Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #72902 üzenetére
Az utcán meg éjszak a részegek letörik poénból a tükröt vagy betörik az ablakot de még mindig menő az embléma lelopása is. Ha nincs szerencséd legalább a géptető is behorpad, szóval én fél éjszakára se szoktam az utcán hagyni sehol pesten, főleg nem azon a környéken Mellesleg ha előtted , mögötted van hely megpróbál beállni meghúzza a lököst, így is jártam már szóval ezerszer jobb a mélygarázs, nyilván nem a lifthez legközelebbi helyre kell állni egy éjszakára az 6-8e ft nem pénz...
-
szabi325
tag
válasz brumi1024 #72453 üzenetére
Engem itt leakartak húzni pár feleslegesen kicserélendő alkatrésszel úgyhogy én nem ajánlom
Úgy mentem oda hogy máshol elállítgatták a futóművem, ottservicenel rendeltem 2 új gumit felgumiztattam és akkor levolt beszélve hogy futómű állítás is legyen hogy ne kopjon félre az új szett. De azt nem állította be a jóember mert szerinte egy szilent "már fáradt" kikéne cserélni 90k-ért, mondom neki az új gumi félre fog kopni mert 2 héttel későbbre fog tudni időpontot adni, nem nagyon érdekelte...
Amíg várakoztam ezt a "most nem tudjuk beállítani kikéne cserélni valami alkatrészt" eljátszották még 2 másik madárral is.
Másnap máshol átnézték és érdekes ott nem volt fáradt a szilent és be is állítottak, 3 évvel később tényleg ki kellett azt a szilentet cserélni amit szerettek volna ott akkor nagyon , viszont mint kiderült nem befolyásolja a futómű geometriát -
szabi325
tag
válasz kardkovacsi #72111 üzenetére
Én cseréltem, nem gyárit raktam bele (Exide de akkoriban még jónak számított ma már azt mondják szar a minősége így én is Varta-t raknék), ha pont ugyanolyat veszel bele mint ami most van benne (+- 5Ah) akkor elég regisztrálni ISTA-val (vagy Carly stb) különben programozni kell. Ha gyárit veszel akkor regisztrációkor eggyel kevesebb lépés ugrik fel mert beírhatod a gyári sorszámot.
-
szabi325
tag
válasz rayoliviero #71244 üzenetére
A szilikonos nem lesz jó mert idővel kiszárítja a gumit. Glicerinnel vagy a gyári BMW gumiápolóval (az glicerines)
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz GrooveHero #68831 üzenetére
A regisztráció tulajdonképp csak egy "reset" az IBS és a power module-nak hogy tudja hogy új akksit kapott és úgy töltögesse (a háttérben eltárolja hogy hány km nél járunk és hányadik új akksi). Ha végig is nyomod a regisztrációt (rheingoldnál biztosan) kiírja hogy ha más a kapacitása vagy a típusa (AGM v nem) akkor kódolni is kell (de a regisztráció sikeres lesz). A kódolással meg megadod hogy AGM vagy nem és hogy mekkora az akksi kapacitása pl nekem a gyári 90ah AGM volt és 95ah AGM -et vettem bele ezért elég volt egy regisztráció (95 -t ncsexpert nem is engedett volna kódolni csak 100 lett volna a következő de nagyobbra nem szabad állítani mint ami belemegy)
Szóval ha gyárilag 92ah AGM volt benne és most veszel bele egy 95ah AGM -et akkor csak regisztrálod és már kész is vagy -
szabi325
tag
válasz GrooveHero #68829 üzenetére
Jól írtad kódoláshoz kell ncsexpert, ha meg ugyanolyat teszel bele mint ami benne volt (ha jól emlékszem ezt is kiírja az ista+ hogy épp mire van kódolva) akkor csak regisztrálni kell
-
szabi325
tag
válasz CharlieDrop #63479 üzenetére
Opcionális volt a hátsó világítás, de lehetett kérni gyárilag is.
-
szabi325
tag
válasz vedini #62997 üzenetére
Jól gondolod mert itt az oldalfal annyira erős hogy nem ül le a felnire. Nekem defekt tűrővel már volt durrdefekt (nem nagy sebességnél) de nem ült le a felnire a gumi, úgy nézett ki 0 barral mint amikor sima gumi van rajta kb 70%-ra felfújva. Szerencsére sokat nem kellett mennem hogy hazaérjek.
-
szabi325
tag
válasz kardkovacsi #62990 üzenetére
Egy gyors olajcsere bárhol beleférjen!
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #62587 üzenetére
Én bajorbolt-ból szoktam ha ragaszkodom a gyárihoz (pl fék) de ha nem gyárit akarsz szűrőkből akkor Kaufferrel is jól jársz, én onnan a gyári beszállító termékeit veszem: Mahle/Knecht légszűrő, mann olajszűrő, hengst pollenszűrő (teljesn jó), van gyári BMW olaj is de most majd kipróbálom a Motult
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz HoppMaster #61070 üzenetére
Exide pl kauffernél van jó áron régiért is adnak pár ezer forintot, de nézd meg hogy milyen van most benne (AGM vagy nem) és ugyanolyat vegyél akkor nem kell programozni csak beírni INPA val hogy új akksi került bele.
-
-
szabi325
tag
válasz LurkerSheik #60854 üzenetére
bárdi, kauffer webshopokban magad is láthatod hogy pl fékek, futómű alkatrészek ára a duplája ahhoz képest ami nem m performance-hoz való.
-
szabi325
tag
válasz Tsebacsi #60574 üzenetére
Ha futóművest keresel akkor Őt ajánlom nagyon ért a BMW-hez (legalábbis gondolom úgy mászott el a kormányközeped h azt kell állítani.)
Akiket fixen nem ajánlok: Pátkai autó (jászberényi út) elbaszta és kuka lett 2 első gumi, Ott Service (neszmélyi út) , itt meg lehúznak valami felesleges alkatrész cserével még a futóműállításhoz ami 50-90k között van. -
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #60469 üzenetére
RTFM , Ami xDrive-os azt a user manual szerint nem lehet. Azt nem tudom ez miben különbözik attól amikor műszaki vizsgán a fékhatás mérésnél külön forgatják az első és a hátsó tengelyt és az olyankor mennyire használ az osztóműnek...
-
szabi325
tag
De USA modell , ott van benne a MPH óracsoport és a lökösön a sárga side marker.
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #59996 üzenetére
Pollenszűrőnél szerintem mindegy hogy 25d/v8 nem tartanám kioptimalizáltnak hogy egy motortól független alkatrész máshol legyen így én a helyedben itt keresném. A levegőszűrő már esélyes h máshol van . Amúgy nem minden autónál van a kesztyűtartóban (enyémben sem ) így ez nem törvényszerű de tény hogy sok modellnél átálltak arra.
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #59987 üzenetére
Levegő szűrőt 10e km után ha megnézed már azért látszik, hogy elég sok koszt összeszed ami jó minőségű szűrő és megfogja a ganét pl Mahle, Knecht, Mann szóval szerintem azt illik minden olajcserénél.
Pollenszűrőt én minden tavasszal szoktam (május). Mivel azon átmegy minden levegő ami bejön a kocsiba, gondolom nem árthat ha nem várom meg amíg vmi jó kis baci ott kifejlődik 5ezer Ft nem nagy összeg érte... -
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #59605 üzenetére
A tartóssága attól függ hogy a jobbágy hányszor vált félre
-
szabi325
tag
válasz benczeb #59516 üzenetére
A BMW-ben elég jó, pontos finom járású a kézi váltó legalábbis a többi kocsihoz képest amit vezettem eddig (Volvo, ford, opel, fiat) szeretni fogod.
Ha valami ilyesmi a kereted én ehhez hasonló konfigot választanék, ebben több örömödet fogod azért lelni mint egy ford vagy akármi másban, ingyen céges autóként azért elég király . Vagy ha ettől nagyobb a keret tuti tolnék bele napfénytetőt, live cockpitot, lézeres pilácsokat -
szabi325
tag
válasz KAMELOT #59451 üzenetére
Rideg hogy már sokadjára tolod ezt az egetrengető faszságot hogy egy család nem fér el egy 3-as 4-esben amikor az utakon lévő autók 80%-a kisebb mint egy 3as BMW és komplett családok utaznak vele. A 90 -es években apámnak E36-ja volt és 4 fővel bejártuk vele Európát és egyikünk se sírt hogy leszakad a lába stb pedig egyikünk se alacsony meg pakolni is tudunk rendesen.
Szóval bocs de nem mindenkinek ez a család:
Így nem csoda h nem fértek el egy 3asban v 5ösben meg kell a V8 amire nem kell költeni... -
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #58545 üzenetére
Akkor rossz a füled
Nekem a 6 hengeres dízel is halkabban jár mint a 4 hengeres csettegők[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #58336 üzenetére
Van hogy a Bluetooth párosítás meghaladja a tulaj képességeit
-
szabi325
tag
válasz Anaren91 #57319 üzenetére
Legálisan ha nyitsz egy szakszervizt gondolom akkor tudsz hozzájutni .
Amúgy ha CIC-ed van akkor az ENET-el kitudod olvasni az 1b fájlt és tudsz generálni magadnak FSC kódot térkép frissítéshez, de jól írták előttem amúgy F szériához jó.
Amúgy Rheingold E90 hez is jó szóval gondolom E60 hoz is.[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz Anaren91 #57261 üzenetére
Amúgy rákéne dugni egy gyári szoftvert pl Rheingold vagy INPA és az megmondja hogy milyen akksi van regisztrálva (amivel gyárilag kijött az autó) mert így tippre az előző tulaj cserekor ezt nem csináltatta meg (cserénél be kell állítani hogy új akksi van benne és mekkora vagy ha váltás volt ah vagy agm/non agm tekintetében akkor programozni).
Úgy tudom pl ha gyárilag AGM volt benne és simára cserélik az az akksi halálát okozza mert mindig emelt fesszel tölti amit a sima akksik nem nagoyn bírnak.
Amúgy enyém E90 30d és nincs benne start stop de van valami "fékenergia visszanyerés" feature és az miatt gyárilag AGM el jött ki... -
szabi325
tag
válasz Anaren91 #57258 üzenetére
Ha rossz az IBS szerintem az dob hibaüzenetet amit szerelőnél kitudsz olvastatni.
Hány éves az akksid? Az enyém 10 évet bírt (ez szerintem korrekt) amúgy ha már szar az akksi az a hidegebb időben jön elő mert még nehezebben tudja tartani a feszültséget. Ha Start Stop-ot is használod akkor az még jobban gyilkolja az akksit (hiába AGM). -
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #57232 üzenetére
Mi lett a megoldás?
-
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #56507 üzenetére
Ahol a motorrad van ott a mini kereskedés is, amikor mentem motort nézni a minis részen sikerült parkolni
-
szabi325
tag
válasz windlord #56310 üzenetére
Az baj mert ott kellene lennie, de ha ide beírod a VIN -ed ez is megmondja a színkódot:
https://www.mdecoder.com -
szabi325
tag
válasz FIREBLADE78 #55758 üzenetére
Én már csináltattam 5-öt (sajnos olyan főútvonalon járok ahol folyton sóderes kamionok járnak... ) egyik se repedt tovább javítás közben, mondjuk nem is melegítették hanem tesco parkolóban a mester megfúrta a repedés 2 végét és feltöltötte a műgyantás ragasztóval mint a legtöbb normális szélvédő javítós és ennyi...
Jobb minőségi ragasztók UV fény hatására megkötnek régen volt olyan h a fickó belülről öngyújtóval melegítette de azokat kerülni kell...[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz Chrys_ #50780 üzenetére
Ha még szép a fényszoró búrád és nem matt inkább ne polírozd mert leszeded a gyári UV védő réteget, és évente polírozgathatod fel mert folyton befog mattulni.
Szóval ha még szép inkább kezeld le ezzel évente 1x és nem kell polírral hozzá nyúlni... (vagy havonta valami jobb minőségű hard wax pl fusso 12 month) -
szabi325
tag
válasz SeniorTilla #50617 üzenetére
Pont ezt akartam írni hogy a felpakolt plüss állat mennyiségére gondolva , valami női tulajra most melegítettek rá 4x áron 1 liter olajat (amit akkor is eladnak ha nem kell bele tölteni egy decit se de a vevő meg fogékony a dologra)
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Az enyém 2010-es 245 lovas és Euro 5. Egyszer írtam a BMW magyarországnak hogy mikortól Euro5 de ezt a választ írták:
"Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a környezetvédelmi besorolást a motor típusán, gyártási időszakán kívül az adott gépjármű felszereltsége, sőt első forgalomba helyezésének országa is befolyásolhatja, így általános érvényű információt nem tudunk e téren adni, kizárólag egy adott gépjármű alvázszám alapján való beazonosítása után lehetséges a központi adatbázisból lekérni a vonatkozó adatokat."[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Egy haverom az F10-ére szeretne M packet lökösöket. Valakinek van tippje honnan lenne érdemes beszereznie?
-
szabi325
tag
Sziasztok!
A képen megjelölt helyen kopott el a gumim nem pedig a mintás résznél... a gumis szerint ez "tipikus bmw betegség" és azt állítja hogy nem szükséges a futóművet állítani.
Valaki járt már így?
A gumi amúgy 4 éves és olyan 65ezer km van benne defektűrő Pirelli Cinturato P7 225/45 R17.
Illetve ezek csak a hátsók, az elsők sokkal jobb állapotban vannak , 330d E90 LCI 2010 xDrive.
Megemlítettem a gumisnak hogy xDrive és nem kellene-e mind a négy gumit cserélni, erre azt mondta hogy elég 1 tengelyen azonos legyen illetve hogy mind a 4 defekttűrő legyen. Esetleg Ezredes ezt tudnád validálni hogy ez így nem vágja haza az osztóművet? -
szabi325
tag
válasz Silent77 #48047 üzenetére
Amit kínából rendeltem nekem sem működött annyira rossz minőségű volt amit olyan 30 dollár körül árultak.
(Nekem is uk volt a borítékra írva de kínai cucc volt az egész)
Innen rendeltem jó minőségűt (ez lengyelből jön).
Tök jól megy vele az INPA, Rheingold stb de utólag belegondolva szerintem jobban jársz egy carly-s adapterrel meg ahhoz a free vagy tört appal.[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz SeniorTilla #48017 üzenetére
A Waze egy határ fos Ha átmész a határon a gyári navihoz van TMC meg RTTI, szóval nem a BMW van elmaradva hanem az ország és/vagy az itteni márkaképviselet mert nem fizetett elő a frekire
-
szabi325
tag
válasz Zolinho1026 #47917 üzenetére
Szerintem az üzemanyag minősége lesz az ok.
-
szabi325
tag
válasz BUZZLGHTYR #45908 üzenetére
akkor már vehetnél egy sor6 3.0d -t is ami szintén elmegy pályán 6,5-7 ből mint a véhat tádé...
-
szabi325
tag
válasz SeniorTilla #45898 üzenetére
Jaja a casco az valami fantasztikus ötlet, nagynehezen találsz egy jó példányt megveszed, karban tartod, ellopják, kapsz valamennyi pénzt és kezdődhet előlről minden...
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz Szobby.G #43950 üzenetére
A Chemical Guys termékek nagyon jók, de picit drágák, ha olcsóbb de jó minőségre gondoltál akkor még próbáld a Sonax cuccokat, ebből kaufferben jó árak vannak (vagy Metro áruház), illetve már Auchanban is van pár terméke pl az Xtreme felnitisztító 2500 Ft-ért best deal.
-
szabi325
tag
Egy ismerősöm 120d E87 2007/02 -ban szeretnénk Xenon izzót cserélni mert az egyik már alig ég.
A kérdésem hogy milyen foglalatú kell bele vagy ezt honnan tudnánk megállapítani? A lumenet D1S -et mond, viszont pl a ledison.hu pedig D2S-t...
Előre is köszi a segítséget! -
szabi325
tag
Tud valaki esetleg olyan Bluetooth-os OBD adaptert ajánlani ami minőségibb mint a pár dolláros vackok de működik vele a Carly for BMW (és nem 50 euró mint a carly-é ) ?
Igazából csak az olajhőfokot akarom néha nézegetni, illetve Carly-ban a DPF-et. (E90 LCI 330d) -
szabi325
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani ajánlott/megbízható szervizt osztómű olajcserére Budapest vagy környékén?
(E90 330d xDrive)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest