- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
G01 X3 Michelin Pilot Alpin 5 SUV RFT téli gumik voltak tavaly az autón, de most kellene cserélnem, viszont eddig bárhol próbáltam rendelni nincs valójában raktáron.
A sima személyautónak hirdetett gumik is jók lehetnek (Pirelli Winter Sottozero 3, Bridgestone Blizzak LM001) vagy csak az ilyen 4x4-ként jelölt abroncsok?
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
E92 325i N53B30-ba fagyállót kellett tennem, de csak a Shell kúton sikerült valami D-30 alu protect készrekevert fagyálló hűtőfolyadékot vennem.
Megfelelő ez bele? -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Ha tényleg volt egy nagyszervíz akkor miért sokallod? 2m körül indulnak ahogy látom ezek a dízelek, többségük 250-300k km-el.
Bár meglepődnék, ha ez nem lenne tekerve...
Lekérdezted már? Bár lehet sok infót nem találsz majd róla, mert a rendszámból ítélve nincs olyan régóta az országban.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Évente fizetendő kgfb díja eltörpül azok mellett a költségek mellett amibe egy BMW fenntartása kerül.
Nem ismerem az M motorkódot. De a benzines N-nél pl a négyhengeresek problémásabbak, cserébe még lassú és a fogyasztása sem sokkal kedvezőbb.
Nekem amúgy a 3000 cc benzin coupe B4-ben 40.000 volt most újrakötésnél. x3 3000 dízel meg 66k. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Szerintem a kutya nem foglalkozik azzal mit, hogyan szállítasz az autódban. Másrészt én sokszor azért nem házhozszállítással oldom meg a dolgokat, mert nincs időm megvárni mire kiszállítják az árut.
Media Marktban vettem az elmúlt hetekben gépeket. Egy vicc volt az egész. Ha online rendeled meg, tök mindegy hogy raktáron van 1 hét mire összerakják, ha átutalással akarsz fizetni akkor meg még 2-3 nap mire beérkezik nekik az összeg.
Ha azt mondod helyben kifizeted, csak szállítsák házhoz, akkor legkorábban másnap küldik ki az árut.De sok boltban nincs is lehetőség házhozszállításra. Én most építkezésen ezt megtapasztaltam. Mehettem el 2-3 40kg-os zsákokért, mert kiszállítás az nincs, a melós az úriember ő aztán nem bassza az idejét azzal, hogy elhozza nekem az árut, amelyik igen az elkér kb 7000-ret érte a többi díjon felül.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Bezol nem sóher, csak amikor az exe visszaadta neki a gyűrűt annyit mondott: "volt hozzá egy doboz is".
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Családban van egy 218i active tourer. Elég vegyes felszereltséggel: adaptív led fényszóró, sima ülés, sima automata klíma, adaptív futómű, kis navi.
Újonnan lett vásárolva. Teljesítménye sztem rendben van, de a Gran-hoz sztem kellene a 220i.
2 hibája volt eddig. Anyós ülésen az ülésfoglaltság jelző ment tönkre, ami tudjuk, hogy BMW-kre egyáltalán nem jellemző.
Illetve 70.000 km-nél a teljesítményből vett vissza egyszer, mert állítólag kevés volt benn az olaj. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
18i igen.
Azt mondták a kocsi úgy érzékelte, hogy kevés benne a motor olaj ezért visszavett a teljesítményből.
De megnézték és az olaj szint megfelelő.
Hibát törölték és azóta jó...... -
Anubris
őstag
Nah ilyet a Lada Granta biztos nem tud.
Jövünk ma haza egy 218i active tourerrel Szlovákiából mikor az út fele kapunk egy ilyen kiírást:120 km/h-nál gyorsabban nem enged menni a gép. Mire a szülővárosomba érünk már csak 80 km/h, ha nyomod neki a gázt csak bőg a motor, de nem megy gyorsabban.
Kíváncsi leszek mit mondanak majd a szervizbe.
78.000 km van a kocsiban.
-
Anubris
őstag
Kép alapján nincs benne.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Ha tempomattal csökkentem a sebességet akkor a féklámpák világítanak?
Hogyan működik az internet az autóban? Mert jönnek online hírek, de én nem fizetek ezért küldön a BMW-nek díjat. Vagy új kocsinál ez x évig ingyenes?
-
Anubris
őstag
És ha csak ritkán használnád nem lehet, hogy jobb egy egy hétvégére bérelni? Aztán akkor mindig lehet más fajtát kipróbálni.
-
Anubris
őstag
Milyen jellegű hétvégi autót szeretnél?
Cabrio-ból sokan esküsznek a S2000, Mazda MX5 párosokra. Ezek manuálisak.
De lehet túl öregnek találnád a belsőt + nem mindenki szereti ezeket az alacsony kocsikat.
Az amcsi verdák (Mustang, Challanger) automaták. Nekem mondjuk azok is elég puritánok. Talán még a Camaro az Opeles belső miatt egy fokkal jobb. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Nekem meg azt mondták a szervizbe, hogy menjek ki Ausztriába és ott tankoljak bele benzint.

Igaz a tied dízel, de hát vicc nah... -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Azt mondta nem cabrio, én Panamerára tippelek, de a Cayenne műszerfala is hasonló.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Ebben a méretben mindegyik kis autó olyan hasonlóan jellegtelen kívülről. Hyundai i30, de az új Merci A is.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Én 17es hagyományost használok télre, ég és föld a defektűrő és az RFT. Szétrázza a beled, a kocsit stb.
A téli hagyományossal tavaly kaptam defektet, beleállt valami vas darab, a gumi szervizig eltudtam jutni, aztán leeresztett. De pár ezer ft-ből megjavították és rendben van.
Defektűrővel volt barátnőm kapott egyszer defektet. 200 km-et ment vele ha jól emlékszem mielőtt leeresztett volna. Viszont azokat már nem javítják, ha defektet kap kuka. Aztán ő is hagyományost vett helyette. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Igazából mint kiderült semmi.

Parkolóból kilépve iszonyat hangokat hallatott az autó eleje. Nyikorgás a kerekeknél, mintha köszörülnél valamit.
Mondom mi van valamibe beleakadt az autó, de nem.
Felhívtam a BMW-t, kiküldtek egy srácot, hát nem tudja, be kéne menni a szervízbe vele, szerinte nem fog leesni a kerék, de lehet jobb lenne autómentővel bevinni.
Ok, aszisztenciát hív, 15 perc múlva kb már jöttek is, bevitték a szervízbe az autót, kb 2 órával később hívtak, hogy jöhetünk érte, egy kavics szorult be és az adta a hangot.
Szóval ingyen megoldódott, csak elment vele a fél nap. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
E92/93-ben is van.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Igaz az, hogy az útlevél helyettesíti a személyit igazoltatásnál belföldön is?
Lejárt a személyim és csak jövő héten akarok újat csináltatni. -
Anubris
őstag
Bemész egy szalonba a kiállított 0km-es vagy bemutató autókat sokkal olcsóbban ellehet vinni.
Épp tegnap előtt voltam benn. G30 14,5 körül volt kiállítva, pontos felszereltséget persze nem tudom, de mi is a G01-et valami 7 millió ft kedvezménnyel vettük tavaly, mert volt benne 2000 km, mint bemutató autó. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Cikk végén a hűtőfolyadék, nah nálunk a G01-ben is jelzi. 22k km van a kocsiban, nem tudom normális-e , hogy annyi idő alatt elfogyott. 1 litert töltöttünk utána, de még mindig jelzi, hogy nincs elég benne.
Az autó 2017 aug utáni gyártás.
-
Anubris
őstag
Köszi, megpróbáltam, de úgy néz ki a naviban kellett beállítani.
-
Anubris
őstag
Nekem is lenne egy kódolásos kérdésem. Pár hete megvolt a műszakim, de látom, hogy indításkor a kocsi továbbra is jelzi, hogy áprilisban esedékes lesz. Hogyan tudom ezt átállítani az új dátumra?
-
Anubris
őstag
Én korábban ezen néztem autókat és nem szokott a vin fent lenni, ha csak nem fotózták le a műszakin, de ez nem minden esetben történik meg.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
De jó, pont azért írta. Mann, Mahle/Knecht mind jó.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Nyári gumival kapcsolatban kérdeznék.
Most defektűrő Pirelli P Zero van a kocsin. Ezt tervezem hagyományosra cserélni.
Elöl 225/40-R18 hátul 255/35-R18 van.
Nézegettem összehasonlításokat, hogy váltsak-e vissza hátul 245/40-re de elvileg nem okozna nagy javulást. Árban meg nincs különösebb diffi a kettő között.Michelin Pilot Sport 4-et néztem ki.
Lenne még a Michelin Super Sport. Drágább, mint a PS4, viszont régebbi konstrukció, megjelent már az utódja a Pilot Sport 4 S, de az csak 19-től felfele kapható.
Konkrét tesztet nem találtam a kettőről egymással szemben, de kommentek alapján azt mondják, a MSS szárazon jobb, gyorsabb, viszont nedves utón rosszabb a tapadása.Valakinek van esetleg tapasztalata valamelyikkel?
Vagy más márkát, típust ajánlanátok inkább? -
Anubris
őstag
Gondolom valahogy ez is kinyílik, ahogy az összes mostani modell alapból zárt műanyagos.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Nálam mikor először megkötöttem, lefotózta az ügynök (édesanyám
), de a hosszabításnál nem volt semmi ilyen. Szolgáltató váltás esetén gondolom megint kellett volna szemle. -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Nyári gumesz felrakását még korainak gondoljátok?
-
Anubris
őstag
Kedves fórum társak!
Azt kell, hogy mondjam az Ezredes Úrról szóló pletykák teljes mértékben igaznak bizonyultak.
Nehezen szántam rá magam, hogy ilyen messzire elvigyem az autót, ősök is ódzkodtak tőle. (elfogják lopni, mire érte mész bár a bontóban lesz stb
)De azt kell mondjam teljesen megérte. Nagyon korrekt, nagyon alapos munkát végzett. Komoly szakértelemmel rendelkeznek a srácok.
Voltam már 1-2 BMW-re specializált autószerelőnél, de hát meg sem közelítették ezt a szintet.
A márkaszerviznek meg ezúton is jelezném, hogy bekaphatják.
Kétszer voltam náluk 1 éven belül állapotfelmérésen, elmondtam, hogy mi a bajom az autóval és mégis hozzá sem tudtak szagolni a dolgokhoz...Szóval csak szeretném itt is megköszönni Ezresed Úrnak a munkát és bátran ajánlom minden topik lakónak!

-
Anubris
őstag
Mint a témához nem értő, gondolom jó szlogen, hogy kevésbé káros a környezetre ha pirosnál nem püfög a kocsi, plusz lehet valamennyivel kevesebbet is fogyaszt?
Az, hogy a motornak hosszú távon rosszat tesz nem hiszem, hogy szempont. A garancia idejéig menjen el problémamentesen azt utána a vásárlók úgyis lecserélik a kocsit. Gondolom ha számítana az élettartam akkor olajcserét is gyakrabban szorgalmazná a szerviz.
Más:
Kipufogódob cserén gondolkozom. Egyes oldalakon azt írják, hogy ez teljesítményben is hoz pár %-ot.
Ez marhaság, vagy tényleg van ilyen előnyük is? Vagy max csak annyi, hogy a gyárinál könnyebb dobot rak az ember a kocsiba az hozhat valamit? -
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Nálunk a G01 automata váltóján a P gomb csak többszöri vagy erősebb nyomkodás után volt hajlandó működni, szó nélkül cserélték a komplett váltót.
Ez nem embléma függő, itt Szombathelyen pl a BMW márkaszerviz/szalon és a Toyota/Lexus szerviz/szalon is egy tulaj kezében van. Ugyanúgy állnak mindegyik márkához...
Lehet, hogy CK-nak mivel nem új autót vett más típusú garanciája van az autóhoz, aminél az ilyen jellegű hibákat nem cserélik. De az is lehet, hogy vagy ő nem lépett fel túl erőteljesen, vagy a szerviz ahova vitte szarrágó. Én volt már, hogy kocsit elvittem oda ahol vettem és mondták, hogy a garancia erre nem vonatkozik, x Ft a csere, majd elvittem egy másik márkaszervizbe a garis autót és ott meg szó nélkül cserélték az alkatrészt.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Félreértések elkerülése végett, én egy szóval nem írtam, hogy fel vagyok háborodva a büntetésen, teljes mértékben jogos, csak persze az ember sosem örül az ilyennek, ahogy a parkolási bírságnak sem.
14 éve van jogsim, ez az első büntim.
Amúgy 45k volt, ahogy néztem a kalkulátort 135-től lett volna 60k.
Pontozás nem tudom még van-e? Mert 4 pontot írt a kalkulátor rá.Az út belátható volt, előttem egy régi toyota celica kb 180al előzte meg azt a kocsit amit aztán én is.
Egy ilyen autó mellett elhaladtam aznap, de nem tudom, hogy pont akkor volt-e, őszíntén szólva semmilyen autóra nem emlékszem ott parkolni. Simán lehet, hogy nem figyeltem.
Amúgy az M86-os út az ami nagyon idegesítő, hogy 110-el lehet menni, közben meg senki sincs rajta, két sávos, kamion sem jár ott, mindenki legalább 140-150-el hajt rajta végig, de sok híd van és sokszor mérnek.
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
AGM-es, most meglestem sztem a gyári van benne, 2011-es, lehet már régi és megérett a cserére?
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
-
Anubris
őstag
Ablaktörlőből milyen márkákat ajánlotok?
-
Anubris
őstag
Amúgy tényleg off, de csak érdekességképpen.
Nemrég voltam Izraelben, amin meglepődtem, hogy Tel-Aviv, ami egy nagyon drága város, magasak a fizetések, tele IT meg más központokkal stb. Mégis alig látni jó autót. Szinte csak Kia (abból sem Stinger) és Hyundai autók mentek, még Lexus sem szaladgált az utakon. A kocsi színek is 90%-ban ez az alap fehér/koszos fehér. Akivel találkoztam az is, van 8 lakása ott, darabja 700.000 dollart ér, de Renault Megane autója van.
Míg nálunk sok ügyvéd, orvos ismerősömnek, függetlenül, hogy nem hú de gazdag emberek, (persze átlag magyar keresethez képest jól elvannak), de 20-30 milliós autókkal szaladgálnak meg milliós órákat viselnek. Mindenkinek más a fontos, más a mentalitása.
-
Anubris
őstag
Egy kicsit tényleg fura, hogy most az új 3-as, 8-as, X5 kapott egy hasonló belső design-t és az 5-ös, X3 meg igaz picit korábban jöttek, de belsőleg meg inkább ők passzolnak egymáshoz.
Kíváncsi vagyok, hogy fog majd az új 4-es kinézni.Egyik ismerős vett most új 911-et a 440 F33 mellé. Kb ugyanilyen árban kapható, mint a 850i.
Lehet ha ennyit szándékoznék kocsira költeni én is inkább más márkát néznék, mert sokalnám az árkülönbözetet a 4-es és e között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyermekkorunk menő dumái
- Tesla topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gitáros topic
- LEGO klub
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...