Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5251) DeFranco válasza Tim82 (#5250) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A logisztikáról mi gondoskodunk ;]

(#5252) Magnum_ válasza Tim82 (#5250) üzenetére


Magnum_
nagyúr

ha öngyilkos lett, a pénisze körül mit keresett a kötél?

I humbly and respectfully decline™

(#5253) Agostino


Agostino
addikt

5215 / 5216 - engem imádnátok, irodista vagyok és részben hr-es :K

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#5254) Huma válasza Agostino (#5253) üzenetére


Huma
addikt

Hallod Saint_?
Te hozd a benzint, én keresek gyufát. ;]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5255) Melack válasza Magnum_ (#5252) üzenetére


Melack
veterán

Neki mindkettő eszét él kellett zárni az oxigéntől? :)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#5256) DeFranco


DeFranco
nagyúr

vajon ha a tarkómon függőleges csíkban hasító fájdalmat érzek, és éreztem ilyet 3 napja és 4 napja is, akkor fogok én még idén agyvérzést kapni, vagy még megúszom egy darabig?

(#5257) macilaci78 válasza DeFranco (#5256) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ne offold szét a topikot! ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#5258) DeFranco válasza macilaci78 (#5257) üzenetére


DeFranco
nagyúr

erre a pár órára már nem mindegy? :D

(#5259) Mercutio_ válasza Magnum_ (#5230) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez a KK-s dolog csak azt zavarja, akinek nincs hitele, mivel hitel esetén úgyis a bank az első, és csak ha marad pénz, akkor jöhetnek a többiek :(((
Valamint asszem 1/2 év vagy valamennyi idő után elévül(?) a KK-tartozásos bejegyzés :F

Szerk.: Ja, meg KK-s széljegy mellett is el lehet adni a lakást asszem és ha a régi tulaj az adásvételiben kijelenti, hogy rendezi a tartozást az újtól nem lehet követelni:Y

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5260) Magnum_ válasza Mercutio_ (#5259) üzenetére


Magnum_
nagyúr

eladni el lehet, és igen, van sorrend, de én szeretem, ha a teherlapja tiszta egy ingatlannak.. széljegy az elintézésig van, utána ez a bejegyzés a teherlapra kerül... kk nem évül el fél év alatt.. pénzkövetelés 5 év alatt évül el, kivéve, ha vlami nem akasztja meg idő közben, pl. felszólító levél, vh jog bejegyzés, stb..

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#5261) DeFranco válasza Magnum_ (#5260) üzenetére


DeFranco
nagyúr

és mi van, ha mondjuk... á, bár ez lehet hülyeség, nem tudom... de mégis... mi van ha... mondjuk befizeted az a k. közös költséget? vagy ez hülyeség? azt nem kell befizetni?

(#5262) Magnum_ válasza DeFranco (#5261) üzenetére


Magnum_
nagyúr

ezt most nem értem...

a közös költséget be kell fizetni... azzal kezdtem pár hsz.-el feljebb, hogy lehetőleg még azzal se tartozzatok.. :-))

I humbly and respectfully decline™

(#5263) DeFranco válasza Magnum_ (#5262) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jó, de ha be van fizetve, akkor meg nem kerül rovás a széljegyre...

viszont azt, hogy be lehet jegyeztetni a tulajdoni lapra, azt én nagyon is jó dolognak tartom, nagyon sok ház nagyon sok értelmes és hasznos beruházása bukik azon, hogy pár lakónak százezres-milliós nagyságrendű kk tartozása van, amit végül a többiek fognak zsebből kifizetni.

(#5264) Magnum_ válasza DeFranco (#5263) üzenetére


Magnum_
nagyúr

nyilván, ha be van fizetve, azaz nincs tartozás, akkor nem lehet végrehajtási jogot bejegyeztetni vagybármi egyéb behajtási cselekményt foganatosítani :D de szélhegy került a tulajdoni lapra, ami jelzi, hogy majd valamelyik részre valami bejegyzés fog kerülni.. tehát nem rovás a széljegyen, hanem maga a széljegy a "rovás".

igazából lehetőség van arra, hogy két hónap után rverje a társasház kezelő a tulajdoni lapra, de nem szokták... nekem 1 éve ilyenkor, amikor nagyon meg voltam csúszva (csak a bulik, stb),elfelejtettem befizetni 3 hónapot kb.. még csak nem is szóltak.. aztán amikor észrevettem, gyorsan pótoltam. igaz, az szar hónap volt :DDD (magas a közös ktsg nálam..)

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#5265) Tim82 válasza Magnum_ (#5264) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nekem a vízdíjról meg közösköltség hátralékról karácsony után szóltak, akkor úgy egyben nem volt kellemes 40k-t elutalni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#5266) radi8tor válasza Magnum_ (#5264) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kösz hogy szóltál, most ránéztem én is. :R

⭐ Stella

(#5267) Magnum_ válasza Tim82 (#5265) üzenetére


Magnum_
nagyúr

igen, ugyanerre gondoltam, hogy egyben befizetni, karácsony körül pláne klassz.. :U bár ha kétszer ennyit keresnék, mint amennyit kerestem a legutolsó helyemen, akkor pont nem okozna gondot... és akkor még nem is vagyok nagyon nagyravágyó... :U

I humbly and respectfully decline™

(#5268) DeFranco válasza Tim82 (#5265) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szomszédasszony nyitva hagyta a csapot.

a pikáns a történetben az, hogy évek óta nem lakik a lakásban senki, nem is látogatja senki a lakást, tök üres, ott van mellettünk, mi 4 éve lakunk itt, azóta a nőt egyszer láttuk három éve amikor a gázcsövet cserélték a házban és otthon kellett lenni.

kicsit sok lett a főmérő számla, hát elkezdett nyomozni a közös képet viselő, és kisakkozták, hogy szomszédasszonynál nem stimmel a dokument. matt.

felhívták, nyitna tán ajtót, kukucskálnának tán be, hogy mi folyik itt. hát egy kádtöltő csap valahogy megnyílt vagy nyitva maradt, a lényeg az, hogy effektív folyt belőle a víz, egyenesen a lefolyóba, ezért is nem tűnt fel eddig, mert nem áztatott el senkit.

gyorsan összevetették a lejelentett (mindig 0 fogyasztás lett jelentve ugye, hiszen nem lakik senki) meg a valós óraállást, lett egy laza 910 m3-es különbség.

lehet szorozni mennyivel tartozik a háznak (a nagy óra oda számláz, nálunk nissan almérő van) vagy a díjbeszedőnek (ha érdekli a téma, bár nem kötelessége érdekelni) a kedves szomszédasszony ;)

[ Szerkesztve ]

(#5269) Mercutio_ válasza Magnum_ (#5264) üzenetére


Mercutio_
félisten

Általában KK úgy megy, hogy ha meghaladja az elmaradás a 3 hónapot megy egy tértivevényes felszólítás + közös képviselő személyesen is nyilatkoztatja a lakót, hogy ugyan óhajt-e kiegyenlíteni, esetleg részletfizetési megállapodást kötni a házzal, mert különben végrehajtást kezdeményez a megbízott ügyvéd és/valamint széljegy bejegyzést.
Az a gáz, hogy ha rutinos tartozás felhalmoz, akkor nyilatkozik, hogy semmilyen ingóság nem az övé, az az élettársa/ismerőse/anyámkínja tulajdona. A lakásra meg általában ilyen kis összegnél nincs árverezés ha jól tudom (lletve gyakran banki hitel van rajta, és maga a bank, mint első a sorban vétózza meg, mert neki nem érdeke)
Aztán van a még rutinosabb, aki eladta a lakást papíron egy utolérhetetlen személynek és lobogtat egy bérleti szerződést, hogy ő ott csak bérlő, a tulajt bactassák, ne őt :Y

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5270) etejedu


etejedu
őstag

Na hogy témázzunk egy kicsit:
Kinéztem egy házikót (házrészt) közel a fővároshoz.
Osztatlan közös tulajdonú tégla építésű cs. ház--> 4 lakás. Falszomszédok mint egy sorház esetében.
Külön szolgalmi út vezet a lakások előtt. Minden közmű külön bevezetve, ezért is van pl a gázműveknek bejárási joga a szolgalmi útra. Csak az elővásárlási jog lemondónyilatkozatát kellene megvárni, ennyivel lenne hosszabb az ügyintézés (állítólag). Minden lakás előkertes fallal elválasztva egymástól, de legalábbis amit én néztem azzal van. Jelzálog van a lakásra ez kb az ingatlan értékének (vagy amennyiért árulja) kb 15 %-a. 1 tulajé a lakás. pofás, jó állapotú 2 szintes családi fészek. Csak egy tisztasági festés kellene. Ja persze a tulaj most javíttatja meg a kombicirkót ergo az már nem az én költségem lenne . Fiatal diákok bérlik. Bank bevonásával tervezném megvenni. (Hitellel b@meg igen azzal!)
Bank mond erre áment? Hogyan szervezi ki a tartozását? Én ugyanis addig nem adok előleget/önrészt (illetve szépen az ügyvédemnél tartom letétbe) amíg a bank nem mondja azt hogy, oké. Vagy már eleve fosmacerás és inkább keressek mást? Télleg' nagyon tetszik és ennyiért BP. nem kapok max. lepukkantat. És akkor még ott a 2 szint meg kert meg csend meg hegyek stb. Ja még egy fontos milyen kk terhel egy ilyen osztatlan k. tulajdonú ingatlant? Ők azt modták semmi. De persze ha a kapu beszarik ami ugye közös...?

[ Szerkesztve ]

(#5271) Huma válasza DeFranco (#5268) üzenetére


Huma
addikt

Szerintem úgy lenne igazságos ha a ház benyelné tartozást. Egymás közt szétosztva nem nagy összegről van szó. Egy embernek viszont sok az a kb 200e Ft.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5272) DeFranco válasza etejedu (#5270) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi a kérdés pontosan?

(#5273) etejedu válasza DeFranco (#5272) üzenetére


etejedu
őstag

Bank mond erre áment? Hogyan szervezi ki a tartozását?

Vagy már eleve fosmacerás és inkább keressek mást?
...milyen kk terhel egy ilyen osztatlan k. tulajdonú ingatlant?

(#5274) Magnum_ válasza Mercutio_ (#5269) üzenetére


Magnum_
nagyúr

nem széljegy bejegyzést kezdeményez, hanem végrehajtási jog bejegyzést, de igen. a széljegy valaminek az elintézésének szükségességét mutatja, akár több széljegy is lehet, ami a sorrendet állítja fel elintézésig. csakhogy tiszta legyen.

egyébként nem szoktak 2-3-6 havi elmaradt közös ktsg-re végrehajtást kezdeményezni nyilván, nem áll arányban. csak bejegyzik a jogot, ha úgy van. utolérhetetlen személnyek "papíron eladni" a lakást nem érdemes, hiszen be kell jegyeztetni a földhivatalnál, a szerződésnek sok feltételnek meg kell felelnie, hogy érvényes legyen és a földhivatal bejegyezze, utána a nav ugyis megkeresi az új tulajt illeték megfizetése miatt, stb, stb... a szerződést kötő ügyvédnek is van felelőssége, hiszen ingatlan adásvétel esetén mindkét felet képviseli, meg kell győződni a felek személyazonossgáról, stb stb, órákig lehetne írni még erről..

I humbly and respectfully decline™

(#5275) Mercutio_ válasza etejedu (#5270) üzenetére


Mercutio_
félisten

Előbb gyűjtse be az elővásárlásról lemondó nyilatkozatokat, anélkül semmi, vagy az ügyvéd fogalmazza bele a szerződésbe, hogy a szerződés érvényességének/előlegfizetésnek ez feltétele (de ezt ő fogja tudni, ha ingatlan adás-vétellel foglalkozik).
A 15%-os dolog is dettó, az ügyévdnek képben kell(ene) lenni-e, mi ilyenkor a bankok eljárása, pl. a 2 bank rendezi egymás között és az eladó eleve ennyivel kevesebbet kap, a hitel lezárásának és egyéb járulékos költségeknek a rendezése is jó ha rögzítve ven, hogy ki állja, stb.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5276) DeFranco válasza etejedu (#5273) üzenetére


DeFranco
nagyúr

de mi? a szolgalmi jog, a hiteltartozás, a javított cirkó, az osztatlan közös tulajdon vagy a hegyek ami miatt aggódsz, hogy nem vehetsz a banknak egy lakást?

(#5277) Magnum_ válasza etejedu (#5273) üzenetére


Magnum_
nagyúr

osztatlan közös sz.pás... sose vennék olyan ingatlant.. csak a macera van vele tapasztalatom szerint....

felveszed a hitelt, maga a hitelezett ingatlan lenne fedezeti ingatlan. kifizeted az eldó bankja felé a hitelét (előtörlesztés/végtörlesztés, mittomén), aztán a maradékot az eladónak, HA odaadta a bank által kiálíltott jelzálog törlési engedélyt...

én így vettem a lakásom.. bank felé tartozott az eladó X millióval.. én utaltam a bank felé és persze sürgettem a csávót, hogy hozza a törlési engedélyt... azt követően kapta csak meg a fennmaradó pénzt a birtokba adással egyidejűleg..

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#5278) Mercutio_ válasza Magnum_ (#5274) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az utolérhetetlen személynek eladás megtörtént, konkrét eset, gondolom a járulékos költségeket figyelembevéve is megérte az ürgének, a vevő meg nyilván olyan alárendelt viszonyban van, hogy szükség esetén majd viszaveszi tőle a lakást. Nem a büntetlen előéletű típusról van szó ;)

Huma: "Lóf*szt mama", nehogy már más sz*pjon azért, mert a lakó felelőtlen volt :W így legalább megtanulja, hogy figyeljen oda, egyébként se hiszem, hogy aki megteheti, hogy évekig üresen tart egy lakást az ne tudná kicsengetni ezt a pénzt :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5279) föccer válasza etejedu (#5270) üzenetére


föccer
nagyúr

Ez úgy szokott menni, hogy a bank akkor rendezi a tulajdoni lapot, ha az adós kifizette az adósását. Ez úgy szokott történni, hogy úgy írjátok az adásvételit, hogy az előleg megegyezik a fennmaradó hiteltarzással és ennek elutalásától 30-60 nap áll az eladó rendelkezésére, hogy az ingatlant tehermentessé tegye. A te bankod addig nem fog neked pénzt adni (azaz az eladónak, mert az ő számlájára megy majd az utalás), maíg ő maga nem jegyzi be a jelzálogot, általában első helyen. Ezt viszont csak akkor tudja megtenni, hogy ha már nincs rajta más jelzálogjog. Tehát abban a 30-60 napba bele kell férni 2 banki és 2 földhivatali ügyintézés, 1 közjegyzői okirat elkészítése, aláírása és +1 ügyvédi szerződés aláírás és 2 átutalás. Általában bele szokott férni, de jó előre mindent leegyeztetni, hogy ne akarjon meg 1-2 hétre semmi.

A bank csak annyit néz, hogy mennyi a kereseted és mennyi a saját értékbecslője által leírt ingatlan érték (azaz az ebből számított Hitel bíráalti érték. Ha a fentiekkel az jön ki nekik, hogy vállalható a hitel kockázatuk, akkor megadják. Ha nem, akkor nem.

Kb ennyi a történet.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#5280) Magnum_ válasza Mercutio_ (#5278) üzenetére


Magnum_
nagyúr

akkor az ügyvédnek is bravó, aki ebben közreműködött.. már ha ügyvéd még. (nem szidni az ügyvédeket!!!!! csak van pár zugügyvéd sajnos.. :) )

I humbly and respectfully decline™

(#5281) DeFranco válasza DeFranco (#5268) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Amúgy a helyes megfejtés 610.000 Ft ;)

(#5282) Magnum_ válasza DeFranco (#5281) üzenetére


Magnum_
nagyúr

én se értem huma felvetését, hogy valaki tartozást miért más fizesse meg, plne ha nincs tartozás átváállals, kezesség, stb.. :-)))

I humbly and respectfully decline™

(#5283) DeFranco válasza Magnum_ (#5282) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Huma hülyeségeket beszél, hogy hergelje a népet, nem kell vele foglalkozni. Én sem teszem.

(#5284) Magnum_ válasza DeFranco (#5283) üzenetére


Magnum_
nagyúr

amúgy Mercutio--nak akartam válaszolni, de igazából mindegy :-)))

I humbly and respectfully decline™

(#5285) Huma válasza DeFranco (#5281) üzenetére


Huma
addikt

Ez az összeg mégis hogy jött ki? Nálatok bor folyik a csapokból, vagy mi?

Szerintem elnéztél valamit. 210 lesz az a 610.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5286) DeFranco válasza Magnum_ (#5284) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ja értem, szóval nem állsz szóba velem.

Semmi gond, jössz te is reggel 5-re, kötelet ne hagyd otthon.

(#5287) etejedu


etejedu
őstag

Ok, köszi a válaszokat!

(#5288) Magnum_ válasza Huma (#5285) üzenetére


Magnum_
nagyúr

nálam 600HUF 1m3 víz.

ott is annyi ezek szerint.

DeFranco: roger that!

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#5289) werszomjas válasza Huma (#5285) üzenetére


werszomjas
őstag

Nálunk víz+csatorna együtt 600 ft/m3

210? szép is lenne :)

[ Szerkesztve ]

üdv

(#5290) Huma


Huma
addikt

Ti a rózsadombon laktok?
No majd megnézem otthon hogy mennyibe kerül a víz.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5291) Magnum_


Magnum_
nagyúr

egy átlagos, fürdőkádban történő fürdéssel ( nem zuhany) kb mennyi víz fogy el?

I humbly and respectfully decline™

(#5292) etejedu válasza Magnum_ (#5291) üzenetére


etejedu
őstag

30-70 litér! Teccikérteni!
Méretfuggő, számold ki. mekkora akádad és abba mennyi köb illetve liter fér.

[ Szerkesztve ]

(#5293) Magnum_ válasza etejedu (#5292) üzenetére


Magnum_
nagyúr

akkor egy fürdés 42Ft-ba kerül 70literrel számolva?

kicsi a kádam, 150cm hosszú, klasszik. ami befér a klasszik panel fürdőbe.

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#5294) Huma válasza etejedu (#5292) üzenetére


Huma
addikt

Szerintem az a 30 nagyon kevés. A hetven már közelebb járhat a valósághoz, de szerintem még annál is több víz használódik el egy fürdés során. Már persze ha teleengeded a kádat.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5295) radi8tor válasza Magnum_ (#5293) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mosás még drágább. Oda olyan 100 liter megy el.

⭐ Stella

(#5296) Magnum_ válasza Huma (#5294) üzenetére


Magnum_
nagyúr

tele nem engedem, mert akkor kifut, ha belefekszem... kicsivel a fele fölött zárom el..

radi8tor: akkor hei 3 mosás az 180HUF, meg napi két fürdés, mondjuk 90, azaz kb 800Ft hetente, azaz mondjuk 3500Ft havonta a víz díj..

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#5297) werszomjas válasza Huma (#5290) üzenetére


werszomjas
őstag

9. kerület, nem érzem rózsadombnak :)

Debrecenben kertes házban meg 525ft/m3 volt, szóval ez az 500-600ft sztem mindenhol megvan.

Kérdezd majd meg anyáékat, mennyi a vízszámla nálatok, de vigyázz, azt általában 2 hónapra számlázzák :)
És ne csak a vizet nézd, csatorna díj is van hozzá.

üdv

(#5298) Huma válasza Magnum_ (#5296) üzenetére


Huma
addikt

Ha kicsivel fele fölött zárod el akkor az kb 80-100 liter.

(#5297) werszomjas:
Lehetséges, hogy a csatornadíjat nem számoltam bele. No, majd megkérdezem a mamámat.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5299) Tim82 válasza Magnum_ (#5267) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nálam az a gond, hogy mivel nem kapok elszámolást (illetve senki sem kap, nem kicsit van mindenki kiakadva a közös képviselőre), ezért megvárom, amíg szól, hogy tartozok ennyivel és ennyivel, akkor azt átutalom. Ez jelenleg kéthavonta történik meg.

A vízdíjat viszont mérőállás alapján mondja a közös képviselő, ezt meg kb. évente kétszer vagy háromszor teszi meg, így lett 40k belőle (kéthavi közösköltség kb. 16k, a többi vízdíj, előtte nyáron jutott eszébe utoljára megkérdezni).

A közösköltséggel többek között az a gondom, hogy ezt úgy szokták csinálni, hogy majd kapok valamikor tavasszal (!) egy papírt arról, hogy januártól ennyire meg ennyire emelkedett, visszamenőlegesen fizessek be ennyivel meg ennyivel többet.

Gáz a rendszer (meg valószínűleg csal a közös képviselő), de nem én leszek az, aki rajtakapja, nincsen erre különösebben energiám.

Mindennel együtt még így is jó vagyok, a rezsiköltségek (telefont, internetet nem számítva) még a téli hónapokban sem haladják az 50k-t, többek között azért, mert csak abban a szobában fűtök, ahol alszunk.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#5300) Magnum_ válasza Tim82 (#5299) üzenetére


Magnum_
nagyúr

nekem télen (internettel együtt) kb 50k a rezsim havonta. 50nm2...

I humbly and respectfully decline™

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.