Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Ezredes
őstag
válasz
molnarpeter #45996 üzenetére
Ismerős szerelőmhöz ment egy autó a tisztítás után levették a szívósort ugyan olyan retkes fos volt.... Le kell venni és úgy lehet tisztességesen megcsinálni a többi az humbug...
(#45993) PeterD_81
Igazából az N43 még szeret hajtókarcsapágyas is lenni. ( persze cserélni kell időben) Az egy újabb bonyolultabb motor NOX katalizátorral közvetlen befecskendezéssel ahol még a befecskendezők is szeretnek tönkre menni.
-
szimi57
őstag
Sziasztok. A Carbon Cleanerről valami infó?
-
PeterD_81
csendes tag
válasz
H.Ezredes #45992 üzenetére
Köszönöm a korrekt választ. Azt tudom, hogy a jövőre vonatkoztatva nem garancia. Csak szeretném majd elkerülni a nagyobb szívást... Ezért vásárlás előtt minden képpen megejtem az átvizsgáltatást majd. Egyébként a 320i E90 melyik motorral lenne szerencsésebb választás? N43, N45, N46?
-
H.Ezredes
őstag
válasz
PeterD_81 #45991 üzenetére
Az autó adott állapotát meg lehet mondani de az nem garancia arra,hogy később nem lehet vele probléma.... Egyébként az N46 pont egy gyenge motor nem is fogyaszt jól. Szoktunk vásárlás előtti átvizsgálást csinálni abban benne van a hibatárolók olvasása / élő adatok nézése , futómű / fék / lengéscsillapító ellenőrzése motortérebe szíjak / görgők szemrevételezése stb...
-
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje gondolkodom azon, hogy veszek egy BMW 320i E90 sedant. Visszaolvastam ezzel kapcsolatban a fórumban. Tudom, hogy nyűgös az N46 motor. Van aki nem ajánlja, van aki azt írta, hogy ha karban van tartva, akkor nem rossz motor. A kérdésem arra irányulna, hogy szakszervizes állapotfelmérés, motordiagnosztika során kiderülnének a hibák? Mennyire megbízható egy ilyen vásárlás előtti átvizsgálás? Nyilván az lenne a célom, hogy ne érjen meglepetés. Kaphatok valós képet egy autó állapotáról? Hagyatkozhatok az átvizsgálás eredményére? Előre is kösz az infót. Üdv. -
Xero
nagyúr
válasz
H.Ezredes #45977 üzenetére
Az E46-nál picit kevesebb olajjal és hidegen kevés gázzal indulva és hirtelen elvéve ütött egyet. Ha nagyobb gázt kapott semmi baja nem volt. Kb 1 percig csinálta nagy hidegben. Ugyan így limp-be dobta magát emelkedőn 4-ből 3-ba visszaváltásnál. Teljes mosással, teli töltettel semmi baja nem volt.
10 perc az röhejesen sok.
(#45984) Ck.: Nem nagy kaland, ha jó vagy abban amit csinálsz és az keresett, jövedelmező üzletág. Vagy elég egy nagy bevételt termelő vállalkozás, ahol kevés a költség és generálni kell. Lízingelsz pár komolyabb autót és megy szépen le az adóalap. Volt ismerősöm szomszédja, aki mindenféle tréningekkel, esemény szervezéssel foglalkozott. Nem nagyon keletkezett költsége, így 1-2 évente cserélte az autókat a családban.
De elég ha elmész Telkibe. Tele van relatív nagy halakkal. Mindennapos a Porsche, Lambo, Ferrari és egyéb 50+-os autó. A kedvencem kb 10 éve a kisboltnál a távol keleti 150 magas hölgy és a kisgyereke volt a fekete Murcielagoval. Alig bírt beszállni és alig bírt kiállni, de Lamboval megy a boltba azért is. -
Anubris
őstag
Amúgy tényleg off, de csak érdekességképpen.
Nemrég voltam Izraelben, amin meglepődtem, hogy Tel-Aviv, ami egy nagyon drága város, magasak a fizetések, tele IT meg más központokkal stb. Mégis alig látni jó autót. Szinte csak Kia (abból sem Stinger) és Hyundai autók mentek, még Lexus sem szaladgált az utakon. A kocsi színek is 90%-ban ez az alap fehér/koszos fehér. Akivel találkoztam az is, van 8 lakása ott, darabja 700.000 dollart ér, de Renault Megane autója van.
Míg nálunk sok ügyvéd, orvos ismerősömnek, függetlenül, hogy nem hú de gazdag emberek, (persze átlag magyar keresethez képest jól elvannak), de 20-30 milliós autókkal szaladgálnak meg milliós órákat viselnek. Mindenkinek más a fontos, más a mentalitása.
-
Anubris
őstag
válasz
FIREBLADE78 #45978 üzenetére
Egy kicsit tényleg fura, hogy most az új 3-as, 8-as, X5 kapott egy hasonló belső design-t és az 5-ös, X3 meg igaz picit korábban jöttek, de belsőleg meg inkább ők passzolnak egymáshoz.
Kíváncsi vagyok, hogy fog majd az új 4-es kinézni.Egyik ismerős vett most új 911-et a 440 F33 mellé. Kb ugyanilyen árban kapható, mint a 850i.
Lehet ha ennyit szándékoznék kocsira költeni én is inkább más márkát néznék, mert sokalnám az árkülönbözetet a 4-es és e között. -
Chris0321
veterán
válasz
H.Ezredes #45981 üzenetére
Jó de az állófűtés azt teljesen más ott maga a motor nem jár hanem a fűtés melegíti fel a vizet és az fűti fel az utasteret is. Ha viszont alapjáraton járatja valaki a motort akkor az terhelés nélkül lassabban melegszik plusz a motor olaj nem lesz üzemi hőfokon és a váltó és difi olaj attól nem lesz melegebb így így is úgy is finomabban kell hajtani csak a fűtés lesz használható plusz még a feleslegesen elhasznált üzemanyag a járatás miatt.
Plusz tudtommal nem egy nyugati országban még büntetik is azt aki 5-10 percig vagy tovább járatja az autóját melegítés céljából. -
H.Ezredes
őstag
válasz
GasBang #45979 üzenetére
Rá tudunk nézni ha akarod.
(#45980) Chris0321
Teljesen okés. Én mondjuk beállítom az állófűtést így reggel mikor beülök eleve már kellemes hőmérséklet van az utastérben illetve ha le van fagyva az szélvédő akkor már olvad lefelé. Indítás után meg kellemes hőmérsékletű levegőt fúj és sokkal-sokkal hamarabb be is melegszik.
-
Chris0321
veterán
válasz
KAMELOT #45976 üzenetére
Tudtommal az a rosszabbik választás, hogy ha egy helyben járatod a motort melegítésképp. Én garázsban parkolok, beindítom az autót és elsétálok kinyitni a kaput. Visszaséta, kiállok a kapu elé, becsukom majd indulok. Persze míg hideg a motor kerülöm az erős gyorsításokat és nem pörgetem de így sokkal hamarabb bemelegszik plusz nem csak a motor hanem minden.
-
GasBang
csendes tag
-
FIREBLADE78
addikt
-
H.Ezredes
őstag
válasz
KAMELOT #45967 üzenetére
Azért ez nem normális dolog akárhogy akarod mondani....
Egyébként találkoztam már ilyennel,hogy elmegy vészprogramba újraindítod és semmi probléma de azért nem ez a normális... Alap esetben ilyen hidegben beindítod az autót jár 1-2 percet és elindulsz az első pár váltás ilyen ( az enyémben is egyébként ) utána ahogy melegszik ez el is tűnik.
(#45971) 1audista
Persze. Keress meg privátban
(#45972) Czimby
Teljesen más befecskendezők illetve automata váltó esetén a gyengébb 6HP21 van a 6HP28 helyett
(#45973) CharlieDrop
F10-be a az N57 25-30D ugyan az viszont a váltó a 25D-n szintén a gyengébbik 8HP45 a 30D-n meg 8HP70
-
KAMELOT
titán
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #45973 üzenetére
Van a ház előtt egy feha m pakkos új 5 40i,az kell neked
-
Czimby
addikt
E60 525D LCI ahogy látom butított 530D, miben tér el a 30D-től, csak szoftver vagy valamit cserélni is kellene.
Vicces, hogy alig többért jóval fiatalabbakat kapni és végülis ugyanaz a motor ami ráadásul kisebb eséllyel van széthajtva, gondolom a váltó is örül a -100Nm-nek.
Off: Kinti autót le lehet úgy infózni mint most már idehaza?
-
1audista
újonc
Köszönöm a gyors válaszokat.
Dpf tisztításban tud valaki segíteni? Érdemes tisztítani vagy inkább iktassam ki?
Esetleg ezredes tudnál valami élérhetőséget küldeni? -
KAMELOT
titán
-
GasBang
csendes tag
Üdv
Adott egy BMW E91 320D M47, az lenne a probléma, hogy menet közben ha kidobom üresbe a semmiből leáll az autó. Az alapjárat stabil, menet közben is minden jó. Viszont néha indulásnál észre lehet venni, hogy kuplung elengedésére nagyon visszaesik a fordulat és leakar fulladni. Persze ekkor üresbe téve leáll a motor. Ezt a jelenséget nem mindig csinálja, valamikor teljesen jól működik az autó. -
KAMELOT
titán
válasz
1audista #45961 üzenetére
Ahogy Ezredes írja. Kicsit várni kell, hogy a váltóban az olaj felmelegedjen.
Én múltkor 3 hét után gyújtottam a kocsit, majd 5 perc után el si indultam. 500m megtétele után TRANSMISSION FAILSAFE. Majd leállítottam, kulcs ki majd be . Újra gyújtottam és hagytam melegedni legalább 10 percig a kocsit majd elindultam gond nélkül. -
-
H.Ezredes
őstag
válasz
1audista #45961 üzenetére
Semmi probléma. Ne várjad,hogy hideg olajjal úgy működjön mint üzemmeleg váltónál. Kell neki ,hogy elérjen bizonyos üzemi hőfokot mint ahogy a motornál is megvan ez.
(#45960) Vincsaba
Én nem látok itt akkor problémát de ha gondolod gyere el ránézünk.
Jó kis DPF takarítás 35D Brutálisan el volt dugulva alapjáraton ha már 10mbar-t eléri az ellennyomás akkor már dugulás van itt 70mbar volt alapjáraton. Takarítás után az elvárható értékek lettek
-
Xero
nagyúr
válasz
Czimby #45962 üzenetére
Kevesebbet futnak, többet költenek rájuk, jobban felszereltek, de drágábbak.
Itt érdemes nézelődni. -
Czimby
addikt
válasz
mr_kickass #45956 üzenetére
Kleineinzaigen-ről vettünk már tök jó áron Akrapovic rendszert S1000RR -re iszonyat korrekt eladótól.
De volt már, hogy majdnem átvertek, csak kiszimatoltam a simlit, utána meg jött is üzenet, hogy más userek feljelentették az eladót...Esetleg Svájci autót, hol lenne érdemes nézni, úgy hallottam ott jobb vételek vannak. (Lehet urban legend)
-
1audista
újonc
Sziasztok!
2007-es E90 325d boldog tulaja vagyok. Olyan problémám volna az autóval, hogy az automata váltóm hidegen csúsztatja a fokozatokat. Kb 1-2 km után tökéletes. hibakód nincs. Esetleg valakinek valami ötlete? A váltóolaj frissen cserélve. -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
2008-as E93-mam van 25D automata váltóval. Azt vettem észre, hogy 2-es fokozatban gyorsításkor olyan 1800rpm körül, így “megáll” a fordulatszám (tudom, hogy ez így nagyon furán hangzik, de nem tudnám máshogy megfogalmazni
).
Nézegettem YT-on videókat, és mondjuk, ha ezt megnézitek 1:55től, szintén ugyanezt csinálja.Akkor ez így lenne normális?
-
válasz
Czimby #45953 üzenetére
Én németből hoztam, a sharant meg osztrákból. Profi csapat intézte, én nem foglalkozok ezzel az üzlettel. Mondjuk barátom az egyik srác, tehát nem a lehúzásról volt szó.
Nem volt gond a km állással sehol, de nyilván észnél kell lenni. Csodák kint sincsenek, csak a magyarok fejében
)
-
Czimby
addikt
válasz
CharlieDrop #45955 üzenetére
"Ha 2006 előttit nézel, tehát nonFL verziót, lehetnek nagyon hülye meglepetések, ami az Accordnál hírből sincs, inkább nézz FL verziót, ha már..."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Mindenhol azt olvasom, hogy az FL előtti motorok a megbízhatóbbak, most akkor hogyisvan??? -
mr_kickass
tag
válasz
Czimby #45953 üzenetére
Osztrák, Német ahogy hallom esélytelen mert ha van valami jó vétel a helyi kisebbség azonnal lecsap rá, szóval mire te kiérsz már jóval többe fog kerülni kevesebb Km-el.
Hulyeseg. De az teny, hogy figyelned kell a piacot. Erdemes a mobile-t, Autoscout24-et es az eBay-Kleinanzeigent push notificationre allitani megfeleloen specifikalt keresesi parameterekkel, es ha valami jonak tunik, felvenni az eladoval a kapcsolatot (nemet nyelven).
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Czimby #45954 üzenetére
Szuper,
A 7g 2.0 szerintem súly/le arányba jobb.
A K20-s moci kevésbé nyűgös, mint a BMW 25i motorja, de a 30i már kellően nyomatékos tud lenni.Bár nem tudom, hogy Sport, Exec, vagy milyen a felszereltséged, de az Accord elég jól felszerelt tud lenni, mert csomagszintű volt az extralista, BMW-nél meg lehet sportülés mellé fapad kormány, meg ilyen hülyeségek. Viszont ha 4 elektromos ablak van benne, akkor az mind automata
Ha 2006 előttit nézel, tehát nonFL verziót, lehetnek nagyon hülye meglepetések, ami az Accordnál hírből sincs, inkább nézz FL verziót, ha már...
8g Accordnál ugyanaz a baj, mint minden 2010 körüli benzinesnél, szereti csipegetni az olajat és iszonyat nehéz (1700 kg mint egy 5er)
Kérdezz még ha gondolod, de csak privátba
-
Czimby
addikt
válasz
CharlieDrop #45952 üzenetére
Igen, 7g NonFL 2.0
Nézegetem a 8G Accordokat isMert egy ilyet azért el tudnék képzel, csak sajnos vakondhajtásos,
meg ha nem 0w-20al használták lehet spórolni a motorfelujításra. -
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla #45951 üzenetére
Hol érdemes nézelődni?
Osztrák, Német ahogy hallom esélytelen mert ha van valami jó vétel a helyi kisebbség azonnal lecsap rá, szóval mire te kiérsz már jóval többe fog kerülni kevesebb Km-el.
Haverom fiának a 335D Svájcból lett hozva, azóta szokott is behordani(igaz csak Németből) a srác kocsikat de Jazz-re van ráállva mert azt azonnal elviszik itthon.
Más kérdés, ez az interface jó valamire, meg tudom vele nézni vissza volt-e tekerve az óra?
Ha jól tudom a BMW több helyen is tárolja, motorvezérlő, műszerfal...Ja amúgy vicces, de melóban a BMW műszerfalakat gyártó gépeket javítom :-D Meg Audi, Merci, RR
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest