy ha 2 db venti van rajta az első 3000rpm megy a hátsó meg 1700rpm en jobban fog melegedni vagy jobban fog hűteni ??
-
sgergi
veterán
válasz
alibaba78 #3385 üzenetére
Ha a tápra kötöd, akkor semmilyen szabályzás nincs, ezt a módszert nagyon nem ajánlom. Ha alaplapra van kötve, akkor van 3 és 4 pines venti is. A 3 pinest feszültségszabályzással lehet szabályozni, ezt nem mindegyik lap tudja. A 4 pines ventik pwm szabályzásúak, ezt mindegyik lap tudja manapság, ez lenne a legjobb megoldás.
A lapod a 3 és 4 tűs ventiket is tudja szabályozni, biosban be kell állítani, hogy milyen ventit használsz (Pc health status/ cpu smart fan mode). Ettől függetlenül, ha teheted akkor 4 tűset vegyél (azt tuod a Giga prográmjával nagyon jól szabályozni, hogy mindig halk legyen a géped), ha nem, akkor a 3 tűs venti sem rossz, de azt nem tudod olyan jól állítani. -
alibaba78
őstag
Az sajnos lehetetlen, mert csak ez az egy fajta van itt. Lehet, akkor a zalman lesz. Giga p55-us3l lapom van. A molex 3 pin az nem ugyanaz, mint a 4 pines, csak 3-al?
mod: Hozzaertesem: 0. Tapra csatlakoztathato, fix sebessegu ventit vegyek, vagy olyat, amit az alaplapra tudok kotni? Bar azt is csak ventiszabalyzoval lehet befolyasolni, nem?
-
sgergi
veterán
válasz
alibaba78 #3382 üzenetére
A 90 és 92 mm-es venti nem két külön kategória, hanem ugyan az, csak valahol nem írják ki azt a 2 mm-t. Szerintem ezt a keretet hivatalos módon nem fogod tudni felrakni, csak házi módszerekkel. Az meg, hogy a 3 pines gond-e az attól függ, hogy milyen lapod van, és az hogyan tudja szabályozni a 3 pines ventiket. De szerintem jobban járnál, ha AC-től egy védőkeret nélküli pwm-es ventit választanál.
-
alibaba78
őstag
Sziasztok!
Nem kellett sokat visszaolvasnom ahhoz, hogy milyen masodlagos ventit erdemes rakni tx3-ra?! Tehat a kerdes: ezt fel tudom rakni? A vedokeret miatt nem tudom, hova lehet beakasztani a rogzitoket. Ezen kivul, ennek a csatija 3 pines molex. Az jo? Nem hasznalok ventiszabalyzot, egyelore.
mod: 90mm-es ventit is fel lehet rakni, vagy csak 92-es? Koszonom!
-
csdm
senior tag
Hali!
Most vettem egy TX3-at, AM 3-s lapom van, és a leírásban nem szerepel AM3 és a hozzá adott cuccok közül nem tudom melyiket kell majd használnom. Tudnátok segíteni? -
Fooler89
őstag
Hát én azt nem tudom, de még a hidegebb idők előtt kompresszorral tisztítottam ki a gépet.
Könnyű volt leszedni mivel egybe lejött az egészAmúgy teljesen leszigetelte a ventit. Most újra 40 fok körül mocorog a processzor. Előtte meg már 70foknál sípolt az alaplap.
TX2-nek cserélhető a ventije ha jól láttam. Hány centissel kell rá?
-
xmad
őstag
sziasztok!
Tuningon gondolkozok, vagy egy új erősebb proci vásárlásán.
most van a gépembe egy E2160 as proci ami 1,8ghz-n megy. érdemes lenne vennem rá egy ilyen cooler master hütőt és felhúzni kicsit az órajelét vagy inkább egy erősebb proci (E6500)-be kéne befeketetni? ti mit gondoltok ezzel a hütővel mennyire lehetne felhúzni egy E2160 at? akár feszültség emeléssel
-
Fooler89
őstag
Adott a konfig az adataimnál és az lenne a bajom, hogy 3ghzn teljes terhelésnél 60fokos a proci. Alapfeszen természetesen.
Ez normális? Nekem magasnak tűnik. -
KukkSteve
senior tag
-
tatabánya
senior tag
na ezért használom én a TX3-t passzívban, az e5200 procimat alapon 38/32-ön tartja
-
KukkSteve
senior tag
Nekem is lenne egy TX3-am, a gondom hasonló mint az előző...Nekem a sebesség 2200RPm.Egy Asus m2n32 sli deluxe deszkám van.
Valaki valami progit, vagy bármely más megoldást tud mondani?
Köszi előre is -
sgergi
veterán
A venti nem tudja magát szabályozni, az alaplapnak kell. Sajnos a Gigabyte-nak nagyon gyenge a prociventi vezérlése ezekben a lapokban. A megoldás, hogy pl. felrakod a Gigabyte EasyTune nevezetű progiját, és azzal szabályzol. Azzal 1000 körülire (sőt, az alá is) le lehet venni a fordulatot, és úgy már nincs hangja. Nekem is azzal van 1100-ra szabályozva.
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Néhány órája applikáltam kis drága TX3-at a gépembe és máris gondom van vele :S
Valamiért 1500-1600-as fordulat felett van nála az "alapjárat" amivel már kifejezetten hangos, és marhára nem értem hogy miért?? Leírás szerint 800rpm-en is tudna pörögni, és tekintettel arra hogy a proci burkolata 25°C a magok pedig 43°C-osak, ezt meg is tehetné... Indokolatlanul gyorsan megy és zavar a hangja...
A gyári coolert tökéletesen szabályozta az alaplap (EP35-DS3), nem pörgette feleslegesen gyorsan... Lehet ezzel valamit kezdeni?
Kipróbáltam hogy BIOS-ban kikapcsolom a venti szabályzást, hátha majd szabályozza önmagát, ekkor felugrott 3000rpm-re és olyan hangja lett mint egy csapágyas kávédarálónak
Pedig csupa jókat hallottam erről a hűtőről...
-
bognar110
őstag
Hellosztok cooler master hyper tx2 re lehet rakni más ventilátort kétoldalra ??
-
copass
veterán
válasz
#98593280 #3350 üzenetére
én megtákoltam: kivágtam a 9centis belsejét és simán ráragasztottam a 12es ventit, persze eltolva, mert tengelybe rakva nem fér be a memóriától.
itt jól látszik
nem sok hely van. -
dokee78
félisten
Mutassatok már egy linket ahol lehet venni plussz ventit a TX3-ra.
-
dokee78
félisten
Figyeljetek már!
Ez a típus van a TX3-on? -
sgergi
veterán
válasz
#98593280 #3343 üzenetére
Arctic cooling annyira nem rossz választás, mert nem számít olyan sokat a bordának a légszállítás. Tehát a kicsit kisebb légszállítás miatt alig fog emelkedni a hőmérséklet. De ezt, ha most egy kicsit leszabályzod, akkor ki tudod kísérletezni, hogy mennyit számít.
Esetleg olyan lehet még csinálni, ha van elég helyed, hogy veszel egy 9->12cm-es átalakító elemet, és ráteszel egy 12cm-es ventit, mert akkor teljesen halk is lehet. -
törölt tag
Üdv! Szerintetek mire lehetne kicserélni a TX3 gyári ventijét, hogy halkabb legyen? Szoktam ugyan szoftverből szabályozni, de ha játék vagy egyéb húzosabb progi alatt jól le van terheve, 2000 rpm felett már van hangja.
Mi jöhetne szóba? PWM-es kell ugye. Coolink 9 centise úgy tudom éppen nem a legjobb, AC-k meg légszállításban nem az igazik, Noctua-t már nem akarok, az elég drága, Englide-nak meg nincs PWM-.es ventije, mit vegyek rá?
-
DaWehun
tag
hali,
kicsit aggodva néztem, hogy a core 2 duo e6420-am 3Ghz-en orthossal terhelve 59°C 1.425V feszültségen. alaplapom abit ib 9 , a ház pedig http://gamesreloaded.uw.hu/aerocool1.jpg
van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? -
-
Viper26
nagyúr
Nekem egy X2 5600+ van, a TX3 alaphelyzetben 40-41 fokon tartja 1500-as fordulaton.Terhelés mellett 55-56 fokig megy fel, a fordulat ilyenkor 2000 környékén van.
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
elfelejtette #3336 üzenetére
Értem. A háza nem valami jó. Nincs benne 12cm házventi, és úgy használja hogy leszedi a ház oldalát..pár fokot ér..Mondtam neki hogy ruházzon be egy normális házba
lehet kevésbe lesznek porosak az alkatrészek
Azt mondta majd
A procija viszont bios 1,2v-ra(cpuz 1,16v) téve viszi/vitte a 3Ghz-et valszeg még töbet is, de pl orthos alatt felment 70 fokra gyári hűtővel..hm mondom itt valami nem jó. A paszta az ezüstde nekem is volt e5200-am és ez a paszta de nem volt ilyen sok..De most az e8400-at is ezzel pasztáztam és jók a hőfokok(idle 40 load 50) viszont ez TX2-vel 1000 fordulaton.
kössz a helpet üdv! -
elfelejtette
veterán
válasz
sid.:Rc211v #3335 üzenetére
Hy!
Be lehet állítani, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fordulatszámon menjen a venti. Ha megfelelő a ház szellőzése, és jó a pasztázás (mert ugye ezek a feltételei a jó hűtésnek), akkor lehetséges, hogy úgy is jól tudja hűteni a procit, hogy a fordulatszám nem megy 1500rpm fölé. És ha esetleg még a proci feszt is lejjebb tudjátok szorítani, akkor már jó eséllyel be tudjátok lőni a TX3-at egy lassabb fordulatú üzemmódra.
Üdv. -
sid.:Rc211v
őstag
Hi all. Egy haver szeretné cserélni az e5200-on a gyári hűtést. TX3-mat javasoltam neki. Úgy tudom pwm szabályzású venti van rajta, tehát automatikusan szabályozza a venti fordulatát. Megnéztem a coolermaster honlapján az adatait és látom hogy 800-2800 rpm között szabályozódik a ventije..Akkor ez most azt jelenti hogy ha terhelve van neki a proci, akkor a venti egyből 2800-ra kapcsol vagy annak függvényében emeli a fordulatot ahogy melegszik a proci, és mondjuk egy e5200 esetében nem valószínű hogy akár a 2000-ret is eléri. Vagy pl az 1500-at.Világosítsatok fel légyszives !.Mert a 2800-as fordulat az eléggé hülyeség szvsz.
Bár igaz hogy 3ghz-re akarjuk majd belőni. Nem akarom hogy utána nekem magyarázzon hogy hangos a hűtő
köszi a választ üdv! -
xAttilax
őstag
lett egy 4 magos phenom 925 és a TX3 nem igazán bírja..... éppen 60 alatt tudjta tartani pedig nincs húzva és még alufesszeltem is
raktam rá egy 2. ventit 1900 RPM-el de az se segít nagyon
-
Viper26
nagyúr
Hmm...ötletem sincs hogyan kellene átállítani rivatunerben a venti fordulatát...set value 1 vagy set value 0.Nagyjából ennyi lehetőség van.
-
Viper26
nagyúr
Háháá....kiderült hogy nem a TX3 hangos...
Hanem a 9800 GT hűtése, azzal meg nem sokat lehet csinálni... -
norbi0401
tag
Sziasztok
Mai nap vettem egy ilyen coolert, de a ventilátor nem hajlandó megmozdulni.
60 fokig terheltem a processzort és akkor sem indult el.
Mi lehet a hiba?
Lehet gyárilag hibás a ventilátor, a cpu fan-ra rádugtam mielőtt valaki megkérdezné.
Köszi szépen előre is a segítségeteket. -
D@ni88
addikt
Hello, nincs olyan aki Kecskeméti, és Van fölösbe egy AM2es lefogatója a hypertx2höz?
elhagytam az enyém...
-
Viper26
nagyúr
válasz
elfelejtette #3312 üzenetére
Rendben, csak egy ötlet volt, majd persze figyelni kell hogyan alakul a hőmérséklet, az is lehet ha a házban lévő ventit visszakötöm, a jobb lesz a hűtés a zárt házon belül, szóval ebben lehet valami.
-
Viper26
nagyúr
Átmeneti megoldásként kilőttem a ház ventit, máris csendesebb a gép, így annyira nem számít mennyit forog a TX3.
-
sgergi
veterán
válasz
Reynoldss #3305 üzenetére
9,2-es ventik mennek pont rá a bordára, a 12-es lelóg róla, de akár az is felrakható. Egyébként túl sokat hőmérsékletben nem nyersz a 2 ventivel, a procid nem lesz sokkal hidegebb.
A felrakásra pedig vedd elő a kreatív oldaladat, hivatalosan tudtommal nincs rá semmilyen keret hivatalosan, amivel fel lehet tenni a 2. ventit. (a tx3-ra alapból 2 venti rakható) A legegyszerűbb, ha fogysz egy vékonyabb drótot, és simán rádrótozod a bordára. De sok mindent ki lehet találni.
Az első ventit szoknya nélkül hogy tetted fel? -
Reynoldss
csendes tag
Hello mindenkinek!
Segítségeteket kérném nem rég szereztem egy cooler master hyper tx 2
rászeretnék rakni + még egy hűtőt szokny már nincs rajta!
Mekkora és hogyan rakjam rá a még egy plusz hűtőt?
Mert tálam tesztekben hogy lehet rá rakni még egyet csak nem tudom hogyan!Elöre is köszönöm a segítségeteket
-
gabber9511
csendes tag
igen valszeg, nálam a CORE-k (magok) nem nagyon mennek 50fok fölé akámilyen játékkal nyomom GTA4 vagy arma 2 akkor is 50c alatt van nálam múltkor 2400-on pörgött mikor a biosban néztük de mikor jáccok hallom hogy felpörög tuti hogy arra törekedik hogy ne nagyon menjen 50c fölé cpu mag(jai)
-
Viper26
nagyúr
Ma észrevettem valamit.A TX3 terhelés mellett sem forog 1500-nál többet, igaz a proci nem is éri el a megadott 55 fokot..A fordulat meg alapjáraton sem kevesebb.Talán valami nem stimmel BIOS-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged